abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 28 februari 2012 @ 22:51:33 #1
91830 MaximusTG
pi_108523341


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



De laatste foto's uit het vorige topic

LieLie:


Spartagek:


mime_negert:


motorbloempje:


MaximusTG:


Yvesss:


peerte:


[ Bericht 3% gewijzigd door MaximusTG op 28-02-2012 23:06:37 ]
  † In Memoriam † dinsdag 28 februari 2012 @ 22:53:17 #2
91830 MaximusTG
pi_108523445
Vorige topic eindigde met de vraag waar goede bloem voor de pizza te halen. Fysieke winkel.
Bekend zijn al Boerenbond, sommige supermarkten, molens, Bijenkorf.
  † In Memoriam † dinsdag 28 februari 2012 @ 23:05:44 #3
91830 MaximusTG
pi_108524153
Edit: Oeps, verkeerde knopjes ingedrukt :@ . Toch tijd voor mn nieuwe contactlenzen :P.
pi_108525332
Even terugkomend op jou reply Maximus. Heb zijn post verkeerd gelezen:-P. Excusez moi!
  † In Memoriam † dinsdag 28 februari 2012 @ 23:29:35 #5
91830 MaximusTG
pi_108525694
Och, via internet bestellen is ook de makkelijkste optie als er geen fysieke winkel in de buurt is. Of als je veel tegelijk wil bestellen. En met de meeste keus :).

Maar je moet niet té veel in een keer kopen, want het heeft niet het eeuwige leven.
Of gewoon lekker doorbakken!
pi_108533717
Ik heb voor tipo 00 genoeg opties, misschien teveel zelfs want ik begin kieskeurig te worden. Van de Sligro vind ik nog altijd de beste. Bij de Xenos heb ik het ook wel eens zien liggen, misschien dat je daar wat aan hebt.
pi_108533918
Inderdaad de Xenos dat is natuurlijk ook nog een optie ;) Ik zal vanmiddag na mijn werk eens ff een rondje dorp maken. En anders word het een internetbestelling die link die in deel 12 staat lijkt me wel wat alleen die verzendkosten weer... maar ja daar ontkom je niet aan. Heeft iemand nog andere sites?
  † In Memoriam † woensdag 29 februari 2012 @ 08:29:50 #8
91830 MaximusTG
pi_108534220
quote:
Waarom staat dit filmpje er? Heb geen pizza gezien...
  † In Memoriam † woensdag 29 februari 2012 @ 08:39:11 #10
91830 MaximusTG
pi_108534242
Omdat het gaat over deeg vormen?
pi_108534734
Helaas ook niet gezien. ;)
  † In Memoriam † woensdag 29 februari 2012 @ 09:09:20 #12
91830 MaximusTG
pi_108537813
-ah, jesters-
Ja doei.
pi_108605488
Mijn pizzasteen is binnen dus ik ga mijn zuurdesem even flink voeren zodat ik pizza's en broden kan gaan bakken dit weekend. *O*
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108624105
Heeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † vrijdag 2 maart 2012 @ 15:26:38 #16
91830 MaximusTG
pi_108626443
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."


Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .
pi_108626476
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."

Het liedje van de openingsdans op onze bruiloft O+
Ja doei.
  † In Memoriam † vrijdag 2 maart 2012 @ 15:42:17 #18
91830 MaximusTG
pi_108627080
Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?
pi_108627123
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het origineel neem ik aan :p? Weense wals is dat, of niet?
Nee, die van de Enge Buren!

En schuifelen. Ik dans niet.

Ja doei.
  † In Memoriam † vrijdag 2 maart 2012 @ 15:45:24 #20
91830 MaximusTG
pi_108627233
Haha, geweldig! Weense wals lijkt me ook een beetje een risico met een trouwjurk aan.
pi_108627294
Het was zo grappig! De mensen dachten eerst: "Eros Ramazotti? Dat past helemaal niet bij ze, wtf? :') "

... beter luisteren..

en toen :D :'( :D
Ja doei.
pi_108630659
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:26 schreef MaximusTG het volgende:
"Jaaa, doe mij maar een pizza calzoneee, tu duh duh duuu, nee, ik hoef geen gewone..."

Ik heb eigenlijk geen Calzone meer gemaakt sinds ik mn pizzasteen gebruik
Denk dat je de temperatuur misschien maar niet te hoog kan zetten, lijkt me dat het langer duurt voor iedereen gaar is. Maar is ook afhankelijk van wat je er allemaal indoet natuurlijk. .
Ik heb nog een restje heerlijke bolognesesaus en verder wil ik wat ui, champignons, paprika, salami en ham toevoegen. Ik was wel van plan om de vulling allemaal alvast warm te maken zodat dit niet pas op de steen helemaal door hoeft te warmen.

Ik zat te denken aan 210-220 graden en dan 5-10 minuten? Moeilijk inschatten zo.

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 15:27 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Het liedje van de openingsdans op onze bruiloft O+
:D
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108643863
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 14:21 schreef MinderMutsig het volgende:
Heeft iemand nog tips voor het maken van calzones? Wat voor temperatuur en tijden houden jullie aan hiervoor?
Gisteren nog een calzone gemaakt (expres!) zelfde temperatuur als een gewone, zo heet mogelijk, misschien duurt het iets langer. De vulling (die gaat koken en dus relatief koel is) zorgt dat het deeg niet verbrandt.

Niet vergeten gaatjes in het deeg te prikken.

Succes!
pi_108644838
Gaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit. :o
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108645867
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 22:22 schreef MinderMutsig het volgende:
Gaatjes? Dat heeft de calzone van de pizzeria nooit. :o
Dan zeker ook maar een bakpapiertje o.i.d. eronder zodat er geen saus op de steen komt?
Oh, ik doe dat altijd, kan de stoom mooi ontsnappen. Er komt bij mij geen saus op de steen.
pi_108738701
Vandaag bij Groupon: http://www.groupon.nl/deals/landelijke-deal/adeva/3794347
Heb hem maar besteld, mixt en kneed wat lekkerder dan mijn handmixer.. :P
  † In Memoriam † maandag 5 maart 2012 @ 13:37:24 #27
91830 MaximusTG
pi_108739737
Leuk dingetje! Maar wel weer 100 euro..
pi_108740964
Mjah maak vaak ook taarten, toetjes etc. En wil er al een tijdje eentje hebben.
pi_108741596
Zomaar anderhalve pagina uit het topic gemist :o
pi_108745774
De Calzones waren een groot succes! Helaas vergeten een foto te maken.

Er is er wel een lek gegaan aan de onderkant waardoor en nu dus een dikke vlek op mijn steen zit. Straks maar eens kijken of ik dat nog op een of andere manier schoon kan krijgen. Ik hoef 'm voorlopig niet te gebruiken dus kan hem denk ik best even met wat water schoon boenen.
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † maandag 5 maart 2012 @ 16:40:46 #31
91830 MaximusTG
pi_108745851
Wat voor steen heb je eigenlijk? Vlekken krijg je er eigenlijk bijna niet van af; tenzij je oven een zelf-schoonmaakcyclus heeft. Maar dan moet je dat wel aandurven. Wie weet knapt je steen dan wel ;).
pi_108746310
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 16:40 schreef MaximusTG het volgende:
Wat voor steen heb je eigenlijk? Vlekken krijg je er eigenlijk bijna niet van af; tenzij je oven een zelf-schoonmaakcyclus heeft. Maar dan moet je dat wel aandurven. Wie weet knapt je steen dan wel ;).
Oven op 250 graden en de steen vlak onder je elementen (en als je een gril hebt, die ook even aan) wil ook wel aardig :P
  † In Memoriam † maandag 5 maart 2012 @ 17:03:00 #33
91830 MaximusTG
pi_108746716
Ja, het oppervlakkige krijg je er dan wel vanaf, maar echt verdampen doet het niet.
Dit gebeurt er met de steen van mn gemodde Bestron:



En dan is plaatje twee nog niet eens het complete eindresultaat. Hij wordt weer stralend wit :D.
pi_108746968
Verkleuringen blijf je op die van mij zien ja, maar dat zit er meer 'in'. Alles wat op de steen zit/zat (Bijv. stukjes aangekoekte broodbodem), daar vindt ik niets meer van terug :)

Die bestron wordt wel weer heel mooi schoon ja, maar ik vraag mij af of dat met mijn redelijk poreuze stenen ooit gaat werken (Zelfs al zou de oven een pyrolyse functie hebben...).
pi_108774785
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 16:40 schreef MaximusTG het volgende:
Wat voor steen heb je eigenlijk? Vlekken krijg je er eigenlijk bijna niet van af; tenzij je oven een zelf-schoonmaakcyclus heeft. Maar dan moet je dat wel aandurven. Wie weet knapt je steen dan wel ;).
Ik heb er een van pizzastein.com. Er zit echt een beetje aangekoekte prut op, dat moet er denk ik nog wel af te poetsen zijn. Maar ik ga er inderdaad vanuit dat een deel ook gewoon de klei in getrokken is en dus niet meer te verwijderen is. Geeft ook niet maar die aangekoekte prut wil ik wel even weg hebben voor al mijn broden naar pizza gaan smaken.

Ik heb trouwens een gewoon ouderwets gasfornuis dus geen hippe schoonmaakcyclus. Ik moet gewoon zelf poetsen. :+
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † dinsdag 6 maart 2012 @ 11:09:06 #36
91830 MaximusTG
pi_108775032
Ah, ja, dan heb je dezelfde als ik heb. Stukjes krijg je er idd wel af, gewoon een tijdje onder de grill laten staan na het bakken. Vlekken krijg je niet weg nee. Maar dat geeft ook niet hoor.
pi_108797396
waarom ook niet



wil nog altijd een sourdough basis pizza maken
  dinsdag 6 maart 2012 @ 21:21:08 #38
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_108798308
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 21:05 schreef emmyemmy het volgende:
waarom ook niet

[ afbeelding ]

wil nog altijd een sourdough basis pizza maken
OMG _O_
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_108799640
Is trouwens gyrosgehakt met olijven, ui, mozzarella (wou eigenlijk feta maar had nog mozzarella) en tomaat (is de pizza van mijn vriend, was de tomaat daarop vergeten) en de saus is niet knoflook maar tzaziki, die fles op de foto staat daar maar gewoon :p

En ze zijn enorm!
pi_108803156
Hij ziet er lekkerder uit dan dat ik hem vind klinken. :P

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 11:09 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, ja, dan heb je dezelfde als ik heb. Stukjes krijg je er idd wel af, gewoon een tijdje onder de grill laten staan na het bakken. Vlekken krijg je niet weg nee. Maar dat geeft ook niet hoor.
Jij zegt dus dat ik het eraf moet branden i.p.v. schoonmaken met water o.i.d.?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108803378
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 22:54 schreef MinderMutsig het volgende:
Hij ziet er lekkerder uit dan dat ik hem vind klinken. :P

[..]

Jij zegt dus dat ik het eraf moet branden i.p.v. schoonmaken met water o.i.d.?
Water is niet zo goed voor die stenen. Gewoon echte stukjes eraf schrapen met een spatel oid en de rest van de vlekken maken niet uit. Proef je niets van weer :)
pi_108803402
Nou hij was heel lekker!
pi_108803724
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 23:00 schreef emmyemmy het volgende:
Nou hij was heel lekker!
Ziet er erg goed uit :9

Hoe heb je het deeg gemaakt?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † dinsdag 6 maart 2012 @ 23:27:14 #44
91830 MaximusTG
pi_108806271
Nou, heb voor de afwisseling eens melk gebruikt
melk een beetje opgewarmd en hier suiker aan toegevoegd, zakje instant gist (vers kan ik niet vinden)
en deze 10 minuten laten staat tot er een laagje met bubbeltjes onstaat
Intussen bloem in een kom doen (ik gebruik nooit vaste hoeveelheden, ben een beetje lui) met zout, peper, oregano en olijfolie
Melkmengsel er vervolgens bijgevoegd en gekneed, als het te vast was water erbij, te los bloem erbij enzo
Heb geen keukenmachine dus alles gaat gewoon met de hand
Deze zo'n 4 uur laten rijzen op de verwarming met een natte warme/hete doek er overheen
Af en toe even tussendoor gekneed en weer laten rijzen
pi_108948672
Hmm, heb nu voor het eerst een pizza gemaakt met deeg dat eerst ingevroren is geweest en het was niet zo'n succes. Wel eetbaar maar de bodem was niet mooi luchtig.

Ik heb de bol deeg vanmorgen uit de vriezer gehaald en in de koelkast in een bakje laten ontdooien. Rond vier uur heb ik hem uit de koelkast gehaald en in de warme keuken gezet om te rijzen maar het heeft niet echt veel gerezen. Daarna uitgerold en ook nog weer even op de plank laten liggen in de hoop dat het nog een beetje na zou rijzen maar dat was dus niet het geval. Toch maar belegd en op de pizzasteen gemikt maar het was al met al een beetje teleurstellend. :{

Iemand enig idee of ik iets verkeerd heb gedaan of gebeurt dit nu eenmaal met bevroren deeg?

Voor ik het ingevroren heb heeft het wel iets gerezen maar niet de volle rijstijd. Misschien ligt het probleem daar?
There is no love sincerer than the love of food.
  † In Memoriam † zaterdag 10 maart 2012 @ 20:47:14 #47
91830 MaximusTG
pi_108949329
Nee, je moet het de dag ervoor al uit de diepvries halen. Je deeg was naar alle waarschijnlijkheid nog te koud. Zeker in de kern.
pi_108952018
Ik ben de hele dag aan het bakken geweest en hij heeft een paar uur op het werkvlak direct naast het gasfornuis gestaan dus dat lijkt me sterk eigenlijk. Het voelde ook gewoon lauwig, net als vers deeg.

Maar ik ga het nog eens proberen en dan zal ik hem er eerder uit halen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108952466
De oven nog steeds niet hoog genoeg voor de mooie luchtige korsten, maar de bodem zelf en het beleg was weer heerlijk:


Met gorgonzola, mozarella, rode ui en verse kleingesneden spinazie


Met geitenkaas, rode pepertjes, italiaanse ham, champignons, en tomaat (en wat restjes spinazie)
Ja doei.
pi_108955243
Ze zijn wel mooi. :9

Goed idee, spinazie en gorgonzola.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 12 maart 2012 @ 05:14:35 #51
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109000070
Ik ben te lui om eigen deeg te maken dus ik ga denk ik van dat pizzadeeg + saus van de jumbo gebruiken :@
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 09:52:19 #52
91830 MaximusTG
pi_109002232
Ja, lekkere combinaties altijd motorbloempje!

@RickoKun; Je kan het toch proberen? Zo lastig is het niet hoor ;).
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 10:23:53 #53
34726 Fratz
Max
pi_109003008
Gister met vriend ook aan het pizza bakken geweest.
Hieronder het resultaat! :)

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109003086
:@ was de bodem niet enorm zompig? :o
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 10:31:31 #55
34726 Fratz
Max
pi_109003177
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 10:27 schreef motorbloempje het volgende:
:@ was de bodem niet enorm zompig? :o
Nopes! Het lijkt natter dan het is!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109006623
Hmm, ik had me voorgenomen geen pizza te bakken tot m'n leemoven af is, maar als ik die plaatjes zie... :9~
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 12:49:23 #57
91830 MaximusTG
pi_109006804
Wil het nog een beetje vorderen met de oven eigenlijk?
pi_109009175
Het ligt nog stil; ik wilde een aantal klompen met verschillende klei/zand/stro-verhoudingen proberen en kijken wat 't sterkst is, maar op m'n handen zit nu een aantal (open) blaren. Bij m'n vorige kleifeestje heb ik al wat ontstekende wondjes opgelopen; ik wacht nu eerst tot m'n handen mooi dicht zijn. Ik ben herstellende van een nogal nare ziekte (dé gevreesde ziekte), en soms hapert m'n immuunsysteem nog.

Maar als m'n oven ooit af is en voldoende heet wordt wil ik wel een fok-pizzatopic-feestje geven: bring-your-own-dough-and-toppings en dan zorg ik voor een oven, hout en bier ;) (maar goed, eerst maar dat ding bouwen, ooit)
  maandag 12 maart 2012 @ 14:35:10 #59
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109010612
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, lekkere combinaties altijd motorbloempje!

@RickoKun; Je kan het toch proberen? Zo lastig is het niet hoor ;).
Dat ga ik denk ik alleen doen als ik het voor / met een meid ga maken :) Vanavond alleen voor mijzelf :P
pi_109010647
Kun je beter even oefenen voordat je flink voor lul staat! :+
Ja doei.
  maandag 12 maart 2012 @ 14:36:17 #61
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109010669
quote:
12s.gif Op maandag 12 maart 2012 14:35 schreef motorbloempje het volgende:
Kun je beter even oefenen voordat je flink voor lul staat! :+
Oké, daar heb je een goed punt :')
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 14:39:18 #62
91830 MaximusTG
pi_109010787
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 14:00 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Het ligt nog stil; ik wilde een aantal klompen met verschillende klei/zand/stro-verhoudingen proberen en kijken wat 't sterkst is, maar op m'n handen zit nu een aantal (open) blaren. Bij m'n vorige kleifeestje heb ik al wat ontstekende wondjes opgelopen; ik wacht nu eerst tot m'n handen mooi dicht zijn. Ik ben herstellende van een nogal nare ziekte (dé gevreesde ziekte), en soms hapert m'n immuunsysteem nog.

Maar als m'n oven ooit af is en voldoende heet wordt wil ik wel een fok-pizzatopic-feestje geven: bring-your-own-dough-and-toppings en dan zorg ik voor een oven, hout en bier ;) (maar goed, eerst maar dat ding bouwen, ooit)
Hmm, dat klinkt minder.. Beterschap iig.
Dat pizzatopic-feest klinkt goed iig ;).

@RickoKun; Voor jezelf koken/bakken is koken/bakken voor de beste gast die je kan hebben. En je weet altijd precies waar je jezelf een plezier mee doet.
pi_109019664
Flammenkuche
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 19:50:42 #64
91830 MaximusTG
pi_109022914
Ik heb in Berlijn nog een flammkuche gegeten! Die wilde ik nog laten zien ;)

pi_109032542
En ook een bratwurst.
@vriendelijkevriend: Doe maar rustig aan hoor. Het is nu toch nog veel te koud voor dergelijke flauwekul.
Als het plan maar in je hoofd zit. Dat is genoeg. Dan komt hij er wel. Staat geen datum op. De aanloop naar het bouwen is nu net het leukste.

Edit: Nog even een telefoonfoto erbij


[ Bericht 19% gewijzigd door Yvesss op 13-03-2012 21:50:36 ]
pi_109112892
Ik heb laatst pizza gemaakt met creme fraîche als basis saus. Rode ui, ontbijtspek, champignons, zwarte peper en een beetje mozzarella erop. Was heel erg lekker en zag er ook mooi uit. Lijkt denk ik een beetje op de flammenkuchen van hierboven. Volgende keer zal ik eens een foto maken :)
pi_109130760
Ik volg dit topic al een tijdje en heb gisteren voor het eerst zelf pizza gemaakt, en met succes! Als meel heb ik Weizen Mehl typ 550 gebruikt. (Duitse supermarkt). Saus: ui,knoflook fruiten in olijfolie. blikje tomaten in stukjes, verse oregano beetje zout en suiker. 20 min. Koken en met de staafmixer bewerken.
Oven op 250C met bakplaat voorverwarmen. Pizza gemaakt op bakpapier en zo de oven in. Echt super! Helaas geen foto gemaakt, volgende keer, want die komt er zeker. ;)
pi_109205133
Zo, ik krijg zin in pizza na al deze foto's. Ben van plan zo'n Bestron oventje aan te schaffen, maar nu lees ik (vnl. in deel 12) dat de nieuwe versie van het apparaat een lagere temperatuur behaalt ivm Europese wetgeving. Ik ben zelf niet zo handig dus het tunen laat ik maar even achterwege ;-), maar heeft het dan nog zin om zo'n oventje te kopen, ook al wordt ie niet meer zo heet?
pi_109210381
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 16:25 schreef Snok het volgende:
Zo, ik krijg zin in pizza na al deze foto's. Ben van plan zo'n Bestron oventje aan te schaffen, maar nu lees ik (vnl. in deel 12) dat de nieuwe versie van het apparaat een lagere temperatuur behaalt ivm Europese wetgeving. Ik ben zelf niet zo handig dus het tunen laat ik maar even achterwege ;-), maar heeft het dan nog zin om zo'n oventje te kopen, ook al wordt ie niet meer zo heet?
Ja hoor, hij wordt toch iets heter dan de meeste ovens, maar hij is vooral praktischer: sneller op temperatuur en makkelijker de pizza's op de steen te krijgen. Maar dat moet je afwegen tegen het geld en de ruimte die zo'n ding inneemt. Bovendien heeft mijn oven een ventilator die nog een half uur herrie maakt bij het afkoelen.
pi_109212381
Kan het niet zo snel terugvinden. Maar kan ik vandaag nog deeg maken en dan in de koelkast en dan pas morgen gebruiken. Is daar een speciaal recept voor of kan dat met alle soorten deeg?
pi_109212826
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 20:35 schreef Sandous het volgende:
Kan het niet zo snel terugvinden. Maar kan ik vandaag nog deeg maken en dan in de koelkast en dan pas morgen gebruiken. Is daar een speciaal recept voor of kan dat met alle soorten deeg?
Dat is juist het beste voor alle gewone recepten, bv dat van maximus. Let erop dat je ze morgen op tijd uit de koelkast haalt.

Laatst moest ik noodgedwongen een kleine variatie toepassen: ik had (bijna alle) bloem en het water gemengd, maar geen tijd om te kneden. Daarom het mengsel (zonder gist!) in de koelkast gedaan.

Pas de volgende dag de rest van de bloem erbij, gist en kneden. Een uurtje of zo laten rijzen en meteen bakken. Ging perfect, leek wel of het deeg soepeler was dan anders.
  † In Memoriam † zaterdag 17 maart 2012 @ 22:47:14 #73
91830 MaximusTG
pi_109216347
In feite heb je dan een extra lange "autolyse" gedaan, de bloem absorbeert al het water en complexe suikers worden al afgebroken.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 23:06:33 #74
370746 madam_mikmak
Ik ben gewoon onmisbaar
pi_109216987
Hallo Pizza liefhebbers,
Ik ben ook een pizza-freak en volg al een tijdje dit forum.
Ondertussen heb ik ook een bestron oventje met een tuning-setje aangeschaft en ik moet zeggen dat de resultaten echt boven verwachtingen zijn. Wel gebruik ik nog een 9 volt batterij, maar die gaat zeer binnenkort vervangen worden door een adapter. Ook het deeg van maximusTG heb ik al een aantal keer gebruikt. Erg lekker (wellicht het lekkerste) maar ik blijf het een moeilijk handelbaar deeg vinden.

Ik heb wel een vraagje aan maximusTG,
Hoe maak jij de achterwand achter je verwarmingselement schoon. Die is bij mij nl. compleet dof geworden met allemaal vlekken. (of is dit normaal)
En heb jij naast het tuning-setje het apparaat verder nog gewijzigd?
Ik zou nl ook wel graag willen dat het bovenste verwarmingselement niet zo vaak uitschakelt.

Ik zal i.i.g de komende tijd mijn pizza-avonturen met jullie delen. (mits gewenst)
Bedankt alvast.
pi_109232668
Vanavond weer mijn favo pizza maken! *O*
Saus met verse tomaten, champ. en rode uit. En de pizza beleg met tonijn, garnalen, ansjovis en kaas!
Eten met een aflevering van house en een ijskoud blikje dr. Foots, nu al zin in maar eerst nog even aan de scriptie werken..
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_109247523
Ah shit.. Weer vergeten om een foto te maken 8)7
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 18 maart 2012 @ 20:42:37 #77
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_109247928
In de ochtend recept 1 gemaakt. Ik zou m nu gebruiken, maar het blijft tot morgenavond in de koelkast. Is niet erg toch, 2 dagen koelkast?
En kan dan toch uit koelkast en meteen bekleden, of in de ovhtend eruit en na werk vullen?

Morgen de foto's!
  † In Memoriam † zondag 18 maart 2012 @ 21:32:35 #78
91830 MaximusTG
pi_109251180
Zou waarschijnlijk wel gaan, maar kans bestaat dat je deeg overrijst, omdat recept 1 meer gist bevat dan een recept dat je meteen in de koelkast zet.

@madam_mikmak : Ik heb ook van die verkleuringen achter het bovenste element, en wat "vlekken". Maar dat is ook meer een kleurverschil dan dat er echt stukjes opzitten of zo.
Ik zet em af en toe leeg op standje "heel heet" en dan brandt ie alles schoon.
Heb er verder niks aan veranderd nee.
Als je de temperatuurstand heel hoog zet met het ventilatortje aan dan blijft het element toch aan?

[ Bericht 27% gewijzigd door MaximusTG op 19-03-2012 07:53:08 ]
pi_109477441
Verleden week ook pizza gemaakt, kon geen pizza steen vinden dus een terracotta schaal gebruikt met een opstaand randje.
Deeg gemaakt volgend masterchef australie alleen inplaats van melk water gebruikt (foutje)
Vulling 1 was lamsgehakt (zelf gedraaid), uien,cheddar en tomatensaus (zelf gemaakt) vulling 2 was tomatensaus, ham, salami en cheddar,
Pizza op een bord wat bestoven was met bloem en griesmeel, dan moet het zo van het bord afrollen, wat het dus niet deed (geen pizzasteker dus dit leek een goed idee).
Barbeque opgestookt tot 250 graden. pizza van het bord proberen te krijgen, bakpapier op de pizza gelegd, pizza omgekeerd en op een houten bestoven plank proberen te krijgen, met houten plank weer richting barbeque, pizza in de schaal proberen te krijgen, wat lukte maar pizza was ovaal geworden inplaats van rond en helft vulling lag naast de pizza.
Deksel dicht na 5 min. deksel open, pizza bodem verbrand ;( tweede pizza op de plank nu nog meer bloem en griesmeel erop, in de schaal gekregen, was redelijk rond en vulling was er niet naast gegaan, deksel dicht na 4 min. open gedaan, pizza was goed :)

Nieuwe poging als ik twee pizzastenen heb gekocht en mischien een pizza steker.

Wat gebruiken jullie om de pizza op de steen te krijgen ?
  zaterdag 31 maart 2012 @ 10:29:19 #80
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_109724633
Ik vanavond ook maar weer eens wat deeg maken.
pi_109768336
Als je de pizza in de oven doet, is het dan handiger om eerst de bodem voor te bakken of belegd en al??
pi_109768384
Voor beide valt wat te zeggen. Ik zelf bak altijd de bodems even voor op 170 graden. Omdat ik het fijner beleggen vind ;)

Vanavond weer, zo even wat last minute eenvoudig deeg maken. Wilde eigenlijk gisteren al maken, maar was helemaal doodop na een dagje hiken; kon nog net het avondeten van gisteren in elkaar flansen :')

Oh, en ik gebruik dan wel geen steen maar gewoon de bakplaat, Sorella, maar maak/beleg mijn pizza's op een vel bakpapier, wat vervolgens erg makkelijk te handlen is met het op een plaat schuiven, met bakpapier en al dus! :)
Ja doei.
pi_109768639
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 16:30 schreef floris_b het volgende:
Als je de pizza in de oven doet, is het dan handiger om eerst de bodem voor te bakken of belegd en al??
Ligt een beetje aan de warmte van de oven. Gewone oven is meestal niet superheet, dus dan kan het makkelijker zijn om ze even voor te bakken. Wordt minder snel zompig denk ik. Bij een pizzaoventje oid schroeit de bodem meteen dicht als je hem er op legt.
  zondag 1 april 2012 @ 19:03:49 #84
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_109773957
Misschien ook een idee om de bodem eerst te bakken. Zal er nog eens over nadenken.
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 08:33:02 #85
91830 MaximusTG
pi_109793301
Als je geen steen gebruikt en je oven wordt niet zo warm dan is voorbakken een goede optie.
Vormen en alleen met saus bestrijken. Bakken tot volledige ovenrijs is opgetreden, dan eruit en beleggen.

Om pizza op steen te krijgen gewoon schieter van hout gebruiken, en je deeg vormen met een mengsel van 50% bloem en 50% griesmeel. Eventueel wat extra op de schieter, maar daarna zal ie echt niet zo snel meer plakken.

@Sorella, een opstaand randje aan zo'n schaal maak het niet echt makkelijker..
En hoezo water ipv melk een foutje? Melk in pizza is helemaal niet nodig.
pi_109795755
Ik volgde het recept van australian masterchef en daar werd melk gebruikt en ik gebruikte water, vandaar dat ik d8 dat het fout was.
Ondertussen andere deeg recepten gezien zonder melk.
Ik ga een pizzasteen vragen voor morderdag of mijn verjaardag :) ondertussen laat ik de rand van de schaal afslijpen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 02-04-2012 22:52:38 ]
pi_109795820
mordordag. das wel een leuke :D

Gisteren nog pizza gemaakt, was weer goed gelukt. Dit keer met minder gist en minder zout en smaakte nog steeds goed! Nu toch maar een keer opzoek naar ronde bakjes, gebruik nu vierkante maar mijn pizza is dus ook vaak vierkant.
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 10:41:45 #88
91830 MaximusTG
pi_109795880
Overigens, ben vorige week weer weggeweest met een groep vrienden naar een huis in de Ardennen.
Heb weer pizza voor iedereen gebakken; 14 personen...
Bijna 3 kg aan bloem...
Moet altijd wat van mn pizzaprincipes dan aan de kant zetten, en werken met de spullen die ik heb. Oven werd wel 250 graden, maar geen pizzasteen.. En door steeds nieuwe pizza erin zakt de temperatuur dan al gauw naar 180 graden.
Ook erg slechte bloem om mee te werken. Maar het resultaat viel niet tegen. Afgelopen jaren had ik steeds het deeg in de koelkast gezet de dag ervoor, maar daar was nu geen plek voor.. Helaas..
Ik neem dan altijd mijn recept als uitgangspunt, en ga uit van 3 pizza's op dat formaat voor 2 personen. Dus mijn recept * 3/4 * 7.
Dan bereken ik het oppervlak van zo'n pizza, * 21 = totaal oppervlak. Delen door 29x50 cm^2. Geeft 9 grote bakplaatpizza's. Die steeds met 4 mensen beleggen. Eerst even voorbakken met alleen saus.
Maar wat sommige mensen er allemaal niet opgooien..
pi_109798357
Die volgestouwde pizza's word ik ook altijd heel verdrietig van :') ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 12:11:29 #90
91830 MaximusTG
pi_109799206
Ja he? Maar goed, heb ondertussen geleerd me er niet te druk over te maken.... En ze smaakten prima. Maar niet zo mooi als ik ze meestal heb. Had het deeg ook wat droger gehouden, omdat ik het met de hand moest kneden. Had wel de wet-kneading techniek gebruikt van 3/4 van de bloem met al het water. Die kon ik nog met de mixer daar kneden, maar dat was zo'n oud ding. Die begon al te stinken als je em zonder belasting liet draaien :P.
pi_109818725
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 10:36 schreef Sorella het volgende:
Ik volgde het recept van asutralian masterchef en daar werd melk gebruikt en ik gebruikte water, vandaar dat ik d8 dat het fout was.
Ondertussen andere deeg recepten gezien zonder melk.
Ik ga een pizzasteen vragen voor morderdag of mijn verjaardag :) ondertussen laat ik de rand van de schaal afslijpen.
Pizzasteen nu 14,95 bij de LIDL
pi_109828165
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:12 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Pizzasteen nu 14,95 bij de LIDL
Ik zie hem niet op de site? ;(
pi_109830149
Ik ook niet, wel spullen voor de badkamer, slaapkamer en fiets etc. maar geen steen ;(
pi_109831044
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:12 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Pizzasteen nu 14,95 bij de LIDL
lag afgelopen zaterdag in de winkel.
pi_109832059
Morgen maar ff naar de lidl dan misschien ligt er nog wat.

[ Bericht 49% gewijzigd door Sorella op 03-04-2012 08:38:45 ]
pi_109837739
Dat zijn die dunne pizzastenen (1 cm) ik pas, ik zoek er 1 van 3 cm dik kan ik ook meteen (vloer)brood en schiacciata con l'uva maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 09:51:17 #98
91830 MaximusTG
pi_109839242
Dr staat toch gewoon een linkje voor een pizzasteen in de OP? Das een goeie hoor. Als je er perse 1 in een winkel wil halen kan dat nog wel eens tegenvallen. Dat verkopen ze eigenlijk nergens.

Misschien kijk ik ook nog wel eens even bij de Lidl, leuk zo'n steen voor op de BBQ van mn ouders.
pi_109858139
Heeft iemand een recept voor een kleine hoeveelheid pizzadeeg??
Ik heb net een kleine hoeveelheid gemaakt, door de verhouding wat aan te passen. Maar ik betwijfel of het gelukt is.
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 18:30:32 #100
91830 MaximusTG
pi_109859932
Wat is een kleine hoeveelheid?

En wat heb je nu gebruikt?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')