abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_202215678
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 08:47 schreef Tuindier het volgende:

[..]
Wat leuk dat je je eigen pot hebt!
Ooit laten maken bij een winkel hier in Apeldoorn is nu nog alleen webshop. Kon daar nog wel eens wat regelen. Ze verkocht een set met pot en nog wat andere dingen en eigenlijk niet alleen de pot maar ze wilde voor mij wel een uitzondering maken.
En ze had per ongeluk eerste een witte sticker gemaakt dus die kreeg ik erbij voor op mijn yumbox O+
pi_202219725
quote:
99s.gif Op woensdag 17 november 2021 07:45 schreef egeltje1985 het volgende:
M'n eerste slagroomtaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Recept: https://rutgerbakt.nl/taa(...)lagroomtaart-recept/

Vanwege een notenallergie bij één van de gasten unicorn-sprinkles gebruikt aan de rand. De taart was erg lekker en zag er voor een eerste keer ook best goed uit vond ik. :)
Mooi gedaan!
pi_202225191
Ik bakte vandaag ook kruidnoten met kind en een klasgenootje. Al vonden ze het leuker om letters te maken dan bolletjes, dus dat zijn er niet zo veel geworden :D
pi_202321914
De jongens hebben kruidnootjes gemaakt en nog wat chocolade er over net spikkels




pi_202330312
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+

En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
  donderdag 25 november 2021 @ 10:31:40 #256
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_202330390
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Die lijkt me heel goed te doen.
Twee cakes bakken/kopen, eentje maar een stukje van gebruiken voor de bovenkant.
Cakes overgieten met glazuur en dan decoreren met koek en snoep. Snoep/koek met een beetje chocola of glazuur vast plakken.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_202330413
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
  donderdag 25 november 2021 @ 10:34:47 #258
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_202330427
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:33 schreef B.ertha het volgende:
Blijft glazuur goed zitten op gewone cake? Moet ik dat niet voorbewerken, zodat het niet alles opzuigt?
Volgens mij is dat geen probleem maar anders gebruik je van die rode chocolate melts.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_202330648
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje.
Ik heb de afbeelding even door pinterest heen gegooid:
https://nl.pinterest.com/(...)=16&y=16&w=530&h=530

https://www.weightwatcher(...)ea8838fc582334ada4a7
pi_202330703
quote:
0s.gif Op donderdag 25 november 2021 10:25 schreef B.ertha het volgende:
*Komt even binnenvallen.

Ik had dit topic nog nooit gezien maar wat maken jullie lekkere dingen! Ik wil graag onderstaande cake maken voor de tweede verjaardag van mijn zoontje. Hoe zouden jullie dat doen? Ik sta open voor kant en klaar glazuur en cake zo, want ik maak voor de gasten nog een lekkere taart en de kleine lust alles. Als het maar op een brandweerwagen lijkt O+
[ afbeelding ]
En nee, ik kan er niet op klikken want ik heb dit screenshot al heel lang geleden gemaakt en opgeslagen.
Ik zou het met gewone cakes doen, evt kun je biscuit in een cakevorm bakken en die pakjes van dr. Oetker zijn zo slecht nog niet qua biscuit. Ook kun je kiezen voor wolken cake zou zelf dan de citroen doen vind die andere snel wat droger.
Dus eigenlijk zou ik voor biscuit of wolken cake in een cakevorm stoppen
(Tip doe je cakevorm bij de wolken cake niet te vol mijn oven zat er onder O-) )

Dan heb je een aantal opties
1. Fondant
2. Afsmeren met een rode botercrème
3. Rode candymelts.

Het voordeel van fondant is wel dat je de raampjes dan bijv. Van blauw fondant kunt maken ipv koekjes waardoor het risico kleiner wordt dat het er af valt de raampjes. Wielen enzo kun je wel van koekjes doen of fondant wat je zelf wil.
Daarvoor zou ik van die Prince (mini) star koekjes denk ik pakken afhankelijk van de maat die je nodig hebt maar die zijn wel leuk O+
Als je met fondant werkt zou ik de boven en onder kant apart de rode laag geven en daarna op elkaar zetten en dus de fondant er wel evt iets onder afronden bijv de bovenste
pi_202331823
Thanks O+
pi_202381537



Recept is van Rutger vd broek

Vandaag speculaasjes gemaakt

Ingrediëntenlijst
Voor het deeg
190 gr boter, op kamertemperatuur
225 gr lichtbruine basterdsuiker
¼ citroen, rasp
½ tl zout
45 ml karnemelk, op kamertemperatuur
400 gr Zeeuwse bloem
3 ½ el speculaaskruiden
1 ½ tl baking soda
Verder nodig
rijstemeel, om de speculaasplank te bestuiven

Bereiding: Speculaasjes
Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng de karnemelk erdoor en voeg vervolgens de bloem, speculaaskruiden en baking soda toe. Kneed alles door tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed het deeg voor gebruik kort door. Als je een speculaasplank gebruikt, moet je deze eerst voorzien van een dun laagje rijstemeel om te voorkomen dat de koekjes in de plank blijven plakken. Dit gaat het makkelijkst door het rijstemeel met een theezeefje over de plank te strooien en het overtollige meel er vervolgens af te kloppen. Druk het deeg stevig in de vormpjes en snijd het vlak af met een scherp mes. Draai de plank om en sla er voorzichtig mee op het werkblad om de speculaasjes uit hun vorm te krijgen. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.

Als je geen speculaasplank hebt, kun je het deeg ook uitrollen tot een dikte van 3 a 4 millimeter en daar speculaasjes uitsnijden of -steken.

Bak de speculaasjes 14-18 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
pi_202472406
Kant en klaar koelvers bladerdeeg met zelfgemaakte amandelspijs


Gevuld speculaas



Dit zijn s officieel een recept voor sinterklaas slof van Rutger bakt. In 2 maten ringen gemaakt

  zaterdag 4 december 2021 @ 22:14:07 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202472484
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202472616
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/

Enne thanks ben ook zo blij met die trommel O+
  zaterdag 4 december 2021 @ 22:25:32 #266
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202472732
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:20 schreef Goitske het volgende:

[..]
De crème is een slagroom mascarpone met koekkruiden en sinaasappelschil
https://rutgerbakt.nl/sin(...)-slof-bakken-recept/

Enne thanks ben ook zo blij met die trommel O+
Lekker!

Ik had vanavond alleen gekochte kruidnoten van Bastogne, met Milka stukjes erin. Géén aanrader, had liever zo'n slofje gehad ofzo :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202472856
uote]1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:25 schreef Molo het volgende:

[..]
Lekker!

Ik had vanavond alleen gekochte kruidnoten van Bastogne, met Milka stukjes erin. Géén aanrader, had liever zo'n slofje gehad ofzo :P
[/quote]
De redvelvet kruidnoten en appeltaart kruidnoten van bolletje waren ook zo vies!
Ik had lekker een sinaasappel vanavond bij de thee
pi_202478386
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 22:14 schreef Molo het volgende:
Zo, goeie shit zeg! _O_

Wat zit er op die sloffen qua crème enzo?

Tevens props voor de Quality Street trommel trouwens _O_
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Somebody that I used to know
pi_202478436
Ik maakte pepernotencake (eigenlijk kruidnotencake) van Laura's Bakery. Al een paar jaar een succes :)
pi_202478456
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Is dat een verzamelobject? Mijn moeder heeft er namelijk ook zo een
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook mee
pi_202478482
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:36 schreef Goitske het volgende:

[..]
Dat zijn trommels waar veel liefhebbers voor zijn! Als ik ooit weer eentje in m'n handen krijg dan gaat die ook mee
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Somebody that I used to know
  zondag 5 december 2021 @ 12:46:41 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_202478543
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Bij ons vroeger thuis zat daar hét snoep in. Grote trommel.
Nostalgische gevoelens O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_202479039
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:40 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Maar waarom? Ik vind die trommels niet echt luchtdicht, dus koekjes worden slof.
Ben vanmiddag bij mijn ouders. Zal eens kijken of de trommel nog in de la staat.
Zijn retro, voor veel mensen nostalgie en ik vind hem echt mooi. Ik heb meestal dingen er in zoals snoep of iets wat niet perse luchtdicht hoeft
pi_202479978
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:34 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte pepernotencake (eigenlijk kruidnotencake) van Laura's Bakery. Al een paar jaar een succes :)
[ afbeelding ]
Ziet er erg lekker uit.

Mijn dochter had gister Pietjes macarons gemaakt



♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator zondag 5 december 2021 @ 14:57:19 #275
446930 crew  ESF1Gamer
pi_202480047
De speculaasappeltaart van Laura Bakery staat in de oven te bakken met als topping ongebrande gemengde noten
Fuck the EBU
Fuck FIA
Pakaak
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')