abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:05:19 #101
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_72917930
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 21:59 schreef evo87 het volgende:
hmm, zelfgemaakte pizza
mijn eerste poging:

[ afbeelding ]
Nice try. Wat het precies is weet ik niet, maar het ziet er niet eens heel smerig uit...
Was het te knagen?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_72925730
errug lekker, de eerste 2 pizza's waren wel mooi rond, maar die waren erg snel op. Moest er 3 maken, maar er passen er maar 2 in de oven per keer.
Tomatensausje, oesterzwammen, gegrilde paprika, courgete, mozarella, parma ham en pesto.... enne een paar blaadjes verse basilicum.
pi_73151310
Vanmiddag mijn eerste Bestron-pizza gebakken.
Ik denk dat ik iets meer gist door het deeg had moeten doen en in het midden was het niet helemaal gaar, terwijl de bodem toch vrij dun was. Misschien toch nog iets dunner uitrollen.
De onderkant en zijkanten waren wel lekker krokant.
Had 'm net iets te lang laten doorbakken, zodat de kaas iets te donker was.
Maar voor de eerste poging vond ik de pizza goed geslaagd!
Ik had er alleen tomaten/kruidensaus, plakjes olijf en mozzarella op.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73218142
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
pi_73242003
Oh verdomme ik heb nu beretrek in een pizza.
Ik heb me net een Pizzasteen besteld op de duitse ebay.
Kan niet wachten tot hij binnen is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 30 september 2009 @ 15:35:41 #106
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73244601
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 18:56 schreef ArtemisQ het volgende:
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73249263
ik moet het nog steeds een keer doen, pizza maken, dus TVP
Ja doei.
  woensdag 30 september 2009 @ 20:48:45 #108
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73255304
Even een tvp ik maak altijd al zelf de tomatensaus enzo, maar het deeg heb ik nog nooit zelf gemaakt. Heb van iemand van fok hier een receptje gekregen en ga dat binnenkort eens proberen Ben helemaal enthousiast!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73377252
quote:
Op woensdag 30 september 2009 15:35 schreef JeOma het volgende:

[..]

Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Ja, vries het gewoon als klomp of bal in, in een bakje een paar van die bollen (wel apart in van die boterhamzakjes, anders ben ik bang dat ze niet meer van elkaar los te halen zijn). En van te voren rijzen zodat je als je zin hebt in pizza je er zó eentje uit de vriezer kunt trekken, beleggen en in de oven. Ontdooien duurt niet zo lang namelijk, 2 uur ofzo.
  maandag 5 oktober 2009 @ 10:09:22 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73384644
Heeft iemand iegenlijk al geprobeerd bodems in te vriezen nadat je ze gerold hebt?
Anyway, sinds vorige week een nieuwe over, het oude fornuis was de knop van de oven afgebroken, en daardoor lekte daar gas uit...aangezien we nog in een jaar of twee drie willen verhuizen wilde ik niet veel geld uitgeven aan vervanging, dus bij de kringloop een gasfornuis met electrische oven gekocht...met grill!!! (de oude had die dus niet....) Bakt een stuk heter want de deur van die oude sloot niet meer 100%.
Zondag wilde ik piza bakken, maar kon de gist niet vinden, dus in plaats daarvan een zakje bakpoeder gebruikt bij de bloem...rijst voor geen meter dus. Dan maar de bodems papierdun uitgerold, en was nog best lekker! Mrs Fab vroeg zich na de eerste af waarom we eigenlijk gist nodig hebben...en of ze altijd zo dun kunnen qua bodem...hum.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73384843
Ik heb gisteren een pizzabodem in de Bestron gebakken met alleen wat knoflook en kaas erop.
Een soort naan/pizzabrood was het geworden, heerlijk!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73385089
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 11:07 schreef sanger het volgende:
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
pi_73456520
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73542798
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 14:12 schreef minilot het volgende:
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73544285
Ik heb gisteren in de pan van de Bestron een gehaktbrood, of eigenlijk meer een gehakttaart, gebakken.
Ging harstikke goed. Heb de hele pan volgedouwd met aangemaakt gehakt en toen 20 minuutjes gebakken, even laten afkoelen en daarna in punten gesneden.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73619211
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 11:21 schreef minilot het volgende:
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73619526
Ik heb het bij de Hanos gekocht.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  maandag 12 oktober 2009 @ 21:21:25 #118
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73626104
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73634253
Bij de welkoop
http://www.soezie.com/Default.aspx?tabid=1105
En natuurlijk tarwegriesmeel van de dececco of gewoon albert heijn.
3 delen surprima plus op 1 deel tarwegriesmeel.
Erg goedkoop ook nog. Uit deze kombi maak je makkelijk 40 bodems voor 5 euro.
pi_73634637
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 18:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
pi_73634665
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:21 schreef JeOma het volgende:
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Jahaa, maar gewone bloem is niet ideaal, want glutengehalte, gist, etc. </perfectionist>
Let me see you stripped down to the bone
pi_73634765
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:19 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
Aha, oké! Ik vertrouw erop. Bedankt, ik ga erachteraan. Ik hoef er maar een dorp verder voor te fietsen.
Wat voor recept hou jij verder aan?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73660660
Die biergist is best een issue. Gedroogde vind je wel, desnoods bij een bierbrouwdrogisterij.
Hier hebben ze het er ook over:
http://www.pastasite.nl/mb/182.html
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:25:05 #124
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73743060
Ik heb gisteren mijn pizzasteen ontvangen
http://cgi.ebay.de/PIZZAS(...)?hash=item230340c7dd
Zondag ga ik hem proberen icm bbq!
Ik zal een foto posten als de pizza klaar is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 12:37:18 #125
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73745197
Welke salade is lekker om bij de pizza te eten.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_73746124
caprese
Life is too short not to have fun
pi_73746163
Vind je? Dat vind ik juist supersuf, omdat je de meeste van die ingrediënten waarschijnlijk ook al op je pizza hebt liggen

Ik zou een simpele groene salade met vinaigrette doen.
pi_73777374
Zojuist binnengekomen!



Pizzasteen:


Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?

[ Bericht 25% gewijzigd door minilot op 17-10-2009 14:18:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 13:59:28 #129
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73777783
Ah, er zijn 2 rode kruisjes binnengekomen! Die vind ik ook vaak op m'n deurmat.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73777813
foto's doen het hier prima
Ja doei.
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 14:05:08 #131
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73777911
Hier niet. Vaag. Heb 't met Chrome en met IE8 geprobeerd. Shift-F5. Nothing.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73778176
Gefixed!
Zo. Deeg staat nu vier uur op warm plekje te rijzen, en straks nog een nachtje in de koelkast.
Let me see you stripped down to the bone
pi_73778208
Firefox
Ja doei.
pi_73780277
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!

[ afbeelding ]

Pizzasteen:
[ afbeelding ]

Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Dat ding moet ik ook maar eens aanschaffen.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zondag 18 oktober 2009 @ 14:05:29 #135
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73804019
Fijn he die zelf gemaakte pizza's.
Ik zelf gebruik ook type "00" bloem van de hanos.

Ik koop daar 25 kilo zak voor nog geen 23 euro. Ook al zal er mij 12 kilo kapot gaan ben ik nog goed koper uit dan de 2 euro in de winkel.

De saus maak ik ook zelf.
als basis gebruik ik het recept van koken met aschwin


En dan doe ik hem in de oven op een pizzasteen ook van de duitse ebay gehaald.


Op dit moment ben ik ook weer heerlijke saus aan het maken en het deeg is al weer lekker aan het groeien.
pi_73810118
Zojuist op mijn bord:



Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73810471
superpizza!! in 3,5 minuut
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73810715
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:

[ afbeelding ]

Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Ziet er lekker uit.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_73811149
Goed gelukt hoor! Ziet er hartstikke goed uit.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:24:38 #140
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73817802
Hoe ziet jullie deeg er uit na het rijzen. Mijn deeg komt namelijk het eerste uur wel omhoog maar hij zakt na verloop van tijd in.
ook blijft hij plakken aan de theedoek. zal het deeg dan te vochtig zijn?

Mijn deeg lijkt meer een koeievlaai dan een mooie bol zoals je ze ziet bij de pizzaria
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:27:13 #141
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73817915
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:31:44 #142
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73818130
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:27 schreef JeOma het volgende:
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:33:29 #143
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73818199
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:31 schreef Tokkelboer het volgende:

[..]

Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
Nee joh. DIT is een vork:
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:57:25 #144
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73819557
o hmm inderdaad ik zie een pizza met ijzer en geen smilie met ijzer.. dan zal het wel een lepel zijn
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:04:55 #145
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73819998
Oh hahaha, nu zie ik het pas! Zesde keer dat ik die foto bekijk...
Ik zag 'm andersom, dat de steel bovenaan zat zeg maar.

Laat maar. Het is laat. Ofzo.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:07:18 #146
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73820150
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:10:31 #147
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73820392
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:07 schreef Tokkelboer het volgende:
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
Het verschilt nogal eigenlijk. Ik heb het idee dat je hem te vochtig hebt als het als zo'n "koeienvla" blijft plakken aan je handen. Wat ik ook ergens gelezen heb, wat ook wel prettig is, is als je die bol deeg gekneed hebt, de bol aan de buitenkant met olijfolie even rond te smeren. En ik leg die vochtige doe meestal niet echt "tegen het deeg aan", dus no-contact. En tijdens het platslaan van het deeg je handen zelf ook nat houden.

Over het algemeen is het gewoon een mooie luchtige bol als ik na een uurtje die vochtige doek wegtrek. Maar goed, heel soms (meestal als ik haast had) is het ook een koeienvlaai.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73820899
Weet eigenlijk iemand of het italiaanse bloem ook bij de makro verkocht wordt? Ik ben er een keer met iemand geweest maar heb lef niks gevonden en was vergeten het aan iemand daar te vragen.Oh en hoe doen jullie dat met de mozzarella.Ik vind het altijd een natte bende op de pizza.Ook als ik de kaas gesneden een paar uur op het keukendoekje laat liggen.
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:20:54 #149
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73821032
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
pi_73830747
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:20 schreef Tokkelboer het volgende:
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
Welke verhoudingen gebruik je momenteel?
  woensdag 28 oktober 2009 @ 17:36:29 #151
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_74156634
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!

[ afbeelding ]

Pizzasteen:
[ afbeelding ]

Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Waar heb je 'm besteld? Ben er ook al een tijdje benieuwd naar
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_74257824
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:

[ afbeelding ]

Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.
pi_74393935
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 18:44 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.
Heb ik ook.

Mijn Italiaanse collega (met verrukkelijk accent) neemt morgen gedroogde biergist voor me mee, zodat ik een keer 'echte pizza' kan maken. Zit je dan, met je superspeciale bloem en je Bestron-steen, is het nóg niet goed! Hoera voor kooksnobisme! Ik ben benieuwd.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 4 november 2009 @ 19:55:42 #154
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_74396832
ik heb ook een bestron oven gekocht ben benieuwd
aka. De statman
  donderdag 5 november 2009 @ 16:48:23 #155
3869 David
Drum the drums
pi_74424720
morgen weer pizza met onze houtoven!
  zondag 15 november 2009 @ 08:54:41 #156
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_74713295
tvp

Even kijken of ik vandaag zo'n steen op de kop kan tikken.
  zondag 15 november 2009 @ 09:17:38 #157
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_74713435
tvp
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_74813334
Vanavond weer pizza maken (wordt de 2e keer dat ik dit doe)
Zit er over te denken om zelf de saus te maken. Iemand een goed recept? Had de vorige keer Wyko pizzasaus van de bakkerij meegenomen, die was lekker (pittig)!
pi_74825010
Pizza was erg lekker, alleen vergeten een foto te maken
Bodem nog via een pak meel van koopmans (randen ingesmeerd met olie + knoflook). Saus via dit recept op smulweb.nl
Verder zat er het volgende op: kaas, champignons, ananas, ham, salami en uitjes(in de saus). Een lekkere, niet tè harde, bodem. Oja ook nog verschillende kruiden; pizza kruiden, oregano, italiaanse kruiden.
pi_74825135
dit moet ik ook nog steeds een keer doen.. lijkt me iets voor een druilerige zondag.. zal het op het ideeënbord zetten
Ja doei.
  woensdag 18 november 2009 @ 23:02:51 #161
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_74835784
quote:
Op woensdag 18 november 2009 13:05 schreef GuitarJJ het volgende:
Vanavond weer pizza maken (wordt de 2e keer dat ik dit doe)
Zit er over te denken om zelf de saus te maken. Iemand een goed recept? Had de vorige keer Wyko pizzasaus van de bakkerij meegenomen, die was lekker (pittig)!
Tot nu toe de lekkerste hier:

- hele bol knoflook
- 2 uien
- salie, rozemarijn, tijm, oregano (allemaal vers natuurlijk)
- plens goede rode wijn
- kilo tomaten
- veel olijfolie
- theelepel suiker
- peper en zout


uien aanfruiten in de olijfolie, fijngehakte knoflook erbij, dan de fijngehakte kruiden.
Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij en daarna de rest van de ingrediënten. Aan de kook brengen en dan zo lang mogelijk op een heel laag vuurtje laten pruttelen. Ik doe altijd iets van 6 uur.

Daarna staafmixen en tot gewenste dikte inkoken.

Ik maak vaak grote hoeveelheden en vries het dan in kleine porties in. Zo heb je altijd de lekkerste tomatensaus paraat voor allerhande culinaire probeersels. Een flinke lepel van deze saus maakt in principe alles lekker
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_75382184
Waar zijn de pizzastenen nog redelijk betaalbaar? Ik wil er eentje kopen, maar ik vind ze zo duur...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_75388986
tevepee
  maandag 7 december 2009 @ 22:51:13 #164
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_75393159
oooh, ik krijg van de week mijn bestron oven!
aka. De statman
pi_75395557
quote:
Op maandag 7 december 2009 22:51 schreef Biskwie het volgende:
oooh, ik krijg van de week mijn bestron oven!
Hoeraa!
Alvast veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds heel erg mee in mijn nopjes, al gebruik ik 'm niet alleen voor pizza. Ik bak er minstens zoveel naanbroodjes in!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2009 @ 00:10:49 #166
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_75395940
quote:
Op maandag 7 december 2009 23:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Hoeraa!
Alvast veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds heel erg mee in mijn nopjes, al gebruik ik 'm niet alleen voor pizza. Ik bak er minstens zoveel naanbroodjes in!
ooooh, lekker... laat de tips maar komen
aka. De statman
pi_75396089
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 00:10 schreef Biskwie het volgende:

[..]

ooooh, lekker... laat de tips maar komen
Ik gebruik al twee maanden dit recept voor naanbrood: linkje

Meestal voeg ik nog zaken als geroosterde knoflook, venkelzaad, koriander of kerrie toe aan het deeg. Je kunt er eigenlijk alles instoppen.

Brokje deeg uitrollen tot druppelvorm, drie minuten op de hoogte stand in de Bestron en klaar. Het is echt ongeloofelijk zacht en luchtig naanbrood, duizend keer beter en lekkerder dan die uit de supermarkt. En in een gewone oven krijg je ze nooit zo goed!

Meestal kneed ik op vrijdagavond een boel deeg, dat laat ik dan anderhalf uur rijzen en dan gaat het de koelkast in. Kan ik het hele weekend vervolgens steeds een stukje van het deeg afplukken om naan mee te bakken! Die Bestron is in vijf minuten op temperatuur, dus zo klaar.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75477921
een heus verhaal van het pizzafront

robuust gaat pizza maken, en bij gebrek aan tipo 00, heb ik kristalbloem gehaald uit de super, instantgist, you know the drill.

uiteraard vergeet robuust een cruciaal element: de pizzasaus dus ma en broer helpen met snijden van ingredienten, ik zet de oven op zn hoogste stand (dat ding gaat tot 250, en daarna staat er 1 streepje tot en met 3 streepjes. Die moet ik hebben! )

kom ik terug van de supermarkt, consternatie! blijkt dat de keuken blauw stond, en de rookmelder had ook van zich laten horen
waarom staat zo'n optie in hemelsnaam op zo'n oven, als ie t niet aankan? (oven is vies?)

dus ik terugschroeven naar 180 graden (ja, zo bakt me ma altijd pizza, en dat werkt, dus) deeg uitrollen, saus drop, meuk drop en hoppa in de oven.

of ik voortaan de pizza maak, want mams gaat het niet meer doen

oftewel, hij was LEKKER! deeg doet wonderen! me ma gebruikte altijd die kant en klare koopmans meuk, which is bagger :p

dus, een vraag, met zo'n hoge ovenstand, wordt de boel dan wel gaar? (wij houden van die amerikaanse bodems )
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zaterdag 12 december 2009 @ 14:47:13 #169
3869 David
Drum the drums
pi_75548952
de 'sleutel' tot een krokante bodem is de bodem te kunnen storten op een hete plaat of steen die al warm is IN de oven. Als je dit niet doet bestaat de kans dat, als je op een hoge temperatuur bakt, je bodem nog wak als je toppings al gaar zijn.

zo'n pizzasteen is dan ook een aanrader denk ik, ik doe het in een echte steenoven, wat naturlijk hetzelfde principe is, alleen dan nog beter
pi_75696598
terugvindpizza
  donderdag 31 december 2009 @ 16:31:30 #171
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_76269173
goed, het heeft even geduurd .... het deeg is nu lekker aan het rijzen, over een uurtje ga ik hem rollen
aka. De statman
  donderdag 31 december 2009 @ 16:44:19 #172
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76269651
quote:
Op donderdag 31 december 2009 16:31 schreef Biskwie het volgende:
goed, het heeft even geduurd .... het deeg is nu lekker aan het rijzen, over een uurtje ga ik hem rollen
Lekkerr!

Ik ga nieuwjaarsdag lekker pizza maken
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76288940
Oeh, ik ook! Maar meer vanwege het 'Oja, de winkels zijn vandaag gesloten, wat heb ik in huis". Pizzadeeg heb ik nog in de vriezer liggen, en ik denk met tomatensaus, diepvriesspinazie (gewoon ontdooien en erop leggen werkt wel denk ik), kaas en cherrytomaatjes (tenminste, die heb ik nog voor zover ik t me kan herinneren!).

Heb er nu al zin in! Waarmee gaan jullie ze beleggen?
  vrijdag 1 januari 2010 @ 13:13:25 #174
177711 ThunderBitch
"You know I Can"
pi_76288996
tvp
[b]"It's me Bitches..!!! "[/b]
*********************************************************************
[b]Every Need Has An Ego To Feed[/b]..............
pi_76289272
ik gok dat SHE hier met een kloon heeft gepost.
pi_76302055
Ik heb nu een lekkere vispizza in de oven staan
De bodem is uit een pakje, de saus is wel zelf gemaakt. Er zitten verschillende soorten visjes en kazen op. Lekker!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_76378185
tvp
  zondag 3 januari 2010 @ 22:26:34 #178
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76379528
wat is er zo geweldig aan die bestron oven? Hij kan hoger ofzo? Wat is eigenlijk de ideale pizzabaktemperatuur?

Ik krijg mijn pizzabodems nog steeds niet perfect namelijk... wel krokant, maar meestal net iets te krokant en niet luchtig genoeg

[ Bericht 10% gewijzigd door -Mellow- op 03-01-2010 22:39:38 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_76380353
Ik ga binnenkort ook een poging wagen, moet het topic nog even nalezen voor verschillende tips.

TVP
pi_76401271
quote:
Op zondag 3 januari 2010 22:26 schreef -Mellow- het volgende:
wat is er zo geweldig aan die bestron oven? Hij kan hoger ofzo? Wat is eigenlijk de ideale pizzabaktemperatuur?

Ik krijg mijn pizzabodems nog steeds niet perfect namelijk... wel krokant, maar meestal net iets te krokant en niet luchtig genoeg
Er zit een pizzasteen in en de temperatuur gaat tot 450 graden, waardoor je pizza in een kleine 4 minuten knapperigen toch ook nog zacht is.

Ik ben verliefd op de bestron!
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:00:25 #181
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_76475813
Kan je voor het deeg ook harde tarwebloem gebruiken ?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:26:18 #182
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76476980
quote:
Op maandag 4 januari 2010 15:55 schreef Quispi het volgende:

[..]

Er zit een pizzasteen in en de temperatuur gaat tot 450 graden, waardoor je pizza in een kleine 4 minuten knapperigen toch ook nog zacht is.

Ik ben verliefd op de bestron!
hmm.... ik heb geen ruimte meer in de keuken
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 6 januari 2010 @ 14:43:27 #183
79966 dekilo
Stam is ok
pi_76482678
Ik heb een pizzasteen aangeschaft maar merk geen verschil in een pizza op de steen of zo in de oven.
Bodem blijft even knapperig en luchtig.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 6 januari 2010 @ 16:04:16 #184
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_76485923
Hoe lang moet een pizza gemiddeld in de oven ?
Ik heb alles voor het deeg gehaald zoals in de OP en verder salami, chorizo, mozzarella en losse strooikaas en natuurlijk pizzasaus.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_76486158
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:04 schreef Lief-visje het volgende:
Hoe lang moet een pizza gemiddeld in de oven ?
Ik heb alles voor het deeg gehaald zoals in de OP en verder salami, chorizo, mozzarella en losse strooikaas en natuurlijk pizzasaus.
quote:
5) Nu nog beleggen en la pizza kan in 12 minuten op 275 graden worden afgebakken.
http://www.italie.nl/Zelf+pizza+maken/3365/default.html

Het is ook afhankelijk van de oven.
  woensdag 6 januari 2010 @ 16:13:53 #186
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_76486368
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:09 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

[..]


[..]

http://www.italie.nl/Zelf+pizza+maken/3365/default.html

Het is ook afhankelijk van de oven.
Super, bedankt !!
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_76486570
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:13 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Super, bedankt !!
Probeer in ieder geval op de hoogste temperatuur te bakken.

En de bodem niet al te dik maken.
  woensdag 6 januari 2010 @ 16:17:50 #188
62913 Blik
The one and Only!
pi_76486576
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:04 schreef Lief-visje het volgende:
Hoe lang moet een pizza gemiddeld in de oven ?
Ik heb alles voor het deeg gehaald zoals in de OP en verder salami, chorizo, mozzarella en losse strooikaas en natuurlijk pizzasaus.
In ieder geval zo heet mogelijk, en dan daarop de tijd aanpassen. Een beetje pizzaoven wordt ook 300 - 400 graden.
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:27:34 #189
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_76495248
Zo mijn eerste pizza gemaakt

na dat ik het deeg 30 min heb laten rijzen heb ik de tomatensaus erop gedaan. Toen 10 minuten in de oven daarna alle ingrediènten erop en toen nog een keer 10 minuten in de oven.

Zie hieronder het resultaat:


nu alleen de mozarella nog


en nu in de oven!

en het eind resultaat :
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_76495586
omg!
Wat een topic

Maak zelf wel eens turkse pizza's, maar ga dit zeker proberen!
If I don't make it in heaven I'll run shit in Hades
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 20:02:14 #191
43556 miss_dynastie
pi_76496885
Een tijdje geen pizza's gemaakt omdat ik niet zo'n fan was van de bodem, daarom nu een pizzasteen, ben benieuwd of het beter gaat
pi_76525091
@ Lief Visje: wat een leuke vorm! Heb je pizza gebakken voor je vriend?

Ik heb gisteren de Bestron pizza oven besteld, hoop dat ie er snel is, want ik heb wel zin in eigengemaakte pizza! Pizza's uit onze heteluchtoven gaan wel, maar meestal is de korst te hard en de groente een beetje verbrand.
  donderdag 7 januari 2010 @ 17:55:16 #193
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_76530229
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 15:36 schreef Harriemiepje het volgende:
@ Lief Visje: wat een leuke vorm! Heb je pizza gebakken voor je vriend?

Ik heb gisteren de Bestron pizza oven besteld, hoop dat ie er snel is, want ik heb wel zin in eigengemaakte pizza! Pizza's uit onze heteluchtoven gaan wel, maar meestal is de korst te hard en de groente een beetje verbrand.
Haha had ik maar een vriend had hij vast leuk gevonden.
De vorm zat in een kerstpakket van 2 jaar terug. Maar was nog nooit gebruikt. Op de achterkant staat heel groot I love Pizza !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_76533006
Gisteren weer op 3 heerlijke pizza's getracteerd.
Gemaakt met mijn G3 Ferrari oven:



Recept:
- 300gr water
- 500gr biol. meel
- 50gr zuurdesem
- 20gr
- grammetje gewone gist

Courtesy of http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm

Zo'n 10 jr lang bak ik al pizza's, maar heb nooit die authentieke smaak ervaren zoals in enkele pizzaria's of in Rome (Dar Pietro).

Het enige wat ik wist om een smaakvolle pizza te maken was hoge temperatuur. De hoge temp. zou dan de smaak van het deeg en de topping vergroten, dus de combi-magnetron en later de oven gingen op de max.
Wat mij elke keer teleurstelde was de smaak van het deeg; de bodem bleef gewoon smaken naar brood. Wat voor variaties ik ook probeerde met de saus of de deegingredienten (gist van de bakker enz.) de broodsmaak bleef aanwezig.

Zelfs met mijn G3 oven bleef dat het geval: de bodem werd goed, maar de broodsmaak bleef.
Uiteindelijk op Jeff Varasano gestuit en nu eindelijk pizza's met karakter

Wie bereidt nog meer pizza's met zuurdesem of de kneedtechnieken van Jeff?
pi_76534185
volgens mij is het een beetje misgegaan

pi_76534516
Wat smerig zeg, nooit aan gedacht om een bakplaat eronder te zetten?
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_76536532
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Asskicker14 het volgende:
Wat smerig zeg, nooit aan gedacht om een bakplaat eronder te zetten?
ja nu wel
  donderdag 7 januari 2010 @ 21:55:33 #198
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_76540908
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
My mama didn't raise no fool
pi_76541826
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan

[ afbeelding ]
Veel plezier met schoonmaken.
  † In Memoriam † donderdag 7 januari 2010 @ 22:29:37 #200
43556 miss_dynastie
pi_76542954
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')