Ja lekker, met spam!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef marco-h het volgende:
Ik heb nu al trek in een Domino's Pizza. Een heerlijke pan-pizza Americana!!
Een pizza maken doe je niet alleen, dat doe je met je gezin en als je tijd hebt. Het maken van een eigen pizza is heerlijk en leuk. Als het mislukt bestel je gewoonquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:06 schreef Erasmo het volgende:
Neuh als ij dat wilt
Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
Nou ja, dan heb je met een pakje iig tijdwinstquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
dat dus.. het zat in mijn kerstpakket vorig jaar, dus nou ja.. he.. maar eens opgemaakt.. bah!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
Wat scheelt: ik maak meteen deeg voor acht pizza's en ik stop de bolletjes deeg dan gewoon in de vriezer. Want het kost net zoveel tijd om veel deeg te maken als om weinig deeg te maken.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Ik wel, en het is geen enkel probleem!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:53 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
Afgelopen zondag heb ik dit dus ook gemaakt. Lam iets anders gekruid. Geen bladspinazie, maar wel feta en tomatenplakjes erop gedaan.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:54 schreef minilot het volgende:
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.
Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Ik zou eerst even het deeg in de oven doen zodat die het ei niet opzuigt zeg maar.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Op een pizzasteen in de ovenquote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Nice. Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk ziet het eruit ! Heb van de week een verse pizza in de winkel gekocht. Zelf maken blijft toch het beste.quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Zozo ziet er goed uit alleen persoonlijk vind ik hem iets te karig gevuld dan moet je er minstens 2 maken om vol te zittenquote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
laagste gleuf en onderin is in mijn beleving hetzelfdequote:Op maandag 1 maart 2010 19:59 schreef Zana het volgende:
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
Ziet er zeer goed uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:08 schreef minilot het volgende:
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Ik echt hoogstens drie minuten, maar ik heb nu eenmaal zo'n fijne Bestron.quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |