abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  vrijdag 30 januari 2009 @ 00:52:04 #1
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65553277
Naar aanleiding van dit topic : Een ideetje..

en aangezien er toch iemand een topic moet openen...

een kleine wekelijkse wedstrijd, niet voor grote prijzen, maar voor de eer, en het verzinnen van een nieuw gerecht voor de aankomende week.

de bedoeling is dat aan de hand van het gegeven gerecht er een eigen invulling word gegeven aan de bereiding, en presentatie.

vertel duidelijk wat je gebruikt hebt aan ingrediënten, en wat de bereiding is geweest.
maak van het resultaat een mooie foto, (denk aan de presentatie, want het oog wil ook wat.)

de creaties kunnen tot zondag 20:00 ingestuurd worden. (aangezien dat in dit geval wat kort dag is. zondag 8-2-2009)

mensen kunnen stemmen in een : [cul-wedstrijd] stem-topic wie het lekkerste gecreëerd heeft. dit kan tussen zondag 20:00 tot maandag 12:00

de winnaar van de afgelopen week is dan bekend. en kan tot maandag 22:00 zijn nieuwe gerecht voor de week neer zetten.

mocht er dan nog geen recept staan dan kan elke willekeurige fokken een recept neer zetten in het stem-topic. (het eerste recept wat er staat na maandag 22:00 (mocht de winnaar niks laten horen)) is dan de nieuwe uitdaging voor de week.


eens kijken of we een leuke culinaire uitdaging kunnen creëren hier.

recept voor deze week : Pizza (zag een leuk topic hier over. dus valt vast in de smaak) [pizza] zelf pizza maken voor beginner?


ps. een week is misschien wat kort, dus misschien naar 2 weken. of tijden veranderen. maar misschien is dat meer iets voor de mod-jes van CUL dit leek mee een opzet waar de meeste mensen net voldoende tijd hebben om iets te bedenken, creëren posten. en te stemmen. maar is misschien iets aan de krappe kant om het elke week tedoen
  vrijdag 30 januari 2009 @ 00:56:56 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65553370
Wat voor pizza moet het worden?
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 30 januari 2009 @ 01:01:24 #3
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65553470
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 00:56 schreef golfer het volgende:
Wat voor pizza moet het worden?
zo als je zelf wil.
als het maar een pizza is.

het is niet de bedoeling dat we gaan keuren wie de best ogende (vul een willekeurige ) pizza maakt.

gaat om creativiteit, eetbaarheid en lust voor het oog
  vrijdag 30 januari 2009 @ 02:35:00 #4
129012 Semnai
Crazy Catlady
pi_65554347
Leuk

Even een tvp, pizza volgt later
¨Je moet niet alles geloven wat je denkt.¨
pi_65554385
Uitstekend begin Ik ga er direct mee aan de slag dit weekend!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 30 januari 2009 @ 02:44:51 #6
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65554393
IK GA MIJN TAKKENBOS AANSTEKEN EN EEN PIZZA MAKEN ZOALS JE NOG NOOIT GEGETEN HEBT. TS, WAAR MOET IE HEEN?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 30 januari 2009 @ 03:01:18 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65554453
Lust voor het oog. Een pizza. Jaja.
Nou, ik ga eens lekker achterover zitten. Kijken wat jullie ervan bakken.
pi_65554456
Wat een enthousiasme, zoalshetis En je kan de foto's hier plaatsen van jouw geniale pizza
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65560372
Nou, even kijken of we van de week tijd hebben om een pizzaatje te maken.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  vrijdag 30 januari 2009 @ 21:10:37 #10
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65579893
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 11:23 schreef Steven184 het volgende:
Nou, even kijken of we van de week tijd hebben om een pizzaatje te maken.
hier helaas niet, maar dit volgen voor de recepten is altijd handig natuurlijk
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_65603666
Zo net heerlijk pizza gehad

Pk , heeft het pizzadeeg gemaakt (die legt dat nog uit bij zijn bereidingswijze van zijn pizza)

Mijn ingredienten voor de tomatensaus:

-1 kleine gesnipperde rode ui
-1 geperst knoflookteentje
-1 half blikje tomatenblokjes
-1 theelepel italiaanse kruiden
-3 theelepels fijne bruine kandijsuiker
-zout
-peper

In de olie de uit fruiten en dan de knoflook erbij. Dit even lekker roeren en dan de tomatenblokjes erbij doen. Goed doorroeren en vervolgens de rest erbij doen , en dit lekker 15 minuten laten inkoken
Saus naderhand laten afkoelen.

Dan het deeg platdrukken tot de gewenste dikte en vervolgens de koude tomatensaus erop smeren (ik heb de saus niet gepureerd maar gewoon gelaten zoals hij was)
Vervolgens heb ik op de pizza gedaan:

-rode ui
-mozarella
-cherrytomaatjes
-rode paprika
-prei
-rode peper (heel fijn gesneden)

De oven op de hoogste stand gezet (van de onderkant verwarmen en hete lucht laten circuleren)
Pizza erin en ongeveer 10 miuten later was het klaar

Het is een mini pizza geworden, ik had deze ook nog gemaakt maar dan met chorizo erop (en die was ook lekker)

resultaat :

Thank Drunk I'm a Goddess!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 19:51:41 #12
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65604215
15 gr gist
350 gr bloem
dl lauw water
1 theelepel zout
Olijfolie


Los de gist op in 1/4 dl lauw water, schep er 2 eetlepels bloem bij en maak er een glad papje van. Laat dit 30 min rusten onder een theedoek.

Maak een hoopje van de bloem en maak een diepe kuil in het midden. Giet het gistmengsel, de rest van het water, 3 el olijfolie en het zout in het kuiltje en kneed het geheel met bebloemde handen 10 minuten goed door.

Verdeel het deeg in vier gelijke delen en maak hier ballen van en laat deze 2 uur rijzen onder een theedoek.

Rol de bal (zonder deze nogmaals te kneden) zo dun mogelijk uit


saus

1/4 ui (fijn gesnipperd)
olijfolie
1 ijsblokje knoflook (knoflook met zout en olie door de machine fijn malen. mengsel in de vriezer, en
blokje pakken als je te lui bent om te persen, snijden, wat dan ook)
1 halve theelepel suiker
1/2 blik tomaten blokjes
1 klein blikje tomaten pure
1 theelepel Italiaanse keuken kruiden
1 theelepel zout
scheut witte wijn

ui en knoflook fruiten in de olie,
blussen met scheut wijn.
tomaat, zout kruiden en suiker er bij, en lekker laten pruttelen tot het dik is naar smaak. (was na minuut of 40 ofzo)

topping:

chorizo
rode peper(kleintje)
paar ui ringen
rode paprika
en mozarella

De oven op de hoogste stand gezet (van de onderkant verwarmen en hete lucht laten circuleren)
Pizza erin en ongeveer 10 miuten later was het klaar


  zaterdag 31 januari 2009 @ 20:10:53 #13
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65604840
deeg volgende keer niet alleen uitrollen met een deegroller of je vingers. maar net als pizzabakkers leren het deeg zo te vormen dat je niet alles kapotdrukt. dus in de lucht.

verder ziet ie er redelijk smakelijk uit!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65609857
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 19:51 schreef PKfotografie het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]
Ziet er prima uit!
Was ie ook lekker?
  zaterdag 31 januari 2009 @ 22:51:45 #15
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65610113
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 22:45 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Ziet er prima uit!
Was ie ook lekker?
yup,
lekker stevige bodem, maar niet te hard.
saus was naar wens, maar misschien voor sommige iets aan de sterke kant van smaak (smaak bleef best lang hangen)

topping was goed, had er alleen wat meer peper op kunnen doen, had naar mijn zin wat scherper gemogen.
chorizo had ik zeer dun gesneden waardoor het niet te overheersend was, al met al was het een redelijke goede samenhang van smaken. (alleen de saus bleef dus wat lang hangen. persoonlijk vind ik dat niet erg. maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die daar minder gelukkig van worden. )
zou op te lossen zijn met wat minder kruiden en eventueel de gepureerde tomaat te laten vervallen (zijn toch wat sterke smaken)
pi_65610183
Ik heb PK zijn pizza geproefd en net wat hij zegt zijn saus was "overheersend" en ik zelf houd daar niet van..
Ik ben meer van de zoetere saus (vandaar de rode ui en kandijsuiker)

Verder was de pizza van PK goed te eten
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 22:58:14 #17
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65610344
mooie tomatensaus:
kook een (paar) kilo tomaten heel zacht gaar in een grote pan. doe wat olijfolie op de bodem van de pan en zorg dat de tomaten niet te warm worden voordat de boel openspringt. de zaadjes maken het bitter als ze niet goed gegaard zijn en te vroeg in de tomatensaus komen.

tomaat: pommodori.

zeef de saus en zet het over een luchtig rond uitgesprijd deeg. bekleed met kaas, topping en doe het in een heel erg hete oven. op een steen die vocht kan absorberen. dus luchtig gebakken tegels in de oven, of een pizzasteen, die volgens mij nu al bij knaakland te krijgen is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:02:30 #18
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65610490
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 22:58 schreef zoalshetis het volgende:
mooie tomatensaus:
kook een (paar) kilo tomaten heel zacht gaar in een grote pan. doe wat olijfolie op de bodem van de pan en zorg dat de tomaten niet te warm worden voordat de boel openspringt. de zaadjes maken het bitter als ze niet goed gegaard zijn en te vroeg in de tomatensaus komen.

tomaat: pommdori.

zeef de saus en zet het over een luchtig rond uitgesprijd deeg. bekleed met kaas, topping en doe het in een hel erg hete oven.
das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.
maar vandaar dat ik ook aangeef dat het voor sommige wat overheersend kan zijn.

(mijn saus is ook geen optie als je bv. een pizza hawai, of magaritha wil maken, is beter voor de wat zwaardere en scherpere varianten)
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:04:45 #19
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65610555
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:02 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.
maar vandaar dat ik ook aangeef dat het voor sommige wat overheersend kan zijn.

(mijn saus is ook geen optie als je bv. een pizza hawai, of magaritha wil maken, is beter voor de wat zwaardere en scherpere varianten)
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?

een pizza hawaï is echt voor ontzettende paupers. sorry dat ik het zeg. mensen die op all-inclusivereizen gaan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_65610591
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:10:13 #21
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65610716
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
zou zomaar kunnen.

leek me een voorbeeld van smaak die eigenlijk ieder kent.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:11:42 #22
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65610755
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
de 'chinese/indonesische' rijsttafel is ook hollands. soort blankmanstapas avant la lettre.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:11:58 #23
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_65610763
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?
.....
dat ik lui ben om niet te beginnen met een hele tomaat.
dat klopt. maar ken de smaak nog wel.

maar hou er een persoonlijke voorkeur aan over
pi_65610869
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?

een pizza hawaï is echt voor ontzettende paupers. sorry dat ik het zeg. mensen die op all-inclusivereizen gaan.
Hoe of wat bedoel je hiermee?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 23:34:56 #25
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65611418
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 23:15 schreef prupke het volgende:

[..]

Hoe of wat bedoel je hiermee?
je kan de gezeefde tomatensaus net zo lang inkoken totdat je de zoutheid van ingekookte pommedori proeft, dat bedoel ik.

als je dat niet begrijpt, dan heb je of nooit echte tomatensaus gemaakt, of je wil me afvallen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')