quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
maar 1 vraag: HOE KAN IEMAND DAT OOIT ZO VERKEERD DOEN? echt WTFquote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Verder niks aan doen gewwon laten afbakken...........quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
Blijkbaar zijn er meer sukkels die zoiets geprobeerd hebben:quote:Op vrijdag 8 januari 2010 11:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?
oow wat heb ik moeten lachen om deze foto..quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Veel te veel smurrie op elkaar gestapeld, dat deed ik tot een jaar geleden ook altijd verkeerd. Geloof me, de lekkerste pizza bak je met zo min mogelijk toppings: kaas, tomatensaus, beetje vlees OF vis OF champignons en wat verse basilicum. Moet je deeg wel in orde zijn, anders heb je inderdaad camouflage nodig.quote:
Resultaat:quote:Op maandag 25 januari 2010 14:39 schreef AKnynke het volgende:
ik ga vanavond een pizza namaken die ik in Zimbabwe erg lekker vond. K ben benieuwd of het nu nog zo lekker is, of dat het daar zo lekker was omdat het zo'n luxe was..
Pizza met avocado, kip en feta-kaas. K denk dat ik het een beetje tweak, en de avocado pureer en als basis gebruik, en daarboven op kip in stukjes en feta brokjes. Misschien nog wat mozerella of andere kaas...eens even kijken.
Verder heb ik graag pizza met zelfgeroosterde paprika (roosteren aan het gasfornuis), gemarineerde artisjok (in olie, citroensap, kruiden en knoflook), zwart olijven, ham. helaas geen foto's. Ennuh, ik heb helaas geen oventje die heter kan dan 250....quote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Wat is naast de vorm en het beleg juist het verschil tussen een gewone (italiaanse) en een turkse pizza?quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:34 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
omg!
Wat een topic
Maak zelf wel eens turkse pizza's, maar ga dit zeker proberen!
quote:Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:
[ afbeelding ]
Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:
[ afbeelding ]
Dank je, het is geen hogere wetenschap hoorquote:Op zondag 14 februari 2010 16:12 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.
Gezond?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:08 schreef machutch het volgende:
Ik maak elke vrijdag verse pizza voor mijn zoon en mij zelf. Lekker en gezond. Gewoon op de bodemplaat van een springvorm. Ieder week weer andere ingredienten maar met spek salami ui kaas en tomaat is wel zijn favoriet. Ik hou meer van olijven kaas parika tomaat mais en ham (meestal pittig gemaakt met een vers pepertje)
Zo rete-ongezond is het volgens mij ook niet. Ja, tegenwoordig schijnt kaas weer not-done te zijn.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:
[..]
Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).
Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:33 schreef Winner_Taco het volgende:
Gezond of niet ligt natuurlijk vooral aan wat je erop pleurt.
Een quattro formaggi zal baggervet zijn terwijl een pizza met olijf , kappertjes en een minimale hoeveelheid mozarella vast geen kwaad kan .
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.Ligt er denk ik aan.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zeker in de zomer is een eenvoudige pizza zoals eerder gepost heerlijk.
Olijfjes, beetje deeg,tomatensaus en verse italiaanse kruiden met wat rucola
Zelf gebruik ik liever buffelmozzarella op de pizza . Mits niet overdadig gebruiken is het idd zeker niet slecht.
Helemaal als je verder geen vlees gebruikt zal het met de Kcal wel meevallen toch?When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
Kaas is ook niet slecht, kaas op alles, dat is wel slecht.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:
verder is kaas helemaal niet slecht, pas ineens sinds een paar jaren. ik ga me niet schuldig voelen na een broodje kaas
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:14 schreef Platina het volgende:
Ik ga vanavond zelf pizza maken. Heb een recept van een klasgenoote gekregen. Zit alleen wel erg veel gist in (30 gram op 200 gram bloem). Een klein beetje aanpassen dan maar.
Ik ben benieuwd hoe het deeg er uit komt te zien iig.
Het is inderdaad bakkersgist, dan houd ik het originele recept maar aan!quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Maar dan nog is het heel veel!quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Lag echt in een deuk.quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Wat is er ongezond aan een verse pizza, als er verse ingredienten op zitten, olijf olie veel gezonder dan boter, verse groente, tomaat (verse) , het meest ongezonde is kaas. het deeg is volgens mij ook niet ongezond. Het zout is geen probleem als je alles zelf maakt. Voor mij is een pizza niet ongezond.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:
[..]
Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).
Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.quote:Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.
Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
Ga ik dat eerst eens proberen. En mocht dat zo goed bevallen kan ik altijd nog een pizza steen bestellen om mijn pizza nog lekkerder te maken.quote:Op donderdag 18 februari 2010 13:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.
Als je een echte pizza wilt maken zul je een pizza-oven moeten kopen die temperaturen tot 400 graden aankan. Die pizza-steen is natuurlijk een leuke gadget, maar zo enorm veel voegt het nou ook weer niet toe vind ik persoonlijkquote:Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.
Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
Ja lekker, met spam!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef marco-h het volgende:
Ik heb nu al trek in een Domino's Pizza. Een heerlijke pan-pizza Americana!!
Een pizza maken doe je niet alleen, dat doe je met je gezin en als je tijd hebt. Het maken van een eigen pizza is heerlijk en leuk. Als het mislukt bestel je gewoonquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:06 schreef Erasmo het volgende:
Neuh als ij dat wilt
Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
Nou ja, dan heb je met een pakje iig tijdwinstquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
dat dus.. het zat in mijn kerstpakket vorig jaar, dus nou ja.. he.. maar eens opgemaakt.. bah!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
Wat scheelt: ik maak meteen deeg voor acht pizza's en ik stop de bolletjes deeg dan gewoon in de vriezer. Want het kost net zoveel tijd om veel deeg te maken als om weinig deeg te maken.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Ik wel, en het is geen enkel probleem!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:53 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
Afgelopen zondag heb ik dit dus ook gemaakt. Lam iets anders gekruid. Geen bladspinazie, maar wel feta en tomatenplakjes erop gedaan.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:54 schreef minilot het volgende:
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.
Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Ik zou eerst even het deeg in de oven doen zodat die het ei niet opzuigt zeg maar.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Op een pizzasteen in de ovenquote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Nice. Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk ziet het eruit ! Heb van de week een verse pizza in de winkel gekocht. Zelf maken blijft toch het beste.quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Zozo ziet er goed uit alleen persoonlijk vind ik hem iets te karig gevuld dan moet je er minstens 2 maken om vol te zittenquote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
laagste gleuf en onderin is in mijn beleving hetzelfdequote:Op maandag 1 maart 2010 19:59 schreef Zana het volgende:
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
Ziet er zeer goed uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:08 schreef minilot het volgende:
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Ik echt hoogstens drie minuten, maar ik heb nu eenmaal zo'n fijne Bestron.quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |