Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/quote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoorquote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Wow...quote:Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.quote:
Nee zie mijn andere postquote:Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!quote:
quote:Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem
75 g poedersuiker
snuf zout
125 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eetl. ijskoud water
VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)
200 g fijne tafelsuiker
4 eieren
100 ml room
Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.
Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.
Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.
Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.
Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.
Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
Die lijkt me echt super lekkerquote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ohhh dat lijkt mij een lekkere taartquote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Ik kan hem niet vinden.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik kan hem niet vinden.
En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaadSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dezequote:Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-09-2021 22:26:00 ]
Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstjequote:Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker
Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Die van Yvette:
[ afbeelding ]
Recept:
[..]
Oehh Super lekker!quote:Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed![]()
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |