abonnement Unibet Coolblue
pi_198166462
Met uit het vorige deel o.a.:

Macarons van @madeliefff


pruimen custard plaattaart van @AnneX


cake van @Goitske


chocolate chip taart van @Hupje


chocolate chip taart van @laziness


en nog veel meer :9
pi_198166727
Er is een nieuwe OP nodig :'(
Somebody that I used to know
pi_198171132
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken :X Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van :') Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen :@

Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen :Y
Siliconenkwast

En als je 'gemakkelijk' zachte boter wilt (die je ook kan kwasten):

(metalen) kom nemen, deze vullen met gekookt water uit de waterkoker. 5 minuten laten staan. Water eruit. Afdrogen. Kom ondersteboven over je boter heen zetten. Na 10-15 minuten heb je ideale zachte boter.
pi_198171625
Ik maakte vorige week deze nog. Van een recept voor stuffed chocolate chip cookies via tasty.com

Diverse samenstellingen:
Chocolate chip met
- dulce de leche vulling. Erop: twix, pretzel en chocolade
- dulce de leche vulling. Erop: snickers en chocolade
- sier chococup als vulling. Erop: chocolade en twix of snickers
- snickers als vulling. Erop: snickers en chocolade
- geen vulling. Erop: chocolade en spikkels

De andere helft was witte chocolade met macadamianoten. Die vond ik zelf het allerlekkerst, echt perfect.

Vullen vond ik veel moeite voor weinig resultaat, maar t deegrecept was fantastisch!


Kwak
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 21:43:10 #5
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198171823
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 21:17 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Siliconenkwast

En als je 'gemakkelijk' zachte boter wilt (die je ook kan kwasten):

(metalen) kom nemen, deze vullen met gekookt water uit de waterkoker. 5 minuten laten staan. Water eruit. Afdrogen. Kom ondersteboven over je boter heen zetten. Na 10-15 minuten heb je ideale zachte boter.
Goeie tip, ik ga dit zeker eens proberen ^O^

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 21:34 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vorige week deze nog. Van een recept voor stuffed chocolate chip cookies via tasty.com

Diverse samenstellingen:
Chocolate chip met
- dulce de leche vulling. Erop: twix, pretzel en chocolade
- dulce de leche vulling. Erop: snickers en chocolade
- sier chococup als vulling. Erop: chocolade en twix of snickers
- snickers als vulling. Erop: snickers en chocolade
- geen vulling. Erop: chocolade en spikkels

De andere helft was witte chocolade met macadamianoten. Die vond ik zelf het allerlekkerst, echt perfect.

Vullen vond ik veel moeite voor weinig resultaat, maar t deegrecept was fantastisch!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit ^O^ Die kleine pretzeltjes zien er schattig uit zo O+

Ik wil ook een keer Rocky road maken, dat vind jij misschien ook wel wat?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_198172085
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.

Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?

Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin :9
Kwak
  Moderator dinsdag 23 februari 2021 @ 21:57:42 #7
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198172164
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.

Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?

Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin :9
Ik zou dat ook wel meer willen, ik bedenk juist altijd dingen die ik niet in huis heb :')

Ik ken rocky road met marshmellow en noten, ik hou ook niet van gedroogd fruit :N
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_198172184
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.

Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?

Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin :9
rocky road kan je gewoon in mikken wat je zelf wilt natuurlijk :P want zo is het ook bedoeld :+
pi_198219113
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen :)?
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_198219215
quote:
17s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen :)?
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaat :@
pi_198219512
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 15:57 schreef Hupje het volgende:

[..]

Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaat :@
Dit.. maar eigenwijs zonder tussenstap
pi_198219596
quote:
17s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen :)?
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. ( dus niet op een rand)) .
Daarna heen en weer in de halve eierschaal.
Per stuk, want ik ben nog uit de tijd dat een ei bedorven kon zijn. Macht der gewoonte.

Onlangs zag ik een filmpje dat het ei voorzichtig in een platte zeef werd gebroken en het eiwit liep door en de dooier werd zo gescheiden in de zeef.

Wrom wil je dat weten? Lukt het scheiden niet goed?
  vrijdag 26 februari 2021 @ 16:28:11 #13
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_198219606
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:26 schreef AnneX het volgende:

[..]

Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. Daarna heen en weer in de halve eierschaal.
Per stuk, want ik ben nog uit de tijd dat een ei bedorven kon zijn. Macht der gewoonte.

Onlangs zag ik een filmpje dat het ei voorzichtig in een platte zeef werd gebroken en het eiwit liep door en de dooier werd zo gescheiden in de zeef.

Wrom wil je dat weten? Lukt het scheiden niet goed?
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  vrijdag 26 februari 2021 @ 16:30:14 #14
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_198219633
Tot nu toe gevarieerd geprobeerd met een trechter - gaat op zich redelijk maar je hebt nogal snel dat het eiwit niet meer "doorloopt" en simpelweg op mijn hand latten vallen en de dooier in je handpalm houden. Maar brrrrrrr het gevoel van eiwit bah bah bah :r.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_198219848
quote:
17s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:28 schreef Debsterr het volgende:

[..]

Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?
Vaag op mn netvlies... even geen idee hoe dat precies ging. Handig wel denk ik
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 16:49:16 #16
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198219860
Ik heb met het breken van een ei regelmatig dat er stukjes schaal meekomen. Iemand tips om dat te voorkomen? Ik heb het idee dat ik het ei te voorzichtig breek, vroeger had ik daar nooit last van :?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_198219951
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:49 schreef MaJo het volgende:
Ik heb met het breken van een ei regelmatig dat er stukjes schaal meekomen. Iemand tips om dat te voorkomen? Ik heb het idee dat ik het ei te voorzichtig breek, vroeger had ik daar nooit last van :?
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
pi_198219983
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:48 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?
Vaag op mn netvlies... even geen idee hoe dat precies ging. Handig wel denk ik
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-ei
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 17:28:02 #19
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198220353
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:

[..]

Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Ok, ik ga het eens proberen ^O^
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_198220516
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:

[..]

Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Dit werkt echt wel. Of ik heb gewoon altijd geluk.
Sinds ik het zo doe, nooit geen schil gehad.
pi_198220953
Ik heb zo’n eierscheider. Maar soms doe ik het met de schillen. Wel altijd ei voor ei, met een extra bakje, zoals Hupje.
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 18:47:11 #23
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198221452
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 18:50:00 #24
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198221495
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 18:16 schreef Bleie het volgende:
Ik heb zo’n eierscheider. Maar soms doe ik het met de schillen. Wel altijd ei voor ei, met een extra bakje, zoals Hupje.
Even gegoogled op eierscheider en dat lijkt me briljant :o _O_
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 19:22:20 #25
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198221945
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil :o Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:33:23 #26
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225647
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil :o Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:40:01 #27
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_198225737
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil :o Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3
Ik heb je lief mijn hele leven
  Moderator vrijdag 26 februari 2021 @ 22:43:10 #28
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_198225793
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt ^O^

Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:46:19 #29
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225848
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:48:12 #30
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_198225876
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt ^O^

Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')