abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94371920
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:



:9 :9
  zondag 20 maart 2011 @ 13:31:00 #2
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94372290
Ziet er echt lekker uit! Linkje naar receptje bij de foto voor de Cheesecake deel 3 bezoekers?
pi_94374837
Dit is hoe ik hem gemaakt heb, geïnspireerd door het recept van de o.p. van deel 2:

* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei

Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen

:9 :9
pi_94375737
Nomnomnom :9

Oh, en dat met die aardbeitjes zo erop heeft ze van mij gejat :P
  zaterdag 26 maart 2011 @ 20:43:42 #5
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94652003
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake




pi_94655236
Leuk! Hoe maak je die rode dingetjes erin?

Ik heb voor mn verjaardag van morgen een klassieke New Yorker gebakken :9 Die altijd een succes is!
  zondag 27 maart 2011 @ 22:30:54 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94692772
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt


pi_94693090
quote:
Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Ja, wow.
Go hard or go home
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:38:38 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98000255
Kick.

Ik word dinsdag 28 jaar. Belangrijke dag ook want ik kap met roken en blowen, onlangs begonnen met hardlopen en dat bevalt me goed. Echt een dag om te vieren. En dus ga ik cheesecake bakken. Ik wil iets feestelijks, suggesties qua decoratie?
Resistance is futile.
  zondag 19 juni 2011 @ 12:32:46 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98366117
Marty's recept:

Cheesecake !!
Resistance is futile.
pi_101284474
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:24:11 #12
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302204
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:06 schreef Tezz het volgende:
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was wel te vloeibaar bij mij. Dus iets langer in de oven gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:34:53 ]
pi_101302321
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 20:24 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was te vloeibaar bij wel. Dus iets langer in de over gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.
Jep dat was ie. Mijn mengsel was ook erg vloeibaar toen ik het in de vorm goot (niet zo 'vast' als anders), maar de aangegeven bak- en rusttijd was prima.
Wel heb ik vermoedelijk een foutje gemaakt in het omrekenen van cups naar grams, want hij was echt zo mega-zoet... Echt te veel suiker gebruikt. Jammer!

Oh, en mijn citroentjes voor bovenop waren mislukt. Veel te bitter.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:27:52 #14
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302430
Ik heb het recept opgezocht op haar site. Daar staat alles gelukkig wel in grammen.

[ Bericht 48% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:35:12 ]
pi_101421729
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd. :9~ :9
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:
-Le recept-

Deze is echt geniaal _O_ Hulde!_O_
Die kleur _O_ Die geur _O_ Die smaak _O_
Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! :P
O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:05:46 #16
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422504
Vandaag lekker de starbucks ingedoken. Niet voor de koffie, maar voor de lekkere raspberry cheesecake. Hij was to die for :Y
pi_101422574


Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:08:59 #18
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422642
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:07 schreef md89 het volgende:
[ afbeelding ]

Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
pi_101423320
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:08 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:29:04 #20
306949 dude1986
Always bored...
pi_101423549
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
tnxx :D
pi_101428334
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Mijn god, dat ziet er echt goed uit!
  donderdag 1 september 2011 @ 17:43:30 #22
306949 dude1986
Always bored...
pi_101454008
I know dit is geen cheesecake recept. Maar wel iets heel lekkers, simpel en roomkaas-based!
Ik wil het graag met jullie delen.

pi_102205783
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
pi_102207877
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 00:39 schreef stoeltafel het volgende:
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
pi_102208341
Ga op daar is naar kijken, en is citroen/limoen ook goed te doen??
pi_102222801
Cheesecake is goddelijk. Heb het een keer geprobeerd volgens een recept van Nigella Lawson, maar die was niet heel goed gelukt. Dus misschien maar eens van de recepten hier proberen?
pi_102224852
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 07:19 schreef LieLie het volgende:

[..]

De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_102226081
quote:
7s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:00 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Maakt niet zoveel uit. Bij een brede krijg je een lage taart en bij een smalle een hoge taart ;)
pi_102234760
Mijn eerste cake zit in de oven!

Heb een combinatie van deze twee recepten gebruikt

http://www.easterwoodbbq.(...)mie-olivers-way.html
http://www.smulweb.nl/recepten/834871/New-york-style-cheesecake

En heb nog wat citroensap toegevoegd. De cake proefde al super voordat hij in de oven ging. Hij was voor vanavond bedoel maar nu las ik dat die lang moet afkoelen. Hoe lang doen jullie dit?
pi_102235413
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

Om nou te zeggen dat-ie er verrukkelijk uitziet, eerlijk gezegd niet, maar zou je misschien toch het recept even willen geven? Mijn man is gek op Guinness, ik zou het wel grappig vinden om deze taart een keer voor hem te maken. :)
pi_102237641
De cake is bijna klaar. Moet die direct in de koelkast, zo ja met een thee doek erom heen?
pi_102237953
Volgens mij eerst laten afkoelen in de oven, en daarna pas de koelkast in. Morgen smullen :)
pi_102238106
Oke dan gaan we dat doen, hoe lang moet die afkoelen in de oven? De oven staat al open

http://www.okokorecepten.(...)-new-york-cheesecake

Deze site zegt al dat je kan gaan eten na 2 uur in de koelkast
  woensdag 21 september 2011 @ 22:04:56 #34
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_102240191
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
pi_102245494
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:04 schreef macferret het volgende:
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
Oké, thanks!
  zaterdag 24 september 2011 @ 14:53:37 #36
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102331641
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102332018
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 14:53 schreef royjn het volgende:
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_102333627
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
pi_102336196
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Ik gebruikt voor de cheesecake een dubbelrecept bij vorm van 24 cm. Bij vorm van 18 cm is het recept wel ok, maar zou ik bodem iets minder doen.
pi_102336451
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Dat hoort zo en ik vind het juist heel lekker. De balans tussen bodem en cheese is dan helemaal goed. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 24-09-2011 18:35:35 ]
pi_102336932
Ah, dan weet ik dat!
  zondag 25 september 2011 @ 09:04:20 #42
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102352915
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:08 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
Was de eerst de keer dat ik een cheesecake maakte, hij is aardig gelukt.
Het enige wat minder gelukt is de hoeveelheid. Er had wat meer cheescake mix op gemogen.
Volgende keer een kleine taartvorm gebruiken.
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102407449
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
  maandag 26 september 2011 @ 18:58:08 #44
306949 dude1986
Always bored...
pi_102407611
quote:
6s.gif Op maandag 26 september 2011 18:53 schreef Bortecinem het volgende:
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
Die ziet er erg lekker uit :Y

Gaat het wel goed als je minder eieren gebruikt?
pi_102408303
Ik hoop het wel. Ik heb eigenlijk twee recepten gecombineerd - de ene vraagt om 3 eieren, de andere om 6, ik ga het proberen met 4.
pi_102419419
Hij is gelukt! Het zit een beetje tussen een lichte cake en een cheesecake in. Van een normale cheesecake ben ik na twee happen al misselijk, maar hier kon ik zeker een hele punt van op. Precies goed dus!

De foto's zijn nou niet echt geweldig, maar toch.





En met een beetje aardbeien compote :9

pi_102419491
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102419757
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
pi_102420431
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2011 22:38 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
haha het lijkt een heel dun laagje ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102420458
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.

Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
pi_102421640
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 22:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.

Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
'Mijn' recept proberen?

300 gram mon chou
180 ml melk
110 gram kristalsuiker + een zakje vanille suiker of 120 gram kristalsuiker als je echte vanille gebruikt
55 gram boter
55 gram maizena
20 gram cakebloem
4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar
Geraspte citroenschil (van een hale citroen)
1 grote eetlepel citroensap

Vervarm de oven voor op 150 graden
Vet een bakblik of springvorm* in, bekleed met bakpapier

1. Melk, boter en monchou au bain-marie smelten - goed roeren en laten afkoelen
2. Eidooiers door het inmiddels afgekoelde melk/boter/kaasmengels kloppen
3. Zeef de maizena en bloem bij het kaasmengsel, even mixen met een garde (hoeft maar heel even) en doe vervolgens de citroensap en rasp erbij - zet apart

4. Eiwit, suiker en de cream of tartar met een mixer opkloppen. De suiker er in delen bijdoen en ongeveer 4-5 minuten mixen
5. Doe een flinke eetlepel eiwit bij het kaasmengsel en goed mixen/kloppen met een grote lepel of spatel. Doe vervolgens de rest van het eiwit er in delen bij - voorzichtig spatelen, niet mixen of kloppen!

6. Giet/spatel alles voorzichtig in het bakblik
7. Bak 'm in een waterbad in ongeveer 1 uur op 150 graden (controleer na 50 minuten met een sateprikker)
8. Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake nog ongeveer een half uur in de oven staan

9. Cheesecake uit de oven halen, laten afkoelen (uurtje, dan is 'ie nog lauw) en voorzichtig uit de springvorm/bakblik halen

*Ik gebruik een bakblik van PME. Wanneer ik een springvorm gebruik komt er op de een of andere manier altijd water bij mijn cheesecake. Het maakt niet uit hoe goed ik 'm heb ingepakt met aluminiumfolie.
pi_102429255
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!

4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar

4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
pi_102429407
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 10:13 schreef stoeltafel het volgende:
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super!

4 eiwitten
4 eidooiers
Halve theelepel cream of tartar

4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen?
Cream of tartar is trouwens wijnsteen in het nederlands :) . *geen* wijnsteenzuur, gewoon wijnsteen.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_102429450
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl

En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
pi_102434752
Trouwens, ik heb net weer een stukje op maar nu dat de cake is afgekoeld mis ik de zurige smaak van een normale cheesecake. Komt waarschijnlijk doordat er geen creme-fraiche in zit (dat doe ik er bij een normale cheesecake wel altijd in). Dus als ik hem de volgende keer maak ga ik een deel van de roomkaas (ongeveer 50-80 gram) vervangen door creme-fraiche.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 27-09-2011 13:43:42 ]
pi_102434803
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 10:20 schreef stoeltafel het volgende:
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl

En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn?
Eidooier = eigeel. Dus ja, 4 eiwitten en 4 eidooiers zijn 4 eieren in totaal.

En ik koop cream of tartar altijd bij de toko (vraag naar 'koepoe-koepoe').
pi_102435056
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.

Wat bedoel je trouwens met een waterbad?

Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr

[ Bericht 18% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 13:34:25 ]
pi_102435525
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2011 13:28 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald.

Wat bedoel je trouwens met een waterbad?

Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr
Zijn er geen andere toko's in de buurt? Want ik weet niet of het wel lukt zonder de tartar.

En dit bedoel ik met een waterbad:



Als je een springvorm gebruikt (die je wel moet inpakken met aluminiumfolie zoals op het plaatje) maar toch bang bent dat het gaat lekken - wat bij mij altijd het geval is, dan kun je het ook zo oplossen:



Gewoon een paar kleine bakjes met water rondom de taart zetten.
pi_102436652
Alleen heb ik een combi oven / magnetron maar kijk wel even. Bedankt voor het mee denken. Ben nu bezig met de boter, melk en monchou
pi_102437669
Ok.. Ik ben benieuwd naar het resultaat. :9
pi_102441178
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!

[ Bericht 25% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 16:40:35 ]
pi_102450858
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 16:12 schreef stoeltafel het volgende:
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar!
En?
pi_102452185
Lekkkkkkeerrr alleen nóg iets te flauw maar me vriendin vind het super. Nu koffie maken en cake eten:)
pi_102464732
^Jep, komt waarschijnlijjk doordat er geen creme-fraiche in zit.
pi_102465535
Oke en de volgende x de cream of tartar regelen. Nu op naar de tiramisu en bedankt voor je hulp.
  maandag 10 oktober 2011 @ 20:27:29 #66
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102928749
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_102928851
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 20:27 schreef Purdey het volgende:
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt?
Volgens mij door te snel afkoelen. Ik laat de taart altijd een hele tijd in de oven staan nadat die uit gaat.
  maandag 10 oktober 2011 @ 22:03:38 #68
251095 Purdey
Better off alone..
pi_102934982
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_102935762
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 22:03 schreef Purdey het volgende:
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen?
Ik doe dat nooit, en ik zet ook geen bakjes water in de oven. Maar dat kun je wel proberen natuurlijk.
pi_102944300
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt.

In de oven heb ik m af laten koelen.
pi_103008195
Ik ga er morgen een maken, volgens het recept van Marty. Wel een paar vragen: hoeveel is een buisje vanillearoma? Ik heb van zo'n flesje van dr. Oetker, iets van 1 of 2 theelepels of zo?

En ik wil er eigenlijk iets van fruit op doen, kan je daar van dat vlaaifruit voor gebruiken dat bij de bakspullen ligt in supermarkten? Of werkt dat helemaal niet? Andere suggesties?
pi_103140762
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin!
pi_103141427
@bleie,ik had er vrijdagavond nog ff één gemaakt,en dan met een blik kersen vlaaifruit erbovenop,hij viel zeer in de smaak.

Sorry,had je vragen hierboven ff niet gezien.
pi_103141435
T is btw ook best makkelijk te maken vind ik.
pi_103143512
het-is-mij: dank, dan doe ik dat volgende keer. Ik had er nu bosvruchten uit de diepvries opgegooid, was ook goed te doen.

En dit recept is inderdaad niet moelijk. Ik heb het ooit eerder gemaakt volgens een recept van Nigella, maar dat was behoorlijk ingewikkeld, en het resultaat viel toen toch wat tegen, hoewel ik nu denk dat dat vooral kwam doordat ik hem niet genoeg gekoeld had.

Er zat trouwens wel een barst in, volgens mij al tijdens het bakken, want ik heb hem eerst nog een tijd in de oven laten afkoelen
  zondag 16 oktober 2011 @ 20:19:41 #76
306949 dude1986
Always bored...
pi_103159938
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:01 schreef Bleie het volgende:
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin!
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzo ;(
  donderdag 20 oktober 2011 @ 00:12:19 #77
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_103308848
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 07:51 schreef het-is-mij het volgende:
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt.

In de oven heb ik m af laten koelen.
Ja was hij goed? Fijn :D
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_103316550
Ik heb afgelopen weekend een New York Cheesecake gemaakt naar het recept van Cook's Illustrated (America's Test Kitchen). Hij was erg goed gelukt en ik kreeg mooi hoge stukjes taart in een springvorm van 23 cm. Hij was alleen wel echt heel erg machtig. Als je de taart in 16 punten sneed, had iedereen nog meer dan genoeg. En mijn familie/vrienden zijn geen kleine eters, zeg maar.

Dus na alle lovende kritieken wil ik ook een keer Marty's cheesecake proberen. Ik heb alleen, net zoals iedereen, een paar vragen (die volgens mij nog niet echt beantwoord zijn):

• Hoeveel is een buisje vanille aroma?
• Welke maat springvorm is hier geschikt voor?

Alvast bedankt :)
  donderdag 20 oktober 2011 @ 11:22:37 #79
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103317771
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 20:19 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Ik denk dat iedereen op dieet is ofzo ;(
Dát vooral ;)

Begin november ben ik jarig en er staat op de planning: Een chocolade cheesecake met een 72% cacao tablet met een bastogne bodem. En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Nog even geduld dus ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_103320229
Morgen weer de Japanse cheesecake maken, hopen dat ze nu wel cream of tartar hebben bij de toko.
pi_103320520
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 10:45 schreef Ilse86 het volgende:

Dus na alle lovende kritieken wil ik ook een keer Marty's cheesecake proberen. Ik heb alleen, net zoals iedereen, een paar vragen (die volgens mij nog niet echt beantwoord zijn):

• Hoeveel is een buisje vanille aroma?
• Welke maat springvorm is hier geschikt voor?

Alvast bedankt :)
Ik heb het met 1 theelepel vanille-aroma gedaan, en vond dat prima. Ik had wel ook iets minder roomkaas, geloof ik (3 pakjes Philadelphia). Mijn springvorm was 18 cm (da's best klein), en daarin werd hij mooi hoog. Bodem was wel wat dik, hoewel ik minder koekjes had gebruikt, omdat ik dat wel voelde aankomen. Voor een 'normaal' formaat springvorm (23 of 24 cm) zou ik dus de hoeveelheid koekjes gebruiken uit het recept, en ik denk wat meer van de vulling; ik hou wel van hoge cheesecake.
pi_103327265
OMG! dit topic is echt wat voor mij :9~
Ik ben echt dol op cheesecake. Mijn favoriet is een citroen cheesecake of eigenlijk een New York cheesecake met lemon curd :9
Snel maar weer eens maken!
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:10:52 #83
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_103327363
-niet nodig-

Topic even naar mijn vriendin doorgestuurd.

[ Bericht 53% gewijzigd door Mirjam op 20-10-2011 22:09:45 ]
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 20 oktober 2011 @ 19:42:57 #84
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103339318
quote:
11s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:10 schreef Catch22- het volgende:
-

Topic even naar mijn vriendin doorgestuurd.
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.

[ Bericht 9% gewijzigd door Mirjam op 20-10-2011 22:09:56 ]
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_103346582
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat is het recept van deze?
pi_103346613
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 19:42 schreef Purdey het volgende:

[..]

Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen.
Ligt aan jou, is toch humor :)
pi_103348147
zulke taal is anders nergens voor nodig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:12:43 #88
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_103364786
Deze Cheesecake uit topic 2. Met deze ingrediënten, is dit genoeg voor een springvorm van 24cm of zal ik de verhoudingen vermeerderen?

Cheesecake, deeltje 2
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_103384830
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Iemand dit recept??
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:19:53 #90
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_103396650
Thnx!
pi_103409623
Vraagje over het cheesecakerecept van Marty: is met de verse room crème fraîche of slagroom bedoeld?
pi_103809883
Hmm ik geef binnenkort een high tea voor een aantal meiden. Volgens mij gaan er een paar baaaaaaalen van hun lactose intolerantie, want die cheesecakes zien er echt heerlijk uit :D
  vrijdag 4 november 2011 @ 15:30:57 #94
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103959128
*Blaast topic nieuw leven in met nieuwe creaties*

Een chocolade cheesecake, uit het boekje 500 taarten en cakes. Geweldig gelukt. Mooie volle chocoladesmaak door de tablet 72% cacao chocolade O+



En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Heel erg lekker, alleen bleef de oreo bodem aan het aliminiumpapier plakken van de springvorm ;(

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_103961950
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 10:40 schreef -Trinity- het volgende:
Vraagje over het cheesecakerecept van Marty: is met de verse room crème fraîche of slagroom bedoeld?
Ik heb het opgevat als slagroom, en hij smaakte heerlijk :)
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:03:32 #96
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_103967468
quote:
En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Heel erg lekker, alleen bleef de oreo bodem aan het aliminiumpapier plakken van de springvorm ;(

Dat sucks! Volgende keer bakpapier gebruiken?
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:08:36 #97
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103967640
Ik heb de taart nu in 4 stukken losgepulkt van de springvorm bodem, maar 1 kwart flikkerde helemaal uit elkaar. Volgende keer inderdaad óf bakpapier gebruiken, óf meer koekjes waardoor er een dikkere en stevigere bodem ontstaat :)

Ach, hij was er niet minder lekker om.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:13:22 #98
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_103967812
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 19:08 schreef Purdey het volgende:
Ik heb de taart nu in 4 stukken losgepulkt van de springvorm bodem, maar 1 kwart flikkerde helemaal uit elkaar. Volgende keer inderdaad óf bakpapier gebruiken, óf meer koekjes waardoor er een dikkere en stevigere bodem ontstaat :)

Ach, hij was er niet minder lekker om.
Ik vet eigenlijk bijna altijd alleen de bodem in met een siliconenkwastje en margarine, werkt prima! Maar bakpapier is misschien handiger om de taart in één keer uit de vorm op een schaal ofzo te schuiven.
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:20:01 #99
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103968044
Ik had de folie eromheen gedaan omdat ie in een waterbad ging :)
Normaal gebruikte ik nooit geen waterbad, en dus geen folie. Maar aangezien m'n cheesecake altijd weer scheurde, ben ik gaan zoeken naar de oorzaak. Het kon dus aan het waterbad liggen. En ik moet zeggen: Geen scheuren meer!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_103969489
Ik had van t weekend weer een white chocolate cheesecake with cherries on top gemaakt, bij gebrek (verkeerd ingeschat) aan maria kaakjes voor de bodem, deze met bastogne koeken gemaakt maar dat werd wat te zompig helaasch.
Verder was hij weer lekker!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')