Hij is erg gaaf! Welke bakvorm(en) zijn hiervoor gebruikt en hoe krijg je het biscuit in de vorm van het vogelhuisje?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:29 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag een workshop gevolgd bij Zoete Kunst in Rosmalen, met dit als resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was een leuke en leerzame workshop met een leuk eindresultaat helemaal
Die ken ik! Maar de hobbywinkel deed het kennelijk goed, anders verhuizen ze niet naar een groter/nieuwer pand. Voor die tijd was er wel een groot verloop in specifiek dat pandje inderdaad.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:32 schreef Beardy het volgende:
Op Het Plateau in Spijkenisse is een hobbywinkel verhuisd (grotere nieuwe ruimte) en waar ze eerst zaten, daar zit nu een brownies en taarten decoratie artikelen winkel die ook workshops doet. Gezien wat er, qua winkels, daar (d.w.z. in dat winkelcentrumpje) de afgelopen jaren over de kop gegaan is en zo, vraag ik me ernstig af hoe lang ze het gaan volhouden.
quote:Op zondag 20 februari 2011 12:44 schreef Franneh het volgende:
Dat vogelhuis! Echt onwijs lief.
Ben een tijdje taartmaakloos en cupcakemaakloos geweest.. maar heb er weer helemaal zin in om verder te proberen. Wil eind deze maand even kijken voor workshops/cursus. Loop nog tegen zoveel dingen aan en het lijkt me erg leuk.
Laatst wel een taart gemaakt voor een verjaardag en wat muffins versierd.
Ik vond het toch best goed gelukt ondanks dat ik nog veel moet oefenen.
[ afbeelding ]
Muffins met marsepein met vanille botercreme.
'Taart en cake decoraties' van Paris Cutler.quote:Op donderdag 24 februari 2011 01:19 schreef sita55 het volgende:
wat voor basisboek heb je gekocht (titel)?
quote:Op donderdag 24 februari 2011 08:05 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]Hoe heb je die kleurtjes in die toefjes gekregen? Kleurstof?
Wat mooiquote:Op zaterdag 19 februari 2011 18:29 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag een workshop gevolgd bij Zoete Kunst in Rosmalen, met dit als resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was een leuke en leerzame workshop met een leuk eindresultaat helemaal
Dankje! Zijn dat die Wilton icing kleurstofjes?quote:Op donderdag 24 februari 2011 19:19 schreef Franneh het volgende:
[..]
Kleurstof doosje van Wilton. Allemaal kleine potjes kleurstof.
Ahh, dankjequote:Op zondag 27 februari 2011 20:29 schreef SV-tje het volgende:
Dit kan gewoon met elke kleurstof, ligt eraan welk merk je hebt hoe het verpakt zit. Americolors of Spectrum zitten bijvoorbeeld in een soort van knijpflesje.
WOWquote:Op zondag 27 februari 2011 20:05 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Dankje! Zijn dat die Wilton icing kleurstofjes?
Ik wil namelijk een x zoiets maken:
maar dat lijken tubetjes? Bij de beschrijving van Wilton staat iets over gel eruit halen met een sateprikker? Of kan ik dat spul ook doen zoals op het filmpje (3:56)?![]()
volgens mij kan het wel het is maar net of je zo een toef erop wil maken dat zou ik op het laatst doen.quote:Op zondag 6 maart 2011 17:33 schreef Miezziej het volgende:
Ik ben best wel een noob... Maar ik wil dus binnekort een keer cupcakes maken met botercrème. De bedoeling is dat ik ze zondag in de namiddag/avond maak en dan maandagochtend/middag meeneem.
Maar ik lees dus verschillende dingen over het bewaren ervan... sommige zeggen dat het wel kan, anderen niet... Of dat de cupcakes wel kan bewaren, maar niet als ze al gedecoreerd zijn...
Wie o wie kan mij uit de brand helpen?
Tegenwoordig kun je ook allerlei dingen (fondant, marsepein, biscuitmix, vormpjes etc.) kopen bij Pipoos. Misschien heb je daar een winkel van in jouw buurt, Lithia?quote:Op woensdag 9 maart 2011 12:18 schreef Lithia het volgende:
Is het materiaal (kleurstoffen / fondant / whatever) ook ergens te krijgen in een winkel?
Prachtig!quote:Op woensdag 9 maart 2011 09:32 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zie ineens dat dat andere topic vol was, en dat er dus al een nieuwe was! SV-tje wat een prachtig vogelhuisje!![]()
Gisteren heb ik een Hello Kitty taart gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zal ik vanavond doen!quote:Op woensdag 9 maart 2011 16:39 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Prachtig!
Zou je eens bij zo'n prachtige creatie je tools ook op de foto willen zetten? Ik ben erg benieuwd wat je daar nou allemaal voor gebruikt.
Dat blijkt. Gelukkig heeft mijn vriend dat gemeld voordat ik daar naar toe ging.quote:
Ik kende de winkel niet, dus ik wist dat helemaal niet.quote:Op woensdag 9 maart 2011 19:16 schreef YskaFredriksson het volgende:
Oh dacht dat dat wel algemeen bekend was en dat iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft met een pasje.
Ah, super! Zo kan ik zien wat ik nog eens moet halen om zo'n mooie creatie te makenquote:Op woensdag 9 maart 2011 21:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Ooi86, dit is wat ik voor de Hello Kitty taart nodig had.( Nu ik die foto bekijk: water, maatlepels, keukenmachine, oven, suikerbakkerspoeder, Crisco, zeef en taartsnijder staan niet op de foto.)
[ afbeelding ]
De belangrijkste tools voor deze taart zijn een FMM sierrand uitsteker, FMM Funky Alphabet tappits (upper en lower case) en een PME cutting wheel (onderaan de foto) en PME flower blossom plunger cutters. Linksonder zie je het Hello Kitty figuurtje liggen. Dat plaatje heb ik uitgeprint en in losse kleurdeeltjes uitgeknipt. Zo weet je wat je precies moet uitsnijden met je cutter wheel.
Eindhoven is niet zo ver bij mij vandaan dus afhankelijk van wat je hebt heb ik misschien wel interesse.quote:Op donderdag 10 maart 2011 13:01 schreef Taartje het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen uit omgeving Eindhoven of omgeving Arnhem die geinteresseerd zijn in tweedehands bak- en decoratiespulletjes? Ik ben onlangs verhuisd en nu geen plek/tijd meer om te decoreren. Wil in de toekomst wellicht weer aan de slag, maar voor nu heb ik een hoop spulletjes die ik niet meer gebruik/niet meer ga gebruiken. En omdat ik geen zin heb in al dat gedoe met verschillende kopers en steeds naar het postkantoor hier de vraag. Het gaat dus om tweedehands spulletjes die afgehaald dienen te worden. Als er interesse is maak ik even een lijstje
Ah, okee!quote:Op donderdag 10 maart 2011 13:37 schreef Spuuglokje het volgende:
Deze taart is met fondant gemaakt. Ik heb dus dunne reepjes zwart fondant gesneden, en die er omheen gedrapeerd.
Dank je. En eigenlijk hoeft hij helemaal niet meer glutenvrij, maar het recept werkt nu zo goed, dat ik dat niet meer aan wil passen. En in de chocoladeversie merk je daar toch niets van.quote:Op donderdag 10 maart 2011 09:03 schreef Spuuglokje het volgende:
Wat een mooie taart Gao! Ik vind Yoda érg goed gelukt ook.En hoe je een taart weet te bakken zonder ei, zuivel en gluten vind ik helemaal knap!
![]()
waar kom je vandaan? wat zijn je wensen?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 18:08 schreef limbolandjgirl het volgende:
Hallo iedereen!
Sinds een tijdje ben ik ook begonnen met deze leuke bezigheid! Ik heb tot nu toe alleen nog maar cupcakes gemaakt, maar voor mijn idee was dat niet zo'n heel groot succes.
Ik wil samen met mijn moeder een cursus/workshop gaan volgen over taarten decoreren.
Mijn moeder is bijna jarig, en ik wil haar d.m.v. een gedecoreerde taart uitnodigen om samen met mij een workshop te volgen.![]()
Alleen heb ik er (helaas) niet de tijd en de spullen voor om een taart te kunnen maken.
Nu was mijn vraag, wil iemand van dit forum een taart maken?
Ik heb al eens op internet gezocht, maar ik ben nog niks tegengekomen.
Als je meer informatie wilt hoor ik het wel.
Maak maar eens een lijstje met de bedragen wat je er voor wilt hebbenquote:Op donderdag 10 maart 2011 13:01 schreef Taartje het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen uit omgeving Eindhoven of omgeving Arnhem die geinteresseerd zijn in tweedehands bak- en decoratiespulletjes? Ik ben onlangs verhuisd en nu geen plek/tijd meer om te decoreren. Wil in de toekomst wellicht weer aan de slag, maar voor nu heb ik een hoop spulletjes die ik niet meer gebruik/niet meer ga gebruiken. En omdat ik geen zin heb in al dat gedoe met verschillende kopers en steeds naar het postkantoor hier de vraag. Het gaat dus om tweedehands spulletjes die afgehaald dienen te worden. Als er interesse is maak ik even een lijstje
pics en prijsquote:Op donderdag 10 maart 2011 13:01 schreef Taartje het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen uit omgeving Eindhoven of omgeving Arnhem die geinteresseerd zijn in tweedehands bak- en decoratiespulletjes? Ik ben onlangs verhuisd en nu geen plek/tijd meer om te decoreren. Wil in de toekomst wellicht weer aan de slag, maar voor nu heb ik een hoop spulletjes die ik niet meer gebruik/niet meer ga gebruiken. En omdat ik geen zin heb in al dat gedoe met verschillende kopers en steeds naar het postkantoor hier de vraag. Het gaat dus om tweedehands spulletjes die afgehaald dienen te worden. Als er interesse is maak ik even een lijstje
Ik woon in Echt (limburg). En ik heb al inderdaad gekeken naar workshops bij de bakwinkel.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 20:43 schreef Popples het volgende:
[..]
waar kom je vandaan? wat zijn je wensen?
als je een workshop wil volgen zou ik je wel een winkel willen aanraden zoals in maasbracht zit er een de bakwinkel.
ik heb ooit als gezelligheid een workshop gedaan bij iemand die het gewoon zwart doet zeg maar. dat viel tegen vooral de prijs.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 13:36 schreef limbolandjgirl het volgende:
[..]
Ik woon in Echt (limburg). En ik heb al inderdaad gekeken naar workshops bij de bakwinkel.
En tsja voor de taart....
Mijn moeder wordt 46 jaar en verder heb ik denk ik geen speciale wensen. Ze houdt wel van vrolijke kleuren en gedichten maken.
Ja Maasbracht is voor mij 15 min. op de fiets. Dus dat is goed te doen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:48 schreef Popples het volgende:
[..]
ik heb ooit als gezelligheid een workshop gedaan bij iemand die het gewoon zwart doet zeg maar. dat viel tegen vooral de prijs.dan rijd ik liever even naar maasbracht op en neer.
dan leer je veel en veel meer.
ik kan een vriendin vragen die weet wel iemand. ik woon in panningen dus zal wel te ver zijn
Prima taartje! En vast heel lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2011 17:37 schreef Lithia het volgende:
Mijn eerste chocoladecake met fondant als decoratie. Ik wilde het eerst helemaal dekken met de chocolade fondant, maar ik had te weinig besteld.
Het is voor mijn lieve schoonzus, genaamd Nynke.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wanneer heb je het nodig?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 19:27 schreef limbolandjgirl het volgende:
[..]
Ja Maasbracht is voor mij 15 min. op de fiets. Dus dat is goed te doen.
En als je wilt vragen graag! Ja Panningen is net iets te ver weg voor mij helaas.
Dankjewel alvast!
De spulletjes staan op dit moment allemaal bij m'n ouders. Wanneer ik daar weer ben zal ik een lijstje maken, kan alleen nu nog niet zeggen wanneer dat zal zijn!quote:Op vrijdag 11 maart 2011 21:16 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Maak maar eens een lijstje met de bedragen wat je er voor wilt hebben
Dankje.quote:
Heey!quote:Op zaterdag 12 maart 2011 19:32 schreef Popples het volgende:
[..]
wanneer heb je het nodig?
kan het desnoods ook bij mijn ouders droppen (swartbroek)
wel foto laten zien hequote:Op maandag 14 maart 2011 19:39 schreef limbolandjgirl het volgende:
[..]
Heey!
Dankjewel voor je PM.
Heb nu contact met haar gehad en ik hoop dat zij mijn taart wil maken.
Dankjewel!
Nou, bij nadere inspectie is 'ie wel erg bobbelig en hobbelig hoor. En ik weet wel dat dat beter zou kunnen worden met meer botercreme ertussen, maar die is weer niet zo heel smakelijk in de zuivel-vrije variant, dus vandaar......quote:Op vrijdag 11 maart 2011 09:10 schreef Susanne81 het volgende:En Gaoxing, je zegt dat je geen strakke taarten bakt maar ik vind em behoorlijk strak! Of bedoel je dat anders?
Ik heb ook wel interesse, woon zelf dichtbij Eindhoven.quote:Op donderdag 10 maart 2011 13:01 schreef Taartje het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen uit omgeving Eindhoven of omgeving Arnhem die geinteresseerd zijn in tweedehands bak- en decoratiespulletjes? Ik ben onlangs verhuisd en nu geen plek/tijd meer om te decoreren. Wil in de toekomst wellicht weer aan de slag, maar voor nu heb ik een hoop spulletjes die ik niet meer gebruik/niet meer ga gebruiken. En omdat ik geen zin heb in al dat gedoe met verschillende kopers en steeds naar het postkantoor hier de vraag. Het gaat dus om tweedehands spulletjes die afgehaald dienen te worden. Als er interesse is maak ik even een lijstje
Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het hahaquote:Op dinsdag 15 maart 2011 22:53 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst cupcakes gemaakt met een botercreme toef.. Ik vind alleen botercreme toch best wel vies.. Is er nog een andere optie?
Zo ja, recept/link?
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn receptquote:Op dinsdag 15 maart 2011 22:57 schreef Chickert het volgende:
[..]
Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het haha
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 04:17 schreef Lithia het volgende:
Bij veel merken heb je een vaste lettertype. Ik kan niet random letters maken zoals mijn vorige cake iig. Ik dacht om een groot plaatje te vinden, uitprinten, (op een stevigere papier plakken,) de letters uitknippen en dan overtrekken.
De reden waarom ik dit meld is omdat ik me afvraag of er meerdere manieren zijn om dit te doen. Iemand ideeën?
Ah, dankjewelquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:28 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.
Mooi werkquote:Op dinsdag 15 maart 2011 04:54 schreef Frishe het volgende:
4 stuks van mijn vriendin....
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteitquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:24 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn recept
Ik denk dat het vooral een mijn recept lag..(Bijna een halve kilo boter en een beetje suiker = boter..) Dus ik ga het zaterdag opnieuw proberen, met meer suiker en minder boterquote:Op woensdag 16 maart 2011 18:05 schreef Chickert het volgende:
[..]
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteitSmaken verschillen. En mijn botercreme (1:1 met poedersuiker) heeft idd een overheersende smaak. Misschien scheelt het wel als je er iets van cacao of kleur/smaakje aan toevoegt? Verder ben ik nog niet zo ontwikkeld in het cupcakes maken, dus andere opties dan botercreme kan ik je niet bieden. Hoe maak jij je botercreme? Ik deed eerst gewoon boter smelten in magnetron en mengen met poedersuiker, op laten stijven, klaar. Nu doe ik de boter op kamertemperatuur laten komen, de poedersuiker er eerst met een vork goed doormengen (tegen opstuiven) en daarna nog een paar minuten goed mixen. Ik vind em zo wel lekkerder geworden dan eerst iig
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaaktquote:Op donderdag 17 maart 2011 08:33 schreef het-is-mij het volgende:
@ marjoblabla,ik vond het ook te boterig en kreeg hier de tip om er aroma doorheen te doen.
Had er wat citroenaroma doorheen gedaan en dat was erg lekker!
Welk recept heb je uiteindelijk gebruikt? En heb je foto's van je eigen schildpadjes ook? Ziet er wel leuk uit via de link iig!quote:Op maandag 21 maart 2011 21:03 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaakt![]()
(van deze site: http://www.cakejournal.co(...)a-turtle-cake-topper )
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.quote:Op maandag 21 maart 2011 20:05 schreef LieLie het volgende:
Hallo taarten- en cupcakesexperts!
Ik ben een volslagen cupcake-noob, maar ik heb mini muffinbakblikjes cadeau gekregen en wil voor een high tea binnenkort leuke kleine cupcakejes makenDus ik heb een paar vraagjes.
Ik zie in de OP een basisrecept, maar voor hoeveel stuks is dat?
En kun je eenvoudig smaakjes toevoegen aan de basis? (bijv door citroensap, cacao of chocolade)
En de mooie toefjes bovenop de cupcake, waar maken jullie dat eigenlijk van? Botercrème?
Oh, en ik zit even bij pipoos te kijken, naar kleurstof, want ik heb een ideetje, maar ik zie geen groen. Is dat toeval of moet ik dan geel en blauw mengen?![]()
Tnx!quote:Op dinsdag 22 maart 2011 00:11 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.
Smaakjes makkelijk toe tevoegen, zelfs stukjes noot, chocoloade grof etc. Rolo erin er kan veel met cupcakes.
Botercreme meestal voor de toeven
Kleurstof groen is vaak wel te krijgen maar die kleuren mengen,. je zou het kunnen proberen, maar dat heb ik dan weer niet uitgeprobeerd.
Have fun
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog wordenquote:
Dit is niet als spam bedoelt!!quote:Koekenbakkers opgelet: heb je zin gekregen in taarten bakken van de zuurstokroze LINDA. 80 Snoepen & Snaaien? Dat komt goed uit, want degene die de mooiste taart/cupcakes bakt, wint een taartenworkshop (t.w.v. ¤ 272,50) voor vijf personen van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven.
Hoe doe je mee?
Bak een paar fantastische cupcakes of een geweldige taart. Plaats je foto op de LINDA. Facebook pagina of mail hem naar internet@moodformagazines.nl o.v.v. cupcake. Wij plaatsen de fotos in het cupcake album op Facebook en vragen de bezoekers van onze website vervolgens om te stemmen. De foto met de meeste Vind Ik Leuk-stemmen wint. Het is dus zaak je vrienden aan te moedigen om op jouw taart te stemmen zodra hij in het cupcake album staat.
Wat win je?
Een workshop voor jou en vier vriendinnen bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij werd samen met Rudolph van Veen in juli 2010 als eerste in Nederland geïnaugureerd als Meester Patissier. In de moderne studio boven zijn patisseriebedrijf, geeft hij waanzinnige workshops. Chocolade, desserts voor feestjes, luxe taartjes en gebak, of zelfs een thema op verzoek, alles kan.
Fotos plaatsen kan tot en met 4 april. De winnaar wordt 12 april bekendgemaakt.
;o Dat wist ik niet! Die ga ik onthoudenquote:Op dinsdag 22 maart 2011 12:07 schreef Taartje het volgende:
[..]
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog worden
1: jahoor kan prima, met spuitzakje bv, sommige doen zelf met een appelboor eerst gaatje maken en dan opvullen, deco erop en tedeeequote:Op woensdag 23 maart 2011 17:16 schreef Warmemelk het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben van plan met pasen cupcakes te gaan maken (ja voor het eerst) Maar ik zit nog met een paar vragen, ik hoop dat jullie willen helpen!
1. Kan je cupcakes eigenlijk vullen of gaat dat helemaal niet op?
2. Maken jullie de bovenkant altijd strak of laten jullie het gewoon een beetje bol, en als het mooier is om het strak te maken, snijden jullie dan gewoon de bovenkant eraf ofzo? (Van het cakeje dan he)
3. Kan ik i.p.v. cupcakebeslag ook gewoon cakebeslag gebruiken van de appie? Dat is toch hetzelfde of niet?![]()
Volgens mij had ik nog meer vragen maar ze schieten even niet te binnen, komt nog wel anders
Alvast heel erg bedankt!![]()
P.s. jullie maken echt supermooie taarten en cupcakes!
ze zijn prachtig, en decadentquote:Op donderdag 24 maart 2011 10:40 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Roze en zwart, ik hou van die combinatie
[ afbeelding ]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 18:21 schreef LieLie het volgende:
Nog twee vraagjes!
Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken.
Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn?
En wat is een goed recept voor die botercrème?
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje..
crisco gebruiken kun je bij de jumbo halen en anders daar bestellenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.
Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken)
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:32 schreef Popples het volgende:
[..]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.
botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien
Ik pak zelf altijd 1 op 1 of een mix. Maar 1 op 1 wil zeggen 200g boter en 200g suiker anders vind ik het te boterig (maar ik houd dan ook niet van boter).quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
ik heb idd een potje met smaakstof. hebben van dat geconcentreerd aardbeien/amaretto/wat voor smaak dan ook. 40 gram op een halve kilo boter.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
en gave knal kleurenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:17 schreef Popples het volgende:
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi
Prachtig!!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:42 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
-Tegen het plakken van marsepein kun je 2 dingen gebruiken: Poedersuiker of Crisco. Het nadeel van poedersuiker is dat als het op de bovenkant van je taart komt je ook vlekken krijgt net als met maizena, die zou je weg kunnen werken met een heel klein beetje water.quote:Op zondag 27 maart 2011 12:51 schreef Ooi86 het volgende:[/b]
Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt.
[ afbeelding ]
Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen!
Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's:
- Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein?
- Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips?
- Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken?
Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven
Bij xenos deze week voor 10 euro en bij blokker voor 7,50 zag ik net in het foldertje (misschien mosterd na de maaltijd, maar soitquote:Op zaterdag 26 maart 2011 08:36 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!
Jammie, die zien er lekker uit! Ik zag bij de Hema ook van die mini papiertjes en een blik voor mini cuppies. Echt schattigquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
Ik vind ze zoetquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
De manier om een taart met fondant of marsepein te maken is als volgt:quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:42 schreef missyB het volgende:
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
Wow, die is echt prachtig!!!quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:13 schreef limbolandjgirl het volgende:
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.
Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou. xD Het was voor Knut en Knut zijn vroegere knuffeltje was een egel, genaamd Harold. Yade had Harold gevonden en die is er ook gek op. En Yade wilde eigenlijk een roze hartjestaart met glittertjes maken voor pappa, we hebben het maar bij Harold gelaten.quote:Op maandag 4 april 2011 01:18 schreef Isabeau het volgende:
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden?
En Puuglokje, die spongebobWat een gepriegel zeg!
Ik denk dat je gewoon zo'n zilverkleurig karton zelf moet bekleden met roze fondant.quote:Op dinsdag 5 april 2011 10:20 schreef missyB het volgende:
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum?
Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant?
ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving.
Om die plooien eruit te krijgen moet je het volgens mij een beetje omhoog/naar buiten trekken terwijl je het met je hand naar beneden strijkt. Deze meneer legt dat uit en doet dat voor vanaf 2:30.quote:Op dinsdag 5 april 2011 16:53 schreef missyB het volgende:
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar.
Snij je de cakejes af voordat je de marsepein erop doet? Mijn cakejes worden altijd zo bol... Ik gebruik het recept van Nigella Lawson; de nooit mislukkende cupcakesquote:Op dinsdag 5 april 2011 23:24 schreef MissHobje het volgende:
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Luchtige botercreme en frambozenjam natuurlijkquote:Op zaterdag 9 april 2011 22:08 schreef Franneh het volgende:
Leuk zeg die mergpijp!
Wat was de vulling?
Inu, leuk taartje en leuk ingepakt!
Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag.![]()
)
Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop.
Mooi taartje zeg! En lekker ook zo te horenquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Gewaagd, zo op het randje van je aanrechtquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Wowquote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Er zit een mooi glansje over je taartquote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 14 april 2011 14:13 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.
poedersuiker + plantaardige boter misschien?quote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem oliequote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
De muffin vormpjes kan je ook bij de hema kopen. Deze zijn goedkoper dan die bij de pipoos of in de supermarkt. Ze zijn er in 2 maten; normaal en klein. Ze zijn ook nog eens heel erg vrolijk. Kleurstof heb ik bij de toko gekocht. Voor 3,75 4 kleine flesjes kleurstof (rood, groen, geel en blauw). Ze hebben ook grotere flesjes die zijn 2 euro per stuk dacht ik.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?quote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Thanks for the tip!quote:Op donderdag 14 april 2011 15:09 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olieen slagroom heb je bij reforms soja of rijstenmelk slagroom.
Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven.
Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt.
Hier botercreme van Crisco (vegetable shortening; volgens mij ook hier en daar wel in NL te verkrijgen of te vervangen door gewone plantaardige margarine), poedersuiker, een drupje sojamelk en een paar druppels vanille. Fondant is gewoon lactose-vrij als je het maakt van marshmellows, poedersuiker en een drup water. In plaats van botercreme gebruik ik soms ook kant-en-klare frosting die lactose-vrij is, maar ik heb geen idee of die ook in NL te koop is. Kwestie van etiketjes lezen, dat ben je vast wel gewendquote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Thanksquote:Op donderdag 14 april 2011 16:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?
Oooh, wat handigquote:Op zaterdag 16 april 2011 22:30 schreef MissHobje het volgende:
Thanks![]()
die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv: [ afbeelding ]
Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is.
Jeeetje wat mooi. Lijkt me erg ingewikkeld om te maken.quote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Heb je foto's gemaakt?quote:Op zaterdag 16 april 2011 21:13 schreef Bommes het volgende:
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken.
Mooiquote:Op zondag 17 april 2011 00:16 schreef Bommes het volgende:
[..]
Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen.
Nee totaal niet, al ga ik donderdag wel die kant op!quote:Op vrijdag 15 april 2011 14:11 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.
Mocht je nou toevallig in Groningen wonen dan mag je wel een stapeltje bij mij ophalen. In Indonesie betaalde je 1,50 voor 500 stuks dus ik heb 2 soorten daarvandaan meegenomenhet is met ruitjes :p
Een beetje een late reactie, maar in het FOK!kookboek staat een recept voor lactosevrije cupcakes met chocoladefrostingquote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Fondant rood kleuren is lastig want wit + rood = roze ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ook met marsepein heb je véél rode kleurstof nodig om een mooie kleur rood te krijgen.quote:Op donderdag 21 april 2011 08:34 schreef MarjoBlabla het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met MMF kleuren? Ik hoor overal dat MMF lekkerder is dan gewoon rolfondant, maar MMF is alleen in het wit te krijgen. Aangezien ik een deel rood moet hebben, moet ik het dus gaan kleuren. Is dit goed te doen, of is het beter om MMF en rolfondant te combineren? (Dus gewoon witte MMF en rode rolfondant gebruiken)
Wat een coole tafel! Taart is ook leukquote:Op vrijdag 22 april 2011 10:54 schreef Inu het volgende:
Zelfgefröbelt thuis
[ afbeelding ]
Had alleen een beetje te veel poedersuiker gebruikt om de marsepein van mn deegroller af te houdenGevuld met vanille botercreme en frambozenjam
Heel mooi! En vast ook lekkerquote:Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg![]()
Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 3 april 2011 13:43 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]
Beetje bibberige foto. Goed eerste try. Gewone cake met witte chocola/japanse wijnbes vulling. Het is een egel. xD
Dat doet echt niet onder voor een professionele taart hoor!quote:Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg![]()
Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding
Ik zat ook al te zoekenquote:Op zondag 8 mei 2011 23:28 schreef MarjoBlabla het volgende:
@ Taartje
Waar staan die malletjes dan? Ik heb gezocht, maar ik kan ze niet vinden..
Alvast bedankt!
Mooie taart, ziet er ook lekker uit!quote:Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg![]()
Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee?quote:Op woensdag 4 mei 2011 17:03 schreef ChipsZak. het volgende:
Hmmhet lekkerste topic in CUL.
Binnenkort ga ik me eens wagen aan veganistische cupcakes,.
Verder nog een vraagje; begin augustus heb ik een taart(je) nodig, omg. Hengelo, Overijssel.
Is hier iemand die zich daaraan wil wagen,? Het zal geen moeilijke, ingewikkelde opdracht worden.
Thanksquote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:28 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Mooie taart, ziet er ook lekker uit!Die chocofröbels, is dat gewoon een kwestie van "smelten en van een lepel af laten lopen"?
Wow!!quote:Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg![]()
Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Jep!quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:00 schreef Taartje het volgende:
Blizzie, leuk taartje! Is de kleurstof nog wel van je ringen gegaan?
Voor kleine platte dingen, zoals de stippen van een lieveheersbeestje willen een aantal druppels water vaak al genoeg helpen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:19 schreef MissHobje het volgende:
Blizzie wat een super schattig lieveheersbeestje taartje
Over dat plakken, ik gebruik altijd een beetje "lijm" tylose met beetje water dan heb je onzichtbaar plakspul, erg handig.
In het begin gebruikte ik een beetje icing maar dat is dan weer wit en daar wilde ik vanaf en las ik over dat tylose
enne voor het mengen van de kleurstofjes gebruik ik altijd handschoentjes anders blijf je poetsen
Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 19:10 schreef Ciqune het volgende:
Hallo allemaal,
Ik lurk al een tijdje mee hier op het forum en ik zie echt de mooiste creaties voorbij komen.
Mijn complimenten voor jullie allemaal.
Ook bij mij Kriebelt het al een tijdje om ermee te beginnen maar de aanschaf van alles houd me weer een beetje tegen.
Hebben jullie misschien tips voor mij wat ik het beste als eerste kan aanschaffen.
Want vind het zonde om van alles te halen als je iets amper gebruikt.
En mezelf kennende moet ik natuurlijk alles hebben, waarvan de helft dan weer in een kastje verdwijnt en nooit meer te voorschijn komt.
Dus mijn vraag aan jullie is, wat zijn de basis benodigdheden die je echt nodig heb om te beginnen.
Welke merken kan ik het beste aanschaffen, en waar kan ik die het goedkoopst inslaan.
Ik woon in omgeving rotterdam, en dacht altijd dat Planet cake helemaal het einde was, maar ik hoor daar steeds slechtere verhalen over.
Dank jullie wel alvast
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 19:36 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools.
Misschien dat je in de plaatselijke bibliotheek een goed handboek kunt lenen, op internet staan ook een hoop goede en minder goede how-to en inspiratiefilmpjesquote:Op maandag 16 mei 2011 08:43 schreef Ciqune het volgende:
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.
Maar zo moet het zeker lukken.
Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee
Huldequote:Op maandag 16 mei 2011 23:01 schreef SV-tje het volgende:
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zoeken op webshops bij uitstekers! (http://www.koek-it.nl/?search=klavertje&menu=search)quote:Op woensdag 18 mei 2011 23:32 schreef Allesea het volgende:
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland
Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek??
ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mixquote:Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
Ook geen roomboter?quote:Op donderdag 19 mei 2011 15:07 schreef Blizzie het volgende:
[..]
ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.quote:Op donderdag 19 mei 2011 15:25 schreef Allesea het volgende:
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.
Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:quote:Op donderdag 19 mei 2011 15:27 schreef Danielle83 het volgende:
[..]
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
Hier heb ik echt wat aan! Thanks! Ik ga ze opschrijven en het proberenquote:Op donderdag 19 mei 2011 18:45 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker
Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)
mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.
Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.
Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
Beide recepten komen van leukstaarten.nl
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.quote:Op donderdag 19 mei 2011 19:36 schreef Allesea het volgende:
Frisdrank in de cupcakes?Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes?
![]()
Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)
Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen
Foto van de dansschoen
Wow, Shaun the Sheep!quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-
Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.
Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Thnxquote:Op donderdag 19 mei 2011 23:32 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.
Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.
Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
Ik ben verliefdquote:Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-
Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.
Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Ze zien er echt heel lekker uit en heel schattig met die bloemetjesquote:Op vrijdag 20 mei 2011 02:35 schreef BBQ-kip het volgende:
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker
Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)
Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet)
Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |