abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_115102119
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
pi_115102575
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:05 schreef laiveneertiekje het volgende:
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
pi_115105025
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:19 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
Ik heb het recept hier vandaan: http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies

De foto's bij dat recept spreken voor zich volgens mij.. :) Hij staat nu af te koelen, ik heb hem wel 3 kwartier in de oven gehad, maar ik weet niet zeker of hij nu goed gaar is. Maar in het recept staat ook dat je hem pas moet snijden als hij goed afgekoeld is, dus ik wacht af..

Hij smaakt in ieder geval heerlijk. :)
pi_115105131
Ah dank je wel!
pi_115105400
Hier staat hij trouwens met de hoeveelheden in grammen: http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake
pi_115106438
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:08:25 #187
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_115106503
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:06 schreef tech4u het volgende:
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
pi_115106644
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:08 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
Mn vriendin is beter in zoetige dingen. Ik ben meer van het vlees bereiden.
pi_115110021
De chocolade-frambozencheesecake is meer dan goedgekeurd! Al vond ik zelf eerlijk gezegd de frambozen niet enorm iets toevoegen, dus die zou ik er de volgende keer uitlaten. En de bodem + vulling zou ook wel wat meer mogen allebei voor mijn vorm (24 cm). Maar de smaak was echt super!
pi_115128169
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 22:19 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. :)

[ afbeelding ]
Zoiets bedoelde ik inderdaad, bedankt!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 5 augustus 2012 @ 18:00:34 #191
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_115145618
Waar kan ik dit kopen in NL?
pi_116538718
Even een schop.

Ik ben een New York cheesecake aan het maken, volgens recept van Nigella Lawson. Die moet volgens haar 1 á 1,5 uur in de oven, tot hij goudbruin is. Hij staat er nu 30 min in, en is al redelijk bruin aan het worden, maar van binnen vast niet gaar. Eigenlijk mag je de oven niet opendoen, maar zou het veel kwaad kunnen als ik dat tóch doe om even wat folie eroverheen te leggen?
  zaterdag 8 september 2012 @ 17:56:10 #193
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116538924
zou eerder de temperatuur verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116539171
Heb ik ook al gedaan, hij stond al maar op 170, nu op 150.
  zaterdag 8 september 2012 @ 18:08:37 #195
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116539221
170 staat in het recept? Dat is veel te heet!

Eerder 120 tot 100

Begin kan hoog en na een kwartier/20 min verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116540238
Aluminiumfolie eroverheen. Dan wordt ie wel gaar, maar de bovenkant niet bruin.
pi_116598549
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
  maandag 10 september 2012 @ 13:07:02 #198
62913 Blik
The one and Only!
pi_116598628
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 13:03 schreef Bleie het volgende:
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
Hij zal vast wel lekker smaken toch?
  Redactie Frontpage zaterdag 15 september 2012 @ 16:40:14 #199
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_116818015
quote:
14s.gif Op zondag 19 juni 2011 12:32 schreef Seven. het volgende:
Marty's recept:

Cheesecake !!
Deze heb ik gemaakt vandaag, oven net uitgezet en ik laat 'm nu in de oven afkoelen :) Ik ben heel benieuwd :D
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 17 september 2012 @ 11:55:07 #200
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_116884532
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 16:53 schreef Bortecinem het volgende:
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.

[ afbeelding ]

Een naturel cheesecake met frambozenswirls. :Y)
Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
pi_116961171
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 11:55 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
Type in 'cheesecake swirl' op youtube, google of foodgawker en je komt heel veel foto's en how-to's tegen.

Deze bijvoorbeeld:

http://notsohumblepie.blo(...)wirl-cheesecake.html
pi_117005249
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2011 13:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:

[ afbeelding ]

:9 :9
Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
pi_117089170
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2012 22:34 schreef PeterPastoor het volgende:

[..]

Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
:D
pi_117089595
Cheesecake is echt enorm lekker :9 Ik maak t weleens uit zon pakje, maar dan is t toch niet hetzelfde :N
  zondag 23 september 2012 @ 09:51:22 #205
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117140692
Afgelopen donderdag Marty's cheesecake gemaakt. Best cheesecake éver! Wel Monchou zacht en luchtig gebruikt ipv Philadelphia. Maar hij was nu 10x beter als de cheesecakes die ik met de roomkaas van de Lidl maakte. Nooit meer :N

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117140853
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_117142177
Ziet er een beetje vochtig uit nog ja? Hoort misschien zo?
  zondag 23 september 2012 @ 18:29:00 #208
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117160580
Hij was prima gaar hoor. Niet vochtig ook, denk dat de foto wat vertekend :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117161926
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2012 10:07 schreef FutureFairytale het volgende:
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Dat vind ik juist wel lekker O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_117162641
Idd, kledder woot!
pi_117184864
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

pi_117186866
Ziet er heerlijk uit, MonkNL! Wat is de bovenlaag, frambozenjam?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_117187404
Combinatie van een goeie aardbeienjam en aardbeien desertsaus met een blaadje gelatine.
pi_117195779
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 10:51 schreef MonkNL het volgende:
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
  maandag 24 september 2012 @ 17:14:58 #215
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117197769
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117202743
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 16:25 schreef md89 het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
pi_117203068
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 19:12 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
Super, ga hem snel eens maken! Bedankt! :)
pi_117212357
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2012 17:14 schreef Catch22- het volgende:
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Toevallig gisteren gemaakt, wel de slagroom weggelaten (en geen key limes gebruikt maar gewone citroen en limoen). Lijkt inderdaad best veel op de citroencheesecake die ik maak!
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:01:03 #219
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117229782
Ik wil vandaag een no-bake baileys cheesecake maken. Maar het recept vraagt om 130 gram suiker.
Ik heb geen suiker in huis, maar wel stevia en honing.
Zou ik het daarmee kunnen vervangen (met eentje of een mengsel van allebei?) of moet ik toch maar de suikerklontjes uit het kerstpakket van mijn vriend plat gaan slaan?
pi_117229891
Ik zou de klontjes kapot slaan :P of even langs de supermarkt rijden.
Honing heeft een vrij uitgesproken smaak, denk niet dat dit de smaak van de cheesecake ten goede gaat komen. Maar ik ben maar een leek, dus misschien is het wel heel erg lekker.. :P
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:11:02 #221
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230084
suiker kost nog geen euro voor een kilo, kleine moeite lijkt me om even suiker te halen

(of die suikerklontjes fijn te slaan)
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:13:24 #222
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117230154
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:16:38 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230244
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 13:13 schreef GimmeGore het volgende:
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
of vraag een kopje suiker bij de buren
pi_117462680
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 1 oktober 2012 @ 13:58:53 #225
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_117462897
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:51 schreef Taartje het volgende:
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
Ik neem altijd de meest goedkope in zoeen bakje, nooit problemen mee gehad
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117462919
Ik gebruik altijd deze

pi_117464314
Ik gebruik ook altijd gewoon de goedkoopste bakjes. Die monchou is me veel te duur..
pi_117464516
Hoe duur zijn die bakjes? Ik heb altijd 300 gram nodig en in die bakjes zit altijd net te weinig waardoor ik er twee moet kopen en wat dan overblijft word uiteindelijk weggegooid omdat toch niemand dat opeet. Die kleine 100 gram pakjes van Mon Chou kosten 65 cent p.s. En ik heb precies genoeg.

Oh en er staat een wortel cheesecake op te stijven in de koelkast, gemaakt met Mon Chou. :@
pi_117472255
Klaar. :Y)

pi_117473942
quote:
5s.gif Op maandag 1 oktober 2012 14:47 schreef Bortecinem het volgende:
Hoe duur zijn die bakjes? Ik heb altijd 300 gram nodig en in die bakjes zit altijd net te weinig waardoor ik er twee moet kopen en wat dan overblijft word uiteindelijk weggegooid omdat toch niemand dat opeet. Die kleine 100 gram pakjes van Mon Chou kosten 65 cent p.s. En ik heb precies genoeg.

Oh en er staat een wortel cheesecake op te stijven in de koelkast, gemaakt met Mon Chou. :@
Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 1 oktober 2012 @ 18:55:21 #231
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117474254
De laatste keer heb ik Monchou zacht en luchtig gebruikt. In zo'n kuipje met een plastic dekseltje. Ik denk dat ik ook die andere in folie kan gebruiken, maar die moet dan wel even zacht worden. De laatste keer zat ie aan de muren en het plafond. Spul is keihard uit de koelkast vandaan, en wordt niet graag behandeld met een handmixer blijkt :P
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117474296
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 18:47 schreef Taartje het volgende:

[..]

Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
Bij Lidl zijn ze uit de koeling 69 ct :) Ik vind het prima spul.
pi_117476987
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 18:47 schreef Taartje het volgende:

[..]

Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan?
Nu vraag ik mij af of ik wel goed zit. Ik weet iig wel dat het een hele lange tijd 99 cent was, maar dat ze het later hebben verlaagd - naar, ik meen, iets van 65 cent was. Ik heb even de Plus website gecheckt maar daar staat 'ie nog steeds voor 99 cent. Misschien zit ik er toch naast? Morgen maar eens kijken. :P
pi_119455038
Ik hoop dat een van jullie mij misschien kan helpen. Vorig weekend heb ik een poging gedaan om (voor het eerst) cheesecake te maken. Volgens dit recept: http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake

Het enige probleem waar ik tegen aan loop is dat de cheesecake van binnen nog helemaal zacht was. (Heeft de hele nacht in de koelkast gestaan). En ik heb mascarpone als roomkaas gebruikt.

Hebben jullie misschien enig idee was er mis is gegaan? Misschien nog langer in de oven?
  † In Memoriam † woensdag 21 november 2012 @ 12:54:51 #235
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119460876
quote:
10s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 19:47 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Deze is echt geniaal _O_ Hulde!_O_
Die kleur _O_ Die geur _O_ Die smaak _O_
Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! :P
[ afbeelding ] O+
Klopt. Erg lekker.
Met een dun laagje zelf gemaakte banketbakkersroom doet het erg goed.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zondag 14 juli 2013 @ 19:19:04 #236
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128944392
Iemand een recept voor originele philly cheesecake?
pi_128944630
Ik heb nu zoóooooooooooooo'n zin in Cheesecake dat wil je niet weten _O-
  zondag 14 juli 2013 @ 19:32:36 #238
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128944840
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb nu zoóooooooooooooo'n zin in Cheesecake dat wil je niet weten _O-
Niet meer dan mij10.gif
pi_128944888
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:32 schreef Che_ het volgende:

[..]

Niet meer dan mij
[ afbeelding ]
Ik ga morgen cheesecake kopen in elk geval :D maken komt nog wel een keer, eerst eens
rustig dat topic lezen oO<
  zondag 14 juli 2013 @ 19:38:59 #240
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_128945074
quote:
10s.gif Op zondag 14 juli 2013 19:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ga morgen cheesecake kopen in elk geval :D maken komt nog wel een keer, eerst eens
rustig dat topic lezen oO<
Waar...? Ik wil ook kopen om te vergelijken. Ga niet zeggen Hema
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')