abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 september 2012 @ 09:51:22 #205
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117140692
Afgelopen donderdag Marty's cheesecake gemaakt. Best cheesecake éver! Wel Monchou zacht en luchtig gebruikt ipv Philadelphia. Maar hij was nu 10x beter als de cheesecakes die ik met de roomkaas van de Lidl maakte. Nooit meer :N

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117140853
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_117142177
Ziet er een beetje vochtig uit nog ja? Hoort misschien zo?
  zondag 23 september 2012 @ 18:29:00 #208
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117160580
Hij was prima gaar hoor. Niet vochtig ook, denk dat de foto wat vertekend :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117161926
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2012 10:07 schreef FutureFairytale het volgende:
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Dat vind ik juist wel lekker O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_117162641
Idd, kledder woot!
pi_117184864
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

pi_117186866
Ziet er heerlijk uit, MonkNL! Wat is de bovenlaag, frambozenjam?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_117187404
Combinatie van een goeie aardbeienjam en aardbeien desertsaus met een blaadje gelatine.
pi_117195779
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 10:51 schreef MonkNL het volgende:
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
  maandag 24 september 2012 @ 17:14:58 #215
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117197769
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117202743
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 16:25 schreef md89 het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
pi_117203068
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 19:12 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
Super, ga hem snel eens maken! Bedankt! :)
pi_117212357
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2012 17:14 schreef Catch22- het volgende:
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Toevallig gisteren gemaakt, wel de slagroom weggelaten (en geen key limes gebruikt maar gewone citroen en limoen). Lijkt inderdaad best veel op de citroencheesecake die ik maak!
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:01:03 #219
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117229782
Ik wil vandaag een no-bake baileys cheesecake maken. Maar het recept vraagt om 130 gram suiker.
Ik heb geen suiker in huis, maar wel stevia en honing.
Zou ik het daarmee kunnen vervangen (met eentje of een mengsel van allebei?) of moet ik toch maar de suikerklontjes uit het kerstpakket van mijn vriend plat gaan slaan?
pi_117229891
Ik zou de klontjes kapot slaan :P of even langs de supermarkt rijden.
Honing heeft een vrij uitgesproken smaak, denk niet dat dit de smaak van de cheesecake ten goede gaat komen. Maar ik ben maar een leek, dus misschien is het wel heel erg lekker.. :P
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:11:02 #221
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230084
suiker kost nog geen euro voor een kilo, kleine moeite lijkt me om even suiker te halen

(of die suikerklontjes fijn te slaan)
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:13:24 #222
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117230154
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:16:38 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230244
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 13:13 schreef GimmeGore het volgende:
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
of vraag een kopje suiker bij de buren
pi_117462680
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 1 oktober 2012 @ 13:58:53 #225
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_117462897
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:51 schreef Taartje het volgende:
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
Ik neem altijd de meest goedkope in zoeen bakje, nooit problemen mee gehad
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117462919
Ik gebruik altijd deze

pi_117464314
Ik gebruik ook altijd gewoon de goedkoopste bakjes. Die monchou is me veel te duur..
pi_117464516
Hoe duur zijn die bakjes? Ik heb altijd 300 gram nodig en in die bakjes zit altijd net te weinig waardoor ik er twee moet kopen en wat dan overblijft word uiteindelijk weggegooid omdat toch niemand dat opeet. Die kleine 100 gram pakjes van Mon Chou kosten 65 cent p.s. En ik heb precies genoeg.

Oh en er staat een wortel cheesecake op te stijven in de koelkast, gemaakt met Mon Chou. :@
pi_117472255
Klaar. :Y)

pi_117473942
quote:
5s.gif Op maandag 1 oktober 2012 14:47 schreef Bortecinem het volgende:
Hoe duur zijn die bakjes? Ik heb altijd 300 gram nodig en in die bakjes zit altijd net te weinig waardoor ik er twee moet kopen en wat dan overblijft word uiteindelijk weggegooid omdat toch niemand dat opeet. Die kleine 100 gram pakjes van Mon Chou kosten 65 cent p.s. En ik heb precies genoeg.

Oh en er staat een wortel cheesecake op te stijven in de koelkast, gemaakt met Mon Chou. :@
Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 1 oktober 2012 @ 18:55:21 #231
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117474254
De laatste keer heb ik Monchou zacht en luchtig gebruikt. In zo'n kuipje met een plastic dekseltje. Ik denk dat ik ook die andere in folie kan gebruiken, maar die moet dan wel even zacht worden. De laatste keer zat ie aan de muren en het plafond. Spul is keihard uit de koelkast vandaan, en wordt niet graag behandeld met een handmixer blijkt :P
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117474296
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 18:47 schreef Taartje het volgende:

[..]

Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
Bij Lidl zijn ze uit de koeling 69 ct :) Ik vind het prima spul.
pi_117476987
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 18:47 schreef Taartje het volgende:

[..]

Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
Nu vraag ik mij af of ik wel goed zit. Ik weet iig wel dat het een hele lange tijd 99 cent was, maar dat ze het later hebben verlaagd - naar, ik meen, iets van 65 cent was. Ik heb even de Plus website gecheckt maar daar staat 'ie nog steeds voor 99 cent. Misschien zit ik er toch naast? Morgen maar eens kijken. :P
pi_119455038
Ik hoop dat een van jullie mij misschien kan helpen. Vorig weekend heb ik een poging gedaan om (voor het eerst) cheesecake te maken. Volgens dit recept: http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake

Het enige probleem waar ik tegen aan loop is dat de cheesecake van binnen nog helemaal zacht was. (Heeft de hele nacht in de koelkast gestaan). En ik heb mascarpone als roomkaas gebruikt.

Hebben jullie misschien enig idee was er mis is gegaan? Misschien nog langer in de oven?
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 12:54:51 #235
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119460876
quote:
10s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 19:47 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Deze is echt geniaal _O_ Hulde!_O_
Die kleur _O_ Die geur _O_ Die smaak _O_
Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! :P
[ afbeelding ] O+
Klopt. Erg lekker.
Met een dun laagje zelf gemaakte banketbakkersroom doet het erg goed.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zondag 14 juli 2013 @ 19:19:04 #236
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128944392
Iemand een recept voor originele philly cheesecake?
pi_128944630
Ik heb nu zoóooooooooooooo'n zin in Cheesecake dat wil je niet weten _O-
  zondag 14 juli 2013 @ 19:32:36 #238
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128944840
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb nu zoóooooooooooooo'n zin in Cheesecake dat wil je niet weten _O-
Niet meer dan mij10.gif
pi_128944888
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:32 schreef Che_ het volgende:

[..]

Niet meer dan mij
[ afbeelding ]
Ik ga morgen cheesecake kopen in elk geval :D maken komt nog wel een keer, eerst eens
rustig dat topic lezen oO<
  zondag 14 juli 2013 @ 19:38:59 #240
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945074
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ga morgen cheesecake kopen in elk geval :D maken komt nog wel een keer, eerst eens
rustig dat topic lezen oO<
Waar...? Ik wil ook kopen om te vergelijken. Ga niet zeggen Hema
pi_128945135
quote:
11s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:38 schreef Che_ het volgende:

[..]

Waar...? Ik wil ook kopen om te vergelijken. Ga niet zeggen Hema
Nee, warme bakker :D ik zal even kijken morgen, als het lekker is zet ik hier wel neer waar
ik het gekocht heb, als het niet lekker was ook :+
  zondag 14 juli 2013 @ 19:42:46 #242
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945218
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nee, warme bakker :D ik zal even kijken morgen, als het lekker is zet ik hier wel neer waar
ik het gekocht heb, als het niet lekker was ook :+
In omgeving Amsterdam moet toch wel ergens te koop zijn ;(. Anders open ik gewoon franchise
pi_128945322
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:42 schreef Che_ het volgende:

[..]

In omgeving Amsterdam moet toch wel ergens te koop zijn ;(. Anders open ik gewoon franchise
Kiek dan!

http://www.yelp.nl/search(...)dam%2C+Noord-Holland

adresjes zat! :D
  zondag 14 juli 2013 @ 19:47:18 #244
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945409
quote:
Is dat die ekte ekte us shit?

bij B&J's ook... :D
pi_128945531
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:47 schreef Che_ het volgende:

[..]

Is dat die ekte ekte us shit?

bij B&J's ook... :D
Géén idee, ik ga gewoon ergens een paar stukkies halen _O-
als ze veel sterren hebben zal het wel goed zijn :D
pi_128945577
:@ we zitten in het verkeerde topic, ik dacht dat we in dat andere topic zaten :@
  zondag 14 juli 2013 @ 19:51:33 #247
107525 Caithlinn
Still me....
pi_128945602
De cheesecake van de Bakkerswinkel moet je proberen, das de ekte ekte ;)
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
  zondag 14 juli 2013 @ 19:52:39 #248
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945644
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Géén idee, ik ga gewoon ergens een paar stukkies halen _O-
als ze veel sterren hebben zal het wel goed zijn :D
Ok, morgen kan ik dus een complete top5 lijst van je verwachten incl. beoordeling van smaak met details en al. Alvast bedankt!
  zondag 14 juli 2013 @ 19:55:22 #249
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945765
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
:@ we zitten in het verkeerde topic, ik dacht dat we in dat andere topic zaten :@
Maakt niet uit, gaan beide over Che_esecake.

quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:51 schreef Caithlinn het volgende:
De cheesecake van de Bakkerswinkel moet je proberen, das de ekte ekte ;)
Thanks, ga ik proberen. :9
pi_128988987
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 12:08 schreef Bleie het volgende:
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
K heb nooit een barst in de cheesecake gehad. ik bak hem sowieso lang op laag temperatuur ( volgens mij 1,5 uur op 100 of 120 graden zo uit mijn hoofd) en als t klaar is laat ik hem stap voor stap afvkoelen : k doe eerst de deur van de oven open en laat de taart een tijdje zo staan voordat ik hem uit de oven haal om hem vervolgens op t aanrecht verder af te laten koelen .

Edit : o k zie dat dit een oud bericht is

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2013 23:15:03 ]
pi_128996025
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2013 23:14 schreef madeliefff het volgende:

[..]

K heb nooit een barst in de cheesecake gehad. ik bak hem sowieso lang op laag temperatuur ( volgens mij 1,5 uur op 100 of 120 graden zo uit mijn hoofd) en als t klaar is laat ik hem stap voor stap afvkoelen : k doe eerst de deur van de oven open en laat de taart een tijdje zo staan voordat ik hem uit de oven haal om hem vervolgens op t aanrecht verder af te laten koelen .

Edit : o k zie dat dit een oud bericht is
Geeft niet, ik kan t altijd eens proberen!
pi_128999990
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 08:15 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geeft niet, ik kan t altijd eens proberen!
k heb nog ffe gekeken: 120 graden, maar ik heb wel een andere cheesecake dan jij dan gemaakt. maar dat van t afkoelen geld bij elke cheesecake.
  woensdag 24 juli 2013 @ 02:03:08 #253
306949 dude1986
Always bored...
pi_129277943
Deze week even een cheesecake maken. Water loopt me in de mond als ik dit allemaal zie hier.
pi_129682550
Heeft iemand een goed gebakken kwarktaartrecept? Grapje, staat genoeg in dit topic. Maar is dat Cream of Tartar niet nog met iets anders te vervangen?

CUL / Cheesecake deel 3!

Deze leek me heerlijk, maar ik heb geen Cream of Tartar, en dat lijkt heel moeilijk te krijgen bij ons. :{
pi_129682811
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 16:54 schreef RenRen- het volgende:
Heeft iemand een goed gebakken kwarktaartrecept? Grapje, staat genoeg in dit topic. Maar is dat Cream of Tartar niet nog met iets anders te vervangen?

CUL / Cheesecake deel 3!

Deze leek me heerlijk, maar ik heb geen Cream of Tartar, en dat lijkt heel moeilijk te krijgen bij ons. :{
ik zou het gewoon weglaten en anders is het vaak wel te vinden bij de toko.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')