abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_116961171
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 11:55 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
Type in 'cheesecake swirl' op youtube, google of foodgawker en je komt heel veel foto's en how-to's tegen.

Deze bijvoorbeeld:

http://notsohumblepie.blo(...)wirl-cheesecake.html
pi_117005249
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2011 13:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:

[ afbeelding ]

:9 :9
Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
pi_117089170
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2012 22:34 schreef PeterPastoor het volgende:

[..]

Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
:D
pi_117089595
Cheesecake is echt enorm lekker :9 Ik maak t weleens uit zon pakje, maar dan is t toch niet hetzelfde :N
  zondag 23 september 2012 @ 09:51:22 #205
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117140692
Afgelopen donderdag Marty's cheesecake gemaakt. Best cheesecake éver! Wel Monchou zacht en luchtig gebruikt ipv Philadelphia. Maar hij was nu 10x beter als de cheesecakes die ik met de roomkaas van de Lidl maakte. Nooit meer :N

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117140853
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_117142177
Ziet er een beetje vochtig uit nog ja? Hoort misschien zo?
  zondag 23 september 2012 @ 18:29:00 #208
251095 Purdey
Better off alone..
pi_117160580
Hij was prima gaar hoor. Niet vochtig ook, denk dat de foto wat vertekend :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_117161926
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2012 10:07 schreef FutureFairytale het volgende:
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar?
Dat vind ik juist wel lekker O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_117162641
Idd, kledder woot!
pi_117184864
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

pi_117186866
Ziet er heerlijk uit, MonkNL! Wat is de bovenlaag, frambozenjam?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_117187404
Combinatie van een goeie aardbeienjam en aardbeien desertsaus met een blaadje gelatine.
pi_117195779
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 10:51 schreef MonkNL het volgende:
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
  maandag 24 september 2012 @ 17:14:58 #215
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117197769
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117202743
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 16:25 schreef md89 het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van?
Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
pi_117203068
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2012 19:12 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Tuurlijk:

200g digestive
50gr boter
ong 400/500 gram Mon Chou
3 eieren
50g creme fraiche
150gr suiker
1 tl vanille essence
geraspte schil van een citroen
50gr bloem

Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is.

- Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter.
- Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer.
- Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel.
- Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min.
- Laat de taart afkoelen in de oven!

- Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in.

Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk!

Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los.
Super, ga hem snel eens maken! Bedankt! :)
pi_117212357
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2012 17:14 schreef Catch22- het volgende:
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt?

Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker.
Toevallig gisteren gemaakt, wel de slagroom weggelaten (en geen key limes gebruikt maar gewone citroen en limoen). Lijkt inderdaad best veel op de citroencheesecake die ik maak!
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:01:03 #219
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117229782
Ik wil vandaag een no-bake baileys cheesecake maken. Maar het recept vraagt om 130 gram suiker.
Ik heb geen suiker in huis, maar wel stevia en honing.
Zou ik het daarmee kunnen vervangen (met eentje of een mengsel van allebei?) of moet ik toch maar de suikerklontjes uit het kerstpakket van mijn vriend plat gaan slaan?
pi_117229891
Ik zou de klontjes kapot slaan :P of even langs de supermarkt rijden.
Honing heeft een vrij uitgesproken smaak, denk niet dat dit de smaak van de cheesecake ten goede gaat komen. Maar ik ben maar een leek, dus misschien is het wel heel erg lekker.. :P
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:11:02 #221
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230084
suiker kost nog geen euro voor een kilo, kleine moeite lijkt me om even suiker te halen

(of die suikerklontjes fijn te slaan)
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:13:24 #222
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_117230154
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
  dinsdag 25 september 2012 @ 13:16:38 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_117230244
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 13:13 schreef GimmeGore het volgende:
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker.
Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan.
of vraag een kopje suiker bij de buren
pi_117462680
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
A balanced diet is a cookie in each hand
  maandag 1 oktober 2012 @ 13:58:53 #225
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_117462897
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:51 schreef Taartje het volgende:
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht?
Ik neem altijd de meest goedkope in zoeen bakje, nooit problemen mee gehad
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')