Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum!quote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
quote:Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:
[..]
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.quote:Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:
[..]
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Prachtigquote:Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.quote:
Die taart ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.
Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)
[ afbeelding ]
Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.
De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.
En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd![]()
Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren![]()
En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:
[ afbeelding ]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoegquote:
Alleen maar voordelen dus!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg
Lekker!quote:Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.quote:Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/quote:Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.
Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola.![]()
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.
Er komen echt nog veel meer vragen
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/
Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.quote:Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/quote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediėnten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoorquote:Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.
Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediėnten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |