Staatslot kopen en van de rest een biertje dan thuis de trekking afwachtenquote:Op woensdag 4 november 2009 14:45 schreef UltraR het volgende:
..... Waarom in 's hemelsnaam 32,23? Wat moet ik daarmee?
Nee, maar het blijft een naar fenomeen die huisuitzettingen. Net of de kinderen in dat gezin er wat aan kunnen doen.quote:Op woensdag 4 november 2009 14:31 schreef Maraca het volgende:
Nou ja.. die man was zelf ook niet zo goed bezig.. een lening voor je lening
Dus jij vindt dat mensen, die hun hypotheek/huur niet betalen, gratis mogen blijven wonen? Kraken was toch net verboden?quote:Op donderdag 5 november 2009 14:13 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Nee, maar het blijft een naar fenomeen die huisuitzettingen. Net of de kinderen in dat gezin er wat aan kunnen doen.
Kraken daar ben ik niet per definitie tegen. Mensen moeten helemaal niet gratis in hun huis kunnen blijven wonen, zeg alleen maar dat ik het lullig vind voor de kinderen, dat is alles.quote:Op donderdag 5 november 2009 14:40 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Dus jij vindt dat mensen, die hun hypotheek/huur niet betalen, gratis mogen blijven wonen? Kraken was toch net verboden?
Da's klotequote:Op woensdag 4 november 2009 14:45 schreef UltraR het volgende:
WTF...
Ik heb 2 weken geleden een aanvraag voor het voorschot garantiestelsel gedaan van de max. van 3000,-
Min of meer wat er ook op mijn rekening stond, wist het niet helemaal zeker, maar er stond dat een schatting ook goed was.
Krijg ik vandaag het geld op mijn rekening gestort: maar liefst.... 32,23...
Dus 32 euro en 23 cent....![]()
En De Nederlandsche Bank kan me niet helpen, ik zal me schriftelijk moeten richten tot de curatoren van DSB... ja, die gaan zich echt bezig houden met individuen. Voordat die brief behandeld is, is het complete garantiestelsel waarschijnlijk al afgehandeld en heb ik m'n geld via die weg terug. Ik voel me wel flink genaaid. Snap er ook echt helemaal niets van. Waarom in 's hemelsnaam 32,23? Wat moet ik daarmee?
Precies.... maar hij gaf wel werk aan 2000 roversquote:Op woensdag 4 november 2009 13:47 schreef pberends het volgende:
Eerste huisuitzetting na DSB- failissement
In plaats van dat ze een gunstigere hypotheek afsloten smeerde de DSB-Bank het gezin een tweede hypotheek aan, met daarbij een aantal zogenoemde 'koopsompolissen'.
Dirk Scheringa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. Wat een volksheld is deze man toch ook
.
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraarsquote:Op donderdag 5 november 2009 15:35 schreef Maraca het volgende:
Natuurlijk is het lullig voor de kinderen! Maar de ouders zijn verantwoordelijk voor de kinderen en zij maakten de keuze om die lening bij DSB af te sluiten. DSB heeft helemaal niks met de kinderen te maken..
Allemaal leuk & aardig, maar als je willens en wetens een lening afsluit om je lening te betalen, heeft de bank ook geen verantwoordelijkheid meer voor de financiële situatie van dit soort idioten.quote:Op donderdag 5 november 2009 20:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraars
Het gewoon niet doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 08:37 schreef RvLaak het volgende:
Gisteren zei iemand het heel treffend op BNR: sparen wordt beboet en lenen wordt beloond. Hoe kan een bank in zo'n fiscaal klimaat mensen adviseren om niet te lenen?
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?quote:Op donderdag 5 november 2009 20:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
DSB heeft zijn zorgplicht verzaakt, dat mag toch wel duidelijk zijn. Daarnaast zijn dit soort praktijken moreel zeer verwerpelijk imho. Het is goed dat deze bank failliet gegaan is, hopelijk volgen er nog meer banken en verzekeraars
http://www.rechtspraak.nl(...)ectenlease-zaken.htmquote:Op vrijdag 6 november 2009 09:29 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..quote:Op vrijdag 6 november 2009 09:29 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat speelde ook wel vaak in mijn hoofd, maar in hoeverre heeft een bank een zorgplicht?
Volgens mij ben je niet goed voorgelicht. Stel je produceert levensmiddelen, dan zijn er allerlei voedselveiligheidsregels waar jouw product aan moet voldoen. Hetzelfde geld voor vrijwel elk fysiek product dat de onwetende consumenten word gekocht. Het niet naleven van deze wetten word vaak gezien als een economisch delict. Daarnaast heb je als consument vaak recht op vergoeding van de geleden schade.quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..
Dat is een beetje appels met peren vergelijken.quote:Op vrijdag 6 november 2009 13:29 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Volgens mij ben je niet goed voorgelicht. Stel je produceert levensmiddelen, dan zijn er allerlei voedselveiligheidsregels waar jouw product aan moet voldoen. Hetzelfde geld voor vrijwel elk fysiek product dat de onwetende consumenten word gekocht. Het niet naleven van deze wetten word vaak gezien als een economisch delict. Daarnaast heb je als consument vaak recht op vergoeding van de geleden schade.
Ik ben niet helemaal op de hoogte van de wetgeving rond dienstverlening maar volgens mij zijn daar je rechten als consument ook goed beschermd. Stel je krijgt een massage en de de masseur breekt je arm, dan is deze niet klaar met het woordje 'sorry' en een bosje bloemen. Waarom zou je als verstrekker van financiele producten dan wel plotseling de cowboy mogen uithangen?
Zo'n overeenkomst is in strijd met de goede zeden, en dus nietig,quote:Op vrijdag 6 november 2009 13:54 schreef Maraca het volgende:
[..]
Dat is een beetje appels met peren vergelijken.Die situatie met de massage zou inderdaad niet mogen omdat dat niet is afgesproken. Stel dat je een massage besteld en in kleine lettertjes staat na afloop wordt uw arm gebroken en de klant ziet dat niet en ondertekent het.. tja, in hoeverre is het dan niet "eigen schuld, dikke bult"? In feite ben je er gewoon mee akkoord gegaan.
Heb je mijn link nu al gelezen?quote:Moreel gezien zou de masseur dan moeten waarschuwen voor de kleine lettertjes, netzoals DSB hun klanten duidelijk hadden moeten uitleggen wat het contract eigenlijk inhield.. moreel gezien althans. Zover ik weet hield Dirk geen geweer tegen het hoofd van de klanten en hadden ze klanten zelf meer informatie moeten vragen als het contract niet duidelijk was. Het zijn geen kleine kinderen, we hebben het hier over volwassenen.
Moreel gezien zit DSB gewoon fout. Maar het is een bank, zij willen winst maken en de klanten ondertekenen de contracten zelf.
Onzin. Een bank heeft een zorgplicht.quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat is dan wel een goede vraag, want in hoeverre heeft een commerciele instelling een zorgplicht? Niet tot nauwelijks ..
Nog niet, ga ik zo doenquote:Op vrijdag 6 november 2009 14:33 schreef Sachertorte het volgende:
[..]
Zo'n overeenkomst is in strijd met de goede zeden, en dus nietig,
[..]
Heb je mijn link nu al gelezen?
Het belang van de curator is om de zaak te liquideren met een zo hoog mogelijke opbrengst. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat debiteuren van DSB netjes blijven betalen en daarvoor is kennelijk "harde" incasso noodzakelijk.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 15:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Harde incasso nog steeds praktijk bij DSB' WOGNUM (AFN) - DSB-klanten met een betalingsachterstand worden nog steeds onder grote druk gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen, hoewel DSB failliet is en de dagelijkse leiding nu in handen is van curatoren. De bureaus blijven de mensen met beslaglegging en rechtszaken achtervolgen.
Dat stelde de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) woensdag. De stichting baseert zich daarbij op informatie van DSB-klanten. De stichting, eerder vertegenwoordiger van gedupeerden van aandelenleaseproducten, noemt de incassobureaus ,,zeer intimiderend'' en zegt dat er bij klanten ,,grote verwarring en onzekerheid'' heerst.
Het Steunfonds Probleemhypotheken zegt inmiddels tientallen verontruste telefoontjes te hebben ontvangen over de aanhoudende incassopraktijken. Vertegenwoordiger Jelle Hendrickx wil nu hierover op korte termijn met de curatoren gaan praten.
Geen invloed op verplichtingen
Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat de incasso gewoon doorgaat. ,,Een faillissement heeft geen enkele invloed op de verplichtingen die mensen zijn aangegaan. Als er klachten zijn over de incasso, kunnen mensen deze aan de curatoren uiten via een e-mail. Maar wij gaan ervan uit dat de incasso niet harder of zachter is geworden, maar gewoon normaal.''
http://www.telegraaf.nl/d(...)ij_DSB___.html?p=1,1
Brol: http://www.nu.nl/economie(...)odregeling-dsb-.htmlquote:'DNB lekte over noodregeling DSB'
AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft volgens weekblad Elsevier op 11 oktober, voordat de rechter hier een besluit over had genomen, mensen in de financiële wereld op de hoogte gebracht van de aanvraag voor een noodregeling voor DSB Bank.
DNB zou in ieder geval Niek Hoek, topman van verzekeraar Delta Lloyd en bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars, hebben geïnformeerd. Hoek zou de informatie daarna hebben doorverteld aan mensen buiten Delta Lloyd.
De rechter keurde de aanvraag in eerste instantie af, maar via de financiële wereld belandde het nieuws de volgende ochtend in de Volkskrant. Hierop trokken verontruste klanten miljoenen euro's weg bij de bank uit Wognum, en moest DSB alsnog onder curatele worden gesteld.
Tegenover NUzakelijk bevestigt Delta Lloyd dat Hoek op 11 oktober informatie over DSB heeft gekregen van De Nederlandsche Bank. "Wat daar is gezegd, laat ik echter in het midden", aldus een woordvoerder. Volgens hem heeft de topman deze informatie niet buiten Delta Lloyd verspreid.
Recherche
De Rijksrecherche onderzoekt momenteel wie er gelekt heeft naar de krant. Voor toenmalig DSB-directeur Dirk Scheringa is het al lang een uitgemaakte zaak. Scheringa beschuldigde DNB al op 12 oktober van het lek.
Hij had in de week voorafgaande aan de noodregeling te kampen met de gevolgen van de oproep van Pieter Lakeman om geld weg te halen bij de bank. Wat Scheringa betreft waren er daardoor wel miljoenen euro's verdwenen, maar kon de bank 'gewoon' verder; een noodregeling zou niet nodig zijn geweest.
Afgeketst
Wel spraken De Nederlandsche Bank, minister Bos en een bankenconsortium voorafgaande aan de noodregeling over een redding van DSB, maar die gesprekken ketsten af.
Het onafhankelijke onderzoek naar de neergang van DSB Bank en de rol van de toezichthouders, onder leiding van professor Michiel Scheltema, wordt op z'n vroegst 1 februari afgerond.
LOL ik las het nu pas, maar ik ken Willem van stamkroeg, Willem is de dorpsmalloot van oud-west, ene moment verteld ie je dat ie 2 panden heeft gekocht voor 3 miljoen, en zelfde dag verkocht met 5 ton winst, volgende vraag: hey Gap, kan je even biertje voor me kopen, al me geld staat namelijk vast op het momentquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 21:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
op www.geenstijl.nl zag je zojuist Willem Elings van www.webbank.com
26 miljoen geboden met 3 mrd garantievermogen
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallenquote:Toch nog hoop voor houders achtergestelde deposito's DSB?
De vereniging DSB-deposito's, die opkomt voor mensen met een achtergestelde deposito, stelt dat volgens de Europese regels de betrokken spaarders in aanmerking komen voor een vergoeding tot ¤100.000. DNB kijkt er serieus naar.
Expert
Mr Willem Jan van Andel (Wijn & Stael Advocaten), erkend expert op het gebied van insolventierecht en eerder al actief voor spaarders bij het faillissement van Van der Hoop Bankiers en Icesave bevestigt na uitvoerig juridisch onderzoek dat het DGS wel degelijk van toepassing is.
Garantie
Van den Andel in De Telegraaf: “Achtergestelde vorderingen vallen op grond van de Europese regels alleen dan niet onder het DGS, indien voldaan is aan strikte voorwaarden. De achtergestelde deposito’s die DSB aanbood voldoen niet aan die voorwaarden, waardoor ze wel gedekt zijn onder het Depositogarantiestelsel. Alle reden dus om een uitkering uit het Depositogarantiestelsel te eisen".
DNB
De Nederlandsche Bank onderzoekt momenteel of de achtergestelde obligatiehouders inderdaad onder het Depositogarantiestelsel vallen. DNB doet het verhaal van de gerenomeerde advocaat niet meteen af als onzin, maar kijkt er serieus naar.
Echt belachelijk vind ik het. Men was geïnformeerd over de risico's. Blijkbaar kennen we in Nederland helemaal geen eigen verantwoordelijkheid meer.quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Idd. Wat is het nut nog van 'achtergesteld'?quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Mwah, het gaat om circa vierduizend mensen en maximaal een ton per persoon. Totaal dus hoogstens 400 mln, maar waarschijnlijk heel veel minder.quote:Op maandag 16 november 2009 13:42 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat worden als straks die achtergestelde obligaties onder het DGS gaan vallen
Moet ik m'n geld al weg gaan halen bij de Rabobank? Want die draait voor 40% op voor de schade.
Die laatste zin was uiteraard ironisch bedoeld, maar wel om aan te geven hoe absurd het huidige systeem is.quote:Op maandag 16 november 2009 14:11 schreef k_man het volgende:
[..]
Mwah, het gaat om circa vierduizend mensen en maximaal een ton per persoon. Totaal dus hoogstens 400 mln, maar waarschijnlijk heel veel minder.
Waarom zou het überhaupt uitbetaald moeten worden? Gaan we dan ook alle aandeelhouders gedupeerden van Fortis compenseren? Of alle medewerkers gedupeerden van Fokker?quote:Op maandag 16 november 2009 15:52 schreef Bolkesteijn het volgende:
Lek dus bij DNB, eigenlijk zou DNB de het DGS voor de (achtergestelde) depositohouders moeten financieren, en niet de andere banken.
Kennelijk is er wetgeving die stelt dat ze wel onder het DGS vallen, dan kan je die wetgeving natuurlijk niet zomaar opzij schuiven. Maar ik doelde eigenlijk net zo goed op de gewone rekeninghouders, DNB heeft gelekt dus ik zou het wel een aardige vinden als DNB ook deels mee moet betalen aan het DGS.quote:Op maandag 16 november 2009 15:54 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Waarom zou het überhaupt uitbetaald moeten worden? Gaan we dan ook alle aandeelhouders gedupeerden van Fortis compenseren? Of alle medewerkers gedupeerden van Fokker?
En wie, denk je, verzorgt het vermogen van de DNB?quote:Op maandag 16 november 2009 15:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Kennelijk is er wetgeving die stelt dat ze wel onder het DGS vallen, dan kan je die wetgeving natuurlijk niet zomaar opzij schuiven. Maar ik doelde eigenlijk net zo goed op de gewone rekeninghouders, DNB heeft gelekt dus ik zou het wel een aardige vinden als DNB ook deels mee moet betalen aan het DGS.
Wel kan je natuurlijk een fundamentelere discussie voeren, in dat geval ben ik natuurlijk wel voor het volledig afschaffen van het DGS.
DNB zelf.quote:Op maandag 16 november 2009 16:01 schreef RvLaak het volgende:
[..]
En wie, denk je, verzorgt het vermogen van de DNB?
Pfffff.... alle curatoren zijn parasieten, Rutger is geen uitzonderingquote:
Oei.. dat gaat die niet leuk vindenquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wellicht vervelend voor ex-eigenaar/directeur Dirk Scheringa is dat de curatoren schrijven dat ze van plan zijn op korte termijn het faillissement van het nog functionerende DSB Beveiling bv aan te vragen. Deze dochter van DSB Bank is 'verantwoordelijk voor de persoonlijke beveiliging van onder meer leden van de statutaire directie, waaronder primair de heer Scheringa'.![]()
Dat wordt alsnog zwemmen met de vissenvoor Dirkie
http://www.quotenet.nl/bi(...)sb-beheer-online.php
Wat dacht je van ergens in het buitenlandquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:19 schreef Maraca het volgende:
[..]
Oei.. dat gaat die niet leuk vinden
edit: waar hangt die vent nu trouwens uit?
Ah, hij zit dus in Limburgquote:Op dinsdag 17 november 2009 23:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Wat dacht je van ergens in het buitenland
waar zijn vele "vrienden"hem niet kunnen vinden
quote:
Hoe kom je erbij dat het dit bedrag zou zijn? En ben je je ervan bewust dat de curator niet z'n eigen tarief bepaalt?quote:Op dinsdag 17 november 2009 21:47 schreef ikweethetookniet het volgende:
Zo kennen we rugter weer
Eerst even rustig kijken of er voldoende poen in huis is om zijn eigen zakken te vullen, en dat is uurtje factuurtje a 1.000 euro per uur ex btw![]()
Laat je even weten wat ie te zeggen had?quote:even bellen dus maar met die oetlul die alleen hogere belangen dient
T 020-6056157 of even emailen r.schimmelpenninck@houthoff.com
Idd tarief wordt bepaald door de rc maar aantal uurtjes wat hij maakt cq faktureert bepaalt hij zelfquote:Op woensdag 18 november 2009 00:54 schreef k_man het volgende:
[..]
Hoe kom je erbij dat het dit bedrag zou zijn? En ben je je ervan bewust dat de curator niet z'n eigen tarief bepaalt?
Bron: http://www.nu.nl/economie(...)dsb-zich-melden.htmlquote:Curator roept gedupeerden DSB op zich te melden
HILVERSUM - Curator Rutger Schimmelpenninck riep dinsdagavond gedupeerden van de DSB Bank op zich bij hem te melden. ''De enige die het kan oplossen is de curator plus het bureau in Wognum'', zei Schimmelpenninck in televisieprogramma Nova.
''Zolang het blijft hangen bij de stichtingen, is het bij mij onbekend.''
Verschillende belangenclubs buitelen al enige tijd over elkaar heen om gedupeerden van DSB bij te staan.
''Als die vertegenwoordigers een volmacht kunnen overleggen, zijn ze gesprekspartner. Maar de klant kan beter rechtstreeks contact opnemen met de curatoren.''
Garanties
Verder zei Schimmelpenninck dat Nederlandse banken in totaal 100 miljoen euro hadden geleend aan DSB. Bovendien draaien zij op voor 3,2 miljard euro aan garanties aan spaarders die onder het depositogarantiestelsel vallen.
De in totaal 3,3 miljard euro moet naar rato van het aantal spaarders dat een bank heeft worden opgehoest. Volgens de curator krijgt ING het grootste deel daarvan voor zijn kiezen, ''ING is de grootste naar wat ik hoor.''
Gegadigden
Er zouden al wel gegadigden zijn voor het overnemen van de leningenportefeuille van DSB ter waarde van 4 miljard euro. ''Er zijn er ook die delen willen kopen'', aldus Schimmelpenninck. Maar de curatoren willen eerst alles op een rijtje hebben voordat ze overgaan tot verkoop.
Tenslotte meldde hij dat er dit jaar twaalf huizen van DSB-klanten zijn verkocht via een veiling. ''En nog veel meer onderhands, dat zal ook doorgaan.''
Van hypotheekhouders die hun schuld niet kunnen betalen wordt het huis na zes maanden te koop gezet. Een jaar lang wordt geprobeerd dat onderhands te doen, daarna volgt een eventuele veiling.
© ANP
Het zou ook wel belachelijk zijn als die achtergestelde dingen opeens wel onder het DGS zouden vallen, terwijl zelfs in de voorwaarden stond dat ze er niet onder vallen.quote:Achtergestelde deposito's DSB vallen niet onder depositogarantieregeling
Achtergestelde deposito's vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Tot deze conclusie komt De Nederlandsche Bank (DNB).
Belangenverenigingen
DNB heeft naar aanleiding van verschillende vragen van belangenverenigingen die opkomen voor gedupeerde spaarders bij DSB Bank de regeling nog eens tegen het licht gehouden. Maar de bank blijft bij het standpunt dat spaarders met zogeheten achtergestelde deposito's zich niet kunnen beroepen op het garantiestelsel.
Hogere rente, hoger risico
Volgens het garantiestelsel hebben gedupeerde spaarders recht op een vergoeding tot 100.000 euro van hun spaargelden. Houders van achtergestelde deposito's krijgen een hogere rente dan op een gewone spaarrekening, maar lopen ook meer risico als een bank omvalt.
© RTLZ.nl
Mooizoquote:Op vrijdag 20 november 2009 18:52 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het zou ook wel belachelijk zijn als die achtergestelde dingen opeens wel onder het DGS zouden vallen, terwijl zelfs in de voorwaarden stond dat ze er niet onder vallen.
Of zoals ze het bij BNR zeiden vermorgen: ABN komt naar je toe deze zomerquote:Op vrijdag 27 november 2009 08:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
Huis Scheringa geplunderd
ABN Amro heeft tientallen kunstwerken uit de privéwoning van Dirk Scheringa in Spanbroek laten halen door bedrijf Kortmann Art Packers, schrijft de Volkskrant.![]()
Het in kunsttransporten gespecialiseerde bedrijf laadde donderdag circa vijftig kunstwerken in een vrachtwagen voor het huis. Naast schilderijen bestond de 'buit'ook uit een kamerscherm en een beeldhouwwerk. Vrijdag is Scheringa's herenhuis in het Friese Driesum aan de beurt.
![]()
![]()
http://www.depers.nl/economie/356432/Huis-Scheringa-geplunderd.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DePersHome+%28De+Pers.nl+-+Voorpagina%29
Maar dan wel zonder Gerritquote:Op vrijdag 27 november 2009 08:19 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Of zoals ze het bij BNR zeiden vermorgen: ABN komt naar je toe deze zomer
quote:Op vrijdag 27 november 2009 10:03 schreef k_man het volgende:
Ach, Scheringa kan daar alleen maar blij mee zijn. Hij wilde toch dat de collectie bij elkaar bleef?
quote:Het onderzoek naar zijn rol als financieel directeur bij DSB Bank zal hem vrijpleiten.
Het interview met Gerrit Zalm is om 16:20 live te zien op RTL Z op RTL 7. Daarna zal het interview op deze site rtlz.nl te bekijken zijn.
Onderzoek DNB en AFM
Dat verwacht Gerrit Zalm, die nu de topman is van staatsbank ABN Amro. In een interview met RTL Z zegt Zalm alle vertrouwen te hebben in de uitkomsten van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door toezichthouders DNB en AFM.
Betrouwbaar
Als de conclusie is dat Zalm niet langer deskundig of betrouwbaar is, legt hij zijn functie bij ABN Amro neer. 'Je kunt als bankier dan niet meer functioneren', aldus Zalm.
Kritiek
Zalm kreeg de afgelopen weken een hoop kritiek over zich heen. In het interview gaat hij daar uitgebreid op in.
Onvoorstelbare arrogantie van die l*lquote:Op vrijdag 27 november 2009 15:39 schreef RvLaak het volgende:
Zalm: mij valt niets te verwijten
[..]
DNB stuurt mails naar rekeninghouders DSBquote:Op vrijdag 27 november 2009 10:06 schreef Scorpie het volgende:
Wanneer kunnen de gedupeerde rekeninghouders hun geld terugkrijgen eigenlijk?
Heb vandaag een andere versie van dit boek gekochtquote:Op donderdag 19 november 2009 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Terrorismebestrijder vreesde volksoproer om failliet DSB'
donderdag 19 november 2009 08:43
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) hield rekening met een volksopstand als gevolg van de DSB-affaire. Op de avond dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan de rechter vroeg de bank van Dirk Scheringa onder curatele te plaatsen, is daarom besloten om alle panden van Scheringa te beveiligen
Dat staat onder andere te lezen in het Telegraafboek De opkomst en ondergang van DSB, dat zaterdagmiddag wordt gepresenteerd in boekhandel The Read Shop in Wognum.![]()
„Er werd ernstig rekening mee gehouden dat klanten in blinde paniek zouden raken als ze hoorden van het omvallen van de bank, dat zij woedend hun geld zouden komen opeisen bij de DSB en dat er wel eens ruiten van de (privé)panden van Scheringa zouden kunnen sneuvelen”,zo stelt een ingewijde.
In plaats van massale volkswoede kropen klanten echter massaal achter de computer om hun spaarcentjes veilig te stellen.![]()
Het boek schetst de gebeurtenissen vóór en na het DSB-échec. Ex-minister van Financiën Gerrit Zalm,nu topman bij ABN/ Fortis, die de ex-bankeigenaar in 2007 binnenhaalde om het imago van zijn concern op te poetsen, zou Scheringa een sms’je hebben gestuurd op de dag dat het licht doofde voor de bank, met de tekst ’wat rottig voor je’
![]()
![]()
Gedupeerde klanten kunnen overigens zaterdag op vertoon van hun oude DSB-pas tussen 14.00 uur en 17.00 uur een beperkt aantal gratisexemplaren afhalen bij het filiaal aan de Boogerd in Wognum. Vanaf begin volgende week is het boek in elke boekwinkel te verkrijgen voor 9,90 euro.
![]()
[ afbeelding ]
http://webshop.telegraaf.(...)artikel-ondergangdsb
http://www.telegraaf.nl/b(...)roer_door_DSB__.html
quote:Op donderdag 19 november 2009 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Terrorismebestrijder vreesde volksoproer om failliet DSB'
donderdag 19 november 2009 08:43
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) hield rekening met een volksopstand als gevolg van de DSB-affaire. Op de avond dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan de rechter vroeg de bank van Dirk Scheringa onder curatele te plaatsen, is daarom besloten om alle panden van Scheringa te beveiligen
Dat staat onder andere te lezen in het Telegraafboek De opkomst en ondergang van DSB, dat zaterdagmiddag wordt gepresenteerd in boekhandel The Read Shop in Wognum.![]()
„Er werd ernstig rekening mee gehouden dat klanten in blinde paniek zouden raken als ze hoorden van het omvallen van de bank, dat zij woedend hun geld zouden komen opeisen bij de DSB en dat er wel eens ruiten van de (privé)panden van Scheringa zouden kunnen sneuvelen”,zo stelt een ingewijde.
In plaats van massale volkswoede kropen klanten echter massaal achter de computer om hun spaarcentjes veilig te stellen.![]()
Het boek schetst de gebeurtenissen vóór en na het DSB-échec. Ex-minister van Financiën Gerrit Zalm,nu topman bij ABN/ Fortis, die de ex-bankeigenaar in 2007 binnenhaalde om het imago van zijn concern op te poetsen, zou Scheringa een sms’je hebben gestuurd op de dag dat het licht doofde voor de bank, met de tekst ’wat rottig voor je’
![]()
![]()
Gedupeerde klanten kunnen overigens zaterdag op vertoon van hun oude DSB-pas tussen 14.00 uur en 17.00 uur een beperkt aantal gratisexemplaren afhalen bij het filiaal aan de Boogerd in Wognum. Vanaf begin volgende week is het boek in elke boekwinkel te verkrijgen voor 9,90 euro.
![]()
[ afbeelding ]
http://webshop.telegraaf.(...)artikel-ondergangdsb
http://www.telegraaf.nl/b(...)roer_door_DSB__.html
vast niet, maar mij viel bij de rekening afschriften wel iets opquote:Op zaterdag 5 december 2009 13:07 schreef Black-Hole het volgende:
Heb net via de site de aanvraag gedaan, benieuwd of het inderdaad voor de kerst op de rekening staat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |