abonnement bol.com Coolblue
pi_111666555


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #13

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



Een aantal mooie foto's uit het vorige topic

emmyemmy:


motorbloempje:


firefly90:


Yvesss:


MaximusTG:


Bortecinem:


pizzaaddict:


bobbee:


[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 18-05-2012 09:29:07 ]
pi_111673736
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 09:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nope. De beste tomaten die je hier in de supermarkt kan krijgen zijn eigenlijk die uit blik. En die zijn al verhit. Als je verse tomaten gebruikt kan je wel een saus koken.
Ik vind de smaak wel goed van Heinz pastasaus, niet heel zwaar. Dat is natuurlijk ook persoonlijk.
Frito is inderdaad goed. Ik probeerde het eerst met gezeefde tomaten, maar dat moet je nog even koken omdat het wel zuur is als het net uit het pak komt en het is erg dik.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 17:21 schreef LieLie het volgende:

[..]

Begrijp ik het nou niet goed of zeg je dat je geen voorgegaarde kipfilet mag kopen maar wel heinz pastasaus op de pizza mag doen? :D
En over de voorgegaarde kip: dat zit er toch geen vocht meer in en wordt het erg droog?
Ik vind pastasaus dan weer iets anders, omdat je zelf qua bewerkingstijd vaak niet op kan tegen voorgemaakt voedsel. Als het goed spul is tenminste, in die van Heinz zit geen rommel in de vorm van smaakversterkers en conserveringsmiddelen naar mijn weten.
pi_111673803
Kant en klare saus is vooral heel zout ;(
Maargoed, heb die Heinzshit nooit van dichtbij bekeken. Hoeft ook niet; zelf maken is kleine moeite... :)
Ja doei.
pi_111673951
0,3 gram sodium per 100 gram.

Voedingscentrum zegt erover:

quote:
Soms zetten fabrikanten een bewering op het etiket. Die beweringen zijn wettelijk vastgelegd:

Verlaagd natrium: minder dan 25% zout in vergelijking met het oorspronkelijke product;
Laag natrium- of zoutgehalte: minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram;
Zeer laag natrium- of zoutgehalte: minder dan 0,1 gram zout of 0,04 gram per 100 gram;
Zoutvrij: minder dan 0,0125 gram zout of 0,005 gram per 100 gram.
pi_111687576
Morgen weer pizza maken, deeg staat in de koelkast, ben benieuwd
zal foto's maken
pi_111695795
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 18:42 schreef Basic_ het volgende:
0,3 gram sodium per 100 gram.

Voedingscentrum zegt erover:

[..]

Dus valt het niet onder zoutarm.. sodium=natrium. En 0,3 g natrium is ongeveer 0,75 gram zout.
pi_111702857
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
@Sarabi

Ja, doe ik heel vaak :). Kan met of zonder beleg. Wel altijd met saus doen, ander rijst de pizza in het midden teveel in de oven. Bak em tot ie uitgerezen is in de oven, en net begint te bruinen. Hij moet al wel 'hard' zijn bij de rand, anders zakt ie in als je em eruit haalt.
Werkt perfect. Direct vanuit de diepvries de oven in op wat bakpapier. Temperatuur dan niet op max zetten natuurlijk. Graad of 180, zoiets.
Bedankt voor de uitleg!
Ik heb net de bodems gemaakt en wil ze morgenavond gebruiken, is het dan ook slim om ze in te vriezen of kan ik ze beter op een andere manier bewaren?
pi_111704109
Kan je gewoon doen natuurlijk, maar als je ze toch morgen al gebruikt lijkt het mij dat de koelkast praktischer is?
pi_111704592
Klinkt inderdaad een stuk praktischer :Y
pi_111710077
Ik laat mijn deeg wel eens 2-3 dagen in de koelkast liggen. En misschien is het een kwestie van smaak, maar dan vind ik het nog lekkerder.
pi_111710362
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 09:36 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Dus valt het niet onder zoutarm.. sodium=natrium. En 0,3 g natrium is ongeveer 0,75 gram zout.
Maar ook niet weer te lullig met zout. Zout trekt de tomatensaus wel omhoog. En hoeveel tomatensaus doe je op de pizza? De standaard 2 tot 3 afgestreken eetlepels toch? En hoe vaak eet je pizza? Kortom, te verwaarlozen. Zout kan de tomatensaus net over het flauwe randje helpen. Gebruiken naar believen.
pi_111713613
En daar istie hoor, smaakte goed; mozarella, gorgonzola, ui, champignons.

Ietwat ovaal, maar ben wel trots op de rand, dik en luchtig ^O^

alleen volgende keer weer "droge" mozarella.

pi_111716730
Lijkt me zeer geslaagd. Zelf ben ik meer van de marginale rand, maar dat is gewoon persoonlijk. Had jij ook zo kunnen doen als je dat wilde. Pluspuntjes voor deze pizza.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 20:11:24 #14
11170 jerney
catlady 4life
pi_111717119
Binnenkort ook maar eens zelf pizza maken. :)
Heeft iemand toevallig een goed recept zonder kaas (I know, it's madness :P)?
Waarschijnlijk ga ik er wel een sojakaasje aan wagen, maar je weet nooit...
pi_111717393
Volgens mij de pizza bianca: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=1464.0
Kun je ook nog wel wat vis opgooien. Denk dat alle seafood pizza's goed gaan zonder kaas.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 20:22:39 #16
11170 jerney
catlady 4life
pi_111717647
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 20:17 schreef Yvesss het volgende:
Volgens mij de pizza bianca: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=1464.0
Kun je ook nog wel wat vis opgooien. Denk dat alle seafood pizza's goed gaan zonder kaas.
Thanks :D
Lijkt me alleen toch wel een beetje... Erg minimalistisch :P
Hmmm vis is een goed idee. Met rode ui en knoflook ofzo. Sowieso... alles met knoflook. O+

Maar een vegan pizza wil ik ook wel eens proberen. :)
pi_111717858
Maar remember..... Hoe minimalistischer, hoe lekkerder. 5 ingrediėnten is genoeg. Kaas valt al af voor je, daar komt iets creme fraiche-achtigs voor in de plaats. Evt. met knoflook, nog maar 3 keuzes over. Makkelijker dan je denkt, hoor. Gewoon doen.
pi_111724900
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 20:11 schreef jerney het volgende:
Binnenkort ook maar eens zelf pizza maken. :)
Heeft iemand toevallig een goed recept zonder kaas (I know, it's madness :P)?
Waarschijnlijk ga ik er wel een sojakaasje aan wagen, maar je weet nooit...
Flammenkuchen!
marinara?
  zaterdag 19 mei 2012 @ 08:13:49 #19
11170 jerney
catlady 4life
pi_111732897
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 20:27 schreef Yvesss het volgende:
Maar remember..... Hoe minimalistischer, hoe lekkerder. 5 ingrediėnten is genoeg. Kaas valt al af voor je, daar komt iets creme fraiche-achtigs voor in de plaats. Evt. met knoflook, nog maar 3 keuzes over. Makkelijker dan je denkt, hoor. Gewoon doen.
Ik hoef inderdaad ook niet zo'n volgestampte pizza, maar heb toch wel behoefte aan iets van saus. Pizza's met creme fraiche, daar was ik dol op(flammkuchen ja :D). Maar dat zou nu dus ook een veganistische variant moeten worden. ;) Zou ik op zich wel eens willen proberen. En dan meteen met sojakaas, knoflook, ui en champignons. 5! O+
  zaterdag 19 mei 2012 @ 23:34:49 #20
374892 bobbee
Bob's House
pi_111763830

Ik versta er geen ruk van maar alleen al door het beeld een zeer goede les....check ook hoe je het deeg ziet groeien in de oven. Supermooi!

Ik dacht jullie dit ook wel leuk zouden vinden om te zien...

Hij begint bij 2:20 met het maken van de pizza...

[ Bericht 4% gewijzigd door bobbee op 19-05-2012 23:42:25 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zondag 20 mei 2012 @ 12:32:46 #21
375003 El-a-Menthol
menthol madness
pi_111776850
Vraagje, is een "pizza-steen" (niet perse deze) handig?

Als je een bakplaat hebt, is het überhaupt nog handig?
Overbodig "weer-iets-in-de-keuken" gadget (ben minimalist een beetje)?
"Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)
pi_111777211
Nee, zo'n steen is echt veeeeeeeeeeeeel beter dan bakken op een bakplaat.
  zondag 20 mei 2012 @ 12:58:23 #23
375003 El-a-Menthol
menthol madness
pi_111777600
Oke bedankt!
Niet dat ik je niet geloof of zo, maar wil graag kook processen begrijpen, dus... waarom is dat zo?
Beter vasthouden van warmte? By the way mijn oven gaat tot 250 graden Celsius.
"Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)
pi_111778368
Ja, je verhoogt de warmtecapaciteit van je oven. Als je niet zo'n steen hebt, en je doet je pizza op de (ook meeverwarmde) bakplaat, dan zal die in vergelijking tot de steen veel meer afkoelen. Ook onttrekt de steen vocht uit de bodem van de pizza, waardoor je een lekkerdere korst krijgt.
  zondag 20 mei 2012 @ 13:31:58 #25
375003 El-a-Menthol
menthol madness
pi_111778783
Bedankt voor je goed onderbouwen antwoord!
"Trying is the first step towards failure"
"All normal people love meat. ... You don't win friends with salad."
"If God didn't want us to eat animals, why did he make them out of meat?"
(Homer J. Simpson)
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')