abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 15:43:24 #1
91830 MaximusTG
pi_92591119
Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg

Dit recept staat al lange tijd in deze recept en is door veel Fok!kers gebruikt:

Recept 1

Ingredienten:
- 350 gram bloem (Liefst 'Tipo 00', dat veel stoere gluten bevat!)*
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

*het schijnt zo te zijn dat 'Tipo 00' bloem pas echt goed presteert bij zeer hoge temperaturen. Kan worden vervangen door een goede broodbloem. Tipo 00 is slechts een aanduiding van de malingsgraad, voluit wordt bedoeld: 'Farina di grano tenero tipo 00'.

**Het is normaal voor broodrecepten om ingrediŽnten weer te geven in een zogenaamd Bakkers percentage. Dat is hoeveel procent van het gewicht van de bloem in het recept een bepaald ingrediŽnt is. In dit recept is dat voor water 250/350 * 100 = 71,4%. Dat is erg hoog. Het zal dan ook bijna altijd nodig zijn extra bloem toe te voegen aan dit recept, vooral als het met de hand gekneden moet worden. Een misschien wat betere hoeveelheid is 65%. Dat is in dit geval dus 227,5 gram/ml water. Dat is nog steeds vrij nat trouwens.

Bereiding:
- Los de suiker op in het water. Roer hier de gist doorheen en laat een kwartiertje borrelen
- Meng ondertussen het bloem met het zout. Voeg hier beetje bij beetje het water met de gist aan toe, totdat je een homogene massa hebt.
- Kneed het deeg minstens tien minuten op een bebloemd aanrecht. Voeg wat bloem toe als je deeg te nat is, of wat water als je deeg te droog is. In het begin zal het een rommeltje zijn, maar na een paar minuten lustig kneden verandert de hoop op je aanrecht vanzelf in prachtig, zacht en elastisch deeg.
- Zet het deeg na het kneden in een afgedekte kom weg op een warme plaats, en laat het een uur of twee rijzen. Het deeg zal meer dan verdubbelen in omvang.
- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's).

Je kunt het deeg nu meteen gebruiken, maar veel lekkerder is het om je deegbolletjes nog een dagje afgedekt in je koelkast te leggen. Op die manier kan de smaak zich ontwikkelen en smaakt je pizzabodem een stuk beter!

Recept 2

Dit recept is een combinatie van de techniek van Jeff Varasano van varasanos.com en de formule van Peter Reinhart, door MaximusTG:
PDF

Saus
Een basistomatensaus voor op een pizza kan je van deze ingrediŽnten maken:
- tomaten, gebruik bijvoorbeeld gezeefde tomaten (verkrijgbaar in een pak) aangevuld met tomatenblokjes of een blikje tomatenpuree, maar je kan ook verse tomaten of tomaten uit blik gebruiken
- ui
- knoflook
- beetje suiker en zout
- kruiden (bijvoorbeeld oregano, thijm, basilicum, rozemarijn, salie)
- eventueel rode wijn
- voor meer pit: een beetje chilipoeder of worchestersaus

Fruit de ui en de knoflook, voeg de rest van de ingrediŽnten toe en laat het inkoken tot de saus niet meer te vochtig is, maar nog wel goed smeerbaar. Eventueel nog even de staafmixer er doorheen.

Tip voor het gebruik van gepelde tomaten: Spoel het vocht van de tomaten weg, snij de tomaten open, maar verwijder eerst de harde stukjes boven en onderaan de tomaten. Spoel de zaadjes weg en doe in een kom/maatbeker (een diepere smallere container is makkelijker ivm staafmixer). Laat eventueel water uitlekken, en pureer licht met de staafmixer. Het moet geen gladde saus worden, enige textuur is het lekkerst. Breng op smaak met bv zout, oregano en eventueel wat suiker.

Bakken!
Het bakken van een pizza gebeurt bij voorkeur razendsnel op een zo loeiheet mogelijke ondergrond. Op die manier schroeit het deeg aan de onderzijde van de pizza knapperig dicht en is de rest van het deeg snel gaar.

