abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zondag 28 maart 2021 @ 21:01:30 #101
5428 crew  miss_sly
pi_198741633
quote:
1s.gif Op zondag 28 maart 2021 20:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee toch
Nee, is ook zo.
Ik moet zeggen dat ik erg te spreken was over de biscuit. Die was echt perfect luchtig, nog niet eerder zo goed gelukt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198742297
quote:
0s.gif Op zondag 28 maart 2021 21:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Nee, is ook zo.
Ik moet zeggen dat ik erg te spreken was over de biscuit. Die was echt perfect luchtig, nog niet eerder zo goed gelukt.
Als cheat gebruik ik wel eens bakzolder die biscuit mixen en cupcake mix zijn echt suoer
  Moderator zondag 4 april 2021 @ 09:26:29 #103
5428 crew  miss_sly
pi_198844514
Dochter en ik wilden een paastaart maken. Ik had alleen, bij gebrek aan ervaring, de hoeveelheid benodigde fondant verkeerd ingeschat. Dus een volledig groene taart ging niet lukken. Dus hebben we met de beetjes fondant die we hadden, een heel kleurrijke lentetaart gemaakt:



And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198844540
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 09:26 schreef miss_sly het volgende:
Dochter en ik wilden een paastaart maken. Ik had alleen, bij gebrek aan ervaring, de hoeveelheid benodigde fondant verkeerd ingeschat. Dus een volledig groene taart ging niet lukken. Dus hebben we met de beetjes fondant die we hadden, een heel kleurrijke lentetaart gemaakt:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
ziet er prachtig uit O+
  Moderator zondag 4 april 2021 @ 11:59:28 #105
5428 crew  miss_sly
pi_198846744
quote:
0s.gif Op zondag 4 april 2021 09:28 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

ziet er prachtig uit O+
Dank!
Het pakte onverwacht leuk uit met de verschillende kleuren samengevoegd.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_198847748
Ik vind hem fantastisch!

En ik heb een vraag. Ik heb net een worteltjescake gebakken, die ik morgen meeneem naar mijn ouders (ongeveer 1,5 uur reistijd). Er moet nog glazuur (roomkaas met poedersuiker) op. Wanneer kan ik dat het handigst erop doen? Straks al, morgen thuis, of morgen bij mijn ouders?
pi_198848505
@miss_sly _O_ helemaal passend bij het lente thema :Y)

@Bleie ik zou het morgen thuis doen, in alle rust. Evt. bij aankomst bij je ouders.
pi_198854881



Op verzoek van onze oudste (8)de taart die hij op tv had gezien in een reclame...
Zijn reactie was oooh deze is vet!
pi_198858809
:D in een reclame _O- hebben jullie de taart 2 of 3 lagen gemaakt.

Daarover zie ik vaak filmpjes voorbijkomen op fb en dan wil ik mij best wel eens eraan wagen. Alleen is het heel veel taart voor een 2 pp huishouden.
pi_198862976
quote:
1s.gif Op maandag 5 april 2021 00:21 schreef AnneX het volgende:
:D in een reclame _O- hebben jullie de taart 2 of 3 lagen gemaakt.

Daarover zie ik vaak filmpjes voorbijkomen op fb en dan wil ik mij best wel eens eraan wagen. Alleen is het heel veel taart voor een 2 pp huishouden.
3 laags alleen de officiële heeft een holte met paaseieren er in en dat heb ik niet gedaan. Vind dat echt zonde van de paaseieren die eet je niet allemaal op. Leuk voor de foto maar that's it.... En die overdaad aan eitjes bovenop vond ik ook geen meerwaarde


Dit was de originele mijne is niet precies het zelfde omdat ik dat niet wilde
https://bakken.nl/recept/verrassingstaart

Originele is 18 cm die van mij is 20 cm
pi_198905228
Ik kreeg vandaag bericht dat ik met de paastaart de derde prijs heb gewonnen bij bakken.nl 🥳
pi_198907236
quote:
1s.gif Op woensdag 7 april 2021 20:35 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat ik met de paastaart de derde prijs heb gewonnen bij bakken.nl 🥳
Terecht gewonnen! Een leuke prijs?
pi_198910757
quote:
1s.gif Op woensdag 7 april 2021 21:54 schreef Yinny het volgende:

[..]

Terecht gewonnen! Een leuke prijs?
Wat ik begrijp is het een zenker tulband vorm dus de ouderwetse vorm (komt goed uit de mijne heb ik laten vallen en heeft een deuk) en selectie bakmixen
  donderdag 8 april 2021 @ 12:01:49 #114
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_198913804
Laatst lemoncurd gemaakt voor een lemon meringue taart :9 :9 :9 en die vond ik zo lekker dat ik graag nog iets met lemoncurd wil maken. Nu een recept gevonden voor blondies met lemoncurd, nomnomnom!

quote:
1s.gif Op woensdag 7 april 2021 20:35 schreef Goitske het volgende:
Ik kreeg vandaag bericht dat ik met de paastaart de derde prijs heb gewonnen bij bakken.nl 🥳
Leuk! Gefeliciteerd :).
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_198950534
Onze jongste wordt dinsdag 7 jaar en hij maakt heerlijk gebruik van de corona regels. Vandaag waren zijn tantes hier dus wilde hij wel taart dus Brawl stars moest het voor vandaag worden. Hey is een slagroomtaart (ook zijn verzoek) met sprinkels van bakd door het beslag en bovenop natuurlijk aardbeien zijn favoriete fruit





[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 10-04-2021 21:16:23 ]
pi_198952273
Jouw taarten zien er altijd zo netjes (en lekker!) uit, @Goitske

Ik had een planningsprobleempje, maar had de Mario taart toch net op tijd af. Hij was daardoor wel iets minder netjes dan de bedoeling was. En ik had de verhouding van paars verkeerd gelezen en toen kreeg ik grijs :D Dus dat werd toen maar het podiumpje voor Mario bovenop.

pi_198957084
Dank je @Hupje !

Leuk die Mario taart! zoiets wil ik doen als onze oudste 9 wordt denk ik. Maar ze hebben zelf zeggenschap. Wie had verwacht dat ik een roze eenhoorn gek thuis zou hebben bijvoorbeeld met 2 jongens. Bij meisjes verwacht je dat sneller....
pi_198986072
Vandaag is onze jongste 7 geworden
Wens een eenhoorn regenboog taart



pi_198988810


En dit is de binnenkant
pi_199044222
Fudge in de maak
Aangezien ik geen gecondenseerde melk meer had (gebeurt mij nooit is altijd in huis) een recept met 600 gram chocolade en 180 ml slagroom. Dit au bain marie smelten en in een 20*20 vorm doen.
Aangezien ik het leuk vind witte chocolade raspen mbv een dunschiller of kaasschaaf boven de warme fundge. Daarna met een saté prikker er door en sprinkels er over. Daarna hop de koelkast in

  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 22:35:53 #121
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_199143927
Ik zie prachtige creaties voorbij komen O+ Zo ver ben ik nog niet :@

Vandaag bakte ik deze taart:

26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
  Moderator zaterdag 24 april 2021 @ 23:08:07 #122
5428 crew  miss_sly
pi_199144780
Klinkt goed en ziet er lekker uit!
Smaakte hij goed?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 25 april 2021 @ 11:30:53 #123
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_199148752
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 23:08 schreef miss_sly het volgende:
Klinkt goed en ziet er lekker uit!
Smaakte hij goed?
Ja was heerlijk, erg luchtig ook!
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_199234740
Het kwam ervan: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190934/dadelkoekjes


Meer werk dan ik dacht door het balletjes rollen van deeg en van de dadelpasta.
Dat weer in elkaar vouwen en balletjes van rollen. En 8 minuutjes langer in de combi oven.
Uiteindelijk prima koekje met vulling in balans: niks overheersend van dadel of walnoot of kaneel.
pi_199235446
Wij hadden een soort dadel kruimelkoek deze week, was echt super lekker, maar erg vullend. Zo'n koekje is dan een wat behapbaarder portie, lijkt me ook erg lekker :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 1 mei 2021 @ 19:15:10 #126
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_199235657
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 mei 2021 17:58 schreef AnneX het volgende:
Het kwam ervan: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190934/dadelkoekjes

[ link | afbeelding ]
Meer werk dan ik dacht door het balletjes rollen van deeg en van de dadelpasta.
Dat weer in elkaar vouwen en balletjes van rollen. En 8 minuutjes langer in de combi oven.
Uiteindelijk prima koekje met vulling in balans: niks overheersend van dadel of walnoot of kaneel.
Ziet er lekker uit :9
Spoilers!
  maandag 3 mei 2021 @ 21:02:40 #127
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_199266797
Wat een heerlijke en ook hele vrolijke baksels hier! Ik hou van regenbogen en sprinkels in alle kleuren O+

Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…


Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 4 mei 2021 @ 14:00:39 #128
221912 minilot
Nancy boy
pi_199273955


Koekies gebakken voor de buren. Simpele knapperige speculaaskoekjes maar ze smaken heel verfijnd met ceylonkaneel, versgemalen kruidnagel en versgemalen nootmuskaat :9 Dit recept aangehouden (maar dan met rechte zijden in plaats van golfjes) + stipjes citroenglazuur:
https://www.seriouseats.c(...)-biscoff-recipe.html
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 6 mei 2021 @ 14:29:58 #129
52016 Lyssa
music <3
pi_199301995
quote:
1s.gif Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Wat een heerlijke en ook hele vrolijke baksels hier! Ik hou van regenbogen en sprinkels in alle kleuren O+

Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
pi_199331945
pi_199403332
In het tijdschrift Okki zag mijn kleuter een recept voor drollen. En ik mocht helpen... _O-
pi_199408048
G
quote:
0s.gif Op donderdag 13 mei 2021 13:38 schreef Hupje het volgende:
In het tijdschrift Okki zag mijn kleuter een recept voor drollen. En ik mocht helpen... _O-
[ afbeelding ]
Goed gelukt _O-
pi_199463844
Mijn verjaardagstaart van afgelopen vrijdag!


Chocoladetaart met bokkenpootjescreme, chocolade botercrème en chocoladeglazuur!
  maandag 17 mei 2021 @ 10:23:44 #134
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_199464077
quote:
1s.gif Op maandag 17 mei 2021 10:01 schreef Yinny het volgende:
Mijn verjaardagstaart van afgelopen vrijdag!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Chocoladetaart met bokkenpootjescreme, chocolade botercrème en chocoladeglazuur!
OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept :)?
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_199465259
quote:
17s.gif Op maandag 17 mei 2021 10:23 schreef Debsterr het volgende:

[..]

OH! Bokkenpootjescreme, dat klinkt echt heel lekker. Heb je een recept :)?
Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengen
  maandag 17 mei 2021 @ 11:44:56 #136
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_199465283
quote:
1s.gif Op maandag 17 mei 2021 11:43 schreef Yinny het volgende:

[..]

Heel makkelijk! Een pak bokkenpootjes in de keukenmachine fijnmalen, 250ml slagroom opkloppen en dat met elkaar vermengen
Thanks :) en nog gefeliciteerd natuurlijk
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_199465329
quote:
17s.gif Op maandag 17 mei 2021 11:44 schreef Debsterr het volgende:

[..]

Thanks :) en nog gefeliciteerd natuurlijk
Dank je wel :)
pi_200071593
Ik dacht ik maak een citroentaart. Helaas bij de custard iets te voorzichtig geweest met laten stollen, dus dit is het resultaat.



Desalniettemin erg lekker. En opeens begon er iets in mij te dagen: waar heb ik dit al eens gezien?

Juist, het wereldberoemde dessert "oops I dropped the lemon tart" van Osteria Francescana dat in meermaals het beste restaurant ter wereld was. _O-

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200115734
Ik hoop dat dit het juiste topic is, maar ik heb een vraag over waarom de onderstaande cake echt ongelooflijk goor smaakt. De eerste hap was nog redelijk 'zo, het lijkt wel echt cake', maar daarna is het vies met een nasmaak die niet weg lijkt te willen.

160 gr amandelmeel
4 eieren (M)
125 gr roomkaas
50 gr roomboter, ongezouten
50 gr erythritol
2 tl bakpoeder
2 tl vanille extract
snufje zout

Ik heb dit recept gevolgd, waarbij ik voor de roomkaas mascarpone heb gebruikt en voor de erythrirol Canderel green crunchy. Ik wil per se een keto vriendelijke cake proberen te bakken. Maar dit was met afstand het smerigste wat ik ooit heb gegeten,. Iemand enig idee waar het fout kan zijn gegaan? En belangrijker nog; hoe kan ik een keto vriendelijke cake bakken die niet smaakt alsof ik mezelf definitief van de cake af wil hebben?
pi_200116957
Ligt misschien aan de zoetstof? Ik kom bijv dit artikel tegen: https://www.kokenmetkarin(...)met-canderel-stevia/.
pi_200119002
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 22:11 schreef Bleie het volgende:
Ligt misschien aan de zoetstof? Ik kom bijv dit artikel tegen: https://www.kokenmetkarin(...)met-canderel-stevia/.
Ik denk dat dat het niet is. Wat daar beschreven wordt was niet mijn ervaring. De cakejes rezen gewoon en zagen er geslaagd uit. Het spul dat ik gebruikt heb was wel van dat merk, maar zat in een zak.

De beschreven nasmaak klopt ook niet. Die was echt puur chemisch, zonder herkenbare smaak.

Overigens is de zoetstof wel mijn hoofdverdachte naast het bakpoeder.
pi_200121381
Ik denk dat die 50 gram veel te veel is geweest. Zou het eens met 5 of 10 gram proberen, mss is de zoetkracht van de Candarel veel hoger dan van andere merken.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_200124002
Heb je naar de dosering van het gebruikte zoetstof gekeken?

"1 theelepel Canderel Green Crunchy geeft dezelfde zoetkracht als 1 theelepel suiker."
"Als je een weegschaal gebruikt, moet je er rekening mee houden dat Canderel Green Crunchy 10 keer lichter is dan suiker. Als je bijvoorbeeld 100g suiker nodig hebt, hoef je slechts 10g Canderel Stevia poeder te gebruiken."
https://www.canderel.nl/n(...)nderel-green-crunchy

De gebruikte 50 gram zoetstof staat gelijk aan 500gram suiker.
pi_200125175
Ik zou niet eens beginnen aan cakes bakken als je zoetstof moet gebruiken. Maak dan een lekkere hartige taart of zo.

Met zoetstof is de lol van zoete dingen er voor mij snel af. Ja lightfrisdrank gaat nog wel....
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_200130716
Hartige "muffins"


Ik was gisteren hulpjuf bij mijn stiefmoeder op school.
Haar talentklas had een lunch gemaakt maakt voor 60 brugwuppen.
Dit was één van de gerechtjes O+

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2021 19:30:25 ]
pi_200132961
Ziet er goed uit die hapjes!

Enne cake met zoetstof maak ik echt niet. Dan gooi ik wel wat kaneel over een appel en evt in de magnetron. Je proeft de zoetstof altijd

Je kunt evt kijken bij Nora french of die wat qua recepten heeft die maakt ook meer keto enzo gluten en suiker vrij
https://www.noralicious.com/nl/

Of goed zoet geschreven door Nanne Hogeland
pi_200135844
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juni 2021 11:48 schreef Elleska het volgende:
Heb je naar de dosering van het gebruikte zoetstof gekeken?

"1 theelepel Canderel Green Crunchy geeft dezelfde zoetkracht als 1 theelepel suiker."
"Als je een weegschaal gebruikt, moet je er rekening mee houden dat Canderel Green Crunchy 10 keer lichter is dan suiker. Als je bijvoorbeeld 100g suiker nodig hebt, hoef je slechts 10g Canderel Stevia poeder te gebruiken."
https://www.canderel.nl/n(...)nderel-green-crunchy

De gebruikte 50 gram zoetstof staat gelijk aan 500gram suiker.
En 50 g erythritol heeft de zoetkracht van 34 gram suiker ongeveer...

Dus HiZ, je hebt de zoetkracht van 500 gram suiker gebruikt ipv 34, nog een wonder dat het alleen een gekke nasmaak heeft :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_200162766
quote:
0s.gif Op maandag 28 juni 2021 21:19 schreef HiZ het volgende:
Ik hoop dat dit het juiste topic is, maar ik heb een vraag over waarom de onderstaande cake echt ongelooflijk goor smaakt. De eerste hap was nog redelijk 'zo, het lijkt wel echt cake', maar daarna is het vies met een nasmaak die niet weg lijkt te willen.

160 gr amandelmeel
4 eieren (M)
125 gr roomkaas
50 gr roomboter, ongezouten
50 gr erythritol
2 tl bakpoeder
2 tl vanille extract
snufje zout

Ik heb dit recept gevolgd, waarbij ik voor de roomkaas mascarpone heb gebruikt en voor de erythrirol Canderel green crunchy. Ik wil per se een keto vriendelijke cake proberen te bakken. Maar dit was met afstand het smerigste wat ik ooit heb gegeten,. Iemand enig idee waar het fout kan zijn gegaan? En belangrijker nog; hoe kan ik een keto vriendelijke cake bakken die niet smaakt alsof ik mezelf definitief van de cake af wil hebben?
Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?
En uit ervaring weet ik dat teveel bakpoeder verschrikkelijk smerig is en die smaak blijft ook lang hangen.
pi_200180471
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juli 2021 23:07 schreef Travok het volgende:

[..]

Hoe zou je de nasmaak omschrijven? Want mij lijkt de hoeveelheid bakpoeder op dit redelijk kleine recept vrij groot?
En uit ervaring weet ik dat teveel bakpoeder verschrikkelijk smerig is en die smaak blijft ook lang hangen.
Metalig.
pi_200180899
quote:
1s.gif Op maandag 3 mei 2021 21:02 schreef laziness het volgende:
Ik maakte strawberry bread met verse Hollandse aardbeien. Volgens mijn twee heren in de top 3 van lekkerste baksels ooit dus…

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
pi_200181793


Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
pi_200181986
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Wel een (goede) uitgebreide receptbeschrijving. Pfft.
Mooi resultaat.👍🏼
pi_200182064
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Jum! :9
  zaterdag 3 juli 2021 @ 10:45:06 #154
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_200182220
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 07:47 schreef Hupje het volgende:

[..]

Mag ik het recept wat je gebruikt hebt? Dit lijkt me een lekkere manier om mijn overschot aan aardbeien weg te werken!
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 14:29 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Welk recept heb je hiervoor gebruikt? Ziet er erg lekker uit!
Ik gebruik vaak Amerikaanse recepten en dat is dit ook.

https://www.tastesoflizzy(...)6484_32024584_571788
Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 3 juli 2021 @ 13:18:12 #155
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200183967
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 10:02 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Lotus speculoos taart naar dit recept: https://homeofafoodie.com(...)room/?v=796834e7a283
Prachtig O+
Spoilers!
pi_200216750
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juli 2021 02:00 schreef HiZ het volgende:

[..]

Metalig.
Dat klinkt voor mij inderdaad alsof het teveel bakpoeder is. Heb ik zelf keer gehad met een recept voor muffins waar een foutje in stond, heb de hele bak beslag weggegooid omdat t niet te eten was.
  woensdag 7 juli 2021 @ 10:43:04 #157
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_200246006
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)



Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:









Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator woensdag 7 juli 2021 @ 10:58:23 #158
5428 crew  miss_sly
pi_200246228
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juli 2021 10:43 schreef fietsie het volgende:
Gisteren een aantal plakken biscuit gebakken, zodat er voor vandaag een verjaardagstaart voor mezelf van kon maken: een mokka taart.

Ik ben niet in het bezit van een neutraal groot plat bord, dus dan maar op een pizzabord. (Iets met al overvolle kastjes, een verhuiswens en dan (hopelijk) een grotere keuken...)

[ afbeelding ]

Vooraf alles voorbereid; de biscuit gisteravond gebakken van een mix, voor de garnering heb ik het recept van Gwenn's Bakery gebruikt.

De biscuit,banketbakkersroom, mokkacreme en trempeersiroop staan klaar om te gaan bouwen.

En dan laagje voor laagje opbouwen; de siroop om het biscuit smaak te geven, en afwisselend lagen met room en creme:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Helaas was een deel van de biscuit bij het openen van de springvorm wat ingescheurd :(

Maar dat was wel te corrigeren door de scheur goed dicht te smeren :)

En tot slot een laagje creme om de taart, en garnering erop:

[ afbeelding ]
Die taart ziet er heerlijk uit! O+ Groot fan van mokka.

Gefeliciteerd *O* Geniet van je taart.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 7 juli 2021 @ 17:24:33 #159
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_200252751
_O_ Fietsie _O_
Spoilers!
pi_200254985
Mooie taart!
  zondag 11 juli 2021 @ 17:54:35 #161
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200315247
Mijn man was gisteren jarig dus ik heb een taart gemaakt. Hij is gek op chocolade dus het werd een chocoladetaart.





Ik moet een keer een taart standaard kopen :’)
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 22:38:17 #162
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200321086
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:09:52 #163
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200321984
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 22:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
Mooi O+
Ziet er erg lekker uit ook! ^O^
Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 11 juli 2021 @ 23:27:57 #164
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200322424
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet van de all the chocolate. Maar ik vind hem ook erg lekker. Wel heel machtig. Normaal halen we uit zo’n taart grootte 8 stukken nu 12 en dat was echt genoeg _O-
Alleen maar voordelen dus! :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 11 juli 2021 @ 23:59:43 #165
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_200323827
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:27 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Alleen maar voordelen dus! :P
Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 12 juli 2021 @ 17:12:03 #166
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_200331978
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 23:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Haha ja we hebben nog voor een dag een toetje *O*
Lekker! :9
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_200335302

Voor klein bruiloftsfeestje van vriendin op verzoek een worteltjestaart gemaakt. Het vormpje erop laten was handiger tijdens vervoer.
pi_200375415
Is boter crème uit een pakje wel lekker als je op je taart veel boter crème moet gebruiken?
Bijv. BrandNewCake of Funcakes?

Het is voor een kindertaart eind Juli en ivm met bederf wil ik liever geen eieren of melk voor de creme gebruiken.
(en ook voor het gemak)

Dit idee.

[ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 15-07-2021 13:07:58 ]
  donderdag 15 juli 2021 @ 21:02:45 #169
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200384141
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200387602
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 21:02 schreef SV-tje het volgende:
Dat zou ik met witte chocoladeganache doen
Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
  vrijdag 16 juli 2021 @ 00:51:11 #171
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_200388424
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juli 2021 23:25 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Dat klinkt veel lekkerder dan botercreme en mijn kleindochter is dol op chocola.
Ik weet niet zoveel van bakken, dit wordt de tweede verjaardagstaart voor mijn kleindochter en ik heb 2x verjaardagtaart voor kleinzoon gemaakt.

Kun je met die ganache ook "stevige" toefjes spuiten (waar ik heel slecht in ben :@ ) ?
Is het lekker om er wat vanille extract door te doen?
Dan moet ik dus andere kleurstof speciaal voor chocola kopen.
Of zal ik het kunnen kleuren met framboos, bramen of blauwe bessen etc.
hmmm, misschien toch maar de flesjes, ik ben ineens hieperdepieper, wat een goed idee witte chocola. O+
Ik heb nog een bijna volle zak van Callebaut staan.

Er komen echt nog veel meer vragen :D
Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_200388533
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 00:51 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Toefjes spuiten met alleen ganache zal niet lukken, maar dit is een lekker recept voor witte chocolade botercreme https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/

Vanille extract vind ik niet nodig qua smaak voor de ganache. Kleuren heb ik nog nooit gedaan (bruidstaarten zijn meestal wit).
Die ganache had ik ook gezocht, misschien iets meer chocola voor de stevigheid.
Grappig, mijn stijl staat waarschijnlijk recht tegenover die van jou. :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_200389655
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_200414916
OMG...

Ik had een appeltaart gebakken voor mijn verjaardag. Dit is de lekkerste appeltaart die ik ooit heb gebakken. Nomnomnom...



Deeg: volgens Laura's Bakery (met nog een beetje citroenrasp door het deeg).

Vulling: ook volgens Laura's Bakery, maar dan met in rum gewelde (en afgegoten) rozijnen, afgedekt met een goede eetlepel custardpoeder), de appels in schijfjes/partjes, citroensap eroverheen, en twee handjes gehakte amandelen en walnoten. Oh, en na het bakken glanzend gekregen met warme abrikozenjam :9

Dwarsdoorsnede:



:9~

[ Bericht 7% gewijzigd door Postbus100 op 17-07-2021 22:40:15 ]
Somebody that I used to know
pi_200480549
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juli 2021 09:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Je kunt de ganache als je het een tijd in de koelkast hebt gezet opkloppen. Dan kun je er zeker wel toefjes mee maken. Misschien kun je er nog iets aan toevoegen waardoor het nog steviger blijft.
Ik heb een paar proefbatches gemaakt en 3:1 was prima voor toefjes, alleen ben ik daar zo slecht in.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb een proeftaartje gemaakt dat oké maar niet superlekker was. (ik ben een one-trick-pony die normaal altijd voor slagroom met verse aardbeien / aardbeienjam / aardbeilikeur trempeer als vulling gaat).

Nu frambozenjam en witte ganache;. Waarschijnlijk lag het aan het kleuren, want ik kocht "dragon fruit powder"
bij de notenshop om het te kleuren. Ik was daar zooo veel van nodig en nog werd het niet roze, maar het werd wel heel zoet en niet lekker. (ik kocht daar ook goudkleurige choco callets voor de hoorn en oortjes en die zijn zooo lekker.)

Mijn bake delicious choco kleuren deden ook amper wat..
Nu heb ik Colour Mill white, booster en hot pink besteld en hoop dat het werkt en lekker is als ik voor het echie ga.
pi_200480652
Als ik een stapeltaart wil maken, of beter gezegd 18cm taartje op 22,5 taartje wil zetten, kan ik dan de cakeboard onder het bovenste taartje laten zitten?
pi_200480718
Is er een richtlijn over de afmetingen van de laagjes in een biscuittaart?
Hoe hoog moet de ideale biscuitlaag en vulling zijn?
pi_201118471
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
pi_201119229
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Niet echt, meer algemene richtlijnen: https://www.laurasbakery.(...)der-formaat-bakvorm/
pi_201245623
quote:
0s.gif Op zondag 29 augustus 2021 02:12 schreef Majoraan het volgende:
Wat ontzettend jammer dat dit nu een slapend topic is.
Ik heb er zo veel van geleerd en zou er graag nog veel meer van willen leren.

Er zijn omrekentabellen voor de hoeveelheid ingrediënten van een taart als je een andere maat bakpan gebruikt.
Maar hoe zit het met de baktijd, is daar ook een omrekentabel voor?
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
  maandag 6 september 2021 @ 21:59:37 #181
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245718
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Maar volgens mij bakt men hier sws andere dingen dan de fondant/afsmeer taarten die jij nu maakt. dus dan krijg je ook minder tips daarvoor
Wow...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201245747
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 21:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wow...
Wat?
  maandag 6 september 2021 @ 22:02:42 #183
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245789
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Wat?
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201245820
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p
pi_201245830
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Ik vind het erg denigrerend overkomen. Maar wellicht was dat niet zo bedoeld.
Nee zie mijn andere post
  maandag 6 september 2021 @ 22:04:56 #186
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201245850
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ok, dan heb ik dat verkeerd opgevat. Excuus!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_201258029
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P




Die van Yvette:


Recept:
quote:
Crème-brûléetaart met bramen en bessen
VOOR HET DEEG
225 g bloem

75 g poedersuiker

snuf zout

125 g koude boter, in blokjes

1 eidooier

2 eetl. ijskoud water

VOOR DE VULLING
450 g bramen en aalbessen (voor het zuurtje, dat is lekker!)

200 g fijne tafelsuiker

4 eieren

100 ml room

Meng de bloem, poedersuiker en het zout in een kom of in de keukenmachine.

Voeg de boter toe en pulseer - of wrijf met schone handen - tot het deeg de textuur van grove broodkruimels heeft. Klop in een kommetje de eidooier met het ijswater los en giet het druppel voor druppel bij het deeg tot het deeg net samenkomt. Soms heeft u niet alles nodig. Vorm een platte bal en leg hem afgedekt een uur in de koelkast om te rusten.

Vet een taartvorm van 24 cm in. Knip bakpapier op de maat van de bodem, leg het erin en vet ook in.

Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot een lap die in de vorm past. Bekleed de vorm ermee en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem overal in met een vork. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast om ijskoud te worden. Zo blijft hij tijdens het bakken beter in model.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de bodem 20-25 minuten blind voor (dus: een extra vel bakpapier in de vorm gedrukt, gevuld met een nepvulling zoals ongekookte rijst of gedroogde bonen), verwijder dan de blindbakvulling en bak de bodem nog zeker 12-15 minuten, opdat de bodem ook gaart en licht bruint. Dek zonodig de randen af met alufolie als die te snel gaan.

Haal de vorm uit de oven en zet hem op een bakplaat. Als er gaatjes in het deeg zitten zal de vulling er misschien doorheen sijpelen en een bakplaat voorkomt dat de oven vies wordt.

Meng het fruit met 100 gram suiker, de room en de eieren in een hoge mengbeker en zet de staafmixer er een paar keer kort op, zodat het net gemengd is maar het fruit nog niet helemaal glad.

Giet het in de vorm en zet de taart nog 40 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden. De taart is gaar als het midden nét gestold is. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en laat met een brûlée- of verfbrander (werkt ook) de suiker tot een dunne laag karamel smelten.
pi_201258799
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Die lijkt me echt super lekker _O_ Was hij ook zo lekker als je had gehoopt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201261944
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Ohhh dat lijkt mij een lekkere taart :Y)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201264285
Ik had in de vulling meteen alle suiker gedaan o|O o|O
ipv de helft te bewaren voor het cremebruleejen.
Dus het zuurtje van de besjes kan je dan helaas niet proeven.
Toch is ie lekker en ga ik hem nu ongebruleet per punt invriezen :)
pi_201287261
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:04 schreef madeliefff het volgende:

[..]
Nee zie mijn andere post
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_201300043
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 september 2021 01:05 schreef Majoraan het volgende:

[..]
Ik kan hem niet vinden.


En onder dat afsmeersel / fondant zit toch een echte zorgvuldig gebakken en gevulde biscuit taart?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De taart voor je kleindochter ziet er lekker uit inderdaad

Deze
quote:
1s.gif Op maandag 6 september 2021 22:03 schreef madeliefff het volgende:
Hoe noem je die tweede vorm dan? Eerste is fondant das duidelijk maar met creme afsmeren noem ik afsmeertaart :p


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-09-2021 22:26:00 ]
pi_201300337
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 september 2021 21:20 schreef Blues het volgende:
Ik gooi er wel ff een versche taart in.
Van Yvette van Boven (Volkskrant) Creme bruleetaart met bramen een bessen.
Rekenfoutje gemaakt met de vulling (teveel suiker) dus net ff te vloeibaar (wel gaar) gebleven.
Maar de smaak is wel weer lekker :9

Omdat ik m wil invriezen voor een deel, alleen de taartpunt gecremebruleet :P

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Die van Yvette:
[ afbeelding ]

Recept:
[..]

Lekkere combi, een crème brulee taartje staat ook nog op mijn to do lijstje
pi_201332739
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9

Doorgesneden
pi_201334544
Gefeliciteerd! Ziet er echt heerlijk uit. Welk recept heb je gebruikt?
pi_201334591
Het komt uit het boek Verrukkelijk vegan bakken van Anthea Cheng.
  zondag 19 september 2021 @ 19:50:43 #197
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_201431223
Manlief was jarig dus ik bakt brownies met pindakaas en pretzel en blondies met karamel en stroofwafel.

Niet de beste foto maar soit :P

Ik heb je lief mijn hele leven
pi_201525328
Ik bakte voor een verjaardag op verzoek van de jarige (voor het eerst) een kruimelvlaai. Zeker voor herhaling vatbaar :9 (de rand mag wel wat lichter blijven de volgende keer)

pi_201543346
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Oehh Super lekker!
pi_201696819
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D











abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')