Ja, handig om dat al te openen als het andere topic nog niet dicht is.quote:Op maandag 19 oktober 2009 22:43 schreef Zero2Nine het volgende:
Leuke TT maar die andere was eerder.
Blijkbaar is dat nog het enige wat niet failliet is blijkbaar. Lijkt me raar.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:05 schreef k_man het volgende:
Hoe kan het dat de site van de verzekeringstak nog steeds online is? Ik kan nog gewoon bij de DSB Bank een verzekering afsluiten, kennelijk?
Is die verzekeringstak niet failliet? En zo nee, dan heeft ome Dirk toch nog gewoon een bedrijf over in plaats van z'n huizen op te hoeven peuzelen?
*confused*
Zeker. Maar als ik duizenden mensen oplicht, kan ik ook zeggen dat ik "er hard voor gewerkt hebt".quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 14:34 schreef Fastmatti het volgende:
Kreeg?
Hij heeft ervoor gewerkt hoor.
quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:28 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker. Maar als ik duizenden mensen oplicht, kan ik ook zeggen dat ik "er hard voor gewerkt hebt".
Is ook hard werk lijkt mij... Duizenden mensen licht je niet in 1 dag zo maar ff op...quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:28 schreef pberends het volgende:
[..]
Zeker. Maar als ik duizenden mensen oplicht, kan ik ook zeggen dat ik "er hard voor gewerkt hebt".
Valt wel mee hoorquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 17:32 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Is ook hard werk lijkt mij... Duizenden mensen licht je niet in 1 dag zo maar ff op...
En dat zijn er 16 miljoen in 1 keer... Dus er kan niet gezegd worden dat JP niet werktquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Valt wel mee hoorZalm, Bos en Wellink en Hoogervorst doen het elke dag
![]()
OkJP is de kampioen die naait je waar je bij staat en live op tv
![]()
En dat voor slechts 1x de balkenende normquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 17:43 schreef RvLaak het volgende:
[..]
En dat zijn er 16 miljoen in 1 keer... Dus er kan niet gezegd worden dat JP niet werkt
Ja, precies. Ik snap echt niet dat mensen het zien als een prestatie voor de maatschappij dat Scheringa 2000 man aan het werk hield.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 17:26 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Madoff heeft ook heel hard gewerkt
![]()
![]()
Inderdaad, helaas zien die mensen gewoon niet in dat ze fout bezig waren. Gebrek aan empatisch vermogen lijkt mij dan wel narcisme.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 19:53 schreef pberends het volgende:
Ik zag vandaag Rondom 10 terug over DSB van vorige week zaterdag. Daar zeiden werknemers dat Scheringa ook een goede werkgever was. Ja, dat zal wel. Who gives a fuck? Waarschijnlijk waren Madoff en Hitler ook goede werkgevers. Doesn't fucking matter.
"Ja oke, de bank was fout bezig, we hadden mensen opgelicht.. maaaaaaaaaaaaar hij was wel een TOPWERKGEVER! Go onze Dirk!! w00t! Stop een miljard in onze bank, want anders foetsie werkgelegenheid." Alsof de samenleving bij dat soort 'werkgelegenheid' gebaat is.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:06 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Inderdaad, helaas zien die mensen gewoon niet in dat ze fout bezig waren. Gebrek aan empatisch vermogen lijkt mij dan wel narcisme.
Mensen wisten toch waar ze aan begonnen?quote:op·lich·ter
de oplichter (mannelijk); afleiding(en): oplichtster
iemand die anderen door valse voorspiegelingen geld of goed
afhandig weet te maken
Als je als bank willens en wetens misbruik maakt van de gemakzucht en/of domheid van klanten, en bovendien misbruik maakt van je machtspositie als bank door o.a. contractsvoorwaarden op het laatste moment heel geniepig te wijzigen ten nadele van die klanten, hen vervolgens voor het blok zet om zo snel mogelijk te tekenen, en hen geen tijd te gunt om de gewijzigde contracten nader te bestuderen of om hen advies te laten inwinnen (want anders vervalt de 'speciale aanbieding'), en dan ook nog klanten probeert 5x dezelfde koopsompolis aan te smeren, onder het mom van verplichte 'zekerheid' voor de lening, terwijl je als bank dondersgoed weet dat 4 daarvan volkomen overbodig zijn, mag je iemand die zich (als bank) met dergelijke wanpraktijken inlaat, ongeacht de eigen verantwoording van de klant, wat mij betreft gerust een oplichter noemen. Aangezien de bank i.t.t. de klant een professionele speler is, reken ik deze dubieuze werkwijze de bank meer aan dan de eventuele hebzucht/gemakzucht/onwetendheid van een klant.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 02:52 schreef copilco het volgende:
Mensen wisten toch waar ze aan begonnen?
Dan is Dirk ook geen opichter
Precies. Recht van de sterkste. Recht van Lakeman.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 06:03 schreef copilco het volgende:
recht van de sterkste
In dat geval moet DS een bank gaan oprichten in de jungle van Afrikaquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 06:03 schreef copilco het volgende:
recht van de sterkste, niemand hoefde er een handtekening onder te zetten. Als andere banken je geen geld wilden lenen, kon je bij Scheringa terecht maar betaalde je een hogere prijs, lijkt me terecht.
Eerst iets mompelen over het recht van de sterkste en vervolgens de gevolgen afdoen als valsspelenquote:er zullen wel individuele sneue gevallen zijn, maar die zouden de kans moeten hebben dat met DSB op te lossen en dan moet niet zo'n rukker van een Lakeman gaan oproepen tot een Bankrun. Dat is valsspelen.
Krijgen we het geld niet? Maken we je bank stuk.
Dit is inderdaad niet normaal en zo ontzettend doorzichtig geweest. Scheringa en consorten hebben de slachtoffers die al jaren bezig zijn nooit 1 seconde serieus genomen. Maar toen DSB ten prooi viel aan wel erg veel negatieve publiciteit (waardoor de bank ging omvallen) kwamen Scheringa en Van Goor opeens met Hendrickx in NOVA aanzetten dat ze een nobel akkoord hadden bereikt.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 07:49 schreef Polleeder het volgende:
DSB: Krijgen wij de aflossing niet (op tijd), dan verpesten we je leven door je continue te intimideren met incassobureaus's, deurwaarders e.d.. Recht van de sterkste. Had je maar niet zo stom moeten zijn om te tekenen.
Lakeman: Als je na jarenlange pogingen van ons (dsbramp/hypotheekleed) om te onderhandelen over een regeling voor onredelijk gedupeerde klanten, op geen enkele manier wil meewerken, en ook maar het kleinste beetje schuld glashard ontkent, verpest ik je leven door op te roepen tot een bankrun. Recht van de sterkste. Had je maar niet zo stom moeten zijn om een lening te geven aan mensen, waarvan je zeker wist dat ze dat niet konden terugbetalen. Zo stom waren alle andere banken ook niet (daarom kwamen die klanten uiteindelijk bij jou).
Frappant dat na die oproep en alle negatieve media-aandacht, DSB opeens wel (enige) schuld kon bekennen, en een (uiterst marginale) regeling kon treffen (met Hendrickx). Helaas te laat. DSB heeft het spel keihard gespeeld, en uiteindelijk ook keihard verloren. Bijzonder sneu voor al die onschuldige extra slachtoffers. Was niet nodig geweest als DSB in al die jaren ook maar een greintje welwillendheid had getoond.
Overigens was de actie van Lakeman slechts één van de vele factoren die uiteindelijk gezamenlijk tot het faillissement van DSB hebben geleid. Zonder die andere factoren had de oproep van Lakeman slechts weinig effect gehad.
quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 09:41 schreef pberends het volgende:
De enige reden van dat akkoord was het redden van DSB en het imago. Niet om de slachtoffers te helpen.
grappig dat Lakeman inmiddels zijn claim op circa 100 mln inschat. Een achterlijke kan begrijpen dat de claim niet groter dan de schade kan zijn, en dat de schade slechts een fractie kan zijn dan de lening zelfquote:Bovendien was het een mager schijnakkoord, wat zo'n 25 miljoen euro zou kosten. De totale claims konden wel oplopen tot 1 miljard euro. Geen wonder overigens dat DSB de slachtoffers in eerste instantie niet wilde helpen, want dan waren ze sowieso al 4 keer failliet geweest (DSB had 250 miljoen eigen vermogen volgens Scheringa). Ze hebben mensen massaal opgelicht en het geld is verdwenen in Scheringa-projecten of andere verliesgevende activiteiten van DSB zelf.
dat is onwaar. Bij een gedwongen liquidatie zijn de totale assets een stuk minder waard, en bovendien heb je nu twee bewindvoerders erop zitten die alleen iets te verliezen hebben t.o.v. de andere banken. Als Lakeman zich wat minder had willen profileren, en wat zakelijker in het belang van zijn klanten had gedacht had hij prima handjeklap met Scheringa kunnen doen. Die laatste is immers een handelaar en opotunist pur sang. Lakeman is nooit op een accoord uit geweest. Lakeman gaat het ook niet om zijn klanten (zie de reactie op het eerste deel), het gaat Lakeman om de eer en de glorie. Dan moet ie maar columnist worden, denk ik danquote:Dat Lakeman zijn oproep deed was niet erg vreemd; met een betere deal was DSB failliet geweest, met geen deal had Lakeman ook niets in handen. Bij een zo snel mogelijk failliet van DSB heb je nog de meeste assets over die je kunt verdelen voor de slachtoffers. Anders vreten de verliesgevende activiteiten in op het eigen vermogen (na het stopzetten van de grote melkkoe koopsompolissen draaide DSB verlies).
Vergeet de koopsompolissen van tienduizenden euro's niet met 80% provisies. Dat kunnen leuke bedragen zijn bij elkaar. Het ging niet alleen om leningen/hypotheken.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 14:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
grappig dat Lakeman inmiddels zijn claim op circa 100 mln inschat. Een achterlijke kan begrijpen dat de claim niet groter dan de schade kan zijn, en dat de schade slechts een fractie kan zijn dan de lening zelf
Goh, DSB kon niet eens 15 miljoen euro betalen. Het water stond ze toen al op de lippen. Waarschijnlijk omdat die koopsompolissen niet meer mochten. Scheringa heeft weer mooi lopen liegen dat DSB erg gezond was en 250 miljoen euro handje contantje in kas had.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 15:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
DNB wilde al ingrijpen bij DSB voor uitspraak Lakeman
Urgenter was een lening van 15 miljoen euro van ABN Amro en Van Lanschot die DSB Beheer op 1 november moest aflossen, maar waar geen geld voor was .
http://www.nrc.nl/economi(...)or_uitspraak_Lakeman
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.http://www.fd.nl/artikel/(...)inga-levert-probleem
Scheringa heeft acht man beveliging en drie bepantserde auto's![]()
http://www.parool.nl/paro(...)te-veel-kosten.dhtml
[ Bericht 10% gewijzigd door ikweethetookniet op 26-10-2009 12:10:11 ]
quote:
de klacht is dat die gefinancieerd werden middels hypotheken, niemand die de premie cash op tafel heeft gelegd. Wie meer dan drie actieve hersencellen heeft, begrijpt dat de te claimen 'schade' dan nog steeds niet hoger kan zijn dan het bedrag van de besmette leningen. Overigens is het maar de vraag of Lakeman hier een kans maakt, aangezien DSB niet bepaald de enige was met deze provisie opbouw (het echte gemiddelde was trouwens circa 50% bij DSB, ook al krijgt dat cijfer niet zoveel aandacht in de media, en daarvan betaalden ze nog een aantzienlijk deel door aan bemiddelaars, ook niet ongebruikelijk in de markt). Als ik een biertje ga drinken zit daar ook een marge van circa 225% op, en een glaasje fris circa 600%. De rechter zal een behoorlijke stap moeten nemen om daar wat aan te doen.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 16:29 schreef pberends het volgende:
[..]
Vergeet de koopsompolissen van tienduizenden euro's niet met 80% provisies. Dat kunnen leuke bedragen zijn bij elkaar. Het ging niet alleen om leningen/hypotheken.
Je zou kunnen stellen dat arbeid heel erg vaak over de kop gaat, want wat kost arbeid nu werkelijk?quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 17:11 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
De rechter zal een behoorlijke stap moeten nemen om daar wat aan te doen.
ik adviseer je een product waar je ontzettend hard aan kunt zuigen. Een waterijsje bijvoorbeeldquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 17:54 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Je zou kunnen stellen dat arbeid heel erg vaak over de kop gaat, want wat kost arbeid nu werkelijk?
Waar het denk ik om gaat is dat je niet goed inzichtelijk krijgt wat je koopt en hoeveel daar aan verdient word. Ik woon in de polder, mijn aardappelen koop ik niet bij de supermarkt, veel te duur want de boer verkoopt ze voor een tiende van de prijs. Maar dan moet ik wel meteen 50kg kopen in een grote vieze juten zak. Zitten er meestal nog beste kluiten aarde aan de aardappelen en moet ik niet zeiken over het formaat. De aardappelen die je koopt in de supermarkt zijn gewassen, gesorteerd en netjes verpakt en getransporteerd, dat kost dus flink wat meer. Dat noemt men service en daar betaal je voor. Maar een slecht financieel product kopen waar hele hoge kosten op zitten en de intrinsieke waarde niet in verhouding staat tot de kostprijs, dat is gewoon de boel belazeren. Kennelijk zijn een hoop mensen dat gewoon gaan vinden, maar ik voorspel het einde van de luxe wagens, grote patserige kantoorgebouwen en de overvloed aan klanten die zich wil laten belazeren. Ik adviseer een carriere in de verzorging, techniek of creatieve dienstverlening, want de financiele sector staat op instorten
Die 2000 ontslagen bij DSB is pas het begin. (en een goed begin)
Niemand?quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:05 schreef k_man het volgende:
Hoe kan het dat de site van de verzekeringstak nog steeds online is? Ik kan nog gewoon bij de DSB Bank een verzekering afsluiten, kennelijk?
Is die verzekeringstak niet failliet? En zo nee, dan heeft ome Dirk toch nog gewoon een bedrijf over in plaats van z'n huizen op te hoeven peuzelen?
*confused*
Ben je belazerd, een raket kost tegenwoordig een hele euro en is ook nog eens twee keer zo klein als vroegerquote:Op zaterdag 24 oktober 2009 18:14 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik adviseer je een product waar je ontzettend hard aan kunt zuigen. Een waterijsje bijvoorbeeld
quote:Er komt een nieuwe woonwijk in Wognum. De straatnamen zijn al bekend.. AZweg, Museumweg, Stadionweg, Schilderijenweg, DSBweg
En geen woord over faillissement etc.quote:Op zondag 25 oktober 2009 13:45 schreef k_man het volgende:
De sites van Becam, Frisia, Postkrediet en lenen.nl werken allemaal nog steeds.
Ongelooflijkquote:Op zondag 25 oktober 2009 13:45 schreef k_man het volgende:
De sites van Becam, Frisia, Postkrediet en lenen.nl werken allemaal nog steeds.
quote:Op zondag 25 oktober 2009 13:45 schreef k_man het volgende:
De sites van Becam, Frisia, Postkrediet en lenen.nl werken allemaal nog steeds.
quote:Reacties van klanten
"Op Lenen.nl vond ik precies de informatie die ik nodig had. Omdat ik nog nooit eerder een lening had afgesloten, had ik hier totaal geen ervaring mee. Lenen.nl stond alles wat ik wilde weten en was het heel makkelijk een offerte aan te vragen."
R. de Vries - Nijkerk
Ach, het spandoek aan de overkant getuigde ook wel van humor en zelfspot hoorquote:Op zondag 25 oktober 2009 17:45 schreef ikweethetookniet het volgende:
ALKMAAR - Om Dirk Scheringa, de DSB bank én AZ enigszins tegemoet te komen, hebben fans van Ajax zondagmiddag 25.000 DSBtjes gemaakt. Het nepgeld werd als een ludieke actie in Alkmaar uitgedeeld. Ook werd een prijslijst gemaakt, zodat Scheringa zijn klanten in eigen 'valuta' kon terugbetalen.
Ook maakten de fans een pakkende songtekst, die zondagmiddag met enige regelmatig ten gehore werd gebracht door de supporters van Ajax. Op de melodie van 'schatje mag ik je foto' klonk het uit honderden kelen: Dirk wil je wat lenen, leen maar een meier van mij. Dirk wil je wat lenen, er komt alleen wat rente bij!!!!![]()
[ afbeelding ]
http://www.ad.nl/ad/nl/14(...)al-DSBtjes-uit.dhtml
Stel dat waar is,dat jelle inderdaad namens dirk heeft geprobeerd controle te houden over de media,en over de berichtgeving/de dingen die de media wist.quote:Heeft misschien ienmand er al eens over gedacht dat jelle niet aan onze kant staat.
Dat onze geliefde jelle gewoon met zijn bvtje op de loonlijst in wogum stond?
Dat onze jelle gewoon werd ingezet als propaganda machine van dirk, die het vertrouwen moest winnen, en die er voor moest zorgen, dat de klagers niet all mass naar de tv zouden stappen, maar dat het gecontroleerd proces zou worden, uitgestippeld.
Doordat jelle zo vertrouwenspersoon was, en hij veel gevraagd werd voor televisieprogramma`s kon hij zelf kiezen naar welk programma hij zou gaan, over welke precieze onderwerpen het zou gaan, en wat hij zou zeggen.
Hierdoor hield hij controle over het proces namens DIRk, Hij heeft geprobeerd om deze zaak gecontroleerd en met zo min mogelijk schade door de media te loodsen en te zorgen dat de media alleen zijn verhaal(script zou horen) en dat de media niet all mass het verhaal van de klant zou horen, dat zou namelijk fataal geweest zijn voor dsb.
Jelle heeft geprobeerd controle te houden over wat er in de media kwam, wie er aandacht aan besteden, op welke tijdstip iets in de media kwam, en vooral voor gezorgd dat vooral radar en kassa er aandacht aan besteden en zo ervoor gezorgd dat rtl en sbs hun mond hielden(zou fataal geweest zijn.
Jelle heeft geprobeerd om controle te houden over het media proces en te beïnvloeden, en om censuur te plegen.
Dirk wist namelijk datt het onvermijdelijk was dat dit in de media kwam.
Maar hij wist ook dat hij daar betere controle op kon houden, dan er geen controle op houden, met het gevolg dat alle zenders massaal over dsb zouden vallen(zou meteen fataal zijn)
is waarquote:Op dinsdag 27 oktober 2009 01:16 schreef thefreakje het volgende:
even een post van lakemanleed:
[..]
Stel dat waar is,dat jelle inderdaad namens dirk heeft geprobeerd controle te houden over de media,en over de berichtgeving/de dingen die de media wist.
Wat dan? wat zou zoiets voor het proces betekenen?
Dat zal waarschijnlijk niets betekenen voor het proces. Het akkoord tussen Hendrikx en de DSB is totaal niet relevant, aangezien er niets op papier staat. De gedupeerden moeten dus hopen dat een rechter hun een claim toewijst. Hendrikx en Lakeman staan nu, juridisch, buiten spel.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 01:16 schreef thefreakje het volgende:
even een post van lakemanleed:
[..]
Stel dat waar is,dat jelle inderdaad namens dirk heeft geprobeerd controle te houden over de media,en over de berichtgeving/de dingen die de media wist.
Wat dan? wat zou zoiets voor het proces betekenen?
Maar iemand die het vertrouwen wint van de slachtoffers, die aanstuurt op een broodje poep deal en die in werkelijkheid de belangen van dirk behartigt, neem aan tot dat toch onder het kopje, misleiding,oplichten en wanbeleid valt?quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 08:09 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Dat zal waarschijnlijk niets betekenen voor het proces. Het akkoord tussen Hendrikx en de DSB is totaal niet relevant, aangezien er niets op papier staat. De gedupeerden moeten dus hopen dat een rechter hun een claim toewijst. Hendrikx en Lakeman staan nu, juridisch, buiten spel.
quote:Na DSB Bank opent Pieter Lakeman de aanval op ABN Amro. De bank zou Pharma Bio-Research onnodig failliet hebben laten gaan.
De Telegraaf meldt dat de voorzitter van de Stichting Hypotheekleed een claim van euro 100 mln indient bij ABN Amro. Volgens Lakeman, die mede de ondergang van DSB Bank inluidde, heeft de bank het medicijntestbedrijf Pharma Bio-Research onnodig failliet laten gedaan.
De claim van Lakeman is ook gericht aan Peter Tersteeg, die in 1999 bij Pharma Bio-Research namens het advieskantoor Boer & Croon als interim-directeur de rol overnam van toenmalig directeur Jan Jonkman, die werd beschuldigd van fraude en wanbeleid.
'Immorele en schandelijke rol'
Volgens de Sobi-voorzitter speelde Tersteeg een 'immorele en schandelijke rol' door het bedrijf uit Zuidlaren af te pakken van de oprichters Jan en Ineke Jonkman. ABN Amro zou zich te gemakkelijk hebben laten leiden door de negatieve berichten van Tersteeg. De bank zette de kredietverlening aan Pharma Bio-Research kort na de aanstelling van Tersteeg stop. Het bedrijf ging in 1999 failliet, waarna een doorstart volgde onder de vleugels van het Amerikaanse bedrijf PRA International.
Volgens Lakeman, die optreedt namens Ineke Jonkman, dient de medeoprichter van Pharma Bio-Research pas nu een schadeclaim omdat zij en haar gezin veel tijd nodig hebben gehad voor het verwerken van de golf aan negatieve publiciteit rond het faillissement in 1999.
Dus DSB was al vierkant failliet.quote:Nederlandse banken moeten ¤1 miljard ophoesten voor DSB’
quote:Op woensdag 28 oktober 2009 15:18 schreef pberends het volgende:
[..]
Dus DSB was al vierkant failliet.
Hehehe... maar het is toch opvallend dat banken 1 miljard euro moeten bijleggen terwijl DSB failliet is verklaard. Dat betekent simpelweg dat het bedrijf totaal niet gezond was. Nu wil ik niet zeggen dat andere banken gezond zijn, maar goedquote:Op woensdag 28 oktober 2009 15:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Alleen wisten DNB en de AFM dat niet
![]()
![]()
een gat van 1.000.000.000 euro is niet zo makkelijk te vinden in de cijfers![]()
quote:Op donderdag 29 oktober 2009 22:24 schreef Maraca het volgende:
Wat is trouwens ajacied ofzo?Is dat een synoniem voor Ajax fan?
Dit is natuurlijk wel een prima gang van zaken, ik snap niet dat daar zoveel ophef over is. Vergeet niet dat aan de andere kant van de balans, de normale crediteuren staan (zoals middenstanders en andere kleine ondernemers), de rekeninghouders, de obligatiehouders en de achtergestelde depositohouders. Als er iemand recht heeft op geld zijn zij het wel.quote:DSB-klanten met een betalingsachterstand worden nog steeds onder grote druk gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen, hoewel DSB failliet is en de dagelijkse leiding nu in handen is van curatoren. De bureaus blijven de mensen met beslaglegging en rechtszaken achtervolgen.
is er geen ruimte voor de tegweg. De gastendoekjesweg de blenderweg de bondjesweg en de gerdasmitweg ?quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 00:07 schreef fokthesystem het volgende:
Wognum - De straatnamencommissie heeft vastgesteld, dat deze straten/wegen de
volgende namen zullen dragen:
AZweg
DSBweg
Scheringaweg
Museumweg
Schilderijenweg
Geldweg
Huisweg
Baanweg
Schaatsploegweg
Sponsorweg
De straten komen allemaal uit op het Lakemanplein.
Staatslot kopen en van de rest een biertje dan thuis de trekking afwachtenquote:Op woensdag 4 november 2009 14:45 schreef UltraR het volgende:
..... Waarom in 's hemelsnaam 32,23? Wat moet ik daarmee?
Nee, maar het blijft een naar fenomeen die huisuitzettingen. Net of de kinderen in dat gezin er wat aan kunnen doen.quote:Op woensdag 4 november 2009 14:31 schreef Maraca het volgende:
Nou ja.. die man was zelf ook niet zo goed bezig.. een lening voor je lening
Dus jij vindt dat mensen, die hun hypotheek/huur niet betalen, gratis mogen blijven wonen? Kraken was toch net verboden?quote:Op donderdag 5 november 2009 14:13 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Nee, maar het blijft een naar fenomeen die huisuitzettingen. Net of de kinderen in dat gezin er wat aan kunnen doen.
Kraken daar ben ik niet per definitie tegen. Mensen moeten helemaal niet gratis in hun huis kunnen blijven wonen, zeg alleen maar dat ik het lullig vind voor de kinderen, dat is alles.quote:Op donderdag 5 november 2009 14:40 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Dus jij vindt dat mensen, die hun hypotheek/huur niet betalen, gratis mogen blijven wonen? Kraken was toch net verboden?
Da's klotequote:Op woensdag 4 november 2009 14:45 schreef UltraR het volgende:
WTF...
Ik heb 2 weken geleden een aanvraag voor het voorschot garantiestelsel gedaan van de max. van 3000,-
Min of meer wat er ook op mijn rekening stond, wist het niet helemaal zeker, maar er stond dat een schatting ook goed was.
Krijg ik vandaag het geld op mijn rekening gestort: maar liefst.... 32,23...
Dus 32 euro en 23 cent....![]()
En De Nederlandsche Bank kan me niet helpen, ik zal me schriftelijk moeten richten tot de curatoren van DSB... ja, die gaan zich echt bezig houden met individuen. Voordat die brief behandeld is, is het complete garantiestelsel waarschijnlijk al afgehandeld en heb ik m'n geld via die weg terug. Ik voel me wel flink genaaid. Snap er ook echt helemaal niets van. Waarom in 's hemelsnaam 32,23? Wat moet ik daarmee?
Precies.... maar hij gaf wel werk aan 2000 roversquote:Op woensdag 4 november 2009 13:47 schreef pberends het volgende:
Eerste huisuitzetting na DSB- failissement
In plaats van dat ze een gunstigere hypotheek afsloten smeerde de DSB-Bank het gezin een tweede hypotheek aan, met daarbij een aantal zogenoemde 'koopsompolissen'.
Dirk Scheringa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. Wat een volksheld is deze man toch ook
.
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraarsquote:Op donderdag 5 november 2009 15:35 schreef Maraca het volgende:
Natuurlijk is het lullig voor de kinderen! Maar de ouders zijn verantwoordelijk voor de kinderen en zij maakten de keuze om die lening bij DSB af te sluiten. DSB heeft helemaal niks met de kinderen te maken..
Allemaal leuk & aardig, maar als je willens en wetens een lening afsluit om je lening te betalen, heeft de bank ook geen verantwoordelijkheid meer voor de financiële situatie van dit soort idioten.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraars
Het gewoon niet doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 08:37 schreef RvLaak het volgende:
Gisteren zei iemand het heel treffend op BNR: sparen wordt beboet en lenen wordt beloond. Hoe kan een bank in zo'n fiscaal klimaat mensen adviseren om niet te lenen?
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?quote:Op donderdag 5 november 2009 20:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraars
http://www.rechtspraak.nl(...)ectenlease-zaken.htmquote:Op vrijdag 6 november 2009 09:29 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..quote:Op vrijdag 6 november 2009 09:29 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?
Volgens mij ben je niet goed voorgelicht. Stel je produceert levensmiddelen, dan zijn er allerlei voedselveiligheidsregels waar jouw product aan moet voldoen. Hetzelfde geld voor vrijwel elk fysiek product dat de onwetende consumenten word gekocht. Het niet naleven van deze wetten word vaak gezien als een economisch delict. Daarnaast heb je als consument vaak recht op vergoeding van de geleden schade.quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..
Dat is een beetje appels met peren vergelijken.quote:Op vrijdag 6 november 2009 13:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Volgens mij ben je niet goed voorgelicht. Stel je produceert levensmiddelen, dan zijn er allerlei voedselveiligheidsregels waar jouw product aan moet voldoen. Hetzelfde geld voor vrijwel elk fysiek product dat de onwetende consumenten word gekocht. Het niet naleven van deze wetten word vaak gezien als een economisch delict. Daarnaast heb je als consument vaak recht op vergoeding van de geleden schade.
Ik ben niet helemaal op de hoogte van de wetgeving rond dienstverlening maar volgens mij zijn daar je rechten als consument ook goed beschermd. Stel je krijgt een massage en de de masseur breekt je arm, dan is deze niet klaar met het woordje 'sorry' en een bosje bloemen. Waarom zou je als verstrekker van financiele producten dan wel plotseling de cowboy mogen uithangen?
Zo'n overeenkomst is in strijd met de goede zeden, en dus nietig,quote:Op vrijdag 6 november 2009 13:54 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat is een beetje appels met peren vergelijken.Die situatie met de massage zou inderdaad niet mogen omdat dat niet is afgesproken. Stel dat je een massage besteld en in kleine lettertjes staat na afloop wordt uw arm gebroken en de klant ziet dat niet en ondertekent het.. tja, in hoeverre is het dan niet "eigen schuld, dikke bult"? In feite ben je er gewoon mee akkoord gegaan.
Heb je mijn link nu al gelezen?quote:Moreel gezien zou de masseur dan moeten waarschuwen voor de kleine lettertjes, netzoals DSB hun klanten duidelijk hadden moeten uitleggen wat het contract eigenlijk inhield.. moreel gezien althans. Zover ik weet hield Dirk geen geweer tegen het hoofd van de klanten en hadden ze klanten zelf meer informatie moeten vragen als het contract niet duidelijk was. Het zijn geen kleine kinderen, we hebben het hier over volwassenen.
Moreel gezien zit DSB gewoon fout. Maar het is een bank, zij willen winst maken en de klanten ondertekenen de contracten zelf.
Onzin. Een bank heeft een zorgplicht.quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..
Nog niet, ga ik zo doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 14:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Zo'n overeenkomst is in strijd met de goede zeden, en dus nietig,
[..]
Heb je mijn link nu al gelezen?
Het belang van de curator is om de zaak te liquideren met een zo hoog mogelijke opbrengst. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat debiteuren van DSB netjes blijven betalen en daarvoor is kennelijk "harde" incasso noodzakelijk.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 15:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Harde incasso nog steeds praktijk bij DSB' WOGNUM (AFN) - DSB-klanten met een betalingsachterstand worden nog steeds onder grote druk gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen, hoewel DSB failliet is en de dagelijkse leiding nu in handen is van curatoren. De bureaus blijven de mensen met beslaglegging en rechtszaken achtervolgen.
Dat stelde de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) woensdag. De stichting baseert zich daarbij op informatie van DSB-klanten. De stichting, eerder vertegenwoordiger van gedupeerden van aandelenleaseproducten, noemt de incassobureaus ,,zeer intimiderend'' en zegt dat er bij klanten ,,grote verwarring en onzekerheid'' heerst.
Het Steunfonds Probleemhypotheken zegt inmiddels tientallen verontruste telefoontjes te hebben ontvangen over de aanhoudende incassopraktijken. Vertegenwoordiger Jelle Hendrickx wil nu hierover op korte termijn met de curatoren gaan praten.
Geen invloed op verplichtingen
Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat de incasso gewoon doorgaat. ,,Een faillissement heeft geen enkele invloed op de verplichtingen die mensen zijn aangegaan. Als er klachten zijn over de incasso, kunnen mensen deze aan de curatoren uiten via een e-mail. Maar wij gaan ervan uit dat de incasso niet harder of zachter is geworden, maar gewoon normaal.''
http://www.telegraaf.nl/d(...)ij_DSB___.html?p=1,1
Brol: http://www.nu.nl/economie(...)odregeling-dsb-.htmlquote:'DNB lekte over noodregeling DSB'
AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft volgens weekblad Elsevier op 11 oktober, voordat de rechter hier een besluit over had genomen, mensen in de financiële wereld op de hoogte gebracht van de aanvraag voor een noodregeling voor DSB Bank.
DNB zou in ieder geval Niek Hoek, topman van verzekeraar Delta Lloyd en bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars, hebben geïnformeerd. Hoek zou de informatie daarna hebben doorverteld aan mensen buiten Delta Lloyd.
De rechter keurde de aanvraag in eerste instantie af, maar via de financiële wereld belandde het nieuws de volgende ochtend in de Volkskrant. Hierop trokken verontruste klanten miljoenen euro's weg bij de bank uit Wognum, en moest DSB alsnog onder curatele worden gesteld.
Tegenover NUzakelijk bevestigt Delta Lloyd dat Hoek op 11 oktober informatie over DSB heeft gekregen van De Nederlandsche Bank. "Wat daar is gezegd, laat ik echter in het midden", aldus een woordvoerder. Volgens hem heeft de topman deze informatie niet buiten Delta Lloyd verspreid.
Recherche
De Rijksrecherche onderzoekt momenteel wie er gelekt heeft naar de krant. Voor toenmalig DSB-directeur Dirk Scheringa is het al lang een uitgemaakte zaak. Scheringa beschuldigde DNB al op 12 oktober van het lek.
Hij had in de week voorafgaande aan de noodregeling te kampen met de gevolgen van de oproep van Pieter Lakeman om geld weg te halen bij de bank. Wat Scheringa betreft waren er daardoor wel miljoenen euro's verdwenen, maar kon de bank 'gewoon' verder; een noodregeling zou niet nodig zijn geweest.
Afgeketst
Wel spraken De Nederlandsche Bank, minister Bos en een bankenconsortium voorafgaande aan de noodregeling over een redding van DSB, maar die gesprekken ketsten af.
Het onafhankelijke onderzoek naar de neergang van DSB Bank en de rol van de toezichthouders, onder leiding van professor Michiel Scheltema, wordt op z'n vroegst 1 februari afgerond.
LOL ik las het nu pas, maar ik ken Willem van stamkroeg, Willem is de dorpsmalloot van oud-west, ene moment verteld ie je dat ie 2 panden heeft gekocht voor 3 miljoen, en zelfde dag verkocht met 5 ton winst, volgende vraag: hey Gap, kan je even biertje voor me kopen, al me geld staat namelijk vast op het momentquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 21:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
op www.geenstijl.nl zag je zojuist Willem Elings van www.webbank.com
26 miljoen geboden met 3 mrd garantievermogen
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallenquote:Toch nog hoop voor houders achtergestelde deposito's DSB?
De vereniging DSB-deposito's, die opkomt voor mensen met een achtergestelde deposito, stelt dat volgens de Europese regels de betrokken spaarders in aanmerking komen voor een vergoeding tot ¤100.000. DNB kijkt er serieus naar.
Expert
Mr Willem Jan van Andel (Wijn & Stael Advocaten), erkend expert op het gebied van insolventierecht en eerder al actief voor spaarders bij het faillissement van Van der Hoop Bankiers en Icesave bevestigt na uitvoerig juridisch onderzoek dat het DGS wel degelijk van toepassing is.
Garantie
Van den Andel in De Telegraaf: “Achtergestelde vorderingen vallen op grond van de Europese regels alleen dan niet onder het DGS, indien voldaan is aan strikte voorwaarden. De achtergestelde deposito’s die DSB aanbood voldoen niet aan die voorwaarden, waardoor ze wel gedekt zijn onder het Depositogarantiestelsel. Alle reden dus om een uitkering uit het Depositogarantiestelsel te eisen".
DNB
De Nederlandsche Bank onderzoekt momenteel of de achtergestelde obligatiehouders inderdaad onder het Depositogarantiestelsel vallen. DNB doet het verhaal van de gerenomeerde advocaat niet meteen af als onzin, maar kijkt er serieus naar.
Echt belachelijk vind ik het. Men was geïnformeerd over de risico's. Blijkbaar kennen we in Nederland helemaal geen eigen verantwoordelijkheid meer.quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Idd. Wat is het nut nog van 'achtergesteld'?quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Mwah, het gaat om circa vierduizend mensen en maximaal een ton per persoon. Totaal dus hoogstens 400 mln, maar waarschijnlijk heel veel minder.quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Die laatste zin was uiteraard ironisch bedoeld, maar wel om aan te geven hoe absurd het huidige systeem is.quote:Op maandag 16 november 2009 14:11 schreef k_man het volgende:
[..]
Mwah, het gaat om circa vierduizend mensen en maximaal een ton per persoon. Totaal dus hoogstens 400 mln, maar waarschijnlijk heel veel minder.
Waarom zou het überhaupt uitbetaald moeten worden? Gaan we dan ook alle aandeelhouders gedupeerden van Fortis compenseren? Of alle medewerkers gedupeerden van Fokker?quote:Op maandag 16 november 2009 15:52 schreef Bolkesteijn het volgende:
Lek dus bij DNB, eigenlijk zou DNB de het DGS voor de (achtergestelde) depositohouders moeten financieren, en niet de andere banken.
Kennelijk is er wetgeving die stelt dat ze wel onder het DGS vallen, dan kan je die wetgeving natuurlijk niet zomaar opzij schuiven. Maar ik doelde eigenlijk net zo goed op de gewone rekeninghouders, DNB heeft gelekt dus ik zou het wel een aardige vinden als DNB ook deels mee moet betalen aan het DGS.quote:Op maandag 16 november 2009 15:54 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Waarom zou het überhaupt uitbetaald moeten worden? Gaan we dan ook alle aandeelhouders gedupeerden van Fortis compenseren? Of alle medewerkers gedupeerden van Fokker?
En wie, denk je, verzorgt het vermogen van de DNB?quote:Op maandag 16 november 2009 15:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Kennelijk is er wetgeving die stelt dat ze wel onder het DGS vallen, dan kan je die wetgeving natuurlijk niet zomaar opzij schuiven. Maar ik doelde eigenlijk net zo goed op de gewone rekeninghouders, DNB heeft gelekt dus ik zou het wel een aardige vinden als DNB ook deels mee moet betalen aan het DGS.
Wel kan je natuurlijk een fundamentelere discussie voeren, in dat geval ben ik natuurlijk wel voor het volledig afschaffen van het DGS.
DNB zelf.quote:Op maandag 16 november 2009 16:01 schreef RvLaak het volgende:
[..]
En wie, denk je, verzorgt het vermogen van de DNB?
Pfffff.... alle curatoren zijn parasieten, Rutger is geen uitzonderingquote:
Oei.. dat gaat die niet leuk vindenquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wellicht vervelend voor ex-eigenaar/directeur Dirk Scheringa is dat de curatoren schrijven dat ze van plan zijn op korte termijn het faillissement van het nog functionerende DSB Beveiling bv aan te vragen. Deze dochter van DSB Bank is 'verantwoordelijk voor de persoonlijke beveiliging van onder meer leden van de statutaire directie, waaronder primair de heer Scheringa'.![]()
Dat wordt alsnog zwemmen met de vissenvoor Dirkie
http://www.quotenet.nl/bi(...)sb-beheer-online.php
Wat dacht je van ergens in het buitenlandquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:19 schreef Maraca het volgende:
[..]
Oei.. dat gaat die niet leuk vinden
edit: waar hangt die vent nu trouwens uit?
Ah, hij zit dus in Limburgquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Wat dacht je van ergens in het buitenland
waar zijn vele "vrienden"hem niet kunnen vinden
quote:
Hoe kom je erbij dat het dit bedrag zou zijn? En ben je je ervan bewust dat de curator niet z'n eigen tarief bepaalt?quote:Op dinsdag 17 november 2009 21:47 schreef ikweethetookniet het volgende:
Zo kennen we rugter weer
Eerst even rustig kijken of er voldoende poen in huis is om zijn eigen zakken te vullen, en dat is uurtje factuurtje a 1.000 euro per uur ex btw![]()
Laat je even weten wat ie te zeggen had?quote:even bellen dus maar met die oetlul die alleen hogere belangen dient
T 020-6056157 of even emailen r.schimmelpenninck@houthoff.com
Idd tarief wordt bepaald door de rc maar aantal uurtjes wat hij maakt cq faktureert bepaalt hij zelfquote:Op woensdag 18 november 2009 00:54 schreef k_man het volgende:
[..]
Hoe kom je erbij dat het dit bedrag zou zijn? En ben je je ervan bewust dat de curator niet z'n eigen tarief bepaalt?
Bron: http://www.nu.nl/economie(...)dsb-zich-melden.htmlquote:Curator roept gedupeerden DSB op zich te melden
HILVERSUM - Curator Rutger Schimmelpenninck riep dinsdagavond gedupeerden van de DSB Bank op zich bij hem te melden. ''De enige die het kan oplossen is de curator plus het bureau in Wognum'', zei Schimmelpenninck in televisieprogramma Nova.
''Zolang het blijft hangen bij de stichtingen, is het bij mij onbekend.''
Verschillende belangenclubs buitelen al enige tijd over elkaar heen om gedupeerden van DSB bij te staan.
''Als die vertegenwoordigers een volmacht kunnen overleggen, zijn ze gesprekspartner. Maar de klant kan beter rechtstreeks contact opnemen met de curatoren.''
Garanties
Verder zei Schimmelpenninck dat Nederlandse banken in totaal 100 miljoen euro hadden geleend aan DSB. Bovendien draaien zij op voor 3,2 miljard euro aan garanties aan spaarders die onder het depositogarantiestelsel vallen.
De in totaal 3,3 miljard euro moet naar rato van het aantal spaarders dat een bank heeft worden opgehoest. Volgens de curator krijgt ING het grootste deel daarvan voor zijn kiezen, ''ING is de grootste naar wat ik hoor.''
Gegadigden
Er zouden al wel gegadigden zijn voor het overnemen van de leningenportefeuille van DSB ter waarde van 4 miljard euro. ''Er zijn er ook die delen willen kopen'', aldus Schimmelpenninck. Maar de curatoren willen eerst alles op een rijtje hebben voordat ze overgaan tot verkoop.
Tenslotte meldde hij dat er dit jaar twaalf huizen van DSB-klanten zijn verkocht via een veiling. ''En nog veel meer onderhands, dat zal ook doorgaan.''
Van hypotheekhouders die hun schuld niet kunnen betalen wordt het huis na zes maanden te koop gezet. Een jaar lang wordt geprobeerd dat onderhands te doen, daarna volgt een eventuele veiling.
© ANP
Het zou ook wel belachelijk zijn als die achtergestelde dingen opeens wel onder het DGS zouden vallen, terwijl zelfs in de voorwaarden stond dat ze er niet onder vallen.quote:Achtergestelde deposito's DSB vallen niet onder depositogarantieregeling
Achtergestelde deposito's vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Tot deze conclusie komt De Nederlandsche Bank (DNB).
Belangenverenigingen
DNB heeft naar aanleiding van verschillende vragen van belangenverenigingen die opkomen voor gedupeerde spaarders bij DSB Bank de regeling nog eens tegen het licht gehouden. Maar de bank blijft bij het standpunt dat spaarders met zogeheten achtergestelde deposito's zich niet kunnen beroepen op het garantiestelsel.
Hogere rente, hoger risico
Volgens het garantiestelsel hebben gedupeerde spaarders recht op een vergoeding tot 100.000 euro van hun spaargelden. Houders van achtergestelde deposito's krijgen een hogere rente dan op een gewone spaarrekening, maar lopen ook meer risico als een bank omvalt.
© RTLZ.nl
Mooizoquote:Op vrijdag 20 november 2009 18:52 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het zou ook wel belachelijk zijn als die achtergestelde dingen opeens wel onder het DGS zouden vallen, terwijl zelfs in de voorwaarden stond dat ze er niet onder vallen.
Of zoals ze het bij BNR zeiden vermorgen: ABN komt naar je toe deze zomerquote:Op vrijdag 27 november 2009 08:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
Huis Scheringa geplunderd
ABN Amro heeft tientallen kunstwerken uit de privéwoning van Dirk Scheringa in Spanbroek laten halen door bedrijf Kortmann Art Packers, schrijft de Volkskrant.![]()
Het in kunsttransporten gespecialiseerde bedrijf laadde donderdag circa vijftig kunstwerken in een vrachtwagen voor het huis. Naast schilderijen bestond de 'buit'ook uit een kamerscherm en een beeldhouwwerk. Vrijdag is Scheringa's herenhuis in het Friese Driesum aan de beurt.
![]()
![]()
http://www.depers.nl/economie/356432/Huis-Scheringa-geplunderd.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DePersHome+%28De+Pers.nl+-+Voorpagina%29
Maar dan wel zonder Gerritquote:Op vrijdag 27 november 2009 08:19 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Of zoals ze het bij BNR zeiden vermorgen: ABN komt naar je toe deze zomer
quote:Op vrijdag 27 november 2009 10:03 schreef k_man het volgende:
Ach, Scheringa kan daar alleen maar blij mee zijn. Hij wilde toch dat de collectie bij elkaar bleef?
quote:Het onderzoek naar zijn rol als financieel directeur bij DSB Bank zal hem vrijpleiten.
Het interview met Gerrit Zalm is om 16:20 live te zien op RTL Z op RTL 7. Daarna zal het interview op deze site rtlz.nl te bekijken zijn.
Onderzoek DNB en AFM
Dat verwacht Gerrit Zalm, die nu de topman is van staatsbank ABN Amro. In een interview met RTL Z zegt Zalm alle vertrouwen te hebben in de uitkomsten van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door toezichthouders DNB en AFM.
Betrouwbaar
Als de conclusie is dat Zalm niet langer deskundig of betrouwbaar is, legt hij zijn functie bij ABN Amro neer. 'Je kunt als bankier dan niet meer functioneren', aldus Zalm.
Kritiek
Zalm kreeg de afgelopen weken een hoop kritiek over zich heen. In het interview gaat hij daar uitgebreid op in.
Onvoorstelbare arrogantie van die l*lquote:Op vrijdag 27 november 2009 15:39 schreef RvLaak het volgende:
Zalm: mij valt niets te verwijten
[..]
DNB stuurt mails naar rekeninghouders DSBquote:Op vrijdag 27 november 2009 10:06 schreef Scorpie het volgende:
Wanneer kunnen de gedupeerde rekeninghouders hun geld terugkrijgen eigenlijk?
Heb vandaag een andere versie van dit boek gekochtquote:Op donderdag 19 november 2009 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Terrorismebestrijder vreesde volksoproer om failliet DSB'
donderdag 19 november 2009 08:43
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) hield rekening met een volksopstand als gevolg van de DSB-affaire. Op de avond dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan de rechter vroeg de bank van Dirk Scheringa onder curatele te plaatsen, is daarom besloten om alle panden van Scheringa te beveiligen
Dat staat onder andere te lezen in het Telegraafboek De opkomst en ondergang van DSB, dat zaterdagmiddag wordt gepresenteerd in boekhandel The Read Shop in Wognum.![]()
„Er werd ernstig rekening mee gehouden dat klanten in blinde paniek zouden raken als ze hoorden van het omvallen van de bank, dat zij woedend hun geld zouden komen opeisen bij de DSB en dat er wel eens ruiten van de (privé)panden van Scheringa zouden kunnen sneuvelen”,zo stelt een ingewijde.
In plaats van massale volkswoede kropen klanten echter massaal achter de computer om hun spaarcentjes veilig te stellen.![]()
Het boek schetst de gebeurtenissen vóór en na het DSB-échec. Ex-minister van Financiën Gerrit Zalm,nu topman bij ABN/ Fortis, die de ex-bankeigenaar in 2007 binnenhaalde om het imago van zijn concern op te poetsen, zou Scheringa een sms’je hebben gestuurd op de dag dat het licht doofde voor de bank, met de tekst ’wat rottig voor je’
![]()
![]()
Gedupeerde klanten kunnen overigens zaterdag op vertoon van hun oude DSB-pas tussen 14.00 uur en 17.00 uur een beperkt aantal gratisexemplaren afhalen bij het filiaal aan de Boogerd in Wognum. Vanaf begin volgende week is het boek in elke boekwinkel te verkrijgen voor 9,90 euro.
![]()
[ afbeelding ]
http://webshop.telegraaf.(...)artikel-ondergangdsb
http://www.telegraaf.nl/b(...)roer_door_DSB__.html
quote:Op donderdag 19 november 2009 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Terrorismebestrijder vreesde volksoproer om failliet DSB'
donderdag 19 november 2009 08:43
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) hield rekening met een volksopstand als gevolg van de DSB-affaire. Op de avond dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan de rechter vroeg de bank van Dirk Scheringa onder curatele te plaatsen, is daarom besloten om alle panden van Scheringa te beveiligen
Dat staat onder andere te lezen in het Telegraafboek De opkomst en ondergang van DSB, dat zaterdagmiddag wordt gepresenteerd in boekhandel The Read Shop in Wognum.![]()
„Er werd ernstig rekening mee gehouden dat klanten in blinde paniek zouden raken als ze hoorden van het omvallen van de bank, dat zij woedend hun geld zouden komen opeisen bij de DSB en dat er wel eens ruiten van de (privé)panden van Scheringa zouden kunnen sneuvelen”,zo stelt een ingewijde.
In plaats van massale volkswoede kropen klanten echter massaal achter de computer om hun spaarcentjes veilig te stellen.![]()
Het boek schetst de gebeurtenissen vóór en na het DSB-échec. Ex-minister van Financiën Gerrit Zalm,nu topman bij ABN/ Fortis, die de ex-bankeigenaar in 2007 binnenhaalde om het imago van zijn concern op te poetsen, zou Scheringa een sms’je hebben gestuurd op de dag dat het licht doofde voor de bank, met de tekst ’wat rottig voor je’
![]()
![]()
Gedupeerde klanten kunnen overigens zaterdag op vertoon van hun oude DSB-pas tussen 14.00 uur en 17.00 uur een beperkt aantal gratisexemplaren afhalen bij het filiaal aan de Boogerd in Wognum. Vanaf begin volgende week is het boek in elke boekwinkel te verkrijgen voor 9,90 euro.
![]()
[ afbeelding ]
http://webshop.telegraaf.(...)artikel-ondergangdsb
http://www.telegraaf.nl/b(...)roer_door_DSB__.html
vast niet, maar mij viel bij de rekening afschriften wel iets opquote:Op zaterdag 5 december 2009 13:07 schreef Black-Hole het volgende:
Heb net via de site de aanvraag gedaan, benieuwd of het inderdaad voor de kerst op de rekening staat.
Dan moet je niet in de voorwaarden kijken, maar in de wet lijkt mequote:Op zaterdag 5 december 2009 15:24 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
vast niet, maar mij viel bij de rekening afschriften wel iets op
er is rente bijgeschreven t/m 12 oktober, de dag dat de noodregeling van kracht werd verkaard. Vergelijkbaar met surseance.
DSB is echter pas 19 oktober failliet gegaan.
Ik ga toch maar eens de spaarvoorwaarden van DSB opzoeken. Want op basis van de wet kan de rentevergoeding niet tot 12 oktober worden beperkt, lijkt me. Zowel surseance of failliet doet de verpllichting tot rentevergoeding niet teniet gaan?
quote:Pieter Lakeman van Stichting Hypotheekleed heeft mogelijk een misdrijf gepleegd door iedereen op te roepen geld weg te halen bij de DSB Bank. Hoogleraren en advocaten van juridische faculteit van de Universiteit Leiden presenteerde deze conclusie op het symposium DSB-leed.
Lakeman zal civiel- en strafrechtelijk makkelijk aan te pakken zijn. Volgens professor Daan Doorenbos van Stibbe staat er in de Nederlandse wet geen specifieke delictomschrijving voor het 'moedwillig veroorzaken van een bankrun'.
Het faillisement van de DSB Bank is mede veroorzaakt door de oproep op tv van Pieter Lakeman op 1 oktober.
quote:
dan ben ik snel klaar, want noch failliet, noch surseance schort enige verplichting op.quote:Op zaterdag 5 december 2009 15:27 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dan moet je niet in de voorwaarden kijken, maar in de wet lijkt me
In de bankvoorwaarden wordt niets vermeld over vergoeding van rente na het faillissement van een bank. De voorwaarden van het DGS zijn van toepassing. De rente wordt ook vergoed uit hoofde van het DGS, niet door de DSB Bank, dus Fw staat er verder los van.quote:Op zaterdag 5 december 2009 16:11 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
dan ben ik snel klaar, want noch failliet, noch surseance schort enige verplichting op.
Als in de bankvoorwaarden niets staat over teniet gaan van een verplichting rente te vergoeden, lijkt me dat je onder de DGS recht hebt op rente tot het moment van uitbetaling uit hoofde van de DGS (eind dit jaar zoals het lijkt, en dus niet tot 12 oktober)
toch niet vanaf het moment van bewindvoering, maar pas uiterlijk op het moment van failliet. De trigger van inwerkingtreding van DGS is niet bewindvoering, maar failliet?quote:Op zaterdag 5 december 2009 16:54 schreef Halcon het volgende:
[..]
In de bankvoorwaarden wordt niets vermeld over vergoeding van rente na het faillissement van een bank. De voorwaarden van het DGS zijn van toepassing. De rente wordt ook vergoed uit hoofde van het DGS, niet door de DSB Bank, dus Fw staat er verder los van.
DSB dient rente te vergoeden tot datum uitspraak faillissement. Daarna is het aan het DGS. Op de site van de Consumentenbond zie ik dit staan:quote:Op zaterdag 5 december 2009 16:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
toch niet vanaf het moment van bewindvoering, maar pas uiterlijk op het moment van failliet. De trigger van inwerkingtreding van DGS is niet bewindvoering, maar failliet?
En staat in de DGS dan iets anders geformuleerd dan dat ze de vordering die ik heb op de bank vergoeden? Daar hoort dan toch gewoon rente bij tot op het moment van ontvangt van geld? Ofwel: de vordering wordt bepaald door de overeenkomst met de bank, DGS garandeert de vordering?
Nogmaals, ik heb het niet uitgezocht, maar ik vind het nog niet zo vanzelfsprekend. Ik begrijp 12 oktober niet.
quote:9 Heb ik ook nog recht op rentevergoeding over mijn spaargeld?
Je krijgt rente over het spaargeld vergoed tot het moment waarop het faillissement wordt uitgesproken. Na bekendmaking van het faillissement vervalt het recht op rentevergoeding
Is wel een gedwongen funding die wordt gehaald bij andere banken. Daarnaast is het maar de vraag of men alles wat niet onder het DGS valt voor 100% kan betalen aan de crediteuren.quote:Op zaterdag 5 december 2009 16:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Het komt er eigenlijk op neer dat DSB vier tot vijf maanden gratis funding krijgen. Zijn ze weer solvabel
maar da's dus 19 oktober en niet 12 oktoberquote:Op zaterdag 5 december 2009 17:04 schreef Halcon het volgende:
[..]
DSB dient rente te vergoeden tot datum uitspraak faillissement. Daarna is het aan het DGS. Op de site van de Consumentenbond zie ik dit staan:
[..]
Pas vanaf het moment dat DGS uitkeert. Betalen spaarders toch een deel van het faillissement, ongeacht dat DGS dat tracht te voorkomen. Waar ik niet zo'n probleem mee heb, maar het is wel wat verborgen zo.quote:Op zaterdag 5 december 2009 17:05 schreef Halcon het volgende:
[..]
Is wel een gedwongen funding die wordt gehaald bij andere banken. Daarnaast is het maar de vraag of men alles wat niet onder het DGS valt voor 100% kan betalen aan de crediteuren.
Dat zou niet de eerste keer zijn.quote:Op zaterdag 5 december 2009 17:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
maar da's dus 19 oktober en niet 12 oktober
Ligt DNB te slapen?
quote:Op zaterdag 5 december 2009 17:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Nou ja, ik ga eerst maar een t/m 12 oktober claimen, en dien dan gewoon evt een aanvullende claim in. Wat is de rechtsgang tegen een afwijzing?
Misschien kan ik een stichting oprichten: aanvullende DSB claim
heb ik ooit geprobeerd bij DNB. De vraag was of DGS van toepassing was als de bankvergunning werd introkken. Antwoord: dat zien we wel als het zover isquote:Op zaterdag 5 december 2009 17:32 schreef Halcon het volgende:
[..]
Je kunt de gang naar de rechter maken. Ik denk overigens wel dat men dit soort dingen goed uitzoekt en dat als men een fout maakt, dan meerdere mensen dat door hebben.
Ik zou ze a.s. maandag gewoon eens bellen en dit voorleggen.
quote:Op zaterdag 5 december 2009 21:53 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
heb ik ooit geprobeerd bij DNB. De vraag was of DGS van toepassing was als de bankvergunning werd introkken. Antwoord: dat zien we wel als het zover is
Ik heb niet zo'n hoge pet op van DNB, niet op juridisch vlak, noch op communicatief vlak
Dat begrijp ik na zo´n reactie. Wat een waardeloze reactie van DNB.quote:Op zaterdag 5 december 2009 21:53 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
heb ik ooit geprobeerd bij DNB. De vraag was of DGS van toepassing was als de bankvergunning werd introkken. Antwoord: dat zien we wel als het zover is
Ik heb niet zo'n hoge pet op van DNB, niet op juridisch vlak, noch op communicatief vlak
quote:Hendrickx weg bij DSB-stichting
***************************************
` Woordvoerder Jelle Hendrickx is
opgestapt bij de Stichting Steunfonds
Probleemhypotheken,waar hij vorig jaar
het gezicht was van de DSB-gedupeerden.
Hendrickx vindt dat er momenteel te
weinig aandacht is voor de gedupeerden
van de failliete bank.Volgens hem doet
de stichting er te weinig aan om die
aandacht terug te krijgen.Er zitten te
weinig mensen die goed kunnen lobbyen
en verstand van zaken hebben,zegt hij.
Hendrickx wil zijn diensten nu los van
de stichting gaan aanbieden aan de
gedupeerden.Hij zegt dat hij al veel
steunbetuigingen heeft ontvangen.Bij de
stichting zijn 2300 mensen aangesloten.
de betrokkenen houden volgens mij hun kruit droog totdat de commissie Scheltema (die de val van DSB onderzoekt) haar bevindingen presenteert... Naar verluid zou dat medio februari moeten gaan gebeuren.quote:Op maandag 4 januari 2010 18:32 schreef Tha_Duck het volgende:
Tot nu toe is er weinig beerput rond de DSB, of heb ik dat verkeerd?
Omdat als DSB geschikt had met de probleemgevallen, er bij andere banken ook veel probleemgevallen een regeling met hun bank zouden willen treffen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 12:49 schreef TheFrankey het volgende:
ik vraag mij af waarom dsb failliet moest..... als er maar enkele tientallen met problemen waren.
Niet vergeten dat DSB de nek om is gedraaid door media etc.
Het omstreden onderzoek van De Nederlandsche Bank naar DSB had jarenlang de codenaam 'Homerus'.quote:Op woensdag 6 januari 2010 14:32 schreef Maraca het volgende:
Het boek van Dirk Scheringa gaat Project Homerus heten
Ah, dan zal hij daar wel de inspiratie vandaan gehaald hebbenquote:Op woensdag 6 januari 2010 17:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Het omstreden onderzoek van De Nederlandsche Bank naar DSB had jarenlang de codenaam 'Homerus'.
Niet meer dan terecht naar mijn mening, gewone crediteuren en vermogensverschaffers hebben meer recht op geld dan wie dan ook. Dat kan dus vandaan getrokken worden bij de mensen die nog hun hypotheken kunnen afbetalen, daardoor stijgt immers de waarde van die activa.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:38 schreef Scorpie het volgende:
Goh, net op RTL 4 Nieuws, het feit dat curatoren geen boodschap hebben aan de gedupeerden
Joh, dat dit kan in Nederland
Daarom lach ik me ook kapot om die Lakeman knakker die wel even vol trots verkondigde dat hij de gedupeerden uit de brand zou helpen, tot nu toe is er nog helemaal niks nakkes nada gerealiseerd door meneer Lakeman, volgens velen hier toch een ware 'held'.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:53 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Niet meer dan terecht naar mijn mening, gewone crediteuren en vermogensverschaffers hebben meer recht op geld dan wie dan ook. Dat kan dus vandaan getrokken worden bij de mensen die nog hun hypotheken kunnen afbetalen, daardoor stijgt immers de waarde van die activa.
Ik niet. Het is te gek voor woorden.quote:Op woensdag 6 januari 2010 20:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik kan de actie van Lakeman nog steeds wel waarderen, bij een ontbijtshow een bank om zeep helpen.
Ik roep dit al vanaf de eerste minuut (en dat kan je terugzoeken in de topics). En tot op heden heb ik wederom gelijk: omvallen helpt niet.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Daarom lach ik me ook kapot om die Lakeman knakker die wel even vol trots verkondigde dat hij de gedupeerden uit de brand zou helpen, tot nu toe is er nog helemaal niks nakkes nada gerealiseerd door meneer Lakeman, volgens velen hier toch een ware 'held'.
Oh echt dus, ik dacht dat het een grapje van je wasquote:Op woensdag 6 januari 2010 19:24 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ah, dan zal hij daar wel de inspiratie vandaan gehaald hebben![]()
Ik maak geen grapjequote:Op woensdag 6 januari 2010 22:25 schreef eleusis het volgende:
[..]
Oh echt dus, ik dacht dat het een grapje van je was
Ik hoop het. Het wordt eens tijd dat de waarheid naar boven komt.quote:Op vrijdag 8 januari 2010 12:08 schreef TheFrankey het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)_over_DSB_overdreven
150 gevallen met problemen maar veel meer die hun geld kwijt zijn.
Over een paar maanden zal iedereen weten dat het failliet van DSB meer sclachtoffers heeft opgeleverd dan oplossingen
Bij de dombo's die dachten dat ze beter met curatoren konden onderhandelen zit zowieso een steekje los.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:38 schreef Scorpie het volgende:
Goh, net op RTL 4 Nieuws, het feit dat curatoren geen boodschap hebben aan de gedupeerden
GVD ik wordt ook maar adviseur 300 euro per uur cashen katjing.....quote:Hypotheekleed kan dure kopstukken niet betalen
11 januari 2010, 10:41 uur | FD.nl
1
Door: Pieter Lalkens
De inkomsten van de Stichting Hypotheekleed zijn te laag om de vergoedingen (euro 300 per uur) voor voorzitter Pieter Lakeman en bestuurder Bert Oude Middendorp volledig te kunnen voldoen.
Samen hebben zij een 'voorwaardelijke en achtergestelde' vordering van enkele tonnen op de stichting die opkomt voor de belangen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door DSB Bank. Dat blijkt uit een gesprek met Oude Middendorp en uit door hem verstrekte gegevens.
Hypotheekleed heeft bovendien minder geld ontvangen dan op basis van het aantal donateurs verwacht mag worden. De ruim 3200 'leden' betalen eenmalig euro 59 en zijn in theorie dus goed voor ruim euro 188.000. Oude Middendorp, die Hypotheekleed in 2008 oprichtte, houdt er echter rekening mee dat de uiteindelijke inkomsten 'aanzienlijk lager' uitkomen. 'De verwachting is dat een aantal donateurs niet zal betalen.' Hypotheekleed heeft volgens hem tot nu toe euro 150.000 aan geld binnengekregen.
Geen extra bijdrage storten
De donateurs hoeven volgens Oude Middendorp geen extra bijdrage te storten, ook niet als de inkomsten onvoldoende zijn voor de honoraria. 'Voor euro 59 krijgen ze twee collectieve acties, tegen DSB en DNB, plus een inventarisatie van hun dossier.'
Lees ook: (alleen krantenabonnees)
Vraaggesprek met Oude Middendorp over zijn stichting: 'Hypotheekleed had Pieter Lakeman nodig'
Voor de fase na de collectieve acties, dus voor de individuele rechtszaken voor compensatie ('renvooiprocedures'), is een aanvullende bijdrage waarschijnlijk. Een optie is om van de donateurs een bedrag te vragen uit de eventuele compensatie die zij van het failliete DSB ontvangen. 'We zijn er nog niet uit hoe we dat doen.'
Hoogte van de vergoeding
Volgens Oude Middendorp is voor Sobi en voor hem elk een uurtarief van euro 300 afgesproken. Over de hoogte van de vergoeding hebben de donateurs geen inspraak gehad. Oude Middendorp hierover: 'Met de stichtingsvorm heeft dat niets te maken. Ook afnemers van een bv of een advocatenmaatschap hebben geen inspraak in het kostenpatroon van hun dienstleverancier.'
Dossier DSB
In de periode oktober 2008 tot en met december 2009 heeft Lakemans eigen stichting Sobi 800 uren besteed aan de belangenbehartiging door Hypotheekleed. Lakeman kan over die periode aanspraak maken op euro 240.000, maar heeft tot nu toe euro 50.000 ontvangen (circa euro 60 per uur). Blijft over een (achtergestelde) vordering van euro 190.000.
Advocatenpraktijk in Enschede
Oude Middendorp, die tevens een advocatenpraktijk in Enschede heeft, komt in dat tijdsbestek op 1.300 uren. Hij is in theorie dus goed voor euro 390.000. Daarvan is echter tot nu toe euro 47.000 uitgekeerd (circa euro 35 per uur). Blijft over een (achtergestelde) vordering van euro 343.000.
Gelet op de gelimiteerde inkomstenstroom van Hypotheekleed, is het onzeker of de bestuurders hun achtergestelde vordering of de vergoeding voor nog te verrichten werkzaamheden uitgekeerd krijgen.
Inkomsten van Hypotheekleed
Naast de vergoedingen voor Sobi en Oude Middendorp moeten uit de inkomsten van Hypotheekleed ook nog andere kosten worden gefinancierd. Hierbij gaat het onder meer om het maken en onderhouden van de internetsite van de stichting, advocatenkosten, softwareontwikkeling en kosten voor het secretariaat.
240.000 euro voor 3 maanden werkquote:Op maandag 11 januari 2010 12:46 schreef Basp1 het volgende:
[..]
GVD ik wordt ook maar adviseur 300 euro per uur cashen katjing.....
En dan verdeelt hij het geld onder zijn linker en rechter arm.quote:Op maandag 11 januari 2010 13:02 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Misschien kan hij Robin Hood spelen tijdens carnaval
En de ander ophitser wordt ook ontmanteld als een ordinaire golddiggerquote:Hendrickx profiteert van DSB-gedupeerden Uitgegeven: 13 januari 2010 15:30
Laatst gewijzigd: 13 januari 2010 15:30
AMSTERDAM - Jelle Hendrickx gebruikt zijn rol als belangenbehartiger voor DSB-gedupeerden om hiermee geld te verdienen voor zijn eigen financiële adviesbureau.
© ANP Voor een deel van de in problemen geraakte klanten van de bank sluit hij zelf nieuwe hypotheken af. De provisies strijkt zijn eigen bedrijf FC&S op. Dat erkent Hendrickx in weekblad Vrij Nederland.
Hij vermengt op die manier zijn functies als voorzitter van een stichting zonder winstoogmerk en als directeur van een commercieel bedrijf.
Hendrickx geeft toe dat dit erg veel van belangenverstrengeling weg heeft. ''Ik ben het er wel mee eens dat het beter is die rollen gescheiden te houden.'' Hendrickx zegt zijn aandelen eind deze maand in te leveren.
Namenlijst
Hendrickx heeft altijd geclaimd meer dan tweeduizend gedupeerden bij te staan. Maar verschillende partijen zeggen in Vrij Nederland dat het werkelijke aantal naar alle waarschijnlijkheid veel lager is.
Hendrickx weigert stelselmatig inzicht te geven in zijn namenlijst. ''Ik vermoed dat er in zijn administratie een mix zit van mensen die daadwerkelijk een opdracht hadden gegeven een klacht in te dienen en veel mensen die alleen als steunbetuiging een mailtje hadden gestuurd'', zegt Financieel Ombudsman Jan Wolter Wabeke
Dat!quote:Op zaterdag 16 januari 2010 21:10 schreef Tha_Duck het volgende:
@ikweethetookniet:
Je bent behoorlijk wereldvreemd he? Scheringa is, tot op heden, nog onschuldig volgens mij. Althans, ik wacht nog steeds op concreet bewijs dat hij iets verkeerd gedaan zou hebben.
quote:Op zaterdag 16 januari 2010 21:10 schreef Tha_Duck het volgende:
@ikweethetookniet:
Je bent behoorlijk wereldvreemd he? Scheringa is, tot op heden, nog onschuldig volgens mij. Althans, ik wacht nog steeds op concreet bewijs dat hij iets verkeerd gedaan zou hebben.
Geef mij het bewijs, en de feiten dan eens. Waarschijnlijk blijf je nu stil, maar goed. In Nederland ben je volgens mij onschuldig tot het tegendeel bewezen is, bewijs mij dat tegendeel nu eens eindelijk.quote:
Ga dat eens vertellen tegen paarlberg.quote:Op zondag 17 januari 2010 17:53 schreef Tha_Duck het volgende:
In Nederland ben je volgens mij onschuldig tot het tegendeel bewezen is, bewijs mij dat tegendeel nu eens eindelijk.
Dan heb je het over 'schuldig' in de juridische betekenis. Dat een bedrijf failliet gaat, hoeft niet persé te betekenen dat er iemand op die manier schuldig is - het kan wel, maar het hoeft niet. Of er sprake is van onbehoorlijk bestuur of paulianeus handelen is nog onderwerp van onderzoek door de curatoren.quote:Op zondag 17 januari 2010 17:53 schreef Tha_Duck het volgende:
Geef mij het bewijs, en de feiten dan eens. Waarschijnlijk blijf je nu stil, maar goed. In Nederland ben je volgens mij onschuldig tot het tegendeel bewezen is, bewijs mij dat tegendeel nu eens eindelijk.
Ok, Scheringa heeft zijn bank dus prima geleid, en zonder het kwalijke optreden van Lakeman had hij nog vele jaren zijn prachtige en aantrekkelijke producten zonder problemen aan de man kunnen brengen?quote:Op zondag 17 januari 2010 17:53 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Geef mij het bewijs, en de feiten dan eens. Waarschijnlijk blijf je nu stil, maar goed. In Nederland ben je volgens mij onschuldig tot het tegendeel bewezen is, bewijs mij dat tegendeel nu eens eindelijk.
Er zitten een aantal zeer zielige en rotte appels op Fok! in de 'crisis' topics die het allemaal zo goed wisten (en regelmatig nog weten). Er komt nog geen splinter van hun voorspellingen uit, zoveel verstand hebben ze er dus niet van. Toch laten een hoop mensen zich leiden door die bangmakerij (lakeman syndroom). Ze waaien met de wind mee van de zogenaamde 'professionals' die je op TV en in de krant zag, maar ook de zijn ondertussen al diep weggedoken. Men laat zich een crisis en problemen aanpraten die er niet zijn. Jammer.
Ik wacht nog steeds op concrete bewijzen overigens. Komt u maar!
Hier de brief.quote:Miljardenclaim bij DSB-curatoren
De Stichting Hypotheekleed eist een schadevergoeding van 2,8 miljard euro voor alle klanten die door DSB Bank zijn gedupeerd. Voorman Pieter Lakeman heeft die collectieve claim neergelegd bij de twee curatoren van de failliete bank van Dirk Scheringa.
Schadelijk
Het gaat om klanten die tussen 1997 en 2009 schade hebben geleden. Zij sloten hypotheken, verzekeringen en kredieten af. Volgens Hypotheekleed werden zij gelokt met lage variabele rentes en lagere maandlasten. Uiteindelijk betaalden de klanten de rekening doordat zij werden opgezadeld met dure koopsompolissen en hypotheken die hoger waren dan de waarde van hun huis.
Brief
,,Deze financiële producten waren zeer schadelijk voor de klanten van DSB, maar extreem winstgevend voor DSB zelf'', schrijft Lakeman in een dinsdag verstuurde brief aan de curatoren, waarin hij de collectieve actie aankondigt. Lakeman bevestigt aan RTL Z het bestaan van de brief. Om 20.00 uur komt de brief op de site van Sobi.
[..enverder..]
Waar is je bewijs???quote:Op vrijdag 22 januari 2010 17:11 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Ok, Scheringa heeft zijn bank dus prima geleid, en zonder het kwalijke optreden van Lakeman had hij nog vele jaren zijn prachtige en aantrekkelijke producten zonder problemen aan de man kunnen brengen?
Zo! Groot nieuws, smullenquote:Op dinsdag 26 januari 2010 21:03 schreef capricia het volgende:
[..]
Hier de brief.
En Hier de bijlage.
Iedere bank gaat kapot als de spaarklanten weglopen. Maar dat kun je niet op het bordje van kritische volgers schuiven. Met DSB was een heleboel mis, getuige alleen al de problemen die Gerrit Zalm momenteel heeft omdat hij bij die bank alleen al gewerkt heeft.quote:Op dinsdag 26 januari 2010 21:51 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Waar is je bewijs???
Ik zeg overigens niet dat Scheringa alles goed gedaan heeft. Hem valt absoluut dingen te verwijten, maar in mijn ogen zijn de klanten nog steeds het meeste te verwijten.
Vooral die bijlage is smullen!quote:
quote:1. Verdienmodel DSB Bank: jagen op te hoge provisies 2
2. Koppelverkoop 4
3. Met lage variabele instaprentes uitlokken van oversluitingen 7
4. Hoogte van de schade 9
5. Negeren bijzondere zorgplicht als financiele dienstverlener 11
6. Dwaling 15
7. Het element eigen schuld 19
Dus als een dokter je het verkeerde been afzet is dat je eigen schuld? Had je maar een betere dokter moeten uitzoeken? Wat houd zorgplicht volgens jou dan in? Geld verdienen is vrij normaal, maar profiteren ten koste van onkunde is gewoon de boel oplichten. Financiele mannetjes (en vrouwtjes) hebben volgens mij een afwijkend normen en waarden patroon, ik eerst, dan ik, daarna ik en heel misschien dan jij en als er nog wat over is? Wil je dat dan met mij delen?quote:Op dinsdag 26 januari 2010 21:51 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Waar is je bewijs???
Ik zeg overigens niet dat Scheringa alles goed gedaan heeft. Hem valt absoluut dingen te verwijten, maar in mijn ogen zijn de klanten nog steeds het meeste te verwijten.
"Boek uw lezing"quote:
Even lezen hoorquote:Op dinsdag 26 januari 2010 22:13 schreef capricia het volgende:
[..]
Vooral die bijlage is smullen!
De inhoudsopgave alleen al:
[..]
Layout recyclen is lekker voordeligquote:Op dinsdag 26 januari 2010 22:26 schreef capricia het volgende:
[..]
"Boek uw lezing"![]()
Die site heeft wel veel weg van de oude DSB opmaak.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 59% gewijzigd door ikweethetookniet op 27-01-2010 17:15:24 ]
Joh, dat had ik hier al op 2 januari geplaatstquote:Op woensdag 27 januari 2010 16:58 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://twitter.com/dirkscheringa
Het had niets met de spaarklanten te maken, dat is pas een veel later stadium. Ik heb het over de klanten die zelf willens en wetens een kut product aanschaffen en vervolgens als blijkt dat hun ogen groter waren dan hun portemonnee opeens gaan huilen en brullen en de schuld op een ander afschuiven.quote:Op dinsdag 26 januari 2010 22:11 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Iedere bank gaat kapot als de spaarklanten weglopen. Maar dat kun je niet op het bordje van kritische volgers schuiven. Met DSB was een heleboel mis, getuige alleen al de problemen die Gerrit Zalm momenteel heeft omdat hij bij die bank alleen al gewerkt heeft.
Dat is de schuld van de klanten? Weet je waarom DSB een heleboel van dat soort klanten had? Omdat die mensen bij andere banken niet terecht konden. Met reden.quote:Op woensdag 27 januari 2010 18:44 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Het had niets met de spaarklanten te maken, dat is pas een veel later stadium. Ik heb het over de klanten die zelf willens en wetens een kut product aanschaffen en vervolgens als blijkt dat hun ogen groter waren dan hun portemonnee opeens gaan huilen en brullen en de schuld op een ander afschuiven.
andere banken namen de zorgplicht serieuzer op en joegen minder op korte termijn provisiequote:Op woensdag 27 januari 2010 19:08 schreef k_man het volgende:
[..]
Dat is de schuld van de klanten? Weet je waarom DSB een heleboel van dat soort klanten had? Omdat die mensen bij andere banken niet terecht konden. Met reden.
ik durf dat feitelijk onjuist te noemen, eigenlijk, en ik vermoed dat dat de curatoren dat ook gaan aanvoeren, als ze hun taak serieus nemen, en ze niet de zetbazen/beul van de grootbanken zijn.quote:Op woensdag 27 januari 2010 19:51 schreef Stroekie het volgende:
[..]
andere banken namen de zorgplicht serieuzer op en joegen minder op korte termijn provisie
En dan hoef je zelf niet meer te denken opeens?quote:Op woensdag 27 januari 2010 19:08 schreef k_man het volgende:
[..]
Dat is de schuld van de klanten? Weet je waarom DSB een heleboel van dat soort klanten had? Omdat die mensen bij andere banken niet terecht konden. Met reden.
Aan een domme klant valt nu eenmaal veel meer geld te verdienen dan aan een slimme klant.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:13 schreef k_man het volgende:
Domme mensen bestaan nou eenmaal. Toch gaan andere bedrijven niet failliet aan hun domme klanten. Domme mensen die riskante producten willen afnemen hoeven namelijk geen enkel probleem te zijn. Het probleem otstaat pas als je - als bank - die mensen toch accepteert. Het is niet zo dat DSB verplicht was om elke idioot als klant te accepteren - dat was hun eigen keuze.
Vaak is het ook nog zo dat de domme klanten voor een andere slimme klant werken om het verdiende geld weer door een andere slimme klant, waar ook weer domme klanten werken, afhandig te laten maken.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:20 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Aan een domme klant valt nu eenmaal veel meer geld te verdienen dan aan een slimme klant.
Jij snapt het iig!quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Vaak is het ook nog zo dat de domme klanten voor een andere slimme klant werken om het verdiende geld weer door een andere slimme klant, waar ook weer domme klanten werken, afhandig te laten maken.
Hypotheekje nodig, Bolk?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:28 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Vaak is het ook nog zo dat de domme klanten voor een andere slimme klant werken om het verdiende geld weer door een andere slimme klant, waar ook weer domme klanten werken, afhandig te laten maken.
Gedeeltelijk waar, maar ik snap je punt en ben het ermee eens.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:20 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Aan een domme klant valt nu eenmaal veel meer geld te verdienen dan aan een slimme klant.
Maar is dat niet het hele idee waar de financiële dienstverlening op draaiende is? Als jij als verzekeraar een verzekering kunt verkopen tegen iets onzinnigs als het jatten van je koelkast doe je het aardig goed nietwaar?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:53 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Gedeeltelijk waar, maar ik snap je punt.
Oh ik heb ook nooit gezegd dat DSB schuld heeft. De enige slimme mensen in deze zaken zijn degene die die fondsen hebben opgericht voor de mensen die zijn 'opgelicht' door DSBquote:Op woensdag 27 januari 2010 22:53 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Maar dat streept nog steeds mijn argument niet weg dat niet alleen DSB (dus Scheringa) schuld heeft. En tot op heden is dat ook wat de curatoren zeggen. Lakeman begint maar weer in het wilde weg te gillen, want hij staat een beetje voor lul omdat zijn optie van failliet gaan alles behalve goed lijkt te zijn tot op heden.
Ik heb me zelf voorgesteld dat ik in mijn leven nooit een hypotheek zal aanschaffenquote:Op woensdag 27 januari 2010 23:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik neem wel een simpele annuiteitenhypotheek.
Waarom zou je dat doen? Met lenen is niks mis, het is een prima methode om cash outflows, de aanschaf van het huis, en cash inflows, mijn inkomen, die uit de pas met elkaar lopen op elkaar af te kunnen stemmen. De overeenkomst laat ik door een advocaat of iemand anders waarvan ik er op kan vertrouwen dat deze mij goed voorlicht over wat het contract betekent bekijken. Volgens mij is de grootste beer dan wel van de weg.quote:Op woensdag 27 januari 2010 23:04 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb me zelf voorgesteld dat ik in mijn leven nooit een hypotheek zal aanschaffenRotzooi
Lenen en een hypotheek op een huis zijn voor mij toch echt 2 verschillende dingenquote:Op woensdag 27 januari 2010 23:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen? Met lenen is niks mis, het is een prima methode om cash outflows, de aanschaf van het huis, en cash inflows, mijn inkomen, die uit de pas met elkaar lopen op elkaar af te kunnen stemmen.
Hmm, grr ik reageer te snel. Anywayz, een advocaat of notaris vertrouw ik ook niet of het moet een vriend zijn. Die mensen vragen belachelijke prijzen.quote:Op woensdag 27 januari 2010 23:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Waarom zou je dat doen? Met lenen is niks mis, het is een prima methode om cash outflows, de aanschaf van het huis, en cash inflows, mijn inkomen, die uit de pas met elkaar lopen op elkaar af te kunnen stemmen. De overeenkomst laat ik door een advocaat of iemand anders waarvan ik er op kan vertrouwen dat deze mij goed voorlicht over wat het contract betekent bekijken. Volgens mij is de grootste beer dan wel van de weg.
DSB maakte het zelfs zo bont dat ze eerst een klant bij frisia afwezen, daarna bij becam om hem vervolgens de hoogste rente via postkrediet te laten betalen. Men wist van de negatieve BKR toetsing en de aanvraag bij de andere banken. Er zaten klanten bij die het ene gat met het andere moesten vullen en DS wou maximaal daarvan profiteren, standaard procedure volgens een oud werknemer. Tijdens je training werd je al geleerd mensen maximaal uit te knijpen, gewoon omdat het kon.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:44 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
En dan hoef je zelf niet meer te denken opeens?
"Oohh 4 banken wijzen mij af, maar bij DSB kan ik terecht. Dus is het goed en moet ik nu die TV kopen!!!"
Of zou een normaal mensen denken:
"Hummm... 4 banken wijzen mij af, maar bij de DSB kan ik terecht. Ik ga eerst de voorwaarden lezen en dan kijken of ik die TV kan kopen".
???
medeschuldig dus? Of wijs je naar anderen?quote:Op woensdag 27 januari 2010 23:36 schreef xenobinol het volgende:
[..]
DSB maakte het zelfs zo bont dat ze eerst een klant bij frisia afwezen, daarna bij becam om hem vervolgens de hoogste rente via postkrediet te laten betalen. Men wist van de negatieve BKR toetsing en de aanvraag bij de andere banken. Er zaten klanten bij die het ene gat met het andere moesten vullen en DS wou maximaal daarvan profiteren, standaard procedure volgens een oud werknemer. Tijdens je training werd je al geleerd mensen maximaal uit te knijpen, gewoon omdat het kon.
Die oud medewerker is mijn buurman, hij heeft het er 6 maanden vol gehouden. Daarvoor werkte hij bij een andere oplichtersclub. Iets met aandelen die niet echt bestonden, kennelijk vonden ze hem daardoor bij DSB wel een geschikte peerquote:Op woensdag 27 januari 2010 23:38 schreef TheFrankey het volgende:
[..]
medeschuldig dus? Of wijs je naar anderen?
Heb je het stuk van Lakeman gelezen?quote:Op woensdag 27 januari 2010 18:44 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Het had niets met de spaarklanten te maken, dat is pas een veel later stadium. Ik heb het over de klanten die zelf willens en wetens een kut product aanschaffen en vervolgens als blijkt dat hun ogen groter waren dan hun portemonnee opeens gaan huilen en brullen en de schuld op een ander afschuiven.
Heb jij het stuk van Lakeman gelezen? Alleen algemene stellingen, en hij geeft zelf toe dat alle individuele gevallen die voor de rechter zijn gekomen tot nu toe afgewezen zijn.quote:Op donderdag 28 januari 2010 10:00 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Heb je het stuk van Lakeman gelezen?
Zulke verkooppraktijken maken de eigen schuld van de afnemer van het product wel verwaarloosbaar, mede gelet op de zorgplicht die een bank heeft.
Jep, omdat niet aangetoond kon worden dat er sprake was van bewust beleid. Daarvoor heb je nu eenmaal meer casus nodig. Die heeft hij vast wel, gezien de reputatie van DSB.quote:Op donderdag 28 januari 2010 12:33 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Heb jij het stuk van Lakeman gelezen? Alleen algemene stellingen, en hij geeft zelf toe dat alle individuele gevallen die voor de rechter zijn gekomen tot nu toe afgewezen zijn.
Er moet inderdaad veel meer bewijs komen voor de rechter, maar dat dit gangbare praktijk bij DSB was lijkt me redelijk zeker (ik heb mijn bronnenquote:SOBI begint al met een enorme noodsprong door de curatoren te beclaimen ipv de boedel. Juist omdat SOBI individuele claims niet aandurft, maar probeert een claim neer te leggen op basis van algemene onderbuikgevoelens. Dat lukt wel in de media, maar niet bij een rechter. Met zoveel woorden geeft SOBI toe dat dit waarschijnlijk niet kan, maar beargumenteerd dit door te stellen dat ze al eerder scherpe onconentionele standpunten hebben ingenomen.![]()
Wat is dit voor een aan grootheidswaanzin grenzende bluf?
Het mooiste vind ik nog het bedrag van de claim. De stelling van SOBI is dat er te lage rentetarieven in rekening gebracht werden, en dat dit gecompenseerd werd door hogere premies. En wat is dan de berekende 'schade'? De hogere premies.
Zo er schade is, is dat natuurlijk het netto van de te lage rentetarieven en de te hoge premies.
Ik vind het niet erg overtuigend hoor. Veel stellingen, weinig bewijs. Diverse juridische noodgrepen om maar ontvankelijk te raken. Nu weet ik wel dat dit stuk inleidend van aard is, maar tussen de regels lees ik veel bluf. Ik denk niet dat de curatoren en de andere banken die indirect voor de rekening opdraaien daar erg warm van worden.
Dan had Lakeman c.s. meer hefboom toen het nog een media probleem ipv een juridisch probleem was
Toen kon hij nog chanteren op basis van onderbuikgevoelens, nu niet.
Beweer je nu nog steeds dat het de schuld is van Lakeman, wat een zwaktebod. Het is gewoon de schuld van DS hij was toch de baas?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:53 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Gedeeltelijk waar, maar ik snap je punt en ben het ermee eens.
Maar dat streept nog steeds mijn argument niet weg dat niet alleen DSB (dus Scheringa) schuld heeft. En tot op heden is dat ook wat de curatoren zeggen. Lakeman begint maar weer in het wilde weg te gillen, want hij staat een beetje voor lul omdat zijn optie van failliet gaan alles behalve goed lijkt te zijn tot op heden.
Inderdaad, Lakeman is een PRIMA vent. Alles wat Lakeman zegt en schrijft is waar. Wat een gelul, sorry hoor. Ik vertrouw Lakeman een stuk minder dan DS...quote:Op donderdag 28 januari 2010 10:00 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Heb je het stuk van Lakeman gelezen?
Zulke verkooppraktijken maken de eigen schuld van de afnemer van het product wel verwaarloosbaar, mede gelet op de zorgplicht die een bank heeft.
Nou.... ik zou ze beiden niet op om hun blauwe ogen vertrouwen. Het gaat mij er om dat het omvallen van DSB niet de schuld is van Lakeman, dat is gewoon onzin natuurlijk.quote:Op donderdag 28 januari 2010 21:24 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Inderdaad, Lakeman is een PRIMA vent. Alles wat Lakeman zegt en schrijft is waar. Wat een gelul, sorry hoor. Ik vertrouw Lakeman een stuk minder dan DS...
Wtf?quote:Op donderdag 28 januari 2010 21:24 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Inderdaad, Lakeman is een PRIMA vent. Alles wat Lakeman zegt en schrijft is waar. Wat een gelul, sorry hoor. Ik vertrouw Lakeman een stuk minder dan DS...
eeeuhh, da's niet het trackrecord van Lakeman hoor. Wat dubieuze failissementen, en verder is het een ziugend mannetje met te groot ego, waarbij de eer van Lakeman structureel komt voor het belang van zijn clienten die hij zegt te vertegenwoordigen. Veel emotie, weinig concreet resultaat.quote:Op donderdag 28 januari 2010 22:29 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Wtf?
Lakeman is een redelijk betrouwbaar onderzoeker, hij heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van bedrijfsonderzoek. Wil niet zeggen dat hij nu gelijk heeft, maar ik heb ook geen reden om aan te nemen dat dit allemaal flauwekul is.
DS heeft ook een reputatie, hij staat sinds jaar en dag bekend als eigenaar van een oplichtersbank.
Inderdaad, en Legio Lease is ook een fabeltje toch?quote:Op donderdag 28 januari 2010 22:29 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Wtf?
Lakeman is een redelijk betrouwbaar onderzoeker, hij heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van bedrijfsonderzoek. Wil niet zeggen dat hij nu gelijk heeft, maar ik heb ook geen reden om aan te nemen dat dit allemaal flauwekul is.
DS heeft ook een reputatie, hij staat sinds jaar en dag bekend als eigenaar van een oplichtersbank.
Bron: http://www.telegraaf.nl/d(...)oor_DSB__.html?p=3,1quote:Meer AFM-boetes voor DSB
AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft nog twee boetes uitgedeeld aan DSB Bank, omdat de inmiddels failliete bank fouten heeft gemaakt bij het verstrekken van kredieten. Dat blijkt uit het tweede verslag van de curatoren van DSB.
Het gaat om boetes van 4000 euro en 24.000 euro. Deze zijn nog niet gepubliceerd door de AFM, zo merken de curatoren op. De laatste boete is op 26 januari opgelegd.
Na het faillissement van DSB had de AFM al aangegeven verder te gaan met onderzoek naar de wijze waarop DSB kredieten heeft verstrekt.
In juli vorig jaar werd bekend dat de bank twee boetes van in totaal 120.000 euro had gekregen van de financiële toezichthouder. De onderneming van Dirk Scheringa ging in oktober failliet, nadat klanten massaal hun geld van hun rekeningen hadden gehaald. Over de leenpraktijken van DSB waren al geruime tijd veel klachten.
Bron: http://www.telegraaf.nl/d(...)SB-bank__.html?p=3,2quote:Grote janboel bij helpers gedupeerden DSB-bank
AMSTERDAM - De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken is administratief een rommeltje.
Dat blijkt uit onderzoek dat de NOS heeft laten uitvoeren door accountants van KPMG naar de achterban van zowel deze stichting als de Stichting Hypotheekleed. Jelle Hendrickx schermde ermee ongeveer 3000 gedupeerden te vertegenwoordigen, maar in werkelijkheid hebben slechts een kleine 800 mensen betaald en zich dus onder de hoede van de stichting geplaatst.
Het gezicht van de stichting, Jelle Hendrickx, kondigde begin dit jaar aan weg te gaan bij de stichting. Of de administratieve chaos veroorzaakt is door zijn vertrek of daaraan ten grondslag lag, is niet duidelijk.
De andere stichting die opkomt voor mensen met een DSB-probleemhypotheek, de Stichting Hypotheekleed, heeft de administratie wel op orde. Hier werden ruim 3000 gedupeerden opgevoerd, maar dat blijken er in werkelijkheid 2845 te zijn. Voorzitter Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed heeft echter zijn pijlen op de wat verdere toekomst gesteld, waardoor een schade-uitkering op korte termijn er voor de gedupeerden die zich bij zijn stichting hebben gemeld er niet in zit.
De twee stichtingen komen op voor mensen die torenhoge hypotheeklasten hebben doordat de DSB Bank hen kredieten en hypotheken verstrekte die ze zich eigenlijk niet konden veroorloven.
De curatoren van de DSB Bank weigerden de twee stichtingen enige tijd als gesprekspartner omdat het onduidelijk was hoe groot hun achterban nu werkelijk was. Ook was niet duidelijk in hoeverre ze door die achterban ook gemachtigd waren om te onderhandelen met de curatoren.
De discussie over de omvang van de achterban van de stichtingen begon half november vorig jaar. De curatoren wilden toen alleen met de stichtingen spreken als ze volmachten namens hun achterban konden overleggen. Alle stichtingen weigerden dat toen. Pieter Lakeman zei destijds dat zijn stichting Hypotheekleed niet met volmachten werkt. Dat uitgangspunt hanteert hij nog steeds.
De stichting Steunfonds Probleemhypotheken is inmiddels wél druk bezig volmachten te verzamelen. Ze zeggen dat er inmiddels zo’n 800 zijn ontvangen. De accountant die in opdracht van de NOS de ledenadministratie van de twee stichtingen heeft onderzocht, constateert dat het exacte aantal moeilijk vastgesteld kan worden. Dat komt doordat de administratie van de volmachten tamelijk rommelig is opgezet: uit diverse kasten en lades komen stapeltjes machtigingen tevoorschijn. Ze zijn handmatig genummerd en liggen in losse stapeltjes opgeslagen.
Grappig dat ze hetzelfde dacht!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 23:37 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
http://twitter.com/FemkeHalsema/status/9355811754
quote:Op vrijdag 19 februari 2010 23:39 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Die kans lijkt mij vrij klein.
Hij krijgt toch geen oprotbonus mee hoop ik? Het bericht meldt daar niets over...quote:Op vrijdag 19 februari 2010 23:25 schreef PietjePuk007 het volgende:
Nijpels opgestapt bij ABP om mogelijke rol bij DSB.
bron Twitter ()
Hopelijk belanden ze allemaal op het schavotquote:Op zaterdag 20 februari 2010 05:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Nu het kabinet gevallen is kan Dirk een plekje krijgen in het nieuwe kabinet
Dan wordt straks zijn plekje ingenomen door Wouter Bos of een andere uitgerangeerde Pvda-er... Daar ben je vet mee.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 00:17 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
![]()
Die rooft bij de ABN AMRO
![]()
Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)an_DSB__.html?p=17,1quote:'Postbank vaker in fout dan DSB'
AMSTERDAM - De Postbank zou vaker in de fout zijn gegaan dan DSB, de inmiddels failliete bank van Dirk Scheringa. Dat blijkt volgens Het Financieele Dagblad uit een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten in 2007.
Het gaat daarbij om overcreditering, het verstrekken van een te hoge hypotheek. Het gebeurde bij de Postbank in 21 procent van de gevallen en bij DSB was dat in 15 procent van de gevallen.
Postbank was onderdeel van ING (Ik Neem je Geld) bank, dus dat is niet zo verbazingwekkend. Ome Dirk heeft echter de pech dat hij niet voldoende aandeelhouders had die met hun tentakels in het corrupte netwerk van bankvriendjes zaten.quote:Op dinsdag 13 april 2010 09:48 schreef Tha_Duck het volgende:
En er duikt weer wat moois op:
[..]
Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)an_DSB__.html?p=17,1
Zalm kijkt anders wel tegen hem opquote:Op dinsdag 13 april 2010 14:26 schreef xenobinol het volgende:
DS is natuurlijk niet iemand waar je tegenop kijkt, tenzij je ambities hebt als verkoper van financiele wanproducten.
Dat zegt hij toch ook?quote:Op dinsdag 13 april 2010 14:33 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Zalm kijkt anders wel tegen hem op![]()
quote:Op dinsdag 13 april 2010 14:26 schreef xenobinol het volgende:
DS is natuurlijk niet iemand waar je tegenop kijkt, tenzij je ambities hebt als verkoper van financiele wanproducten.
Dus Gerrit Zalm is een verkoper van financiele wanproduktenquote:Op dinsdag 13 april 2010 15:25 schreef Maraca het volgende:Dat zegt hij toch ook?
.quote:Na het faillissement van de DSB Bank komen veel vragen binnen op de redactie van Radar. Vooral mensen met een hypotheek vragen zich af wat hen de komende jaren boven het hoofd hangt. Radar zet de zaken op een rijtje.
Curator mr. Rutger Schimmelpenninck is onze hoofdgast. Hij laat voor het eerst op televisie zijn licht schijnen op de vraag wat hij voor de vele gedupeerden kan betekenen.
Daarnaast geven Pieter Lakeman en Jelle Hendrickx een reactie op de werkzaamheden van de vele stichtingen die zich hard maken voor de belangen van gedupeerde DSB-klanten
zie ja maar hoe goed een failissement voor gedupeerden gaat uitpakkenquote:Op maandag 3 mei 2010 19:28 schreef ikweethetookniet het volgende:
En nu weten we waarom het 10 jaar gaat duren
Curatoren salaris en adviseurs in drie maanden 2010
zijn 2.988.862 euro
I miljoen per maand dus
http://www.dsbbank.nl/pdf/verslagen/Bijlage-1-3e-OV-DSB-Bank.pdf
Die is na jaren opgelopen naar zo een 300.000 euroquote:Op maandag 3 mei 2010 20:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:zie ja maar hoe goed een failissement voor gedupeerden gaat uitpakken
zet je er ook even de fee van Lakeman bij?![]()
quote:Op maandag 3 mei 2010 21:06 schreef PietjePuk007 het volgende:
Als ;t meezit duurt t 5 jaar, maar 10 is ook zeker mogelijk.
Neuh. Zowel gedupeerden als curator kwamen aan het woord.quote:Op maandag 3 mei 2010 22:33 schreef opgebaarde het volgende:
Zwak verhaal bij kassa en wederom maar belicht vanuit 1 kant.
Jij snapte wel hoe mevrouw ineens rechtsgeldig 5 levensverzekeringen in haar maag gesplitst werd? Zo wordt ook continu niet uitgelegd hoe die arme mensen ineens zonder dat ze het wisten (?) een erg grote koopsompolis erbij kregen, dat gebeurt expres? Zo leren de luckybasterds zoals ik nog niet hoe dit te voorkomen en hoe die mensen gescammed zijn.quote:Op maandag 3 mei 2010 22:52 schreef k_man het volgende:
[..]
Neuh. Zowel gedupeerden als curator kwamen aan het woord.
Ja natuurlijk, iemand 5 overlijdensrisicoverzekeringen verkopen kan echt niet per ongeluk.quote:Op maandag 3 mei 2010 23:18 schreef opgebaarde het volgende:
Jij snapte wel hoe mevrouw ineens rechtsgeldig 5 levensverzekeringen in haar maag gesplitst werd? Zo wordt ook continu niet uitgelegd hoe die arme mensen ineens zonder dat ze het wisten (?) een erg grote koopsompolis erbij kregen, dat gebeurt expres?
Het is natuurlijk wel zo dat er nu een paar trieste gevallen tussen zitten die hun eigen falen proberen af te wikkelen op de DSB.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 08:50 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Ja natuurlijk, iemand 5 overlijdensrisicoverzekeringen verkopen kan echt niet per ongeluk.
Absoluut, zo'n die er gister zat.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 08:59 schreef Scorpie het volgende:
Het is natuurlijk wel zo dat er nu een paar trieste gevallen tussen zitten die hun eigen falen proberen af te wikkelen op de DSB.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |