abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:05:19 #101
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_72917930
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 21:59 schreef evo87 het volgende:
hmm, zelfgemaakte pizza
mijn eerste poging:

[ afbeelding ]
Nice try. Wat het precies is weet ik niet, maar het ziet er niet eens heel smerig uit...
Was het te knagen?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_72925730
errug lekker, de eerste 2 pizza's waren wel mooi rond, maar die waren erg snel op. Moest er 3 maken, maar er passen er maar 2 in de oven per keer.
Tomatensausje, oesterzwammen, gegrilde paprika, courgete, mozarella, parma ham en pesto.... enne een paar blaadjes verse basilicum.
pi_73151310
Vanmiddag mijn eerste Bestron-pizza gebakken.
Ik denk dat ik iets meer gist door het deeg had moeten doen en in het midden was het niet helemaal gaar, terwijl de bodem toch vrij dun was. Misschien toch nog iets dunner uitrollen.
De onderkant en zijkanten waren wel lekker krokant.
Had 'm net iets te lang laten doorbakken, zodat de kaas iets te donker was.
Maar voor de eerste poging vond ik de pizza goed geslaagd!
Ik had er alleen tomaten/kruidensaus, plakjes olijf en mozzarella op.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73218142
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
pi_73242003
Oh verdomme ik heb nu beretrek in een pizza.
Ik heb me net een Pizzasteen besteld op de duitse ebay.
Kan niet wachten tot hij binnen is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 30 september 2009 @ 15:35:41 #106
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73244601
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 18:56 schreef ArtemisQ het volgende:
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73249263
ik moet het nog steeds een keer doen, pizza maken, dus TVP
Ja doei.
  woensdag 30 september 2009 @ 20:48:45 #108
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73255304
Even een tvp ik maak altijd al zelf de tomatensaus enzo, maar het deeg heb ik nog nooit zelf gemaakt. Heb van iemand van fok hier een receptje gekregen en ga dat binnenkort eens proberen Ben helemaal enthousiast!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73377252
quote:
Op woensdag 30 september 2009 15:35 schreef JeOma het volgende:

[..]

Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Ja, vries het gewoon als klomp of bal in, in een bakje een paar van die bollen (wel apart in van die boterhamzakjes, anders ben ik bang dat ze niet meer van elkaar los te halen zijn). En van te voren rijzen zodat je als je zin hebt in pizza je er zó eentje uit de vriezer kunt trekken, beleggen en in de oven. Ontdooien duurt niet zo lang namelijk, 2 uur ofzo.
  maandag 5 oktober 2009 @ 10:09:22 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73384644
Heeft iemand iegenlijk al geprobeerd bodems in te vriezen nadat je ze gerold hebt?
Anyway, sinds vorige week een nieuwe over, het oude fornuis was de knop van de oven afgebroken, en daardoor lekte daar gas uit...aangezien we nog in een jaar of twee drie willen verhuizen wilde ik niet veel geld uitgeven aan vervanging, dus bij de kringloop een gasfornuis met electrische oven gekocht...met grill!!! (de oude had die dus niet....) Bakt een stuk heter want de deur van die oude sloot niet meer 100%.
Zondag wilde ik piza bakken, maar kon de gist niet vinden, dus in plaats daarvan een zakje bakpoeder gebruikt bij de bloem...rijst voor geen meter dus. Dan maar de bodems papierdun uitgerold, en was nog best lekker! Mrs Fab vroeg zich na de eerste af waarom we eigenlijk gist nodig hebben...en of ze altijd zo dun kunnen qua bodem...hum.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73384843
Ik heb gisteren een pizzabodem in de Bestron gebakken met alleen wat knoflook en kaas erop.
Een soort naan/pizzabrood was het geworden, heerlijk!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73385089
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 11:07 schreef sanger het volgende:
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
pi_73456520
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73542798
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 14:12 schreef minilot het volgende:
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73544285
Ik heb gisteren in de pan van de Bestron een gehaktbrood, of eigenlijk meer een gehakttaart, gebakken.
Ging harstikke goed. Heb de hele pan volgedouwd met aangemaakt gehakt en toen 20 minuutjes gebakken, even laten afkoelen en daarna in punten gesneden.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73619211
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 11:21 schreef minilot het volgende:
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73619526
Ik heb het bij de Hanos gekocht.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  maandag 12 oktober 2009 @ 21:21:25 #118
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73626104
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73634253
Bij de welkoop
http://www.soezie.com/Default.aspx?tabid=1105
En natuurlijk tarwegriesmeel van de dececco of gewoon albert heijn.
3 delen surprima plus op 1 deel tarwegriesmeel.
Erg goedkoop ook nog. Uit deze kombi maak je makkelijk 40 bodems voor 5 euro.
pi_73634637
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 18:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
pi_73634665
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:21 schreef JeOma het volgende:
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Jahaa, maar gewone bloem is niet ideaal, want glutengehalte, gist, etc. </perfectionist>
Let me see you stripped down to the bone
pi_73634765
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:19 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
Aha, oké! Ik vertrouw erop. Bedankt, ik ga erachteraan. Ik hoef er maar een dorp verder voor te fietsen.
Wat voor recept hou jij verder aan?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73660660
Die biergist is best een issue. Gedroogde vind je wel, desnoods bij een bierbrouwdrogisterij.
Hier hebben ze het er ook over:
http://www.pastasite.nl/mb/182.html
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:25:05 #124
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73743060
Ik heb gisteren mijn pizzasteen ontvangen
http://cgi.ebay.de/PIZZAS(...)?hash=item230340c7dd
Zondag ga ik hem proberen icm bbq!
Ik zal een foto posten als de pizza klaar is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 12:37:18 #125
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73745197
Welke salade is lekker om bij de pizza te eten.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_73746124
caprese
Life is too short not to have fun
pi_73746163
Vind je? Dat vind ik juist supersuf, omdat je de meeste van die ingrediënten waarschijnlijk ook al op je pizza hebt liggen

Ik zou een simpele groene salade met vinaigrette doen.
pi_73777374
Zojuist binnengekomen!



Pizzasteen:


Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?

[ Bericht 25% gewijzigd door minilot op 17-10-2009 14:18:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 13:59:28 #129
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73777783
Ah, er zijn 2 rode kruisjes binnengekomen! Die vind ik ook vaak op m'n deurmat.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73777813
foto's doen het hier prima
Ja doei.
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 14:05:08 #131
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73777911
Hier niet. Vaag. Heb 't met Chrome en met IE8 geprobeerd. Shift-F5. Nothing.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73778176
Gefixed!
Zo. Deeg staat nu vier uur op warm plekje te rijzen, en straks nog een nachtje in de koelkast.
Let me see you stripped down to the bone
pi_73778208
Firefox
Ja doei.
pi_73780277
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!

[ afbeelding ]

Pizzasteen:
[ afbeelding ]

Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Dat ding moet ik ook maar eens aanschaffen.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zondag 18 oktober 2009 @ 14:05:29 #135
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73804019
Fijn he die zelf gemaakte pizza's.
Ik zelf gebruik ook type "00" bloem van de hanos.

Ik koop daar 25 kilo zak voor nog geen 23 euro. Ook al zal er mij 12 kilo kapot gaan ben ik nog goed koper uit dan de 2 euro in de winkel.

De saus maak ik ook zelf.
als basis gebruik ik het recept van koken met aschwin


En dan doe ik hem in de oven op een pizzasteen ook van de duitse ebay gehaald.


Op dit moment ben ik ook weer heerlijke saus aan het maken en het deeg is al weer lekker aan het groeien.
pi_73810118
Zojuist op mijn bord:



Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73810471
superpizza!! in 3,5 minuut
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73810715
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:

[ afbeelding ]

Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Ziet er lekker uit.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_73811149
Goed gelukt hoor! Ziet er hartstikke goed uit.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:24:38 #140
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73817802
Hoe ziet jullie deeg er uit na het rijzen. Mijn deeg komt namelijk het eerste uur wel omhoog maar hij zakt na verloop van tijd in.
ook blijft hij plakken aan de theedoek. zal het deeg dan te vochtig zijn?

Mijn deeg lijkt meer een koeievlaai dan een mooie bol zoals je ze ziet bij de pizzaria
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:27:13 #141
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73817915
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:31:44 #142
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73818130
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:27 schreef JeOma het volgende:
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:33:29 #143
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73818199
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:31 schreef Tokkelboer het volgende:

[..]

Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
Nee joh. DIT is een vork:
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:57:25 #144
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73819557
o hmm inderdaad ik zie een pizza met ijzer en geen smilie met ijzer.. dan zal het wel een lepel zijn
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:04:55 #145
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73819998
Oh hahaha, nu zie ik het pas! Zesde keer dat ik die foto bekijk...
Ik zag 'm andersom, dat de steel bovenaan zat zeg maar.

Laat maar. Het is laat. Ofzo.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:07:18 #146
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73820150
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:10:31 #147
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73820392
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:07 schreef Tokkelboer het volgende:
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
Het verschilt nogal eigenlijk. Ik heb het idee dat je hem te vochtig hebt als het als zo'n "koeienvla" blijft plakken aan je handen. Wat ik ook ergens gelezen heb, wat ook wel prettig is, is als je die bol deeg gekneed hebt, de bol aan de buitenkant met olijfolie even rond te smeren. En ik leg die vochtige doe meestal niet echt "tegen het deeg aan", dus no-contact. En tijdens het platslaan van het deeg je handen zelf ook nat houden.

Over het algemeen is het gewoon een mooie luchtige bol als ik na een uurtje die vochtige doek wegtrek. Maar goed, heel soms (meestal als ik haast had) is het ook een koeienvlaai.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73820899
Weet eigenlijk iemand of het italiaanse bloem ook bij de makro verkocht wordt? Ik ben er een keer met iemand geweest maar heb lef niks gevonden en was vergeten het aan iemand daar te vragen.Oh en hoe doen jullie dat met de mozzarella.Ik vind het altijd een natte bende op de pizza.Ook als ik de kaas gesneden een paar uur op het keukendoekje laat liggen.
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:20:54 #149
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73821032
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
pi_73830747
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:20 schreef Tokkelboer het volgende:
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
Welke verhoudingen gebruik je momenteel?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')