Het allerbeste is natuurlijk een echte houtoven, maar daar hebben we helaas lang niet allemaal de ruimte en/of het geld voor.

Een goed en goedkoop alternatief is een elektrische pizza-oventje van Bestron, die in een kwartiertje opwarmt tot 450 graden.

Klik voor meer info
Er zijn nog meer merken/types van dit soort oventjes. Uit ervaring van een aantal Fok!kers met deze oventjes blijkt dat het verstandig is om in het begin van de bakperiode de deksel een keer te openen, zodat een deel van de stoom kan ontsnappen. Dit ivm bruining van de korst.

Een pizza bakken in je gewone oven kan natuurlijk ook, en het beste resultaat krijg je door eerst een steen in je oven voor te verwarmen op de hoogste temperatuur en daar dan je pizza op te bakken.
Voor reguliere ovens zijn allerlei dure pizzastenen te koop, maar veel goedkoper is het om bij een willekeurige bouwmarkt of tuinhandel een paar ongeglazuurde tegels te halen. Vier stuks passen doorgaans prima bovenop het rooster van je oven. Je kunt ook vragen om stenen voor een openhaard, die kunnen zeker tegen de hitte. Het beste gebruik je poreuze stenen, die nemen beter vocht op. Zogenaamde 'chamotte' stenen.

Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com


Filmpje over deeg opbollen


Wat foto's uit het vorige topic

Zoheetik



Terpentin07



reclamedoos



Freddeh



_Xbox_Master



AkTje



MevrouwPuff



MaximusTG



[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2011 20:34:49 ]
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 15:44:20 #2
91830 MaximusTG
pi_92591165
En maar meteen een nieuw deel; Zal straks de OP wat aanpassen. Laatste posts in vorige topic gingen over nieuwe pizzascheppen/schieters/plankjes en waar je die kan kopen/ hoe te maken.
pi_92591403
Zondag ga ik weer pizza maken. Met gecarameliseerde ui, radicchio en pancetta, denk ik :9
  donderdag 10 februari 2011 @ 15:52:10 #4
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92591509
oooh! zo'n zin om dit weer te doen! Iemand een idee of het open zakje gedroogde gist van 3 weken geleden (daarna goed dicht geplakt) nog werkt of kan ik beter een nieuwe pakken?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 10 februari 2011 @ 15:52:59 #5
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_92591546
ik ga een keer zo'n ah pizza maak geval kopen :'). Kijken of het lukt :9
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE°
  donderdag 10 februari 2011 @ 15:56:21 #6
284578 EricOscuro
Anders dan anders
pi_92591708
Ooit gegeten bij een Italiaans restaurant in Groningen, waar je zelf (met een groep) de pizza's helemaal kon klaarmaken. Ook Spaghetti (met ruim 8 man getild toen het gesneden werd).

Was erg leuk, we waren met 40 man/ vrouw. Het liep alleen qua lawaai iets uit de hand toen ik een Gordon Ramsey imitatie neerzette... binnen een halve minuut had je 40 Gordon Ramsey's door elkaar schreeuwend de anderen de huid vol scheldend. _O- _O-
De wereld is vol met kleuren, neem geen genoegen met een zwart/ wit visie. De kleuren zitten vaak in de nuance.
  donderdag 10 februari 2011 @ 15:59:56 #7
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_92591864
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 15:56 schreef EricOscuro het volgende:
Ooit gegeten bij een Italiaans restaurant in Groningen, waar je zelf (met een groep) de pizza's helemaal kon klaarmaken. Ook Spaghetti (met ruim 8 man getild toen het gesneden werd).

Was erg leuk, we waren met 40 man/ vrouw. Het liep alleen qua lawaai iets uit de hand toen ik een Gordon Ramsey imitatie neerzette... binnen een halve minuut had je 40 Gordon Ramsey's door elkaar schreeuwend de anderen de huid vol scheldend. _O- _O-
_O-
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE°
  donderdag 10 februari 2011 @ 16:00:10 #8
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92591884
Ojee mijn lelijke pizza in de OP.
Enne Maximus, je naam staat er verkeerd in.

Tevens TVP.
pi_92591969
* LieLie meldt zich w/
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 16:12:47 #10
91830 MaximusTG
pi_92592483
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 16:00 schreef Zoheetik het volgende:
Ojee mijn lelijke pizza in de OP.
Enne Maximus, je naam staat er verkeerd in.

Tevens TVP.
Jep, maar dat was de vorige vorige OP. Die moest ik nog aanpassen met nieuwe foto's. Heb nog wat meer dingen geupdate. Commentaar is welkom.
  donderdag 10 februari 2011 @ 16:24:08 #11
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92593046
Oh leuk! Je eigen recept er ook bij :s) .
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 16:25:55 #12
91830 MaximusTG
pi_92593119
Oh, viel het op :+ . Ook wat andere kleine dingetjes erin gezet die in vorige topics volgens mij wel vaker naar boven kwamen. Hoeven we niet iedere keer het wiel opnieuw uit te vinden. :P
pi_92593197
Als het buiten weer warmer wordt ga ik ook weer pizza's maken. :Y Nu staat mijn Bestron-oventje nogal wat stof te verzamelen.. :@
Let me see you stripped down to the bone
pi_92593212
Mag ik zeggen dat ik die van Freddeh meer op een soort foccacia vind lijken? :@
pi_92593264
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 15:52 schreef Flurry het volgende:
oooh! zo'n zin om dit weer te doen! Iemand een idee of het open zakje gedroogde gist van 3 weken geleden (daarna goed dicht geplakt) nog werkt of kan ik beter een nieuwe pakken?
Ik los de gist altijd eerst op in een beetje lauw water (met een heel klein beetje suiker). Als het na tien minuten begint te schuimen dan is het goed. Als het 'dood' blijft, dan een nieuw zakje pakken!
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 10 februari 2011 @ 17:20:11 #16
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92595656
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 16:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik los de gist altijd eerst op in een beetje lauw water (met een heel klein beetje suiker). Als het na tien minuten begint te schuimen dan is het goed. Als het 'dood' blijft, dan een nieuw zakje pakken!
kijk! dat zijn goede tips! dankje :)
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 10 februari 2011 @ 19:28:57 #17
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92601751
*volgt :9

Binnenkort weer proberen *O*
heitieh
  donderdag 10 februari 2011 @ 19:33:27 #18
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92602005
Er ligt weer vers deeg in de keuken O+ .
  vrijdag 11 februari 2011 @ 03:16:25 #19
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92623201
Wat ook lekker is, is voordat je de bodem gaat beleggen je handen invetten met een flinke scheut zonnebloemolie en dan de bovenkant van de bodem daarmee insmeren. Dan wordt de rand rijker van kleur, knapperiger en voller van smaak.
pi_92629493
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 16:27 schreef LieLie het volgende:
Mag ik zeggen dat ik die van Freddeh meer op een soort foccacia vind lijken? :@
Oeh, pizzasnob :D Ik zou zeggen dat het meer een american-style pizza is ;)
pi_92629903
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 11:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oeh, pizzasnob :D Ik zou zeggen dat het meer een american-style pizza is ;)
Oja, dat kan ook nog :P
pi_92633363
Deeg staat er sinds gister in, mijn moeder maakt zodalijk de saus want ik ben daar niet zo goed in.. :D en dan beleggen.

Ben benieuwd!
If not now, then when.
pi_92633383
Zo gister deeg gemaakt naar het recept van MaximusTG en lukte allemaal wel aardig! Ik wou eigenlijk volgens het pdf-je deeg maken voor 2 pizza's maar ik eindigde uiteindelijk met deeg voor 4 pizza's omdat er een foutje? in de pdf staat.
Namelijk in de tabel voor de 2 pizza's heb je alle gewichten netjes door tweeŽn gedeeld behalve de hoeveelheid bloem.


Ik heb nu de 2 bolletjes in de vriezer gedaan, dat is toch niet erg?
Vanavond pizza dus! :)
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
pi_92633527
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:09 schreef MarcoD het volgende:
Zo gister deeg gemaakt naar het recept van MaximusTG en lukte allemaal wel aardig! Ik wou eigenlijk volgens het pdf-je deeg maken voor 2 pizza's maar ik eindigde uiteindelijk met deeg voor 4 pizza's omdat er een foutje? in de pdf staat.
Namelijk in de tabel voor de 2 pizza's heb je alle gewichten netjes door tweeŽn gedeeld behalve de hoeveelheid bloem.
[ afbeelding ]

Ik heb nu de 2 bolletjes in de vriezer gedaan, dat is toch niet erg?
Vanavond pizza dus! :)
Waarom niet in koelkast?
If not now, then when.
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 13:53:08 #25
91830 MaximusTG
pi_92635118
@Marco: Ow wat stom! Dat heb ik nu altijd.. Wat heb je nu precies gedaan dan? Zelf de bloem door twee gedeeld? Moet haast wel, anders wordt het te droog.. Zal het zsm veranderen!
pi_92636088
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?

Of is het zo goed?

If not now, then when.
pi_92636187
Die saus ziet er echt hťťl anders uit dan die van mij :o
  vrijdag 11 februari 2011 @ 14:16:36 #28
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92636264
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?

Of is het zo goed?

[ afbeelding ]
zie ik daar bruine bonen? :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92636820
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:16 schreef Flurry het volgende:

[..]

zie ik daar bruine bonen? :P
UI
If not now, then when.
pi_92637275
Mijn pizzasaus:

pi_92637435
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano? >:)

Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt :9
pi_92638122
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:39 schreef LieLie het volgende:
Mijn pizzasaus:

[ afbeelding ]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
If not now, then when.
pi_92638459
Hier mijn 1ste pizza:

If not now, then when.
pi_92638467
Mijn saus recept, lekker simpel:

Driekwart ui (in kleine stukjes)
1 blik tomatenblokjes (even de mixer erdoorheen)
1 eetlepel pesto (ongeveer na 10-15 minuten toevoegen)
1 theelepel suiker
2 theelepels zout
2 teentjes knoflook

Doe wat olie in de pan (ongeveer 1 eetlepel, niet te veel!), fruit de ui en knoflook, doe de saus erbij en laat het zo'n 10-15 inkoken op laag vuur. Doe daarna een eetlepel pesto erbij en nog even 10 minuutjes laten inkoken. En dan heb je een lekkere saus.

Je kan er ook voor kiezen om verse kruiden te gebruiken of om pesto zelf te maken. Maar ik koop gewoon een potje uit de supermarkt. :P
pi_92638529
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. Eetsmakelijk.
pi_92638976
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:42 schreef ColdFeet het volgende:
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano? >:)

Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt :9
:Y ;)
pi_92639075
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
Ik gebruik:

Ui (heel fijn gesnipperd)
Knoflook
Tomatenpulp (pomodori) (ze hebben hier in de winkel nu ook pomodori passato, dan heb je nog minder stukjes)
Tomatenpuree
Parmezaanse kaas
Peper/Zout
Chilipoeder
Worchestersaus
Olijfolie
Oregano

En dan eerst de ui met knoflook fruiten, tomaten erbij, andere ingrediŽnten en lekker een paar uur laten sudderen.
pi_92639107
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:

[ afbeelding ]
Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
pi_92640904
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:13 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Waarom niet in koelkast?
Nou omdat ik vanavond dus een pizza maak van ťťn bolletje deeg om te wennen aan het deeg, en dan zondagavond weer een pizza maken (vanavond alleen saus+beetje kaas).
En van de week wordt het niks omdat ik geen tijd heb om pizza te maken, dus ik eet wel gewoon wat de pot schaft :D en ik heb nog geen idee of ik volgende week zin heb in pizza of dat ik wat anders eet :) .

Dus leek me verstandiger om het gewoon in te vriezen en eruit te halen als ik denk dat ik over een paar dagen trek heb in pizza ofzo.

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:
@Marco: Ow wat stom! Dat heb ik nu altijd.. Wat heb je nu precies gedaan dan? Zelf de bloem door twee gedeeld? Moet haast wel, anders wordt het te droog.. Zal het zsm veranderen!
Nou ik vond het deeg inderdaad wel wat droog (understatement) dus toen ben ik even goed naar dat pdfje gaan kijken en gewoon van alles het dubbele erbij gedaan (was het makkelijkst :7 ).
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 16:02:41 #40
91830 MaximusTG
pi_92641151
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
pi_92642962
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Nee er staat er nog ťťn in de koelkast voor zondag en nog twee in de vriezer voor een andere keer *O* .
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
pi_92643793
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:20 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?

Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
If not now, then when.
pi_92644148
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?

Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
Ligt ook aan de kaassoort. Maar ik denk dat kant en klaar geraspte kaas van zichzelf wat droger is. Ik gebruik zelf verschillende kaassoorten, de vorige keer bijvoorbeeld gruyere, parmezaanse kaas en nagelkaas, en die heb ik zelf geraspt. 'Gebakken' kaas heb ik dan niet.
pi_92652848
Zo de pizza was best lekker, er zat alleen een beetje los meel aan de onderkant wat ik er even af moest vegen maar daarna was het goed te eten!

De ovensteen eerst een uur onder het gril element gelegen op de hoogste stand en met het grill element aan.
Daarna onderin de oven geplaatst en snel de pizza klaar maken en op de steen geschoven.

Ik had hier nog een klein zakje met parmezaanse kaas die ik over de pizza heen heb gestrooid misschien niet het meest ideale ervoor (gebruik normaal (nep)mozzarella) en verder had ik nog een plakje ham gesneden en verdeeld en ik had nog een klein blikje ananas stukjes die ik er voor de helft op heb gedaan.
De pizza was lekker dun en krokant aan de onderkant maar ook weer niet te krokant.

En het deeg (MaximusTG) vindt ik echt top werken, andere recept wat ik altijd gebruikte was altijd weer een drama om uit te rekken tot een ronde pizza en dat was nu totaal niet het geval :) .
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 20:26:38 #45
91830 MaximusTG
pi_92653318
Gelukkig is je pizza nog gelukt! Zal zo eens kijken of ik bij de bronbestanden van de pdf kan om em aan te passen ;) (ben niet thuis). Parmezaan is idd niet ideal, is nogal een droge kaas en die smelten niet zo mooi boven op een pizza. Ik zou het deeg goed op tijd uit de vriezer halen, en in de koelkast zetten, dan kan het nog lekker meer smaak vormen.

@Yuri_Boyka: Pizza is idd best mooi geworden, maar je moet me toch eens vertellen hoe/wat je gedaan hebt om tomaten er zo uit te laten zien:P.
Persoonlijk focus ik altijd het meeste op de smaak van de bodem, en ik vind pure tomaat altijd het lekkerste daarbij smaken. Ik kook mn saus dus ook niet.
pi_92654104
leuk, een pizza-topic!

ik heb vandaag ook pizza gemaakt:


was erg lekker :9
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
  zaterdag 12 februari 2011 @ 00:36:26 #47
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92665794
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 20:46 schreef Blurred86 het volgende:
leuk, een pizza-topic!

ik heb vandaag ook pizza gemaakt:
[ afbeelding ]

was erg lekker :9
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92665916
quote:
Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:

[..]

In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
Ik meng altijd eerst gist, zout en suiker met de bloem, en daar komt dan water bij. Werkt prima!
pi_92670062
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:

[..]

In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
jep! als je het zout eerst oplost in water dan kan het geen kwaad, gaat hier in ieder geval altijd goed :)
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
pi_92680270
Weer een pizza geprobeerd, helaas heb ik teveel saus gebruikt, dus de bodem was te nat.
Wel een mooie korst :)
Er zit op: teveel tomatensaus, courgette (daar komt ook vocht af), spekjes en mozarella. De smaak was erg goed in elk geval :9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')