quote:Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.
Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt
limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecakequote:Op zondag 28 augustus 2011 13:06 schreef Tezz het volgende:
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!
Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Jep dat was ie. Mijn mengsel was ook erg vloeibaar toen ik het in de vorm goot (niet zo 'vast' als anders), maar de aangegeven bak- en rusttijd was prima.quote:Op zondag 28 augustus 2011 20:24 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake
Heb ik ook gemaakt. Mengsel was te vloeibaar bij wel. Dus iets langer in de over gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.
Deze is echt geniaalquote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.![]()
![]()
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
-Le recept-
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?quote:Op woensdag 31 augustus 2011 20:07 schreef md89 het volgende:
[ afbeelding ]
Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus.Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.quote:Op woensdag 31 augustus 2011 20:08 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
tnxxquote:Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:
[..]
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.
2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water
- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.
Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
quote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!quote:Op woensdag 21 september 2011 00:39 schreef stoeltafel het volgende:
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?quote:Op woensdag 21 september 2011 07:19 schreef LieLie het volgende:
[..]
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
Maakt niet zoveel uit. Bij een brede krijg je een lage taart en bij een smalle een hoge taartquote:Op woensdag 21 september 2011 17:00 schreef dralion13 het volgende:
[..]
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Om nou te zeggen dat-ie er verrukkelijk uitziet, eerlijk gezegd niet, maar zou je misschien toch het recept even willen geven? Mijn man is gek op Guinness, ik zou het wel grappig vinden om deze taart een keer voor hem te maken.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]
Oké, thanks!quote:Op woensdag 21 september 2011 22:04 schreef macferret het volgende:
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack
Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?quote:Op zaterdag 24 september 2011 14:53 schreef royjn het volgende:
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.
Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
Ik gebruikt voor de cheesecake een dubbelrecept bij vorm van 24 cm. Bij vorm van 18 cm is het recept wel ok, maar zou ik bodem iets minder doen.quote:Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?
Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Dat hoort zo en ik vind het juist heel lekker. De balans tussen bodem en cheese is dan helemaal goed.quote:Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?
Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Was de eerst de keer dat ik een cheesecake maakte, hij is aardig gelukt.quote:Op zaterdag 24 september 2011 15:08 schreef Mirjam het volgende:
[..]
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
Die ziet er erg lekker uitquote:Op maandag 26 september 2011 18:53 schreef Bortecinem het volgende:
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html
Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren).
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.quote:Op maandag 26 september 2011 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten opwel een heel klein bodempje
haha het lijkt een heel dun laagjequote:Op maandag 26 september 2011 22:38 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
'Mijn' recept proberen?quote:Op maandag 26 september 2011 22:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.
Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
Cream of tartar is trouwens wijnsteen in het nederlandsquote:Op dinsdag 27 september 2011 10:13 schreef stoeltafel het volgende:
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!
4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar
4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
Eidooier = eigeel. Dus ja, 4 eiwitten en 4 eidooiers zijn 4 eieren in totaal.quote:Op dinsdag 27 september 2011 10:20 schreef stoeltafel het volgende:
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl
En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
Zijn er geen andere toko's in de buurt? Want ik weet niet of het wel lukt zonder de tartar.quote:Op dinsdag 27 september 2011 13:28 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.
Wat bedoel je trouwens met een waterbad?
Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr
En?quote:Op dinsdag 27 september 2011 16:12 schreef stoeltafel het volgende:
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!
Volgens mij door te snel afkoelen. Ik laat de taart altijd een hele tijd in de oven staan nadat die uit gaat.quote:Op maandag 10 oktober 2011 20:27 schreef Purdey het volgende:
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
Ik doe dat nooit, en ik zet ook geen bakjes water in de oven. Maar dat kun je wel proberen natuurlijk.quote:Op maandag 10 oktober 2011 22:03 schreef Purdey het volgende:
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzoquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:01 schreef Bleie het volgende:
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin!
Ja was hij goed? Fijnquote:Op dinsdag 11 oktober 2011 07:51 schreef het-is-mij het volgende:
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt.
In de oven heb ik m af laten koelen.
Dát vooralquote:Op zondag 16 oktober 2011 20:19 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzo
Ik heb het met 1 theelepel vanille-aroma gedaan, en vond dat prima. Ik had wel ook iets minder roomkaas, geloof ik (3 pakjes Philadelphia). Mijn springvorm was 18 cm (da's best klein), en daarin werd hij mooi hoog. Bodem was wel wat dik, hoewel ik minder koekjes had gebruikt, omdat ik dat wel voelde aankomen. Voor een 'normaal' formaat springvorm (23 of 24 cm) zou ik dus de hoeveelheid koekjes gebruiken uit het recept, en ik denk wat meer van de vulling; ik hou wel van hoge cheesecake.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 10:45 schreef Ilse86 het volgende:
Dus na alle lovende kritieken wil ik ook een keer Marty's cheesecake proberen. Ik heb alleen, net zoals iedereen, een paar vragen (die volgens mij nog niet echt beantwoord zijn):
• Hoeveel is een buisje vanille aroma?
• Welke maat springvorm is hier geschikt voor?
Alvast bedankt
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 15:10 schreef Catch22- het volgende:
-
Topic even naar mijn vriendin doorgestuurd.
Wat is het recept van deze?quote:Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.
Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt
limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ligt aan jou, is toch humorquote:Op donderdag 20 oktober 2011 19:42 schreef Purdey het volgende:
[..]
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.
Iemand dit recept??quote:Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.
Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt
limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het opgevat als slagroom, en hij smaakte heerlijkquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 10:40 schreef -Trinity- het volgende:
Vraagje over het cheesecakerecept van Marty: is met de verse room crème fraîche of slagroom bedoeld?
Dat sucks! Volgende keer bakpapier gebruiken?quote:En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Heel erg lekker, alleen bleef de oreo bodem aan het aliminiumpapier plakken van de springvorm
Ik vet eigenlijk bijna altijd alleen de bodem in met een siliconenkwastje en margarine, werkt prima! Maar bakpapier is misschien handiger om de taart in één keer uit de vorm op een schaal ofzo te schuiven.quote:Op vrijdag 4 november 2011 19:08 schreef Purdey het volgende:
Ik heb de taart nu in 4 stukken losgepulkt van de springvorm bodem, maar 1 kwart flikkerde helemaal uit elkaar. Volgende keer inderdaad óf bakpapier gebruiken, óf meer koekjes waardoor er een dikkere en stevigere bodem ontstaat![]()
Ach, hij was er niet minder lekker om.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |