Omdat als DSB geschikt had met de probleemgevallen, er bij andere banken ook veel probleemgevallen een regeling met hun bank zouden willen treffen.quote:Op woensdag 6 januari 2010 12:49 schreef TheFrankey het volgende:
ik vraag mij af waarom dsb failliet moest..... als er maar enkele tientallen met problemen waren.
Niet vergeten dat DSB de nek om is gedraaid door media etc.
Het omstreden onderzoek van De Nederlandsche Bank naar DSB had jarenlang de codenaam 'Homerus'.quote:Op woensdag 6 januari 2010 14:32 schreef Maraca het volgende:
Het boek van Dirk Scheringa gaat Project Homerus heten
Ah, dan zal hij daar wel de inspiratie vandaan gehaald hebbenquote:Op woensdag 6 januari 2010 17:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Het omstreden onderzoek van De Nederlandsche Bank naar DSB had jarenlang de codenaam 'Homerus'.
Niet meer dan terecht naar mijn mening, gewone crediteuren en vermogensverschaffers hebben meer recht op geld dan wie dan ook. Dat kan dus vandaan getrokken worden bij de mensen die nog hun hypotheken kunnen afbetalen, daardoor stijgt immers de waarde van die activa.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:38 schreef Scorpie het volgende:
Goh, net op RTL 4 Nieuws, het feit dat curatoren geen boodschap hebben aan de gedupeerden
Joh, dat dit kan in Nederland
Daarom lach ik me ook kapot om die Lakeman knakker die wel even vol trots verkondigde dat hij de gedupeerden uit de brand zou helpen, tot nu toe is er nog helemaal niks nakkes nada gerealiseerd door meneer Lakeman, volgens velen hier toch een ware 'held'.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:53 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Niet meer dan terecht naar mijn mening, gewone crediteuren en vermogensverschaffers hebben meer recht op geld dan wie dan ook. Dat kan dus vandaan getrokken worden bij de mensen die nog hun hypotheken kunnen afbetalen, daardoor stijgt immers de waarde van die activa.
Ik niet. Het is te gek voor woorden.quote:Op woensdag 6 januari 2010 20:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik kan de actie van Lakeman nog steeds wel waarderen, bij een ontbijtshow een bank om zeep helpen.
Ik roep dit al vanaf de eerste minuut (en dat kan je terugzoeken in de topics). En tot op heden heb ik wederom gelijk: omvallen helpt niet.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Daarom lach ik me ook kapot om die Lakeman knakker die wel even vol trots verkondigde dat hij de gedupeerden uit de brand zou helpen, tot nu toe is er nog helemaal niks nakkes nada gerealiseerd door meneer Lakeman, volgens velen hier toch een ware 'held'.
Oh echt dus, ik dacht dat het een grapje van je wasquote:Op woensdag 6 januari 2010 19:24 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ah, dan zal hij daar wel de inspiratie vandaan gehaald hebben![]()
Ik maak geen grapjequote:Op woensdag 6 januari 2010 22:25 schreef eleusis het volgende:
[..]
Oh echt dus, ik dacht dat het een grapje van je was
Ik hoop het. Het wordt eens tijd dat de waarheid naar boven komt.quote:Op vrijdag 8 januari 2010 12:08 schreef TheFrankey het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)_over_DSB_overdreven
150 gevallen met problemen maar veel meer die hun geld kwijt zijn.
Over een paar maanden zal iedereen weten dat het failliet van DSB meer sclachtoffers heeft opgeleverd dan oplossingen
Bij de dombo's die dachten dat ze beter met curatoren konden onderhandelen zit zowieso een steekje los.quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:38 schreef Scorpie het volgende:
Goh, net op RTL 4 Nieuws, het feit dat curatoren geen boodschap hebben aan de gedupeerden
GVD ik wordt ook maar adviseur 300 euro per uur cashen katjing.....quote:Hypotheekleed kan dure kopstukken niet betalen
11 januari 2010, 10:41 uur | FD.nl
1
Door: Pieter Lalkens
De inkomsten van de Stichting Hypotheekleed zijn te laag om de vergoedingen (euro 300 per uur) voor voorzitter Pieter Lakeman en bestuurder Bert Oude Middendorp volledig te kunnen voldoen.
Samen hebben zij een 'voorwaardelijke en achtergestelde' vordering van enkele tonnen op de stichting die opkomt voor de belangen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door DSB Bank. Dat blijkt uit een gesprek met Oude Middendorp en uit door hem verstrekte gegevens.
Hypotheekleed heeft bovendien minder geld ontvangen dan op basis van het aantal donateurs verwacht mag worden. De ruim 3200 'leden' betalen eenmalig euro 59 en zijn in theorie dus goed voor ruim euro 188.000. Oude Middendorp, die Hypotheekleed in 2008 oprichtte, houdt er echter rekening mee dat de uiteindelijke inkomsten 'aanzienlijk lager' uitkomen. 'De verwachting is dat een aantal donateurs niet zal betalen.' Hypotheekleed heeft volgens hem tot nu toe euro 150.000 aan geld binnengekregen.
Geen extra bijdrage storten
De donateurs hoeven volgens Oude Middendorp geen extra bijdrage te storten, ook niet als de inkomsten onvoldoende zijn voor de honoraria. 'Voor euro 59 krijgen ze twee collectieve acties, tegen DSB en DNB, plus een inventarisatie van hun dossier.'
Lees ook: (alleen krantenabonnees)
Vraaggesprek met Oude Middendorp over zijn stichting: 'Hypotheekleed had Pieter Lakeman nodig'
Voor de fase na de collectieve acties, dus voor de individuele rechtszaken voor compensatie ('renvooiprocedures'), is een aanvullende bijdrage waarschijnlijk. Een optie is om van de donateurs een bedrag te vragen uit de eventuele compensatie die zij van het failliete DSB ontvangen. 'We zijn er nog niet uit hoe we dat doen.'
Hoogte van de vergoeding
Volgens Oude Middendorp is voor Sobi en voor hem elk een uurtarief van euro 300 afgesproken. Over de hoogte van de vergoeding hebben de donateurs geen inspraak gehad. Oude Middendorp hierover: 'Met de stichtingsvorm heeft dat niets te maken. Ook afnemers van een bv of een advocatenmaatschap hebben geen inspraak in het kostenpatroon van hun dienstleverancier.'
Dossier DSB
In de periode oktober 2008 tot en met december 2009 heeft Lakemans eigen stichting Sobi 800 uren besteed aan de belangenbehartiging door Hypotheekleed. Lakeman kan over die periode aanspraak maken op euro 240.000, maar heeft tot nu toe euro 50.000 ontvangen (circa euro 60 per uur). Blijft over een (achtergestelde) vordering van euro 190.000.
Advocatenpraktijk in Enschede
Oude Middendorp, die tevens een advocatenpraktijk in Enschede heeft, komt in dat tijdsbestek op 1.300 uren. Hij is in theorie dus goed voor euro 390.000. Daarvan is echter tot nu toe euro 47.000 uitgekeerd (circa euro 35 per uur). Blijft over een (achtergestelde) vordering van euro 343.000.
Gelet op de gelimiteerde inkomstenstroom van Hypotheekleed, is het onzeker of de bestuurders hun achtergestelde vordering of de vergoeding voor nog te verrichten werkzaamheden uitgekeerd krijgen.
Inkomsten van Hypotheekleed
Naast de vergoedingen voor Sobi en Oude Middendorp moeten uit de inkomsten van Hypotheekleed ook nog andere kosten worden gefinancierd. Hierbij gaat het onder meer om het maken en onderhouden van de internetsite van de stichting, advocatenkosten, softwareontwikkeling en kosten voor het secretariaat.
240.000 euro voor 3 maanden werkquote:Op maandag 11 januari 2010 12:46 schreef Basp1 het volgende:
[..]
GVD ik wordt ook maar adviseur 300 euro per uur cashen katjing.....
En dan verdeelt hij het geld onder zijn linker en rechter arm.quote:Op maandag 11 januari 2010 13:02 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Misschien kan hij Robin Hood spelen tijdens carnaval
En de ander ophitser wordt ook ontmanteld als een ordinaire golddiggerquote:Hendrickx profiteert van DSB-gedupeerden Uitgegeven: 13 januari 2010 15:30
Laatst gewijzigd: 13 januari 2010 15:30
AMSTERDAM - Jelle Hendrickx gebruikt zijn rol als belangenbehartiger voor DSB-gedupeerden om hiermee geld te verdienen voor zijn eigen financiële adviesbureau.
© ANP Voor een deel van de in problemen geraakte klanten van de bank sluit hij zelf nieuwe hypotheken af. De provisies strijkt zijn eigen bedrijf FC&S op. Dat erkent Hendrickx in weekblad Vrij Nederland.
Hij vermengt op die manier zijn functies als voorzitter van een stichting zonder winstoogmerk en als directeur van een commercieel bedrijf.
Hendrickx geeft toe dat dit erg veel van belangenverstrengeling weg heeft. ''Ik ben het er wel mee eens dat het beter is die rollen gescheiden te houden.'' Hendrickx zegt zijn aandelen eind deze maand in te leveren.
Namenlijst
Hendrickx heeft altijd geclaimd meer dan tweeduizend gedupeerden bij te staan. Maar verschillende partijen zeggen in Vrij Nederland dat het werkelijke aantal naar alle waarschijnlijkheid veel lager is.
Hendrickx weigert stelselmatig inzicht te geven in zijn namenlijst. ''Ik vermoed dat er in zijn administratie een mix zit van mensen die daadwerkelijk een opdracht hadden gegeven een klacht in te dienen en veel mensen die alleen als steunbetuiging een mailtje hadden gestuurd'', zegt Financieel Ombudsman Jan Wolter Wabeke
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |