abonnement bol.com Coolblue
pi_108523341


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



De laatste foto's uit het vorige topic

LieLie:


Spartagek:


mime_negert:


motorbloempje:


MaximusTG:


Yvesss:


peerte:


[ Bericht 3% gewijzigd door MaximusTG op 28-02-2012 23:06:37 ]
pi_108523445
Vorige topic eindigde met de vraag waar goede bloem voor de pizza te halen. Fysieke winkel.
Bekend zijn al Boerenbond, sommige supermarkten, molens, Bijenkorf.
pi_108524153
Edit: Oeps, verkeerde knopjes ingedrukt :@ . Toch tijd voor mn nieuwe contactlenzen :P.
pi_108525332
Even terugkomend op jou reply Maximus. Heb zijn post verkeerd gelezen:-P. Excusez moi!
pi_108525694
Och, via internet bestellen is ook de makkelijkste optie als er geen fysieke winkel in de buurt is. Of als je veel tegelijk wil bestellen. En met de meeste keus :).

Maar je moet niet t veel in een keer kopen, want het heeft niet het eeuwige leven.
Of gewoon lekker doorbakken!
pi_108533717
Ik heb voor tipo 00 genoeg opties, misschien teveel zelfs want ik begin kieskeurig te worden. Van de Sligro vind ik nog altijd de beste. Bij de Xenos heb ik het ook wel eens zien liggen, misschien dat je daar wat aan hebt.
pi_108533918
Inderdaad de Xenos dat is natuurlijk ook nog een optie ;) Ik zal vanmiddag na mijn werk eens ff een rondje dorp maken. En anders word het een internetbestelling die link die in deel 12 staat lijkt me wel wat alleen die verzendkosten weer... maar ja daar ontkom je niet aan. Heeft iemand nog andere sites?
pi_108534220
quote:
Waarom staat dit filmpje er? Heb geen pizza gezien...
pi_108534242
Omdat het gaat over deeg vormen?
pi_108534734
Helaas ook niet gezien. ;)
pi_108537813
-ah, jesters-
Ja doei.
pi_108605488
Mijn pizzasteen is binnen dus ik ga mijn zuurdesem even flink voeren zodat ik pizza's en broden kan gaan bakken dit weekend. *O*
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108624105
Heeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108626443
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."


Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .
pi_108626476
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."

Het liedje van de openingsdans op onze bruiloft O+
Ja doei.
pi_108627080
Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?
pi_108627123
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?
Nee, die van de Enge Buren!

En schuifelen. Ik dans niet.

Ja doei.
pi_108627233
Haha, geweldig! Weense wals lijkt me ook een beetje een risico met een trouwjurk aan.
pi_108627294
Het was zo grappig! De mensen dachten eerst: "Eros Ramazotti? Dat past helemaal niet bij ze, wtf? :') "

... beter luisteren..

en toen :D :'( :D
Ja doei.
pi_108630659
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."

Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .
Ik heb nog een restje heerlijke bolognesesaus en verder wil ik wat ui, champignons, paprika, salami en ham toevoegen. Ik was wel van plan om de vulling allemaal alvast warm te maken zodat dit niet pas op de steen helemaal door hoeft te warmen.

Ik zat te denken aan 210-220 graden en dan 5-10 minuten? Moeilijk inschatten zo.

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:27 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Het liedje van de openingsdans op onze bruiloft O+
:D
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108643863
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 14:21 schreef MinderMutsig het volgende:
Heeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?
Gisteren nog een calzone gemaakt (expres!) zelfde temperatuur als een gewone, zo heet mogelijk, misschien duurt het iets langer. De vulling (die gaat koken en dus relatief koel is) zorgt dat het deeg niet verbrandt.

Niet vergeten gaatjes in het deeg te prikken.

Succes!
pi_108644838
Gaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit. :o
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108645867
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 22:22 schreef MinderMutsig het volgende:
Gaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit. :o
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?
Oh, ik doe dat altijd, kan de stoom mooi ontsnappen. Er komt bij mij geen saus op de steen.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')