Seven. | vrijdag 16 september 2022 @ 19:04 |
In het vorige deel werd weer lekker gebakken! DevilsAndDust: ![]() Goitske: ![]() ![]() Miss_sly: ![]() Hupje: ![]() ![]() Arvenis: ![]() Zo-is-dat: ![]() Seven.: ![]() ![]() Blues: ![]() ![]() AnneX: ![]() Mascara-klodder: ![]() ![]() [ Bericht 33% gewijzigd door Seven. op 16-09-2022 19:34:48 ] | |
miss_sly | vrijdag 16 september 2022 @ 19:09 |
Het is wel een beetje een cheat en daarom zo simpel, want de caramel komt van gecondenseerde melk en het zout van gezouten roomboter. Maar goed, als het lekker is! | |
AgnesGru | vrijdag 16 september 2022 @ 19:32 |
Bekend linkje ![]() Ik moet hem echt eens gaan maken. | |
miss_sly | vrijdag 16 september 2022 @ 19:45 |
Hij kwam hier vandaan ![]() | |
Seven. | zaterdag 17 september 2022 @ 15:29 |
Deze staat op te stijven in de oven: https://beaufood.nl/dadel-cheesecake/ Zit ook flink wat walnoot in. Morgen proeven ![]() | |
Yinny | zondag 18 september 2022 @ 12:07 |
Deeg is gemaakt, morgen bakken. Ik heb 3 repen pure chocolade in stukjes gehakt, want feves kan ik hier niet vinden. https://smittenkitchen.co(...)ip-cookie-revisited/ | |
Hupje | zondag 18 september 2022 @ 12:15 |
Ik haal net een marmercake uit de oven. De bedoeling was een vanille/red velvet cake, maar ik twijfelde ivm allergie van een van de gasten aan de cacao, dus heb ik maar gewoon een deel gekleurd ![]() ![]() Ach ja. Afkoelen en vanmiddag opeten ![]() ![]() ![]() | |
Seven. | zondag 18 september 2022 @ 15:38 |
Ziet er alsnog prima uit! | |
Seven. | zondag 18 september 2022 @ 21:37 |
M'n schoonvader heeft nog een extra stukje mee naar huis genomen ![]() ![]() Ik moet toch echt eens een kleiner bakblik halen, ik heb altijd van die dikke pannekoektaarten ![]() | |
Seven. | zondag 18 september 2022 @ 21:39 |
Damn ![]() ![]() | |
Seven. | zondag 18 september 2022 @ 21:45 |
Ik weet niet of deze link werkt maar dit wil ik nog een keer proberen (appeltaart op z'n kop): https://vm.tiktok.com/ZMFJnQnYK/ https://www.bakefromscratch.com/apples-honey-upside-cake/ | |
Yinny | maandag 19 september 2022 @ 20:07 |
![]() Ze zijn iets groter uitgevallen dan gepland....20 cm ofzo... Maar LEKKER! Krokante buitenkant en chewy midden, echt perfect! | |
Blues | maandag 19 september 2022 @ 20:16 |
Mmmm ![]() ![]() | |
Seven. | maandag 19 september 2022 @ 22:52 |
Dit soort baksels kunnen haast niet groot genoeg zijn ![]() | |
Molo | maandag 19 september 2022 @ 22:59 |
20 cm??? ![]() ![]() ![]() Oh wow Maar heerlijk als ze perfect zijn. Bak zwarte koffie erbij, genieten. ![]() | |
Blues | dinsdag 20 september 2022 @ 20:43 |
Morgen krijgen we vrienden op de koffie, ik ga weer de pasteis de nata maken ![]() ![]() | |
Vicky | woensdag 21 september 2022 @ 15:11 |
Dochter maakte vandaag mergpijpjes op school![]() Goddelijk lekker. Gevuld met bitterkoekjes en bessenjam | |
Blues | woensdag 21 september 2022 @ 16:57 |
Zien er professioneel uit joh! Mijn pasteis had ik iets kleiner gemaakt en beter uitgerold qua bladerdeeg. Perfect. Vriend heeft er een aantal mee in een doggybag ![]() | |
Vicky | woensdag 21 september 2022 @ 17:16 |
Ze doet de opleiding zelfstandig werkend bakker. Oeh ben benieuwd naar je pasteitjes | |
Blues | woensdag 21 september 2022 @ 17:41 |
![]() Ja zelfde bordje als in de OP. Met verse getweakte pastei de nataatjes ![]() [ Bericht 26% gewijzigd door Blues op 21-09-2022 17:48:18 ] | |
Vicky | woensdag 21 september 2022 @ 17:42 |
🤗🤤 | |
Seven. | woensdag 21 september 2022 @ 22:05 |
Ik wil die opleiding ook wel doen ![]() | |
Seven. | woensdag 21 september 2022 @ 22:05 |
Staat goed op dat bordje ![]() | |
Seven. | woensdag 21 september 2022 @ 22:09 |
M'n zoontje wordt zondag 2 dus dat wordt bakken! De choco tulband met ganache komt weer terug (deze keer niet laten schiften, of misschien toch gewoon gesmolten chocola doen ipv ganache). Verder de sticky toffee taart die ik al eens gemaakt had. En dan wil ik nog zo een omgekeerde appeltaart maken, lijkt wel verdacht veel op tarte tartin ![]() Ik moet dus een paar extra springvormen hebben. ![]() | |
Blues | woensdag 21 september 2022 @ 22:15 |
Hoe laat worden we verwacht ![]() | |
AnneX | woensdag 21 september 2022 @ 23:06 |
Twee jaar 🙃 ![]() | |
miss_sly | woensdag 21 september 2022 @ 23:22 |
Niet al twee jaar, toch? Hij is nog een baby, toch? | |
Seven. | donderdag 22 september 2022 @ 19:44 |
We hebben de foto's nog ![]() | |
miss_sly | donderdag 22 september 2022 @ 21:14 |
Ik deed vorige week de gratis workshop van wateetons over donuts maken. En vandaag heb ik het uitgeprobeerd. Laten we het erop houden dat er nog ruimte is voor verbetering ![]() ![]() Ze smaakten wel lekker, maar meer naar oliebol dan naar donut. De glaze was op zichzelf wel goed, mijn techniek om het op de donut te krijgen wat minder. | |
Seven. | donderdag 22 september 2022 @ 22:30 |
Geen slechte eerste poging, toch? | |
miss_sly | donderdag 22 september 2022 @ 22:37 |
Mwah, ik vond het wat tegenvallen. Maar misschien waren mijn verwachtingen ook wat te hoog gespannen ![]() Wat ik in ieder geval nog ga aanschaffen, is een setje uitstekend dat precies goed is voor donuts en Bagels, want dat was nu ook behelpen. | |
Seven. | donderdag 22 september 2022 @ 23:00 |
Voor je het weet, ben je een donut pro! | |
Blues | vrijdag 23 september 2022 @ 20:24 |
Crosspost, want ik heb vanmiddag ook gebakken: https://www.smulweb.nl/re(...)blauwe-kaas-walnoten ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Seven. | vrijdag 23 september 2022 @ 22:53 |
Ohhh, dat ziet er goed uit ![]() | |
AnneX | vrijdag 23 september 2022 @ 23:45 |
Mmmm.recept opgeslagen. Deed je de helft van het recept? Hier zie ik 6 muffins. | |
Blues | zaterdag 24 september 2022 @ 00:08 |
Yep de helft. Ze zijn wat aan de droge kant.. dat betekent dat de verhoudingen niet helemaal in orde zijn. Ik denk iets meer gesmolten boter er door. (En ik gebruik altijd volle melk) Oh en ik vond de blauwe kaas niet heel uitgesproken in de smaak, terwijl ik de meest pittige had gekozen... dat blijft w.s. supermarktkaas? Nou ja genoeg om nog eens te maken en dan tweaken! | |
Hupje | zondag 25 september 2022 @ 12:58 |
Het eerste project van dit weekend: pinda karamel taart (van rutgerbakt.nl) Deeg maken, koelen, in de vorm, koelen (hoezo denken ze dat je plek hebt voor een hele bakvorm in de diepvries?!) en dan blind bakken. ![]() Daarna zonder vulling bakken. Helaas stortte de rand een beetje in, ik had meer vulling moeten hebben. ![]() Karamel maken, pinda's erdoor en op de bodem doen. Weer afkoelen. ![]() Ganache maken (ik had me verkeken op de hoeveelheid slagroom die ik nodig had, dus heb wat minder ganache gemaakt) en op de karamel doen. ![]() Chocolade (soja)slagroom maken, toefjes spuiten, beetje cacao en pinda's erbij. Met gewone slagroom was dit vast veel mooier en strakker geworden, maar ja. ![]() Opeten! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 25 september 2022 @ 13:00 |
![]() | |
Tuindier | zondag 25 september 2022 @ 15:39 |
Ik bakte dit weekend vegan taarten: Banoffeepie ![]() Cheesecake met rood fruit ![]() Italiaanse carrot cake ![]() Ik vond de cheesecake iets te massief, maar wel lekker. Dan andere twee waren allebei erg goed gelukt en super lekker ![]() | |
Blues | zondag 25 september 2022 @ 16:51 |
![]() Welk recept gebruikte je voor die Italiaans carrotcake? | |
AnneX | zondag 25 september 2022 @ 16:56 |
@Tuindier alledrie geproefd ![]() Jullie zijn uitslovers met die taarten.. Hier hield ik het simpel: een variatie op appelplaattaart. Dat vind ik al werk genoeg. ![]() Recept: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/appel-galette De Raz el hanout is zonder zout van https://www.kruidenkarava(...)engsels-zonder-zout/ | |
Tuindier | zondag 25 september 2022 @ 17:29 |
Ze zijn alledrie gebaseerd op recepten uit Dosia bakt Vegan ![]() | |
arvensis | zondag 25 september 2022 @ 18:09 |
Ik had bij de Jumbo een cookie cuttersset gehaald en daar de achterkant van gebruikt. Heel handig, je kan er verschillende groters mee maken. Dit was mijn enige poging. Vond ze wel veel lekkerder dan kant en klare donuts. | |
SV-tje | zondag 25 september 2022 @ 20:51 |
Dit weekend weer een bruidstaart gemaakt![]() | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:31 |
Wow ![]() | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:40 |
![]() ![]() ![]() ![]() Tulband heb ik 2 keer moeten maken want ik had de siliconen vorm niet ingevet, want 'dat hoeft niet met siliconen vorm' aldus mijn man ![]() ![]() M'n moeder was niet helemaal mee en vroeg wat een sticky tokkietaart was. De visite heeft er goed van gegeten. ![]() | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:42 |
Jemig, helemaal los gegaan, ziet er echt goed uit allemaal!
![]() | |
SV-tje | zondag 25 september 2022 @ 22:42 |
Appeltaart ziet er heerlijk uit. Hoe had je de ganache nu gemaakt? Het wit rond de bruidstaart is ook ganache, ik speel altijd met de dikte van de ganache. | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:44 |
Holy f... wat een werk. Waren ze lekker? | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:45 |
100ml ongeklopte slagroom, opwarmen maar niet koken. 100gr pure chocola erin en minuutje laten smelten, en dan roeren. Ik denk dat ik de volgende keer meer slagroom doe. | |
Hupje | zondag 25 september 2022 @ 22:45 |
Project twee was een haastklusje, met een ander recept dan de vorige keer. Deze cakerol is geen succes ![]() ![]() | |
Seven. | zondag 25 september 2022 @ 22:47 |
De cake zelf ziet er precies goed uit, alleen de vulling is ook gewoon best lastig. Ervaring leerde mij dat die echt behoorlijk stevig moet zijn (botercreme bijvoorbeeld). | |
Hupje | zondag 25 september 2022 @ 22:54 |
Op z'n tijd hou ik wel van zo'n projectje, volgens mij is dit de meest bewerkelijke taart die ik ooit heb gemaakt:
| |
Hupje | zondag 25 september 2022 @ 22:56 |
Het is aardbeienjam met banketbakkersroom, maar de room is kennelijk niet dik genoeg. Vorige keer heb ik inderdaad met een andere vulling gedaan. Ach ja. Het smaakt best, gewoon niet kijken ![]() | |
SV-tje | zondag 25 september 2022 @ 23:14 |
1 op 1 zou voor pure chocolade de juiste verhouding moeten zijn. In vergelijking de witte chocolade ganache op mijn bruidstaart is 250ml slagroom met 750g witte chocolade omdat die uit moet harden in de koelkast en witte chocolade zachter is van zichzelf. Maar als ik de ganache maak is deze vloeibaar en kan ik hem over de taart gieten. Ik doe de slagroom in een beslag kom, stukjes chocolade erin en dan op 450watt in de magnetron (de enige reden waarom we een magnetron hebben). Afhankelijk van de hoeveelheid van 10 seconden tot een aantal minuten. | |
Seven. | maandag 26 september 2022 @ 21:08 |
Binnenkort maar weer eens proberen! | |
fietsie | woensdag 28 september 2022 @ 17:23 |
Ondanks het diëten (OMAD) heb ik soms gewoon even zin beetje in de keuken te knutselen; vanmiddag was zo'n middag. Een curiositeit meegenomen uit een Duitse supermarkt moest t worden.... Maulwurf Kuchen... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Straks als toetje van het avondeten, met een bolletje vanille ijs... Dus hoe ie smaakt kan ik nog niet vertellen ![]() | |
AnneX | woensdag 28 september 2022 @ 17:50 |
Die bananen ![]() | |
fietsie | woensdag 28 september 2022 @ 21:32 |
Maulwurf = Molshoop. Voor degenen die google nog niet omarmd hebben ![]() | |
AnneX | woensdag 28 september 2022 @ 21:42 |
Smaakte het nou? Of was het ijs het lekkerst? | |
fietsie | woensdag 28 september 2022 @ 21:43 |
Ja was lekker bananig, en de chocolade taart was ook wel lekker. Het was vooral de combi die het een leuk dessert maakte. | |
Seven. | woensdag 28 september 2022 @ 22:10 |
Ik had nog chocoladetulband en sticky toffee over en meegenomen naar m'n werk. Enorme hit ![]() En nou hebben we aankomende maandag een evenement: de opening van onze locatie! Dat wordt echt super hectisch dus kwestie van hapklare dingen klaarzetten. Ik ga kijken wat ik nog meer kan bakken. Als ik het maar makkelijk mee kan nemen dus dan is iets dat je in cake-achtige plakken kunt snijden wel een goed idee. Dus sticky toffee in cakevorm bijvoorbeeld. Aan de andere kant: de échte drukte is 's avonds. Dus iets hartigs is ook wel een idee. | |
Seven. | woensdag 28 september 2022 @ 22:12 |
Wat supermooi ![]() En dan ook nog lekker ![]() | |
Seven. | zaterdag 1 oktober 2022 @ 14:21 |
Straks weer bakken. Choco tulband, sticky toffeetaart (ik had nl nog toffeesaus over), 2 of 3 cakerollen en upside down perentaart is het plan ![]() Iemand trouwens enig idee waarom mijn sticky toffeetaart vooral in het midden van het bakblik wil rijzen? | |
Seven. | zondag 2 oktober 2022 @ 14:38 |
Upside down peren taart ![]() ![]() ![]() Volgende keer het midden ook bedekken met een kontje peer of zo. De bodem is deze keer veel sponziger. Straks ff proeven ![]() | |
Seven. | zondag 2 oktober 2022 @ 16:59 |
Dit was trouwens het recept. Deze was echt superlekker, volgende keer alleen 5 minuutjes korter bakken en verder niks meer aan doen. Ik heb niet het recept gevolgd wat betreft de karamel. Ik heb suiker in de steelpan gedaan met een beetje water, aan de kook brengen en daarna niet meer roeren, maar alleen de pan shaken tot het bruin wordt (duurt trouwens veel langer dan ik dacht!). [ Bericht 29% gewijzigd door Seven. op 02-10-2022 20:06:45 ] | |
Seven. | zondag 2 oktober 2022 @ 20:02 |
Druk geweest dit weekend. Morgenvroeg aansnijden en dan alles verdelen over verschillende wegwerp dienbladen en in een paar kantoren neerzetten. ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | zondag 2 oktober 2022 @ 21:43 |
@Seven Volgens mij ben je jarig. ![]() Is het gebruikelijk om zo uitgebreid te trakteren? Mèn. | |
Seven. | zondag 2 oktober 2022 @ 23:01 |
Ik ben in juni jarig ![]() ![]() | |
arvensis | zondag 2 oktober 2022 @ 23:16 |
Ziet er heerlijk uit allemaal! | |
miss_sly | maandag 3 oktober 2022 @ 15:13 |
Je hebt flink wat gebakken. Zullen ze wel heerlijk van smullen vandaag! Ik heb voor de verandering weer een volkoren-rozijnenbrood dat staat te rijzen. Ik wil het deze keer niet in de cakevorm waarin ik het altijd bak afbakken, maar gewoon in een vorm op de plaat leggen en zo bakken. Dat kan toch prima? In een vorm is toch niet perse noodzakelijk? | |
stavromulabeta | maandag 3 oktober 2022 @ 16:17 |
Nee hoor, dat is het beestje zelf. Valt me toch een beetje tegen dat dit geen hartige taart met molsvulling is. | |
miss_sly | dinsdag 4 oktober 2022 @ 12:32 |
Was ie toch al voor de helft op voor ik eraan dacht om nog een foto te maken ![]() ![]() Nog lekkerder dan in zijn normale 'bus'vorm ![]() | |
Seven. | dinsdag 4 oktober 2022 @ 23:30 |
Nomnom! | |
BillDauterive | vrijdag 7 oktober 2022 @ 17:45 |
Een baktopic voor vragen, ha, hier moet ik zijn, denk ik. Ik houd van bakken, doe het veel te weinig, maar eigenlijk had ik een vraag over een brood van de bakker. Afgelopen week heb ik een brood bij de bakker gehaald waar bij thuiskomst bleek dat er geen zout in zit, toen ik vandaag terugging om te vragen of dat klopte, vertelden ze me dat er iets fout gegaan was met het brood en kreeg ik een nieuwe mee. Wat kan ik nog met het oude brood doen? Ik houd niet van eten weggooien Het ziet eruit als brood, maar er zit vrijwel geen smaak aan. Wat kan ik er van maken, dat het wel weer lekker is? wentelteefjes? croutons? of moet ik gewoon maar heel zout vleeswaren op het brood doen om het nog enigszins te laten smaken? | |
AnneX | vrijdag 7 oktober 2022 @ 23:06 |
Niks mis met minderen van zout. Wij eten al jaren zoutarm. Dat is bij uit eten weleens een onaangename verrassing: Zout! Inderdaad lijkt ‘pimpen’ met kaneelsuiker en wentelteefjes een goed oplossing. Kun je ook nog een korrel zout door de melk doen. Het is weekend: alle dagen ontbijten met wentelteefjes ![]() . | |
Elleska | zaterdag 8 oktober 2022 @ 09:04 |
Wentelteefjes ![]() Broodpudding is ook handig als je een heel brood moet verwerken. Die kan je zowel zoet als hartig maken. | |
Seven. | zaterdag 8 oktober 2022 @ 14:02 |
Ik ben weer aan het googelen ![]() | |
Yinny | zaterdag 8 oktober 2022 @ 21:13 |
Broodovenschotel! Zoiets: https://www.simplyrecipes(...)breakfast_casserole/ | |
Seven. | zaterdag 8 oktober 2022 @ 21:24 |
Upside down peren-chocoladecake!![]() Mix van m'n chocotulbandbeslag, met peren en karamel er bovenop. Was messy want m'n springvorm houdt al die karamel niet tegen, dus ik vertel mezelf elke keer dat ik een dichte bakvorm moet kopen. Alleen het komt er steeds niet van. Verder geleerd: dunner beslag is een wat dikkere laag peer want het loopt er makkelijk tussen waardoor de peer een beetje gaat drijven en dan heb je dus niet zo'n spectaculaire bovenkant om te zien. En qua smaak nog even checken hoe het uitvalt maar ik heb in 2 stappen gebakken: peren en karamel stonden al 2 uur klaar voor het beslag er bovenop ging. Peer heeft dan de neiging om te krimpen, waardoor het beslag nog meer de ruimte krijgt op de bodem. | |
Hupje | donderdag 13 oktober 2022 @ 13:02 |
Kind heeft studiedag vandaag, we zouden een dagje weg gaan, maar gisteravond was hij niet fit. Dan maar een dagje rondom huis en kiezen wat hij wil voor de lunch. Het werden wafels.![]() | |
sirdanilot | donderdag 13 oktober 2022 @ 15:17 |
Ik heb deeg voor kruidnoten gemaakt. Ik laat dit nog een paar dagen rusten voordat ik ze ga bakken want ik heb gelezen dat het dan lekkerder wordt. Ik had nog ouwe speculaaskruiden uit NL, daar heb ik wat zelfgemalen foelie ( @Jan_Onderwater ) en wat witte peper aan toegevoegd want het zijn toch pepernoten. In ouderwetsche pepernoten (die taaie) zit overigens geen peper ![]() Vroeger heetten alle exotische kruiden gewoon peper vandaar. Van een spaanse chilipeper totaan piment. | |
Jan_Onderwater | donderdag 13 oktober 2022 @ 15:48 |
Speculaaskruiden, Extra pijpkaneel, kruidnagel en Foelie doen het ook prima in de Gluhwein | |
maily | zondag 16 oktober 2022 @ 17:42 |
Zoete broodschotel! Met oa. rozijnen, sukade, gedroogd fruit .... ![]() | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 11:07 |
Vorige week brownies gebakken. Ik ben weer op zoek naar inspiratie, deze keer voor koekjes. Wel ff koektrommel halen ![]() | |
SV-tje | zaterdag 22 oktober 2022 @ 12:08 |
Ik vind deze twee heel lekker Snickerdoodles https://nombelina.com/snickerdoodles/ Chocolade pindakaas koekjes https://whereindc.wordpre(...)utter-cookie-recipe/ | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 12:50 |
Ik zat eigenlijk te denken aan gevulde koek ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 22 oktober 2022 @ 14:03 |
Oehhh das volgens mij best een uitdaging. | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 17:38 |
Tot dusver gedoe met het deeg (te zacht) en de vulling (te nat). Alles staat op te stijven, straks weer een poging. | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 17:39 |
Snickerdoodles mogelijk volgend weekend ![]() | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 19:41 |
Wat een ellende ![]() ![]() | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 20:05 |
Nog best goed gelukt! Alvast die kleine warm geproefd, qua textuur ook prima geworden maar te warm om veel over de smaak te zeggen. ![]() | |
AnneX | zaterdag 22 oktober 2022 @ 20:17 |
Ziet er goed uit! zeg Seven. ![]() Gewaagd om aan te beginnen. | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 21:30 |
Ik zat zelf eerst enorm te klungelen met rondjes uitsteken maar dat wilde niet in 1 stuk van het aanrecht komen. Dus uiteindelijk heeft m'n man het overgenomen en er zelf maar iets van gemaakt. Goed gelukt! | |
#ANONIEM | zaterdag 22 oktober 2022 @ 21:32 |
![]() | |
maily | zaterdag 22 oktober 2022 @ 22:38 |
Wat een ellende ![]() En de kleinste is voor mini morgen. Volgens mij is de helft al op ![]() | |
Seven. | zaterdag 22 oktober 2022 @ 22:51 |
![]() | |
Goitske | zondag 23 oktober 2022 @ 17:20 |
Ooooh lekker! | |
arvensis | zondag 23 oktober 2022 @ 17:45 |
Ziet er goed uit Seven! Ik heb net m’n grootste faal gebakken. Moest dit worden https://kookmutsjes.com/recept/romige-chocolade-gebakjes/ Maar de kom van m’n mixer was warm. ![]() Maar volgens mij is het een groot fiasco, ook de cake en ganache. En dat terwijl de recepten van Kookmutsjes hier altijd goed lukken. | |
maily | zondag 23 oktober 2022 @ 17:48 |
Jammer .... maar misschien is het nog gewoon heel lekker, ook al ziet het er niet uit ![]() | |
Seven. | zondag 23 oktober 2022 @ 19:42 |
Thanks! Ziet er in het recept wel heel goed uit. Hopelijk valt de schade mee. Hoe zoiets kleins je hele recept op de kop kan zetten ![]() En ganache... Het is mij nog nooit gelukt ![]() | |
Goitske | zondag 23 oktober 2022 @ 22:00 |
Vind ik ook wel een dingetje om ganache echt goed te maken | |
maily | woensdag 26 oktober 2022 @ 12:51 |
En? | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:08 |
In de TT staat voor bakfoto's, -vragen en -tips, dus ik stel mijn vraag eens hier. Het is bijna december, en ik ben dan jarig en we vieren kerst met cadeautjes. Ik ben op zoek naar ideeën. Wat zijn nou dingen die jullie hebben/gebruiken om te bakken, buiten de gebruikelijke dingen, die je echt geweldig vindt? Bakvormen, of messen, of een deegroller of broodvorm, bepaalde mixen, weegschaal, wat dan ook? | |
AnneX | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:20 |
Dit: https://www.tasteofhome.com/article/what-is-a-danish-dough-whisk/ Mengen van droge ingrediënten en al het beslag, inclusief brood. | |
arvensis | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:21 |
Mwah. Niet wat ik er van had verwacht. Maar er ging dus van alles mis. ![]() Vandaag ben ik jarig en ik heb geen taart voor mezelf gebakken. ![]() Heb wel allemaal bakspul gevraagd voor m’n verjaardag. ![]() | |
maily | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:27 |
* Van harte gefeliciteerd!!! ![]() ![]() | |
maily | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:28 |
Hier staan ook leuke dingen: CUL / Pats hier met je nieuwe keukenspeeltjes topic #9 | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:37 |
Gefeliciteerd ![]() | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:38 |
Gefeliciteerd! ![]() | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:39 |
O ja die zag ik laatst genoemd worden. Gaat op het lijstje! Ik zag daar vooral elektrische apparaten langskomen, maar heb het niet helemaal doorgespit, Zal daar nog eens doorheen lopen. | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:43 |
Vandaag had ik ook de oncontreelbare drang om iets te bakken ![]() Het werden speculaasjes, onder andere omdat ik me herinnerde dat ik nog een plankje had uit een kerstpakket ooit dat ik nog nooit had gebruikt. Het valt niet mee ![]() ![]() Deze helft ging sneller; ![]() En ze smaken prima. Ik had wel een simpel deegrecept gebruikt. De volgende keer probeer ik eens een ander deeg dat moet afkoelen in de koelkast. MIsschien dat het daarmee wat beter lukt. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:50 |
Als ik morgen zin en puf heb ga ik Kugelhopf van Rutger maken. Oh en de eieren moeten ook nog goed zijn natuurlijk. Zondag doet mijn zusje boodschappen voor me (heb eindelijk ook eens een keer corona ![]() ![]() Heb alleen geen kirsch of überhaupt alcohol in huis maar kan de rozijnen toch ook gewoon in water laten wellen? https://rutgerbakt.nl/cake-recepten/recept-kugelhopf/ | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:51 |
Jij hebt mijn bakstijl ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 17:53 |
Ik heb laatst een tulbandvorm gekocht. Geen idee of je die al in je collectie hebt. Wat ik al had is een vorm voor sloffen. Ben ik ook erg blij mee. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2022 17:54:59 ] | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 18:01 |
En dat is? ![]() | |
miss_sly | vrijdag 28 oktober 2022 @ 18:02 |
O ja, ik heb een hele chique tulbandvorm, maar een gewone heb ik nog niet. En een vorm voor sloffen, dank! Dat denk ik al een tijdje en nu was ie uit mijn gedachten. | |
Seven. | vrijdag 28 oktober 2022 @ 18:31 |
Danish whisk gaat op de verlanglijst | |
tombolafan | vrijdag 28 oktober 2022 @ 18:34 |
Het is lief bedoeld natuurlijk, maar zou je wel iets eetbaars zelfgemaakts aan haar geven als je corona hebt? ![]() | |
Yinny | vrijdag 28 oktober 2022 @ 19:43 |
Kan ook in thee of een vruchtensap laten weken | |
arvensis | vrijdag 28 oktober 2022 @ 19:59 |
*klik voor bakvorm* Ik vind deze fijn, komen altijd mooie taarten uit. Ik haal m’n bakblikken meestal bij Turkse winkeltjes. Die hebben net speelsere vormen. Heb laatst een madelief-vorm gehaald maar nog niet uitgeprobeerd. Een keukenmachine is ook heel fijn om te hebben. | |
arvensis | vrijdag 28 oktober 2022 @ 19:59 |
En bedankt allemaal ![]() ![]() | |
Bleie | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:19 |
Gefeliciteerd! | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:24 |
Ja ![]() ![]() ![]() @miss_sly, ik begin zoals op de bovenste foto en dan ben ik het zat en eindig zoals op de onderste foto want geen zin/geduld meer. @Yinny, het dichtste wat bij vruchtensap in de buurt komt wat ik in huis heb is tomatenketchup of appelmoes ![]() Maar thee heb ik wel. Zal ik aarbeienthee of gewoon doen en dan flink wat suiker erbij? Wat ik ook kan doen is gewone thee en daar kaneelstokje, jeneverbessen, gember en kruidnagel in laten trekken. Dussss aardbeienthee of kruidenthee? Wat zouden jullie doen? | |
Bleie | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:25 |
Als je brood bakt: een rijsmandje? Een pakketje met verschillende soorten bloem en meel van een molen? | |
Seven. | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:26 |
Gefeliciteerd! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:26 |
Oh wat gaaf! Maar wat een bedrag ![]() | |
arvensis | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:36 |
Welke? Die eerste staat ook voor goedkoper te koop op Bol en op andere sites/in andere winkels. De tweede is omgerekend ¤7,79. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 20:59 |
Zie alleen deze staan: Nehir Papatya – Aluminium Bakvorm – 26 cm voor ¤27,95 Mooie spullen hebben ze hoor! | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2022 @ 22:56 |
Pepernoten gebakken ![]() ![]() ![]() | |
AnneX | vrijdag 28 oktober 2022 @ 23:23 |
Oh, niet opgelet: Van Harte nog ![]() De danish whisk heeft een aantal maten. Zelf heb ik de middenmaat. Kan morgen wel even de diameter meten. Het werkt beter dan een vork of garde. | |
Seven. | zaterdag 29 oktober 2022 @ 10:53 |
Ik heb dadels, walnoten en filodeeg. Dus dat wordt een soort baklava straks. Alleen ik heb geen zin om naar de supermarkt te gaan voor een sinaasappel. | |
Cathmar | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:37 |
Ook voor bv pannenkoeken beslag is het een ideaal ding | |
arvensis | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:58 |
Voor baklava moet je pistache hebben. ![]() Ik gebruik dit recept. Had hem ooit uitgeschreven.
[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 29-10-2022 12:05:00 ] | |
AnneX | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:59 |
Pannenkoekenhuis aan de overkant😉 Even gemeten: diameter whisk 7 cm. Steel lengte 25 cm. | |
FranticDJ | zaterdag 29 oktober 2022 @ 11:59 |
Ze zijn goed uitgedreven ![]() recept van Holtkamp kan ik wel enorm aanraden voor speculaas. En dan idd ff een paar dagen in de koelkast laten liggen. | |
Seven. | zaterdag 29 oktober 2022 @ 12:05 |
Eigenlijk mag mijn recept geen baklava heten ![]() ![]() | |
arvensis | zaterdag 29 oktober 2022 @ 12:10 |
Ontbijtkoek? ![]() Of dadelballetjes?
| |
Seven. | zaterdag 29 oktober 2022 @ 12:29 |
Oeh, ontbijtkoek! ![]() De filodeeg is al een uur aan het ontdooien ![]() Dus deze wordt het: dadel walnoten hapjes ![]() https://www.smulweb.nl/re(...)t-dadels-en-walnoten | |
Molo | zaterdag 29 oktober 2022 @ 12:31 |
Er zijn tig soorten baklava toch? Dadel is trouwens extreem zoet, dus gezond is het niet. Wel lekker ![]() Sticky toffee pudding is mijn go to recipe voor overgebleven dadels ![]() | |
Seven. | zaterdag 29 oktober 2022 @ 15:44 |
Eerst havreflarn gemaakt! https://www.culy.nl/recepten/zweedse-havermoutkoekjes/ ![]() | |
Seven. | zondag 30 oktober 2022 @ 11:04 |
En deze is lekker geworden. Wel aantal dingen geleerd over het gebruiken van filodeeg. Bij de middelste laag willen de lagen niet op elkaar blijven. De onderste laag was te dik dus ik moest echt drukken om er met m'n mes doorheen te komen. En iets minder citroensap.![]() | |
arvensis | zondag 30 oktober 2022 @ 11:07 |
Lekker ![]() | |
Seven. | zondag 30 oktober 2022 @ 11:19 |
Ja, dat zijn ze echt! Ik ga dit zeker vaker maken, ik ben normaal niet zo van harde koeken maar dezen zijn echt heel lekker. En makkelijk om te maken. Volgende keer doe ik zelf trouwens aanzienlijk minder suiker, ik hou van havermout en de suiker overheerst de smaak van de havermout net te veel. Colin is lekker een kwartier bezig met 1 koekje dus ook nog eens leuk vermaak ![]() Wel gepriegel met gesmolten chocola en het op elkaar plakken van de koekjes ![]() | |
dutchdevil | zondag 30 oktober 2022 @ 19:02 |
Gister en vandaag weer eens aan het bakken gegaan. Dochter was 17 oktober jarig maar toen waren we lekker op vakantie dus vandaag pas haar verjaardag gevierd. Afwerking ging niet helemaal zoals ik wou (wat lelijke kale plekken nog aan de zijkant) en glazuur wou niet mooi van de taart aflopen. Maar goed, dat laatste minder erg want er ging toch nog een lading snoep op. En dochter was er blij mee en dat is het belangrijkste 😊 | |
#ANONIEM | zondag 30 oktober 2022 @ 19:05 |
Je plaatje doet het niet ![]() Edit: nu wel. Ik vind 'm prachtig ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2022 19:09:07 ] | |
dutchdevil | zondag 30 oktober 2022 @ 19:08 |
Zo lang geen foto's meer gepost. Moest even kijken hoe het ook alweer moest (kom nog uit het tinypic tijdperk ![]() | |
#ANONIEM | zondag 30 oktober 2022 @ 19:09 |
postimg vind ik zelf het makkelijkste | |
Hupje | zondag 30 oktober 2022 @ 19:19 |
Tof @dutchdevil @Seven. ziet er ingewikkeld uit. Ik had vandaag bakdag ![]() Rozijnen bolletjes (kind mag die uit de winkel niet eten, nu kunnen we weer even vooruit) ![]() We waren op vakantie geweest in Friesland, daar aten we Fryske dúmkes. Nu dus zelfgebakken. Ik had er iets meer anijs in mogen doen en ze nog even moeten koelen voor ik ze in de oven deed. Nu liepen ze behoorlijk uit. ![]() ![]() En nog een pie voor het avondeten: ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Hupje op 30-10-2022 19:42:32 ] | |
Seven. | zondag 30 oktober 2022 @ 21:53 |
Wauw, mooi kunstwerkje! ![]() Druk baasje! Fryske dûmkes ![]() | |
zeeuws_meisje | donderdag 3 november 2022 @ 16:13 |
Hallo, ik heb een vraagje. Ik zou notentaart bakken, maar dat was ik even vergeten en nu heb ik alles in huis behalve slagroom voor de toffeevulling (caramel + boter + slagroom = toffee-achtige vulling) Ik heb wel volle melk in huis. Gaat dat ook? Geen zin om terug te moeten naar de winkel.. | |
AnneX | donderdag 3 november 2022 @ 16:54 |
Ja, best wel. Dat heb ik even geleden ook gedaan. Bijvoorbeeld: https://www.carolabaktzoe(...)en-in-enkele-minuten | |
zeeuws_meisje | donderdag 3 november 2022 @ 17:39 |
Thanks, ik waag het erop. Het moet niet vloeibaar zijn he, het is zo'n Zwitserse notentaart, bodem met daarom fudge-achtige vulling met walnoten erin. | |
SV-tje | donderdag 3 november 2022 @ 17:52 |
Deel vervangen door melk en deel door roomboter. Dan blijft de dikte ongeveer gelijk | |
#ANONIEM | dinsdag 8 november 2022 @ 20:22 |
* mascara-klodder heeft iets te vieren dus taart ![]() Boter en zout stonden nog op het aanrecht dus die missen op de foto. Appels geschild en in stukjes gesneden (minst leuke van een appeltaart maken) en de amandelen zijn inmiddels ontvliest en met de rest gemixed ![]() Hopelijk heb ik voor middernacht een appeltaart ![]() ![]() ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 8 november 2022 @ 21:34 |
Zou ik ook doen. Het gaat uiteindelijk om het vetgehalte wat je wilt bereiken. | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2022 @ 08:03 |
Volgens mij is het gelukt ![]() ![]() ![]() | |
miss_sly | woensdag 9 november 2022 @ 08:12 |
Hij ziet er mooi uit! | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2022 @ 11:58 |
En hij is nog lekker ook ![]() | |
maily | woensdag 9 november 2022 @ 11:59 |
Dat wordt weer een geslaagde klus ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2022 @ 12:20 |
Hij is nog druk bezig. Maar gaat echt tof worden in de keuken ![]() | |
AgnesGru | woensdag 16 november 2022 @ 10:35 |
Tijdje terug de cheesecakebrownies uit de Bakbijbel gebakken. Na het bakken al twijfels of het wel goed gaar was, en dat bleek ook. Het was erg zacht en bleef deels vloeibaar. Had hem een nacht laten afkoelen (in de oven) Nu lees ik op zijn blog dat meer mensen bij de brownies daar tegenaan lopen. Wat zouden jullie adviseren? Hogere temperatuur, langer bakken, in de koelkast zetten? | |
miss_sly | vrijdag 18 november 2022 @ 15:07 |
Wegens verjaardag van mijn meneer maakte ik vandaag een appeltaart. Op verzoek van dochter maakte ik geen ruitjesbovenkant, maar wat sterren. En als je heeeeel goed kijkt, zie je in het midden (een kwartslag gedraaid op de foto) ook '51' staan; dat is zijn leeftijd ![]() ![]() Het is wel nog meer werk, heb ik het idee, al die losse sterren. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 november 2022 @ 15:12 |
Hoe leuk zo met die sterretjes ![]() | |
AnneX | maandag 28 november 2022 @ 15:10 |
Even op zondagmiddag speculaasbrokken bakken. Hallo…is het advies om het deeg een nachtje in de koelkast te laten logeren. Recepten eerst lezen. Behalve of de ingrediënten in huis zijn. Affijn, vanmorgen haalde ik een bruine baksteen uit de koeling. En na een uur nog even steenhard. Op advies van @minilot zachtjes kloppen. En de volgende keer voorgevormd n de koeling doen. Uiteindelijk had mn.X meer kracht en heeft het voor elkaar gekregen. Geproefd: prima speculaas, ietwat zwaar. En wij eten zoutarm. Er had minder dan de 7 gram zout in het deeg gemogen. Recept is van de moeder van Janneke Vreugdenhil https://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/29/speculaas-van-moeder-a430687
| |
AnneX | maandag 28 november 2022 @ 15:14 |
Oh ja, dit waren de laatste amandelen in the house. ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 28 november 2022 @ 15:23 |
Dat is nog prachtige speculaas geworden ![]() | |
Blues | maandag 28 november 2022 @ 17:41 |
Goed gelukt! Leuke repo! En ik vroeg me al af van wie die handen waren qua geen naggellakjes ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 4 december 2022 @ 20:24 |
@Yinny raadde me gisteren aan om een Marokkaanse (?) griesmeelcake te maken met de vla die ik in een Too good to go-pakket kreeg. Het was chipolatavla maar dat leek me wel prima voor dit recept. Ik had gisteren een feestje en de cake werd zeer goed ontvangen. Er waren nog 2 taarten dus niet alles ging op. Een aantal mensen hebben dus nog wat punten mee naar huis genomen. Ik heb 1 cake gebakken en die 50 minuten in de oven gedaan. Geen zin in gedoe met 2 lagen. Toen was hij perfect van kleur en textuur. ![]() Als ik nog eens vla scoor, maak ik dit zeker weer. Supersimpel, lekker en bijzonder. | |
Seven. | zondag 4 december 2022 @ 21:09 |
Ohhh, vlataart! ![]() Mooie inspiratie. | |
Hupje | zondag 4 december 2022 @ 23:26 |
Dat ziet er lekker uit, @Lucky_Strike Traditie van de laatste jaren: pepernotencake! (Eigenlijk kruidnoten cake) ![]() Zo leuk, mijn zoontje maakte intussen kruidnoten, hij kan echt al een groot gedeelte zelf. Heel gezellig ![]() | |
Yinny | maandag 5 december 2022 @ 15:56 |
Fijn dat het gelukt is! | |
Goitske | maandag 5 december 2022 @ 21:40 |
Imgur heeft problemen met uploaden en opnieuw installeren helpt nu niet dus maar even zo, ik heb vrijdag even snel fudge gemaakt voor de kinderen om mee te nemen naar de scouting Ingrediënten 1 blikje gecondenseerde melk 300 gram chocolade 150-200 gram kruidnoten Goede hand mini marshmallows Paar schuimpjes En voor de versiering schuimpjes, pepernoten, tumtum's en sprinkels Zet een bakblik neer waar je het in wil doen met bakpapier. Doe in een pan de gecondenseerde melk, zachtjes laten warm worden, chocolade toevoegen en laten smelten. Roer daarna de kruidnoten er door, de marshmallows en doe het in het beklede blik. Versier de bovenkant en zet een uur of 2-3 in de koelkast. Snijd in blokjes want het is best machtig https://www.instagram.com/p/Clq74-Sst_P/?igshid=MDJmNzVkMjY= | |
AnneX | maandag 5 december 2022 @ 23:47 |
Oei @Goitske ik denk dat ik de fudge maar even voorbij laat gaan. Lezen alleen is al heerlijk. (Graag wil ik een keer fudge maken. Ooit eens gedaan en ik weet er niks meer van). | |
lojanda | dinsdag 6 december 2022 @ 13:22 |
Ik maak heel vaak deze fungeert e is door de pindakaas heel smeuïg. Zo lekker ![]() Fudge Ingrediënten: 250g Cruncy Pindakaas 300 g poedersuiker 500g bruine suiker 125g Roomboter 120 ml melk Vanillestokje (alleen zaden) of een theelepel essence. 1) Smelt de boter op middelhoog vuur 2) Voeg de melk en bruine suiker toe. Roer tot alles is opgelost. 3) Kook gedurende 2-3 minuten. (Niet roeren). 4) Haal van het vuur en klop de pindakaas en vanille erdoor. 5) Klop/roer beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. 6) Leg ze in een met bakpapier beklede of met boter beklede schaal. 7) Koel in de koelkast. Als het helemaal is afgekoeld kun je de plak in stukken snijden. | |
maily | dinsdag 6 december 2022 @ 14:07 |
@Goitske @AnneX @lojanda CUL / Caramel! | |
Postbus100 | donderdag 8 december 2022 @ 14:29 |
Mijn vader stond hier gisteren op de stoep met een cadeau voor me: een keukenmachine ![]() ![]() Ik had eerder een keukenmachine, maar er was iets mee, en ik had hem gevraagd om ernaar te kijken (al zo'n anderhalf jaar geleden), en toen heeft hij hem verder gesloopt, and that was it. Ik miste 'm op zich niet. Het was een goedkope, en ik had hem om te kijken of zoiets me beviel (maar ik heb geen grote vriezer en ik ben alleen, dus ik bak niet zoveel). Deze week begon mijn vader ineens heel geheimzinnig te doen: 'Ik bel je morgen. Ik heb misschien een verrassing voor je. Kunnen we nu langskomen? Nee, je kan niet hier langskomen, ik moet bij jou langskomen.' Raadsels raadsels. En ineens stond hij hier gisteren met een (tweedehands/één keer gebruikte) keukenmachine op de stoep, als vervanger van mijn eerste ![]() ![]() ![]() | |
Hupje | donderdag 8 december 2022 @ 15:37 |
@Postbus100 Wat lief ![]() | |
Yinny | vrijdag 9 december 2022 @ 09:35 |
Mooie verrassing! | |
Bleie | vrijdag 9 december 2022 @ 19:37 |
Wat lief! | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 12:31 |
Ik ben nogal gek op griesmeel, dus deze heb ik in de oven staan nu ![]() | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 14:10 |
![]() ![]() | |
maily | zaterdag 10 december 2022 @ 14:11 |
Je plaatje doet het niet ... | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 14:12 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 december 2022 @ 14:15 |
postimg gebruiken. Na uploaden kiezen voor hotline voor fora | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 14:18 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 december 2022 @ 17:59 |
Net kletskoppen gebakken voor straks bij de thee ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 10 december 2022 @ 18:09 |
Mooi ![]() | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 20:44 |
Smaakt heerlijk! ![]() | |
Seven. | zaterdag 10 december 2022 @ 20:45 |
Oh kletskoppen! ![]() ![]() Weer inspiratie ![]() | |
Molo | zaterdag 10 december 2022 @ 20:48 |
Sehen gut aus! | |
arvensis | zondag 11 december 2022 @ 19:58 |
Vandaag hebben de kindjes gebakken. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2022 @ 13:08 |
Zusje en nichtje komen zo een bakkie thee doen dus er maar wat lekkers bij gemaakt ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2022 13:10:36 ] | |
AnneX | zaterdag 17 december 2022 @ 13:28 |
Gewoon in de herhaling. De variatie was een onderlaag van gele room uit een pakje ![]() De raz el hanout past wel bij winterse tijden. | |
arvensis | zaterdag 17 december 2022 @ 13:58 |
Ziet er heerlijk uit! | |
arvensis | zaterdag 24 december 2022 @ 09:45 |
![]() Drippen is nog best lastig ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 24 december 2022 @ 09:52 |
Ohhh dit ziet er zo erg lekker uit met die bonbons en al dat chocola ![]() | |
Yinny | zaterdag 24 december 2022 @ 11:42 |
Gefeliciteerd! | |
Seven. | zaterdag 24 december 2022 @ 12:04 |
Perfectionist gespot ![]() ![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 24 december 2022 @ 12:10 |
Wat zijn de bakplannen voor deze kerst? Ik ga dit jaar niet zo veel bakken. Alleen een appel crumble en een breekbrood. | |
Goitske | zaterdag 24 december 2022 @ 12:25 |
Ik heb geen oven dus wil kijken of ik nog een taart kan toveren uit de airfryer en anders niks | |
AnneX | zaterdag 24 december 2022 @ 13:19 |
Hieraan begonnen https://plumstreetcollect(...)rt-from-nyt-cooking/ Nu even pauze voor een oliebol. Een lekkere. | |
miss_sly | zaterdag 24 december 2022 @ 13:27 |
Ik ga zelf niets bakken, maar mijn man gaat een sticky toffeepudding bakken. Ik heb er koffie-ijs bij gemaakt voor het grande dessert morgenavond. | |
Vicky | zaterdag 24 december 2022 @ 13:46 |
![]() Vervelend hoor, een dochter die op school bezig is met patisserie.. Ze heeft echt de meest verrukkelijke verjaardagstaart gemaakt! | |
Molo | zaterdag 24 december 2022 @ 13:47 |
Zoooo dat ziet er allemaal goed uit zeg! | |
AnneX | zaterdag 24 december 2022 @ 15:26 |
Lekker @Vicky en ook gefeliciteerd. Net als @arvensis Dit is de kerst toet taart om mee te nemen naar diner elders. Minder rood uitgevallen dan verwacht, volgens plaatje. ![]() Voor de volledigheid recept: https://plumstreetcollect(...)rt-from-nyt-cooking/ | |
maily | zaterdag 24 december 2022 @ 15:28 |
Wat gaaf gedaan ook met die losse chocola ![]() ![]() ![]() | |
maily | zaterdag 24 december 2022 @ 15:28 |
Prachtig! Felies ![]() | |
Yinny | zaterdag 24 december 2022 @ 15:37 |
Wauw! Dat is genieten | |
AnneX | zaterdag 24 december 2022 @ 17:15 |
Ging ik op zoek naar wat te doen met 2 eiwitten en nog precies 150 gram fijne kristalsuiker in the house. En kom ik Betty tegen. Goeie tips en prettig leesbaar, die ik pas las toen er 30 schuimpjes in de oven staan te drogen. https://bettyskitchen.nl/meringues-maken-schuimpjes-recept/ Morgen de curd mee ‘aankleden’ na vervoer. | |
yinu | zondag 25 december 2022 @ 10:00 |
Oh leuke combinatie. Ik heb nog veel cranberries over dus ik ga de curd in ieder geval maken! En dan ook schuimpjes, altijd lekker. En misschien ook wel de taart… even kijken nog. | |
AnneX | zondag 25 december 2022 @ 10:20 |
Met 2 eiwitten waren nog veel meer schuimpjes mogelijk. Alleen lag de bakplaat al vol en ik was er klaar mee einde van de middag. Houd dan wat cranberriesap apart om de schuimpjes een rood streepje te geven. Tip van Betty verderop haar pagina! Bij jumbo bleek geen gemberkoekjes meer in assortiment (?) en ik nam bastognekoeken. Foto volgt nog. | |
yinu | zondag 25 december 2022 @ 10:52 |
Als ik de taart maak met korst moet ik nog koekjes kopen. Of ik kan de ‘originele’ korst bakken want die ingrediënten heb in wel in huis. (Geen rijstebloem maar wel gewone, dat kan vast ook wel, of anders een gewoon simpel taarkorstdeegje) Streepje is wel een leuk idee ja! | |
AnneX | zondag 25 december 2022 @ 20:15 |
Is het gelukt? Kersttoet. Met schuimpjes.In werkelijkheid wel roder. Zal aan de belichting liggen. ![]() Bij het 20e schuimpje had ik de draai van de spuitzak te pakken. ![]() | |
SV-tje | zondag 25 december 2022 @ 22:58 |
Vandaag was het paté, Rocky road fudge en lemon bar als onderdeel van een 6 gangen diner. | |
yinu | zondag 25 december 2022 @ 23:18 |
De taart is bijna af, alleen de curd staat nog af te koelen, hij moet zo nog 10 minuutjes in de oven. De curd is superlekker maar wel heel machtig! ![]() Hoe smaakte de jouwe? Maar ik was er al bang voor, er zat toch een beetje dooier in de eiwitten dus de schuimpjes zijn niet gelukt, want het eiwit wil niet stijf worden. ![]() | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 01:29 |
Alleen maar complimenten. ![]() Jammer van de schuimpjes. | |
yinu | maandag 26 december 2022 @ 09:36 |
![]() Ik ben benieuwd hoe deze in de smaak valt! Ik klop er wel wat slagroom bij… Heb wel maar ongeveer de helft van de suiker gebruikt in de curd trouwens. Ik weet nooit of Amerikaanse recepten nou zo veel suiker hebben of dat ik het verkeerd omreken maar Google zei dat 1 cup 200 g suiker is, en ik had 340 gram cranberry’s. Ik heb het bij 80 gram gehouden. Met kerstavond ook cranberry compote gemaakt en toen maar met een klein schepje suiker dus ik vond dit wel heel zoet. De smaak is wat mij betreft nu prima. Ik heb alleen de curd geproefd, niet samen met de korst, en die is ook nog zoet natuurlijk… en ik vind zuur juist lekker. | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 10:14 |
Oh laat weten van minder suiker. Als er weer fijne kristal suiker in huis is, heb ik alles om nog een keer te maken. Er waren meer cranberrie curd recepten en die gingen ook uit van 1 cup. Misschien van elkaar gekopieerd ![]() P.S. heb je niet een zeef gebruikt? | |
Tuindier | maandag 26 december 2022 @ 10:18 |
Ik schuif net een sinaasappel/amandel/cranberry cake in de oven. Nu nog iets bedenken met de rest van de cranberries. | |
yinu | maandag 26 december 2022 @ 10:22 |
Nee ik heb niet gezeefd - de curd met de schilletjes bedoel je? Had wel gekund ja. Na het blenderen van de bessen. Volgende keer… Die curd van het recept van AnneX is makkelijk aan te passen qua hoeveelheden en echt superlekker! | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 10:23 |
Vezels ![]() | |
loveli | maandag 26 december 2022 @ 11:13 |
Help. Ivm verandering van locatie kerstdiner moet mijn vlees in een andere oven dan die ik gewend ben. Gasoven met standen 1 t/m 8. Volgens internet is stand 1 140 graden. Ik wilde langzaam garen op 80-100 graden. Houten lepel tussen ovendeur schijnt de truc te zijn om de temperatuur laag te houden voor schuimpjes, heeft iemand hier ervaring mee en tips om te voorkomen dat m'n bout mislukt? | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 11:31 |
Heb je een oventemperatuurmeter ter beschikking? Met de deur op een kier is de temp dan wel handig in de gaten te houden, denk ik. Of: kan het in je eigen bekende oven en dan ingepakt vervoeren? en dan final shot zoals je hierboven beschrijft? Dan is het langzaam gegaard zoals gewenst en vervolgens op smakelijke eettemp om te dineren. Vlees hoeft toch niet super warm/heet te zijn? Succes! P.S. denk als in “hooikist” voor vervoer. In pan/ schaal - niet lekkend - badlakens eromheen - zoiets… ![]() Dan willen wij wel weten hoe het is verlopen… | |
loveli | maandag 26 december 2022 @ 11:37 |
Vlees en ik zijn al bij de onbekende oven, plan was 8 uur in de oven, andere dingen doen terwijl bout langzaam gaart. Kernthermometer is aanwezig, oventhermometer nog niet kunnen vinden, nog even zoeken. Tx. | |
SV-tje | maandag 26 december 2022 @ 11:58 |
Dan zou ik me alleen focussen op de kerntemperatuur. Graag of 5 instellen onder uiteindelijke temperatuur en dan uit de oven halen en inpakken. | |
loveli | maandag 26 december 2022 @ 14:22 |
"Instellen van de oven" is laagste stand en pollepel tussen de deur ![]() Oventemperatuur lijkt net iets boven de 90 te zijn. | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 14:30 |
Komt goed. Fijne dag ![]() | |
loveli | maandag 26 december 2022 @ 18:08 |
Volgens mij is 'ie perfect geworden. Kerntemperatuur goed medium (sommige eters kunnen niet tegen bloed een ik vertik fase schoenzool). Tegen het einde nog een oventhermometer gevonden, op de tochtstand precies 90 graden. ![]() | |
AnneX | maandag 26 december 2022 @ 18:11 |
Perfect. ![]() | |
yinu | dinsdag 27 december 2022 @ 00:10 |
De cranberry curd tart was ook een succes! De velletjes/vezeltjes waren niet storend gelukkig. Ik weet niet of ik het volgende keer wel zou zeven… dit was prima eigenlijk! En zeker zoet genoeg met 80 gram suiker @AnneX Dank voor t recept! | |
Goitske | woensdag 28 december 2022 @ 20:53 |
Nou ik dacht dat imgur het weer deed maar helaas Ik heb vandaag kniepertjes gebakken om alvast proef gedraaid met de kniepedtjes dus als ik het niet vergeet mee te nemen kan ik mijn collega's morgen blij maken. https://www.instagram.com/p/CmtlF2FskwY/?igshid=MDJmNzVkMjY= [ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 28-12-2022 20:59:09 ] | |
Yinny | woensdag 28 december 2022 @ 21:01 |
Lekker, ik ga ze morgen bakken...maar eh...hier misschien posten? derLudolf in FEE / Knijpertjes, knieperkes, kniepertien, iezerkoekies | |
Goitske | woensdag 28 december 2022 @ 21:05 |
Ik zit nu na herstart van mijn telefoon en update van imgur te kijken of ik hem anders kan plaatsen maar krijg nog steeds een error... | |
Sharuun01 | donderdag 29 december 2022 @ 11:44 |
Ik heb geen instagram dus heb ze met een printscreen ervan gehaald en geupload Deze zijn dus van Goitske, niet van mij! Enne ze zien er lekker uit @Goitske ![]() ![]() | |
arvensis | donderdag 29 december 2022 @ 12:04 |
Ziet er goed uit!! | |
AnneX | donderdag 29 december 2022 @ 12:14 |
@Goitske ![]() | |
Goitske | donderdag 29 december 2022 @ 18:57 |
Dank je! ![]() Echt de helft op m'n werk kent het verschijnsel kniepertjes niet... ze zaten ze wel te eten ![]() | |
Goitske | vrijdag 30 december 2022 @ 16:50 |
![]() | |
Seven. | vrijdag 30 december 2022 @ 17:02 |
Mooi geworden! Wat gebruik je om ze omheen te rollen? | |
Goitske | vrijdag 30 december 2022 @ 17:07 |
https://www.bouwhuis.com/vulrollen-rvs-14cm-set-6 Alleen kan mij niet voorstellen dat ik ooit zo gek ben geweest om die prijs te betalen ![]() | |
Hupje | zondag 8 januari 2023 @ 14:38 |
De imgur app werkt weer bij mij ![]() Ik had nog kant en klaar croissant deeg wat op moest, en toen de oven toch aan stond, heb ik ook nog focaccia en appelcrumble gebakken ![]() ![]() ![]() Eerste poging focaccia, helaas plakte het deeg bij de laatste rijs aan het plastic. Dat doe ik een volgende keer dus anders. | |
miss_sly | maandag 9 januari 2023 @ 20:03 |
We hadden nog slagroom over die tot morgen goed is, dus bakte ik een cake om de slagroom mee op te eten ![]() ![]() ![]() Het is een marmercake, maar het donkere is geen chocolade, maar koffie ![]() ![]() | |
AnneX | maandag 9 januari 2023 @ 20:20 |
Slagroom ín de koffie vind ik best lekker! Lepel ik ook uit de gebakjes als die er zijn en dan in de koffie. Het moest op: Hier ook de cranberriecurd - de kerstmis toet - in de herhaling met minder suiker, nl. 60 gram. https://plumstreetcollect(...)rt-from-nyt-cooking/ Het was niet zuriger, wel frisser van smaak. @yinu | |
maily | maandag 9 januari 2023 @ 20:38 |
Je moet wat he | |
miss_sly | maandag 9 januari 2023 @ 20:53 |
Ik vind slagroom in de koffie ook lekker! In dit geval was de slagroom zonde, want die was te sterk en daardoor kwam de lekkere koffiesmaak van de cake minder goed uit de verf. | |
yinu | maandag 9 januari 2023 @ 21:10 |
Ik heb 'm ook al een tweede keer gemaakt, met een zelfgebakken korstdeeg want ik had geen koekjes in huis, en nog minder suiker in de curd, ik denk ook ongeveer 60g. Nog steeds lekker! Ik vermoed lekkerder dan met de aangegeven hoeveelheid suiker want ik houd niet zo van heel zoet, en ik vind cranberry's juist lekker omdat ze zuur zijn. | |
Seven. | zondag 15 januari 2023 @ 10:01 |
Gisteren eksie koekoek gebakken maar helaas mislukt. Moet een hele luchtige eiercake zijn maar zakte volledig in. http://www.suricepten.nl/eksie-koekoe-ingris-boroe-eiercake/ | |
AnneX | maandag 16 januari 2023 @ 16:10 |
Tussen de bedrijven door alsnog een rol bladerdeeg opgemaakt, die eigenlijk over de datum (25 dec jl.) was…😳 die durft… Dat komt omdat dit voorbij kwam. Niet helemaal gelukt. Smaakt wel. Het werden er vier.
| |
Hupje | maandag 16 januari 2023 @ 21:07 |
Als ik een (zuivelvrije) eetbare print / ouwel plaatje wil bestellen voor op een taart, waar kan ik dat dan het beste doen? Ik zie dat mijn vaste bakker fototaarten aanbiedt, zouden ze dan zelf de foto's printen? Of besteden bakkers dat ook uit? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 januari 2023 @ 18:08 |
Wat heb ik toch een hekel aan appels schillen maar wat hou ik toch van appeltaart ![]() ![]() | |
AnneX | dinsdag 17 januari 2023 @ 19:45 |
Idem hier. Vooral bij zulke hoeveelheden. Op de appel plaattaart gaan ongeschilde appels. Decoratief hoor met een rood randje.😉 https://madebyellen.com/plaattaart-met-appel-kaneel-amandelen/ | |
Bleie | donderdag 19 januari 2023 @ 07:56 |
Appels schillen is met een dunschiller toch zo gedaan? | |
Sunshine1982 | zaterdag 21 januari 2023 @ 10:32 |
Ik ga zo een Poolse cake maken, Makowiec. Ik krijg van een Poolse collega eens in de zoveel tijd kinderkleding waar ik altijd heel blij mee ben. Het leek me wel leuk om iets te maken waar ze als het goed is bekend mee is. Heb net wat ingrediënten gehaald bij de Poolse sklep. Foto's volgen (als het enigzins lukt ![]() | |
Blues | zaterdag 21 januari 2023 @ 12:05 |
Wegens overschot aan Elstars en nog hartige deegplakjes in de vriezer ga ik NU kleine appeltaartjes in mijn muffindingesen maken ![]() | |
AnneX | zaterdag 21 januari 2023 @ 12:50 |
Geen idee! Weet je al meer? Bakker gevraagd? | |
Blues | zaterdag 21 januari 2023 @ 13:31 |
![]() ![]() | |
Hupje | zaterdag 21 januari 2023 @ 14:33 |
Nee, er stond een hulpje in de winkel vandaag. Volgende week ga ik het weer proberen. En anders bel ik ze even. | |
AnneX | zaterdag 21 januari 2023 @ 15:32 |
Vandaag deed ik ook weer appelbakjes. Erg simpel. Rol bladerdeeg in vierkanten verdeeld, met vingerknokkel in cup gefrut, een lepel mini-appelstukjes in kaneelsuiker in cup, snippers walnoot erover. Dichtvouwen, eigeel erover. Wat korrels witte basterd erop. Het werden 6 stuks. Edit: 1 appel bleek voldoende. Volgend keer doe ik ‘gewoon’ appelflappen.😂 Deeg over: in 4 reepjes - op de ene helft mini blokjes kaas- dichtvouwen en met vork dichten. Ook eigeel kwasten en wat sesamzaadjes erover gestrooid. ![]() ![]() | |
Sunshine1982 | zaterdag 21 januari 2023 @ 15:51 |
Voila, mijn Makowiec is klaar. Ik wist niet dat het zulke grote units waren, dus ik hou een rol voor mezelf. Anders heeft ze veel te veel. ![]() Aangesneden: ![]() | |
Molo | zaterdag 21 januari 2023 @ 15:56 |
Oh heerlijk! Lang geleden dat ik die at, waanzinnige smaak | |
Sunshine1982 | zaterdag 21 januari 2023 @ 16:19 |
Ja, het smaakt niet verkeerd ![]() Het is niet iets zoals een cake wat je even in elkaar flanst en de oven in mikt. Maar het is niet moeilijk om te maken, dat is het probleem niet. | |
Molo | zaterdag 21 januari 2023 @ 16:31 |
Vind het ook snel te droog worden door het type deeg Misschien eens proberen met een briochedeeg ofzo gecombineerd. Maar maanzaad in gebak is sowieso een pluspunt ![]() | |
Seven. | zaterdag 21 januari 2023 @ 21:12 |
Heeft iemand al eens stroopwafels geprobeerd te maken? Ik wil mijn kniepertjes ijzer aanslingeren morgen. | |
AnneX | zaterdag 21 januari 2023 @ 22:10 |
Dan volg ik je.😎 | |
Sunshine1982 | zondag 22 januari 2023 @ 08:28 |
Stroopwafels ![]() | |
Goitske | zondag 22 januari 2023 @ 10:52 |
Ik ben benieuwd hoe het gaat. Ik wil het nog altijd een keer doen maar tot nu toe nog niet van gekomen | |
Blues | zondag 22 januari 2023 @ 11:43 |
Nooit van gehoord! Cake met fruit? | |
Molo | zondag 22 januari 2023 @ 11:43 |
Intussen leest Blues verder gok ik ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zondag 22 januari 2023 @ 11:44 |
![]() | |
#ANONIEM | zondag 22 januari 2023 @ 18:27 |
Omg, ik lag gistermiddag in bed met een kop thee en een pak stroopwafels en bedacht me: die moet ik toch ook zelf kunnen maken?! Komt wel dichtbij zo ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 22 januari 2023 @ 18:28 |
@Seven heb je vandaag een poging gewaagd? | |
Vicky | zondag 22 januari 2023 @ 19:17 |
Oeh dat ziet er lekker uit! Mijn jongste dochter haalde haar eerste onvoldoende ooit ze ligt er niet wakker van trouwens .. dat moest gevierd worden net zelfgemaakte macarons. Ze zijn niet supermooi, maar ze smaken er niet minder om. ![]() | |
Seven. | zondag 22 januari 2023 @ 19:42 |
Jazeker! Echt niet makkelijk ![]() ![]() Volgende keer: Minder suiker in de stroop. Met de helft van de stroop, hadden we het ook gered. Meer suiker in het beslag. Doorsnijden heb je max 5 seconden voor, gebruik dus een scherpe spatel die je er in 1x door kan drukken ipv rondom snijden want dan breekt het laatste deel sowieso af. Ik had dit recept: https://www.stroopwafels.com/nl/koekjes-bakken/ | |
Sunshine1982 | zondag 22 januari 2023 @ 20:37 |
Die zien er toch prima uit? Ik hoorde ooit eens in een bakshow op tv dat macarons moeilijk zijn om te maken, dus ik vind het knap! @Seven waar bak je de stroopwafels op? | |
Seven. | zondag 22 januari 2023 @ 21:20 |
Cloer kniepertjes ijzer heb ik gebruikt, dat ging prima (en leuk dat ik dat ding dus vaker dan 1x per jaar kan gebruiken). | |
AnneX | zaterdag 28 januari 2023 @ 16:13 |
Aha…de stroopwafels zijn best aardig gelukt 👍🏼 En de macarons ![]() Vanmiddag op aanraden van @minilot gebakken, want gember https://www.davidlebovitz(...)h-shortbread-recipe/ Gewoon aandrukken met lepel van het kruimelig deeg. Oh en er stond een flesje Australische gembersiroop ![]() Aardig zoals het eruitziet. Veel suiker en boter ![]() ![]() ![]() | |
Seven. | zaterdag 28 januari 2023 @ 20:19 |
Ik zit hier te watertanden ![]() | |
maily | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:03 |
Ik zat te kwijlen ![]() | |
Viv | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:07 |
Wat vond je Poolse collega ervan? ![]() | |
Sunshine1982 | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:22 |
Ik gaf het en ze werd emotioneel. Ze herkende het meteen als food from home zoals ze het zei. We hebben niet eens zo'n hele sterke band. We zijn eigenlijk ex-collega's en ze appt me alleen wanneer ze weer kinderkleding voor me heeft. Maar heel automatisch gaven we elkaar een dikke knuffel. Het was gevoelsmatig het mooiste wat ik ooit aan iemand gegeven heb ![]() | |
Viv | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:27 |
Nohh wat tof!! ![]() | |
Blues | zaterdag 28 januari 2023 @ 23:49 |
Nog even over de stroopwafels, mijn nichtje heeft een kookwinkel en dit zag ik vandaag bij haar op fb:![]() ![]() | |
Seven. | zondag 29 januari 2023 @ 07:38 |
Poah, dat ziet er goed uit! Wil ze haar recept en tips delen? | |
Blues | zondag 29 januari 2023 @ 11:10 |
Gevraagd ![]() (overigens was zij, voor ze de kookwinkel begon, banketbakker, dus wat daar allemaal voor lekkers voorbij komt, mmmmm ![]() ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Blues op 29-01-2023 11:16:12 ] | |
AnneX | zondag 29 januari 2023 @ 11:15 |
En dan komt zij hiéro posten? Nudge nudge wink wink 😉 | |
Blues | zondag 29 januari 2023 @ 11:17 |
Ze houdt het puur zakelijk.. maar je kan ze wel volgen hiero ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 januari 2023 @ 11:21 |
Die boekensteun van hun fb-pagina ![]() ![]() | |
Elleska | zondag 29 januari 2023 @ 12:25 |
Die stroopwafels moet ik ook eens proberen nu we een kniepertjesijzer hebben. Half januari nog nieuwjaarsrolletjes gemaakt, want ja nieuw apparaat moet je uittesten. Sowieso zonde tot het einde van het jaar in de kast te laten staan dus stroopwafels komen op het lijstje. In de zomer eens ijshoorntjes proberen. Waarvoor kan een kniepertjesijzer nog meer worden gebruikt? | |
maily | zondag 29 januari 2023 @ 12:39 |
Met hartige vulling ![]() | |
praadje | zondag 29 januari 2023 @ 12:44 |
Appelcakejes gebakken;![]() | |
Elleska | zondag 29 januari 2023 @ 13:32 |
Daar kan ik me even niets bij voorstellen. Even op de fbpagina gezocht en kwam toen deze post tegen. Bol heeft van dat boek een inkijkexemplaar waar het recept stroopwafels met gist te lezen is | |
maily | zondag 29 januari 2023 @ 13:59 |
Soort van kaascreme erin? | |
arvensis | zondag 5 februari 2023 @ 18:48 |
![]() Ik wilde slagroomcakejes maken, maar maakte weer de stomme fout om m’n koude slagroom in m’n warm(afgewassen) kom te doen.. zucht. Dan maar uit de spuitbus. ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 5 februari 2023 @ 18:49 |
![]() ![]() ![]() | |
Debsterr | maandag 6 februari 2023 @ 08:31 |
Geen foto maar ik kon dit weekend eindelijk weer eens brownies bakken ![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 15:13 |
Nieuwe oven, dus er moest gebakken worden. Appeltaartje. Klaar voor de oven ![]() Uurtje wachten ![]() Bengeltjesgeduld kweken ![]() Uit de oven ![]() Nu nog even af laten koelen, voordat de ring eraf mag. [ Bericht 6% gewijzigd door marc0871 op 19-02-2023 16:21:06 ] | |
Seven. | zondag 19 februari 2023 @ 16:40 |
Ik heb weer eksi koekoe gemaakt, deze keer wel goed gelukt. Vorige keer werd het een dikke zware plak maar deze keer geen issues, nog nooit zo'n fluffy cake gehad ![]() Deze mix kreeg ik van een de moeder van mijn Surinaamse collega, schijnbaar waren alle tantes het er over eens dat het bij iedereen de eerste keer mislukt. https://www.toko4all.nl/nl/product/eksi-koekoe-mix-250-gr-zainab Zal straks nog ff fotootje posten. | |
marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 16:42 |
Ik ken dat. Ik heb de laatste anderhalf jaar geen oven gehad. Ik heb een paar dingen in de combimagnetron geprobeerd, maar dat was niet altijd een onverdeeld succes. Eindelijk weer een oven ![]() | |
#ANONIEM | zondag 19 februari 2023 @ 18:25 |
Dit was mijn eerste grote appeltaart uit volgens mij dezelfde oven ![]() Ben er erg tevreden over, hopelijk jij ook. ![]() | |
marc0871 | zondag 19 februari 2023 @ 19:46 |
Vol |