abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_202001650
Gisteren op mijn 5-jarig nichtje passen en we zouden een "verrassingstaart" maken.

Taartje met chocoladeglazuur en de verrassing zou dan zijn dat als mijn zusje de taart aan zou snijden er blauw en rood in zou zitten.
Hilarisch volgens mijn nichtje O+ :')

Helaas had ik niet genoeg poedersuiker in huis dus van een verassingstaart was geen sprake meer :D







Jammer wel want de boven en zijkanten waren iets gekleurd door het bakken en met volledig glazuur had je dit niet gezien.
Tussen de 2 kleuren had ze trouwens jam gesmeerd :)

Maargoed, nichtje en ik hebben een leuke middag gehad samen O+

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-11-2021 18:40:07 ]
  dinsdag 2 november 2021 @ 19:41:52 #227
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202003352
Hoi allemaal,

Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.

Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.

Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner. :s)
pi_202006435
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 november 2021 19:41 schreef egeltje1985 het volgende:
Hoi allemaal,

Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.

Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.

Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner. :s)
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten :@

Beide boeken zijn van Rutger vd broek
  dinsdag 2 november 2021 @ 22:38:37 #230
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202007409
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 november 2021 21:46 schreef Goitske het volgende:

[..]
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten :@

Beide boeken zijn van Rutger vd broek
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten. :)
pi_202012387
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 november 2021 22:38 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten. :)
Ik heb gisteravond de bakatlas binnen gekregen echt fantastisch! Maar de bakbijbel is nu door de zilveren versie maar 25 euro dus het is net wat je budget is. Dr atlas is 35 euro

Ik heb de hele serie hier van Rutger staan en pak alle boeken wel. Het makkelijke bakboek is ook super leuk maar ook masterclass cakes maar als basis boek zou ik niet de masterclass cakes doen want dat belicht niet al het bakken
pi_202012441
klik om te spelen
  Moderator woensdag 3 november 2021 @ 12:08:02 #233
5428 crew  miss_sly
pi_202012656
Ik bakte afgelopen zondag een key lime pie volgens dit recept.



Ik speelde ook voor het eerst met een brander, dat vond ik wel erg leuk.

Dus nu staat er een verzoek uit voor crème brûlée :D

De taart was heerlijk. De volgende dag lekkerder dan de eerste, omdat hij wat beer was opgestijfd.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 7 november 2021 @ 15:36:04 #234
446930 crew  ESF1Gamer
pi_202071109
Vanwege dat er dit weekend F1 in Mexico dus Pastel de tres leches uit de BakAtlas gemaakt.



De cake laten verdrinken in melk combinatie werd echt knoeiboel en vooral plakkerig.
Ik had veel blauwe bessen en cranberry's over, dus dat als topping.
Gisteravond geproefd: Op zich lekker. Alleen de melk smaak (koffiemelk + gecondenseerde melk) is zeer overheersend. De volgende keer gebruik ik een grotere bakvorm en laat ik cake iets minder melkmengsel verdrinken.

[ Bericht 24% gewijzigd door ESF1Gamer op 08-11-2021 07:40:10 ]
Fuck the EBU
Fuck FIA
Pakaak
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_202117054


De amandelspijs is weer klaar voor de Sint periode!

Recept:
250 gram amandelmeel of gemalen amandelen
250 gram suiker
Rasp van een halve citroen
Ei

Maal je amandelen of gebruik amandelmeel
Meng de suiker, het amandelmeel, rasp van een halve citroen en 1 ei.
Ik zelf vind het fijn als de amandelspijs wat minder stug is dus voeg ei toe tot het amandelspijs voor mij goed is. Dit is ook afhankelijk van waarvoor je het amandelspijs wil gebruiken. Bijvoorbeeld banketstaaf wil ik hem vaak stugger hebben dan als ik bijvoorbeeld gevuld speculaas maak.

Amandelspijs is het lekkerste als het minstens één dag in de koelkast heeft gestaan, langer geeft meer smaak. Je kunt het ook invriezen.
Ik heb nu een grote batch gemaakt dus 2x dit recept
Ik maak de amandelspijs niet gelijk wat dunner maar slap hem aan op het moment dat ik het ga gebruiken mbv wat extra ei zodat je altijd de dikte hebt die je wil
pi_202149193
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker





pi_202149228
Verder banketstaaf van koelvers bladerdeeg en zelfgemaakte amandelspijs




En deeg voor gevuld speculaas
pi_202149345
Lekker bezig Goitske _O_
Spoilers!
pi_202150319
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 20:41 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat leuk!
Lijkt me heerlijk :9
pi_202156410


En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
pi_202157150
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
Mooi pakketje! Jaloers op je oude buren ;)


Met mijn 5jarige kruidnoten gebakken, iets lichter omdat bruine suiker op was en dus lichtbruin hebben gebruikt

https://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/
pi_202157617
Ik heb een bananenchocoladecake gebakken vandaag.

pi_202173227
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 26% gewijzigd door AnneX op 14-11-2021 15:56:37 ]
pi_202174570
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @Tuindier: altijd goed.
pi_202178927
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 15:35 schreef AnneX het volgende:
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
pi_202179788
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.
pi_202179800
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 17:22 schreef AnneX het volgende:
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @:Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @:Tuindier: altijd goed.
Waar ze heen gaan is het donker :Y)
pi_202181205
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:

[..]
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Het was wel verdomde lekker :Y) (dankzij de limoncello 😎).

Alleen snap ik niks van het karameliseren! Ruim 25 min en fijn kristalsuiker gebruikt.
Niks karamel.
  woensdag 17 november 2021 @ 07:45:22 #249
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202214146
M'n eerste slagroomtaart:





Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/

Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik. :)
pi_202214479
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 21:15 schreef Goitske het volgende:
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.[ afbeelding ]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')