abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:10:40 #276
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97032760
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:07 schreef Blizzie het volgende:

[..]

ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Ook geen roomboter?
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:25:37 #277
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97033384
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:27:21 #278
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97033450
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:25 schreef Allesea het volgende:
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
  donderdag 19 mei 2011 @ 18:45:53 #279
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97041076
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:27 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:36:34 #280
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97043355
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:55:41 #281
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97044344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 18:45 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
Hier heb ik echt wat aan! Thanks! Ik ga ze opschrijven en het proberen :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:07:26 #282
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97048590




Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
pi_97050085
Owwww, die zijn adorable, Silmarwen! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:45:56 #284
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97050872
Wow wat een geweldige schaapjes :D :9 ik vind ze top!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 19 mei 2011 @ 22:58:11 #285
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97055528
Die zien er echt super leuk uit !!!! O+ Het lijkt me alleen wel super veel werk :')

Trouwens... kan iemand antwoord geven op de vragen die ik gesteld had? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:10:41 #286
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97056219
Ja ben er best trots op. xD Hoop dat Yade ze net zo leuk vindt! En het was goed te doen hoor, mijn man en schoonzus hebben geholpen!

Ik zou persoonlijk marsepein kiezen (ik gebruik het zelf niet omdat ik een notenallergie heb) maar dat smaakt beter imho. Ik vind fondat wel weer fijner werken, is wat gladder.

Schoentje, misschien uitprinten en als template gebruiken?

Zaterdag ga ik overigens mijn eerste prinsessentaart maken, met barbie erin. Hoop dat het een beetje gaat lukken, maak wel foto's. Ga iets van roodfruit vulling doen. Framboos/aarbei zoiets, is ze namelijk gek op. Wilde geen boltaartje gaan bakken, maar hem uit laagjes cake in een hoge bolle schaal maken. Makkelijk laag voor laag vullen dan!
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:19:39 #287
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97056731
Wat is een template? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:32:27 #288
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97057326
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 19:36 schreef Allesea het volgende:
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_97057941
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Wow, Shaun the Sheep!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 00:19:26 #290
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97059421
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 23:32 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
Thnx :D Al ga ik dan toch voor de fondant, aangezien die hier bij de pipoos te koop is, zwart :)
En dat van die frisdrank ga ik ook zeker eens proberen! Lijkt me wel wat, vooral die spa en fruit rode vruchten!

Heb vanavond (tussen het opruimen van mn kamer door) groene cupcakes met Baileys-buttercream vulling gemaakt... Om je vingers bij af te likken xD Groen gewoon om het te proberen, en de baileys-vulling ivm de Irish Cupcakes die ik wil gaan maken (ook een soort probeerseltje dus :P)
  vrijdag 20 mei 2011 @ 02:35:28 #291
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97061561
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!













*O*
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 10:41:55 #292
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97066111
Ow, dat ziet er beter uit als mijn eerste cupcakes xD En ik vind de zachte kleuren persoonlijk ook heel erg mooi hoor, zeker voor ene bruiloft :)

Ik ben er gister achter gekomen dat mijn oudere zus ook helemaal fan is van taarten maken/versieren dus we gaan binnenkort samen een workshop doen waarin we de basisprincipes van het decoreren leren, heb er super veel zin in !! :D
  Jubileum moderator vrijdag 20 mei 2011 @ 13:55:55 #293
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97073353
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Ik ben verliefd O+ schaapjes O+
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  vrijdag 20 mei 2011 @ 16:06:17 #294
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97078731
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 02:35 schreef BBQ-kip het volgende:
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

*O*
Ze zien er echt heel lekker uit en heel schattig met die bloemetjes ;)
Nu moet ik ook maar is aan de bak binnenkort.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 13:03:10 #295
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_97114285


Niet zo'n duidelijke foto maar vergeten er eentje te maken voor het ingepakt was! :s)

Cupcakes voor het kleine mannetje van m'n nichtje met zijn naam erop. Sommige met alleen muisjes en sommige met een marsepeinen ster. Vastgeplakt met vanillebotercreme, een succes! :D
pi_97114620
Ziet er allemaal weer lekker uit hoor dames!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_97157725
Vanavond ga ik voor het eerst mijn eigen taart maken..... spannend...... ik zal hem uploaden alstie een beetje gelukt is hihi
pi_97157768
En wat een prachtige dingen hier zeg
  zondag 22 mei 2011 @ 16:51:12 #299
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97159509
Mijn 2e batch cupcakes ooit staat nu in de oven.
Ik maak Lemon & poppyseed cupcakes.
http://www.bbcgoodfood.co(...)d-poppyseed-cupcakes

Als het goed is komen ze er ongeveer zo uit te zien, maar dan met paarse topping omdat ik geen gele kleurstof heb.



En nog wat dingen anders, omdat ik niet alles in huis had (ben aan het impuls-bakken).
Sinaasappelrasp i.p.v. citroenrasp en maanzaadpasta i.p.v. losse maanzaadjes. En ik heb er een klein beetje zout in gedaan als smaakversterker, zag het nergens in het recept staan maar lees me wel een goed idee.
Het beslag zag er in ieder geval lekker uit en smaakte ook lekker rauw :P
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_97160827
Oeh, leuk! Post je even een foto van jouw versie?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')