SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovensOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Filmpje over een bodem maken uit een deegbal
Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks
Isegrim:
Gripper:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Pizza van volkoren deeg:
Aal321
Yvess
BYM![]()
![]()
Laatste post:quote:Op woensdag 22 april 2020 12:06 schreef Tree het volgende:
[..]
Voor een allereerste keer ziet dit er toch al top uit! Zolang het nog niet perfect is heb je goede reden om extra veel te oefenen![]()
Ik weet nog van toen ik een Ooni had dat ik altijd wel flink bij moest blijven vullen met de pellets, anders ging de temperatuur inderdaad heel snel omlaag.
Je kan om flinke temperatuurverschillen te vermijden bij open doen van de oven hem wel wat langer voor laten stoken, dan weet je in ieder geval zeker dat de hitte goed in de steen is getrokken. Luchttemperatuur trekt met een flink vuur ook snel bij natuurlijk.
Leuk om te zien in ieder geval!![]()
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.![]()
Maximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.quote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
☹️quote:Op donderdag 23 april 2020 22:34 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@Lucky_Strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?![]()
Ik weet het. Zo zijn er wel meer OP's die nagelopen moeten worden. Maar mij ontbreekt de tijd momenteel. Lonaa en Muck volgens mij ook op dit moment.quote:Op vrijdag 24 april 2020 12:58 schreef Yinny het volgende:
[..]
☹️
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@:lucky_strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?
Het staat iedereen vrij om een nieuwe OP te bouwen
Spoilers!![]()
Na lang zoeken in de voorgaande delen, heb ik het originele recept van Maximus_TG gevonden op zijn kookblog!
http://kookkompas.nl/pizza/
Fijn dat zijn recepten nog bestaan![]()
![]()
https://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/viewquote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.![]()
Dankjewel!quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:03 schreef r3gi3boy het volgende:
[..]
https://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/view![]()
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
Spoilers!![]()
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!quote:Op zondag 17 mei 2020 22:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
[ afbeelding ]
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
[ afbeelding ]
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
[ afbeelding ]
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!![]()
Precies. In de oven is prima maar de bbq-smaak is toch een prettige bijkomstigheid.quote:Op zondag 17 mei 2020 22:50 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!Spoilers!![]()
Oh wacht, dit is het pizza-topic en niet het Kook Mee topicIk kopieer de boel ook even daarheen.
Spoilers!![]()
Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte pizza?
Het deeg is zelfs zelf gemaakt en gevormd.
Kijk @ItsTheBradgeHere zo kan het ook.
Lekker in de oven hmmm...
En dan met een ijskoud biertje. Zien jullie dat witte onderaan het glas? Dat is een trucje van mij, een laagje water in het glas, in de vriezer plaatsen en dan heb je altijd een koud biertje bij de hand. Als het wat warmer wordt wordt het een grote ijsklont en is het bovengedeelte van je biertje ook heerlijk gekoeld. Een trucje dat ik even met jullie deel.
Lekkere pizza gemaakt door mijn vriendin![]()
![]()
Ziet er goed uit. Altijd al zelf een pizza willen maken maar vanwege de rijstijd nooit gemaakt.Soms serieus, soms niet.![]()
En dan smelt het ijs en heb je waterig bier. Nee
Wat pizza betreft: prima.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.![]()
Die ziet er goed uit.
Ik maak ze ook meestal zelf.
Vaak net zo goed als die van de Italiaan.
Daarna mogen de verse van de Jumbo en de bezorgpizza's om de derde plek vechten.
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.![]()
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:24 schreef marc0871 het volgende:
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.![]()
Boks.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.![]()
Het vult niet vind ik juist. Vooral Ristorante pizza's niet.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Het enige qua diepvriespizza wat voor mij vult is een Big American. Bij de rest heb ik altijd nog hongerquote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.
OT: ziet er smakelijk uit
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️![]()
Wil al jaren een pizzasteen in de oven. Dat je de pizza erin schuift en dat deeg gelijk krokant op de steen bakt.
Nu wordt eigenlijk altijd de bovenkant te snel gaar.![]()
Maar liefst 23 delen vol tips voor je:
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #23Poef.....gone! ©golfer![]()
Het was vandaag warm, maar ik vond het toch een goede gelegenheid om mijn (in het vroege voorjaar gerepareerde en van nieuwe rookafvoer voorziene pizza-) steenoven weer eens goed op te stoken![]()
Om 11:30 ben ik begonnen met rustig opstoken, om daarna langzaam het vuur te laten roteren rond de binnenkant van de koepel. In februari zijn de grootste gaten binnenin dichtgesmeerd met vuurvast cement wat nog niet eerder volledig was verhit, en ook de rookgasafvoer bovenin de koepel was destijds opnieuw dicht gesmeerd.
(Ik heb de oven dus na het smeren van het cement wel twee keer gestookt, maar niet met bak doeleinden, en met maar een beperkt vuur erin. Graad of 300 max.)
De rookafvoer was eerst 1,5 meter boven het dak; nu staat de pijp tot 2,5 meter boven het dak, en daarmee ook boven de gootlijnen van de omliggende huizen. Veel meer trek nu ook.
Dat levert een fijn vuur op.
Na een paar uurtjes rustig stoken ben ik het vuurtje langzaam wat meer zuurstof gaan geven, en met het droge beukenhout wat ik gebruik liep de temperatuur gestaag op.
Tegen 17:00 stond het metertje op een punt waar ik het nog niet eerder gezien had:
Ondertussen had ik pizzadeeg gemaakt, dit laten rijzen en drie keer platgeslagen tussendoor; een mooi soepel en goed uitrolbaar deegje wat prima op mn alu pizzascheppen te handlen is.
In het begin van het bakken was er nog een aardig vuurtje in de koepel:
Pizza's krijgen bij ons serieus beleg; ik weet dat er puristen zijn die voor een schoenzool met rood en een los blaadje basilicum gaan, ik schaar me daar niet onder.
De bovenstaande pizza was onder andere belegd met de kant en klaar door de Jumbo verkochte "gegrillde groenten". En nog een aantal andere lekkere dingen![]()
Ook een pizza met vis (mosselen, ansjovis, surimi, stukjes zalm) behoort tot een van de favorieten.
Voor mezelf bakte ik er eentje met gehakt, dikke plakken Hongaarse Salami en kaas. Net in de oven, nu met al aardig wat minder vuur:
En na maar een paar minuutjes in de oven komt het er dan zo, bubbelend en squeekend uit:
Toen iedereen klaar was met eten was er nog een klein beetje deeg over, en wat restjes vlees.
Daar heb ik een kleine pizza mee gemaakt die nu in de koelkast ligt: wat lekkers voor de lunch van morgen.
[ Bericht 0% gewijzigd door fietsie op 09-08-2020 22:51:55 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?![]()
Koop er dan aub een met een schoorsteen aan de voorkant, bij de deur, en niet een Portugese, die ik heb, met de schoorsteen in de top van de koepel.quote:Op maandag 10 augustus 2020 09:07 schreef Sarabi het volgende:
Ziet er heerlijk uit
Zo'n steenoven staat hoog op ons wensenlijstje
Die met de schoorsteen vooraan houden hun warmte beter vast.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?![]()
Schopje omhoog!
Ik maak regelmatig zelf pizza. In ons vorige huis hadden we een 90cm brede Smeg oven met ook een dikke en grote pizzasteen erin. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis in NL en bak ik pizza's in een kleine Moulinex oven, die mits goed voorverwarmd en met twee ronden bbq pizzastenen erin - ook een prima resultaat geeft.
Al diverse recepten gebruikt en ben momenteel tevreden met dit recept van Vito Lacopelli:
De grap van dit deeg zit 'm in de poolish en moet zeggen dat het een mooi en luchtig resultaat geeft.![]()
Is er nou niemand die volkorenpizza's maakt? Veel lekkerder![]()
Ik gebruik het recept van Italieplein (350 meel, 250 water, 10 gist, olijfolie en gist of meer als je meer pizza's maakt) en dat is superlekker. Ik heb zelf een graanmolen dus ik maal ook zelf mijn granen en gebruik ook vaak andere granen dan tarwe alleen (spelt, einkorn, rotkorn, emmer). Heel voedzaam ook nog![]()
![]()
Yes deze heb ik ook al een paar keer gemaakt voor in de thuis oven. Echt verassend goed voor een keuken oventje.quote:Op zaterdag 6 februari 2021 19:18 schreef foodlover het volgende:
Schopje omhoog!
Ik maak regelmatig zelf pizza. In ons vorige huis hadden we een 90cm brede Smeg oven met ook een dikke en grote pizzasteen erin. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis in NL en bak ik pizza's in een kleine Moulinex oven, die mits goed voorverwarmd en met twee ronden bbq pizzastenen erin - ook een prima resultaat geeft.
Al diverse recepten gebruikt en ben momenteel tevreden met dit recept van Vito Lacopelli:
De grap van dit deeg zit 'm in de poolish en moet zeggen dat het een mooi en luchtig resultaat geeft.Nee sorryquote:Op donderdag 11 februari 2021 09:18 schreef djkoelkast het volgende:
Is er nou niemand die volkorenpizza's maakt?![]()
![]()
Toch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goedquote:![]()
![]()
Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Toch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goed
Op de een of andere manier trekt het me niet echt, net zoals volkoren pasta.
Maar wie weer wel een keer de moeite waard.![]()
Zeker luchtig en knapperig. Ik denk dat mensen een verkeerd beeld hebben van volkoren. Dat dat meteen zwaar en heel dicht is, dat is het niet. Het is gewoon net als witte bloem, alleen alle goede voedingsstoffen en vezels zitten er nog in.quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:58 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?
Op de een of andere manier trekt het me niet echt, net zoals volkoren pasta.
Maar wie weer wel een keer de moeite waard.
Volkorenpasta vind ik wel vrij zwaar en meestal niet heel erg lekker, dus daar heb je zeker een punt.![]()
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?![]()
Prima voor pizza!quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?
www.xandrabaktbrood.nl/info/italiaans-bloem-en-meel/amp/
– Semola di grano duro ‘rimacinata’
Grano duro rimacinata betekent zoiets als dubbel gemalen of fijngemalen. Het is een griesmeel dat een beetje gelig van kleur is en van extra harde tarwe (Manitoba of Durum) is gemaakt. Dat maakt dat het makkelijker te verwerken is dan de Semola di grano duro. Het kan namelijk meer en makkelijker vocht opnemen.
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.![]()
Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Prima voor pizza!
www.xandrabaktbrood.nl/info/italiaans-bloem-en-meel/amp/
– Semola di grano duro ‘rimacinata’
Grano duro rimacinata betekent zoiets als dubbel gemalen of fijngemalen. Het is een griesmeel dat een beetje gelig van kleur is en van extra harde tarwe (Manitoba of Durum) is gemaakt. Dat maakt dat het makkelijker te verwerken is dan de Semola di grano duro. Het kan namelijk meer en makkelijker vocht opnemen.
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.![]()
Ligt aan recept, want deze neemt meer vocht op, dus het kan zijn dat je meer water moet toevoegen.quote:Op woensdag 3 maart 2021 19:57 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?
Zoiets:
https://www.lamolisana.it(...)-with-semolinaflour/![]()
Als het deze is, dan is die niet geschikt voor pizza, dit is pasta meel.quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?Ja hier zet ik dan weer vraagtekens bij, dit zijn 3 totaal verschillende dingen, daar gebruik je niet 1 soort bloem voor.quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.
Je zal het er vast wel van kunnen maken, maar betwijfel of het lekker is (kijk maar naar snelkookpasta van witmeel ipv durum, of diepvriespizzas die eerder op koekdeeg lijken door het gebruik van normale goedkope bloem)![]()
https://www.lidl-shop.nl/p/grillmeister-pizzaoven/p100324813
Zou dit wat zijn om van je bbq een pizza oven te maken?![]()
Stad in Zuid Frankrijkquote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen. O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen
.
![]()
quote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen. O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen
.
Spoilers!![]()
Hebben jullie ervaring met het invriezen van je zelfgemaakte pizza? Of iig de bodem? Ik maak weleens zelf pizza maar maak dan altijd best een rommel in m’n keukenZou dan als het toch al een bende is het liefst nog een paar extra maken om in de vriezer te gooien, maar kan dit? Of wordt het niet meer lekker als je hem later in de oven doet?
![]()
Een flinke kick.
Man kreeg een ooni karu 12. Dus wij hadden vandaag pizza.
Ik heb de afgelopen jaren aardig veel brood gebakken dus pizzadeeg maken was dan ook niet een vreselijk moeilijke opgave. Ook gelijk even getest met 4 bolletjes deeg invriezen en ontdooien na de bulkrijs, dat gaf het gewenste resultaat.
We hebben bewust even kleinere pizza's gemaakt om zo te kunnen testen hoe de oven zich aan temperatuur hield voor wat langere tijd.![]()
Forum Opties Forumhop: Hop naar: