SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Resultaten met Bestron Pizza ovensOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Filmpje over een bodem maken uit een deegbal
Eervolle vermeldingen uit eerder topics uit deze reeks
Isegrim:
Gripper:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Pizza van volkoren deeg:
Aal321
Yvess
BYM![]()
![]()
Laatste post:quote:Op woensdag 22 april 2020 12:06 schreef Tree het volgende:
[..]
Voor een allereerste keer ziet dit er toch al top uit! Zolang het nog niet perfect is heb je goede reden om extra veel te oefenen![]()
Ik weet nog van toen ik een Ooni had dat ik altijd wel flink bij moest blijven vullen met de pellets, anders ging de temperatuur inderdaad heel snel omlaag.
Je kan om flinke temperatuurverschillen te vermijden bij open doen van de oven hem wel wat langer voor laten stoken, dan weet je in ieder geval zeker dat de hitte goed in de steen is getrokken. Luchttemperatuur trekt met een flink vuur ook snel bij natuurlijk.
Leuk om te zien in ieder geval!![]()
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.![]()
Maximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.quote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
☹️quote:Op donderdag 23 april 2020 22:34 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maximus_TG is dood. Misschien dat iemand anders het bestand nog heeft.
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@Lucky_Strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?![]()
Ik weet het. Zo zijn er wel meer OP's die nagelopen moeten worden. Maar mij ontbreekt de tijd momenteel. Lonaa en Muck volgens mij ook op dit moment.quote:Op vrijdag 24 april 2020 12:58 schreef Yinny het volgende:
[..]
☹️
Ik weet dat hij overleden is en daardoor de pizza topic zijn belangrijkste spil is kwijtgeraakt. Het zou jammer zijn als zijn recept hier verloren is...
@:lucky_strike
Er staan een hoop niet meer werkende linkjes in de OP (de plaatjes), misschien dat die er allemaal uit kunnen?
Het staat iedereen vrij om een nieuwe OP te bouwen
Spoilers!![]()
Na lang zoeken in de voorgaande delen, heb ik het originele recept van Maximus_TG gevonden op zijn kookblog!
http://kookkompas.nl/pizza/
Fijn dat zijn recepten nog bestaan![]()
![]()
https://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/viewquote:Op donderdag 23 april 2020 22:28 schreef Yinny het volgende:
Heeft er iemand de pdf van recept 2 uit de OP voor mij?
Vorige keer recept 1 geprobeerd, dus nu wilde ik 2 maken, maar link werkt niet meer.![]()
Dankjewel!quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:03 schreef r3gi3boy het volgende:
[..]
https://drive.google.com/file/d/0B45G_0wzLet3d09WWXYzc2ZibWM/view![]()
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
Spoilers!![]()
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!quote:Op zondag 17 mei 2020 22:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanmiddag heb ik deeg 1 uit het pizzatopic gemaakt. Die doet het altijd goed hier.
[ afbeelding ]
Paar uur later verdeeld in bolletjes. En die rezen uiteraard tegen elkaar aan want dat doen ze altijd en daar leren we helemaal niets van.
Fast forward. Saus gemaakt (blik blokjes, ui, knof, balsamico). Ingrediënten gesneden.
Pizza 1: creme fraiche, geraspte kaas, asperges, krieljes, champignons, tijm, spek. Eerste keer dat we deze variant maakten en ontzettend voor herhaling vatvaar.
[ afbeelding ]
Pizza 2: tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, gele ui, ansjovis, tomaat, mozzarella, knoflook.
[ afbeelding ]
Pizza 3: onze favoriet.
Tomatensaus, rode ui, chorizo, gorgonzola, knoflook.
Geen pizza-avond zonder deze variant. Voor het eerst in jaren weer eens geklungeld met het deeg dus hij heeft een rustieke vorm.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!![]()
Precies. In de oven is prima maar de bbq-smaak is toch een prettige bijkomstigheid.quote:Op zondag 17 mei 2020 22:50 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ooooh, wat zien ze er lekker uit!
Op de barbecue? Ik stel me voor dat ze dan ook een beetje rokerig worden, mmmm!Spoilers!![]()
Oh wacht, dit is het pizza-topic en niet het Kook Mee topicIk kopieer de boel ook even daarheen.
Spoilers!![]()
Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte pizza?
Het deeg is zelfs zelf gemaakt en gevormd.
Kijk @ItsTheBradgeHere zo kan het ook.
Lekker in de oven hmmm...
En dan met een ijskoud biertje. Zien jullie dat witte onderaan het glas? Dat is een trucje van mij, een laagje water in het glas, in de vriezer plaatsen en dan heb je altijd een koud biertje bij de hand. Als het wat warmer wordt wordt het een grote ijsklont en is het bovengedeelte van je biertje ook heerlijk gekoeld. Een trucje dat ik even met jullie deel.
Lekkere pizza gemaakt door mijn vriendin![]()
![]()
Ziet er goed uit. Altijd al zelf een pizza willen maken maar vanwege de rijstijd nooit gemaakt.Soms serieus, soms niet.![]()
En dan smelt het ijs en heb je waterig bier. Nee
Wat pizza betreft: prima.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.![]()
Die ziet er goed uit.
Ik maak ze ook meestal zelf.
Vaak net zo goed als die van de Italiaan.
Daarna mogen de verse van de Jumbo en de bezorgpizza's om de derde plek vechten.
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.![]()
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:24 schreef marc0871 het volgende:
Diepvriespizza's komen altijd op de laatste plaats.Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.![]()
Boks.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.![]()
Het vult niet vind ik juist. Vooral Ristorante pizza's niet.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Het enige qua diepvriespizza wat voor mij vult is een Big American. Bij de rest heb ik altijd nog hongerquote:Op zaterdag 20 juni 2020 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Die gebruik ik echt alleen in nood. Het vult, maar daar heb je ook alles mee gezegd.
OT: ziet er smakelijk uit
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om staven
Forum Opties Forumhop: Hop naar: