Siliconenkwastquote:Op dinsdag 23 februari 2021 18:14 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik loop altijd te kutten met zo’n kwastje over de boter waarbij de haren dan in de boter blijven hangen en alsnog de halve cake blijft plakken Of ik pak de klont zelf en smeer dat door het blik maar dan krijg ik boter aan mijn handen en daar hou ik niet van Maar nog nooit erover nagedacht om het met gesmolten boter te doen
Ik sprenkel wel altijd wat bloem erover heen
Goeie tip, ik ga dit zeker eens proberenquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:17 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Siliconenkwast
En als je 'gemakkelijk' zachte boter wilt (die je ook kan kwasten):
(metalen) kom nemen, deze vullen met gekookt water uit de waterkoker. 5 minuten laten staan. Water eruit. Afdrogen. Kom ondersteboven over je boter heen zetten. Na 10-15 minuten heb je ideale zachte boter.
Ziet er goed uit Die kleine pretzeltjes zien er schattig uit zoquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:34 schreef kwakz0r het volgende:
Ik maakte vorige week deze nog. Van een recept voor stuffed chocolate chip cookies via tasty.com
Diverse samenstellingen:
Chocolate chip met
- dulce de leche vulling. Erop: twix, pretzel en chocolade
- dulce de leche vulling. Erop: snickers en chocolade
- sier chococup als vulling. Erop: chocolade en twix of snickers
- snickers als vulling. Erop: snickers en chocolade
- geen vulling. Erop: chocolade en spikkels
De andere helft was witte chocolade met macadamianoten. Die vond ik zelf het allerlekkerst, echt perfect.
Vullen vond ik veel moeite voor weinig resultaat, maar t deegrecept was fantastisch!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zou dat ook wel meer willen, ik bedenk juist altijd dingen die ik niet in huis hebquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
rocky road kan je gewoon in mikken wat je zelf wilt natuurlijk want zo is het ook bedoeldquote:Op dinsdag 23 februari 2021 21:54 schreef kwakz0r het volgende:
Ik hou van “kitchen sink” spul, alle snacks en shit die je hebt ergens in gooien.
Rocky road nog nooit gedaan want houd niet van (gedroogd) fruit in bakwerk. zitten meestal cranberries in toch?
Wel eens tiffin gemaakt (soort arretjescake? Chocolade, boter, golden syrup) met koekjes en marshmallow erin
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaatquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Dit.. maar eigenwijs zonder tussenstapquote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:57 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik tik en breek het ei open, laat het eiwit in een bakje lopen door het ei over te kiepen in de ene en de andere halve eierschaal. Als het schoon genoeg is, gaat het eigeel in een bakje en kiep ik het eiwit ook in een kom oid. Ik doe het met een tussenstap zodat niet alle eiwit verpest is als het een keer misgaat
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. ( dus niet op een rand)) .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 15:51 schreef Debsterr het volgende:
Wil iedereen eens zijn beste manier van eieren splitsen delen ?
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:26 schreef AnneX het volgende:
[..]
Om stukjes schaal te vermijden breek ik het ei tegenwoordig met een flinke tik op een horizontaal oppervlak. Daarna heen en weer in de halve eierschaal.
Per stuk, want ik ben nog uit de tijd dat een ei bedorven kon zijn. Macht der gewoonte.
Onlangs zag ik een filmpje dat het ei voorzichtig in een platte zeef werd gebroken en het eiwit liep door en de dooier werd zo gescheiden in de zeef.
Wrom wil je dat weten? Lukt het scheiden niet goed?
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:28 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Yup, ik ben best onhandig en het gebeurd me net iets te vaak dat er toch eigeel meekomt. Ik wil binnenkort eens pavlova proberen te maken en dan is dat echt een no-no.
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:49 schreef MaJo het volgende:
Ik heb met het breken van een ei regelmatig dat er stukjes schaal meekomen. Iemand tips om dat te voorkomen? Ik heb het idee dat ik het ei te voorzichtig breek, vroeger had ik daar nooit last van
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-eiquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:48 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hm er was toch zoiets dat je de dooier kon opzuigen?
Vaag op mn netvlies... even geen idee hoe dat precies ging. Handig wel denk ik
Ok, ik ga het eens proberenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Dit werkt echt wel. Of ik heb gewoon altijd geluk.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:56 schreef AnneX het volgende:
[..]
Een vage yt tip was om het ei te breken op een horizontaal oppervlak als aanrecht.
Sindsdien een aantal maal gedaan en ik vond het wel uitmaken.
Ja die!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 16:59 schreef AnneX het volgende:
[..]
De truc van Uhmmpie https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113881/hoe-breek-je-een-ei
Even gegoogled op eierscheider en dat lijkt me briljantquote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:16 schreef Bleie het volgende:
Ik heb zo’n eierscheider. Maar soms doe ik het met de schillen. Wel altijd ei voor ei, met een extra bakje, zoals Hupje.
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
3quote:Op vrijdag 26 februari 2021 19:22 schreef MaJo het volgende:
Gelijk nog een vraag: ik gebruik nu het recept van Rutger bakt voor de banketbakkersroom. Ik heb even mijn "vaste" bakboek erbij gepakt uit nieuwsgierigheid of dat recept hetzelfde is. Er blijkt echter een groot verschil: in het recept van Rutger bakt worden 2 eierdooiers gebruikt en in mijn bakboek 6. Ik vind dit nogal een verschil Hoeveel eidooiers gebruiken jullie?
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruiktquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:33 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik ook Rutger zijn recept, 2 dus.
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 18:47 schreef MaJo het volgende:
Ik ga morgen een poging doen tot het maken van een chocolade-frambozentaart. Een van de onderdelen is banketbakkersroom en ik wil deze vanavond al maken zodat ik morgen een stap over kan slaan. Nu zie ik dat er in het recept staat dat je het mengsel vlak voor gebruik met de mixer op moet kloppen. Zal ik dan het mengsel in de koelkast zetten en deze morgen opkloppen of het geheel opkloppen en dan in de koelkast zetten?
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:43 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad het recept aangehouden en er 2 gebruikt
Het staat nu af te koelen op het aanrecht en het blijft erg heet. Wanneer kun je het in de koelkast zetten? Het lijkt me niet echt goed als het nog erg warm is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |