abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:33:23 #26
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225647
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil :o Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:40:01 #27
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_198225737
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil :o Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3
Ik heb je lief mijn hele leven
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 22:43:10 #28
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198225793
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt ^O^

Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:46:19 #29
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225848
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:48:12 #30
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225876
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt ^O^

Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 22:53:01 #31
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198225928
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:46 schreef madeliefff het volgende:

[..]

sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven ^O^ De folie zit er inderdaad echt opgeplakt :Y

quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:48 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd _O- Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht :D
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:54:57 #32
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225952
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven ^O^ De folie zit er inderdaad echt opgeplakt :Y
[..]

Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd _O- Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht :D
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 26 februari 2021 @ 23:02:09 #33
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198226057
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven ^O^ De folie zit er inderdaad echt opgeplakt :Y
[..]

Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd _O- Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht :D
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_198226986
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 00:15:42 #35
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198227009
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
Bedankt, ik zal morgen een verslagje posten :)
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 23:02 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
Dat had ik ook nog kunnen doen ja, gelukkig is het inmiddels genoeg afgekoeld :)
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 00:13 schreef AnneX het volgende:
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
Dat kan ik een volgende keer ook doen, goeie tip ^O^
pi_198233559


Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
pi_198236147
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
Taart!
:9 :9 Toffe taart!
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 19:44:06 #38
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198238113
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Wow dat ziet er goed uit! _O_ Was het ook lekker?

Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.

Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
pi_198238988
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:

[..]

Wow dat ziet er goed uit! _O_ Was het ook lekker?

Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.

Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?

De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug :@
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 20:37:06 #40
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198239187
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:29 schreef Yinny het volgende:

[..]

Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?

De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug :@
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!

Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept :@
pi_198239253
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:37 schreef MaJo het volgende:

[..]

Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!

Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept :@
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 20:54:14 #42
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198239586
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:

[..]

Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen :@
pi_198240104
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.

Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken :9
pi_198240242
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? :D Wel heel tof.
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 21:33:54 #45
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198240548
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:15 schreef Hupje het volgende:

[..]

Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken :9
Ik heb een ronde bakvorm gebruikt maar de diameter is hetzelfde :Y Ik heb even naar een ander recept gekeken en daar staat dat je het echt heel voorzichtig door moet roeren, misschien heb ik dat toch niet voorzichtig genoeg gedaan. Ik ga morgen het gewoon opnieuw proberen :)

Ik heb even een filmpje gekeken en bij mij bleef het eiermengsel geel en werd niet lichter, misschien heb ik niet hard genoeg geklopt! Bovendien heb ik heel moeilijk met au-bain-marie gedaan maar in dat filmpje doen ze het gewoon op kamertemperatuur, dat lijkt me een stuk makkelijker.
pi_198240649
Morgen tijd voor opa’s rozijnenbrood.

Zin in.

Als ik dat eet... is hij altijd dichtbij O+
pi_198241016
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? :D Wel heel tof.
Gelukkig per kleur los! *O*
pi_198241061
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 20:54 schreef MaJo het volgende:

[..]

Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen :@
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen :@
Bloem is idd gewoon tarwebloem
  Moderator zaterdag 27 februari 2021 @ 22:25:50 #49
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198241701
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef Yinny het volgende:

[..]

O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen :@
Bloem is idd gewoon tarwebloem
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dus :)

Morgen ga ik voor de tweede poging! Ik heb alvast de eieren klaargezet zodat deze op kamertemperatuur zijn en ik ga het in de Kenwood doen in plaats van in een pannetje met een handmixer. En dan zorgen dat het niet meer vloeibaar en geel is.

Sowieso wilde ik de Kenwood meer gaan gebruiken en uiteindelijk stond ik toch nog met mijn oude mixer de biscuit te maken :D Maar de slagroom en botercreme wel met de Kenwood gemaakt en dat is toch wel heel gaaf hoor O+
  Moderator zondag 28 februari 2021 @ 13:35:46 #50
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198248894
Nou mijn tweede biscuitpoging staat in de oven en het ziet er stukken beter uit! In plaats van een vloeibare donkergele pap met brokjes is het nu een mooi witgeel opgeklopt mengsel geworden. Ik moet nu ook wel lachen om mijn "biscuit" van gisteren. Ik moest de bloem er doorheen "vouwen" maar het was zo vloeibaar dat ik het er zachtjes doorheen heb geroerd. Ook stond er in het recept dat de springvorm maximaal 2/3e bedekt moet zijn omdat het nog gaat rijzen en bij mij was het een lullig bodempje :') Maar goed, al doende leert men dus hopelijk is poging 2 wel een succes!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')