abonnement Unibet Coolblue
pi_200181793


Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
pi_200181986
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.
Mooi resultaat.👍🏼
pi_200182064
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum! :9
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:45:06 #154
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_200182220
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:

[..]

Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.

https://www.tastesoflizzy(...)6484_32024584_571788
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 3 juli 2021 @ 13:18:12 #155
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200183967
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Prachtig O+
Spoilers!
pi_200216750
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 02:00 schreef HiZ het volgende:

[..]

Metalig.
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.
  woensdag 7 juli 2021 @ 10:43:04 #157
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_200246006
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)



Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:









Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator woensdag 7 juli 2021 @ 10:58:23 #158
5428 crew  miss_sly
pi_200246228
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)

[ afbeelding ]

Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

[ afbeelding ]
Die taart ziet er heerlijk uit! O+ Groot fan van mokka.

Gefeliciteerd *O* Geniet van je taart.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 7 juli 2021 @ 17:24:33 #159
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200252751
_O_ Fietsie _O_
Spoilers!
pi_200254985
Mooie taart!
  zondag 11 juli 2021 @ 17:54:35 #161
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200315247
Mijn man was gisteren jarig dus ik heb een taart gemaakt. Hij is gek op chocolade dus het werd een chocoladetaart.





Ik moet een keer een taart standaard kopen :’)
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 22:38:17 #162
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200321086
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:09:52 #163
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200321984
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 22:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 23:27:57 #164
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200322424
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
Alleen maar voordelen dus! :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:59:43 #165
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200323827
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Alleen maar voordelen dus! :P
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 12 juli 2021 @ 17:12:03 #166
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200331978
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
Lekker! :9
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_200335302

Voor klein bruiloftsfeestje van vriendin op verzoek een worteltjestaart gemaakt. Het vormpje erop laten was handiger tijdens vervoer.
pi_200375415
Is boter crème uit een pakje wel lekker als je op je taart veel boter crème moet gebruiken?
Bijv. BrandNewCake of Funcakes?

Het is voor een kindertaart eind Juli en ivm met bederf wil ik liever geen eieren of melk voor de creme gebruiken.
(en ook voor het gemak)

Dit idee.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 15-07-2021 13:07:58 ]
  donderdag 15 juli 2021 @ 21:02:45 #169
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200384141
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200387602
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
  vrijdag 16 juli 2021 @ 00:51:11 #171
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200388424
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200388533
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.
Grappig, mijn stijl staat waarschijnlijk recht tegenover die van jou. :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_200389655
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_200414916
OMG...

Ik had een appeltaart gebakken voor mijn verjaardag. Dit is de lekkerste appeltaart die ik ooit heb gebakken. Nomnomnom...



Deeg: volgens Laura's Bakery (met nog een beetje citroenrasp door het deeg).

Vulling: ook volgens Laura's Bakery, maar dan met in rum gewelde (en afgegoten) rozijnen, afgedekt met een goede eetlepel custardpoeder), de appels in schijfjes/partjes, citroensap eroverheen, en twee handjes gehakte amandelen en walnoten. Oh, en na het bakken glanzend gekregen met warme abrikozenjam :9

Dwarsdoorsnede:



:9~

[ Bericht 7% gewijzigd door Postbus100 op 17-07-2021 22:40:15 ]
Somebody that I used to know
pi_200480549
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb een proeftaartje gemaakt dat oké maar niet superlekker was. (ik ben een one-trick-pony die normaal altijd voor slagroom met verse aardbeien / aardbeienjam / aardbeilikeur trempeer als vulling gaat).

Nu frambozenjam en witte ganache;. Waarschijnlijk lag het aan het kleuren, want ik kocht "dragon fruit powder"
bij de notenshop om het te kleuren. Ik was daar zooo veel van nodig en nog werd het niet roze, maar het werd wel heel zoet en niet lekker. (ik kocht daar ook goudkleurige choco callets voor de hoorn en oortjes en die zijn zooo lekker.)

Mijn bake delicious choco kleuren deden ook amper wat..
Nu heb ik Colour Mill white, booster en hot pink besteld en hoop dat het werkt en lekker is als ik voor het echie ga.
pi_200480652
Als ik een stapeltaart wil maken, of beter gezegd 18cm taartje op 22,5 taartje wil zetten, kan ik dan de cakeboard onder het bovenste taartje laten zitten?
pi_200480718
Is er een richtlijn over de afmetingen van de laagjes in een biscuittaart?
Hoe hoog moet de ideale biscuitlaag en vulling zijn?
pi_201118471
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
pi_201119229
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/
  maandag 6 september 2021 @ 21:54:57 #180
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201245623
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 6 september 2021 @ 21:59:37 #181
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245718
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Wow...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 6 september 2021 @ 22:00:52 #182
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201245747
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wow...
Wat?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 6 september 2021 @ 22:02:42 #183
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245789
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Wat?
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 6 september 2021 @ 22:03:54 #184
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201245820
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 6 september 2021 @ 22:04:14 #185
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201245830
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Nee zie mijn andere post
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 6 september 2021 @ 22:04:56 #186
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245850
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201258029
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P




Die van Yvette:


Recept:
quote:
Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem

75 g poedersuiker

snuf zout

125 g koude boter, in blokjes

1 eidooier

2 eetl. ijskoud water

VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)

200 g fijne tafelsuiker

4 eieren

100 ml room

Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.

Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.

Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.

Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.

Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.

Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.

Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
pi_201258799
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Die lijkt me echt super lekker _O_ Was hij ook zo lekker als je had gehoopt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201261944
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Ohhh dat lijkt mij een lekkere taart :Y)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201264285
Ik had in de vulling meteen alle suiker gedaan o|O o|O
ipv de helft te bewaren voor het cremebruleejen.
Dus het zuurtje van de besjes kan je dan helaas niet proeven.
Toch is ie lekker en ga ik hem nu ongebruleet per punt invriezen :)
pi_201287261
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 10 september 2021 @ 22:05:58 #192
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201300043
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaad

Deze
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p


[ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 10-09-2021 22:26:00 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 10 september 2021 @ 22:27:41 #193
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201300337
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstje
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_201332739
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9

Doorgesneden
pi_201334544
Gefeliciteerd! Ziet er echt heerlijk uit. Welk recept heb je gebruikt?
pi_201334591
Het komt uit het boek Verrukkelijk vegan bakken van Anthea Cheng.
  zondag 19 september 2021 @ 19:50:43 #197
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_201431223
Manlief was jarig dus ik bakt brownies met pindakaas en pretzel en blondies met karamel en stroofwafel.

Niet de beste foto maar soit :P

Ik heb je lief mijn hele leven
pi_201525328
Ik bakte voor een verjaardag op verzoek van de jarige (voor het eerst) een kruimelvlaai. Zeker voor herhaling vatbaar :9 (de rand mag wel wat lichter blijven de volgende keer)

  maandag 27 september 2021 @ 19:03:28 #199
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_201543346
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Oehh Super lekker!
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_201696819
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D











abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')