Ik associeer Amerikanen sowieso niet met smakelijke pizza's.quote:
Ftfyquote:Op donderdag 1 september 2022 09:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik associeer Amerikansen sowieso niet met smakelijke pizza's.
Nou ja, dan kun je met qed reagerenquote:Op donderdag 1 september 2022 09:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is wachten op de eerste die met Dr Pepper aankomt
Ziet er goed uitquote:Op vrijdag 2 september 2022 19:10 schreef Gutanoth het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag maar gewoon gedaan
Nice, is die app voor iedereen te downloaden ?quote:Op woensdag 17 augustus 2022 10:51 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Hoe langer hoe beter. Goed voor de smaak en het deeg wordt ook veel makkelijker in de omgang. Het scheurt minder snel en plakt minder.
Laatst had ik deeg van Caputo 00 bloem 5 uur laten rijzen, dat is inclusief opbollen. Dat werkte erg goed!
Ooni heeft een hele handige app voor het maken van deeg. Daar kun je vanalles invoeren: hoeveel bollen deeg je wilt, hoe lang je ze kan laten rijzen, welk type gist je gebruikt, welk soort pizza je wilt maken enzovoorts. Aan de hand van die gegevens krijg je dan een lijst met hoeveel water/bloem/gist/zout je moet gebruiken.
Geloof het wel. Hooguit een account aanmaken.quote:Op vrijdag 2 september 2022 20:17 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nice, is die app voor iedereen te downloaden ?
Bijna een jaar verder, gebruik je de Ooni nog veel?quote:Op vrijdag 2 september 2022 13:35 schreef Gutanoth het volgende:
Ik ga dit weekend mijn Ooni ook weer eens gebruiken! Heb er nu gewoon al weer zin in
Zeker! Deze lente/zomer al weer een keer of 6 gebruikt. Wat een prachtding.quote:Op vrijdag 30 juni 2023 11:34 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Bijna een jaar verder, gebruik je de Ooni nog veel?
Indien gasgestookt, verbruiken die dingen nou veel?
Ah top, hoe lang duurt het ongeveer voordat ie op temperatuur is?quote:Op vrijdag 30 juni 2023 20:17 schreef Gutanoth het volgende:
[..]
Zeker! Deze lente/zomer al weer een keer of 6 gebruikt. Wat een prachtding.
Ik heb de houtgestookte, vind dat die best wat verbruikt, maar kan ook met het type houtpellets te maken hebben
Meestal hooguit een minuutje of 10/15 afhankelijk van hoe hard het waait, want dat kan oprecht wel verschil makenquote:Op vrijdag 30 juni 2023 22:26 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ah top, hoe lang duurt het ongeveer voordat ie op temperatuur is?
2010! 13 jaar later. En helaas is hij er niet meer . Ik wilde altijd zulke mooie pizzas maken zoals hij dat deed. Vanavond nog weer even in een gemiddelde inbouwoven, maar hopelijk in de toekomst dan eindelijk in een mooie houtoven in de tuin, al duurt dat nog zeker een half jaar tot een jaarquote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |