Nice try. Wat het precies is weet ik niet, maar het ziet er niet eens heel smerig uit...quote:Op zaterdag 19 september 2009 21:59 schreef evo87 het volgende:
hmm, zelfgemaakte pizza![]()
mijn eerste poging:
[ afbeelding ]
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?quote:Op dinsdag 29 september 2009 18:56 schreef ArtemisQ het volgende:
Simpel = beter meestal!
Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas![]()
Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
Ja, vries het gewoon als klomp of bal in, in een bakje een paar van die bollen (wel apart in van die boterhamzakjes, anders ben ik bang dat ze niet meer van elkaar los te halen zijn). En van te voren rijzen zodat je als je zin hebt in pizza je er zó eentje uit de vriezer kunt trekken, beleggen en in de oven. Ontdooien duurt niet zo lang namelijk, 2 uur ofzo.quote:Op woensdag 30 september 2009 15:35 schreef JeOma het volgende:
[..]
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
quote:Op zondag 16 augustus 2009 11:07 schreef sanger het volgende:
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!quote:Op woensdag 7 oktober 2009 14:12 schreef minilot het volgende:
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.
Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Onze Jumbo heeft het niet.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 11:21 schreef minilot het volgende:
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.quote:Op maandag 12 oktober 2009 18:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Onze Jumbo heeft het niet.![]()
Waar halen jullie je pizzabloem?
Jahaa, maar gewone bloem is niet ideaal, want glutengehalte, gist, etc. </perfectionist>quote:Op maandag 12 oktober 2009 21:21 schreef JeOma het volgende:
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Aha, oké! Ik vertrouw erop. Bedankt, ik ga erachteraan. Ik hoef er maar een dorp verder voor te fietsen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:19 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
Dat ding moet ik ook maar eens aanschaffen.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!
[ afbeelding ]
Pizzasteen:
[ afbeelding ]
Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:
[ afbeelding ]
Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!![]()
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.quote:Op zondag 18 oktober 2009 20:27 schreef JeOma het volgende:
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Nee joh. DIT is een vork:quote:Op zondag 18 oktober 2009 20:31 schreef Tokkelboer het volgende:
[..]
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
Het verschilt nogal eigenlijk. Ik heb het idee dat je hem te vochtig hebt als het als zo'n "koeienvla" blijft plakken aan je handen. Wat ik ook ergens gelezen heb, wat ook wel prettig is, is als je die bol deeg gekneed hebt, de bol aan de buitenkant met olijfolie even rond te smeren. En ik leg die vochtige doe meestal niet echt "tegen het deeg aan", dus no-contact. En tijdens het platslaan van het deeg je handen zelf ook nat houden.quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:07 schreef Tokkelboer het volgende:
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
Welke verhoudingen gebruik je momenteel?quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:20 schreef Tokkelboer het volgende:
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |