abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_95621876
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 13:08 schreef Lithia het volgende:

[..]

Mooi :D Ik ben nieuwsgierig. :Y
Doe het van de week van de computer.
Lukt nu niet :N
pi_95622003
Ben Van plan om binnenkort naar Den Haag te gaan om een paar leuke dingen te kopen!
pi_95635858
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2011 14:11 schreef YskaFredriksson het volgende:

[..]

Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.

Mocht je nou toevallig in Groningen wonen dan mag je wel een stapeltje bij mij ophalen. In Indonesie betaalde je 1,50 voor 500 stuks dus ik heb 2 soorten daarvandaan meegenomen ;) het is met ruitjes :p
Nee totaal niet, al ga ik donderdag wel die kant op!
Worry is a misuse of imagination
  maandag 18 april 2011 @ 18:56:13 #204
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_95678786
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Een beetje een late reactie, maar in het FOK!kookboek staat een recept voor lactosevrije cupcakes met chocoladefrosting :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_95793755
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met MMF kleuren? Ik hoor overal dat MMF lekkerder is dan gewoon rolfondant, maar MMF is alleen in het wit te krijgen. Aangezien ik een deel rood moet hebben, moet ik het dus gaan kleuren. Is dit goed te doen, of is het beter om MMF en rolfondant te combineren? (Dus gewoon witte MMF en rode rolfondant gebruiken)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_95843659
Zelfgefröbelt thuis *O*



Had alleen een beetje te veel poedersuiker gebruikt om de marsepein van mn deegroller af te houden :X Gevuld met vanille botercreme en frambozenjam :9
pi_95844255
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 08:34 schreef MarjoBlabla het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met MMF kleuren? Ik hoor overal dat MMF lekkerder is dan gewoon rolfondant, maar MMF is alleen in het wit te krijgen. Aangezien ik een deel rood moet hebben, moet ik het dus gaan kleuren. Is dit goed te doen, of is het beter om MMF en rolfondant te combineren? (Dus gewoon witte MMF en rode rolfondant gebruiken)
Fondant rood kleuren is lastig want wit + rood = roze ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ook met marsepein heb je véél rode kleurstof nodig om een mooie kleur rood te krijgen.

Misschien kun je het eerst proberen met een klein stukje om te zien of het werkt...

Inu, misschien een tip voor de volgende keer. Een klein beetje poedersuiker uitstrijken over de marsepein/fondant zodat het niet meer zichbaar is werkt ook tegen het plakken.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_95913398
Daar was ik al bang voor.. Ik heb maar gewoon rode fondant gekocht. Ik ga liever voor veilig :P
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_96039700
Hoi, ik wil een chocolade taart voor mijn vriend maken met mascarpone. Kan ik cacaopoeder door de mascarpone doen? Heeft iemand tips voor mij? Alvast bedankt groetjes
pi_96044902
Als je chocoladesmaak wilt maken door cacaopoeder in mascarpone te doen; nee dat wordt heel bitter.
Of cacaopoeder door mascarpone kan? Ja hoor, prima. T wordt gewoon niet lekker.

Ik zou een biscuit met chocolade bakken en een laagje mascarpone en een laagje chocoladecreme/mousse/saus ertussen doen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_96049284
Ok, dank je wel. Ga zo maar spullen halen.
pi_96050291
Ik heb gisteravond met mijn schoonmoeder en mijn vriend een taart gebakken voor mijn moeder (zij is vandaag jarig) Het resultaat gooi ik as soon as possible op, aangezien mijn vriend de foto's heeft.
Dan post ik gelijk even mijn schilpadcupcakes! (ja die van een maand geleden..)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 4 mei 2011 @ 17:03:26 #213
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_96348073
Hmm :9 het lekkerste topic in CUL.
Binnenkort ga ik me eens wagen aan veganistische cupcakes, :+ .

Verder nog een vraagje; begin augustus heb ik een taart(je) nodig, omg. Hengelo, Overijssel.
Is hier iemand die zich daaraan wil wagen, :@ ? Het zal geen moeilijke, ingewikkelde opdracht worden.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_96356608
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2011 10:54 schreef Inu het volgende:
Zelfgefröbelt thuis *O*

[ afbeelding ]

Had alleen een beetje te veel poedersuiker gebruikt om de marsepein van mn deegroller af te houden :X Gevuld met vanille botercreme en frambozenjam :9
Wat een coole tafel! Taart is ook leuk :Y
pi_96372885
Net de cupcakes van Nigella gebakken. Ze zijn erg lekker en makkelijk! Alleen zijn ze aan de onderkant iets teveel doorgegaard, door die rotoven van mij... die kan tegenwoordig maar op 1 temperatuur :( .

Morgen wil ik botercreme maken. Heeft iemand nog een goed recept?
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_96375943
@ RabbitHeart

Ik vind botercreme heel erg moeilijk.. Ik heb nog maar 1 keer een echt lekkere gemaakt (naar mijn smaak) omdat hij al snel óf te boterig is óf te zoet.. Dus ik probeer nog steeds daar een beetje mee te spelen..

Het recept dat ik nu steeds gebruik (en hier en daar dus aanpas);

110 gram boter
330 gram poedersuiker (wordt bij mij vaak rond de 200, omdat hij anders veeeel te zoet is)
3 tot 5 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
(Eventueel 60 gram cacaopoeder, wat bij mij ook minder is..)

Je moet sowieso 3 eetlepels melk toevoegen, als het dan nog te dik is doe je er 1 of 2 bij..

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_96479650
Hoi, ik meld me hier ook weer eens! Sinds ik ben verhuisd bak ik nog maar weinig, maar een feest van twee vrienden met als thema zoiets als 'proud to be fout' is natuurlijk de perfecte gelegenheid om weer eens aan het bakken te slaan. Het resultaat: poedels en heel veel glitter!

A balanced diet is a cookie in each hand
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 7 mei 2011 @ 19:08:27 #218
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_96480348
Ahhh die is leuk :D O+ !!
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_96480464
Prachtige taart hoor! En mooi ook dat marmereffect in het roze laagje...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 7 mei 2011 @ 23:54:40 #220
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_96491019
Voor de geboorte van ons buurmeisje heb ik de volgende taart gemaakt, met als voorbeeld het geboortekaartje.




Op de onderste foto lijkt hij scheef, maar in werkelijkheid was dat niet zo.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 8 mei 2011 @ 11:48:56 #221
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96499826
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ;) _O_

Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)

[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96500172
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ;) _O_

Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Heel mooi! En vast ook lekker :9
  zondag 8 mei 2011 @ 12:13:21 #223
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_96500436
Wat komen er weer mooie en lekkere taarten voorbij. Mmmmm aarbeienslagroomtaart! :9~ En Taartje, wat een superleuke poedeltjes. Wat is dat voor vormpje als ik vragen mag?
  zondag 8 mei 2011 @ 12:23:50 #224
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_96500782
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2011 13:43 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

Beetje bibberige foto. Goed eerste try. Gewone cake met witte chocola/japanse wijnbes vulling. Het is een egel. xD
:o Een egel! _O_
pi_96501079
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ;) _O_

Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding
Dat doet echt niet onder voor een professionele taart hoor!

En SV-tje, wat een gepriegel moet dat zijn geweest met dat dekentje, maar wat is 'ie mooi geworden!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96502690
SV-tje, wat heb je het kaartje leuk in je taart weten te verwerken!

Mmm MissHobje, dat ziet er echt heerlijk uit.

Spuuglokje, die heb ik gemaakt met een siliconen malletje dat ik via Etsy heb gekocht. Er worden daar heel veel (kleine) siliconen malletjes aangeboden voor weinig geld. Ik was voor drie malletjes inclusief verzendkosten vanuit Japan iets van 6 euro kwijt :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_96529959
@ Taartje

Waar staan die malletjes dan? Ik heb gezocht, maar ik kan ze niet vinden..
Alvast bedankt!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 9 mei 2011 @ 12:07:23 #228
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96540680
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 23:28 schreef MarjoBlabla het volgende:
@ Taartje

Waar staan die malletjes dan? Ik heb gezocht, maar ik kan ze niet vinden..
Alvast bedankt!
Ik zat ook al te zoeken ;) hint is welkom :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96543827
Zoeken op 'mold' levert vanalles op :): http://www.etsy.com/search/handmade?q=mold

De mijne kwam volgens mij van deze shop: http://www.etsy.com/shop/designcenter2008
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_96563324
Ik wil ze allemaal hebben!! _O_
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_96569543
Leuk zijn ze he! Let er wel op dat de meesten erg klein zijn, centimeter of 2 vaak!
A balanced diet is a cookie in each hand
  dinsdag 10 mei 2011 @ 13:52:30 #232
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_96595838
Bedankt Taartje! Ik heb wel eens stoffen uit Japan via Etsy besteld, dus dit ga ik ook zeker bestellen!
pi_96599955
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ;) _O_

Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Mooie taart, ziet er ook lekker uit! :9 Die chocofröbels, is dat gewoon een kwestie van "smelten en van een lepel af laten lopen"?
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 10 mei 2011 @ 18:13:33 #234
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_96607687
quote:
14s.gif Op woensdag 4 mei 2011 17:03 schreef ChipsZak. het volgende:
Hmm :9 het lekkerste topic in CUL.
Binnenkort ga ik me eens wagen aan veganistische cupcakes, :+ .

Verder nog een vraagje; begin augustus heb ik een taart(je) nodig, omg. Hengelo, Overijssel.
Is hier iemand die zich daaraan wil wagen, :@ ? Het zal geen moeilijke, ingewikkelde opdracht worden.
Nee? ;( Niemand?
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  dinsdag 10 mei 2011 @ 19:11:42 #235
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_96610195
Sorry ChipsZak, ik woon niet in de buurt...

Ik heb zojuist een paar molds via Etsy besteld. *O* Ook een mold voor een minibordje en minibestek. Ik zie het al helemaal voor me, een klein taartje, met een ronde lap fondant erover gedrapeerd als een tafelkleed, en dan een gedekte tafel maken met bordjes en mesjes en vorkjes en soeplepeltjes. O+
  woensdag 11 mei 2011 @ 12:11:57 #236
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96643392
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 15:28 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Mooie taart, ziet er ook lekker uit! :9 Die chocofröbels, is dat gewoon een kwestie van "smelten en van een lepel af laten lopen"?
Thanks :o! ik had een cornetje gevouwen van bakpapier, chocolade reep gesmolten au bain marie en dat erin gedaan en dan gewoon op een stukje bakpapier iets leuks spuiten ;)
Had ook nog wat simpele hekjes, en deze kronkels die waren een beetje mis gegaan had mijn cornetje iets te ruim afgesneden en werd een beetje dik opspuiten zeg maar, maar zo pakte het leuk uit :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96643438
quote:
14s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:48 schreef MissHobje het volgende:
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ;) _O_

Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wow!! O+. :~
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_96660525
Mijn eerste mini taartje!

Ging niet helemaal zoals ik wou want was minder hoog gerezen dan ik wou en ik was te enthausiast met hem er uit halen waardoor de bovenkant sneuvelde.. maargoed wat roombotercreme gemaakt en de biutenkant er mee ingesmeerd zodat ie wat ronder leek en daarna fondant gekleurt (mn handen ook :P) en uitegrold en bekleed.. Hoera mijn eerste misbaksel is alive!

Ik vind m iig erg liievv! O+




Het slachtveld:



Mn handen zien nu dus zwart met rode vlekken :')
Tsubasa o hirake..
pi_96662587
Liefebees! O+
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96672753
Blizzie, leuk taartje! Is de kleurstof nog wel van je ringen gegaan? :o
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_96678595
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:00 schreef Taartje het volgende:
Blizzie, leuk taartje! Is de kleurstof nog wel van je ringen gegaan? :o
Jep! :) en mn handen zijn nu bijna vlek vrij na 1000x wassen :P
Tsubasa o hirake..
pi_96686538
hele stomme vraag mischien.. maar hoe plakken jullie de andere kleuren fondant op jullie bol taarten etc. Ik heb jam als ''lijm'' gebruikt maar dat vond ik toch niet optimaal..was nogal een geklieder.. dus is er een makkelijkere manier om je fondant aan fondant de laten kleven?

Danku!
Tsubasa o hirake..
  donderdag 12 mei 2011 @ 11:19:41 #243
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96690101
Blizzie wat een super schattig lieveheersbeestje taartje ;)

Over dat plakken, ik gebruik altijd een beetje "lijm" tylose met beetje water dan heb je onzichtbaar plakspul, erg handig.
In het begin gebruikte ik een beetje icing maar dat is dan weer wit en daar wilde ik vanaf en las ik over dat tylose :)

enne voor het mengen van de kleurstofjes gebruik ik altijd handschoentjes anders blijf je poetsen :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 12 mei 2011 @ 13:16:41 #244
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_96694468
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 11:19 schreef MissHobje het volgende:
Blizzie wat een super schattig lieveheersbeestje taartje ;)

Over dat plakken, ik gebruik altijd een beetje "lijm" tylose met beetje water dan heb je onzichtbaar plakspul, erg handig.
In het begin gebruikte ik een beetje icing maar dat is dan weer wit en daar wilde ik vanaf en las ik over dat tylose :)

enne voor het mengen van de kleurstofjes gebruik ik altijd handschoentjes anders blijf je poetsen :P
Voor kleine platte dingen, zoals de stippen van een lieveheersbeestje willen een aantal druppels water vaak al genoeg helpen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_96699030
Thanks voor de tips!

Hier nog eentje.. ik had helaas geen zilvere parels dus maar gewoon zo gedaan

Duurde kei lang voordat mn bolletje gaar was.. zowat 45 min!! en ik kreeg hem er dus niet uit dus heb ik weer een hobbelige scheve bol.. corrigeren met boterroom lukt me ook nog niet echt want er ziitten allemaal hobbels en deuken nogsteeds in haha :P (paars deeg gemaakt en vulling is aardbeien jam en buitenkant zit boterroom)



En de cupcakes waren heel hoog en bol dus heb ik de top er bij sommige afgesneden.. hoe doen jullie dat? is dat bij jullie ook zo?



Deeg is rood btw :P
Tsubasa o hirake..
  vrijdag 13 mei 2011 @ 00:05:03 #246
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96732988
Als je CC's uit de oven komen even de snijplank er direct op dan zijn zo mooi strak plat :D
Hoeft niet eens lang, dan er weer af en verder afkoelen,. heb je mooie cc's.
Ik doe meestal de platte met marsepein creaties maken enne de bolle lekker dippen ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96761500
Hallo allemaal,

Ik lurk al een tijdje mee hier op het forum en ik zie echt de mooiste creaties voorbij komen.
Mijn complimenten voor jullie allemaal.
Ook bij mij Kriebelt het al een tijdje om ermee te beginnen maar de aanschaf van alles houd me weer een beetje tegen.

Hebben jullie misschien tips voor mij wat ik het beste als eerste kan aanschaffen.
Want vind het zonde om van alles te halen als je iets amper gebruikt.
En mezelf kennende moet ik natuurlijk alles hebben, waarvan de helft dan weer in een kastje verdwijnt en nooit meer te voorschijn komt.

Dus mijn vraag aan jullie is, wat zijn de basis benodigdheden die je echt nodig heb om te beginnen.
Welke merken kan ik het beste aanschaffen, en waar kan ik die het goedkoopst inslaan.
Ik woon in omgeving rotterdam, en dacht altijd dat Planet cake helemaal het einde was, maar ik hoor daar steeds slechtere verhalen over.

Dank jullie wel alvast :)
pi_96762590
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 19:10 schreef Ciqune het volgende:
Hallo allemaal,

Ik lurk al een tijdje mee hier op het forum en ik zie echt de mooiste creaties voorbij komen.
Mijn complimenten voor jullie allemaal.
Ook bij mij Kriebelt het al een tijdje om ermee te beginnen maar de aanschaf van alles houd me weer een beetje tegen.

Hebben jullie misschien tips voor mij wat ik het beste als eerste kan aanschaffen.
Want vind het zonde om van alles te halen als je iets amper gebruikt.
En mezelf kennende moet ik natuurlijk alles hebben, waarvan de helft dan weer in een kastje verdwijnt en nooit meer te voorschijn komt.

Dus mijn vraag aan jullie is, wat zijn de basis benodigdheden die je echt nodig heb om te beginnen.
Welke merken kan ik het beste aanschaffen, en waar kan ik die het goedkoopst inslaan.
Ik woon in omgeving rotterdam, en dacht altijd dat Planet cake helemaal het einde was, maar ik hoor daar steeds slechtere verhalen over.

Dank jullie wel alvast :)
Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools.
pi_96787672
Ik heb vandaag cupcakes gemaakt voor mijn verjaardag. Ze zijn gevuld met aardbei bavarois en chocolade bavarois en ook de toef is daar van.

Dit zijn alleen de aardbeiversies en naturel mini's (aangezien mijn opa en oma niet zo van bavarois houden, hebben zij ook nog iets) O-)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:56:45 #250
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_96800354
Wat een leuke muffins zo met die toefjes en vlinders, MarjoBlabla! Ik heb die vormpjes ook gekocht, in het paars, maar nog niet gebruikt. Nu weet ik hoe dat er zo'n beetje uit gaat zien. ^O^
Blizzie, lief lieveheersbeestje. O+ En ik vind je paarse taart met bloemen ook erg leuk. I love paars. O+
pi_96829874
De bruidstaart + cupcakes gemaakt door een vriendin (Mipsie op FOK) van mij O+


"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  zondag 15 mei 2011 @ 14:08:04 #252
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96836338
Marjoblabla wat een heerlijk cuppies :9 , enne leuke wraps!

en progje wow _O_ mooie bruidstaart en cuppies, mooi strak! super :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96874803
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 19:36 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools.
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.
Maar zo moet het zeker lukken.
Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee
pi_96874969
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 08:43 schreef Ciqune het volgende:
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.
Maar zo moet het zeker lukken.
Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee
Misschien dat je in de plaatselijke bibliotheek een goed handboek kunt lenen, op internet staan ook een hoop goede en minder goede how-to en inspiratiefilmpjes :).

Een vriendinnetje van mij was zaterdag jarig, dus heb even snel wat cupcakes in elkaar geïmproviseerd:
pi_96887044
Ik breek even in tussen alle prachtige taarten en cupcakes door met een vraag waarmee ik hoop dat de taartenbakkers/sters hier me kunnen helpen.

Ik wil namelijk graag een chocoladetaartje maken voor de verjaardag van vriendlief komend weekend. Deze wil ik gaan vullen met opgeklopte ganache en frambozen en decoreren/glazuren met vloeibare ganache (en een marsepeinen roos die ik vanochtend alvast geknutseld heb O+ ). Een receptje voor de ganache heb ik al, vorig weekend nog gebruikt om cc's mee te decoreren. Maar mijn vraag is, weet iemand hier misschien een lekker recept voor de taart?

Ik heb al vrij lang gezocht en vind steeds recepten waar je twee afzonderlijke bodems bakt en die na vullen op elkaar legt. Dit gaat alleen lastig worden omdat ik geen twee even grote taartvormen heb en dus niet tegelijk kan bakken. Verder lijkt me dat de constructie dan ook wat wiebelig wordt en dat het lastig strak af te werken zal zijn. Ik zoek dus eigenlijk een recept voor een lekkere chocoladetaart die hoog genoeg wordt om één keer door te kunnen snijden voor de vulling en die ook écht naar chocolade smaakt. Biscuit met cacao heeft van zichzelf niet zo'n smeuïge chocoladesmaak en spreekt me daarom minder aan. Heeft iemand hier misschien een goed recept? :Y)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 16 mei 2011 @ 15:34:31 #256
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96888599
Trinity wat zien je CC's er weer heerlijk uit :9

En Miss_ Isis wellicht het recept rijke chocolade taart van peggy porschen:
voor een taart/cake van 20 cm

• 75 gram pure chocolade stukjes
• 100 ml melk
• 225 gr bruine basterd
• 75 gr zachte (gezouten) boter (of anders snuf zout toevoegen als gewone roomboter gebruikt wordt)
• 2 middelgrote eieren, los geroerd
• 15 gr bloem
• 1 1/2 eetlepel cacao poeder
• 1/2 theelepel bakpoeder
• 1/2 theelepel zuiveringszout
• bakvorm van 20 cm bekleed met bakpapier

Deze taart is wat vochtiger dan de meeste chocolade taarten en vaster en zwaarder van structuur aldus het boek ;)

Oven voorverwarmen op 160 graden.

• Chocolade, melk en de helft suiker aan de kook brengen.(steeds roeren)
• klop met de mixer de boter met andere helft suiker tot romige luchtige massa
• eieren er geleidelijk doorkloppen
• Bloem zeven met cacao, bakpoeder en zuiveringszout, toevoegen langzaam mixend aan ei/boter mengsel
• warme chocomengsel langzaam bij het andere mengsel schenken, lage snelheid kloppen met mixer!
• als goe gemengd is dan in je beklede vorm schenken, ongeveer 25/45 minuten afbakken.
• Je taart is gaar als hij terugveert wanneer je erop drukt en zijkanten loskomen.
(of prikkertje schoon eruit komt)
• Kwartiertje laten rusten in de springvorm als je het uit de oven hebt gehaald en daarna eruit halen en verder af laten koelen.

Ikzelf heb het recept nog niet geprobeerd, maar al haar andere recepten wel en moet zeggen, werken altijd heel goed!
• Have fun en oja komt dit recept komt uit het boek cake chic, ff overgetikt voor je.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96889828
Bedankt voor het recept MissHobje, het klinkt erg lekker! Ik heb inmiddels na nog eens een uurtje zoeken ook een ander (heel simpel) recept gevonden dat volgens het bijbehorende plaatje een hoog genoeg resultaat zou moeten geven om door te kunnen snijden. Ik denk dat ik vriendlief maar ga laten kiezen welke hem lekker lijkt :)

Ik vind het wel een beetje spannend trouwens, ik voel me wel aardig thuis met cc's decoreren maar dit wordt de eerste keer dat ik een taart vul en decoreer. Ik hoop maar dat het een beetje gaat lukken, want de schoonfamilie komt hem opeten en dan wil ik wel dat het ergens op lijkt :')
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 16 mei 2011 @ 16:17:22 #258
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96890371
Ben benieuwd hoor, post maar een mooie foto van het eindresulaat ;)
Oja als je die taart wil snijden voor het vullen dan is het vaak fijner om het een nachtje te laten rusten, ingepakt in bakpapier en daar omheen aluminium folie, zo kruimelt het niet zo en valt het niet uit elkaar bij het snijden, dat is altijd handig ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96897938
Taart snijden doe ik altijd gewoon met een stukje naaigaren: helemaal om de taart heenleggen op de juiste hoogte waar je hem doormidden wilt hebben, en dan zeg maar "wurgen" zodat je het draadje erdoorheen trekt. Ik heb nog nooit een uit elkaar gevallen taart gehad met deze methode... En ook niet een nacht laten rusten enzo. Voordeel is ook dat je de taart niet hoeft te draaien en het (als je het draadje vantevoren op de juiste plek legt, eventueel maak je eerst een klein gleufje op de juiste hoogte) niet scheef gaat (wat bij mij bij het snijden altijd wel gaat: ik weet zelfs met een wit bolletje doorsnijden bij de lunch al scheef uit te komen :') )
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 16 mei 2011 @ 21:45:53 #260
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_96910858
Mensjes ..

Ik heb geen roller om grotere hoeveelheden marsepein of fondant uit te rollen.
Nu vind ik bijna 25 euro even te gortig om (nu) uit te geven.

Wie heeft er voor mij een (goedkope) en even effectieve oplossing?
Wil namelijk een taartje maken voor mijn verjaardag, volgende maand :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_96912208
Om deeg uit te rollen gebruik ik meestal gewoon een 1 1/2 liter frisdrankfles, gevuld met water. Paar stukken huishoudfolie tussen je product en de fles, voor de hygiëne, en klaar.
Ik weet alleen niet of dat ook werkt met fondant en dergelijke, misschien is dat er iets te teer voor. Hm. Halveliterfles dan? Die zijn kleiner en wegen gevuld tweederde minder dan een anderhalveliterfles natuurlijk. En zijn iets makkelijker hanteerbaar. Alleen is de lengte natuurlijk ook een stuk minder, dus als je het voor een grotere ronde plak wilt gebruiken dan moet je wat geduld hebben.
(Vullen met water is "nodig" omdat je er dan druk op kan zetten, en hij mooi rond blijft.)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96913479
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/76485605
Een deegroller voor maar 2,50
Je kan eventueel ook bij de xenos kijken of bij de hema. Daar hebben ze ook gewoon deegrollers voor een normale prijs.
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_96913958
Grappig dat de modellen op de twee foto's verschillend zijn (kijk maar naar de handgrepen: bij de ene afgerond bij de andere recht afgezaagd).

Blijft je marsepein/fondant trouwens niet vreselijk aan dat hout plakken?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96914087
Ik gebruik zelf altijd een houten deegroller.. Ik smeer hem altijd goed in met crisco en dan valt het heel erg mee. (vind ik)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 16 mei 2011 @ 23:01:05 #265
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_96917155
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 17 mei 2011 @ 21:52:39 #266
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_96963558
Ik heb zojuist mijn eerste cupcakejes gemaakt O+ Kan stukken beter natuurlijk, maar ben er wel trots op !!! :)

  woensdag 18 mei 2011 @ 20:13:26 #267
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97003816
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 23:01 schreef SV-tje het volgende:
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect
Hulde _O_
Wat een goeie oplossing .. :)
Van hout ben ik zelf niet zo'n fan!

Allesea, voor een eerste keer ziet dat er niet slecht uit!
Wat heb je op de bovenkant zitten ?
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  woensdag 18 mei 2011 @ 22:51:33 #268
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97012077
@Rijstebuiltje
Op de bovenkant zit buttercream :) 100gr boter, 75gr banketbakkers poeder (poedersuiker, maar dan met een achterlijke naam :P) en geel/oranje kleurstof. De blauwe spikkels is overigens gewoon suiker, met een blauw kleurstofje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:24:42 #269
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97013747
Ik heb trouwens een vraagje, aan alle creatievelingen hier... Ik doe namelijk Ierse Dans en we hebben 18 juni een wedstrijd. Duurt nog wel eventjes, maar na mijn cupcakes van gisteravond (zie hierboven) wil ik eigenlijk cupcakes maken als een soort van succes-wensjes voor mijn 'team genoten'...
Ik heb al gegoogled, en er komen leuke ideetjes naar boven, maar niet helemaal wat ik zoek. De resultaten in Google laten voornamelijk chocoladecakejes zien met een enorme toef groene buttercream erop. Nu ben ik dus geen grote fan van buttercream, en voor zover ik weet is daar ook niet echt een variant op (die minder boterig is...)

Dus mijn vraag... Iemand ideeën voor leuke Irish Cupcake's ?? :D
Misschien handig om te weten, ik beschik over marsepein en fondant, spuitzakken (en tuutjes) kleurstoffen (rood, geel, blauw en groen) en wat standaard taart-versier-spul. Mijn budget is niet super groot, maar ik kan eventueel wat uitsteek vormpjes ofzo aanschaffen...

Ik ben benieuwd :D
pi_97013844
Ik zou cupcakes met bv geel fondant doen en dan groene klaver-vier blaadjes erop doen voor het geluk (en is ook van ierland dacht ik) *G*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:32:27 #271
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97014082
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland :D
Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek?? O-)
pi_97014216
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 23:32 schreef Allesea het volgende:
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland :D
Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek?? O-)
Zoeken op webshops bij uitstekers! (http://www.koek-it.nl/?search=klavertje&menu=search)

Wat ik zou doen..
Groene cupcakes maken (beetje groene kleurstof erin)
Lichtgroene fondant/marsepein erop of botercreme en donkergroene klavertjes.

Succes in ieder geval, wel foto posten he. :P
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:39:12 #273
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97014378
Foto's komen uiteraard !!! :D
En de groene kleurstof dan gewoon door het beslag? Heeft dat geen gevolgen voor het bakken oid? Moet je dan nog ergens rekening mee houden? Of hoe je er maar kleurstof doorheen te doen en te bakken zoals je normaal zou doen??
  donderdag 19 mei 2011 @ 14:32:09 #274
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97031294
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
pi_97032601
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Tsubasa o hirake..
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:10:40 #276
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97032760
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:07 schreef Blizzie het volgende:

[..]

ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Ook geen roomboter?
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:25:37 #277
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97033384
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:27:21 #278
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97033450
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:25 schreef Allesea het volgende:
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
  donderdag 19 mei 2011 @ 18:45:53 #279
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97041076
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:27 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:36:34 #280
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97043355
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:55:41 #281
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97044344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 18:45 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
Hier heb ik echt wat aan! Thanks! Ik ga ze opschrijven en het proberen :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:07:26 #282
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97048590




Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
pi_97050085
Owwww, die zijn adorable, Silmarwen! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:45:56 #284
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97050872
Wow wat een geweldige schaapjes :D :9 ik vind ze top!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 19 mei 2011 @ 22:58:11 #285
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97055528
Die zien er echt super leuk uit !!!! O+ Het lijkt me alleen wel super veel werk :')

Trouwens... kan iemand antwoord geven op de vragen die ik gesteld had? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:10:41 #286
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97056219
Ja ben er best trots op. xD Hoop dat Yade ze net zo leuk vindt! En het was goed te doen hoor, mijn man en schoonzus hebben geholpen!

Ik zou persoonlijk marsepein kiezen (ik gebruik het zelf niet omdat ik een notenallergie heb) maar dat smaakt beter imho. Ik vind fondat wel weer fijner werken, is wat gladder.

Schoentje, misschien uitprinten en als template gebruiken?

Zaterdag ga ik overigens mijn eerste prinsessentaart maken, met barbie erin. Hoop dat het een beetje gaat lukken, maak wel foto's. Ga iets van roodfruit vulling doen. Framboos/aarbei zoiets, is ze namelijk gek op. Wilde geen boltaartje gaan bakken, maar hem uit laagjes cake in een hoge bolle schaal maken. Makkelijk laag voor laag vullen dan!
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:19:39 #287
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97056731
Wat is een template? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:32:27 #288
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97057326
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 19:36 schreef Allesea het volgende:
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_97057941
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Wow, Shaun the Sheep!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 00:19:26 #290
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97059421
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 23:32 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
Thnx :D Al ga ik dan toch voor de fondant, aangezien die hier bij de pipoos te koop is, zwart :)
En dat van die frisdrank ga ik ook zeker eens proberen! Lijkt me wel wat, vooral die spa en fruit rode vruchten!

Heb vanavond (tussen het opruimen van mn kamer door) groene cupcakes met Baileys-buttercream vulling gemaakt... Om je vingers bij af te likken xD Groen gewoon om het te proberen, en de baileys-vulling ivm de Irish Cupcakes die ik wil gaan maken (ook een soort probeerseltje dus :P)
  vrijdag 20 mei 2011 @ 02:35:28 #291
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97061561
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!













*O*
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 10:41:55 #292
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97066111
Ow, dat ziet er beter uit als mijn eerste cupcakes xD En ik vind de zachte kleuren persoonlijk ook heel erg mooi hoor, zeker voor ene bruiloft :)

Ik ben er gister achter gekomen dat mijn oudere zus ook helemaal fan is van taarten maken/versieren dus we gaan binnenkort samen een workshop doen waarin we de basisprincipes van het decoreren leren, heb er super veel zin in !! :D
  Jubileum moderator vrijdag 20 mei 2011 @ 13:55:55 #293
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97073353
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Ik ben verliefd O+ schaapjes O+
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  vrijdag 20 mei 2011 @ 16:06:17 #294
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97078731
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 02:35 schreef BBQ-kip het volgende:
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

*O*
Ze zien er echt heel lekker uit en heel schattig met die bloemetjes ;)
Nu moet ik ook maar is aan de bak binnenkort.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 13:03:10 #295
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_97114285


Niet zo'n duidelijke foto maar vergeten er eentje te maken voor het ingepakt was! :s)

Cupcakes voor het kleine mannetje van m'n nichtje met zijn naam erop. Sommige met alleen muisjes en sommige met een marsepeinen ster. Vastgeplakt met vanillebotercreme, een succes! :D
pi_97114620
Ziet er allemaal weer lekker uit hoor dames!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_97157725
Vanavond ga ik voor het eerst mijn eigen taart maken..... spannend...... ik zal hem uploaden alstie een beetje gelukt is hihi
pi_97157768
En wat een prachtige dingen hier zeg
  zondag 22 mei 2011 @ 16:51:12 #299
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97159509
Mijn 2e batch cupcakes ooit staat nu in de oven.
Ik maak Lemon & poppyseed cupcakes.
http://www.bbcgoodfood.co(...)d-poppyseed-cupcakes

Als het goed is komen ze er ongeveer zo uit te zien, maar dan met paarse topping omdat ik geen gele kleurstof heb.



En nog wat dingen anders, omdat ik niet alles in huis had (ben aan het impuls-bakken).
Sinaasappelrasp i.p.v. citroenrasp en maanzaadpasta i.p.v. losse maanzaadjes. En ik heb er een klein beetje zout in gedaan als smaakversterker, zag het nergens in het recept staan maar lees me wel een goed idee.
Het beslag zag er in ieder geval lekker uit en smaakte ook lekker rauw :P
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_97160827
Oeh, leuk! Post je even een foto van jouw versie?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')