Ik zag laatst op fb ergens twee foto’s, volgens mij van cake. 2 stuks, de ene gemixt met een keukenmachine (dacht ook een kenwood) en de ander met een handmixer. Was een flink verschil. Zal eens kijken of ik m kan vindenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 22:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dus
Morgen ga ik voor de tweede poging! Ik heb alvast de eieren klaargezet zodat deze op kamertemperatuur zijn en ik ga het in de Kenwood doen in plaats van in een pannetje met een handmixer. En dan zorgen dat het niet meer vloeibaar en geel is.
Sowieso wilde ik de Kenwood meer gaan gebruiken en uiteindelijk stond ik toch nog met mijn oude mixer de biscuit te maken Maar de slagroom en botercreme wel met de Kenwood gemaakt en dat is toch wel heel gaaf hoor
En omdat ik dan ongeduldig ben, stel ik de kookwekker in. 🤪quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Dan zou ik nooit meer cake makenquote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die notenquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow dat is nogal een verschil jaquote:Op zondag 28 februari 2021 16:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Gevonden , standmixer vs handmixer
[ afbeelding ]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?quote:Op zondag 28 februari 2021 22:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uit
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenopquote:Op zondag 28 februari 2021 22:40 schreef MaJo het volgende:
[..]
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?
Bedankt voor je uitleg! Ik houd zelf niet van amandelschaafsel dus dat scheelt En alle lagen zijn inderdaad zelfgemaakt + vers fruit. In het recept stond ook nog frambozenjam maar omdat ik er maar 2 lagen uit heb kunnen snijden heb ik die eruit gelaten, ik denk zelf eigenlijk dat dit niks extra's had toegevoegdquote:Op zondag 28 februari 2021 23:16 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenop
Volgens mij helpt het ook om de eieren au bain marie te mixen. Door de warmte stabiliseren de eiwitten en blijft het beslag luchtiger.quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er lekker uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Ook goed bezigquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost hahaquote:Op maandag 1 maart 2021 10:00 schreef Debsterr het volgende:
Ik heb dit weekend 4 tartelettes gemaakt, een shortbread bodem en witte choco/frambozen ganache vulling. Nog zeker ruimte voor verbetering, maar de smaak was al prima .
Ja zijn ook lekkerquote:Op maandag 1 maart 2021 07:00 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Slofbodems vind ik toch wel het lekkerst altijd
Dankjewelquote:
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje wasquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Oh das ook altijd goed he?quote:Op maandag 1 maart 2021 19:23 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost haha
[..]
Ja zijn ook lekker
[..]
Dankjewel
[..]
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje was
Bakken is dan inderdaad niet handig nee Ik zorg ook dat ik iets bak als ik de volgende dag naar mijn ouders ga, dan kunnen zij ervan meegenietenquote:Op woensdag 10 maart 2021 16:09 schreef Hupje het volgende:
Ik probeer af te vallen en krijg in corona tijd mijn baksels ook niet makkelijk gesleten aan collega's of familie.
Maar toevallig staan er nu witte eierkoeken in wording te wachten om de oven in te gaan.
Oeh dat klinkt goedquote:Op woensdag 10 maart 2021 17:50 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vandaag wafels in t nieuwe wafelijzer (zaten wafelplaten bij t nieuwe tostiijzer).
Groot succes bij mij, zoontje, man, moeder en vriendje van zoontje
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
Uiteindelijk is het goed gekomen toen ik het deeg op het aanrecht had staan. De vlaai staat nu in de ovenquote:Op woensdag 10 maart 2021 18:44 schreef laziness het volgende:
[..]
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
Best lekker!
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Lol het lijkt op macarons. Ziet er lekker uit iigSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehoudenquote:Op woensdag 10 maart 2021 20:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Ziet er goed uit! Lijkt inderdaad een beetje op macaronsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
Aha, zo zie je maar dat ik nog veel moet leren!quote:Op donderdag 11 maart 2021 09:35 schreef Yinny het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 11 maart 2021 08:48 schreef MaJo het volgende:
[..]
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden
[..]
Dit gaat over koekjesdeeg/zandtaartdeeg. Gistdeeg (ik neem aan dat je dat hebt gebruikt voor vlaai), werkt anders
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 14 maart 2021 21:43 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Tekkels in een jasje door mijn 8 jarige
Kant en klaar croissant deeg, lossnijden op de stippellijn. Ketchup op brede deel smeren, geraspte kaas er op, knakworst er op en oprollen. Daarna kwartier op 200 graden in de oven
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen makenquote:Op zondag 14 maart 2021 21:58 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!quote:Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Mooi!
Ook lekker?
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.
Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier
quote:Op vrijdag 19 maart 2021 22:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
Daarbij.. je mag ook best een keer iets eten met veel calorieën toch?quote:Op zondag 14 maart 2021 22:24 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen maken
Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee tochquote:Op zondag 28 maart 2021 20:55 schreef miss_sly het volgende:
Ik koos uiteindelijk maar op goed geluk een recept voor mokkataart, en maakte het me in eerste instantie maar eens gemakkelijk met bakmix voor biscuit en mix voor botercrème en banketbakkersroom van dr Oetker. Hij smaakte prima. Ik ga het zeker nog eens maken zonder valsspelen
[ afbeelding ]
En gisteren maakte ik slagroomsoesjes. Ik was erg benieuwd hoe je nou die holle snoesjes krijgt om te vullen, maar dat komt dus door de manier van deeg maken.
[ afbeelding ]
Ze zijn niet allemaal even groot. In het recept stond met twee theelepels hoopjes deeg te maken op de bakplaat, maar niet hoeveel per hoopje. Dus ik heb maar wat geprobeerd en weet voor een volgende keer in ieder geval hoeveel per hoopje ongeveer goed is.
Ze smaakten heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |