abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_92636088
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?

Of is het zo goed?

If not now, then when.
pi_92636187
Die saus ziet er echt hl anders uit dan die van mij :o
  vrijdag 11 februari 2011 @ 14:16:36 #28
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92636264
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Maximus ik heb nu die saus van tomaat he, maar er zit ook veel olie doorheen, die eruit halen want ik neem aan dat de pizza dan helemaal vochtig wordt?

Of is het zo goed?

[ afbeelding ]
zie ik daar bruine bonen? :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92636820
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:16 schreef Flurry het volgende:

[..]

zie ik daar bruine bonen? :P
UI
If not now, then when.
pi_92637275
Mijn pizzasaus:

pi_92637435
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano? >:)

Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt :9
pi_92638122
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:39 schreef LieLie het volgende:
Mijn pizzasaus:

[ afbeelding ]
Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
If not now, then when.
pi_92638459
Hier mijn 1ste pizza:

If not now, then when.
pi_92638467
Mijn saus recept, lekker simpel:

Driekwart ui (in kleine stukjes)
1 blik tomatenblokjes (even de mixer erdoorheen)
1 eetlepel pesto (ongeveer na 10-15 minuten toevoegen)
1 theelepel suiker
2 theelepels zout
2 teentjes knoflook

Doe wat olie in de pan (ongeveer 1 eetlepel, niet te veel!), fruit de ui en knoflook, doe de saus erbij en laat het zo'n 10-15 inkoken op laag vuur. Doe daarna een eetlepel pesto erbij en nog even 10 minuutjes laten inkoken. En dan heb je een lekkere saus.

Je kan er ook voor kiezen om verse kruiden te gebruiken of om pesto zelf te maken. Maar ik koop gewoon een potje uit de supermarkt. :P
pi_92638529
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. Eetsmakelijk.
pi_92638976
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:42 schreef ColdFeet het volgende:
Lie, ben je nou ook om wat betreft de tomatenpuree met ketchup en oregano? >:)

Mijn saus ziet er hetzelfde uit als de jouwe, min of meer. Ik laat 'm altijd flink lang sudderen, dat 'ie lekker zoetig wordt :9
:Y ;)
pi_92639075
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 14:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Kun je uitleggen hoe je die hebt gemaakt want ik heb nog 2 pizzas over dus dan even iets beter doen.
Ik gebruik:

Ui (heel fijn gesnipperd)
Knoflook
Tomatenpulp (pomodori) (ze hebben hier in de winkel nu ook pomodori passato, dan heb je nog minder stukjes)
Tomatenpuree
Parmezaanse kaas
Peper/Zout
Chilipoeder
Worchestersaus
Olijfolie
Oregano

En dan eerst de ui met knoflook fruiten, tomaten erbij, andere ingredinten en lekker een paar uur laten sudderen.
pi_92639107
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:

[ afbeelding ]
Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
pi_92640904
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:13 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Waarom niet in koelkast?
Nou omdat ik vanavond dus een pizza maak van n bolletje deeg om te wennen aan het deeg, en dan zondagavond weer een pizza maken (vanavond alleen saus+beetje kaas).
En van de week wordt het niks omdat ik geen tijd heb om pizza te maken, dus ik eet wel gewoon wat de pot schaft :D en ik heb nog geen idee of ik volgende week zin heb in pizza of dat ik wat anders eet :) .

Dus leek me verstandiger om het gewoon in te vriezen en eruit te halen als ik denk dat ik over een paar dagen trek heb in pizza ofzo.

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:
@Marco: Ow wat stom! Dat heb ik nu altijd.. Wat heb je nu precies gedaan dan? Zelf de bloem door twee gedeeld? Moet haast wel, anders wordt het te droog.. Zal het zsm veranderen!
Nou ik vond het deeg inderdaad wel wat droog (understatement) dus toen ben ik even goed naar dat pdfje gaan kijken en gewoon van alles het dubbele erbij gedaan (was het makkelijkst :7 ).
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 16:02:41 #40
91830 MaximusTG
pi_92641151
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
pi_92642962
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Nee er staat er nog n in de koelkast voor zondag en nog twee in de vriezer voor een andere keer *O* .
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
pi_92643793
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 15:20 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ziet er dan goed uit!
Hoe vond je hem zelf qua smaak/structuur?
Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?

Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
If not now, then when.
pi_92644148
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 16:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Het deeg was in het midden te dun, verder is het deeg echt lekker (Maximus recept).
De kaas was wat krokant geworden wat de smaak erg verpestte, het was gewoon kant en klare geraspe kaas, ik weet niet of ik beter andere kaas kan gebruiken?

Verder heb ik net even tomaten in blokjes gekocht en pesto om die andere saus te proberen, ik heb alleen nog geen staafmixer dus even kijken hoe ik dat ga doen.
Ligt ook aan de kaassoort. Maar ik denk dat kant en klaar geraspte kaas van zichzelf wat droger is. Ik gebruik zelf verschillende kaassoorten, de vorige keer bijvoorbeeld gruyere, parmezaanse kaas en nagelkaas, en die heb ik zelf geraspt. 'Gebakken' kaas heb ik dan niet.
pi_92652848
Zo de pizza was best lekker, er zat alleen een beetje los meel aan de onderkant wat ik er even af moest vegen maar daarna was het goed te eten!

De ovensteen eerst een uur onder het gril element gelegen op de hoogste stand en met het grill element aan.
Daarna onderin de oven geplaatst en snel de pizza klaar maken en op de steen geschoven.

Ik had hier nog een klein zakje met parmezaanse kaas die ik over de pizza heen heb gestrooid misschien niet het meest ideale ervoor (gebruik normaal (nep)mozzarella) en verder had ik nog een plakje ham gesneden en verdeeld en ik had nog een klein blikje ananas stukjes die ik er voor de helft op heb gedaan.
De pizza was lekker dun en krokant aan de onderkant maar ook weer niet te krokant.

En het deeg (MaximusTG) vindt ik echt top werken, andere recept wat ik altijd gebruikte was altijd weer een drama om uit te rekken tot een ronde pizza en dat was nu totaal niet het geval :) .
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 20:26:38 #45
91830 MaximusTG
pi_92653318
Gelukkig is je pizza nog gelukt! Zal zo eens kijken of ik bij de bronbestanden van de pdf kan om em aan te passen ;) (ben niet thuis). Parmezaan is idd niet ideal, is nogal een droge kaas en die smelten niet zo mooi boven op een pizza. Ik zou het deeg goed op tijd uit de vriezer halen, en in de koelkast zetten, dan kan het nog lekker meer smaak vormen.

@Yuri_Boyka: Pizza is idd best mooi geworden, maar je moet me toch eens vertellen hoe/wat je gedaan hebt om tomaten er zo uit te laten zien:P.
Persoonlijk focus ik altijd het meeste op de smaak van de bodem, en ik vind pure tomaat altijd het lekkerste daarbij smaken. Ik kook mn saus dus ook niet.
pi_92654104
leuk, een pizza-topic!

ik heb vandaag ook pizza gemaakt:


was erg lekker :9
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
  zaterdag 12 februari 2011 @ 00:36:26 #47
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92665794
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 20:46 schreef Blurred86 het volgende:
leuk, een pizza-topic!

ik heb vandaag ook pizza gemaakt:
[ afbeelding ]

was erg lekker :9
ik gebruik altijd dit recept voor het deeg, gebruik alleen minder gist, laat het deeg langer rijzen (evt een nacht in de koelkast) en meestal maak ik het half/driekwart volkoren. Heb nu weer de helft in de vriezer gelegd voor een volgende keer!
In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92665916
quote:
Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:

[..]

In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
Ik meng altijd eerst gist, zout en suiker met de bloem, en daar komt dan water bij. Werkt prima!
pi_92670062
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 februari 2011 00:36 schreef Flurry het volgende:

[..]

In dat recept gooien ze meteen het zout en de gist in wat water met honing. Vaag, ik heb altijd geleerd dat de gist dan dood gaat door het zout, maar voor jou werkt het dus?
jep! als je het zout eerst oplost in water dan kan het geen kwaad, gaat hier in ieder geval altijd goed :)
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
pi_92680270
Weer een pizza geprobeerd, helaas heb ik teveel saus gebruikt, dus de bodem was te nat.
Wel een mooie korst :)
Er zit op: teveel tomatensaus, courgette (daar komt ook vocht af), spekjes en mozarella. De smaak was erg goed in elk geval :9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')