SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovensOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Filmpje over een bodem maken uit een deegbal
Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks
Isegrim:
Gripper:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Pizza van volkoren deeg:
Aal321
Yvess
BYM
Laatste post:quote:Op woensdag 22 april 2020 12:06 schreef Tree het volgende:
[..]
Voor een allereerste keer ziet dit er toch al top uit! Zolang het nog niet perfect is heb je goede reden om extra veel te oefenen
Ik weet nog van toen ik een Ooni had dat ik altijd wel flink bij moest blijven vullen met de pellets, anders ging de temperatuur inderdaad heel snel omlaag.
Je kan om flinke temperatuurverschillen te vermijden bij open doen van de oven hem wel wat langer voor laten stoken, dan weet je in ieder geval zeker dat de hitte goed in de steen is getrokken. Luchttemperatuur trekt met een flink vuur ook snel bij natuurlijk.
Leuk om te zien in ieder geval!Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.derLudolf
allround beunhaasMaximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.quote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.Kranplätze müssen verdichtet sein☹️quote:Op donderdag 23 april 2020 22:34 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@Lucky_Strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?Lucky_Strike
Hello SweetieIk weet het. Zo zijn er wel meer OP's die nagelopen moeten worden. Maar mij ontbreekt de tijd momenteel. Lonaa en Muck volgens mij ook op dit moment.quote:Op vrijdag 24 april 2020 12:58 schreef Yinny het volgende:
[..]
☹️
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@:lucky_strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?
Het staat iedereen vrij om een nieuwe OP te bouwenSpoilers!Na lang zoeken in de voorgaande delen, heb ik het originele recept van Maximus_TG gevonden op zijn kookblog!
http://kookkompas.nl/pizza/
Fijn dat zijn recepten nog bestaanhttps://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/viewquote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.vrijdag 8 mei 2020 @ 23:27:21 #10Yinny
Dankjewel!quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:03 schreef r3gi3boy het volgende:
[..]
https://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/viewzondag 17 mei 2020 @ 22:41:22 #12Lucky_Strike
Hello SweetieVanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
Spoilers!zondag 17 mei 2020 @ 22:50:31 #13Yinny
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!quote:Op zondag 17 mei 2020 22:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
[ afbeelding ]
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
[ afbeelding ]
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
[ afbeelding ]
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!zondag 17 mei 2020 @ 22:52:37 #15Lucky_Strike
Hello SweetiePrecies. In de oven is prima maar de bbq-smaak is toch een prettige bijkomstigheid.quote:Op zondag 17 mei 2020 22:50 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!Spoilers!zondag 17 mei 2020 @ 22:54:06 #16Lucky_Strike
Hello SweetieOh wacht, dit is het pizza-topic en niet het Kook Mee topic Ik kopieer de boel ook even daarheen.Spoilers!Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte pizza?
Het deeg is zelfs zelf gemaakt en gevormd.
Kijk @ItsTheBradgeHere zo kan het ook.
Lekker in de oven hmmm...
En dan met een ijskoud biertje. Zien jullie dat witte onderaan het glas? Dat is een trucje van mij, een laagje water in het glas, in de vriezer plaatsen en dan heb je altijd een koud biertje bij de hand. Als het wat warmer wordt wordt het een grote ijsklont en is het bovengedeelte van je biertje ook heerlijk gekoeld. Een trucje dat ik even met jullie deel.
Lekkere pizza gemaakt door mijn vriendin
Kaascardje
Come as you areZiet er goed uit. Altijd al zelf een pizza willen maken maar vanwege de rijstijd nooit gemaakt.Soms serieus, soms niet.spijkerbroek
Bron-Yr-AurEn dan smelt het ijs en heb je waterig bier. Nee
Wat pizza betreft: prima.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.Die ziet er goed uit.
Ik maak ze ook meestal zelf.
Vaak net zo goed als die van de Italiaan.
Daarna mogen de verse van de Jumbo en de bezorgpizza's om de derde plek vechten.
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.spijkerbroek
Bron-Yr-AurDie gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:24 schreef marc0871 het volgende:
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.Boks.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.Het vult niet vind ik juist. Vooral Ristorante pizza's niet.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)zondag 21 juni 2020 @ 10:33:34 #25Rodgrod
Lekker met vanillekwarkHet enige qua diepvriespizza wat voor mij vult is een Big American. Bij de rest heb ik altijd nog hongerquote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.
OT: ziet er smakelijk uit❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om stavenzondag 21 juni 2020 @ 10:48:18 #26Fer
Wil al jaren een pizzasteen in de oven. Dat je de pizza erin schuift en dat deeg gelijk krokant op de steen bakt.
Nu wordt eigenlijk altijd de bovenkant te snel gaar.zondag 21 juni 2020 @ 20:21:10 #28golfer
Ouwe jongereMaar liefst 23 delen vol tips voor je:
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #23There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferfietsie
Don't Panic.Het was vandaag warm, maar ik vond het toch een goede gelegenheid om mijn (in het vroege voorjaar gerepareerde en van nieuwe rookafvoer voorziene pizza-) steenoven weer eens goed op te stoken
Om 11:30 ben ik begonnen met rustig opstoken, om daarna langzaam het vuur te laten roteren rond de binnenkant van de koepel. In februari zijn de grootste gaten binnenin dichtgesmeerd met vuurvast cement wat nog niet eerder volledig was verhit, en ook de rookgasafvoer bovenin de koepel was destijds opnieuw dicht gesmeerd.
(Ik heb de oven dus na het smeren van het cement wel twee keer gestookt, maar niet met bak doeleinden, en met maar een beperkt vuur erin. Graad of 300 max.)
De rookafvoer was eerst 1,5 meter boven het dak; nu staat de pijp tot 2,5 meter boven het dak, en daarmee ook boven de gootlijnen van de omliggende huizen. Veel meer trek nu ook.
Dat levert een fijn vuur op.
Na een paar uurtjes rustig stoken ben ik het vuurtje langzaam wat meer zuurstof gaan geven, en met het droge beukenhout wat ik gebruik liep de temperatuur gestaag op.
Tegen 17:00 stond het metertje op een punt waar ik het nog niet eerder gezien had:
Ondertussen had ik pizzadeeg gemaakt, dit laten rijzen en drie keer platgeslagen tussendoor; een mooi soepel en goed uitrolbaar deegje wat prima op mn alu pizzascheppen te handlen is.
In het begin van het bakken was er nog een aardig vuurtje in de koepel:
Pizza's krijgen bij ons serieus beleg; ik weet dat er puristen zijn die voor een schoenzool met rood en een los blaadje basilicum gaan, ik schaar me daar niet onder.
De bovenstaande pizza was onder andere belegd met de kant en klaar door de Jumbo verkochte "gegrillde groenten". En nog een aantal andere lekkere dingen
Ook een pizza met vis (mosselen, ansjovis, surimi, stukjes zalm) behoort tot een van de favorieten.
Voor mezelf bakte ik er eentje met gehakt, dikke plakken Hongaarse Salami en kaas. Net in de oven, nu met al aardig wat minder vuur:
En na maar een paar minuutjes in de oven komt het er dan zo, bubbelend en squeekend uit:
Toen iedereen klaar was met eten was er nog een klein beetje deeg over, en wat restjes vlees.
Daar heb ik een kleine pizza mee gemaakt die nu in de koelkast ligt: wat lekkers voor de lunch van morgen.
[ Bericht 0% gewijzigd door fietsie op 09-08-2020 22:51:55 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?fietsie
Don't Panic.Koop er dan aub een met een schoorsteen aan de voorkant, bij de deur, en niet een Portugese, die ik heb, met de schoorsteen in de top van de koepel.quote:Op maandag 10 augustus 2020 09:07 schreef Sarabi het volgende:
Ziet er heerlijk uit
Zo'n steenoven staat hoog op ons wensenlijstje
Die met de schoorsteen vooraan houden hun warmte beter vast.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?foodlover
live and learnSchopje omhoog!
Ik maak regelmatig zelf pizza. In ons vorige huis hadden we een 90cm brede Smeg oven met ook een dikke en grote pizzasteen erin. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis in NL en bak ik pizza's in een kleine Moulinex oven, die mits goed voorverwarmd en met twee ronden bbq pizzastenen erin - ook een prima resultaat geeft.
Al diverse recepten gebruikt en ben momenteel tevreden met dit recept van Vito Lacopelli:
De grap van dit deeg zit 'm in de poolish en moet zeggen dat het een mooi en luchtig resultaat geeft.djkoelkast
www.xms.nlIs er nou niemand die volkorenpizza's maakt? Veel lekkerder
Ik gebruik het recept van Italieplein (350 meel, 250 water, 10 gist, olijfolie en gist of meer als je meer pizza's maakt) en dat is superlekker. Ik heb zelf een graanmolen dus ik maal ook zelf mijn granen en gebruik ook vaak andere granen dan tarwe alleen (spelt, einkorn, rotkorn, emmer). Heel voedzaam ook nogYes deze heb ik ook al een paar keer gemaakt voor in de thuis oven. Echt verassend goed voor een keuken oventje.quote:Op zaterdag 6 februari 2021 19:18 schreef foodlover het volgende:
Schopje omhoog!
Ik maak regelmatig zelf pizza. In ons vorige huis hadden we een 90cm brede Smeg oven met ook een dikke en grote pizzasteen erin. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis in NL en bak ik pizza's in een kleine Moulinex oven, die mits goed voorverwarmd en met twee ronden bbq pizzastenen erin - ook een prima resultaat geeft.
Al diverse recepten gebruikt en ben momenteel tevreden met dit recept van Vito Lacopelli:
De grap van dit deeg zit 'm in de poolish en moet zeggen dat het een mooi en luchtig resultaat geeft.Nee sorryquote:Op donderdag 11 februari 2021 09:18 schreef djkoelkast het volgende:
Is er nou niemand die volkorenpizza's maakt?djkoelkast
www.xms.nlToch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goedquote:Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Toch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goed
Op de een of andere manier trekt het me niet echt, net zoals volkoren pasta.
Maar wie weer wel een keer de moeite waard.djkoelkast
www.xms.nlZeker luchtig en knapperig. Ik denk dat mensen een verkeerd beeld hebben van volkoren. Dat dat meteen zwaar en heel dicht is, dat is het niet. Het is gewoon net als witte bloem, alleen alle goede voedingsstoffen en vezels zitten er nog in.quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:58 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?
Op de een of andere manier trekt het me niet echt, net zoals volkoren pasta.
Maar wie weer wel een keer de moeite waard.
Volkorenpasta vind ik wel vrij zwaar en meestal niet heel erg lekker, dus daar heb je zeker een punt.Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?Prima voor pizza!quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?
www.xandrabaktbrood.nl/info/italiaans-bloem-en-meel/amp/
– Semola di grano duro ‘rimacinata’
Grano duro rimacinata betekent zoiets als dubbel gemalen of fijngemalen. Het is een griesmeel dat een beetje gelig van kleur is en van extra harde tarwe (Manitoba of Durum) is gemaakt. Dat maakt dat het makkelijker te verwerken is dan de Semola di grano duro. Het kan namelijk meer en makkelijker vocht opnemen.
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Prima voor pizza!
www.xandrabaktbrood.nl/info/italiaans-bloem-en-meel/amp/
– Semola di grano duro ‘rimacinata’
Grano duro rimacinata betekent zoiets als dubbel gemalen of fijngemalen. Het is een griesmeel dat een beetje gelig van kleur is en van extra harde tarwe (Manitoba of Durum) is gemaakt. Dat maakt dat het makkelijker te verwerken is dan de Semola di grano duro. Het kan namelijk meer en makkelijker vocht opnemen.
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.Ligt aan recept, want deze neemt meer vocht op, dus het kan zijn dat je meer water moet toevoegen.quote:Op woensdag 3 maart 2021 19:57 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?
Zoiets:
https://www.lamolisana.it(...)-with-semolinaflour/Als het deze is, dan is die niet geschikt voor pizza, dit is pasta meel.quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?Ja hier zet ik dan weer vraagtekens bij, dit zijn 3 totaal verschillende dingen, daar gebruik je niet 1 soort bloem voor.quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.
Je zal het er vast wel van kunnen maken, maar betwijfel of het lekker is (kijk maar naar snelkookpasta van witmeel ipv durum, of diepvriespizzas die eerder op koekdeeg lijken door het gebruik van normale goedkope bloem)https://www.lidl-shop.nl/p/grillmeister-pizzaoven/p100324813
Zou dit wat zijn om van je bbq een pizza oven te maken?maandag 7 juni 2021 @ 10:12:45 #46Helsinki
Avec persévérance.Stad in Zuid Frankrijkquote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen . O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen .maandag 7 juni 2021 @ 18:47:18 #48Lucky_Strike
Hello Sweetiequote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen . O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen .Spoilers!Hebben jullie ervaring met het invriezen van je zelfgemaakte pizza? Of iig de bodem? Ik maak weleens zelf pizza maar maak dan altijd best een rommel in m’n keuken Zou dan als het toch al een bende is het liefst nog een paar extra maken om in de vriezer te gooien, maar kan dit? Of wordt het niet meer lekker als je hem later in de oven doet?douche-eendje
met pulletjesEen flinke kick.
Man kreeg een ooni karu 12. Dus wij hadden vandaag pizza .
Ik heb de afgelopen jaren aardig veel brood gebakken dus pizzadeeg maken was dan ook niet een vreselijk moeilijke opgave. Ook gelijk even getest met 4 bolletjes deeg invriezen en ontdooien na de bulkrijs, dat gaf het gewenste resultaat.
We hebben bewust even kleinere pizza's gemaakt om zo te kunnen testen hoe de oven zich aan temperatuur hield voor wat langere tijd.
zondag 15 mei 2022 @ 16:15:28 #52Lucky_Strike
Hello SweetieIk heb dit topic ook al 30 keer doorgestuurd naar mijn manquote:Op zondag 15 mei 2022 16:01 schreef Viv het volgende:
@:evenstar , zie OP
(Hij vraagt al 10+ jaar steeds weer hoeveel gram meel etc. )Spoilers!zaterdag 28 mei 2022 @ 22:00:01 #53fietsie
Don't Panic.@JFlip , zo:
Ofwel bij de Marktkauf in Meppen landde er twee rollen K&K pizzadeeg in ons karretje, en die hebben we vandaag maar eens geprobeerd. De houtoven was door alle beslommeringen van de afgelopen twee jaar al heel lang niet meer aangeweest, dus ik heb hem laaaangzaam warm gestookt en toen opgejaagd tot ver over de 700 graden vanmiddag..Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?zondag 29 mei 2022 @ 19:30:19 #55Redcoon
Verdomd heet!Het is alweer heel lang geleden dat ik hier wat heb gepost. De hobby heeft jaren op non-actief gestaan. Ondertussen van appartement naar volwassen rijtjeshuis verhuist en dus is er ruimte voor een kleine Ooni pizzaoven.
Moest alles weer opnieuw leren. Maar dit is stukken leuker dan met een pizzasteen.
'1 hour Pizza dough' recept van de Ooni website, wat tomaten uit blik met zout en olijfolie en wat mozzarella en basilicum.
Wat kan beter? ALLES! Maar het is leuk om hier weer mee bezig te zijn.
[ Bericht 3% gewijzigd door Redcoon op 29-05-2022 20:28:04 (Typo's) ]zondag 29 mei 2022 @ 19:44:56 #57Molo
Völlig losgelöstquote:Op zondag 29 mei 2022 19:30 schreef Redcoon het volgende:
Het is alweer heel lang geleden dat ik hier wat hen gepost. De hobby heeft heel lang op non-actief gestaan. Ondertussen van appartement naar volwassen rijtjeshuis en is er dus ruimte voor een kleine Ooni pizzaoven.
Moet alles weer overnieuw leren. Maar dit is stukken leuker dan met een pizzasteen.
'1 hour Pizza dough', wat tomaten uit blik met zout en olijfolie en wat mozzarella en basilicum.
[ afbeelding ]
Wat kan beter? ALLES! Maar het is leuk om hier weer mee bezig te zijn.
Ziet er lekker uit hoor!
Stiekem altijd jaloers als ik Ooni's voorbij zie komen, maar weet rationeel ook wel dat ik het echt niet vaak genoeg zou gebruiken
Foto's en verhalen volgen zijn en blijven wel altijd tofOh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 29 mei 2022 @ 19:59:01 #58Redcoon
Verdomd heet!Snap ik, dat was voor mij lang een drempel.quote:Op zondag 29 mei 2022 19:44 schreef Molo het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit hoor!
Stiekem altijd jaloers als ik Ooni's voorbij zie komen, maar weet rationeel ook wel dat ik het echt niet vaak genoeg zou gebruiken
Foto's en verhalen volgen zijn en blijven wel altijd tof
Heb mijzelf voorgenomen om alles heel laagdrempelig te houden. Simpele deegrecepten zonder uren bereidingstijd, geen idioot hoge hydratiewaardes enzovoorts. Ik ken mezelf, leg ik de drempel te hoog dan ga ik het te weinig doen. Eventueel later een gasmodule bijkopen, hoef ik ook niet meer te klooien met hout.
Gemak dient de mens. Zeker nu ik een gezin heb klopt dit des te meer.
Alles lekker simpel houden voor familie en vrienden en af en toe als mijn vrouw en zoontje weg zijn effe lekker diep in de materie van het deeg duiken.Heb je die houtoven zelf gebouwd? Of kun je zoiets ook K&K bestellen?quote:Op zaterdag 28 mei 2022 22:00 schreef fietsie het volgende:
@:JFlip , zo:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ofwel bij de Marktkauf in Meppen landde er twee rollen K&K pizzadeeg in ons karretje, en die hebben we vandaag maar eens geprobeerd. De houtoven was door alle beslommeringen van de afgelopen twee jaar al heel lang niet meer aangeweest, dus ik heb hem laaaangzaam warm gestookt en toen opgejaagd tot ver over de 700 graden vanmiddag..zondag 29 mei 2022 @ 20:56:42 #60fietsie
Don't Panic.@Viv deze komt hier vandaan: https://wijnvat.nl/pizzaovensquote:Op zondag 29 mei 2022 20:52 schreef Viv het volgende:
[..]
Heb je die houtoven zelf gebouwd? Of kun je zoiets ook K&K bestellen?Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?Lucky_Strike
Hello SweetieWe willen vrijdag al deeg maken voor zaterdagavond, zodat we er dan zo min mogelijk werk aan hebben. Hoe pakken we dat handig aan qua rijs, opbollen, narijs?Spoilers!fietsie
Don't Panic.Ik doe dat gewoon de dag er voor allemaal, en kiep de bollen dan in de vriezer op een dienbladjeProbably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?Lucky_Strike
Hello SweetieDe vriezer zit propvol, dat gaat hem echt niet worden. De koelkast zit ook wel zo goed als vol eigenlijk. Ik heb nog wel een oude koelkast die ik een dagje aan kan zetten.quote:Op donderdag 23 juni 2022 09:10 schreef fietsie het volgende:
Ik doe dat gewoon de dag er voor allemaal, en kiep de bollen dan in de vriezer op een dienbladjeSpoilers!fietsie
Don't Panic.Laatste keer bij mijn broertje hadden we de bollen (autocorrect verandert steeds 1 letter) in met olijfolie glibberig gemaakte hersluitbare plasticzakjes gedaan, en die in de koelkast geproptProbably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?woensdag 6 juli 2022 @ 11:44:42 #65Redcoon
Verdomd heet!Nieuwe poging om pizza te maken en het gaat al een stuk beter. Deze keer meteen een vuurdoop voor de hele familie. 1,5 kilo deeg gemaakt. Dat was effe afzien.
Resultaat mag er wezen, vind ik. Af en toe nog wat verbrand hier en daar, maar dat is des te meer reden om door te blijven eten.
woensdag 6 juli 2022 @ 20:48:57 #66Yankee
Is tegenwoordig DrentNice Welk deeg is dit?quote:Op woensdag 6 juli 2022 11:44 schreef Redcoon het volgende:
Nieuwe poging om pizza te maken en het gaat al een stuk beter. Deze keer meteen een vuurdoop voor de hele familie. 1,5 kilo deeg gemaakt. Dat was effe afzien.
Resultaat mag er wezen, vind ik. Af en toe nog wat verbrand hier en daar, maar dat is des te meer reden om door te blijven eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ].woensdag 6 juli 2022 @ 21:58:18 #67Redcoon
Verdomd heet!Thanks!quote:
Een mix van Caputo pizza bloem Rood en La Tua Farina bloem van de AH. Dat is geen geheime mix ofzk, ik had gewoon niet genoeg Caputo bloem dus had snel wat bij de Appie gehaald.fietsie
Don't Panic.fietsie
Don't Panic.DarkY.NL
www.darky.nlveel bodems zien er aardig wit uit, op een handvol na, moeten ze niet ietsjes langer in de oven?Molo
Völlig losgelöstIk zou dit (zonder de rucola, die mag je houden) zo in mijn mik schuiven jonguhquote:Op woensdag 6 juli 2022 11:44 schreef Redcoon het volgende:
Nieuwe poging om pizza te maken en het gaat al een stuk beter. Deze keer meteen een vuurdoop voor de hele familie. 1,5 kilo deeg gemaakt. Dat was effe afzien.
Resultaat mag er wezen, vind ik. Af en toe nog wat verbrand hier en daar, maar dat is des te meer reden om door te blijven eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likefietsie
Don't Panic.Dus dan maar aan de slag....
De vloer van de oven vrij gemaakt van kooltjes..
Een bolletje tot een bodem gevormd..
Er wat zelfgemaakte tomatendinges op, en alvast gehalveerde ansjovis-met-een-kappertje-erin erover..
Het werd een pizza broodje bal, dus rundergehakt, olijfjes, zoete ui en champignon erbij..
Kaas erop, en vers gemalen zwarte peper..
In de oven, want nog veeeeeeeel te warm eigenlijk (het zwart was van eraf gevallen vulling van de 1e pizza, die niet helemaal succesvol gelanceerd werd..)..SPOILER: Is ie wel gaar, of soms verbrand?!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?fietsie
Don't Panic.Yankee
Is tegenwoordig DrentDik prima hoorquote:Op donderdag 28 juli 2022 19:30 schreef fietsie het volgende:
OK, en nog eentje voor mezelf om het af te leren.
[ afbeelding ].vrijdag 29 juli 2022 @ 15:29:20 #76Redcoon
Verdomd heet!Dank! Nog eentje dan, om het af te leren. Sorry, rukfoto. Geen tijd gehad om zelf een foto te maken.quote:Op donderdag 28 juli 2022 18:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zou dit (zonder de rucola, die mag je houden) zo in mijn mik schuiven jonguh
Tengano
Try not to think of meIk maak tegenwoordig minipizza's in de airfryer voor ontbijt of als snack als ik trek heb. Met een half pittabroodje als bodem of een anders een wrap wat ook goed werkt.
Even snel een topping maken in een kommetje met wat gesneden minitomaatjes, knoflook, paar stukjes paprika, zout, oregano en wat je verder lekker vindt. Airfryen op 200 voor 7 minuten zodat de tomaten even lekker aanschroeien. Daarna bedekken met wat plakjes kaas en nog 3 minuten op 200 en klaar is kees
Helemaal top en lekker snelIk maak bijna elke week een pizza op de bbq zonder pizza steen. Dit met buurtgenoten en familie gedeeld en ze zijn er over eens dit zijn goede pizza’s. Sommige zeiden beter dan de pizzeria omdat daar meestal nog vet-sap aanwezig is in de doos.
sigme
VeraanMolo
Völlig losgelöstZiet er top uit!
Heb je een pizzasteen in de Ooni liggen of hoeft dat niet?
En deegje, hoe lang lagen rijzen? En daarmee uitgerold of uitgerekt met de handen?
Top gelukt iig aan de foto's te zienOh how you'd have a happy life, if you did the things you likesigme
VeraanJa, een pizzasteen is hierin wel heel nodig, dat hele ding is van blik dus de warmte vliegt eruit - alleen die steen houdt het een beetje vast als je het deurtje even open hebt om pizza in/uit te schuivenquote:Op maandag 15 augustus 2022 20:58 schreef Molo het volgende:
Ziet er top uit!
Heb je een pizzasteen in de Ooni liggen of hoeft dat niet?
En deegje, hoe lang lagen rijzen? En daarmee uitgerold of uitgerekt met de handen?
Top gelukt iig aan de foto's te zien
Deeg is pakkie an van mijn lief - hij zegt dat het een uurtje of 2 rijzen, dan opbollen, dan nog 2 uur. Van gewone normale bloem. Uitgerekt met de hand (zachtjes geklopt eigenlijk meer, gewone bloem dus niet supersterk deeg).
De pellets waren na deze stookbeurt wel bijna op, dus nieuwe besteld en dan ook gelijk 2 kilo echte type 00-pizzabloem meebesteld. Voor de volgende keer .
Welkoop heeft een Ooni in de aanbieding trouwens, een andere dan ik heb maar ook een leuk speleding.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommtMolo
Völlig losgelöstDank!quote:Op maandag 15 augustus 2022 21:07 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, een pizzasteen is hierin wel heel nodig, dat hele ding is van blik dus de warmte vliegt eruit - alleen die steen houdt het een beetje vast als je het deurtje even open hebt om pizza in/uit te schuiven
Deeg is pakkie an van mijn lief - hij zegt dat het een uurtje of 2 rijzen, dan opbollen, dan nog 2 uur. Van gewone normale bloem. Uitgerekt met de hand (zachtjes geklopt eigenlijk meer, gewone bloem dus niet supersterk deeg).
De pellets waren na deze stookbeurt wel bijna op, dus nieuwe besteld en dan ook gelijk 2 kilo echte type 00-pizzabloem meebesteld. Voor de volgende keer .
Welkoop heeft een Ooni in de aanbieding trouwens, een andere dan ik heb maar ook een leuk speleding.
Ik blijf er toch naar loeren, met pellets dan. Wel leuk verjaardagscadeau voor Koos en dan indirect ook voor mijzelf
Welke kaas gebruiken jullie en laat je die uitlekken van tevoren?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likesigme
Veraanquote:Op maandag 15 augustus 2022 21:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank!
Ik blijf er toch naar loeren, met pellets dan. Wel leuk verjaardagscadeau voor Koos en dan indirect ook voor mijzelf
Welke kaas gebruiken jullie en laat je die uitlekken van tevoren?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En wat snippers handgeschaafde Parmezaan. Dat dan weer wel.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommtMolo
Völlig losgelöstquote:Op maandag 15 augustus 2022 21:33 schreef sigme het volgende:
[..]Die is wel droger dus werkt vaak makkelijker op pizzaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En wat snippers handgeschaafde Parmezaan. Dat dan weer wel.
Fyra 12 besteld netOh how you'd have a happy life, if you did the things you likesigme
Veraanquote:
Wat leuk voor Koos! En de kleine wolveneterik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommtMolo
Völlig losgelöstHeb nog een pak ongebruikte 00 bloem liggen die op moet. Is prima excuus toch om te gaan oefenen en te vergelijken met de huis tuin en keukenbloemquote:Op maandag 15 augustus 2022 21:43 schreef sigme het volgende:
[..]
Wat leuk voor Koos! En de kleine wolveneter
Beetje tomaatprut, mozzarella en olijven en we zijn allemaal blijOh how you'd have a happy life, if you did the things you likeTengano
Try not to think of meIk heb het nog niet geprobeerd, maar mijn volgende experiment bereiding wordt een pizza die ik maak in een rvs of gietijzeren koekepan. Die stook ik flink heet en gooi daarna in eerste instantie een pizza erin die ik maak van een gehalveerd pittabroodje. In mijn vorige post had ik het daar ook over.
Je bakt dan een pittabroodje even, in dit geval in een koekepan met een deksel er op en snijdt het broodje dan door midden zodat je twee helften krijgt. De buitenkant gebruik je als onderkant en de binnenkant beleg je.
Afijn, pittabroodje/pizza met beleg in de pan zodat de onderkant knapperig wordt. Tegelijkertijd bak je de bovenkant met de hand door het gebruik van een heatgun. Als het goed is kun je zo binnen 5 minuten je pizza bakken.
Lekker snel en simpel dus en nauwelijks voorbereiding en afwas.
Dit zal ongetwijfeld goed werken en als ik tijd en zin heb doe ik het nog een keer met een vers pizzadeegje.
En niet raar kijken naar die heatgun, want een arifryer is niks anders dan dat, alleen kun je met een heatgun maatwerk leveren.
Ik vind hier zelfs een filmpje waarin ze op 6:15 de pizza nabewerken door er nog even een gasbrander op te zetten. Maar er zijn ook nog iets van twee filmpjes te vinden waar mensen ook een heatgun gebruiken om hun pizza te bakken. (Die heatgun gebruik ik trouwens wel vaker in de keuken.)
[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 15-08-2022 23:55:55 ]Molo
Völlig losgelöstGa je dan ook je klauw bijna in de hens zetten met die brander net als die Indiër?
Graag vloggen voor hier, dank u!Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likeTengano
Try not to think of meEen heatgun heeft een handvat zodat je met je hand zeer veilig ver weg zit van de hitte die je gebruikt. Daarnaast blaas je in de pan die op je fornuis staat recht naar beneden. Niks aan de hand dus. En dit is natuurlijk ook geen bereiding voor amateurs maar meer voor koks met lef die outside the box durven te werken.quote:Op maandag 15 augustus 2022 23:56 schreef Molo het volgende:
Ga je dan ook je klauw bijna in de hens zetten met die brander net als die Indiër?
Graag vloggen voor hier, dank u!
Het grote voordeel van een (goeie) heatgun is dat je de temperatuur kun instellen/regelen. Een temperatuur van 350 graden die je in een pizza oven gebruikt kun je dus met zo'n apparaat heel simpel inregelen
Maar heter kan natuurlijk ook.Deze dame weet trouwens ook wat ze doet. Deze video is 4 dagen oud en jonger dus dan mijn voorgaande idee van de airfryer pizza.quote:De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Hierdoor worden de pizza's lekker knapperig en krokant. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken.
https://www.depizzabakker(...)rste-houtoven-pizza/
en hier is mijn laatste idee op geinspireerd:
[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 16-08-2022 00:07:33 ]Redcoon
Verdomd heet!Hoe langer hoe beter. Goed voor de smaak en het deeg wordt ook veel makkelijker in de omgang. Het scheurt minder snel en plakt minder.quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:58 schreef Molo het volgende:
Ziet er top uit!
Heb je een pizzasteen in de Ooni liggen of hoeft dat niet?
En deegje, hoe lang lagen rijzen? En daarmee uitgerold of uitgerekt met de handen?
Top gelukt iig aan de foto's te zien
Laatst had ik deeg van Caputo 00 bloem 5 uur laten rijzen, dat is inclusief opbollen. Dat werkte erg goed!
Ooni heeft een hele handige app voor het maken van deeg. Daar kun je vanalles invoeren: hoeveel bollen deeg je wilt, hoe lang je ze kan laten rijzen, welk type gist je gebruikt, welk soort pizza je wilt maken enzovoorts. Aan de hand van die gegevens krijg je dan een lijst met hoeveel water/bloem/gist/zout je moet gebruiken.foodlover
live and learnTuurlijk is 00 bloem uitstekend maar ik krijg goede resultaten met gewone bloem van Aldi of Lidl.
Juiste vochtgehalte is denk ik belangrijk en niet teveel gist.
Keep it simple! In de keuken hebben we een AEG electrische combinatie oven. Boven en onderwarmte aan op 235 graden (max temperatuur van deze oven). Dikke ruwe keramische tegel op rooster onderin, oven met tegel goed voorverwarmen en daar bak ik pizza op.
In september knappen we de "casa pequeña" op en er komt een buitenkeuken in (horeca spoeltafel RVS, werkbank RVS met deuren, koelkast en ook een 90 cm fornuis). De oven is 60 cm, overige 30 cm deur is voor butaan gasfles (Spanje). Zowel kookplaat als oven is op gas. Ik ben benieuwd naar de bakresultaten met gasoven. Vroeger hadden we ook een gasoven daar kwam lekker brood en lekkere cakes uit.
Bijvoorbeeld:
Molo
Völlig losgelöstJa ja ja ja ja, superleuk die Ooni
Na een mislukte als eerste, lekker goed zwart, ging de rest als een tierelier. Viel me enorm meeOh how you'd have a happy life, if you did the things you likeLucky_Strike
Hello SweetieWat tof! Dat valt inderdaad mee na alle waarschuwingen.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 20:26 schreef Molo het volgende:
Ja ja ja ja ja, superleuk die Ooni
Na een mislukte als eerste, lekker goed zwart, ging de rest als een tierelier. Viel me enorm meeSpoilers!Kamado Joe classic 2 eens gebruikt voor pizza’s. Snel aangestoken met gasbrander, instant 300 celcius. Pizza’s duurde 4+1 minuut; smullen!Molo
Völlig losgelöstKlopt!quote:Op woensdag 17 augustus 2022 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat tof! Dat valt inderdaad mee na alle waarschuwingen.
Crème brulee brander even gebruikt om de pellets in de hens te krijgen, de firestarter houtkrullenblokjes zijn vertraagd qua verzending. Maar dit ging ook best prima zo.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likegolfer
Ouwe jongereThere is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golferMolo
Völlig losgelöstDie still ziet er niet smakelijk uitOh how you'd have a happy life, if you did the things you likedjkoelkast
www.xms.nlIk associeer Amerikanen sowieso niet met smakelijke pizza's.quote:
[ Bericht 0% gewijzigd door djkoelkast op 01-09-2022 09:20:42 ]derLudolf
allround beunhaasFtfyquote:Op donderdag 1 september 2022 09:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik associeer Amerikansen sowieso niet met smakelijke pizza's.Kranplätze müssen verdichtet seinderLudolf
allround beunhaasNou ja, dan kun je met qed reagerenquote:Op donderdag 1 september 2022 09:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is wachten op de eerste die met Dr Pepper aankomtKranplätze müssen verdichtet seinZiet er goed uitquote:Op vrijdag 2 september 2022 19:10 schreef Gutanoth het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag maar gewoon gedaanvrijdag 2 september 2022 @ 20:17:45 #108Scorpie
Abject en infaam!Nice, is die app voor iedereen te downloaden ?quote:Op woensdag 17 augustus 2022 10:51 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Hoe langer hoe beter. Goed voor de smaak en het deeg wordt ook veel makkelijker in de omgang. Het scheurt minder snel en plakt minder.
Laatst had ik deeg van Caputo 00 bloem 5 uur laten rijzen, dat is inclusief opbollen. Dat werkte erg goed!
Ooni heeft een hele handige app voor het maken van deeg. Daar kun je vanalles invoeren: hoeveel bollen deeg je wilt, hoe lang je ze kan laten rijzen, welk type gist je gebruikt, welk soort pizza je wilt maken enzovoorts. Aan de hand van die gegevens krijg je dan een lijst met hoeveel water/bloem/gist/zout je moet gebruiken.Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.Redcoon
Verdomd heet!Geloof het wel. Hooguit een account aanmaken.quote:Op vrijdag 2 september 2022 20:17 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nice, is die app voor iedereen te downloaden ?woensdag 28 juni 2023 @ 14:56:01 #110Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona*Kick*
Gisteren een pizza gemaakt en bij 350 gram bloem een half kopje gistvlokken gedaan. Smaak werd erg goed.vrijdag 30 juni 2023 @ 11:34:29 #111Mubassie
Hallo kindertjesBijna een jaar verder, gebruik je de Ooni nog veel?quote:Op vrijdag 2 september 2022 13:35 schreef Gutanoth het volgende:
Ik ga dit weekend mijn Ooni ook weer eens gebruiken! Heb er nu gewoon al weer zin in
Indien gasgestookt, verbruiken die dingen nou veel?vrijdag 30 juni 2023 @ 20:17:01 #112Gutanoth
Zeker! Deze lente/zomer al weer een keer of 6 gebruikt. Wat een prachtding.quote:Op vrijdag 30 juni 2023 11:34 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Bijna een jaar verder, gebruik je de Ooni nog veel?
Indien gasgestookt, verbruiken die dingen nou veel?
Ik heb de houtgestookte, vind dat die best wat verbruikt, maar kan ook met het type houtpellets te maken hebbenvrijdag 30 juni 2023 @ 22:26:05 #113Mubassie
Hallo kindertjesAh top, hoe lang duurt het ongeveer voordat ie op temperatuur is?quote:Op vrijdag 30 juni 2023 20:17 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Zeker! Deze lente/zomer al weer een keer of 6 gebruikt. Wat een prachtding.
Ik heb de houtgestookte, vind dat die best wat verbruikt, maar kan ook met het type houtpellets te maken hebbenzaterdag 1 juli 2023 @ 19:34:53 #114Gutanoth
Meestal hooguit een minuutje of 10/15 afhankelijk van hoe hard het waait, want dat kan oprecht wel verschil makenquote:Op vrijdag 30 juni 2023 22:26 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ah top, hoe lang duurt het ongeveer voordat ie op temperatuur is?Faithy
Kutwijf.Ik was de verhoudingen van m'n pizzadeeg wat ik altijd gebruik even vergeten. Met verhuizen enzo lang geen tijd gehad. Ik gebruikte altijd het recept van MaximusTG en werd even nostalgisch en zocht zijn eerste post in deze reeks op:2010! 13 jaar later. En helaas is hij er niet meer . Ik wilde altijd zulke mooie pizzas maken zoals hij dat deed. Vanavond nog weer even in een gemiddelde inbouwoven, maar hopelijk in de toekomst dan eindelijk in een mooie houtoven in de tuin, al duurt dat nog zeker een half jaar tot een jaarquote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]Doei.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: