abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_202157150
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2021 12:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

En elk jaar breng ik naar mijn oude buren een pakketje
[ afbeelding ]
Mooi pakketje! Jaloers op je oude buren ;)


Met mijn 5jarige kruidnoten gebakken, iets lichter omdat bruine suiker op was en dus lichtbruin hebben gebruikt

https://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/
pi_202157617
Ik heb een bananenchocoladecake gebakken vandaag.

pi_202173227
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 26% gewijzigd door AnneX op 14-11-2021 15:56:37 ]
pi_202174570
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @Tuindier: altijd goed.
pi_202178927
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 15:35 schreef AnneX het volgende:
Gut…dit recept 😢 https://deliciousmagazine(...)n-sinaasappellikeur/
Bij gebrek aan sinasappellikeur heb ik de laatste limoncello gebruikt.
Nog eén slokje over.

Glazen bakvorm met de juiste maat. 4 smakelijke rode goudreinetten.
Twee had ook gekund. Groot blikje Danone croissants was té veel.
De fijne kristalsuiker wilde níet karameliseren, ook na 25 minuten nog niet.

Restant appels in restant croissant deeg gevouwen, van binnen en buiten bestrooid met kaneelsuiker.
De schaal staat nu in de oven. Restant van 2 appels in appelschijfjes in restant kaneelsuiker uit de hand gegeten. Versgeperst sinas sap opgedronken.
Even de frustratie van mij afschrijven. o|O

Resultaat:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
pi_202179788
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.
pi_202179800
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 17:22 schreef AnneX het volgende:
Pepernoten heb ik wel eens gedaan: allemaal asymmetrisch🤪
Die van @:Yinny zijn gelijkmatiger.

En bananen + chocolade van @:Tuindier: altijd goed.
Waar ze heen gaan is het donker :Y)
pi_202181205
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 20:40 schreef Yinny het volgende:

[..]
Jammer dat het niet lukte!
Mijn favoriete recept voor tarte tartin:
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/

De kleuter wilde perse alle kruidnoten op een bakplaat bakken, dus er zitten ook 3/4/5hoekige kruidnoten bij😉
Het was wel verdomde lekker :Y) (dankzij de limoncello 😎).

Alleen snap ik niks van het karameliseren! Ruim 25 min en fijn kristalsuiker gebruikt.
Niks karamel.
  woensdag 17 november 2021 @ 07:45:22 #249
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_202214146
M'n eerste slagroomtaart:





Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/

Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik. :)
pi_202214479
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2021 21:15 schreef Goitske het volgende:
Kaneel Granola

250 gram havermout
50 gram hazelnoten
50 gram walnoten
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
50 gram gemalen kokos
50 gram sesamzaad
2 eetlepels kaneel
100 ml ahorn/Maple siroop

Evt een goede hand cranberry na het bakken en afkoelen toevoegen

Meng alle ingrediënten, bak ze op een bakplaat 175 graden gedurende 20 min. Halverwege even alles goed husselen zodat alles even goed bakt
De granola wordt knapperig als hij afgekoeld is.

Voeg evt na het afkoelen een goede hand cranberry er door mengen.

In een goed afgesloten pot is de granola minstens een maand goed houdbaar.[ afbeelding ]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
pi_202215678
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 08:47 schreef Tuindier het volgende:

[..]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
Ooit laten maken bij een winkel hier in Apeldoorn is nu nog alleen webshop. Kon daar nog wel eens wat regelen. Ze verkocht een set met pot en nog wat andere dingen en eigenlijk niet alleen de pot maar ze wilde voor mij wel een uitzondering maken.
En ze had per ongeluk eerste een witte sticker gemaakt dus die kreeg ik erbij voor op mijn yumbox O+
pi_202219725
quote:
99s.gif Op woensdag 17 november 2021 07:45 schreef egeltje1985 het volgende:
M'n eerste slagroomtaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/

Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik. :)
Mooi gedaan!
pi_202225191
Ik bakte vandaag ook kruidnoten met kind en een klasgenootje. Al vonden ze het leuker om letters te maken dan bolletjes, dus dat zijn er niet zo veel geworden :D
pi_202321914
De jongens hebben kruidnootjes gemaakt en nog wat chocolade er over net spikkels




pi_202330312
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+

En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
  donderdag 25 november 2021 @ 10:31:40 #256
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_202330390
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Die lijkt me heel goed te doen.
Twee cakes bakken/kopen, eentje maar een stukje van gebruiken voor de bovenkant.
Cakes overgieten met glazuur en dan decoreren met koek en snoep. Snoep/koek met een beetje chocola of glazuur vast plakken.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_202330413
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
  donderdag 25 november 2021 @ 10:34:47 #258
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_202330427
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:33 schreef B.ertha het volgende:
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
Volgens mij is dat geen probleem maar anders gebruik je van die rode chocolate melts.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_202330648
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje.
Ik heb de afbeelding even door pinterest heen gegooid:
https://nl.pinterest.com/(...)=16&y=16&w=530&h=530

https://www.weightwatcher(...)ea8838fc582334ada4a7
pi_202330703
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Ik zou het met gewone cakes doen, evt kun je biscuit in een cakevorm bakken en die pakjes van dr. Oetker zijn zo slecht nog niet qua biscuit. Ook kun je kiezen voor wolken cake zou zelf dan de citroen doen vind die andere snel wat droger.
Dus eigenlijk zou ik voor biscuit of wolken cake in een cakevorm stoppen
(Tip doe je cakevorm bij de wolken cake niet te vol mijn oven zat er onder O-) )

Dan heb je een aantal opties
1. Fondant
2. Afsmeren met een rode botercrème
3. Rode candymelts.

Het voordeel van fondant is wel dat je de raampjes dan bijv. Van blauw fondant kunt maken ipv koekjes waardoor het risico kleiner wordt dat het er af valt de raampjes. Wielen enzo kun je wel van koekjes doen of fondant wat je zelf wil.
Daarvoor zou ik van die Prince (mini) star koekjes denk ik pakken afhankelijk van de maat die je nodig hebt maar die zijn wel leuk O+
Als je met fondant werkt zou ik de boven en onder kant apart de rode laag geven en daarna op elkaar zetten en dus de fondant er wel evt iets onder afronden bijv de bovenste
pi_202331823
Thanks O+
pi_202381537



Recept is van Rutger vd broek

Vandaag speculaasjes gemaakt

Ingrediëntenlijst
Voor het deeg
190 gr boter, op kamertemperatuur
225 gr lichtbruine basterdsuiker
¼ citroen, rasp
½ tl zout
45 ml karnemelk, op kamertemperatuur
400 gr Zeeuwse bloem
3 ½ el speculaaskruiden
1 ½ tl baking soda
Verder nodig
rijstemeel, om de speculaasplank te bestuiven

Bereiding: Speculaasjes
Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng de karnemelk erdoor en voeg vervolgens de bloem, speculaaskruiden en baking soda toe. Kneed alles door tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg voor gebruik kort door. Als je een speculaasplank gebruikt, moet je deze eerst voorzien van een dun laagje rijstemeel om te voorkomen dat de koekjes in de plank blijven plakken. Dit gaat het makkelijkst door het rijstemeel met een theezeefje over de plank te strooien en het overtollige meel er vervolgens af te kloppen. Druk het deeg stevig in de vormpjes en snijd het vlak af met een scherp mes. Draai de plank om en sla er voorzichtig mee op het werkblad om de speculaasjes uit hun vorm te krijgen. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.

Als je geen speculaasplank hebt, kun je het deeg ook uitrollen tot een dikte van 3 a 4 millimeter en daar speculaasjes uitsnijden of -steken.

Bak de speculaasjes 14-18 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
pi_202472406
Kant en klaar koelvers bladerdeeg met zelfgemaakte amandelspijs


Gevuld speculaas



Dit zijn s officieel een recept voor sinterklaas slof van Rutger bakt. In 2 maten ringen gemaakt

  zaterdag 4 december 2021 @ 22:14:07 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202472484
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202472616
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/

Enne thanks ben ook zo blij met die trommel O+
  zaterdag 4 december 2021 @ 22:25:32 #266
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202472732
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:20 schreef Goitske het volgende:

[..]
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/

Enne thanks ben ook zo blij met die trommel O+
Lekker!

Ik had vanavond alleen gekochte kruidnoten van Bastogne, met Milka stukjes erin. Géén aanrader, had liever zo'n slofje gehad ofzo :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202472856
uote]1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:25 schreef Molo het volgende:

[..]
Lekker!

Ik had vanavond alleen gekochte kruidnoten van Bastogne, met Milka stukjes erin. Géén aanrader, had liever zo'n slofje gehad ofzo :P
[/quote]
De redvelvet kruidnoten en appeltaart kruidnoten van bolletje waren ook zo vies!
Ik had lekker een sinaasappel vanavond bij de thee
pi_202478386
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Somebody that I used to know
pi_202478436
Ik maakte pepernotencake (eigenlijk kruidnotencake) van Laura's Bakery. Al een paar jaar een succes :)
pi_202478456
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook mee
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')