Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum!quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
quote:Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:
[..]
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.quote:Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:
[..]
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Prachtigquote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.quote:
Die taart ziet er heerlijk uit! Groot fan van mokka.quote:Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.
Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)
[ afbeelding ]
Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.
De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.
En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd
Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren
En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:
[ afbeelding ]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoegquote:
Alleen maar voordelen dus!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetjequote:
Lekker!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.quote:Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/quote:Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.
Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola.
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.
Er komen echt nog veel meer vragen
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/
Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/quote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoorquote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Wow...quote:Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Wat?quote:
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.quote:
Nee zie mijn andere postquote:Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!quote:
quote:Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem
75 g poedersuiker
snuf zout
125 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eetl. ijskoud water
VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)
200 g fijne tafelsuiker
4 eieren
100 ml room
Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.
Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.
Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.
Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.
Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.
Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
Die lijkt me echt super lekker Was hij ook zo lekker als je had gehoopt?quote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ohhh dat lijkt mij een lekkere taartquote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ik kan hem niet vinden.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik kan hem niet vinden.
En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaadSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dezequote:Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
[ Bericht 3% gewijzigd door madeliefff op 10-09-2021 22:26:00 ]1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstjequote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Oehh Super lekker!quote:Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |