abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_200480652
Als ik een stapeltaart wil maken, of beter gezegd 18cm taartje op 22,5 taartje wil zetten, kan ik dan de cakeboard onder het bovenste taartje laten zitten?
pi_200480718
Is er een richtlijn over de afmetingen van de laagjes in een biscuittaart?
Hoe hoog moet de ideale biscuitlaag en vulling zijn?
pi_201118471
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
pi_201119229
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/
pi_201245623
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
  maandag 6 september 2021 @ 21:59:37 #181
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245718
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Wow...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201245747
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wow...
Wat?
  maandag 6 september 2021 @ 22:02:42 #183
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245789
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Wat?
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201245820
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
pi_201245830
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Nee zie mijn andere post
  maandag 6 september 2021 @ 22:04:56 #186
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245850
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201258029
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P




Die van Yvette:


Recept:
quote:
Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem

75 g poedersuiker

snuf zout

125 g koude boter, in blokjes

1 eidooier

2 eetl. ijskoud water

VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)

200 g fijne tafelsuiker

4 eieren

100 ml room

Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.

Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.

Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.

Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.

Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.

Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.

Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
pi_201258799
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Die lijkt me echt super lekker _O_ Was hij ook zo lekker als je had gehoopt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201261944
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Ohhh dat lijkt mij een lekkere taart :Y)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201264285
Ik had in de vulling meteen alle suiker gedaan o|O o|O
ipv de helft te bewaren voor het cremebruleejen.
Dus het zuurtje van de besjes kan je dan helaas niet proeven.
Toch is ie lekker en ga ik hem nu ongebruleet per punt invriezen :)
pi_201287261
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_201300043
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaad

Deze
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-09-2021 22:26:00 ]
pi_201300337
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstje
pi_201332739
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9

Doorgesneden
pi_201334544
Gefeliciteerd! Ziet er echt heerlijk uit. Welk recept heb je gebruikt?
pi_201334591
Het komt uit het boek Verrukkelijk vegan bakken van Anthea Cheng.
  zondag 19 september 2021 @ 19:50:43 #197
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_201431223
Manlief was jarig dus ik bakt brownies met pindakaas en pretzel en blondies met karamel en stroofwafel.

Niet de beste foto maar soit :P

Ik heb je lief mijn hele leven
pi_201525328
Ik bakte voor een verjaardag op verzoek van de jarige (voor het eerst) een kruimelvlaai. Zeker voor herhaling vatbaar :9 (de rand mag wel wat lichter blijven de volgende keer)

pi_201543346
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Oehh Super lekker!
pi_201696819
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D











abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')