Siliconenkwastquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen
Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen
Goeie tip, ik ga dit zeker eens proberenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:17 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Siliconenkwast
En als je 'gemakkelijk' zachte boter wilt (die je ook kan kwasten):
(metalen) kom nemen, deze vullen met gekookt water uit de waterkoker. 5 minuten laten staan. Water eruit. Afdrogen. Kom ondersteboven over je boter heen zetten. Na 10-15 minuten heb je ideale zachte boter.
Ziet er goed uit Die kleine pretzeltjes zien er schattig uit zoquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:34 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vorige week deze nog. Van een recept voor stuffed chocolate chip cookies via tasty.com
Diverse samenstellingen:
Chocolate chip met
- dulce de leche vulling. Erop: twix, pretzel en chocolade
- dulce de leche vulling. Erop: snickers en chocolade
- sier chococup als vulling. Erop: chocolade en twix of snickers
- snickers als vulling. Erop: snickers en chocolade
- geen vulling. Erop: chocolade en spikkels
De andere helft was witte chocolade met macadamianoten. Die vond ik zelf het allerlekkerst, echt perfect.
Vullen vond ik veel moeite voor weinig resultaat, maar t deegrecept was fantastisch!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zou dat ook wel meer willen, ik bedenk juist altijd dingen die ik niet in huis hebquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
rocky road kan je gewoon in mikken wat je zelf wilt natuurlijk want zo is het ook bedoeldquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaatquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Dit.. maar eigenwijs zonder tussenstapquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:57 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaat
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. ( dus niet op een rand)) .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:26 schreef AnneX het volgende:
[..]
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. Daarna heen en weer in de halve eierschaal.
Per stuk, want ik ben nog uit de tijd dat een ei bedorven kon zijn. Macht der gewoonte.
Onlangs zag ik een filmpje dat het ei voorzichtig in een platte zeef werd gebroken en het eiwit liep door en de dooier werd zo gescheiden in de zeef.
Wrom wil je dat weten? Lukt het scheiden niet goed?
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:28 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:49 schreef MaJo het volgende:
Ik heb met het breken van een ei regelmatig dat er stukjes schaal meekomen. Iemand tips om dat te voorkomen? Ik heb het idee dat ik het ei te voorzichtig breek, vroeger had ik daar nooit last van
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-eiquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:48 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?
Vaag op mn netvlies... even geen idee hoe dat precies ging. Handig wel denk ik
Ok, ik ga het eens proberenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Dit werkt echt wel. Of ik heb gewoon altijd geluk.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Ja die!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:59 schreef AnneX het volgende:
[..]
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-ei
Even gegoogled op eierscheider en dat lijkt me briljantquote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:16 schreef Bleie het volgende:
Ik heb zo’n eierscheider. Maar soms doe ik het met de schillen. Wel altijd ei voor ei, met een extra bakje, zoals Hupje.
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruiktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt
Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplaktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrechtquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vastquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Bedankt, ik zal morgen een verslagje postenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
Dat had ik ook nog kunnen doen ja, gelukkig is het inmiddels genoeg afgekoeldquote:Op vrijdag 26 februari 2021 23:02 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
Dat kan ik een volgende keer ook doen, goeie tipquote:Op zaterdag 27 februari 2021 00:13 schreef AnneX het volgende:
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?
Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?
De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:37 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!
Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Ik heb een ronde bakvorm gebruikt maar de diameter is hetzelfde Ik heb even naar een ander recept gekeken en daar staat dat je het echt heel voorzichtig door moet roeren, misschien heb ik dat toch niet voorzichtig genoeg gedaan. Ik ga morgen het gewoon opnieuw proberenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:15 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken
Gelukkig per kleur los!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dusquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen
Bloem is idd gewoon tarwebloem
Ik zag laatst op fb ergens twee foto’s, volgens mij van cake. 2 stuks, de ene gemixt met een keukenmachine (dacht ook een kenwood) en de ander met een handmixer. Was een flink verschil. Zal eens kijken of ik m kan vindenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 22:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dus
Morgen ga ik voor de tweede poging! Ik heb alvast de eieren klaargezet zodat deze op kamertemperatuur zijn en ik ga het in de Kenwood doen in plaats van in een pannetje met een handmixer. En dan zorgen dat het niet meer vloeibaar en geel is.
Sowieso wilde ik de Kenwood meer gaan gebruiken en uiteindelijk stond ik toch nog met mijn oude mixer de biscuit te maken Maar de slagroom en botercreme wel met de Kenwood gemaakt en dat is toch wel heel gaaf hoor
En omdat ik dan ongeduldig ben, stel ik de kookwekker in. 🤪quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Dan zou ik nooit meer cake makenquote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die notenquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow dat is nogal een verschil jaquote:Op zondag 28 februari 2021 16:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Gevonden , standmixer vs handmixer
[ afbeelding ]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?quote:Op zondag 28 februari 2021 22:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uit
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenopquote:Op zondag 28 februari 2021 22:40 schreef MaJo het volgende:
[..]
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?
Bedankt voor je uitleg! Ik houd zelf niet van amandelschaafsel dus dat scheelt En alle lagen zijn inderdaad zelfgemaakt + vers fruit. In het recept stond ook nog frambozenjam maar omdat ik er maar 2 lagen uit heb kunnen snijden heb ik die eruit gelaten, ik denk zelf eigenlijk dat dit niks extra's had toegevoegdquote:Op zondag 28 februari 2021 23:16 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenop
Volgens mij helpt het ook om de eieren au bain marie te mixen. Door de warmte stabiliseren de eiwitten en blijft het beslag luchtiger.quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er lekker uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Ook goed bezigquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost hahaquote:Op maandag 1 maart 2021 10:00 schreef Debsterr het volgende:
Ik heb dit weekend 4 tartelettes gemaakt, een shortbread bodem en witte choco/frambozen ganache vulling. Nog zeker ruimte voor verbetering, maar de smaak was al prima .
Ja zijn ook lekkerquote:Op maandag 1 maart 2021 07:00 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Slofbodems vind ik toch wel het lekkerst altijd
Dankjewelquote:
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje wasquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Oh das ook altijd goed he?quote:Op maandag 1 maart 2021 19:23 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost haha
[..]
Ja zijn ook lekker
[..]
Dankjewel
[..]
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje was
Bakken is dan inderdaad niet handig nee Ik zorg ook dat ik iets bak als ik de volgende dag naar mijn ouders ga, dan kunnen zij ervan meegenietenquote:Op woensdag 10 maart 2021 16:09 schreef Hupje het volgende:
Ik probeer af te vallen en krijg in corona tijd mijn baksels ook niet makkelijk gesleten aan collega's of familie.
Maar toevallig staan er nu witte eierkoeken in wording te wachten om de oven in te gaan.
Oeh dat klinkt goedquote:Op woensdag 10 maart 2021 17:50 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vandaag wafels in t nieuwe wafelijzer (zaten wafelplaten bij t nieuwe tostiijzer).
Groot succes bij mij, zoontje, man, moeder en vriendje van zoontje
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
Uiteindelijk is het goed gekomen toen ik het deeg op het aanrecht had staan. De vlaai staat nu in de ovenquote:Op woensdag 10 maart 2021 18:44 schreef laziness het volgende:
[..]
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
Best lekker!
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Lol het lijkt op macarons. Ziet er lekker uit iigSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehoudenquote:Op woensdag 10 maart 2021 20:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Ziet er goed uit! Lijkt inderdaad een beetje op macaronsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
Aha, zo zie je maar dat ik nog veel moet leren!quote:Op donderdag 11 maart 2021 09:35 schreef Yinny het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 11 maart 2021 08:48 schreef MaJo het volgende:
[..]
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden
[..]
Dit gaat over koekjesdeeg/zandtaartdeeg. Gistdeeg (ik neem aan dat je dat hebt gebruikt voor vlaai), werkt anders
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 14 maart 2021 21:43 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Tekkels in een jasje door mijn 8 jarige
Kant en klaar croissant deeg, lossnijden op de stippellijn. Ketchup op brede deel smeren, geraspte kaas er op, knakworst er op en oprollen. Daarna kwartier op 200 graden in de oven
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen makenquote:Op zondag 14 maart 2021 21:58 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!quote:Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Mooi!
Ook lekker?
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.
Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier
quote:Op vrijdag 19 maart 2021 22:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
Daarbij.. je mag ook best een keer iets eten met veel calorieën toch?quote:Op zondag 14 maart 2021 22:24 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen maken
Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee tochquote:Op zondag 28 maart 2021 20:55 schreef miss_sly het volgende:
Ik koos uiteindelijk maar op goed geluk een recept voor mokkataart, en maakte het me in eerste instantie maar eens gemakkelijk met bakmix voor biscuit en mix voor botercrème en banketbakkersroom van dr Oetker. Hij smaakte prima. Ik ga het zeker nog eens maken zonder valsspelen
[ afbeelding ]
En gisteren maakte ik slagroomsoesjes. Ik was erg benieuwd hoe je nou die holle snoesjes krijgt om te vullen, maar dat komt dus door de manier van deeg maken.
[ afbeelding ]
Ze zijn niet allemaal even groot. In het recept stond met twee theelepels hoopjes deeg te maken op de bakplaat, maar niet hoeveel per hoopje. Dus ik heb maar wat geprobeerd en weet voor een volgende keer in ieder geval hoeveel per hoopje ongeveer goed is.
Ze smaakten heerlijk!
Nee, is ook zo.quote:Op zondag 28 maart 2021 20:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee toch
Als cheat gebruik ik wel eens bakzolder die biscuit mixen en cupcake mix zijn echt suoerquote:Op zondag 28 maart 2021 21:01 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Nee, is ook zo.
Ik moet zeggen dat ik erg te spreken was over de biscuit. Die was echt perfect luchtig, nog niet eerder zo goed gelukt.
ziet er prachtig uitquote:Op zondag 4 april 2021 09:26 schreef miss_sly het volgende:
Dochter en ik wilden een paastaart maken. Ik had alleen, bij gebrek aan ervaring, de hoeveelheid benodigde fondant verkeerd ingeschat. Dus een volledig groene taart ging niet lukken. Dus hebben we met de beetjes fondant die we hadden, een heel kleurrijke lentetaart gemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank!quote:
3 laags alleen de officiële heeft een holte met paaseieren er in en dat heb ik niet gedaan. Vind dat echt zonde van de paaseieren die eet je niet allemaal op. Leuk voor de foto maar that's it.... En die overdaad aan eitjes bovenop vond ik ook geen meerwaardequote:Op maandag 5 april 2021 00:21 schreef AnneX het volgende:
in een reclame hebben jullie de taart 2 of 3 lagen gemaakt.
Daarover zie ik vaak filmpjes voorbijkomen op fb en dan wil ik mij best wel eens eraan wagen. Alleen is het heel veel taart voor een 2 pp huishouden.
Terecht gewonnen! Een leuke prijs?quote:Op woensdag 7 april 2021 20:35 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat ik met de paastaart de derde prijs heb gewonnen bij bakken.nl 🥳
Wat ik begrijp is het een zenker tulband vorm dus de ouderwetse vorm (komt goed uit de mijne heb ik laten vallen en heeft een deuk) en selectie bakmixenquote:
Leuk! Gefeliciteerd .quote:Op woensdag 7 april 2021 20:35 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat ik met de paastaart de derde prijs heb gewonnen bij bakken.nl 🥳
Ja was heerlijk, erg luchtig ook!quote:Op zaterdag 24 april 2021 23:08 schreef miss_sly het volgende:
Klinkt goed en ziet er lekker uit!
Smaakte hij goed?
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 1 mei 2021 17:58 schreef AnneX het volgende:
Het kwam ervan: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190934/dadelkoekjes
[ link | afbeelding ]
Meer werk dan ik dacht door het balletjes rollen van deeg en van de dadelpasta.
Dat weer in elkaar vouwen en balletjes van rollen. En 8 minuutjes langer in de combi oven.
Uiteindelijk prima koekje met vulling in balans: niks overheersend van dadel of walnoot of kaneel.
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!quote:Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Wat een heerlijke en ook hele vrolijke baksels hier! Ik hou van regenbogen en sprinkels in alle kleuren
Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Goed geluktquote:Op donderdag 13 mei 2021 13:38 schreef Hupje het volgende:
In het tijdschrift Okki zag mijn kleuter een recept voor drollen. En ik mocht helpen...
[ afbeelding ]
OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept ?quote:Op maandag 17 mei 2021 10:01 schreef Yinny het volgende:
Mijn verjaardagstaart van afgelopen vrijdag!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Chocoladetaart met bokkenpootjescreme, chocolade botercrème en chocoladeglazuur!
Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengenquote:Op maandag 17 mei 2021 10:23 schreef Debsterr het volgende:
[..]
OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept ?
Thanks en nog gefeliciteerd natuurlijkquote:Op maandag 17 mei 2021 11:43 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengen
Dank je welquote:Op maandag 17 mei 2021 11:44 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Thanks en nog gefeliciteerd natuurlijk
Ik denk dat dat het niet is. Wat daar beschreven wordt was niet mijn ervaring. De cakejes rezen gewoon en zagen er geslaagd uit. Het spul dat ik gebruikt heb was wel van dat merk, maar zat in een zak.quote:Op maandag 28 juni 2021 22:11 schreef Bleie het volgende:
Ligt misschien aan de zoetstof? Ik kom bijv dit artikel tegen: https://www.kokenmetkarin(...)met-canderel-stevia/.
En 50 g erythritol heeft de zoetkracht van 34 gram suiker ongeveer...quote:Op dinsdag 29 juni 2021 11:48 schreef Elleska het volgende:
Heb je naar de dosering van het gebruikte zoetstof gekeken?
"1 theelepel Canderel Green Crunchy geeft dezelfde zoetkracht als 1 theelepel suiker."
"Als je een weegschaal gebruikt, moet je er rekening mee houden dat Canderel Green Crunchy 10 keer lichter is dan suiker. Als je bijvoorbeeld 100g suiker nodig hebt, hoef je slechts 10g Canderel Stevia poeder te gebruiken."
https://www.canderel.nl/n(...)nderel-green-crunchy
De gebruikte 50 gram zoetstof staat gelijk aan 500gram suiker.
Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?quote:Op maandag 28 juni 2021 21:19 schreef HiZ het volgende:
Ik hoop dat dit het juiste topic is, maar ik heb een vraag over waarom de onderstaande cake echt ongelooflijk goor smaakt. De eerste hap was nog redelijk 'zo, het lijkt wel echt cake', maar daarna is het vies met een nasmaak die niet weg lijkt te willen.
160 gr amandelmeel
4 eieren (M)
125 gr roomkaas
50 gr roomboter, ongezouten
50 gr erythritol
2 tl bakpoeder
2 tl vanille extract
snufje zout
Ik heb dit recept gevolgd, waarbij ik voor de roomkaas mascarpone heb gebruikt en voor de erythrirol Canderel green crunchy. Ik wil per se een keto vriendelijke cake proberen te bakken. Maar dit was met afstand het smerigste wat ik ooit heb gegeten,. Iemand enig idee waar het fout kan zijn gegaan? En belangrijker nog; hoe kan ik een keto vriendelijke cake bakken die niet smaakt alsof ik mezelf definitief van de cake af wil hebben?
Metalig.quote:Op donderdag 1 juli 2021 23:07 schreef Travok het volgende:
[..]
Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?
En uit ervaring weet ik dat teveel bakpoeder verschrikkelijk smerig is en die smaak blijft ook lang hangen.
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!quote:Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum!quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
quote:Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:
[..]
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.quote:Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:
[..]
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Prachtigquote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.quote:
Die taart ziet er heerlijk uit! Groot fan van mokka.quote:Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.
Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)
[ afbeelding ]
Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.
De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.
En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd
Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren
En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:
[ afbeelding ]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoegquote:
Alleen maar voordelen dus!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetjequote:
Lekker!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.quote:Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/quote:Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.
Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola.
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.
Er komen echt nog veel meer vragen
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/
Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/quote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoorquote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Wow...quote:Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Wat?quote:
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.quote:
Nee zie mijn andere postquote:Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!quote:
quote:Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem
75 g poedersuiker
snuf zout
125 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eetl. ijskoud water
VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)
200 g fijne tafelsuiker
4 eieren
100 ml room
Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.
Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.
Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.
Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.
Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.
Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
Die lijkt me echt super lekker Was hij ook zo lekker als je had gehoopt?quote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ohhh dat lijkt mij een lekkere taartquote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ik kan hem niet vinden.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik kan hem niet vinden.
En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaadSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dezequote:Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
[ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 10-09-2021 22:26:00 ]1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstjequote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Oehh Super lekker!quote:Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het woord machtig dekt de lading niet Wel super lekker als je een liefhebben van chocolade bent.quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 21:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het woord machtig dekt de lading niet Wel super lekker als je een liefhebben van chocolade bent.
Oooh, dit is echt mijn lievelingstaart en deze ziet er ook heerlijk uitquote:Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Je bent ook niet zo team zoet, toch?quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 21:49 schreef Blues het volgende:
Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.
Die is gek op chocola. Ik vind 't wel lekker hoor, maar ben er niet heel wild van
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekker https://www.bbcgoodfood.c(...)ate-berry-cheesecakequote:Op zondag 17 oktober 2021 11:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wie heeft er een fijn recept voor een cheesecake met chocolade en zonder dulce de leche?
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunchquote:Op zondag 31 oktober 2021 10:46 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er wel heel mooi uit Was het gare stuk ook zo lekker als het er uit zag? (zou rauw ook zo eten geloof ik )
En nee, ik ga niet beginnen aan TikTok. Alles wat daar heel populair wordt dat zie ik dan wel weer via andere kanalen. Zoals FOK
Die laatsten komen wel weer elders langs Want volgens mij kan je uren op TikTok blijven hangen en 10 min later vraag je je af wat je nou die uren hebt gedaan/gezien/onthouden. Nah. Heb het al druk genoeg met andere tijd kostende dingenquote:Op zondag 31 oktober 2021 10:49 schreef fietsie het volgende:
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunch
TikTok is euhm, time consuming en vooral wat je er zelf van maakt door je likes en volgen enzo.
Dom vermaak eigenlijk vooral, maar zo nu en dan verrassende gerechten en kook instructies, die save ik dan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kwak
Nee, team hartig.quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 23:43 schreef Isabeau het volgende:
Je bent ook niet zo team zoet, toch?
Ik wel, hoe zoeter hoe beter
Ik hou niet zo van witte chocolade.quote:Op zondag 31 oktober 2021 10:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekker https://www.bbcgoodfood.c(...)ate-berry-cheesecake
Die lijkt me ook heel erg lekkerquote:Op zondag 31 oktober 2021 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik hou niet zo van witte chocolade.
We hebben vorig weekend deze gemaakt: https://www.google.com/am(...)esers-cheesecake/amp
Met een reep gehakte melkchocolade met pinda.
Was erg lekker. We hebben nog 8 stukken in de vriezer.
Ik wilde vooral weinig werk, veel chocolade én lekker. De voorraad lactosevrije zuivel moest ook op dus moest het een cheesecake worden. Deze taart tickte alle boxesquote:
https://www.foodandfriends.nl/recepten/smeuige-chocoladetaart/quote:Op zondag 31 oktober 2021 19:46 schreef Myraela het volgende:
Ik sta ook open voor recepten met veel chocolade. M'n vriend moet bijna trakteren, dus liefst makkelijke dingen zoals brownies of koeken. Ik heb nog flink wat repen chocolade.
Bonuspunten als iemand een leuk recept heeft voor de chocoladerepen met M&Ms erin. Die heb ik gekregen, maar vind ik los eigenlijk niet eens lekker.
Ik zat te denken aan blondies met pecan noten, simpele chocolade fudge en rocky road. Maar een beetje inspiratieloos is dat wel.
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versletenquote:Op dinsdag 2 november 2021 19:41 schreef egeltje1985 het volgende:
Hoi allemaal,
Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.
Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.
Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner.
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten.quote:Op dinsdag 2 november 2021 21:46 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten
Beide boeken zijn van Rutger vd broek
Ik heb gisteravond de bakatlas binnen gekregen echt fantastisch! Maar de bakbijbel is nu door de zilveren versie maar 25 euro dus het is net wat je budget is. Dr atlas is 35 euroquote:Op dinsdag 2 november 2021 22:38 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten.
Wat leuk!quote:Op vrijdag 12 november 2021 20:41 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi pakketje! Jaloers op je oude burenquote:Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 26% gewijzigd door AnneX op 14-11-2021 15:56:37 ]
quote:Op zondag 14 november 2021 15:35 schreef AnneX het volgende:
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.
Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.
Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven.
Resultaat:Jammer dat het niet lukte!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Waar ze heen gaan is het donkerquote:Op zondag 14 november 2021 17:22 schreef AnneX het volgende:
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @:Yinny zijn gelijkmatiger.
En bananen + chocolade van @:Tuindier: altijd goed.
Het was wel verdomde lekker (dankzij de limoncello 😎).quote:Op zondag 14 november 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!quote:Op zondag 14 november 2021 21:15 schreef Goitske het volgende:
Kaneel Granola
250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop
Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen
Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.
Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.
In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.[ afbeelding ]
Ooit laten maken bij een winkel hier in Apeldoorn is nu nog alleen webshop. Kon daar nog wel eens wat regelen. Ze verkocht een set met pot en nog wat andere dingen en eigenlijk niet alleen de pot maar ze wilde voor mij wel een uitzondering maken.quote:Op woensdag 17 november 2021 08:47 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
Mooi gedaan!quote:Op woensdag 17 november 2021 07:45 schreef egeltje1985 het volgende:
M'n eerste slagroomtaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/
Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik.
Die lijkt me heel goed te doen.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.
Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Volgens mij is dat geen probleem maar anders gebruik je van die rode chocolate melts.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:33 schreef B.ertha het volgende:
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
Ik heb de afbeelding even door pinterest heen gegooid:quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje.
Ik zou het met gewone cakes doen, evt kun je biscuit in een cakevorm bakken en die pakjes van dr. Oetker zijn zo slecht nog niet qua biscuit. Ook kun je kiezen voor wolken cake zou zelf dan de citroen doen vind die andere snel wat droger.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.
Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschilquote:Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg!
Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?
Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens
Lekker!quote:Op zaterdag 4 december 2021 22:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/
Enne thanks ben ook zo blij met die trommel
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo eenquote:Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg!
Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?
Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook meequote:Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.quote:Op zondag 5 december 2021 12:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook mee
Bij ons vroeger thuis zat daar hét snoep in. Grote trommel.quote:Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Zijn retro, voor veel mensen nostalgie en ik vind hem echt mooi. Ik heb meestal dingen er in zoals snoep of iets wat niet perse luchtdicht hoeftquote:Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Ziet er erg lekker uit.quote:Op zondag 5 december 2021 12:34 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte pepernotencake (eigenlijk kruidnotencake) van Laura's Bakery. Al een paar jaar een succes
[ afbeelding ]
Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik ben onder de indruk Mooi!quote:Op zondag 5 december 2021 14:49 schreef Vicky het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit.
Mijn dochter had gister Pietjes macarons gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
16quote:Op zondag 5 december 2021 17:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik ben onder de indruk Mooi!
En wat een prachtige sinterklaasbaksels zag ik hier verder
Heel Holland Bakt in een paar jaar? Echt fantastischquote:
Wie weet. Ze doet opleiding zelfstandig werkend bakken en wil zich specialiseren op patisserie en chocolateriequote:Op zondag 5 december 2021 18:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Heel Holland Bakt in een paar jaar? Echt fantastisch
Ja het is lastig merk wel steeds een klein stapje vooruit en soms even een dagje achteruit maar over het algemeen vooruit.quote:Op dinsdag 21 december 2021 20:14 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ziet er heerlijk uit
En wat naar dat je nog zo vermoeid bent.
Goed gekocht is ook lekker!quote:Op vrijdag 24 december 2021 18:23 schreef Molo het volgende:
Zoooo dat ziet er weer goed uit!
Ik heb net kant en klare pasteis de nata gekocht bij de Hanos. De iets luiere kant van bakken
Ik moet ze nog wel 'helemaal' zelf afbakkenquote:
Zelfs dat kan ik sommige dagen nog verkloten hoor dat afbakken te moeilijk isquote:Op vrijdag 24 december 2021 18:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik moet ze nog wel 'helemaal' zelf afbakken
Ik heb ook echt geen feeling voor bakken maar vind echt tof te zien wat jij steeds weer maakt
Dat is het belangrijkste cake pops vind ik waardeloos om te maken!quote:Op vrijdag 24 december 2021 19:57 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit, @:Goitske !
Ik dacht vorig jaar dat mijn mislukte cake pops kwamen door een gebrek aan voorbereiding. Maar ook dit jaar is het waardeloos
[ afbeelding ]
Ach ja, kind is er blij mee
Ik heb ook meerdere methoden geprobeerd voor cakepops, maar ik wordt er ook niet blij van.quote:Op vrijdag 24 december 2021 20:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat is het belangrijkste cake pops vind ik waardeloos om te maken!
Ooit zo'n apparaat gehad om ze te bakken. M'n nichtje heeft hem binnen no time van mij gekregen tot frustratie van m'n zus
Ik heb besloten dat ik wel cupcakes maak danquote:Op vrijdag 24 december 2021 23:45 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb ook meerdere methoden geprobeerd voor cakepops, maar ik wordt er ook niet blij van.
Ja het soezendeegrecept van Rutger is goed, die gebruik ik zelf ook altijd. Smakelijk alvastquote:Op zondag 26 december 2021 13:53 schreef Postbus100 het volgende:
Ik ben de cover van de Allerhande aan het bakken. Soezentaart/krans met room en caramel-hazelnootcreme zeg maar.
Maar wat een baggerrecept van de Albert Heijn zeg twee batches gemaakt, beiden mislukt. Nu overgestapt op een recept van Rutger. Ding staat nu in de oven en ziet er een stuk beter uit
Zo leuk dat pakketje. Goed ideequote:Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |