abonnement Unibet Coolblue
pi_201696853
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+
Spoilers!
pi_201697620
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het woord machtig dekt de lading niet :+ Wel super lekker als je een liefhebben van chocolade bent.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201697665
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 20:32 schreef Blues het volgende:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R900664/mississippi-mud-pie
Op verzoek vandaag deze taart gemaakt.
Lekker!
Machtig! 2.0 :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
pi_201697738
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Het woord machtig dekt de lading niet :+ Wel super lekker als je een liefhebben van chocolade bent.
Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.
Die is gek op chocola. Ik vind 't wel lekker hoor, maar ben er niet heel wild van ;)
pi_201697754
quote:
0s.gif Op zondag 12 september 2021 23:22 schreef Hupje het volgende:
Mijn verjaardagstaart werd een vegan schwarzwalderkirschtaart. Die had ik al een tijdje op het oog (maar in het kader van afvallen moest hij wachten tot een 'gelegenheid'). Hij beviel goed :9
[ afbeelding ]
Doorgesneden
[ afbeelding ]
Oooh, dit is echt mijn lievelingstaart en deze ziet er ook heerlijk uit :9~
Meestal bak ik voor mijn verjaardag altijd weer een andere taart, maar voor de schwarzwalderkirschtorte heb ik een uitzondering gemaakt. Dat zegt wel wat.
Somebody that I used to know
pi_201699484
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 21:49 schreef Blues het volgende:

Ik maak taarten om het maken en golfer geeft dan zijn wensen door.
Die is gek op chocola. Ik vind 't wel lekker hoor, maar ben er niet heel wild van ;)
Je bent ook niet zo team zoet, toch? :7

Ik wel, hoe zoeter hoe beter :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 17 oktober 2021 @ 11:56:25 #207
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201793243
Wie heeft er een fijn recept voor een cheesecake met chocolade en zonder dulce de leche?
Spoilers!
  zondag 31 oktober 2021 @ 10:30:10 #208
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_201967237
TikTok, wie kent het niet. Na een paar weken gebruik zit de FYP (For You Page) vol met wat je hebt geliked die weken, in mijn geval dus vooral dingen waar TikTok minder trots op is :p Al is melk wel gezond natuurlijk.
Maar zo nu en dan.... passeert er een pareltje! (Toch, @Myraela ?)

Voor de niet Tik-ge-Tokten: een kopietje hier

Een basis recept Kanelbullar vind je bij Laura's Bakery.

Nu had ik nog allerlei zakjes meel open staan, en dat wilde ik eigenlijk graag opruimen, dus heb ik het recept vermenigvuldigd met de vermenigvuldigingsfactor van de hoeveelheid beschikbare droge massa; het werd uiteindelijk een goede 1,5 kilo deegrol...



De inknip techniek was niet heel moeilijk, en leverde een mooi resultaat op:



Nu wilde ik het "brood" zondagochtend als ontbijt gebruiken dus ging het, in folie, de koelkast in.
Het kwam er "iets groter" weer uit vanmorgen:



Nu spreekt het recept van 220 graden en 14 minuten, dus gokte ik een gokje en deed 220 graden (lijkt me voor het bakproces blijkbaar de waarde passend bij het type deeg) en 30 minuten (want meer en veel).

Drie keer heb ik het blik geroteerd in de oven, want mijn oven heeft warme en koude plekken (en zet ook doodleuk het grillelement aan om "bij te warmen" )
Dat resulteerde in :



Helaas helaas, dat zag er mooier (.. op de donkere plekken na.. ) uit dan het was, want zon 3cm onder de oppervlakte: rauw deeg.

We hebben dus de buitenlaag eraf gehaald (en gegeten) en de binnenlaag ligt nu op 200 graden in de oven...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_201967397
Het ziet er wel heel mooi uit O+ Was het gare stuk ook zo lekker als het er uit zag? (zou rauw ook zo eten geloof ik :') )

En nee, ik ga niet beginnen aan TikTok. Alles wat daar heel populair wordt dat zie ik dan wel weer via andere kanalen. Zoals FOK :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201967407
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 11:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wie heeft er een fijn recept voor een cheesecake met chocolade en zonder dulce de leche?
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekker :9 https://www.bbcgoodfood.c(...)ate-berry-cheesecake
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_201967428


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 31-10-2021 10:51:39 (dit is niet de slowchat) ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 oktober 2021 @ 10:49:17 #212
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_201967429
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:46 schreef Isabeau het volgende:
Het ziet er wel heel mooi uit O+ Was het gare stuk ook zo lekker als het er uit zag? (zou rauw ook zo eten geloof ik :') )

En nee, ik ga niet beginnen aan TikTok. Alles wat daar heel populair wordt dat zie ik dan wel weer via andere kanalen. Zoals FOK :P
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunch O-)

TikTok is euhm, time consuming en vooral wat je er zelf van maakt door je likes en volgen enzo.
Dom vermaak eigenlijk vooral, maar zo nu en dan verrassende gerechten en kook instructies, die save ik dan.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_201967442
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:49 schreef fietsie het volgende:
Ja het gare was echt zalig; en nu ligt de binnenkant ook na te garen in de afkoelende oven voor de lunch O-)

TikTok is euhm, time consuming en vooral wat je er zelf van maakt door je likes en volgen enzo.
Dom vermaak eigenlijk vooral, maar zo nu en dan verrassende gerechten en kook instructies, die save ik dan.
Die laatsten komen wel weer elders langs :7 Want volgens mij kan je uren op TikTok blijven hangen en 10 min later vraag je je af wat je nou die uren hebt gedaan/gezien/onthouden. Nah. Heb het al druk genoeg met andere tijd kostende dingen :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 oktober 2021 @ 10:53:31 #214
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_201967473
Ik bakte voor de verjaardag van zoonlief



Achteraan:
Basic vanille muffins, recept Laura’s bakery. Op verzoek van de jarige met kleurstof tot regenboogmuffins gemaakt. Oordeel: niet te vreten. Ik heb eerder muffins gekleurd (mix uit een pakje :@) en dat was prima maar deze waren echt echt vies. Ik vermoed dat het basisrecept gewoon heel smakeloos is.

Daarvoor:
Chocolade cake met opgeklopte chocolade ganache ertussen en erop. Recepten uit de losse pols. Ganache was heerlijk, de cake was veelnte zwaar. (Ik gebruik dezelfde receptuur als ik marmercake maak en dan is hij heerlijk en luchtig, maar zonder vanille component lukt het blijkbaar veel minder).

Dan de goed gelukte elementen:
Vanille biscuit met wat amandelaroma, gevuld met bokkenpootjesslagroom en afgesmeerd met vanille botercreme. Poeder op de zijkant is ook van bokkenpootjes.
Deze was echt heel erg lekker. Recept botercreme en het kapsel ook van Laura’s bakery en die waren echt goed. Niet te boterig, mooi stijf en glad O+

Glutenvrije lactosevrije variant voor de schoonzusjes: een kokostaartje (eigenlijk een grote makroon. Gelijke delen kokos suiker en ei, mengen, even bakken in de pan, dan in de oven op 180 graden tot het bruin is).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kwak
pi_201967534
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 oktober 2021 23:43 schreef Isabeau het volgende:

Je bent ook niet zo team zoet, toch? :7

Ik wel, hoe zoeter hoe beter :9
Nee, team hartig.
Maarrrrr, ik hou wel van een stukkie taart of zuks hoor. Niet te chocoladerig, dat is het meer :)
Laaaaaaate reactie :O
  zondag 31 oktober 2021 @ 18:07:50 #216
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201974082
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Mag het ook wit zijn? Want deze vond ik zelf heel lekker :9 https://www.bbcgoodfood.c(...)ate-berry-cheesecake
Ik hou niet zo van witte chocolade.

We hebben vorig weekend deze gemaakt: https://www.google.com/am(...)esers-cheesecake/amp
Met een reep gehakte melkchocolade met pinda.

Was erg lekker. We hebben nog 8 stukken in de vriezer.
Spoilers!
pi_201974329
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2021 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

Ik hou niet zo van witte chocolade.

We hebben vorig weekend deze gemaakt: https://www.google.com/am(...)esers-cheesecake/amp
Met een reep gehakte melkchocolade met pinda.

Was erg lekker. We hebben nog 8 stukken in de vriezer.
Die lijkt me ook heel erg lekker :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 31 oktober 2021 @ 18:25:59 #218
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201974358
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 18:24 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Die lijkt me ook heel erg lekker :Y
Ik wilde vooral weinig werk, veel chocolade én lekker. De voorraad lactosevrije zuivel moest ook op dus moest het een cheesecake worden. Deze taart tickte alle boxes :s)
Spoilers!
pi_201975308
Ik sta ook open voor recepten met veel chocolade. M'n vriend moet bijna trakteren, dus liefst makkelijke dingen zoals brownies of koeken. Ik heb nog flink wat repen chocolade. :')

Bonuspunten als iemand een leuk recept heeft voor de chocoladerepen met M&Ms erin. Die heb ik gekregen, maar vind ik los eigenlijk niet eens lekker.

Ik zat te denken aan blondies met pecan noten, simpele chocolade fudge en rocky road. Maar een beetje inspiratieloos is dat wel.
pi_201976417
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 31 oktober 2021 @ 21:52:58 #221
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_201977508
Ik heb al heel wat gebakken aan traktaties voor manlief. Hier wat toppers.

Pindakaas pretzel brownies
https://www.laurasbakery.nl/pindakaas-pretzel-brownies/

Lemon brownies
https://www.creationsbykara.com/lemon-brownies/

Salted Caramel cookies
https://sallysbakingaddic(...)k-chocolate-cookies/

Stroopwafel boterkoek
https://www.laurasbakery.nl/stroopwafel-boterkoek/
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_201979586
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 19:46 schreef Myraela het volgende:
Ik sta ook open voor recepten met veel chocolade. M'n vriend moet bijna trakteren, dus liefst makkelijke dingen zoals brownies of koeken. Ik heb nog flink wat repen chocolade. :')

Bonuspunten als iemand een leuk recept heeft voor de chocoladerepen met M&Ms erin. Die heb ik gekregen, maar vind ik los eigenlijk niet eens lekker.

Ik zat te denken aan blondies met pecan noten, simpele chocolade fudge en rocky road. Maar een beetje inspiratieloos is dat wel.
https://www.foodandfriends.nl/recepten/smeuige-chocoladetaart/

Ik heb hem zelf voor een verjaardag gemaakt
https://www.instagram.com/p/CVYPVQKMCOF/?utm_medium=copy_link
pi_201979594
Miljonairs shortbread met flamingo's
Het was echt een test of het zou lukken in de bakringen dus ik heb echt staan juichen toen ik de eerste er uit kreeg 🥰

Recept voor een springvorm
Bodem
55 gram suiker
125 gram roomboter
170 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 180 graden
Maag een deeg van de ingrediënten en druk het plat in een ingevette springvorm.
Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem gedurende 20 min op 180 graden

Vulling
125 gram boter
125 gram suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 eetlepel stroop

Doe alles in een pan, verwarm al roerend en laat het al roerend 10 min koken tot het een karamel achtige kleur heeft. Giet dit over de gebakken bodem en laat afkoelen in de koelkast.

Topping
170 gram chocolade naar keuze

Smelt de chocolade au bain-marie en giet het over de karamel laag. Evt ook leuk als je een bruine chocolade gebruikt om er geraspte witte chocolade over heen te verdelen, evt iets met een saté prikker door de chocolade laag gaan voor een mooie tekening.

Extra optie: strooi een handje gehakte noten over de chocolade laag.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 1 november 2021 @ 12:58:12 #224
414785 sirdanilot
pi_201983410
Voor mijn verjaardag heb ik slagroomtaart gemaakt naar recept van Cees Holtkamp, met als extra nog een vulling van banketbakkersroom en aan de buitenkant heb ik amandel karamel crumble gedaan met een snufje zout voor smaakcontrast.

Ik kan niet zo goed taarten decoreren maar de smaak is erg lekker. Voor deeg van slagroomtaart moet je 15 minuten lang kloppen met de mixer anders lukt het niet. Ik deed ook zelfrijzend bakmeel ipv normaal meel hij werd mooi luchtig echt een soort kussentje is dat deeg. Heel makkelijk te snijden ook dus goed als beginnende koekenbakker.

Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_202000422
Wat een fijne baksels weer :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_202001650
Gisteren op mijn 5-jarig nichtje passen en we zouden een "verrassingstaart" maken.

Taartje met chocoladeglazuur en de verrassing zou dan zijn dat als mijn zusje de taart aan zou snijden er blauw en rood in zou zitten.
Hilarisch volgens mijn nichtje O+ :')

Helaas had ik niet genoeg poedersuiker in huis dus van een verassingstaart was geen sprake meer :D







Jammer wel want de boven en zijkanten waren iets gekleurd door het bakken en met volledig glazuur had je dit niet gezien.
Tussen de 2 kleuren had ze trouwens jam gesmeerd :)

Maargoed, nichtje en ik hebben een leuke middag gehad samen O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 2 november 2021 @ 19:41:52 #227
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202003352
Hoi allemaal,

Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.

Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.

Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner. :s)
pi_202006435
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 november 2021 19:41 schreef egeltje1985 het volgende:
Hoi allemaal,

Welk kook(bak)boek moet ik op m'n verlanglijstje zetten? Ik bak niet veel, maar wil dat wel gaan doen. Ik krijg voor mijn verjaardag een Kenwood mixer.

Die ga ik sowieso gebruiken voor pasta en brood, maar het lijkt me ook leuk beter te worden in taarten en cakes en dat soort dingen.

Kortom, ik ben geen totale noob, maar wel een behoorlijke bak-beginner. :s)
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten :@

Beide boeken zijn van Rutger vd broek
  dinsdag 2 november 2021 @ 22:38:37 #230
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202007409
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 november 2021 21:46 schreef Goitske het volgende:

[..]
Ik zou dan voor de bakbijbel gaan of de bakatlas laatste heb ik net binnen en wauw! De bakbijbel is eentje al behoorlijk versleten :@

Beide boeken zijn van Rutger vd broek
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten. :)
pi_202012387
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 november 2021 22:38 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]
Ah tnx! Van Rutger heb ik ook al een boek over hartige gerechten. :)
Ik heb gisteravond de bakatlas binnen gekregen echt fantastisch! Maar de bakbijbel is nu door de zilveren versie maar 25 euro dus het is net wat je budget is. Dr atlas is 35 euro

Ik heb de hele serie hier van Rutger staan en pak alle boeken wel. Het makkelijke bakboek is ook super leuk maar ook masterclass cakes maar als basis boek zou ik niet de masterclass cakes doen want dat belicht niet al het bakken
pi_202012441
klik om te spelen
  Moderator woensdag 3 november 2021 @ 12:08:02 #233
5428 crew  miss_sly
pi_202012656
Ik bakte afgelopen zondag een key lime pie volgens dit recept.



Ik speelde ook voor het eerst met een brander, dat vond ik wel erg leuk.

Dus nu staat er een verzoek uit voor crème brûlée :D

De taart was heerlijk. De volgende dag lekkerder dan de eerste, omdat hij wat beer was opgestijfd.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 7 november 2021 @ 15:36:04 #234
446930 crew  ESF1Gamer
pi_202071109
Vanwege dat er dit weekend F1 in Mexico dus Pastel de tres leches uit de BakAtlas gemaakt.



De cake laten verdrinken in melk combinatie werd echt knoeiboel en vooral plakkerig.
Ik had veel blauwe bessen en cranberry's over, dus dat als topping.
Gisteravond geproefd: Op zich lekker. Alleen de melk smaak (koffiemelk + gecondenseerde melk) is zeer overheersend. De volgende keer gebruik ik een grotere bakvorm en laat ik cake iets minder melkmengsel verdrinken.

[ Bericht 24% gewijzigd door ESF1Gamer op 08-11-2021 07:40:10 ]
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_202117054


De amandelspijs is weer klaar voor de Sint periode!

Recept:
250 gram amandelmeel of gemalen amandelen
250 gram suiker
Rasp van een halve citroen
Ei

Maal je amandelen of gebruik amandelmeel
Meng de suiker, het amandelmeel, rasp van een halve citroen en 1 ei.
Ik zelf vind het fijn als de amandelspijs wat minder stug is dus voeg ei toe tot het amandelspijs voor mij goed is. Dit is ook afhankelijk van waarvoor je het amandelspijs wil gebruiken. Bijvoorbeeld banketstaaf wil ik hem vaak stugger hebben dan als ik bijvoorbeeld gevuld speculaas maak.

Amandelspijs is het lekkerste als het minstens één dag in de koelkast heeft gestaan, langer geeft meer smaak. Je kunt het ook invriezen.
Ik heb nu een grote batch gemaakt dus 2x dit recept
Ik maak de amandelspijs niet gelijk wat dunner maar slap hem aan op het moment dat ik het ga gebruiken mbv wat extra ei zodat je altijd de dikte hebt die je wil
pi_202149193
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker





pi_202149228
Verder banketstaaf van koelvers bladerdeeg en zelfgemaakte amandelspijs




En deeg voor gevuld speculaas
pi_202149345
Lekker bezig Goitske _O_
Spoilers!
pi_202150319
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 20:41 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Sinterklaas brood uit meesterlijk brood van Robert van beckhoven. Vind het qua vormen altijd een lastig brood maar wel erg lekker

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat leuk!
Lijkt me heerlijk :9
pi_202156410


En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
pi_202157150
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
Mooi pakketje! Jaloers op je oude buren ;)


Met mijn 5jarige kruidnoten gebakken, iets lichter omdat bruine suiker op was en dus lichtbruin hebben gebruikt

https://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/
pi_202157617
Ik heb een bananenchocoladecake gebakken vandaag.

pi_202173227
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 26% gewijzigd door AnneX op 14-11-2021 15:56:37 ]
pi_202174570
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @Tuindier: altijd goed.
pi_202178927
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 15:35 schreef AnneX het volgende:
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
pi_202179788
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.
pi_202179800
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 17:22 schreef AnneX het volgende:
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @:Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @:Tuindier: altijd goed.
Waar ze heen gaan is het donker :Y)
pi_202181205
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:

[..]
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Het was wel verdomde lekker :Y) (dankzij de limoncello 😎).

Alleen snap ik niks van het karameliseren! Ruim 25 min en fijn kristalsuiker gebruikt.
Niks karamel.
  woensdag 17 november 2021 @ 07:45:22 #249
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202214146
M'n eerste slagroomtaart:





Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/

Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik. :)
pi_202214479
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 21:15 schreef Goitske het volgende:
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.[ afbeelding ]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')