Siliconenkwastquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen
Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen
Goeie tip, ik ga dit zeker eens proberenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:17 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Siliconenkwast
En als je 'gemakkelijk' zachte boter wilt (die je ook kan kwasten):
(metalen) kom nemen, deze vullen met gekookt water uit de waterkoker. 5 minuten laten staan. Water eruit. Afdrogen. Kom ondersteboven over je boter heen zetten. Na 10-15 minuten heb je ideale zachte boter.
Ziet er goed uit Die kleine pretzeltjes zien er schattig uit zoquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:34 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vorige week deze nog. Van een recept voor stuffed chocolate chip cookies via tasty.com
Diverse samenstellingen:
Chocolate chip met
- dulce de leche vulling. Erop: twix, pretzel en chocolade
- dulce de leche vulling. Erop: snickers en chocolade
- sier chococup als vulling. Erop: chocolade en twix of snickers
- snickers als vulling. Erop: snickers en chocolade
- geen vulling. Erop: chocolade en spikkels
De andere helft was witte chocolade met macadamianoten. Die vond ik zelf het allerlekkerst, echt perfect.
Vullen vond ik veel moeite voor weinig resultaat, maar t deegrecept was fantastisch!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zou dat ook wel meer willen, ik bedenk juist altijd dingen die ik niet in huis hebquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
rocky road kan je gewoon in mikken wat je zelf wilt natuurlijk want zo is het ook bedoeldquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaatquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Dit.. maar eigenwijs zonder tussenstapquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:57 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaat
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. ( dus niet op een rand)) .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:26 schreef AnneX het volgende:
[..]
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. Daarna heen en weer in de halve eierschaal.
Per stuk, want ik ben nog uit de tijd dat een ei bedorven kon zijn. Macht der gewoonte.
Onlangs zag ik een filmpje dat het ei voorzichtig in een platte zeef werd gebroken en het eiwit liep door en de dooier werd zo gescheiden in de zeef.
Wrom wil je dat weten? Lukt het scheiden niet goed?
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:28 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:49 schreef MaJo het volgende:
Ik heb met het breken van een ei regelmatig dat er stukjes schaal meekomen. Iemand tips om dat te voorkomen? Ik heb het idee dat ik het ei te voorzichtig breek, vroeger had ik daar nooit last van
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-eiquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:48 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?
Vaag op mn netvlies... even geen idee hoe dat precies ging. Handig wel denk ik
Ok, ik ga het eens proberenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Dit werkt echt wel. Of ik heb gewoon altijd geluk.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Ja die!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:59 schreef AnneX het volgende:
[..]
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-ei
Even gegoogled op eierscheider en dat lijkt me briljantquote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:16 schreef Bleie het volgende:
Ik heb zo’n eierscheider. Maar soms doe ik het met de schillen. Wel altijd ei voor ei, met een extra bakje, zoals Hupje.
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruiktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt
Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplaktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrechtquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vastquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijven De folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerd Ik ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Bedankt, ik zal morgen een verslagje postenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
Dat had ik ook nog kunnen doen ja, gelukkig is het inmiddels genoeg afgekoeldquote:Op vrijdag 26 februari 2021 23:02 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
Dat kan ik een volgende keer ook doen, goeie tipquote:Op zaterdag 27 februari 2021 00:13 schreef AnneX het volgende:
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow dat ziet er goed uit! Was het ook lekker?
Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?
De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:37 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!
Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Ik heb een ronde bakvorm gebruikt maar de diameter is hetzelfde Ik heb even naar een ander recept gekeken en daar staat dat je het echt heel voorzichtig door moet roeren, misschien heb ik dat toch niet voorzichtig genoeg gedaan. Ik ga morgen het gewoon opnieuw proberenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:15 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken
Gelukkig per kleur los!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd? Wel heel tof.
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dusquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen
Bloem is idd gewoon tarwebloem
Ik zag laatst op fb ergens twee foto’s, volgens mij van cake. 2 stuks, de ene gemixt met een keukenmachine (dacht ook een kenwood) en de ander met een handmixer. Was een flink verschil. Zal eens kijken of ik m kan vindenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 22:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dus
Morgen ga ik voor de tweede poging! Ik heb alvast de eieren klaargezet zodat deze op kamertemperatuur zijn en ik ga het in de Kenwood doen in plaats van in een pannetje met een handmixer. En dan zorgen dat het niet meer vloeibaar en geel is.
Sowieso wilde ik de Kenwood meer gaan gebruiken en uiteindelijk stond ik toch nog met mijn oude mixer de biscuit te maken Maar de slagroom en botercreme wel met de Kenwood gemaakt en dat is toch wel heel gaaf hoor
En omdat ik dan ongeduldig ben, stel ik de kookwekker in. 🤪quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Dan zou ik nooit meer cake makenquote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die notenquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow dat is nogal een verschil jaquote:Op zondag 28 februari 2021 16:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Gevonden , standmixer vs handmixer
[ afbeelding ]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?quote:Op zondag 28 februari 2021 22:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uit
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenopquote:Op zondag 28 februari 2021 22:40 schreef MaJo het volgende:
[..]
Bedankt! Wat maakt het dat je hier wel een stuk van zou willen?
Bedankt voor je uitleg! Ik houd zelf niet van amandelschaafsel dus dat scheelt En alle lagen zijn inderdaad zelfgemaakt + vers fruit. In het recept stond ook nog frambozenjam maar omdat ik er maar 2 lagen uit heb kunnen snijden heb ik die eruit gelaten, ik denk zelf eigenlijk dat dit niks extra's had toegevoegdquote:Op zondag 28 februari 2021 23:16 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er uit om in te happen. Fruit ziet er lekker uit en er zit geen amandel schaafsel op en je weet zeker dat er nog lekkere creme en fruit tussen zit en het is niet een hele hap cakeachtig met een mooie laag bovenop
Volgens mij helpt het ook om de eieren au bain marie te mixen. Door de warmte stabiliseren de eiwitten en blijft het beslag luchtiger.quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er lekker uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Ook goed bezigquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost hahaquote:Op maandag 1 maart 2021 10:00 schreef Debsterr het volgende:
Ik heb dit weekend 4 tartelettes gemaakt, een shortbread bodem en witte choco/frambozen ganache vulling. Nog zeker ruimte voor verbetering, maar de smaak was al prima .
Ja zijn ook lekkerquote:Op maandag 1 maart 2021 07:00 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit.
Slofbodems vind ik toch wel het lekkerst altijd
Dankjewelquote:
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje wasquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Oh das ook altijd goed he?quote:Op maandag 1 maart 2021 19:23 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ohh lekker Ik heb ook millionaire shortbread gemaakt. Maarja die had ik een tijd terug ook al gepost haha
[..]
Ja zijn ook lekker
[..]
Dankjewel
[..]
Wat mooi Was hij lekker? Zo ziet hij er wel uit iig. En wat betreft gezond. Ik de me at de noten dan ook het enige gezonde aan heel dat gebakje was
Bakken is dan inderdaad niet handig nee Ik zorg ook dat ik iets bak als ik de volgende dag naar mijn ouders ga, dan kunnen zij ervan meegenietenquote:Op woensdag 10 maart 2021 16:09 schreef Hupje het volgende:
Ik probeer af te vallen en krijg in corona tijd mijn baksels ook niet makkelijk gesleten aan collega's of familie.
Maar toevallig staan er nu witte eierkoeken in wording te wachten om de oven in te gaan.
Oeh dat klinkt goedquote:Op woensdag 10 maart 2021 17:50 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vandaag wafels in t nieuwe wafelijzer (zaten wafelplaten bij t nieuwe tostiijzer).
Groot succes bij mij, zoontje, man, moeder en vriendje van zoontje
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
Uiteindelijk is het goed gekomen toen ik het deeg op het aanrecht had staan. De vlaai staat nu in de ovenquote:Op woensdag 10 maart 2021 18:44 schreef laziness het volgende:
[..]
Rijzen moet door warmte dus de koelkast lijkt me eerder het probleem. Afdekken met huishoudfolie en in de oven op 50gr doe ik vaak.
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?quote:Op woensdag 10 maart 2021 18:04 schreef MaJo het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt goed
Ik verknal altijd wel iets als ik bak De deeg staat al 1,5 uur in de koelkast (moest volgens het recept) maar het rijst maar niet. Ik heb het nu op het aanrecht gezet, hopelijk gaat het nu rijzen!
Misschien heb ik het deeg niet goed gemaakt. Het was erg droog dus ik heb er wat extra ei aan toegevoegd (in plaats van 4 eetlepels in totaal 6). Zou het ook daaraan kunnen liggen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
Best lekker!
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Lol het lijkt op macarons. Ziet er lekker uit iigSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehoudenquote:Op woensdag 10 maart 2021 20:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Moest helemaal niet volgens het recept Waar las je dat?
quote:Op woensdag 10 maart 2021 21:50 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte dus Brabantse witte eierkoeken. Fascinerend, hoe dat werkt:Ziet er goed uit! Lijkt inderdaad een beetje op macaronsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Blobjes op de bakplaat
[ afbeelding ]
Die moesten een uur op kamertemperatuur blijven staan, dan werd de bovenkant al een beetje hard. En dan in de oven komen ze spontaan nog een beetje omhoog.
[ afbeelding ]
Best lekker!
[ afbeelding ]3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
Aha, zo zie je maar dat ik nog veel moet leren!quote:Op donderdag 11 maart 2021 09:35 schreef Yinny het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op donderdag 11 maart 2021 08:48 schreef MaJo het volgende:
[..]
Het staat niet meteen in het recept maar wel op haar pagina: https://www.laurasbakery.(...)sten-in-de-koelkast/ Dus vandaar dat ik dit heb aangehouden
[..]
Dit gaat over koekjesdeeg/zandtaartdeeg. Gistdeeg (ik neem aan dat je dat hebt gebruikt voor vlaai), werkt anders
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 14 maart 2021 21:43 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Tekkels in een jasje door mijn 8 jarige
Kant en klaar croissant deeg, lossnijden op de stippellijn. Ketchup op brede deel smeren, geraspte kaas er op, knakworst er op en oprollen. Daarna kwartier op 200 graden in de oven
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen makenquote:Op zondag 14 maart 2021 21:58 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oef, zulke caloriebommen, maar ziet er heerlijk uit.
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!quote:Op maandag 28 december 2020 12:49 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Mooi!
Ook lekker?
Als je forum.fok icm taarten en cupcakes decoreren door Google gooit kom je bij de decoratie topics, daar worden ook nogal eens koekjes getoond.
Vooral meesterlijke koekjes van @:spuuglokje misschien dat die nog wel eens spiekt hier
quote:Op vrijdag 19 maart 2021 22:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Wat bijzonder is dit! Ik kwam even een kijkje nemen op Fok in verband met het overlijden van een user en toen zag ik ineens een melding dat mijn naam ergens genoemd was. Dat na al die jaren mijn koekjes nog herinnerd worden door jou, dat vind ik heel leuk!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
Daarbij.. je mag ook best een keer iets eten met veel calorieën toch?quote:Op zondag 14 maart 2021 22:24 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een 8 jarige motiveren om iets in de keuken te gaan doen is het waard. Laatst ook pizza zelf gemaakt. Doel is uiteindelijk als ze 16 zijn dat ze het avond eten kunnen maken
Ziet er goed uit en zo nu en dan valsspelen is ook niks mis mee tochquote:Op zondag 28 maart 2021 20:55 schreef miss_sly het volgende:
Ik koos uiteindelijk maar op goed geluk een recept voor mokkataart, en maakte het me in eerste instantie maar eens gemakkelijk met bakmix voor biscuit en mix voor botercrème en banketbakkersroom van dr Oetker. Hij smaakte prima. Ik ga het zeker nog eens maken zonder valsspelen
[ afbeelding ]
En gisteren maakte ik slagroomsoesjes. Ik was erg benieuwd hoe je nou die holle snoesjes krijgt om te vullen, maar dat komt dus door de manier van deeg maken.
[ afbeelding ]
Ze zijn niet allemaal even groot. In het recept stond met twee theelepels hoopjes deeg te maken op de bakplaat, maar niet hoeveel per hoopje. Dus ik heb maar wat geprobeerd en weet voor een volgende keer in ieder geval hoeveel per hoopje ongeveer goed is.
Ze smaakten heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |