abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102421640
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 22:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.

Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
'Mijn' recept proberen?

300 gram mon chou
180 ml melk
110 gram kristalsuiker + een zakje vanille suiker of 120 gram kristalsuiker als je echte vanille gebruikt
55 gram boter
55 gram maizena
20 gram cakebloem
4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar
Geraspte citroenschil (van een hale citroen)
1 grote eetlepel citroensap

Vervarm de oven voor op 150 graden
Vet een bakblik of springvorm* in, bekleed met bakpapier

1. Melk, boter en monchou au bain-marie smelten - goed roeren en laten afkoelen
2. Eidooiers door het inmiddels afgekoelde melk/boter/kaasmengels kloppen
3. Zeef de maizena en bloem bij het kaasmengsel, even mixen met een garde (hoeft maar heel even) en doe vervolgens de citroensap en rasp erbij - zet apart

4. Eiwit, suiker en de cream of tartar met een mixer opkloppen. De suiker er in delen bijdoen en ongeveer 4-5 minuten mixen
5. Doe een flinke eetlepel eiwit bij het kaasmengsel en goed mixen/kloppen met een grote lepel of spatel. Doe vervolgens de rest van het eiwit er in delen bij - voorzichtig spatelen, niet mixen of kloppen!

6. Giet/spatel alles voorzichtig in het bakblik
7. Bak 'm in een waterbad in ongeveer 1 uur op 150 graden (controleer na 50 minuten met een sateprikker)
8. Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake nog ongeveer een half uur in de oven staan

9. Cheesecake uit de oven halen, laten afkoelen (uurtje, dan is 'ie nog lauw) en voorzichtig uit de springvorm/bakblik halen

*Ik gebruik een bakblik van PME. Wanneer ik een springvorm gebruik komt er op de een of andere manier altijd water bij mijn cheesecake. Het maakt niet uit hoe goed ik 'm heb ingepakt met aluminiumfolie.
pi_102429255
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!

4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar

4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
pi_102429407
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 10:13 schreef stoeltafel het volgende:
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!

4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar

4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
Cream of tartar is trouwens wijnsteen in het nederlands :) . *geen* wijnsteenzuur, gewoon wijnsteen.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_102429450
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl

En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
pi_102434752
Trouwens, ik heb net weer een stukje op maar nu dat de cake is afgekoeld mis ik de zurige smaak van een normale cheesecake. Komt waarschijnlijk doordat er geen creme-fraiche in zit (dat doe ik er bij een normale cheesecake wel altijd in). Dus als ik hem de volgende keer maak ga ik een deel van de roomkaas (ongeveer 50-80 gram) vervangen door creme-fraiche.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 27-09-2011 13:43:42 ]
pi_102434803
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 10:20 schreef stoeltafel het volgende:
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl

En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
Eidooier = eigeel. Dus ja, 4 eiwitten en 4 eidooiers zijn 4 eieren in totaal.

En ik koop cream of tartar altijd bij de toko (vraag naar 'koepoe-koepoe').
pi_102435056
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.

Wat bedoel je trouwens met een waterbad?

Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr

[ Bericht 18% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 13:34:25 ]
pi_102435525
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2011 13:28 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.

Wat bedoel je trouwens met een waterbad?

Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr
Zijn er geen andere toko's in de buurt? Want ik weet niet of het wel lukt zonder de tartar.

En dit bedoel ik met een waterbad:



Als je een springvorm gebruikt (die je wel moet inpakken met aluminiumfolie zoals op het plaatje) maar toch bang bent dat het gaat lekken - wat bij mij altijd het geval is, dan kun je het ook zo oplossen:



Gewoon een paar kleine bakjes met water rondom de taart zetten.
pi_102436652
Alleen heb ik een combi oven / magnetron maar kijk wel even. Bedankt voor het mee denken. Ben nu bezig met de boter, melk en monchou
pi_102437669
Ok.. Ik ben benieuwd naar het resultaat. :9
pi_102441178
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!

[ Bericht 25% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 16:40:35 ]
pi_102450858
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 16:12 schreef stoeltafel het volgende:
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!
En?
pi_102452185
Lekkkkkkeerrr alleen nóg iets te flauw maar me vriendin vind het super. Nu koffie maken en cake eten:)
pi_102464732
^Jep, komt waarschijnlijjk doordat er geen creme-fraiche in zit.
pi_102465535
Oke en de volgende x de cream of tartar regelen. Nu op naar de tiramisu en bedankt voor je hulp.
  maandag 10 oktober 2011 @ 20:27:29 #66
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102928749
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_102928851
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 20:27 schreef Purdey het volgende:
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
Volgens mij door te snel afkoelen. Ik laat de taart altijd een hele tijd in de oven staan nadat die uit gaat.
  maandag 10 oktober 2011 @ 22:03:38 #68
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102934982
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_102935762
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 22:03 schreef Purdey het volgende:
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
Ik doe dat nooit, en ik zet ook geen bakjes water in de oven. Maar dat kun je wel proberen natuurlijk.
pi_102944300
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt.

In de oven heb ik m af laten koelen.
pi_103008195
Ik ga er morgen een maken, volgens het recept van Marty. Wel een paar vragen: hoeveel is een buisje vanillearoma? Ik heb van zo'n flesje van dr. Oetker, iets van 1 of 2 theelepels of zo?

En ik wil er eigenlijk iets van fruit op doen, kan je daar van dat vlaaifruit voor gebruiken dat bij de bakspullen ligt in supermarkten? Of werkt dat helemaal niet? Andere suggesties?
pi_103140762
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin!
pi_103141427
@bleie,ik had er vrijdagavond nog ff één gemaakt,en dan met een blik kersen vlaaifruit erbovenop,hij viel zeer in de smaak.

Sorry,had je vragen hierboven ff niet gezien.
pi_103141435
T is btw ook best makkelijk te maken vind ik.
pi_103143512
het-is-mij: dank, dan doe ik dat volgende keer. Ik had er nu bosvruchten uit de diepvries opgegooid, was ook goed te doen.

En dit recept is inderdaad niet moelijk. Ik heb het ooit eerder gemaakt volgens een recept van Nigella, maar dat was behoorlijk ingewikkeld, en het resultaat viel toen toch wat tegen, hoewel ik nu denk dat dat vooral kwam doordat ik hem niet genoeg gekoeld had.

Er zat trouwens wel een barst in, volgens mij al tijdens het bakken, want ik heb hem eerst nog een tijd in de oven laten afkoelen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')