Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het hahaquote:Op dinsdag 15 maart 2011 22:53 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst cupcakes gemaakt met een botercreme toef.. Ik vind alleen botercreme toch best wel vies.. Is er nog een andere optie?
Zo ja, recept/link?
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn receptquote:Op dinsdag 15 maart 2011 22:57 schreef Chickert het volgende:
[..]
Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het haha
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 04:17 schreef Lithia het volgende:
Bij veel merken heb je een vaste lettertype. Ik kan niet random letters maken zoals mijn vorige cake iig. Ik dacht om een groot plaatje te vinden, uitprinten, (op een stevigere papier plakken,) de letters uitknippen en dan overtrekken.
De reden waarom ik dit meld is omdat ik me afvraag of er meerdere manieren zijn om dit te doen. Iemand ideeën?
Ah, dankjewelquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:28 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.
Mooi werkquote:Op dinsdag 15 maart 2011 04:54 schreef Frishe het volgende:
4 stuks van mijn vriendin....
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteitquote:Op dinsdag 15 maart 2011 23:24 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn recept
Ik denk dat het vooral een mijn recept lag..(Bijna een halve kilo boter en een beetje suiker = boter..) Dus ik ga het zaterdag opnieuw proberen, met meer suiker en minder boterquote:Op woensdag 16 maart 2011 18:05 schreef Chickert het volgende:
[..]
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteitSmaken verschillen. En mijn botercreme (1:1 met poedersuiker) heeft idd een overheersende smaak. Misschien scheelt het wel als je er iets van cacao of kleur/smaakje aan toevoegt? Verder ben ik nog niet zo ontwikkeld in het cupcakes maken, dus andere opties dan botercreme kan ik je niet bieden. Hoe maak jij je botercreme? Ik deed eerst gewoon boter smelten in magnetron en mengen met poedersuiker, op laten stijven, klaar. Nu doe ik de boter op kamertemperatuur laten komen, de poedersuiker er eerst met een vork goed doormengen (tegen opstuiven) en daarna nog een paar minuten goed mixen. Ik vind em zo wel lekkerder geworden dan eerst iig
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaaktquote:Op donderdag 17 maart 2011 08:33 schreef het-is-mij het volgende:
@ marjoblabla,ik vond het ook te boterig en kreeg hier de tip om er aroma doorheen te doen.
Had er wat citroenaroma doorheen gedaan en dat was erg lekker!
Welk recept heb je uiteindelijk gebruikt? En heb je foto's van je eigen schildpadjes ook? Ziet er wel leuk uit via de link iig!quote:Op maandag 21 maart 2011 21:03 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaakt![]()
(van deze site: http://www.cakejournal.co(...)a-turtle-cake-topper )
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.quote:Op maandag 21 maart 2011 20:05 schreef LieLie het volgende:
Hallo taarten- en cupcakesexperts!
Ik ben een volslagen cupcake-noob, maar ik heb mini muffinbakblikjes cadeau gekregen en wil voor een high tea binnenkort leuke kleine cupcakejes makenDus ik heb een paar vraagjes.
Ik zie in de OP een basisrecept, maar voor hoeveel stuks is dat?
En kun je eenvoudig smaakjes toevoegen aan de basis? (bijv door citroensap, cacao of chocolade)
En de mooie toefjes bovenop de cupcake, waar maken jullie dat eigenlijk van? Botercrème?
Oh, en ik zit even bij pipoos te kijken, naar kleurstof, want ik heb een ideetje, maar ik zie geen groen. Is dat toeval of moet ik dan geel en blauw mengen?![]()
Tnx!quote:Op dinsdag 22 maart 2011 00:11 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.
Smaakjes makkelijk toe tevoegen, zelfs stukjes noot, chocoloade grof etc. Rolo erin er kan veel met cupcakes.
Botercreme meestal voor de toeven
Kleurstof groen is vaak wel te krijgen maar die kleuren mengen,. je zou het kunnen proberen, maar dat heb ik dan weer niet uitgeprobeerd.
Have fun
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog wordenquote:
Dit is niet als spam bedoelt!!quote:Koekenbakkers opgelet: heb je zin gekregen in taarten bakken van de zuurstokroze LINDA. 80 Snoepen & Snaaien? Dat komt goed uit, want degene die de mooiste taart/cupcakes bakt, wint een taartenworkshop (t.w.v. ¤ 272,50) voor vijf personen van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven.
Hoe doe je mee?
Bak een paar fantastische cupcakes of een geweldige taart. Plaats je foto op de LINDA. Facebook pagina of mail hem naar internet@moodformagazines.nl o.v.v. cupcake. Wij plaatsen de fotos in het cupcake album op Facebook en vragen de bezoekers van onze website vervolgens om te stemmen. De foto met de meeste Vind Ik Leuk-stemmen wint. Het is dus zaak je vrienden aan te moedigen om op jouw taart te stemmen zodra hij in het cupcake album staat.
Wat win je?
Een workshop voor jou en vier vriendinnen bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij werd samen met Rudolph van Veen in juli 2010 als eerste in Nederland geïnaugureerd als Meester Patissier. In de moderne studio boven zijn patisseriebedrijf, geeft hij waanzinnige workshops. Chocolade, desserts voor feestjes, luxe taartjes en gebak, of zelfs een thema op verzoek, alles kan.
Fotos plaatsen kan tot en met 4 april. De winnaar wordt 12 april bekendgemaakt.
;o Dat wist ik niet! Die ga ik onthoudenquote:Op dinsdag 22 maart 2011 12:07 schreef Taartje het volgende:
[..]
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog worden
1: jahoor kan prima, met spuitzakje bv, sommige doen zelf met een appelboor eerst gaatje maken en dan opvullen, deco erop en tedeeequote:Op woensdag 23 maart 2011 17:16 schreef Warmemelk het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben van plan met pasen cupcakes te gaan maken (ja voor het eerst) Maar ik zit nog met een paar vragen, ik hoop dat jullie willen helpen!
1. Kan je cupcakes eigenlijk vullen of gaat dat helemaal niet op?
2. Maken jullie de bovenkant altijd strak of laten jullie het gewoon een beetje bol, en als het mooier is om het strak te maken, snijden jullie dan gewoon de bovenkant eraf ofzo? (Van het cakeje dan he)
3. Kan ik i.p.v. cupcakebeslag ook gewoon cakebeslag gebruiken van de appie? Dat is toch hetzelfde of niet?![]()
Volgens mij had ik nog meer vragen maar ze schieten even niet te binnen, komt nog wel anders
Alvast heel erg bedankt!![]()
P.s. jullie maken echt supermooie taarten en cupcakes!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |