abonnement bol.com Coolblue
pi_106447944


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



De laatste foto's uit het vorige topic

Yvesss:


NutKees:


kuifje_fok:


sammyd118:


motorbloempje:


Erasmo:


[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 02-02-2012 18:10:14 ]
pi_106448309
Die van Sarabi en Yvesss zien er zeker goed uit!
pi_106448877
Die van Sarabi staat er niet meer in hoor, dat was nog uit het oude topic (of zelfs die daarvoor?) :P. Mocht er nog iemand zn pizza uit het vorige topic in de OP willen, laat het even weten binnen 48 uur :P.
pi_106455963
Ik moet echt eens een nieuwe compactcam kopen, mijn pizza ziet er nogal flets uit!
pi_106457911
Zo iets beter :P? Heb ik ook vaak hoor, ook slecht witbalans, phonecam. Krijg mooiste foto's in daglicht.
pi_106458427
Whoa! Dat scheelt stukken! Toch maar eens Photoshop oid installeren...
pi_106464984
Oef, krijg weer honger van dit topic. Alweer een tijdje niets gebakken trouwens!
pi_106467660
Ook maar eens proberen, echter waar/hoe vind ik 'Tipo 00'. Staat dat er op, of?
pi_106472283
Is gist gewoon te koop bij de supermarkt?
pi_106472462
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 00:48 schreef xaban06 het volgende:
Ook maar eens proberen, echter waar/hoe vind ik 'Tipo 00'. Staat dat er op, of?
Ja, dat staat er op. Er staat dan op "farina di grano tenero tipo 00"
Maar zorg wel dat er niet al gist in zit. Dat zit in sommige pakken in de supermarkt.
Ook is tipo 00 niet altijd de beste keuze als je niet in een hele hete oven bakt. Bij de boerenbond/welkoop verkopen ze een assortiment aan broodmixen, maar ook gewoon bloemsoorten. Met de "Frans krokant" of "Surfina" krijg je goede resultaten.

@symantec12

Gist ligt bij de bakspullen in de supermarkt. Vrijwel alle supermarkten verkopen de kleine groene zakjes van Dr. Oetker. Of ook bij de Boerenbond /Welkoop voor een grote blauwe verpakking van 500 gram.
pi_106489794
Eerste oogst voor dit nieuwe topic, net gemaakt:
Het is zowaar voor het eerst een egt rondje geworden :@
het is kaas+ui+paprika+zalm erop gedaan toen hij gebakken was. Deeg recept van maximus



hij was trouwens erg lekker :Y

[ Bericht 29% gewijzigd door peerte op 06-01-2012 17:21:31 ]
pi_106491791
Morgen ook zalm pizza maken :9!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106496962
Mooie kleuring van je rand peerte! Ging het vormen ook makkelijker?
pi_106498071
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 20:00 schreef MaximusTG het volgende:
Mooie kleuring van je rand peerte! Ging het vormen ook makkelijker?
Thnx, ben er trots op, het begint er steeds meer op te lijken :)

Ik had 2 pizza's gemaakt naar jouw recept, en dit keer in 2 afgesloten yoghurtbakjes ( O+ gedwongen om deze leeg te eten afgelopen week), de vorige keer in een deegkom die ik zo dicht mogelijk had gemaakt met plasticfolie, misschien werd het daardoor wat droger/stugger.

Ik ging de eerste eruit halen en vormen, het ging zo soepel, als ik nog nooit gehad heb. Ik ging er zelfs een beetje mee gooien. Alleen toen werdtie opeens net te groot voor mijn bestron-oventje, dus dat werd een ravage, want ik heb hem er wel in proberen te krijgen, en toen scheurde hij, afijn.. |:(

Van de 2e versie (die op foto) heb ik maar een stuk deeg afgehaald, en het ging nog steeds soepel! eerst een schijfje van maken, en dan steeds meer naar buiten drukken, en een beetje op de handen ook, zoals met dat ene filmpje, top.

Ik had nog wel hetzelfde probleem met de 2e, dat de bodem toch iets minder goed werd (bleef bleker) dan de 1e, terwijl ik tussendoor iets van 10-15 minuten heb gewacht. Lijkt wel of m'n oventje dan niet meer op volle kracht gaat ook al zet ik hem op 3? Of zou het misschien ook kunnen komen doordat ik 00 meel gebruik? :?

Misschien volgende keer weer een keer op de pizzasteen in oven op 250, met broodmeel..En ik ga een plantenspuit halen voor de randjes! ^O^
  zaterdag 7 januari 2012 @ 19:21:34 #15
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106533217
Zo in dit topic ben ik lang niet geweest! Heb ook al die tijd geen pizza meer gebakken...
Ben er sinds een tijdje achter dat ik glutenallergie heb dus dat is een beetje lastig met pizza (elasticiteit... Weg! :o). Heb nog geen glutenvrije pizzadeeg geprobeerd te maken.

Gebruikte altijd het recept van reinhardt/varassano (ofzoiets). Dat pdf'je. Maar eens mee expirimenteren met maismeel en rijstmeel. Spannend...
pi_106533932
Kijk eens op pizzamaking.com, volgens mij staat daar een recept voor glutenvrije pizza. Vervelend zeg, zo'n glutenallergie!
pi_106552702
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:



Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is z verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')


(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 08-01-2012 10:48:08 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106552958
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 10:39 schreef minilot het volgende:
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:

[ afbeelding ]

Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is z verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')


(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)
Dat filmpje! The horror :D
pi_106553209
_O- dat filmpje!!!

Moet bij die oven de hele tijd aan een schildpad denken...
pi_106553642
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 11:10 schreef peerte het volgende:
_O- dat filmpje!!!

Moet bij die oven de hele tijd aan een schildpad denken...
Het leukste is nog dat ze een Italiaanse sfeer willen creren maar de plank volledig misslaan met een Grieks muziekje :')
pi_106554612
Jezus, ja :')
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  zondag 8 januari 2012 @ 12:21:50 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106554673
Dat kun je volgens mij net zo goed doen met een gourmetstel :P
pi_106556284
Ja, de pizzarette. Valt bij mij onder de categorie, leuk idee, slechte uitwerking. Het ding is maar 800 watt.. Als je ziet wat een bergen toppings ze erop doen...Dat is waar ik een beetje bang voor ben met dit soort apparaten, heeft niks meer met pizza te maken, maar meer een lapje deeg als een eetbaar bakje.

Met een gourmetstel lijkt me dit trouwens nog wel lastig. Het kan wel, maar dan moet je de bodem voorbakken, omdat die niet echt gaar wordt aan de onderkant lijkt me?
  zondag 8 januari 2012 @ 13:17:57 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106556316
Bodem kun je voorbakken op de bovenste plaat :P
pi_106556427
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')