Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijvenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
sws eerst laten opstijven hè voordat je het gaat kloppen, of bedoelde je dat ook? En het beste is pas vOOr gebruik even opkloppen dan is het mooier. En wanneer je het laat afkoelen vershoudfolie op ( ja echt er op, niet zwevend erboven zoals normaal gedaan wordt met folie) het room leggen om velvorming tegen te gaan.
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerdquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd een hele lange schaal zodat het niet erg hoog is en sneller afkoelt. Het is beter voor je koelkast om het er pas in te zetten wanneer het lauw is maar als je al gaat slapen zou ik het er gewoon vast indoen .
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vastquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijvenDe folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerdIk ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:53 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik ga het inderdaad pas morgen gebruiken als ik de taart ga bakken, dan kan het de hele nacht opstijvenDe folie zit er inderdaad echt opgeplakt
[..]
Ik las in het recept al over een lage schaal maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen, dat had ik verkeerdIk ga inderdaad zo slapen dus ik ga het in de koelkast zetten, het staat inmiddels al 3 uur op het aanrecht
Bedankt, ik zal morgen een verslagje postenquote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Oo dat is erg lang ja haha.succes met je taart vast
Dat had ik ook nog kunnen doen ja, gelukkig is het inmiddels genoeg afgekoeldquote:Op vrijdag 26 februari 2021 23:02 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Je zou het trouwens Alsnog in een andere schaal kunnen doen
Dat kan ik een volgende keer ook doen, goeie tipquote:Op zaterdag 27 februari 2021 00:13 schreef AnneX het volgende:
Vorige week zette ik de custard (van de Portugese taartjes) in een wijde plastic slakom in de gootsteen met koud water. Met folie erop. Dat ging best snel met afkoelen.
Wow dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow dat ziet er goed uit!Was het ook lekker?
Ik ben bijna klaar met mijn chocolade frambozentaart, dat bleek nog een hele uitdaging met een baby in huis. Normaal gesproken doet hij een lange middagtuk maar uiteraard vandaag niet dus ik heb de taart in etappes gemaakt. Het biscuit staat nu af te koelen maar het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Heb je dan wel zelf bakpoeder toegevoegd?
De taart was lekker, maar ik vond de hoeveelheid kleurstof wat ik moest gebruiken wel erg veel. Dat proefde ik ook terug![]()
De botercrème op basis van lammetjespap was heel erg lekker en voor herhaling vatbaar.
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:37 schreef MaJo het volgende:
[..]
Kreeg het daardoor wat chemisch? Dat is wel jammer!
Had ik bakpoeder toe moeten voegen? Dat staat niet in het recept
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder toegevoegd. Dus als je dat eerste vervangt door gewoon tarwebloem idd bakpoeder toevoegen
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/quote:Op zaterdag 27 februari 2021 19:44 schreef MaJo het volgende:
het lijkt niet erg hoog te zijn, ik ben benieuwd of ik er 3 lagen uit kan snijden.
Dit hoeft toch niet met zelfrijzend bakmeel? In het recept stond bloem, ik heb tarwebloem gebruikt.
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd?quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:50 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had 7 lagen, maar aangezien we maar met 3 personen zijn en het met stapelen hoog werd, 5 lagen gebruikt.
Ik heb een ronde bakvorm gebruikt maar de diameter is hetzelfdequote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:15 schreef Hupje het volgende:
[..]
Het recept van rutgerbakt toch? Daar wordt gewoon bloem gebruikt. Als ik zijn foto bekijk, zijn zijn lagen ook maar smal. Heb je dezelfde grootte vorm gebruikt? Een iets grotere vorm geeft natuurlijk ook een lagere biscuit. Daar zijn omrekenhulpjes voor: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/
Het zal vast alsnog smaken
Gelukkig per kleur los!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Had je die sprinkles per kleur los, of zelf uitgesorteerd?Wel heel tof.
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 20:54 schreef MaJo het volgende:
[..]
Maar in het recept stond bloem, had ik dat dan meteen moeten toevoegen? Ik ben altijd vrij letterlijk als het gaat om recepten lezen
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dusquote:Op zaterdag 27 februari 2021 21:56 schreef Yinny het volgende:
[..]
O, je had het over zelfrijzend bakmeel, ik dacht dat je dat had vervangen![]()
Bloem is idd gewoon tarwebloem
Ik zag laatst op fb ergens twee foto’s, volgens mij van cake. 2 stuks, de ene gemixt met een keukenmachine (dacht ook een kenwood) en de ander met een handmixer. Was een flink verschil. Zal eens kijken of ik m kan vindenquote:Op zaterdag 27 februari 2021 22:25 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik zie dat ik het een beetje vreemd had geschreven. Maar alleen bloem dus
Morgen ga ik voor de tweede poging! Ik heb alvast de eieren klaargezet zodat deze op kamertemperatuur zijn en ik ga het in de Kenwood doen in plaats van in een pannetje met een handmixer. En dan zorgen dat het niet meer vloeibaar en geel is.
Sowieso wilde ik de Kenwood meer gaan gebruiken en uiteindelijk stond ik toch nog met mijn oude mixer de biscuit te makenMaar de slagroom en botercreme wel met de Kenwood gemaakt en dat is toch wel heel gaaf hoor
En omdat ik dan ongeduldig ben, stel ik de kookwekker in. 🤪quote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Dan zou ik nooit meer cake makenquote:Op zondag 28 februari 2021 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
Je kunt met een handmixer hetzelfde resultaat krijgen maar het duurt gewoon tachtig keer zo lang...
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die notenquote:Op zondag 28 februari 2021 13:40 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik heb gebakjes gemaakt. Een slof bodem met caramel en nootjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow dat is nogal een verschil jaquote:Op zondag 28 februari 2021 16:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Gevonden , standmixer vs handmixer
[ afbeelding ]
Nou hou ik eigenlijk niet van dit soort taarten, maar hier zou wel een stuk van willen. Ziet er mooi uitquote:Op zondag 28 februari 2021 21:51 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! En nog redelijk gezond ook met die noten
[..]
Wow dat is nogal een verschil ja
De tweede biscuitpoging was stukken beter, het was mooi gerezen! Wel vond ik het een beetje droog maar in combinatie met de botercrème en de slagroom merkte je daar niet zoveel meer van. Het resultaat mocht er wel zijn, ik ben er best trots op!
[ afbeelding ]
Verbeterpunten voor de volgende keer zijn een gladdere botercrème en een luchtigere biscuit. Maar voor een eerste poging ben ik meer dan tevreden!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |