Koop er dan aub een met een schoorsteen aan de voorkant, bij de deur, en niet een Portugese, die ik heb, met de schoorsteen in de top van de koepel.quote:Op maandag 10 augustus 2020 09:07 schreef Sarabi het volgende:
Ziet er heerlijk uit
Zo'n steenoven staat hoog op ons wensenlijstje
Yes deze heb ik ook al een paar keer gemaakt voor in de thuis oven. Echt verassend goed voor een keuken oventje.quote:Op zaterdag 6 februari 2021 19:18 schreef foodlover het volgende:
Schopje omhoog!
Ik maak regelmatig zelf pizza. In ons vorige huis hadden we een 90cm brede Smeg oven met ook een dikke en grote pizzasteen erin. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis in NL en bak ik pizza's in een kleine Moulinex oven, die mits goed voorverwarmd en met twee ronden bbq pizzastenen erin - ook een prima resultaat geeft.
Al diverse recepten gebruikt en ben momenteel tevreden met dit recept van Vito Lacopelli:
De grap van dit deeg zit 'm in de poolish en moet zeggen dat het een mooi en luchtig resultaat geeft.
Nee sorryquote:Op donderdag 11 februari 2021 09:18 schreef djkoelkast het volgende:
Is er nou niemand die volkorenpizza's maakt?
Toch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goedquote:
Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Toch eens proberen, echt zo veel meer smaak, fantastisch. Ooit mee begonnen omdat ik het in Duitsland heb gegeten, die maalden hun eigen granen, zo goed
Zeker luchtig en knapperig. Ik denk dat mensen een verkeerd beeld hebben van volkoren. Dat dat meteen zwaar en heel dicht is, dat is het niet. Het is gewoon net als witte bloem, alleen alle goede voedingsstoffen en vezels zitten er nog in.quote:Op donderdag 11 februari 2021 17:58 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ja misschien is het wel lekker hoor, krijg je het ook krokant en luchtig met volkoren?
Op de een of andere manier trekt het me niet echt, net zoals volkoren pasta.
Maar wie weer wel een keer de moeite waard.
Prima voor pizza!quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?
Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Prima voor pizza!
www.xandrabaktbrood.nl/info/italiaans-bloem-en-meel/amp/
– Semola di grano duro ‘rimacinata’
Grano duro rimacinata betekent zoiets als dubbel gemalen of fijngemalen. Het is een griesmeel dat een beetje gelig van kleur is en van extra harde tarwe (Manitoba of Durum) is gemaakt. Dat maakt dat het makkelijker te verwerken is dan de Semola di grano duro. Het kan namelijk meer en makkelijker vocht opnemen.
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.
Ligt aan recept, want deze neemt meer vocht op, dus het kan zijn dat je meer water moet toevoegen.quote:Op woensdag 3 maart 2021 19:57 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de info. En qua hoeveelheid kan ik voor deze bloem hetzelfde aanhouden als in diverse recepten staat?
Als het deze is, dan is die niet geschikt voor pizza, dit is pasta meel.quote:Op woensdag 3 maart 2021 11:18 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb een pak di cecco semola bloem gekocht. Is dat ook geschikt voor een goede pizza bodem. Of kan ik daar beter 00 voor gebruiken? En misschien een klein beetje semola er aan toevoegen?
Ja hier zet ik dan weer vraagtekens bij, dit zijn 3 totaal verschillende dingen, daar gebruik je niet 1 soort bloem voor.quote:Op woensdag 3 maart 2021 13:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Geschikt voor: focaccia, pizza, pasta, etc.
Stad in Zuid Frankrijkquote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen. O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen
.
quote:Op maandag 7 juni 2021 10:12 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gisteren de houtoven weer eens in gebruik genomen! We zijn van plan om dit iedere week te gaan doen om er weer een beetje in te komen. O ja, en voor het eerst desem gebruikt voor het deeg. Is goed bevallen, dus dat blijf ik doen
.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |