'Mijn' recept proberen?quote:Op maandag 26 september 2011 22:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.
Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
Cream of tartar is trouwens wijnsteen in het nederlandsquote:Op dinsdag 27 september 2011 10:13 schreef stoeltafel het volgende:
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!
4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar
4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
Eidooier = eigeel. Dus ja, 4 eiwitten en 4 eidooiers zijn 4 eieren in totaal.quote:Op dinsdag 27 september 2011 10:20 schreef stoeltafel het volgende:
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl
En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
Zijn er geen andere toko's in de buurt? Want ik weet niet of het wel lukt zonder de tartar.quote:Op dinsdag 27 september 2011 13:28 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.
Wat bedoel je trouwens met een waterbad?
Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr
En?quote:Op dinsdag 27 september 2011 16:12 schreef stoeltafel het volgende:
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!
Volgens mij door te snel afkoelen. Ik laat de taart altijd een hele tijd in de oven staan nadat die uit gaat.quote:Op maandag 10 oktober 2011 20:27 schreef Purdey het volgende:
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
Ik doe dat nooit, en ik zet ook geen bakjes water in de oven. Maar dat kun je wel proberen natuurlijk.quote:Op maandag 10 oktober 2011 22:03 schreef Purdey het volgende:
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzoquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:01 schreef Bleie het volgende:
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin!
Ja was hij goed? Fijnquote:Op dinsdag 11 oktober 2011 07:51 schreef het-is-mij het volgende:
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt.
In de oven heb ik m af laten koelen.
Dát vooralquote:Op zondag 16 oktober 2011 20:19 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzo
Ik heb het met 1 theelepel vanille-aroma gedaan, en vond dat prima. Ik had wel ook iets minder roomkaas, geloof ik (3 pakjes Philadelphia). Mijn springvorm was 18 cm (da's best klein), en daarin werd hij mooi hoog. Bodem was wel wat dik, hoewel ik minder koekjes had gebruikt, omdat ik dat wel voelde aankomen. Voor een 'normaal' formaat springvorm (23 of 24 cm) zou ik dus de hoeveelheid koekjes gebruiken uit het recept, en ik denk wat meer van de vulling; ik hou wel van hoge cheesecake.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 10:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dus na alle lovende kritieken wil ik ook een keer Marty's cheesecake proberen. Ik heb alleen, net zoals iedereen, een paar vragen (die volgens mij nog niet echt beantwoord zijn):
• Hoeveel is een buisje vanille aroma?
• Welke maat springvorm is hier geschikt voor?
Alvast bedankt
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 15:10 schreef Catch22- het volgende:
-
Topic even naar mijn vriendin doorgestuurd.
Wat is het recept van deze?quote:Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.
Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt
limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ligt aan jou, is toch humorquote:Op donderdag 20 oktober 2011 19:42 schreef Purdey het volgende:
[..]
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.
Iemand dit recept??quote:Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.
Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt
limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het opgevat als slagroom, en hij smaakte heerlijkquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 10:40 schreef -Trinity- het volgende:
Vraagje over het cheesecakerecept van Marty: is met de verse room crème fraîche of slagroom bedoeld?
Dat sucks! Volgende keer bakpapier gebruiken?quote:En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Heel erg lekker, alleen bleef de oreo bodem aan het aliminiumpapier plakken van de springvorm
Ik vet eigenlijk bijna altijd alleen de bodem in met een siliconenkwastje en margarine, werkt prima! Maar bakpapier is misschien handiger om de taart in één keer uit de vorm op een schaal ofzo te schuiven.quote:Op vrijdag 4 november 2011 19:08 schreef Purdey het volgende:
Ik heb de taart nu in 4 stukken losgepulkt van de springvorm bodem, maar 1 kwart flikkerde helemaal uit elkaar. Volgende keer inderdaad óf bakpapier gebruiken, óf meer koekjes waardoor er een dikkere en stevigere bodem ontstaat![]()
Ach, hij was er niet minder lekker om.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |