abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128996025
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2013 23:14 schreef madeliefff het volgende:

[..]

K heb nooit een barst in de cheesecake gehad. ik bak hem sowieso lang op laag temperatuur ( volgens mij 1,5 uur op 100 of 120 graden zo uit mijn hoofd) en als t klaar is laat ik hem stap voor stap afvkoelen : k doe eerst de deur van de oven open en laat de taart een tijdje zo staan voordat ik hem uit de oven haal om hem vervolgens op t aanrecht verder af te laten koelen .

Edit : o k zie dat dit een oud bericht is
Geeft niet, ik kan t altijd eens proberen!
pi_128999990
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 08:15 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geeft niet, ik kan t altijd eens proberen!
k heb nog ffe gekeken: 120 graden, maar ik heb wel een andere cheesecake dan jij dan gemaakt. maar dat van t afkoelen geld bij elke cheesecake.
  woensdag 24 juli 2013 @ 02:03:08 #253
306949 dude1986
Always bored...
pi_129277943
Deze week even een cheesecake maken. Water loopt me in de mond als ik dit allemaal zie hier.
pi_129682550
Heeft iemand een goed gebakken kwarktaartrecept? Grapje, staat genoeg in dit topic. Maar is dat Cream of Tartar niet nog met iets anders te vervangen?

CUL / Cheesecake deel 3!

Deze leek me heerlijk, maar ik heb geen Cream of Tartar, en dat lijkt heel moeilijk te krijgen bij ons. :{
pi_129682811
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 16:54 schreef RenRen- het volgende:
Heeft iemand een goed gebakken kwarktaartrecept? Grapje, staat genoeg in dit topic. Maar is dat Cream of Tartar niet nog met iets anders te vervangen?

CUL / Cheesecake deel 3!

Deze leek me heerlijk, maar ik heb geen Cream of Tartar, en dat lijkt heel moeilijk te krijgen bij ons. :{
ik zou het gewoon weglaten en anders is het vaak wel te vinden bij de toko.
pi_129682845
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 17:02 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

ik zou het gewoon weglaten en anders is het vaak wel te vinden bij de toko.
Ik zal morgen eens kijken bij een toko of twee, maar meen me niet het ooit gezien te hebben. Proberen kan geen kwaad, thanks
  zondag 4 augustus 2013 @ 17:04:13 #257
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_129682881
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 17:03 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Ik zal morgen eens kijken bij een toko of twee, maar meen me niet het ooit gezien te hebben. Proberen kan geen kwaad, thanks
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake geen gedoe, overheerlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129685258
Deze is makkelijk te bereiden en zó lekker!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 01:46:30 #259
306949 dude1986
Always bored...
pi_129888533
Cheesecake in de oven :)
Marty's recept, wel meer roomkaas gebruikt (700 ipv 500 gram)



edit:

yeah! geen cracks, ondanks op 200 (10 minuten) en toen 160 graden (50 minuten) gebakken. ben benieuwd hoe hij morgen gaat smaken.



[ Bericht 45% gewijzigd door dude1986 op 10-08-2013 03:07:49 ]
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 01:50:32 #260
306949 dude1986
Always bored...
pi_129888627
w
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 18:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Deze is makkelijk te bereiden en zó lekker!
wow ziet er idd goed uit. Alleen hebben we die cream hier wss niet. ziet er dikker uit. jummie
pi_129936797
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..?

Of was dat niet geschikt voor een cheesecake
  zondag 11 augustus 2013 @ 15:43:56 #262
306949 dude1986
Always bored...
pi_129939202
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:43 schreef Sandous het volgende:
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..?

Of was dat niet geschikt voor een cheesecake
Hoeveel gram kaas had je en hoeveel gram suiker?
pi_129940244
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:43 schreef Sandous het volgende:
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..?

Of was dat niet geschikt voor een cheesecake
smeerkaas? Zolang het naturel roomkaas is kan je het gebruiken voor cheesecake. Philadelphia zeg maar.
pi_129941614
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:43 schreef Sandous het volgende:
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..?

Of was dat niet geschikt voor een cheesecake
toch geen smeerkaas hoop ik? gewoon roomkaas gebruiken, au naturel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129942093


deze gebruikt, roomkaas philedelpia was er niet meer (naturel) wel met kruiden enzo :(

Ik ga zo even kijken naar hoeveel suiker en hoeveel kaas
pi_129945394
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 16:34 schreef Sandous het volgende:
[ afbeelding ]

deze gebruikt, roomkaas philedelpia was er niet meer (naturel) wel met kruiden enzo :(

Ik ga zo even kijken naar hoeveel suiker en hoeveel kaas
Lijkt me prima om te gebruiken. Wat was je recept?
pi_129950231
Oeh heeft iemand nog een goed (uitgeprobeerd) recept voor chocoladecheesecake? :) Wil ik binnenkort namelijk eens maken.
  maandag 12 augustus 2013 @ 23:09:47 #268
378192 -mandy-
I am who I am
pi_129999730
Nog niet uitgeprobeerd maar deze ga ik eerdaags maken: cheesecake met witte chocolade.

http://www.lekkerensimpel.com/2013/06/21/cheesecake-met-witte-chocolade/
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_130232083
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:43 schreef Sandous het volgende:
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..?

Of was dat niet geschikt voor een cheesecake
Hier hetzelfde probleem. Weet niet meer welk recept ik van internet heb geplukt. Maar heb het gewoon met philledelpia gemaakt en ik vindt m echt te zurig. Manlief vondt hem wel lekker dus ik dacht, mischien hou ik wel gewoon niet van cheesecake. Weet dus ook niet hoe hij hoort te smaken
  maandag 19 augustus 2013 @ 12:33:08 #270
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130232422
Een heeeel klein beetje zurig hoort hij wel te smaken met echte roomkaas. Maar het mag natuurlijk niet overheersen.
pi_130232715
ik had gehoopt dat hij wat zoeter zou zijn.
zal het nog eens met een ander recept proberen..tips iemand?
  maandag 19 augustus 2013 @ 12:44:32 #272
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130232810
Een au bain marie gesmolten reep witte chocolade door het roomkaasmengsel? Extra schepje suiker of wat honing erdoor?
pi_130233552
ja zou kunnen ja..denk dan dat ik voor de eerste optie ga :9
  maandag 19 augustus 2013 @ 13:10:47 #274
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_130233610
Dat is heel lekker :9 ik gebruik een reep van 75 gram maar ik zou dan een grotere pakken gezien jouw wat sterkere voorkeur voor zoet :+
pi_130234095
:D ja en niet tegen mijn man zeggen anders begint ie te zeuren dat hij geen chocola er in wilt :P
pi_131231473
Dit weekend maar eens de cheesecake uit de OP maken :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131233825
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn vanille cheesecake met Bastogne koekjes bodem :9

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 12:46:38 ]
pi_131234951
Eet jij gewoon zo uit de vorm, of snij je gewoon hele rare punten?

Bakpapier zou ik trouwens alleen op de bodem doen, aan de zijkanten is helemaal niet echt nodig, naar mijn weten. En zo krijg je nooit mooie randen.

Verder ziet die er wel lekker uit.
pi_131235253
quote:
14s.gif Op maandag 16 september 2013 13:19 schreef Myraela het volgende:
Eet jij gewoon zo uit de vorm, of snij je gewoon hele rare punten?

Bakpapier zou ik trouwens alleen op de bodem doen, aan de zijkanten is helemaal niet echt nodig, naar mijn weten. En zo krijg je nooit mooie randen.

Verder ziet die er wel lekker uit.
ik snijd zelf altijd normale punten, maar bepaalde mensen snappen niet hoe je mooi een punt moet snijden als je een kleiner stukje wilt ;)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 18:45:06 ]
pi_131235916
quote:
14s.gif Op maandag 16 september 2013 13:19 schreef Myraela het volgende:
Eet jij gewoon zo uit de vorm, of snij je gewoon hele rare punten?

Bakpapier zou ik trouwens alleen op de bodem doen, aan de zijkanten is helemaal niet echt nodig, naar mijn weten. En zo krijg je nooit mooie randen.

Verder ziet die er wel lekker uit.
dat van t bakpapier zou zomaar kunnen kloppen. bij stevige taarten doe ik t wel alleen op de bodem. Doe jij dat bij cheesecake dan alleen op de bodem?

Verder vind iedereen deze taart altijd erg lekker al zeg ik t zelf hehe :D

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 13:51:22 ]
pi_131277880
Ingrediënten zijn in huis, van t weekend maken *O*
Reden tot zelf weer maken is de kokos-limoencheesecake die ik bij kennissen gegeten heb gister :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131289243
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 13:28 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ik snijd zelf altijd normale punten, maar bepaalde mensen snappen niet hoe je mooi een punt moet snijden als je een kleiner stukje wilt ;)
Ze hebben gewoon een puntjes gesneden, maar het puntje voor de helft laten zitten? :D Haha, was een man zeker?

quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 13:47 schreef madeliefff het volgende:

[..]

dat van t bakpapier zou zomaar kunnen kloppen. bij stevige taarten doe ik t wel alleen op de bodem. Doe jij dat bij cheesecake dan alleen op de bodem?

Verder vind iedereen deze taart altijd erg lekker al zeg ik t zelf hehe :D
Ja, heb het pas een paar keer gemaakt, maar ging eigenlijk altijd goed. Laat gewoon netjes los van de springvorm.

Dat die lekker is geloof ik meteen hoor, sowieso bastogne bodem. O+
pi_131473028
Oh oh oh hij is/was heerlijk :9

Over een tijdje een key lime pie proberen :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131667548
Oh my god... hier is gewoon een heel (en driedelig) topic over.

Anyways... momenteel mijn eerste cheesecake aan het bakken. ben benieuwd. :9

Dit wordt er 1 met een bastogne bodem, mon chou, mascarpone, creme fraiche, vanillesuiker (en gewone suiker), en natuurlijk eieren.

Straks ga ik een topping bakken met suiker, bramen, frambozen, zwarte bessen en zwarte bessensap.

Als jullie niks meer horen is het volledig mislukt. _O-
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_131680564
Hmm, hij kwam slecht uit de bakvorm. Daar moet ik iets op verzinnen. Maar verder smaakt ie heerlijk! :9
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_131684380
Ik ga die van Marty deze week weer maken. Die is goed :Y)
CUL / Cheesecake !!
Toetje voor Ben O+

[ Bericht 18% gewijzigd door Soury op 29-09-2013 20:10:45 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 00:21:38 #287
306949 dude1986
Always bored...
pi_131831380
Ik ga Marty's cheesecake maar weer eens maken. Alleen wil ik de bodem vervangen door een andere. Heeft iemand een tip? Ik las hierboven iets over een Bastogne-bodem, is deze niet heel erg overheersend ? Zou ik em bodemloos kunnen maken? Of gaat alles dan plakken op de bodem.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 00:38:13 #288
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131831807
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 00:21 schreef dude1986 het volgende:
Ik ga Marty's cheesecake maar weer eens maken. Alleen wil ik de bodem vervangen door een andere. Heeft iemand een tip? Ik las hierboven iets over een Bastogne-bodem, is deze niet heel erg overheersend ? Zou ik em bodemloos kunnen maken? Of gaat alles dan plakken op de bodem.
ik maak ze altijd met van die country cookies, erg lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 01:21:14 #289
306949 dude1986
Always bored...
pi_131832553
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 00:38 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik maak ze altijd met van die country cookies, erg lekker
O wat is dat? ken ik niet?
pi_131834400
Café noir koekjes maken ook wel een lekkere bodem, maar dat zoek je ook niet als je iets neutraler wilt.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:07:58 #291
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_131842866


Hier ook nog maar ;)

Met flinke barsten maar er moest gelukkig toch nog caramel op
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:02:05 #292
306949 dude1986
Always bored...
pi_131844545
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 08:21 schreef Myraela het volgende:
Café noir koekjes maken ook wel een lekkere bodem, maar dat zoek je ook niet als je iets neutraler wilt.
Hele lekkere koekjes en heb ik al een keer geprobeerd. maar idd niet wat ik zoek.

Ik hoorde iets over een amandelmeel-bodem, dat dat best lekker kan zijn, iemand ervaring hiermee?.


quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Hier ook nog maar ;)

Met flinke barsten maar er moest gelukkig toch nog caramel op
jummie!
pi_131844754
Amandelmeel weet ik niet, maar misschien is spritsen iets? Die zijn lekker boterig en zoet, maar hebben geen aparte smaak.
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:22:05 #294
306949 dude1986
Always bored...
pi_131845126
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:09 schreef Myraela het volgende:
Amandelmeel weet ik niet, maar misschien is spritsen iets? Die zijn lekker boterig en zoet, maar hebben geen aparte smaak.
klinkt goed. tnx
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:46:57 #295
62913 Blik
The one and Only!
pi_131846027
Hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen barsten in de taart komen?
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 21:22:44 #296
306949 dude1986
Always bored...
pi_131855836
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 15:46 schreef Blik het volgende:
Hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen barsten in de taart komen?
sommige zweren bij lage temp (eerst hoog dan lager steeds en in oven laten als cake klaar is) en andere met waterbad. of combinatie van beide.

het recept van Marty (met lage temp) barst nooit bij mij.

O en pas de koeling in als cake volledig is afgekoeld.
pi_131879468
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2013 14:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Hier ook nog maar ;)

Met flinke barsten maar er moest gelukkig toch nog caramel op
Die is flink hoog. Ik heb er ook weer één gemaakt van Marty's recept.
Ze zijn altijd wat plat maar rete lekker :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:05:55 #298
306949 dude1986
Always bored...
pi_131880291
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 19:37 schreef Soury het volgende:

[..]

Ze zijn altijd wat plat maar rete lekker :Y)

mmm lekker!
ik doe er altijd wat meer creamcheese bij (en ook wat meer suiker naar rato), dan wordt ie wat hoger.
pi_131880325
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 20:05 schreef dude1986 het volgende:

[..]

mmm lekker!
ik doe er altijd wat meer creamcheese bij (en ook wat meer suiker), dan wordt ie wat hoger.
Haha ik wat minder suiker en wat meer citroen.
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:08:35 #300
306949 dude1986
Always bored...
pi_131880375
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 20:07 schreef Soury het volgende:

[..]

Haha ik wat minder suiker en wat meer citroen.
haha, ik bedoelde meer suiker omdat ik er meer creamcheese in doe.
Maar dan heb je een citroen-cheesecake, ook erg lekker. :P Ik hou het altijd bij vanille-standaard.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')