abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_200181793


Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
pi_200181986
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.
Mooi resultaat.👍🏼
pi_200182064
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum! :9
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:45:06 #154
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_200182220
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:

[..]

Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.

https://www.tastesoflizzy(...)6484_32024584_571788
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 3 juli 2021 @ 13:18:12 #155
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200183967
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Prachtig O+
Spoilers!
pi_200216750
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 02:00 schreef HiZ het volgende:

[..]

Metalig.
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.
  woensdag 7 juli 2021 @ 10:43:04 #157
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_200246006
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)



Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:









Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator woensdag 7 juli 2021 @ 10:58:23 #158
5428 crew  miss_sly
pi_200246228
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)

[ afbeelding ]

Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

[ afbeelding ]
Die taart ziet er heerlijk uit! O+ Groot fan van mokka.

Gefeliciteerd *O* Geniet van je taart.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 7 juli 2021 @ 17:24:33 #159
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200252751
_O_ Fietsie _O_
Spoilers!
pi_200254985
Mooie taart!
  zondag 11 juli 2021 @ 17:54:35 #161
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200315247
Mijn man was gisteren jarig dus ik heb een taart gemaakt. Hij is gek op chocolade dus het werd een chocoladetaart.





Ik moet een keer een taart standaard kopen :’)
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 22:38:17 #162
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200321086
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:09:52 #163
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200321984
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 22:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 23:27:57 #164
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200322424
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
Alleen maar voordelen dus! :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:59:43 #165
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200323827
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Alleen maar voordelen dus! :P
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 12 juli 2021 @ 17:12:03 #166
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200331978
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
Lekker! :9
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_200335302

Voor klein bruiloftsfeestje van vriendin op verzoek een worteltjestaart gemaakt. Het vormpje erop laten was handiger tijdens vervoer.
pi_200375415
Is boter crčme uit een pakje wel lekker als je op je taart veel boter crčme moet gebruiken?
Bijv. BrandNewCake of Funcakes?

Het is voor een kindertaart eind Juli en ivm met bederf wil ik liever geen eieren of melk voor de creme gebruiken.
(en ook voor het gemak)

Dit idee.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 15-07-2021 13:07:58 ]
  donderdag 15 juli 2021 @ 21:02:45 #169
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200384141
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200387602
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
  vrijdag 16 juli 2021 @ 00:51:11 #171
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200388424
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200388533
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.
Grappig, mijn stijl staat waarschijnlijk recht tegenover die van jou. :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_200389655
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_200414916
OMG...

Ik had een appeltaart gebakken voor mijn verjaardag. Dit is de lekkerste appeltaart die ik ooit heb gebakken. Nomnomnom...



Deeg: volgens Laura's Bakery (met nog een beetje citroenrasp door het deeg).

Vulling: ook volgens Laura's Bakery, maar dan met in rum gewelde (en afgegoten) rozijnen, afgedekt met een goede eetlepel custardpoeder), de appels in schijfjes/partjes, citroensap eroverheen, en twee handjes gehakte amandelen en walnoten. Oh, en na het bakken glanzend gekregen met warme abrikozenjam :9

Dwarsdoorsnede:



:9~

[ Bericht 7% gewijzigd door Postbus100 op 17-07-2021 22:40:15 ]
Somebody that I used to know
pi_200480549
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb een proeftaartje gemaakt dat oké maar niet superlekker was. (ik ben een one-trick-pony die normaal altijd voor slagroom met verse aardbeien / aardbeienjam / aardbeilikeur trempeer als vulling gaat).

Nu frambozenjam en witte ganache;. Waarschijnlijk lag het aan het kleuren, want ik kocht "dragon fruit powder"
bij de notenshop om het te kleuren. Ik was daar zooo veel van nodig en nog werd het niet roze, maar het werd wel heel zoet en niet lekker. (ik kocht daar ook goudkleurige choco callets voor de hoorn en oortjes en die zijn zooo lekker.)

Mijn bake delicious choco kleuren deden ook amper wat..
Nu heb ik Colour Mill white, booster en hot pink besteld en hoop dat het werkt en lekker is als ik voor het echie ga.
pi_200480652
Als ik een stapeltaart wil maken, of beter gezegd 18cm taartje op 22,5 taartje wil zetten, kan ik dan de cakeboard onder het bovenste taartje laten zitten?
pi_200480718
Is er een richtlijn over de afmetingen van de laagjes in een biscuittaart?
Hoe hoog moet de ideale biscuitlaag en vulling zijn?
pi_201118471
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediėnten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
pi_201119229
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediėnten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/
pi_201245623
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediėnten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')