abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94171057
Ik heb vandaag voor het eerst cupcakes gemaakt met een botercreme toef.. Ik vind alleen botercreme toch best wel vies.. Is er nog een andere optie?
Zo ja, recept/link? O-)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_94171446
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:53 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst cupcakes gemaakt met een botercreme toef.. Ik vind alleen botercreme toch best wel vies.. Is er nog een andere optie?
Zo ja, recept/link? O-)
Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het haha :')
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_94173334
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:57 schreef Chickert het volgende:

[..]

Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het haha :')
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn recept :?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_94173598
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 04:17 schreef Lithia het volgende:
Bij veel merken heb je een vaste lettertype. Ik kan niet random letters maken zoals mijn vorige cake iig. Ik dacht om een groot plaatje te vinden, uitprinten, (op een stevigere papier plakken,) de letters uitknippen en dan overtrekken.
De reden waarom ik dit meld is omdat ik me afvraag of er meerdere manieren zijn om dit te doen. Iemand ideeën?
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:52:45 #80
333374 Lithia
Too serious
pi_94194783
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:28 schreef Nanook24 het volgende:

[..]

Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima.
Ah, dankjewel :D
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  woensdag 16 maart 2011 @ 15:53:21 #81
333374 Lithia
Too serious
pi_94194815
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 04:54 schreef Frishe het volgende:
4 stuks van mijn vriendin....

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi werk ^O^
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
pi_94201293
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:24 schreef MarjoBlabla het volgende:

[..]

Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn recept :?
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteit :P Smaken verschillen. En mijn botercreme (1:1 met poedersuiker) heeft idd een overheersende smaak. Misschien scheelt het wel als je er iets van cacao of kleur/smaakje aan toevoegt? Verder ben ik nog niet zo ontwikkeld in het cupcakes maken, dus andere opties dan botercreme kan ik je niet bieden. Hoe maak jij je botercreme? Ik deed eerst gewoon boter smelten in magnetron en mengen met poedersuiker, op laten stijven, klaar. Nu doe ik de boter op kamertemperatuur laten komen, de poedersuiker er eerst met een vork goed doormengen (tegen opstuiven) en daarna nog een paar minuten goed mixen. Ik vind em zo wel lekkerder geworden dan eerst iig ;)
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
pi_94216508
quote:
1s.gif Op woensdag 16 maart 2011 18:05 schreef Chickert het volgende:

[..]

Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteit :P Smaken verschillen. En mijn botercreme (1:1 met poedersuiker) heeft idd een overheersende smaak. Misschien scheelt het wel als je er iets van cacao of kleur/smaakje aan toevoegt? Verder ben ik nog niet zo ontwikkeld in het cupcakes maken, dus andere opties dan botercreme kan ik je niet bieden. Hoe maak jij je botercreme? Ik deed eerst gewoon boter smelten in magnetron en mengen met poedersuiker, op laten stijven, klaar. Nu doe ik de boter op kamertemperatuur laten komen, de poedersuiker er eerst met een vork goed doormengen (tegen opstuiven) en daarna nog een paar minuten goed mixen. Ik vind em zo wel lekkerder geworden dan eerst iig ;)
Ik denk dat het vooral een mijn recept lag..(Bijna een halve kilo boter en een beetje suiker = boter..) Dus ik ga het zaterdag opnieuw proberen, met meer suiker en minder boter *O* Als dat toch nog steeds smerig is, ga ik compleet wat anders proberen, oftewel; met fondant spelen..

Als er nog perfecte/briljante/overheerlijke recepten zijn om buttercream te maken, ik sta open voor suggesties! Het is namelijk voor mijn vriend zijn verjaardag.. Hij houdt van mijn kookkunsten en iedereen weet dat ik een voorliefde heb voor muffins & cupcakes..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_94227211
@ marjoblabla,ik vond het ook te boterig en kreeg hier de tip om er aroma doorheen te doen.
Had er wat citroenaroma doorheen gedaan en dat was erg lekker!
pi_94435804
Hallo taarten- en cupcakesexperts! :D

Ik ben een volslagen cupcake-noob, maar ik heb mini muffinbakblikjes cadeau gekregen en wil voor een high tea binnenkort leuke kleine cupcakejes maken :) Dus ik heb een paar vraagjes.

Ik zie in de OP een basisrecept, maar voor hoeveel stuks is dat?
En kun je eenvoudig smaakjes toevoegen aan de basis? (bijv door citroensap, cacao of chocolade)
En de mooie toefjes bovenop de cupcake, waar maken jullie dat eigenlijk van? Botercrème?

Oh, en ik zit even bij pipoos te kijken, naar kleurstof, want ik heb een ideetje, maar ik zie geen groen. Is dat toeval of moet ik dan geel en blauw mengen? :+

[ Bericht 16% gewijzigd door LieLie op 21-03-2011 20:19:58 ]
pi_94440009
quote:
1s.gif Op donderdag 17 maart 2011 08:33 schreef het-is-mij het volgende:
@ marjoblabla,ik vond het ook te boterig en kreeg hier de tip om er aroma doorheen te doen.
Had er wat citroenaroma doorheen gedaan en dat was erg lekker!
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaakt O+
(van deze site: http://www.cakejournal.co(...)a-turtle-cake-topper )
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 21 maart 2011 @ 21:10:48 #87
333374 Lithia
Too serious
pi_94440575
Vrij onduidelijk foto, maar misschien krijg ik nog andere foto's van de mensen die een betere foto namen:

In die pompeblêd staat zijn leeftijd op.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
pi_94446881
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 21:03 schreef MarjoBlabla het volgende:

[..]

Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaakt O+
(van deze site: http://www.cakejournal.co(...)a-turtle-cake-topper )
Welk recept heb je uiteindelijk gebruikt? En heb je foto's van je eigen schildpadjes ook? Ziet er wel leuk uit via de link iig!
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
  dinsdag 22 maart 2011 @ 00:11:44 #89
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94452779
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 20:05 schreef LieLie het volgende:
Hallo taarten- en cupcakesexperts! :D

Ik ben een volslagen cupcake-noob, maar ik heb mini muffinbakblikjes cadeau gekregen en wil voor een high tea binnenkort leuke kleine cupcakejes maken :) Dus ik heb een paar vraagjes.

Ik zie in de OP een basisrecept, maar voor hoeveel stuks is dat?
En kun je eenvoudig smaakjes toevoegen aan de basis? (bijv door citroensap, cacao of chocolade)
En de mooie toefjes bovenop de cupcake, waar maken jullie dat eigenlijk van? Botercrème?

Oh, en ik zit even bij pipoos te kijken, naar kleurstof, want ik heb een ideetje, maar ik zie geen groen. Is dat toeval of moet ik dan geel en blauw mengen? :+
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.
Smaakjes makkelijk toe tevoegen, zelfs stukjes noot, chocoloade grof etc. Rolo erin er kan veel met cupcakes.
Botercreme meestal voor de toeven
Kleurstof groen is vaak wel te krijgen maar die kleuren mengen,. je zou het kunnen proberen, maar dat heb ik dan weer niet uitgeprobeerd.
Have fun ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94456463
quote:
Op dinsdag 22 maart 2011 00:11 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept.
Smaakjes makkelijk toe tevoegen, zelfs stukjes noot, chocoloade grof etc. Rolo erin er kan veel met cupcakes.
Botercreme meestal voor de toeven
Kleurstof groen is vaak wel te krijgen maar die kleuren mengen,. je zou het kunnen proberen, maar dat heb ik dan weer niet uitgeprobeerd.
Have fun ;)
Tnx! :)
pi_94462773
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 07:15 schreef LieLie het volgende:

[..]

Tnx! :)
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog worden :)
A balanced diet is a cookie in each hand
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 22 maart 2011 @ 18:14:12 #92
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_94475147
Hee! Kijk wat ik net zag, :) .

quote:
Koekenbakkers opgelet: heb je zin gekregen in taarten bakken van de zuurstokroze LINDA. 80 Snoepen & Snaaien? Dat komt goed uit, want degene die de mooiste taart/cupcakes bakt, wint een taartenworkshop (t.w.v. ¤ 272,50) voor vijf personen van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven.
Hoe doe je mee?
Bak een paar fantastische cupcakes of een geweldige taart. Plaats je foto op de LINDA. Facebook pagina of mail hem naar internet@moodformagazines.nl o.v.v. cupcake. Wij plaatsen de fotos in het cupcake album op Facebook en vragen de bezoekers van onze website vervolgens om te stemmen. De foto met de meeste Vind Ik Leuk-stemmen wint. Het is dus zaak je vrienden aan te moedigen om op jouw taart te stemmen zodra hij in het cupcake album staat.
Wat win je?
Een workshop voor jou en vier vriendinnen bij Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij werd samen met Rudolph van Veen in juli 2010 als eerste in Nederland geïnaugureerd als Meester Patissier. In de moderne studio boven zijn patisseriebedrijf, geeft hij waanzinnige workshops. Chocolade, desserts voor feestjes, luxe taartjes en gebak, of zelfs een thema op verzoek, alles kan.
Fotos plaatsen kan tot en met 4 april. De winnaar wordt 12 april bekendgemaakt.
Dit is niet als spam bedoelt!! :) Misschien lijkt iemand het leuk.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_94517421
Hoi allemaal,
Ik ben van plan met pasen cupcakes te gaan maken (ja voor het eerst :D) Maar ik zit nog met een paar vragen, ik hoop dat jullie willen helpen!
1. Kan je cupcakes eigenlijk vullen of gaat dat helemaal niet op?
2. Maken jullie de bovenkant altijd strak of laten jullie het gewoon een beetje bol, en als het mooier is om het strak te maken, snijden jullie dan gewoon de bovenkant eraf ofzo? (Van het cakeje dan he)
3. Kan ik i.p.v. cupcakebeslag ook gewoon cakebeslag gebruiken van de appie? Dat is toch hetzelfde of niet? 8)7

Volgens mij had ik nog meer vragen maar ze schieten even niet te binnen, komt nog wel anders :D
Alvast heel erg bedankt! :Y

P.s. jullie maken echt supermooie taarten en cupcakes! *O*
pi_94519307
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 12:07 schreef Taartje het volgende:

[..]

Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog worden :)
;o Dat wist ik niet! Die ga ik onthouden :D Thnx!
jack/dansen/sushi/netflix
"fuck that shit" is a perfectly acceptable replacement for "no"
  woensdag 23 maart 2011 @ 19:33:48 #95
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94523217
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:16 schreef Warmemelk het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben van plan met pasen cupcakes te gaan maken (ja voor het eerst :D) Maar ik zit nog met een paar vragen, ik hoop dat jullie willen helpen!
1. Kan je cupcakes eigenlijk vullen of gaat dat helemaal niet op?
2. Maken jullie de bovenkant altijd strak of laten jullie het gewoon een beetje bol, en als het mooier is om het strak te maken, snijden jullie dan gewoon de bovenkant eraf ofzo? (Van het cakeje dan he)
3. Kan ik i.p.v. cupcakebeslag ook gewoon cakebeslag gebruiken van de appie? Dat is toch hetzelfde of niet? 8)7

Volgens mij had ik nog meer vragen maar ze schieten even niet te binnen, komt nog wel anders :D
Alvast heel erg bedankt! :Y

P.s. jullie maken echt supermooie taarten en cupcakes! *O*
1: jahoor kan prima, met spuitzakje bv, sommige doen zelf met een appelboor eerst gaatje maken en dan opvullen, deco erop en tedeee ;)

2:Ligt een beetje aan mijn creaties, meestal plat ik ze af, werkt fijner, als je ze gebakken hebt direct uit de oven eventjes een zware snijplank erop leggen, dan krijg je mooie strakke boven kantjes, enne mooi rond laten kan net zo goed hoor, nogmaals dat is net wat je zelf mooier vind en werkbaarder.

3:Bedoel je uit een pakje, zo;n mix? volgens mij kan dat wel want dat kun je gewoon verdelen in de vormpjes natuurlijk, wel even de baktijd dan aanpassen.

Succes :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94523382
Thanks MissHobje!
Gelukkig, ik was al bang dat vullen niet makkelijk zou zijn, anders lijkt het me ook zo saai smaken :P
  woensdag 23 maart 2011 @ 21:49:57 #97
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94530911
Alweer drie bakprojecten gehad de laatste tijd, waarvan er maar een op de foto staat. Cupcakes gemaakt van glutenvrij vanillecake beslag met meegebakken jam waren niet echt de moeite van de foto waard. Afgelopen weekend m'n beste appeltaart ooit gebakken. Aan de buitenkant ook niet speciaal genoeg voor een foto, maar hij was heerlijk.

Wel op de foto deze taart die ik heb gemaakt toen we visite kregen. Helaas niet genoeg tijd gehad om de zijkanten lang genoeg te laten drogen zodat ze overeind bleven. Daarom niet minder lekker. Half om half chocolade en naturel biscuit, afgesmeerd en gevuld met chocoladeganache (puur en melkchocolade) en gevuld met frambozenjam en slagroom.


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94534196
Wat een prachtige taarten en cupcakes allemaal! Ik heb een tijdje terug kleurstof gehad van mijn lieve mutti en ben toen maar eens aan de slag gegaan met botercrème maken met een vriendin, maar we hadden veel te veel dus dat resulteerde in meer crème dan cupcake:

Misschien dat we ons over een tijdje ook gaan wagen aan zulke prachtige creaties of een workshop :).

[ Bericht 16% gewijzigd door -Trinity- op 24-03-2011 08:23:47 (plaatje deed het niet) ]
pi_94535193
"This domain violates ImageShack's ToS" :?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 24 maart 2011 @ 10:40:09 #100
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_94546326
Roze en zwart, ik hou van die combinatie O+

I`m not weird. I`m limited edition.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')