abonnement Unibet Coolblue
pi_76544321
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  donderdag 7 januari 2010 @ 23:43:55 #202
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_76546464
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
maar 1 vraag: HOE KAN IEMAND DAT OOIT ZO VERKEERD DOEN? echt WTF
aka. De statman
pi_76546572
Vers deeg op een rooster leggen? Da's... niet slim.
pi_76548422
LOL, en dan zo droog "volgens mij is het een beetje misgegaan" Nu al de leukste post van 2010
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
  vrijdag 8 januari 2010 @ 00:57:26 #205
11102 knep
Mountainfreak
pi_76549034
@ 0013379

Heb zelf ook al een paar jaar een Bestron, werkt prima .
Heb nog een paar pakken pizzadeeg uit Italia liggen, binnenkort maar weer eens eentje in elkaar flansen .
  vrijdag 8 januari 2010 @ 08:05:55 #206
79966 dekilo
Stam is ok
pi_76551395
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
Verder niks aan doen gewwon laten afbakken...........
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_76556171
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 8 januari 2010 @ 12:37:29 #208
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76558991
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 11:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?
Blijkbaar zijn er meer sukkels die zoiets geprobeerd hebben:

I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76687710
PIZZADEEG MAKE-OVER

voor:



na:



Pizza met ansjovis, kappers, ui-ringen en knoflook
  maandag 11 januari 2010 @ 18:37:07 #210
273257 nadiaschoonheid
the dream..help me to remember
pi_76688502
Pizza met tonijn en groente


1 kilo meel
750 ml tot 1 l. melk (of water kan ook)
2 zakjes instantgist
1 eetlepel zout.

Beleg

2 blikjes tonijn
1 blikje tomatenpuree
2 grote uien
1 gr. paprika
1 rode paprika
geraspte kaas
groene olijfjes zonder pit
pizzakruiden (of oregano-kruiden)

Meng wat lauwe melk met gist. Doe de meel in bak en giet hierbij lauwe/warme melk bij, de gist en zout en kneed dit tot een soepele deeg. Deeg moet heel zacht zijn (iets steviger dan donutdeeg zeg maar) het mag niet zo stevig zijn als brooddeeg. Het mag nog een beetje aan je handen plakken zeg maar. Kneed dit even voor 10 min goed door en laat dit op een warme plek voor ruim een half uur rijzen.

Doe wat olijfolie in een pan en fruit de stukjes uit een beetje aan, en zo ook de paprika's (ik bak het altijd een beetje aan voor de smaak, ik doe het bijna nooit rauw op de pizza). Voeg wat zout toe.

Als het deeg gerezen is bestuiif je de ovenplaat (eventueel met bakpapier erop) met wat meel zodat het deeg er niet op plakt en doe ook wat meel over het deeg heen zodat je het uit kunt werken. Maak er een mooie vierkant van (hele bakplaat gebruiken) of maak er een grote ronde vorm van. besprenkel het deeg met wat olie en smeer die voorzichtig over het deeg heen. Doe er tomatenpuree op (paar flinke theelepels) en smeer dit ook voorzichtig uit. Strooi er tonijn op, de uien en paprika en olijven en als laatst de pizzakruiden over de pizzaheen en geraspte kaas (je kan als je dat lekker vindt ook plakjes mozarella gebruiken).

Zet de oven op een niet al te hoge stand (140-150 is wel goed en voor gas 3-4) en laat de pizza rusten bakken voor zo een half uur tot het deeg gaar is. Als het goed is heb je een hoge, luchtige deeg (dus geen platte pizzabodem, daar gebruik je een ander recept voor).


Eet smakelijk!

pi_76923251
Heb vandaag een hele lading pizzadeeg gemaakt, goed voor zo'n 16 pizza's. Die gaan als porties de vriezer in, behalve eentje, die gaat vanavond op de Bestron.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  zondag 17 januari 2010 @ 15:55:20 #212
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_76926651
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
oow wat heb ik moeten lachen om deze foto..

Niet dat ik het goed kan ofzo
pi_77248104
quote:
Op maandag 11 januari 2010 18:37 schreef nadiaschoonheid het volgende:
knip

[ afbeelding ]
Veel te veel smurrie op elkaar gestapeld, dat deed ik tot een jaar geleden ook altijd verkeerd. Geloof me, de lekkerste pizza bak je met zo min mogelijk toppings: kaas, tomatensaus, beetje vlees OF vis OF champignons en wat verse basilicum. Moet je deeg wel in orde zijn, anders heb je inderdaad camouflage nodig.
  maandag 25 januari 2010 @ 14:39:56 #214
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_77248571
ik ga vanavond een pizza namaken die ik in Zimbabwe erg lekker vond. K ben benieuwd of het nu nog zo lekker is, of dat het daar zo lekker was omdat het zo'n luxe was..

Pizza met avocado, kip en feta-kaas. K denk dat ik het een beetje tweak, en de avocado pureer en als basis gebruik, en daarboven op kip in stukjes en feta brokjes. Misschien nog wat mozerella of andere kaas...eens even kijken.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  maandag 25 januari 2010 @ 19:42:02 #215
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_77261543
quote:
Op maandag 25 januari 2010 14:39 schreef AKnynke het volgende:
ik ga vanavond een pizza namaken die ik in Zimbabwe erg lekker vond. K ben benieuwd of het nu nog zo lekker is, of dat het daar zo lekker was omdat het zo'n luxe was..

Pizza met avocado, kip en feta-kaas. K denk dat ik het een beetje tweak, en de avocado pureer en als basis gebruik, en daarboven op kip in stukjes en feta brokjes. Misschien nog wat mozerella of andere kaas...eens even kijken.
Resultaat:
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_77299508
Het ziet er uit als een erwtensoep-pizza! Wassie lekker?

Anyway, van het weekend met een vriend een pizza met 2 smaken erop, de ene helft was brie/peer/courgette/nootjes/honing en de andere 'standaard' tomaat/mozzarella/champignons. Wel veel te veel erop gegooid waardoor de bodem erg zompig was, dat is jammer.
  zaterdag 30 januari 2010 @ 14:34:08 #217
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_77448635
Vanavond weer pizza maken nu 2 verschillende : 1 met zalm en mozarella en 1 met salami en chorizo
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 13 februari 2010 @ 20:51:06 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77964761
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:

pi_77964878
Spek, appel, geitenkaas, rucola.
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Verder heb ik graag pizza met zelfgeroosterde paprika (roosteren aan het gasfornuis), gemarineerde artisjok (in olie, citroensap, kruiden en knoflook), zwart olijven, ham. helaas geen foto's. Ennuh, ik heb helaas geen oventje die heter kan dan 250....
Whatever...
pi_77986080
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:34 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
omg!
Wat een topic

Maak zelf wel eens turkse pizza's, maar ga dit zeker proberen!
Wat is naast de vorm en het beleg juist het verschil tussen een gewone (italiaanse) en een turkse pizza?
heb je recepten van turkse pizza's?

Ik maak vrij veel gewone pizza's, maar heb nog nooit een turkse gemaakt.
Gisteren nog 2 gewone pizza's gemaakt.
Voor de vriendin eentje met: tomatensaus(zelf gemaakt), paprika, champignons, maïs en mozarella.
Voor mezelf: tomatensaus, chorizo, peperoni, paprika, champignons, maïs en mozarella. Lekker dat dat was!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_77986208
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:

[ afbeelding ]
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77986252
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:

[ afbeelding ]
Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.
  zondag 14 februari 2010 @ 16:22:50 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77986553
quote:
Op zondag 14 februari 2010 16:12 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.
Dank je, het is geen hogere wetenschap hoor

Voor de bodem heb ik het recept uit de startpost gebruikt. Het deeg in de broodbakmachine gemaakt, dat ding is echt ideaal daarvoor

De saus bestaat uit een pak gezeefde tomaten, deze laten uitlekken, fijn geprakt en er zo'n klein blikje tomatenpuree doorheen gedaan.
Zelf jonge kaas geraspt, de uienringen heel even in de magnetron gedaan zodat ze niet meer zo hard zijn, olijven en kappertjes komen gewoon uit een potje

Vervolgens alles op een pizzasteen in de oven gedaan en presto, pizza!
pi_78058000
Ik maak elke vrijdag verse pizza voor mijn zoon en mij zelf. Lekker en gezond. Gewoon op de bodemplaat van een springvorm. Ieder week weer andere ingredienten maar met spek salami ui kaas en tomaat is wel zijn favoriet. Ik hou meer van olijven kaas parika tomaat mais en ham (meestal pittig gemaakt met een vers pepertje)
  dinsdag 16 februari 2010 @ 15:13:18 #225
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_78058193
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 15:08 schreef machutch het volgende:
Ik maak elke vrijdag verse pizza voor mijn zoon en mij zelf. Lekker en gezond. Gewoon op de bodemplaat van een springvorm. Ieder week weer andere ingredienten maar met spek salami ui kaas en tomaat is wel zijn favoriet. Ik hou meer van olijven kaas parika tomaat mais en ham (meestal pittig gemaakt met een vers pepertje)
Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).

Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_78061323
Ach, heel ongezond is het ook niet, als je er niet teveel kaas opgooit en een beetje groenten
  dinsdag 16 februari 2010 @ 16:25:23 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78061483
Pizza is zo gezond als je het zelf maakt, als je hem vol kiepert met vlees zal ie behoorlijk wat slechter zijn dan als je er groenten op gooit
  dinsdag 16 februari 2010 @ 16:25:46 #228
177711 ThunderBitch
"You know I Can"
pi_78061500
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:

[..]

Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).

Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
Zo rete-ongezond is het volgens mij ook niet. Ja, tegenwoordig schijnt kaas weer not-done te zijn.
Voor de rest zou ik niet weten wat er slechter aan is, dan aan een lap vlees, jus, aardappels of rijst.
[b]"It's me Bitches..!!! "[/b]
*********************************************************************
[b]Every Need Has An Ego To Feed[/b]..............
pi_78061709
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]

Hahahaha mn nichtje van 4 weet nog, dat dit gedoemd was om te mislukken..
pi_78061836
Gezond of niet ligt natuurlijk vooral aan wat je erop pleurt.
Een quattro formaggi zal baggervet zijn terwijl een pizza met olijf , kappertjes en een minimale hoeveelheid mozarella vast geen kwaad kan .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_78062144
Diepvries pizza's zijn rete-slecht ja. Ik kan me niet voorstellen dat een beetje deeg, tomaten, basilicum, mozzarella en olijfjes o-zo slecht voor je zijn.
pi_78062466
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 16:33 schreef Winner_Taco het volgende:
Gezond of niet ligt natuurlijk vooral aan wat je erop pleurt.
Een quattro formaggi zal baggervet zijn terwijl een pizza met olijf , kappertjes en een minimale hoeveelheid mozarella vast geen kwaad kan .
maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78062586
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ligt er denk ik aan.
Zeker in de zomer is een eenvoudige pizza zoals eerder gepost heerlijk.
Olijfjes, beetje deeg,tomatensaus en verse italiaanse kruiden met wat rucola
Zelf gebruik ik liever buffelmozzarella op de pizza . Mits niet overdadig gebruiken is het idd zeker niet slecht.

Helemaal als je verder geen vlees gebruikt zal het met de Kcal wel meevallen toch?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 16 februari 2010 @ 17:20:18 #234
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78064070
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:
verder is kaas helemaal niet slecht, pas ineens sinds een paar jaren. ik ga me niet schuldig voelen na een broodje kaas
Kaas is ook niet slecht, kaas op alles, dat is wel slecht.
  woensdag 17 februari 2010 @ 12:14:08 #235
66083 Platina
78th Element
pi_78093995
Ik ga vanavond zelf pizza maken. Heb een recept van een klasgenoote gekregen. Zit alleen wel erg veel gist in (30 gram op 200 gram bloem). Een klein beetje aanpassen dan maar.

Ik ben benieuwd hoe het deeg er uit komt te zien iig.
pi_78094407
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 12:14 schreef Platina het volgende:
Ik ga vanavond zelf pizza maken. Heb een recept van een klasgenoote gekregen. Zit alleen wel erg veel gist in (30 gram op 200 gram bloem). Een klein beetje aanpassen dan maar.

Ik ben benieuwd hoe het deeg er uit komt te zien iig.
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Life is too short not to have fun
  woensdag 17 februari 2010 @ 12:38:02 #237
66083 Platina
78th Element
pi_78094805
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Het is inderdaad bakkersgist, dan houd ik het originele recept maar aan!
  woensdag 17 februari 2010 @ 12:47:32 #238
149074 Sala-adin
Knuffelmoslim
pi_78095120
Toen ik 15,16 was werkte ik in een pizzeria en toen kon ik mooie ronde pizza's maken. Nu 7 jaar later bak ik er niks meer van
pi_78095641
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Maar dan nog is het heel veel!
Mijn recepten met verse gist gaan allemaal uit van tussen de 10 en 20 gram verse gist op 2,5 cup bloem (575 gram).
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 17 februari 2010 @ 17:46:05 #240
66083 Platina
78th Element
pi_78107414
De pizza's zitten er nu in! Dus ik hoop vnv of morgen te kunnen berichten hoe het gegaan is.
  woensdag 17 februari 2010 @ 20:53:49 #241
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78115483
Wow, krijg echt honger van de pizza's op de eerste pagina. Maar ik heb een vraagje naar aanleiding van de OP. Er staat een tip om een oven te kopen die tot 450 graden gaat. Maar dat hoeft toch helemaal niet? Of is het hoe warmer hoe beter? (Maar zelf altijd pizza op 220 graden en smaken ook goed.)
  woensdag 17 februari 2010 @ 21:20:43 #242
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_78116851
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
Lag echt in een deuk.

(Ik kan het maar net iets beter hoor)
  woensdag 17 februari 2010 @ 22:01:44 #243
66083 Platina
78th Element
pi_78118993
Nou, ze smaakten niet echt super. Het deeg viel tegen maar de saus smaakte wel goed gelukkig.

Recept deeg: 200 gram bloem, 25 gram gist, 1 tl zout, 1 tl suiker, 2 el olijfolie + 1 dl lauw water. Dit goed kneden, indien droog meer olijfolie/water indien te nat meer bloem. Dit goed kneden en vervolgens omslaan (lucht) en vervolgens 45 minuten laten rijzen (bij je verwarming als het even kan) met een vochtige dok eroverheen. Dan niet meer kneden en vervolgens met een deegroller uitrollen.

Recept saus: 1 ui + 1 teen knoflook fruiten in olijfolie, vervolgens 1 blik tomatenblokjes en 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree toevoegen. Dit laten pruttelen, vervolgens basilicum en oregano toevoegen + zout en peper. Dan laten koken tot het ingedikt is en goed smeerbaar.

Ik had als topping: Italiaanse salami, pepertjes, ui, paprika, jong belegen kaas en mozzarella. Dat was dan weer wel super!
pi_78134494
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:

[..]

Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).

Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
Wat is er ongezond aan een verse pizza, als er verse ingredienten op zitten, olijf olie veel gezonder dan boter, verse groente, tomaat (verse) , het meest ongezonde is kaas. het deeg is volgens mij ook niet ongezond. Het zout is geen probleem als je alles zelf maakt. Voor mij is een pizza niet ongezond.

Maar ben benieuwd waarom jij vind dat het ongezond is.
pi_78135928
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.

Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
  donderdag 18 februari 2010 @ 13:43:19 #246
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78137288
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.

Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78137847
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 13:43 schreef The_Hives het volgende:

[..]

nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.
Ga ik dat eerst eens proberen. En mocht dat zo goed bevallen kan ik altijd nog een pizza steen bestellen om mijn pizza nog lekkerder te maken.
  donderdag 18 februari 2010 @ 14:03:47 #248
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78137927
precies. En het is ook gewoon oefenen. De eerste keer bijvoorbeeld had ik er veel te veel opgedaan aan saus, tomaten enzovoort waardoor de pizza relatief slap en zompig werd. Je moet even gevoel krijgen voor de juiste dikte van het deeg en beleg zodat hij voor jezelf lekker wordt
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 18 februari 2010 @ 14:22:03 #249
62913 Blik
The one and Only!
pi_78138555
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.

Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
Als je een echte pizza wilt maken zul je een pizza-oven moeten kopen die temperaturen tot 400 graden aankan. Die pizza-steen is natuurlijk een leuke gadget, maar zo enorm veel voegt het nou ook weer niet toe vind ik persoonlijk
pi_78175672
-edit-

[ Bericht 92% gewijzigd door MissHobje op 20-02-2010 00:43:25 (spam) ]
  vrijdag 19 februari 2010 @ 11:30:11 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78177189
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef marco-h het volgende:
Ik heb nu al trek in een Domino's Pizza. Een heerlijke pan-pizza Americana!!
Ja lekker, met spam!
pi_78177433
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 11:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ja lekker, met spam!
een spam-pizza
pi_78177633
Word ik hier aan de schandpaal genageld als ik zeg dat ik de bodem van mijn zelfgemaakte pizza altijd uit een pakje maak?

Binnenkort maar weer eens maken en dan post ik een mooie foto
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  vrijdag 19 februari 2010 @ 12:06:32 #254
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78178979
Neuh als ij dat wilt

Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
pi_78179529
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:06 schreef Erasmo het volgende:
Neuh als ij dat wilt

Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
Een pizza maken doe je niet alleen, dat doe je met je gezin en als je tijd hebt. Het maken van een eigen pizza is heerlijk en leuk. Als het mislukt bestel je gewoon

[ Bericht 6% gewijzigd door MissHobje op 20-02-2010 00:42:12 (teveel naam aanhalen) ]
pi_78179568
MissMSX, moet deeg uit een pakje ook rijzen? Zo ja, dan kun je inderdaad net zo goed zelf deeg maken.
pi_78180141
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_78181034
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Nou ja, dan heb je met een pakje iig tijdwinst

Leuk klusje voor een zondagmiddag, misschien?
pi_78181110
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
pi_78181143
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
dat dus.. het zat in mijn kerstpakket vorig jaar, dus nou ja.. he.. maar eens opgemaakt.. bah!
Ja doei.
pi_78182817
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Wat scheelt: ik maak meteen deeg voor acht pizza's en ik stop de bolletjes deeg dan gewoon in de vriezer. Want het kost net zoveel tijd om veel deeg te maken als om weinig deeg te maken.

Bovendien, aan échte tijd kost het maar tien minuten kneden. Bij het rijzen hoef je natuurlijk niet te blijven. Dus iedereen die wel eens drie uur achtereen thuis is en een kwartiertje aan deeg kan besteden kan voor twee maanden pizzadeeg maken, als je elke zaterdag pizza wilt eten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78182900
Ik wist niet dat het in de vriezer kan
Laten ontdooien op kamertemperatuur en dan nog eens doorkneden?
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_78183196
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
pi_78183234
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.

Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!



Let me see you stripped down to the bone
pi_78183370
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:53 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
Ik wel, en het is geen enkel probleem!

Wat ik doe is dit:
- Deeg kneden
- Deeg op een warme plek twee uur laten rijzen
- Deeg nog een dag laten narijzen in de koelkast (goed voor de smaak)
- Deeg in bolletjes verdelen en de vriezer in

Als ik pizza wil eten haal ik 's morgens of 's middags alvast het bolletje uit de vriezer. Laat ik op kamertemperatuur ontdooien, 's avonds gewoon uitrollen/uitduwen tot pizzavorm. Perfecte bodems, doet nauwelijks onder voor vers deeg.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78183694
Ik vries mijn deeg ook in als het gerezen is en dat gaat helemaal prima.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_78183921
Ik vraag me zelfs af of deeg überhaupt nog wel wil rijzen als je het eerst in de vriezer stopt? Pleeg je daarmee geen moord op de gist?

Ik weet het niet hoor - misschien dat de luitjes in het broodbaktopic er meer verstand van hebben.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 19 februari 2010 @ 14:16:32 #268
66083 Platina
78th Element
pi_78184100
-20 zullen de meeste gisten denk ik niet overleven. Al kunnen ze volgens mij wel temperaturen van - 15 aan (indien ze psychrofiel zijn).
  vrijdag 19 februari 2010 @ 14:29:09 #269
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_78184552
ik heb de ervaring dat deeg veel minder rijst als het eenmaal in de vriezer is geweest. Het komt nog wel iets omhoog maar je kan inderdaad beter invriezen na het rijzen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_78207232
hmm nu wil ik ook wel een keer zelf te bodem maken.
Wat is daar het beste recept voor?
En moet het na het rijzen persee in de vriezer?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  vrijdag 19 februari 2010 @ 23:13:50 #271
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78207324
In de op staat een recept. En het hoeft alleen in de vriezer als je meerdere porties tegelijk maakt.
pi_78341162
Dit weekend eens gaan proberen. Bloem heb ik in huis. Alleen nog wat zakje gist kopen en wie een lekkere topping bedenken.
pi_78341330
Ik maak mijn deeg altijd in de broodmachine.
Ging altijd prima tot afgelopen weekend.
Ik heb exact hetzelfde recept gebruikt als de andere keren maar na afloop van het programma (alleen kneden) lag er een slappe hoop deeg op de bodem terwijl normaal gesproken het een mooie stevige bal was.
Het enige wat er anders was, was dat het vrij "oud" bloem was. Ik keek op de verpakking en de houdbaarheidsdatum was 27-02-2010, aanstaand weekend dus.

Zou het daar aan kunnen liggen?
Het lijkt me stug, maar ja... je weet nooit.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 14:11:07 #274
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78343030
Kan zijn dat je gist een dag vrij had

Ik maak het hier ook altijd in de broodbakmachine en dat is echt ideaal, meuk erin, anderhalf uur later heb je een perfect basisdeeg.
pi_78346969
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:54 schreef minilot het volgende:
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.

Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Afgelopen zondag heb ik dit dus ook gemaakt. Lam iets anders gekruid. Geen bladspinazie, maar wel feta en tomatenplakjes erop gedaan.
Alleen wat me dus altijd gebeurd is dat het in het midden veel te nat wordt...
Ik heb de saus 30min laten inkoken. Die was redelijk ingedikt. Alleen toch denk ik dat het door de plakjes tomaat is gekomen.
Dit keer had ik zelfs de bodem los in de oven gedaan voor 5min op 250 graden. Daarna pas belegd en toen weer een 8min op 250graden. Zeker het midden was 1 natte hap...
Iemand een idee waar het door komt en hoe ik dit kan oplossen?
pi_78348612
Ik gok dat je teveel toppings hebt gebruikt. Mijn pizza's waren ook altijd klef en vochtig in het midden, tot ik de hoeveelheid saus en toppings ging halveren.
pi_78350256
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:09:51 #278
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78350325
uit tomatenplakjes de zaadjes en vocht halen helpt ook al een stuk. Zeker omdat je ook saus gebruikt
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:10:39 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78350358
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
pi_78350588
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:17:01 #281
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78350595
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Ik zou eerst even het deeg in de oven doen zodat die het ei niet opzuigt zeg maar.

Doet me trouwens denken aan die gast uit Amerika (volgens mij) die echt ontiegelijk grote/hoge pizza had gemaakt. Met bacon, kaas nog een keer bacon en ook een eitje. Kon jammer genoeg de plaatjes niet meer vinden.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 17:17:06 #282
251588 JuiceJuice
What the fuck is this shit?
pi_78350600
Ik krijg trek in pizza van dit topic
  dinsdag 23 februari 2010 @ 19:23:08 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78355623
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Op een pizzasteen in de oven

Bodem heb ik voorgebakken, daarna tomatensaus, geraspte kaas, brie, banaan en een eitje in het midden
pi_78356531
pizzadeeg gescoord bij appie dan wel heb geen idee waar ik het hier verder kan krijgen.

Maakte normaal al wel pizza's maar dan met gewoon deeg, ben benieuwd naar het verschil.
Heb een pizzasteen maar liet die altijd uit de oven
Nu dus de pizzasteen in de oven en dan de pizza naderhand op bakpapier erop schuiven.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † woensdag 24 februari 2010 @ 13:39:41 #285
91830 MaximusTG
pi_78390615
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
  woensdag 24 februari 2010 @ 13:49:09 #286
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_78391033
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Nice. Ziet er lekker uit!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  woensdag 24 februari 2010 @ 13:56:08 #287
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_78391325
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk ziet het eruit ! Heb van de week een verse pizza in de winkel gekocht. Zelf maken blijft toch het beste.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 1 maart 2010 @ 13:48:34 #288
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_78588915
hee,

ik maak ook vaak zelf pizza, maar het deeg nog steeds uit pakjes zal binnenkort eens zelf proberen.

Ik heb even een andere vraag: ik wilde deze week zelf pizza maken maar door omstandigheden is dat niet doorgegaan ... Nu heb ik dus heel veel ingredienten over. Ik vroeg me dus af: ik heb nu van die kant-en-klaar bodems hier liggen, kan ik die gewoon beleggen en dan "rauw" invriezen (er gaat kaas, ui, paprika, champignon op)? Of kan ik ze beter eerst even in de oven leggen voor het invriezen? Of bijv de champignons eerst bakken voor ik deze op de pizza leg?

Ofwel: Help
  maandag 1 maart 2010 @ 14:00:08 #289
230345 conobram
is neit lam
pi_78589394
Aha precies zo'n oventje hier thuis staan, even een tvptje dus.
  maandag 1 maart 2010 @ 14:51:32 #290
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_78591726
Ah! Bedankt voor dit topic! Zal mij zeker helpen!

Echt bedankt!
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
  maandag 1 maart 2010 @ 16:34:16 #291
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78595944
Maar is 'hoe heter hoe beter' bij pizza echt het geval?

Ik bedoel de oven hé.
pi_78602911
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Zozo ziet er goed uit alleen persoonlijk vind ik hem iets te karig gevuld dan moet je er minstens 2 maken om vol te zitten
pi_78605785
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
  dinsdag 2 maart 2010 @ 08:43:23 #294
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78623856
quote:
Op maandag 1 maart 2010 19:59 schreef Zana het volgende:
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
laagste gleuf en onderin is in mijn beleving hetzelfde
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78623893
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ziet er zeer goed uit!
Het pizzadeeg vd AH is ook prima eetbaar, net als een topping van pesto, champi's, rucola en parmezaanse kaas met hier en daar wat gerookte ham erbij.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_78636839
Hmmmmmmm... heb gisteren een pizza gemaakt met bacon, banaan en avocado (inspiratie uit Zuid Afrika)... yummie... dus bodem met klein beetje grof zeezout bestrooien, dan laagje tomatensaus, dan tomaatjes, basilicum, dunne schijfjes knoflook, mozarella, bacon, banaan, in de oven, en als laatste plakken avocado + zout en peper erover...

[ Bericht 4% gewijzigd door emss op 02-03-2010 14:56:43 ]
  † In Memoriam † donderdag 4 maart 2010 @ 09:43:55 #297
91830 MaximusTG
pi_78719485
@Wooldoor,

Ja klopt, dit is een van de traditionele napolitaanse pizza's, de pizza Margherita. Volgens de Napolitanen bestaan er maar 2 soorten pizza's, de Margherita en de Marinara. Dit was mn eerste test met mn nieuwe deegrecept, dus ik wou het risico niet lopen de pizza te verpesten met te veel en te vochtige toppings.
Heb ondertussen al wat andere pizza's gemaakt, b.v. met salami, ui, paprika en champignons.
Heerlijk!
pi_78720440
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:08 schreef minilot het volgende:
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.
Oven op 250graden voorverwarmd. Pizza op bakpapier gemaakt.
Bakplaat uit de oven. Pizza erop en hoppa erin terug.
het vocht was een heeeeel stuk minder. Beleg was alleen wat karig. Had wel nog saus van de vorige keer uit de vriezer. Had er ham, salami en ui op gedaan. Ja meer hadden we niet in huis

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
pi_78720729
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Ik echt hoogstens drie minuten, maar ik heb nu eenmaal zo'n fijne Bestron.

Als je het probeert in een gewone oven is het heel lastig om tips te geven zóveel hangt af van dikte van je deeg, je hoeveelheid beleg, hoe heet de ondergrond is waar je deeg op terecht komt, en dan zitten er tussen ovens onderling ook nog eens enorme verschillen. Gewoon een kwestie van uitproberen en dus veel pizza eten.
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 4 maart 2010 @ 14:55:31 #300
91830 MaximusTG
pi_78731513
@Drukvout

Zoals minilot ook al zegt, het ligt dus heel erg aan de dikte van je deeg, met de werkwijze die ik nu gebruikt zit de pizza er zo'n 5 minuten in, ook op 250 graden.
Had voor iemand anders een samenvatting gemaakt van mijn werkwijze, misschien heeft iemand er wat aan: http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
Let niet op de ingewikkelde beschrijving van de tomatensaus , dat is een aanpassing van de werkwijze van Jeff Varasanos. Ik snapte eerst niet wat hij deed, maar hij gebruikt gewoon een zeer fijne passeerzeef om het water in de puree en de tomaten uit een blik te vervangen door vers water. Dat deed ik eerst niet, en het smaakte ook prima. Maar nu had ik laatst niet de goedkoopste tomaten in blik van de AH, maar hun huismerk, en die waren een stuk minder lekker, zeer bittere bijsmaak!
Mozzarella + basilicum kan je natuurlijk door van alles vervangen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')