Ik heb dit topic ook al 30 keer doorgestuurd naar mijn manquote:Op zondag 15 mei 2022 16:01 schreef Viv het volgende:
@:evenstar , zie OP
(Hij vraagt al 10+ jaar steeds weer hoeveel gram meel etc.)
quote:Op zondag 29 mei 2022 19:30 schreef Redcoon het volgende:
Het is alweer heel lang geleden dat ik hier wat hen gepost. De hobby heeft heel lang op non-actief gestaan. Ondertussen van appartement naar volwassen rijtjeshuis en is er dus ruimte voor een kleine Ooni pizzaoven.
Moet alles weer overnieuw leren. Maar dit is stukken leuker dan met een pizzasteen.
'1 hour Pizza dough', wat tomaten uit blik met zout en olijfolie en wat mozzarella en basilicum.
[ afbeelding ]
Wat kan beter? ALLES! Maar het is leuk om hier weer mee bezig te zijn.
Snap ik, dat was voor mij lang een drempel.quote:Op zondag 29 mei 2022 19:44 schreef Molo het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit hoor!
Stiekem altijd jaloers als ik Ooni's voorbij zie komen, maar weet rationeel ook wel dat ik het echt niet vaak genoeg zou gebruiken
Foto's en verhalen volgen zijn en blijven wel altijd tof
Heb je die houtoven zelf gebouwd? Of kun je zoiets ook K&K bestellen?quote:Op zaterdag 28 mei 2022 22:00 schreef fietsie het volgende:
@:JFlip , zo:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ofwel bij de Marktkauf in Meppen landde er twee rollen K&K pizzadeeg in ons karretje, en die hebben we vandaag maar eens geprobeerd. De houtoven was door alle beslommeringen van de afgelopen twee jaar al heel lang niet meer aangeweest, dus ik heb hem laaaangzaam warm gestookt en toen opgejaagd tot ver over de 700 graden vanmiddag..
@Viv deze komt hier vandaan: https://wijnvat.nl/pizzaovensquote:Op zondag 29 mei 2022 20:52 schreef Viv het volgende:
[..]
Heb je die houtoven zelf gebouwd? Of kun je zoiets ook K&K bestellen?
De vriezer zit propvol, dat gaat hem echt niet worden. De koelkast zit ook wel zo goed als vol eigenlijk. Ik heb nog wel een oude koelkast die ik een dagje aan kan zetten.quote:Op donderdag 23 juni 2022 09:10 schreef fietsie het volgende:
Ik doe dat gewoon de dag er voor allemaal, en kiep de bollen dan in de vriezer op een dienbladje
Nicequote:Op woensdag 6 juli 2022 11:44 schreef Redcoon het volgende:
Nieuwe poging om pizza te maken en het gaat al een stuk beter. Deze keer meteen een vuurdoop voor de hele familie. 1,5 kilo deeg gemaakt. Dat was effe afzien.
Resultaat mag er wezen, vind ik. Af en toe nog wat verbrand hier en daar, maar dat is des te meer reden om door te blijven eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thanks!quote:
Ik zou dit (zonder de rucola, die mag je houden) zo in mijn mik schuiven jonguhquote:Op woensdag 6 juli 2022 11:44 schreef Redcoon het volgende:
Nieuwe poging om pizza te maken en het gaat al een stuk beter. Deze keer meteen een vuurdoop voor de hele familie. 1,5 kilo deeg gemaakt. Dat was effe afzien.
Resultaat mag er wezen, vind ik. Af en toe nog wat verbrand hier en daar, maar dat is des te meer reden om door te blijven eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
SPOILER: Is ie wel gaar, of soms verbrand?!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
Dik prima hoorquote:Op donderdag 28 juli 2022 19:30 schreef fietsie het volgende:
OK, en nog eentje voor mezelf om het af te leren.
[ afbeelding ]
Dank! Nog eentje dan, om het af te leren. Sorry, rukfoto. Geen tijd gehad om zelf een foto te maken.quote:Op donderdag 28 juli 2022 18:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zou dit (zonder de rucola, die mag je houden) zo in mijn mik schuiven jonguh
Ja, een pizzasteen is hierin wel heel nodig, dat hele ding is van blik dus de warmte vliegt eruit - alleen die steen houdt het een beetje vast als je het deurtje even open hebt om pizza in/uit te schuivenquote:Op maandag 15 augustus 2022 20:58 schreef Molo het volgende:
Ziet er top uit!
Heb je een pizzasteen in de Ooni liggen of hoeft dat niet?
En deegje, hoe lang lagen rijzen? En daarmee uitgerold of uitgerekt met de handen?
Top gelukt iig aan de foto's te zien
Dank!quote:Op maandag 15 augustus 2022 21:07 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, een pizzasteen is hierin wel heel nodig, dat hele ding is van blik dus de warmte vliegt eruit - alleen die steen houdt het een beetje vast als je het deurtje even open hebt om pizza in/uit te schuiven
Deeg is pakkie an van mijn lief - hij zegt dat het een uurtje of 2 rijzen, dan opbollen, dan nog 2 uur. Van gewone normale bloem. Uitgerekt met de hand (zachtjes geklopt eigenlijk meer, gewone bloem dus niet supersterk deeg).
De pellets waren na deze stookbeurt wel bijna op, dus nieuwe besteld en dan ook gelijk 2 kilo echte type 00-pizzabloem meebesteld. Voor de volgende keer.
Welkoop heeft een Ooni in de aanbieding trouwens, een andere dan ik heb maar ook een leuk speleding.
quote:Op maandag 15 augustus 2022 21:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank!
Ik blijf er toch naar loeren, met pellets dan. Wel leuk verjaardagscadeau voor Koos en dan indirect ook voor mijzelf
Welke kaas gebruiken jullie en laat je die uitlekken van tevoren?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En wat snippers handgeschaafde Parmezaan. Dat dan weer wel.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
quote:Op maandag 15 augustus 2022 21:33 schreef sigme het volgende:
[..]Die is wel droger dus werkt vaak makkelijker op pizzaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En wat snippers handgeschaafde Parmezaan. Dat dan weer wel.
Fyra 12 besteld net
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
quote:
Heb nog een pak ongebruikte 00 bloem liggen die op moet. Is prima excuus toch om te gaan oefenen en te vergelijken met de huis tuin en keukenbloemquote:Op maandag 15 augustus 2022 21:43 schreef sigme het volgende:
[..]![]()
![]()
Wat leuk voor Koos! En de kleine wolveneter
Een heatgun heeft een handvat zodat je met je hand zeer veilig ver weg zit van de hitte die je gebruikt. Daarnaast blaas je in de pan die op je fornuis staat recht naar beneden. Niks aan de hand dus. En dit is natuurlijk ook geen bereiding voor amateurs maar meer voor koks met lef die outside the box durven te werken.quote:Op maandag 15 augustus 2022 23:56 schreef Molo het volgende:
Ga je dan ook je klauw bijna in de hens zetten met die brander net als die Indiër?
Graag vloggen voor hier, dank u!
Deze dame weet trouwens ook wat ze doet. Deze video is 4 dagen oud en jonger dus dan mijn voorgaande idee van de airfryer pizza.quote:De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Hierdoor worden de pizza's lekker knapperig en krokant. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken.
https://www.depizzabakker(...)rste-houtoven-pizza/
Hoe langer hoe beter. Goed voor de smaak en het deeg wordt ook veel makkelijker in de omgang. Het scheurt minder snel en plakt minder.quote:Op maandag 15 augustus 2022 20:58 schreef Molo het volgende:
Ziet er top uit!
Heb je een pizzasteen in de Ooni liggen of hoeft dat niet?
En deegje, hoe lang lagen rijzen? En daarmee uitgerold of uitgerekt met de handen?
Top gelukt iig aan de foto's te zien
Wat tof! Dat valt inderdaad mee na alle waarschuwingen.quote:Op woensdag 17 augustus 2022 20:26 schreef Molo het volgende:
Ja ja ja ja ja, superleuk die Ooni![]()
Na een mislukte als eerste, lekker goed zwart, ging de rest als een tierelier. Viel me enorm mee
Klopt!quote:Op woensdag 17 augustus 2022 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat tof! Dat valt inderdaad mee na alle waarschuwingen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |