quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het woord machtig dekt de lading nietquote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 21:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het woord machtig dekt de lading nietWel super lekker als je een liefhebben van chocolade bent.
Oooh, dit is echt mijn lievelingstaart en deze ziet er ook heerlijk uitquote:Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed![]()
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Je bent ook niet zo team zoet, toch?quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 21:49 schreef Blues het volgende:
Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.
Die is gek op chocola. Ik vind 't wel lekker hoor, maar ben er niet heel wild van
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekkerquote:Op zondag 17 oktober 2021 11:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wie heeft er een fijn recept voor een cheesecake met chocolade en zonder dulce de leche?
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunchquote:Op zondag 31 oktober 2021 10:46 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er wel heel mooi uitWas het gare stuk ook zo lekker als het er uit zag? (zou rauw ook zo eten geloof ik
)
En nee, ik ga niet beginnen aan TikTok. Alles wat daar heel populair wordt dat zie ik dan wel weer via andere kanalen. Zoals FOK
Die laatsten komen wel weer elders langsquote:Op zondag 31 oktober 2021 10:49 schreef fietsie het volgende:
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunch
TikTok is euhm, time consuming en vooral wat je er zelf van maakt door je likes en volgen enzo.
Dom vermaak eigenlijk vooral, maar zo nu en dan verrassende gerechten en kook instructies, die save ik dan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kwak
Nee, team hartig.quote:Op zaterdag 9 oktober 2021 23:43 schreef Isabeau het volgende:
Je bent ook niet zo team zoet, toch?
Ik wel, hoe zoeter hoe beter
Ik hou niet zo van witte chocolade.quote:Op zondag 31 oktober 2021 10:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekkerhttps://www.bbcgoodfood.c(...)ate-berry-cheesecake
Die lijkt me ook heel erg lekkerquote:Op zondag 31 oktober 2021 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik hou niet zo van witte chocolade.
We hebben vorig weekend deze gemaakt: https://www.google.com/am(...)esers-cheesecake/amp
Met een reep gehakte melkchocolade met pinda.
Was erg lekker. We hebben nog 8 stukken in de vriezer.
Ik wilde vooral weinig werk, veel chocolade én lekker. De voorraad lactosevrije zuivel moest ook op dus moest het een cheesecake worden. Deze taart tickte alle boxesquote:
https://www.foodandfriends.nl/recepten/smeuige-chocoladetaart/quote:Op zondag 31 oktober 2021 19:46 schreef Myraela het volgende:
Ik sta ook open voor recepten met veel chocolade. M'n vriend moet bijna trakteren, dus liefst makkelijke dingen zoals brownies of koeken. Ik heb nog flink wat repen chocolade.
Bonuspunten als iemand een leuk recept heeft voor de chocoladerepen met M&Ms erin. Die heb ik gekregen, maar vind ik los eigenlijk niet eens lekker.
Ik zat te denken aan blondies met pecan noten, simpele chocolade fudge en rocky road. Maar een beetje inspiratieloos is dat wel.
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versletenquote:Op dinsdag 2 november 2021 19:41 schreef egeltje1985 het volgende:
Hoi allemaal,
Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.
Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.
Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner.
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten.quote:Op dinsdag 2 november 2021 21:46 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten
Beide boeken zijn van Rutger vd broek
Ik heb gisteravond de bakatlas binnen gekregen echt fantastisch! Maar de bakbijbel is nu door de zilveren versie maar 25 euro dus het is net wat je budget is. Dr atlas is 35 euroquote:Op dinsdag 2 november 2021 22:38 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten.
Wat leuk!quote:Op vrijdag 12 november 2021 20:41 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi pakketje! Jaloers op je oude burenquote:Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 26% gewijzigd door AnneX op 14-11-2021 15:56:37 ]
quote:Op zondag 14 november 2021 15:35 schreef AnneX het volgende:
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.
Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.
Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven.
Resultaat:Jammer dat het niet lukte!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Waar ze heen gaan is het donkerquote:Op zondag 14 november 2021 17:22 schreef AnneX het volgende:
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @:Yinny zijn gelijkmatiger.
En bananen + chocolade van @:Tuindier: altijd goed.
Het was wel verdomde lekkerquote:Op zondag 14 november 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!quote:Op zondag 14 november 2021 21:15 schreef Goitske het volgende:
Kaneel Granola
250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop
Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen
Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.
Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.
In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.[ afbeelding ]
Ooit laten maken bij een winkel hier in Apeldoorn is nu nog alleen webshop. Kon daar nog wel eens wat regelen. Ze verkocht een set met pot en nog wat andere dingen en eigenlijk niet alleen de pot maar ze wilde voor mij wel een uitzondering maken.quote:Op woensdag 17 november 2021 08:47 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
Mooi gedaan!quote:Op woensdag 17 november 2021 07:45 schreef egeltje1985 het volgende:
M'n eerste slagroomtaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/
Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik.
Die lijkt me heel goed te doen.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.
Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Volgens mij is dat geen probleem maar anders gebruik je van die rode chocolate melts.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:33 schreef B.ertha het volgende:
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
Ik heb de afbeelding even door pinterest heen gegooid:quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje.
Ik zou het met gewone cakes doen, evt kun je biscuit in een cakevorm bakken en die pakjes van dr. Oetker zijn zo slecht nog niet qua biscuit. Ook kun je kiezen voor wolken cake zou zelf dan de citroen doen vind die andere snel wat droger.quote:Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.
Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschilquote:Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg!![]()
Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?
Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens
Lekker!quote:Op zaterdag 4 december 2021 22:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/
Enne thanks ben ook zo blij met die trommel
Op zaterdag 4 december 2021 22:25 schreef Molo het volgende:
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo eenquote:Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg!![]()
Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?
Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook meequote:Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.quote:Op zondag 5 december 2021 12:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook mee
Bij ons vroeger thuis zat daar hét snoep in. Grote trommel.quote:Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Zijn retro, voor veel mensen nostalgie en ik vind hem echt mooi. Ik heb meestal dingen er in zoals snoep of iets wat niet perse luchtdicht hoeftquote:Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Ziet er erg lekker uit.quote:Op zondag 5 december 2021 12:34 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte pepernotencake (eigenlijk kruidnotencake) van Laura's Bakery. Al een paar jaar een succes![]()
[ afbeelding ]
Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik ben onder de indrukquote:Op zondag 5 december 2021 14:49 schreef Vicky het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit.
Mijn dochter had gister Pietjes macarons gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
16quote:Op zondag 5 december 2021 17:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik ben onder de indrukMooi!
En wat een prachtige sinterklaasbaksels zag ik hier verder
Heel Holland Bakt in een paar jaar?quote:
Wie weet. Ze doet opleiding zelfstandig werkend bakken en wil zich specialiseren op patisserie en chocolateriequote:Op zondag 5 december 2021 18:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Heel Holland Bakt in een paar jaar?Echt fantastisch
Ja het is lastig merk wel steeds een klein stapje vooruit en soms even een dagje achteruit maar over het algemeen vooruit.quote:Op dinsdag 21 december 2021 20:14 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ziet er heerlijk uit![]()
En wat naar dat je nog zo vermoeid bent.
Goed gekocht is ook lekker!quote:Op vrijdag 24 december 2021 18:23 schreef Molo het volgende:
Zoooo dat ziet er weer goed uit!
Ik heb net kant en klare pasteis de nata gekocht bij de Hanos. De iets luiere kant van bakken
Ik moet ze nog wel 'helemaal' zelf afbakkenquote:
Zelfs dat kan ik sommige dagen nog verkloten hoor dat afbakken te moeilijk isquote:Op vrijdag 24 december 2021 18:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik moet ze nog wel 'helemaal' zelf afbakken
Ik heb ook echt geen feeling voor bakken maar vind echt tof te zien wat jij steeds weer maakt
Dat is het belangrijkste cake pops vind ik waardeloos om te maken!quote:Op vrijdag 24 december 2021 19:57 schreef Hupje het volgende:
Ziet er weer goed uit, @:Goitske !
Ik dacht vorig jaar dat mijn mislukte cake pops kwamen door een gebrek aan voorbereiding. Maar ook dit jaar is het waardeloos![]()
[ afbeelding ]
Ach ja, kind is er blij mee
Ik heb ook meerdere methoden geprobeerd voor cakepops, maar ik wordt er ook niet blij van.quote:Op vrijdag 24 december 2021 20:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat is het belangrijkste cake pops vind ik waardeloos om te maken!
Ooit zo'n apparaat gehad om ze te bakken. M'n nichtje heeft hem binnen no time van mij gekregen tot frustratie van m'n zus
Ik heb besloten dat ik wel cupcakes maak danquote:Op vrijdag 24 december 2021 23:45 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik heb ook meerdere methoden geprobeerd voor cakepops, maar ik wordt er ook niet blij van.
Ja het soezendeegrecept van Rutger is goed, die gebruik ik zelf ook altijd. Smakelijk alvastquote:Op zondag 26 december 2021 13:53 schreef Postbus100 het volgende:
Ik ben de cover van de Allerhande aan het bakken. Soezentaart/krans met room en caramel-hazelnootcreme zeg maar.
Maar wat een baggerrecept van de Albert Heijn zegtwee batches gemaakt, beiden mislukt. Nu overgestapt op een recept van Rutger. Ding staat nu in de oven en ziet er een stuk beter uit
Zo leuk dat pakketje. Goed ideequote:Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |