abonnement Unibet Coolblue
pi_187697823
Wat weten we nu:

Dinsdag 19-03 11.35 uur
quote:
Onderzoek naar schietincident vandaag verder
19 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie en het Openbaar Ministerie zijn de afgelopen nacht verder gegaan met het strafrechtelijke onderzoek. Het onderzoek is in volle gang.

Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond (een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein). In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Geen relatie

Aan het begin van maandagavond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en deze slachtoffers gebleken. Tijdens zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen.

In verband met het onderzoek ’heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.

Vandaag zullen agenten zichtbaar in de wijken aanwezig zijn en in contact zijn met relevante partijen. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.
Bron: https://www.om.nl/@105401/onderzoek/

PolitieUtrecht twitterde op dinsdag 19-03-2019 om 11:26:09 Gisteravond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe is geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken. #24oktoberplein reageer retweet
18:31 Hoofdverdachte aangehouden

quote:
15:01
Burgemeester Jan van Zanen meldt net dat er drie doden zijn gevallen en negen gewonden door de schietpartij in Utrecht.
GemeenteUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:54:05 Burgemeester Jan van Zanen reageert op het schietincident eerder vandaag https://t.co/PzI6t2tPtX reageer retweet
quote:
quote:
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft maandagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Het vuur werd geopend op de inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Dit is wat we tot nu toe weten over het incident.
In het kort

Schutter gevlucht, politie zoekt 37-jarige verdachte
Omgeving 24 Oktoberplein afgezet
Dreigingsniveau 5 voor provincie Utrecht
Terroristisch motief niet uitgesloten
Een schutter opent rond 10.45 uur het vuur in een tram. Volgens een getuige "begon een man in het wilde weg te schieten". Meerdere inzittenden raken gewond en moeten met spoed naar het ziekenhuis.

Voor de slachtoffers is in Utrecht een calamiteitenhospitaal geopend. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor mensen die zich ongerust maken over de situatie in Utrecht.

Het 24 Oktoberplein is na de schietpartij ruim afgezet. "Kom niet in de buurt van de plaats van het incident", meldt de politie. Bij een woning aan de Trumanlaan, in de buurt van het 24 Oktoberplein, zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse. Volgens de NOS zijn hier en op andere plaatsen invallen gedaan.



https://www.nu.nl/schietp(...)rtij-in-utrecht.html


Livestream:

De verdachte:

PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:17:27 De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 https://t.co/QZ88s3Wl0k reageer retweet
Laatste nieuwsberichten
quote:
Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

De 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökman Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op één persoon richtte. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

Niels is net weer thuis, na door de politie te zijn gehoord, nog stevig onder de indruk van wat hij heeft gezien. ,,Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm.”

,,Er was op dat moment op zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders.”

,,Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)uw-hielpen~abd214eb/
quote:
Gezochte Gökmen Tanis stond terecht wegens schieten met vuurwapen en verkrachting
UTRECHT - De 37-jarige Gökmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond in 2014 terecht omdat hij zou hebben geschoten met een vuurwapen en wegens poging tot doodslag.

Zijn strafblad is lang: hij zou in oktober 2014 een vrouw hebben beledigd en naar haar hebben gespuugd. Ook beledigde en bedreigde hij toen een agent. Tevens zou hij dat jaar onder invloed hebben gereden.

Zeer recent stond hij ook voor de rechter: twee weken terug nog omdat hij een vrouw zou hebben verkracht. Ook zou hij zich onlangs schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een fiets en een inbraak in een bedrijfspand. Die delicten dateren van september en oktober vorig jaar.

De verkrachting zou zijn gebeurd in juli 2017 in Utrecht. Precies twee weken geleden was een zogenoemde regiezitting.

De politie heeft een foto van Tanis verspreid. De man, die Turkse roots heeft, zou vanochtend hebben geschoten in of bij een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt en er zijn mogelijk ook mensen overleden. Tanis is nog voortvluchtig.
PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:28:03 Het aantal gewonden is zojuist naar beneden bijgesteld. Het gaat om 5 gewonden in plaats van de eerder genoemde 9. Het aantal overledenen is op dit moment onveranderd. https://t.co/9tStbq1f0B reageer retweet
Liveblogs
Schietpartij Utrecht: Tanis opgepakt, morgen vlaggen halfstok
https://nos.nl/liveblog/2(...)trecht-verlaten.html

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895347/

Dossier Politie: https://www.politie.nl/ge(...)ncident-utrecht.html
pi_187702505
quote:
Tanis zelf zei vanochtend geen advocaat te willen hebben omdat ‘hij geen democraat is'. ,,Ik erken jullie wetten niet, ik erken jullie rechters niet.” Hij herhaalde ook zijn bekentenis dat hij de dader is van de aanslag.
quote:
15s.gif Op maandag 1 juli 2019 13:23 schreef Mo_Muffin het volgende:

Hoe duidelijk wil je het hebben?

En dan het verdriet van de vader van Roos. :{
Maar wel gebruik maken van onze wetten, uitkeringen, toeslagen enz.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 1 juli 2019 @ 18:51:48 #3
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187702539
Niet zo interessant toch, wat hij denkt of vindt? Zijn leven is effectief toch voorbij en hij is niet bepaald slim, dus waarom zou hij niet.

Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
  maandag 1 juli 2019 @ 19:19:10 #4
306743 Opa2012
© 2010..2017
pi_187703069
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 18:51 schreef BorisDeLul het volgende:
Niet zo interessant toch, wat hij denkt of vindt? Zijn leven is effectief toch voorbij en hij is niet bepaald slim, dus waarom zou hij niet.

Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
Het OM geeft hem de erkenning die hij wil. Hij was helemaal niets, namelijk een gestoorde kansloze crimineel, en nu is hij een echte terrorist.
Hans Spekman (PvdA): 'Nivelleren is een feest!' [38 11 9 zetels]
  maandag 1 juli 2019 @ 21:25:21 #5
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_187705652
Ik vind het altijd grappig wanneer mensen feiten en informatie willen wegmoffelen en doen alsof er niks is gebeurd. Alsof de mensen dan niet doorhebben hoe de vork echt in de steel zit. Ja, de wegkijkcultuur zit er goed in hier in Nederland maar gelukkig zijn er nog zat mensen wel wakker.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 1 juli 2019 @ 21:30:15 #6
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_187705738
Gewoon zn cel volhangen met varkenshuiden , elke avond een karbonaadje bij het eten en s’avonds verlicht naar gayporno laten kijken
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 1 juli 2019 @ 21:37:59 #7
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187705897
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 19:19 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Het OM geeft hem de erkenning die hij wil. Hij was helemaal niets, namelijk een gestoorde kansloze crimineel, en nu is hij een echte terrorist.
Exactly. Het lijkt wel alsof we als Europeanen niet meer in staat zijn te doen wat nodig is. Logisch redeneren, nadenken, beslissingen nemen...

Wat is er toch gebeurd?
  maandag 1 juli 2019 @ 21:38:30 #8
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187705912
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:25 schreef VeX- het volgende:
Ik vind het altijd grappig wanneer mensen feiten en informatie willen wegmoffelen en doen alsof er niks is gebeurd. Alsof de mensen dan niet doorhebben hoe de vork echt in de steel zit. Ja, de wegkijkcultuur zit er goed in hier in Nederland maar gelukkig zijn er nog zat mensen wel wakker.
Waar heb jij het over?
pi_187705949
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:37 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Exactly. Het lijkt wel alsof we als Europeanen niet meer in staat zijn te doen wat nodig is. Logisch redeneren, nadenken, beslissingen nemen...

Wat is er toch gebeurd?
Die een terroristische daad gepleegd heeft inderdaad. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?
  maandag 1 juli 2019 @ 21:42:17 #10
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187706006
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:40 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Die een terroristische daad gepleegd heeft inderdaad. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?
Ben ik ladderzat of zo? Je bent al de tweede die ik moet vragen waar ie het over heeft ..
  maandag 1 juli 2019 @ 21:44:26 #11
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187706055
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 18:51 schreef BorisDeLul het volgende:
Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
pi_187706064
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:42 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Ben ik ladderzat of zo? Je bent al de tweede die ik moet vragen waar ie het over heeft ..
Geen idee, jij lijkt te insinueren dat omdat het een kansloze gestoorde crimineel was hij geen terroristische daad heeft kunnen plegen en dus niet als terrorist aangemerkt dient te worden. Maar daar volg ik je dan even niet.
  maandag 1 juli 2019 @ 21:56:19 #13
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187706330
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Geen idee, jij lijkt te insinueren dat omdat het een kansloze gestoorde crimineel was hij geen terroristische daad heeft kunnen plegen en dus niet als terrorist aangemerkt dient te worden. Maar daar volg ik je dan even niet.
Dan begrijpen we elkaar inderdaad verkeerd. :)

Ik zeg juist het omgekeerde. Hij is een terrorist, al de zoveelste. En die zijn uit op aandacht, naamsbekendheid, promotie van hun zaak enzovoorts. Daarom zeg ik: doodzwijgen. Maak de naam niet bekend, maak de motivatie niet bekend en gooi hem gewoon levenslang in de gevangenis met een emmer water en een homp brood, gebakken door een homo. Een joodse homo.

[ Bericht 0% gewijzigd door BorisDeLul op 01-07-2019 22:08:25 ]
pi_187706373
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
Die nutteloze bloemkool is al lang op z'n retour. Daar gaan wat steek-moslims geen verandering in brengen.
Conscience do cost.
pi_187706400
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:56 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Dan begrijpen we elkaar inderdaad verkeerd. :)

Ik zeg juist het omgekeerde. Hij is een terrorist, al de zoveelste. Een die zijn uit op aandacht, naamsbekendheid, promotie van hun zaak enzovoorts. Daarom zeg ik: doodzwijgen. Maak de naam niet bekend, maak de motivatie niet bekend en gooi hem gewoon levenslang in de gevangenis met een emmer water en een homp brood, gebakken door een homo. Een joodse homo.
Ach zo, mee eens. Wellicht een vermelding van de naam en de details in de encyclopedie, maar niet breed op het nieuws inderdaad.
  maandag 1 juli 2019 @ 22:00:18 #16
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187706408
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:58 schreef ems. het volgende:

[..]

Die nutteloze bloemkool is al lang op z'n retour. Daar gaan wat steek-moslims geen verandering in brengen.
Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
pi_187706453
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:00 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
Het probleem is dat Geert z'n kans heeft gehad en die toch min of meer heeft laten liggen. Dan gaan mensen op zoek naar een alternatief en komen ze bij die clown uit idd :P

Ik hoop heel erg dat er nog een keer een zeer migratie/islamkritische partij komt die wat minder excentriek is dan de huidige 2 opties. Pim was een degelijke, maarja.
Conscience do cost.
  maandag 1 juli 2019 @ 22:04:06 #18
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_187706493
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:00 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
Zo gaat het al bijna twintig jaar. De ene populistische debiel wordt afgewisseld voor de volgende debiel: Pim, Jan Marijnissen, Rita 'recht door zee' Verdonk, gekke Geertje en dan nu Terry. Al lijkt die ook al weer op zijn retour te zijn.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 1 juli 2019 @ 22:13:07 #19
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187706706
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
Ik denk dat het belangrijker is dat toekomstige terreurislamieten weten dat ze de aandacht die ze willen, niet wordt gegeven. :)
  maandag 1 juli 2019 @ 22:37:28 #20
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187707243
quote:
2s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:35 schreef Falco het volgende:

[..]

Voor het slapen gaan krijg je van mij nog wat extra leesvoer over de vermeende islamisering: http://www.republiekalloc(...)-nederland-de-feiten
Vind ik allemaal prima. Ik heb geen hekel aan je. Ga straks rustig slapen met het idee dat er nooit iemand van jouw dierbaren op die tram in Utrecht had kunnen zitten.
pi_187708206
quote:
2s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:35 schreef Falco het volgende:

[..]

Voor het slapen gaan krijg je van mij nog wat extra leesvoer over de vermeende islamisering: http://www.republiekalloc(...)-nederland-de-feiten
Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:

quote:
Het woord islamisering wordt gebruikt om een proces aan te duiden waarbij de samenleving door een groeiend aantal moslims en zichtbare instituties als moskeeën een meer islamitisch karakter zou krijgen.
Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:



Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:



Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:



Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_187708448
Daar sta je dan met dat weer bepakt en bezakt.
Zullen het wel warm gehad hebben.

Oei mijn fout, was geweest 19/3, toen was het niet zo warm.

[ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2019 23:35:06 ]
pi_187708658
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 23:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:
[..]

Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

[ afbeelding ]

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

[ afbeelding ]

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

[ afbeelding ]

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
+1
pi_187847884
quote:
‘Passagier gebruikte bij tramaanslag in Utrecht oude man als menselijk schild’
Tijdens de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht heeft een jonge trampassagier zijn eigen hachje gered door een oude man als menselijk schild te gebruiken.

Peter Koop en Yelle Tieleman 10-07-19, 16:03 Laatste update: 16:28
10
Dat meldt Elsevier Weekblad op basis van getuigenissen van leden van het Korps Mariniers. Zij hebben de bewakingsbeelden van de tram uitgebreid bestudeerd. Volgens Elsevier Weekblad noemden de mariniers de beelden ‘schokkend’.

De mariniers verklaren dat tijdens de schietpartij in de tram, op 18 maart van dit jaar, een jongeman een andere man naar zich toe trok en hem gebruikte als menselijk schild. Op die manier probeerde hij te ontkomen aan schutter Gökmen Tanis. Tijdens een vluchtpoging naar de uitgang van de tram hield hij de oude man tussen zichzelf en Tanis. Of de twee passagiers de aanslag hebben overleefd, is niet bekend.

Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond. Eerder onthulde het AD al dat bij de aanslag minstens één leven gespaard bleef doordat het wapen van Tanis haperde. Hij hield zijn semi-automatische vuurwapen op korte afstand op een passagier gericht en wilde vuren, toen het wapen dienst weigerde. Daarna verliet Gökmen Tanis de tram, herlaadde zijn wapen en opende opnieuw het vuur.
Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
  woensdag 10 juli 2019 @ 16:41:13 #25
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_187847947
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_187848080
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
Juist. Kan mij voorstellen dat je alles gebruikt. Had ie nou een baby naar Tanis gegooid kan je zeggen dat het wellicht iets over the top is qua reactie.
pi_187848464
Op de radio zeiden ze dat de oude man het heeft overleefd
  woensdag 10 juli 2019 @ 17:35:59 #28
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_187848923
Wat is er mis met Islamisering man.
100 jaar geleden was alles compleet anders en over 100 jaar weer. Alles is toch al kapot.
:')
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 10 juli 2019 @ 19:27:51 #29
78918 SeLang
Black swans matter
pi_187850515
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
Ik vind de kritiek hierop ook wel erg gemakkelijk als je zelf niet in die situatie bent geweest. Of het bij mijzelf zou zijn opgekomen om iemand anders als schild te gebruiken dat weet ik niet, maar in elk geval zou ik wel hopen dat ikzelf niet degene ben die wordt doodgeschoten. Met andere woorden: liever iemand anders dan ik. En als je zo denkt is het eigenlijk al al hypocriet om dan kritiek te hebben op iemand die daadwerkelijk schuilt achter iemand anders.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_187850815
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 19:27 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik vind de kritiek hierop ook wel erg gemakkelijk als je zelf niet in die situatie bent geweest. Of het bij mijzelf zou zijn opgekomen om iemand anders als schild te gebruiken dat weet ik niet, maar in elk geval zou ik wel hopen dat ikzelf niet degene ben die wordt doodgeschoten. Met andere woorden: liever iemand anders dan ik. En als je zo denkt is het eigenlijk al al hypocriet om dan kritiek te hebben op iemand die daadwerkelijk schuilt achter iemand anders.
Een menselijk schild. Dit is ook de vraag die mij bezig houdt, : Wat zou ik doen in zo'n situatie?". Je moet in een fractie van een seconde kiezen.
pi_187851101
Ik heb destijds de film "De Punt' gezien. En dat gaat ook om de eerste momenten. Hoe reageer je als de Molukse kapers dreigend door het gangpad in de trein draven, en je zit net op een stoel tegen het gangpad.

Als je al dagen vastzit in de treincoupé, dan begrijp ik wel dat je dan veel beheerster reageert op de omstandigheden.
pi_187851242
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 23:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:
[..]

Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

[ afbeelding ]

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

[ afbeelding ]

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

[ afbeelding ]

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
Oke maar wat is hier dan uiteindelijk mis mee?

Aan xenofobisch gedrag en de polarisering van de maatschappij hebben wij ook niet veel. Kunnen we net zo goed Nederland gaan verdelen in allemaal eilandjes, Friezen, Tukkers, Limburgers, Marokkanen, Hollanders, Brabanders, Surinamers, etc.

Of we doen het met elkaar en gebruiken en omarmen de verschillende culturen die Nederland rijk is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-07-2019 20:08:59 ]
pi_187851254
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Wat een slimme man. Hoe minder aow'ers hoe beter. :)
pi_187852656
Dat je onder extreme omstandigheden zulke idiote dingen kan doen geloof ik wel, maar dat betekent niet dat je geen lafaard bent. Bij dit soort omstandigheden is het juist zichtbaar wat voor een vlees je in de kuip hebt. Wat een lul van een kerel ben je als dit je primaire reactie is, of je er nou bij nadenkt of niet, je bent gewoon een lafaard. :{w
-nee-
pi_187852659
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 20:07 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Wat een slimme man. Hoe minder aow'ers hoe beter. :)
Elk bedrijf zou een oudje in dienst moeten hebben. Als er een gewapende overval plaatsvindt flikker je die er gewoon voor.
pi_187852682
quote:
14s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:13 schreef Marsenal het volgende:
Dat je onder extreme omstandigheden zulke idiote dingen kan doen geloof ik wel, maar dat betekent niet dat je geen lafaard bent. Bij dit soort omstandigheden is het juist zichtbaar wat voor een vlees je in de kuip hebt. Wat een lul van een kerel ben je als dit je primaire reactie is, of je er nou bij nadenkt of niet, je bent gewoon een lafaard. :{w
wel 1 die ongedeerd is en leeft _O_

iedereen voor zich als er een gek begint te schieten
pi_187852701
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:14 schreef Craptacular het volgende:

[..]

wel 1 die ongedeerd is en leeft _O_

iedereen voor zich als er een gek begint te schieten
Fair enough, survival is key.
-nee-
pi_187852729
quote:
14s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:15 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Fair enough, survival is key.
Juist.
Vraag jezelf af. Heb jij liever een kogel in je pens of gun je die liever aan je medemens?

Iedereen zal hetzelfde antwoord hebben
pi_187852873
Waarom komt dit nieuws naar buiten eigenlijk?
pi_187853643
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:21 schreef Duveldrinker het volgende:
Waarom komt dit nieuws naar buiten eigenlijk?
Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
pi_187853695
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:58 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
Ja en vrij privacy gevoelig. Niet echt professioneel van diegene die dit naar de media brengt.
pi_187853953
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:58 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
Precies het eerste wat ik me afvroeg, wellicht had het toch wel naar buiten gekomen tijdens de rechtzaak maar alsnog vind ik het raar.
pi_187854120
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Wat een ontzettend schofterig dat dit naar buiten wordt gebracht! Ik vraag me heel erg af wat de beweegredenen van die mariniers, die de beelden hebben bestudeerd, zijn om dit naar buiten te brengen.

Ik vraag me ook af of de man op die foto, met het balkje voor zijn ogen, degene is die dat gedaan heeft, zoja dan zou ik dat al helemaal schandalig vinden. Als je diegene kent dan herken je hem echt wel, ondanks dat balkje voor z'n ogen.. zeker de combinatie van tramaanslag meegemaakt + foto zou hem enorm makkelijk te herkennen/traceren maken..
pi_187854234
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:19 schreef madam-april het volgende:

[..]

Wat een ontzettend schofterig dat dit naar buiten wordt gebracht! Ik vraag me heel erg af wat de beweegredenen van die mariniers, die de beelden hebben bestudeerd, zijn om dit naar buiten te brengen.

Ik vraag me ook af of de man op die foto, met het balkje voor zijn ogen, degene is die dat gedaan heeft, zoja dan zou ik dat al helemaal schandalig vinden. Als je diegene kent dan herken je hem echt wel, ondanks dat balkje voor z'n ogen.. zeker de combinatie van tramaanslag meegemaakt + foto zou hem enorm makkelijk te herkennen/traceren maken..
Mee eens, er zal wel iemand zijn mond voorbij hebben gepraat oid. De nieuwswaarde is ook niet echt groot imo, en lijkt vooral naar buiten gerold zodat de lezers van het artikel er eventjes een mening over kunnen hebben. Achteraf, vanuit het comfort en veiligheid van de woonkamer of het kantoor, en hoogstwaarschijnlijk zonder ooit in een plotselinge levensbedreigende situatie te hebben gezeten.

Edit: volgens mij is die man in het artikel Gokmen T.
pi_187854273
Diegene die het was die voelt zich nu ook echt enorm kut denk ik. Alsof hij een dader is, de enige dader is de gek van een Tanis.
pi_187854300
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:12 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Precies het eerste wat ik me afvroeg, wellicht had het toch wel naar buiten gekomen tijdens de rechtzaak maar alsnog vind ik het raar.
https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
pi_187854415
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter

Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Man, wat een triest artikel. Die jongen in de tram is fout bezig volgens de mariniers, en dat wordt gevolgd door een soort reclamepraatje over mariniers die heldhaftig zijn en zich opofferen enzo. Waar echter geheel aan voorbij wordt gegaan, is dat die jongen in de tram hier vast totaal niet professioneel voor getraind of op voorbereid was. Belachelijk hoe hier een slachtoffer naar beneden wordt geschreven.
pi_187854447
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Totaal misplaatst dit.
pi_187854502
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Ik vind het eigenlijk wel schokkend om zo iemand te pakken en als schild te gebruiken zodat diegene mogelijk wordt doodgeschoten en jij niet. Ik vind het ook wel artikelwaardig, maar dan zou het interessanter zijn om meer op de psychische kant in te gaan, dus waarom doet iemand dat? Is het ‘logisch’? Of juist bizar?

‘Toen Gökmen T. op 18 maart zijn wapen richtte op passagiers in de Utrechtse tram, trok een jonge kerel een andere man naar zich toe en gebruikte hem als menselijk schild. Tijdens een vluchtpoging naar de uitgang van de tram, hield hij de oude man tussen zichzelf en de schutter.’

Klinkt echt wel verschrikkelijk. Maar ik kan er niet over oordelen, ben niet in zo’n situatie geweest. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik zo’n reactie zou hebben. Een artikel over waarom lijkt mij dus wel verhelderend en zeer interessant.
  Moderator woensdag 10 juli 2019 @ 22:45:58 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_187854702
ja mij ook maar om het nu te gebruiken om je artikel over een week jungletraining met de mariniers te pimpen vind ik ook wel wat ongepast eigenlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  woensdag 10 juli 2019 @ 22:47:11 #51
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_187854727
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 20:07 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Oke maar wat is hier dan uiteindelijk mis mee?

Aan xenofobisch gedrag en de polarisering van de maatschappij hebben wij ook niet veel. Kunnen we net zo goed Nederland gaan verdelen in allemaal eilandjes, Friezen, Tukkers, Limburgers, Marokkanen, Hollanders, Brabanders, Surinamers, etc.

Of we doen het met elkaar en gebruiken en omarmen de verschillende culturen die Nederland rijk is.
Waarom zou ik dat moeten willen? Ik wil niet andere culturen omarmen.
pi_187854786
quote:
13s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:33 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Man, wat een triest artikel. Die jongen in de tram is fout bezig volgens de mariniers, en dat wordt gevolgd door een soort reclamepraatje over mariniers die heldhaftig zijn en zich opofferen enzo. Waar echter geheel aan voorbij wordt gegaan, is dat die jongen in de tram hier vast totaal niet professioneel voor getraind of op voorbereid was. Belachelijk hoe hier een slachtoffer naar beneden wordt geschreven.
Nou precies dat dus inderdaad, echt schandalig! Het lijkt wel een soort reclame voor de Korps Mariniers. Mensen, door dat stukje over wat die jongen deed tijdens de aanslag, het gevoel geven dat iemand een zwak en walgelijk persoon zijn als ze, op het moment dat ze vrezen voor hun leven, egoïstisch handelen en dan vervolgens melden dat ze dit heel goed kunnen voorkomen door zich aan te sluiten bij het Korps Mariniers. Maw wordt lid van het Korps Mariniers en voorkom dat je zo'n zwak en walgelijk persoon wordt als die jongen.. bah bah bah :r
pi_187854856
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:45 schreef sp3c het volgende:
ja mij ook maar om het nu te gebruiken om je artikel over een week jungletraining met de mariniers te pimpen vind ik ook wel wat ongepast eigenlijk
Yep en in het artikel van het AD staat dus ook nog een foto (weliswaar met een balkje voor de ogen maar de combinatie van die foto en aanwezig tijdens de tramaanslag maakt die jongen enorm makkelijk te herkennen/traceren).. Die jongen wordt aan de schandpaal genageld voor iets wat hij tijdens een leven/doodsituatie heeft gedaan. Dat vind ik echt buiten alle perken..
pi_187854909
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:53 schreef madam-april het volgende:

[..]

Yep en in het artikel van het AD staat dus ook nog een foto (weliswaar met een balkje voor de ogen maar de combinatie van die foto en aanwezig tijdens de tramaanslag maakt die jongen enorm makkelijk te herkennen/traceren).. Die jongen wordt aan de schandpaal genageld voor iets wat hij tijdens een leven/doodsituatie heeft gedaan. Dat vind ik echt buiten alle perken..
Je bedoelt deze kleine foto rechtsboven in de grotere foto? Dat is Gokmen T.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ijk-schild~a2584b5f/
pi_187854973
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:50 schreef madam-april het volgende:

[..]

Nou precies dat dus inderdaad, echt schandalig! Het lijkt wel een soort reclame voor de Korps Mariniers. Mensen, door dat stukje over wat die jongen deed tijdens de aanslag, het gevoel geven dat iemand een zwak en walgelijk persoon zijn als ze, op het moment dat ze vrezen voor hun leven, egoïstisch handelen en dan vervolgens melden dat ze dit heel goed kunnen voorkomen door zich aan te sluiten bij het Korps Mariniers. Maw wordt lid van het Korps Mariniers en voorkom dat je zo'n zwak en walgelijk persoon wordt als die jongen.. bah bah bah :r
Ja hebben ze daarvoor betaald ofzo? Insteek is wat raar. Terwijl het best interessant had kunnen zijn.
pi_187854994
quote:
5s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:55 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Je bedoelt deze kleine foto rechtsboven in de grotere foto? Dat is Gokmen T.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ijk-schild~a2584b5f/
Oh lol.. dacht dat die een veel smaller gezicht had.. 😅
pi_187855096
Volgend jaar tijdens de rechtszaak zullen we waarschijnlijk meer horen hierover als de slachtoffers gaan verklaren..
-
pi_187855137
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:59 schreef madam-april het volgende:

[..]

Oh lol.. dacht dat die een veel smaller gezicht had.. 😅
Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van je halve kont staat open, toen was zijn gezicht inderdaad een stuk smaller, maar dat is wel van een aantal jaar geleden. Inmiddels heeft de zwaartekracht een wat stevigere greep op hem gekregen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_187855156
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:58 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ja hebben ze daarvoor betaald ofzo? Insteek is wat raar. Terwijl het best interessant had kunnen zijn.
Ik ben het er absoluut mee eens dat het interessant is om objectief te kijken naar gedrag van mensen in crisissituaties en dat dan vanuit psychologisch perspectief te analyseren.. Maar dit artikel is alles behalve objectief, het handelen van die jongen wordt eigenlijk gewoon als misdadig weggezet, dat vind ik echt walgelijk. Het is gewoon echt een click-bait artikel..
pi_187855169
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:06 schreef Hathor het volgende:

[..]

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van je halve kont staat open, toen was zijn gezicht inderdaad een stuk smaller, maar dat is wel van een aantal jaar geleden. Inmiddels heeft de zwaartekracht een wat stevigere greep op hem gekregen.
Nou vooral aan die beelden van hem uit de tram, daar lijkt bij een stuk smaller gezicht te hebben..
pi_187855289
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:07 schreef madam-april het volgende:

[..]

Nou vooral aan die beelden van hem uit de tram, daar lijkt bij een stuk smaller gezicht te hebben..
? Is toch vrij overeenkomstig.
pi_187855512
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 19:27 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik vind de kritiek hierop ook wel erg gemakkelijk als je zelf niet in die situatie bent geweest. Of het bij mijzelf zou zijn opgekomen om iemand anders als schild te gebruiken dat weet ik niet, maar in elk geval zou ik wel hopen dat ikzelf niet degene ben die wordt doodgeschoten. Met andere woorden: liever iemand anders dan ik. En als je zo denkt is het eigenlijk al al hypocriet om dan kritiek te hebben op iemand die daadwerkelijk schuilt achter iemand anders.
Dit. Ik heb geen idee hoe ik in deze situatie zou reageren. Ik hoop dat ik anders zou reageren, maar ik durf daar echt geen zekerheid over te geven.

De enige die hier misdadig of crimineel is, is degene die dit 'nieuws' naar buiten dacht te moeten brengen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 10 juli 2019 @ 23:29:10 #63
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_187855590
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:37 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel schokkend om zo iemand te pakken en als schild te gebruiken zodat diegene mogelijk wordt doodgeschoten en jij niet. Ik vind het ook wel artikelwaardig, maar dan zou het interessanter zijn om meer op de psychische kant in te gaan, dus waarom doet iemand dat? Is het ‘logisch’? Of juist bizar?

‘Toen Gökmen T. op 18 maart zijn wapen richtte op passagiers in de Utrechtse tram, trok een jonge kerel een andere man naar zich toe en gebruikte hem als menselijk schild. Tijdens een vluchtpoging naar de uitgang van de tram, hield hij de oude man tussen zichzelf en de schutter.’

Klinkt echt wel verschrikkelijk. Maar ik kan er niet over oordelen, ben niet in zo’n situatie geweest. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik zo’n reactie zou hebben. Een artikel over waarom lijkt mij dus wel verhelderend en zeer interessant.
Eens. Het is zeker schokkend als iemand een medemens als (levend) schild gebruikt.

En ik vind het instinctief absoluut géén begrijpelijke of goed te praten reactie.

Dus ook eens met het feit dat een artikel dat de psychologische kant belicht interessant zou zijn.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_187855713
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:06 schreef madam-april het volgende:
Maar dit artikel is alles behalve objectief, het handelen van die jongen wordt eigenlijk gewoon als misdadig weggezet, dat vind ik echt walgelijk.
Hoewel ik gevoelsmatig sterk tegen een heksenjacht vanaf redactieburelen ben en tot op zekere hoogte dus best in het sentiment van je post mee kan gaan, vraag ik me wel af of je het ook verkeerd vindt als een privepersoon zonder groot bereik/journalistiek medium achter zich hierover zijn of haar (sterke) afkeuren uitspreekt.

Ik vind het zelf bijvoorbeeld een walgelijke actie waarbij enkel de acute noodsituatie en de psychologische effecten daarvan voor de wet zullen maken dat dit strict genomen niet misdadig is. Moreel vind ik het alleszins verwerpelijk en ik vind ook absoluut dat je de als schild gebruikte man als slachtoffer van degene die hem als schild gebruikt heeft kunt aanmerken.

Wat zijn jouw gedachten hierover?
pi_187855748
Misschien was het besef niet eens daar bij de jongen dat hij iemand vast pakte om zichzelf te beschermen. Het kan in zijn beleving van alles geweest zijn, iets om te voorkomen dat hij werd neergeschoten. Of hij dacht de persoon juist ook te beschermen.
pi_187855834
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:06 schreef Hathor het volgende:

[..]

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van je halve kont staat open, toen was zijn gezicht inderdaad een stuk smaller, maar dat is wel van een aantal jaar geleden. Inmiddels heeft de zwaartekracht een wat stevigere greep op hem gekregen.
Ik kan nu niet meer series reageren.

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van " je halve kont staat open"

...en ook gewoon meteen weten wat je bedoelt he?
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_187855843
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:25 schreef stavromulabeta het volgende:
De enige die hier misdadig of crimineel is, is degene die dit 'nieuws' naar buiten dacht te moeten brengen.
Nee goh, je zou toch eens berichten over wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, wanneer het een enorme nieuwswaarde heeft/had. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Misdadig is het!
pi_187855851
Excuses. Vergissing.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_187855873
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:41 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Ik kan nu niet meer series reageren.

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van " je halve kont staat open"

...en ook gewoon meteen weten wat je bedoelt he?
Als je even googled op 'je halve kont staat open' zie je precies wat ik bedoel.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_187855893
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:43 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als je even googled op 'je halve kont staat open' zie je precies wat ik bedoel.
Zal ik doen, dank je wel.

Owh wat erg, ik lig helemaal dubbel in een terrorisme topic.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_187855962
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:41 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Ik kan nu niet meer series reageren.

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van " je halve kont staat open"

...en ook gewoon meteen weten wat je bedoelt he?
Iemand die tien jaar geleden (nb voor de camera) al letterlijk over straat schreeuwde dat hij de democratie maar niets vindt en er blijk van gaf dat hij meer voelde voor sharia, die nu na meerdere onschuldigen op gruwelijke wijze te hebben vermoord (naar eigen schrijven voor zijn geloof) in de rechtszaal nog even exact datzelfde verkondigt, dat vind jij wel grappig?

Gek gevoel voor humor.
  woensdag 10 juli 2019 @ 23:55:52 #72
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_187856099
Ik vind het filmpje met je halve kont staat open ook bijzonder grappig. Die terreuraanslag is natuurlijk wel minder grappig.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_187856102
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:47 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Waarom zou ik dat moeten willen? Ik wil niet andere culturen omarmen.
Pech voor jou. Ga maar een hutje bouwen in de hei.
pi_187856122
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:50 schreef madam-april het volgende:

[..]

Nou precies dat dus inderdaad, echt schandalig! Het lijkt wel een soort reclame voor de Korps Mariniers. Mensen, door dat stukje over wat die jongen deed tijdens de aanslag, het gevoel geven dat iemand een zwak en walgelijk persoon zijn als ze, op het moment dat ze vrezen voor hun leven, egoïstisch handelen en dan vervolgens melden dat ze dit heel goed kunnen voorkomen door zich aan te sluiten bij het Korps Mariniers. Maw wordt lid van het Korps Mariniers en voorkom dat je zo'n zwak en walgelijk persoon wordt als die jongen.. bah bah bah :r
Niks mis mee
pi_187856150
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:06 schreef Hathor het volgende:

[..]

Jij denkt waarschijnlijk aan dat filmpje van je halve kont staat open, toen was zijn gezicht inderdaad een stuk smaller, maar dat is wel van een aantal jaar geleden. Inmiddels heeft de zwaartekracht een wat stevigere greep op hem gekregen.
#Viesdik
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:06 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik ben het er absoluut mee eens dat het interessant is om objectief te kijken naar gedrag van mensen in crisissituaties en dat dan vanuit psychologisch perspectief te analyseren.. Maar dit artikel is alles behalve objectief, het handelen van die jongen wordt eigenlijk gewoon als misdadig weggezet, dat vind ik echt walgelijk. Het is gewoon echt een click-bait artikel..
Is het ook
pi_187856228
quote:
2s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:55 schreef Falco het volgende:
Ik vind het filmpje met je halve kont staat open ook bijzonder grappig. Die terreuraanslag is natuurlijk wel minder grappig.
Ook nadien nog? Persoonlijk vind ik het bijzonder onsmakelijk om de misselijke denkbeelden die geresulteerd hebben in zo onvoorstelbaar veel leed op deze manier terug te horen.

Destijds heb ook ik er hartelijk om kunnen lachen. Dat was echter ook nog vóór IS en voor alle Nederlanders die zich daar uit vrije wil/idealisme bij gevoegd hebben. Een andere tijd. ;(
pi_187856336
quote:
15s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:01 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Ook nadien nog? Persoonlijk vind ik het bijzonder onsmakelijk om de misselijke denkbeelden die geresulteerd hebben in zo onvoorstelbaar veel leed op deze manier terug te horen.

Destijds heb ook ik er hartelijk om kunnen lachen. Dat was echter ook nog vóór IS en voor alle Nederlanders die zich daar uit vrije wil/idealisme bij gevoegd hebben. Een andere tijd. ;(
Hij komt op mij over als iemand met een laag IQ en ziekelijk. Las ook al dat ie aan drugs deed, prostituees deed en daar nauwe banden mee had. In hoeverre je dit zou kunnen afschuiven om radicaliseren IS blabla weet ik niet. Volgens mij was dit qua persoon al een losgeslagen gast, een tikkende tijdbom.

Dit dus: https://www.ad.nl/binnenl(...)waarschuwd~ad635343/
pi_187856421
quote:
5s.gif Op woensdag 10 juli 2019 23:34 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Hoewel ik gevoelsmatig sterk tegen een heksenjacht vanaf redactieburelen ben en tot op zekere hoogte dus best in het sentiment van je post mee kan gaan, vraag ik me wel af of je het ook verkeerd vindt als een privepersoon zonder groot bereik/journalistiek medium achter zich hierover zijn of haar (sterke) afkeuren uitspreekt.
Ik vind het vooral kortzichtig als mensen denken dat te kunnen veroordelen terwijl ze zelf niet in die positie hebben gezeten..


quote:
Ik vind het zelf bijvoorbeeld een walgelijke actie waarbij enkel de acute noodsituatie en de psychologische effecten daarvan voor de wet zullen maken dat dit strict genomen niet misdadig is. Moreel vind ik het alleszins verwerpelijk en ik vind ook absoluut dat je de als schild gebruikte man als slachtoffer van degene die hem als schild gebruikt heeft kunt aanmerken.

Wat zijn jouw gedachten hierover?
Overlevingsdrang is een oerinstinct. Natuurlijk kun je vanuit je veilige kamertje zeggen dat wat hij heeft gedaan 'moreel misdadig en verwerpelijk' is.. Maar in zo'n situatie, telt maar 1 ding, namelijk overleven, dat is een instinctieve oerdrang.
pi_187856607
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:13 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik vind het vooral kortzichtig als mensen denken dat te kunnen veroordelen terwijl ze zelf niet in die positie hebben gezeten..
[..]

Overlevingsdrang is een oerinstinct. Natuurlijk kun je vanuit je veilige kamertje zeggen dat wat hij heeft gedaan 'moreel misdadig en verwerpelijk' is.. Maar in zo'n situatie, telt maar 1 ding, namelijk overleven, dat is een instinctieve oerdrang.
Mensen oordelen wel heel erg veel vaker als ze zelf niet in een bepaalde situatie hebben gezeten, ik gok jijzelf ook wel. Is ook menselijk.
pi_187856654
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:13 schreef madam-april het volgende:

[..]

Ik vind het vooral kortzichtig als mensen denken dat te kunnen veroordelen terwijl ze zelf niet in die positie hebben gezeten..
[..]

Overlevingsdrang is een oerinstinct. Natuurlijk kun je vanuit je veilige kamertje zeggen dat wat hij heeft gedaan 'moreel misdadig en verwerpelijk' is.. Maar in zo'n situatie, telt maar 1 ding, namelijk overleven, dat is een instinctieve oerdrang.
Als ik zelf in een vergelijkbare situatie zo zou handelen/hebben gehandeld dan zou ik exact datzelfde van mijzelf vinden en heel grote moeite hebben met mijzelf en mijn reactie.
pi_187856752
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:07 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Hij komt op mij over als iemand met een laag IQ en ziekelijk. Las ook al dat ie aan drugs deed, prostituees deed en daar nauwe banden mee had. In hoeverre je dit zou kunnen afschuiven om radicaliseren IS blabla weet ik niet. Volgens mij was dit qua persoon al een losgeslagen gast, een tikkende tijdbom.

Dit dus: https://www.ad.nl/binnenl(...)waarschuwd~ad635343/
Hoe bedoel je afschuiven? Als domme, habitueel drugsgebruikende mensen vooraf aangeven een bepaalde handeling te zullen verrichten om een bepaalde reden en die handeling vervolgens ook verrichten, en de motivering daarnaast in lijn lijkt te zijn met dat wat ze jaren daarvoor al letterlijk rondschreeuwden, waarom dat dan in twijfel trekken?
pi_187856839
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:23 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Mensen oordelen wel heel erg veel vaker als ze zelf niet in een bepaalde situatie hebben gezeten, ik gok jijzelf ook wel. Is ook menselijk.
Klopt, maar ik probeer over het algemeen toch wel niet enkel op mijn eerste reactie te oordelen en ook naar de situatie en context te kijken..

quote:
14s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:25 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Als ik zelf in een vergelijkbare situatie zo zou handelen/hebben gehandeld dan zou ik exact datzelfde van mijzelf vinden en heel grote moeite hebben met mijzelf en mijn reactie.
Dat kan, ik denk ook wel dat ik mij achteraf schuldig zou voelen (zeker wanneer diegene gewond/gedood zou zijn). Maar op het moment dat iemand met zo'n verhaal bij mij zou komen, zou ik diegene zijn schuld gevoel totaal onterecht vinden. Ik vind niet dat je diegene iets kan en mag verwijten.
pi_187856928
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Geen idee, jij lijkt te insinueren dat omdat het een kansloze gestoorde crimineel was hij geen terroristische daad heeft kunnen plegen en dus niet als terrorist aangemerkt dient te worden. Maar daar volg ik je dan even niet.
Ik snap het eigenlijk niet. Uit alles blijkt toch dat deze man intens ziek is. Volgens mij weet ie zelf niet eens wat ie zegt.. Hij wil graag zo’n strijder zijn, lijkt het, en nu krijgt hij die erkenning ook nog, maar zijn hele leven bestaat uit impulsieve geweldplegingen. Al van jongs af aan. Weer een schande dat zo’n idioot hier los kan hebben lopen met alles wat hij al heeft geflikt. Zo’n tikkende tijdbom, daar hebben we er steeds meer van en ze laten zulke mensen maar lopen. Bizar.

Het ene moment loopt ie dus in gewaden en Allah te eren, maar het volgende moment zit ie met z’n neus in de poeder met een prostituée. En verkracht ie haar. Of maakt ie een kippetje voor haar. Schiet ie zomaar op een flat. Scheldt ie kinderen uit. Jat ie fietsen. Impulsieve man. Dit lijkt mij absoluut geen doorgewinterde terrorist. Maar een enorm ziek en gevaarlijk persoon. Zo’n gekkie. Met een laag IQ ook nog.

Ik hoop dat ze hem nooit meer vrij laten. Want hij zal weer slachtoffers maken.

Maar ik denk dat we straks eerder te vrezen hebben voor de mensen die terugkomen uit IS gebied (die volwassen gaan, denk ik, uit ‘menselijkheid’ terugkomen). Dát lijken mij de doorgewinterde terroristen. Dit is een enge doorgeslagen gek met waanbeelden en een zware psychische stoornis, die al veel eerder achter slot en grendel had moeten belanden na zijn eerste bizarre daad. Vink net weer wat anders dan wat ons waarschijnlijk te wachten staat met de ‘strijders’ die terugkomen. En wat die allemaal hebben getraind en hebben uitgespookt. Van die lui die intelligent genoeg zijn om normale gesprekken te voeren, heb al een aantal interviews gelezen/gezien van mensen die nu in Syrië zijn en wachten op terugkeer (is die gokman niet eens toe in staat, een fatsoenlijk gesprek voeren).
pi_187856929
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:35 schreef madam-april het volgende:

[..]

Klopt, maar ik probeer over het algemeen toch wel niet enkel op mijn eerste reactie te oordelen en ook naar de situatie en context te kijken..
[..]

Dat kan, ik denk ook wel dat ik mij achteraf schuldig zou voelen (zeker wanneer diegene gewond/gedood zou zijn). Maar op het moment dat iemand met zo'n verhaal bij mij zou komen, zou ik diegene zijn schuld gevoel totaal onterecht vinden. Ik vind niet dat je diegene iets kan en mag verwijten.
Oke, en wat als de persoon die als schild aangewend was nou een oudere turkse/marokkaanse man in islamitisch aandoende klederdracht was geweest, of een vrouw met een hoofddoek/nikab/hidjab/chador?
pi_187857008
quote:
5s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:40 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Oke, en wat als de persoon die als schild aangewend was nou een oudere turkse/marokkaanse man in islamitisch aandoende klederdracht was geweest, of een vrouw met een hoofddoek/nikab/hidjab/chador?
Dan zou ik hetzelfde zeggen.. Waarom zou dat verschil maken? :?
pi_187857035
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:45 schreef madam-april het volgende:

[..]

Dan zou ik hetzelfde zeggen.. Waarom zou dat verschil maken? :?
Die er doelgericht bijgepakt zou zijn, na een takbir en schoten?

quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:45 schreef madam-april het volgende:

[..]

Waarom zou dat verschil maken? :?
Omdat dat heel erg berekenend zou zijn en een individu specifiek zou targetten op etniciteit/geloofskenmerken.
  donderdag 11 juli 2019 @ 00:50:32 #87
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_187857077
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:35 schreef madam-april het volgende:

[..]

Klopt, maar ik probeer over het algemeen toch wel niet enkel op mijn eerste reactie te oordelen en ook naar de situatie en context te kijken..
[..]

Dat kan, ik denk ook wel dat ik mij achteraf schuldig zou voelen (zeker wanneer diegene gewond/gedood zou zijn). Maar op het moment dat iemand met zo'n verhaal bij mij zou komen, zou ik diegene zijn schuld gevoel totaal onterecht vinden. Ik vind niet dat je diegene iets kan en mag verwijten.
Ik vind van wel.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_187857138
quote:
12s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:47 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Die er doelgericht bijgepakt zou zijn, na een takbir en schoten?
[..]

Omdat dat heel erg berekenend zou zijn en een individu specifiek zou targetten op etniciteit/geloofskenmerken.
Wat is een 'takbir'?

Hoezo zou dat berekenend zijn? Of ga je ervan uit dat wanneer degene die als schild gebruikt werd een moslim was, diegene als schild gebruikt was omdat die moslim was?
pi_187857142
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:50 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ik vind van wel.
Waarom?
pi_187857201
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:55 schreef madam-april het volgende:

[..]

Wat is een 'takbir'?

Hoezo zou dat berekenend zijn? Of ga je ervan uit dat wanneer degene die als schild gebruikt werd een moslim was, diegene als schild gebruikt was omdat die moslim was?
"allahu akbar"

Ik schets hier een hypothetische situatie waarin niet zomaar de eerste persoon die voor handen is gepakt wordt maar iemand met eenzelfde etnische achtergrond als de aanslagpleger of iemand die herkenbaar is als gelovig.

Dit omdat bijv. Malek F. bij diens proces heeft aangegeven het enkel te betreuren dat hij onbedoeld ook een islamitisch slachtoffer gemaakt heeft. (Zie: https://www.volkskrant.nl(...)che-ideeen~bf7ec6e8/)
  donderdag 11 juli 2019 @ 01:05:39 #91
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_187857265
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:55 schreef madam-april het volgende:

[..]

Waarom?
Omdat je geen levende wezens, en dus ook geen mensen, gebruikt als levend schild. Not ever.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_187857363
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:40 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
(is die gokman niet eens toe in staat, een fatsoenlijk gesprek voeren).
'Gelukkig' hoef je het Nederlands ook helemaal niet machtig te zijn om Nederlanders kapot te schieten.
pi_187857432
quote:
14s.gif Op donderdag 11 juli 2019 01:00 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

"allahu akbar"

Ik schets hier een hypothetische situatie waarin niet zomaar de eerste persoon die voor handen is gepakt wordt maar iemand met eenzelfde etnische achtergrond als de aanslagpleger of iemand die herkenbaar is als gelovig.

Dit omdat bijv. Malek F. bij diens proces heeft aangegeven het enkel te betreuren dat hij onbedoeld ook een islamitisch slachtoffer gemaakt heeft. (Zie: https://www.volkskrant.nl(...)che-ideeen~bf7ec6e8/)
Dat is wel een totaal andere situatie dan waar het hier overgaat. Interessante discussie maar imo teveel off-topic..

quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 01:05 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Omdat je geen levende wezens, en dus ook geen mensen, gebruikt als levend schild. Not ever.
Op het moment dat jij 2 opties hebt, of jij dood of een ander (die jij totaal niet kent/geen enkele band/loyaliteit naar hebt), durf ik met 99% zekerheid te stellen dat ook jij voor jezelf kiest.. Is helemaal niet raar, is zelfs heel erg logisch, zo zit de mens namelijk in elkaar..
pi_187857561
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 01:19 schreef madam-april het volgende:
Dat is wel een totaal andere situatie dan waar het hier overgaat. Interessante discussie maar imo teveel off-topic..
Waaruit maak jij dat op dan?

https://www.elsevierweekb(...)elijk-schild-698499/
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er wordt online in ieder geval enkel iets gemeld over de leeftijd en het geslacht van de als schild gebruikte, niet over de initiele afstand tussen deze oudere man en de jonge man die hem als schild gebruikte, noch over etniciteit.

Ik zou niet willen stellen dat het zo gegaan is, zeker niet, maar het lijkt me gezien de beschikbare feiten niet geheel uitgesloten.

Zou dat de situatie moreel voor jou veranderen als het zo gegaan was? Of zou je er nog steeds hetzelfde in staan?
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:35 schreef madam-april het volgende:
Maar op het moment dat iemand met zo'n verhaal bij mij zou komen, zou ik diegene zijn schuld gevoel totaal onterecht vinden. Ik vind niet dat je diegene iets kan en mag verwijten.
pi_187858250
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 23:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:
[..]

Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

[ afbeelding ]

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

[ afbeelding ]

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

[ afbeelding ]

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
Dit 1000 keer. En Nederlanders staan er maar naar te kijken. Te belachelijk gewoon.

Hoe ver zal Nederland nog gebukt gaan voor de islam..?
pi_187859415
Nu gaat waarschijnlijk de media op jacht naar de 74-jarige oude man, terwijl tot nu toe deze slachtoffers van de schietpartij zich in de media zich koest hebben gehouden.

Ik snap daarom de doelstelling van het Elsevier-stukje niet.
  donderdag 11 juli 2019 @ 09:28:55 #97
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_187859456
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 05:37 schreef Schaapje1987 het volgende:

[..]

Dit 1000 keer. En Nederlanders staan er maar naar te kijken. Te belachelijk gewoon.

Hoe ver zal Nederland nog gebukt gaan voor de islam..?
Wat een geiten wollen sukkels inderdaad - die geradicaliseerde gasten liggen echt in een deuk om de politie in Nederland
"Hoka Hey!"
  donderdag 11 juli 2019 @ 09:29:41 #98
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_187859468
'Verwarde man' - ik neem aan dat het een witte man betreft ?
pi_187860457
Is het niet strafbaar dat dergelijke informatie naar buiten is gelekt?
  donderdag 11 juli 2019 @ 11:18:20 #100
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187860659
Ik vind dat ook behoorlijk ver gaan.
Degene die dat gedaan heeft zal sowieso wel een trauma hebben opgelopen, en dan ook nog eens in de media aan de schandpaal genageld worden om iets wat je in doodsnood gedaan hebt (en wat gelukkig wel goed afgelopen is).

Dat zijn naam daarbij niet genoemd is doet er verder niet zo toe.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 11 juli 2019 @ 11:18:55 #101
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_187860670
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:02 schreef Craptacular het volgende:
Is het niet strafbaar dat dergelijke informatie naar buiten is gelekt?
Ze mogen toch prima schetsen wat er is gebeurd? Ze noemen niemand bij naam en verspreiden geen foto’s.

Ik zou niet weten waarom dat strafbaar zou zijn eigenlijk.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 11 juli 2019 @ 11:21:35 #102
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187860704
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:18 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ze mogen toch prima schetsen wat er is gebeurd? Ze noemen niemand bij naam en verspreiden geen foto’s.

Ik zou niet weten waarom dat strafbaar zou zijn eigenlijk.
Nou, als je dat op zo'n semi-verontwaardigde manier gaat brengen dan help je daar niemand mee hè, degene die dat gedaan heeft al helemaal niet, en de kans is gewoon vrij groot dat die er sowieso al een trauma van heeft.

Daarbij zaten er nou ook weer niet zo heel veel mensen in die tram, dus de kans dat mensen uit zijn omgeving wel kunnen concluderen dat het om hem gaat is wel aanwezig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187860830
quote:
14s.gif Op donderdag 11 juli 2019 01:28 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Waaruit maak jij dat op dan?

https://www.elsevierweekb(...)elijk-schild-698499/
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er wordt online in ieder geval enkel iets gemeld over de leeftijd en het geslacht van de als schild gebruikte, niet over de initiele afstand tussen deze oudere man en de jonge man die hem als schild gebruikte, noch over etniciteit.

Ik zou niet willen stellen dat het zo gegaan is, zeker niet, maar het lijkt me gezien de beschikbare feiten niet geheel uitgesloten.

Zou dat de situatie moreel voor jou veranderen als het zo gegaan was? Of zou je er nog steeds hetzelfde in staan?
[..]

Toch wel ergerlijk dat een journalistje hier een slaatje uit probeert te slaan.
  donderdag 11 juli 2019 @ 11:39:03 #104
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_187860953
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou, als je dat op zo'n semi-verontwaardigde manier gaat brengen dan help je daar niemand mee hè, degene die dat gedaan heeft al helemaal niet, en de kans is gewoon vrij groot dat die er sowieso al een trauma van heeft.

Daarbij zaten er nou ook weer niet zo heel veel mensen in die tram, dus de kans dat mensen uit zijn omgeving wel kunnen concluderen dat het om hem gaat is wel aanwezig.
Netjes is anders inderdaad, snap ook niet wat de toegevoegde waarde is van het naar buiten brengen van zoiets is.

Maar dat het strafbaar is kan ik me niet voorstellen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  donderdag 11 juli 2019 @ 12:10:36 #105
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187861412
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:39 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Netjes is anders inderdaad, snap ook niet wat de toegevoegde waarde is van het naar buiten brengen van zoiets is.

Maar dat het strafbaar is kan ik me niet voorstellen.
Nee idd, het zal niet strafbaar zijn, maar ik vind wel dat deze mariniers hun boekje te buiten zijn gegaan tegen de journalist.
Ze hadden dit gewoon voor zichzelf moeten houden.

En dan nog mazzel dat degene die als schild gebruikt werd het overleefd heeft, anders buitelden de kranten al over elkaar heen om die jongeman ook voor de rechter te brengen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187866363
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:10 schreef Leandra het volgende:
En dan nog mazzel dat degene die als schild gebruikt werd het overleefd heeft, anders buitelden de kranten al over elkaar heen om die jongeman ook voor de rechter te brengen.
Ja dat zou echt hoofdzaak zijn dan, niet het bejaarde (dubbele) slachtoffer dat voor de loop van een actieve schutter geduwd/getrokken en afgeschoten wordt.
pi_187882766
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou, als je dat op zo'n semi-verontwaardigde manier gaat brengen dan help je daar niemand mee hè, degene die dat gedaan heeft al helemaal niet, en de kans is gewoon vrij groot dat die er sowieso al een trauma van heeft.
Heb je je ook proberen te verplaatsen in de man die als schild gebruikt werd?
Lijkt me dat zijn trauma nog wat groter is. Of boeit dat niemand omdat hij oud is
  vrijdag 12 juli 2019 @ 17:11:10 #108
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187884957
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 15:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Heb je je ook proberen te verplaatsen in de man die als schild gebruikt werd?
Lijkt me dat zijn trauma nog wat groter is. Of boeit dat niemand omdat hij oud is
Dat zijn trauma nog groter is is een excuus voor mensen die er niets mee te maken hebben het naar buiten te brengen?

Als de man het zelf naar buiten had gebracht dan had ik me daar iets bij kunnen voorstellen, maar nu komt het in de openbaarheid omdat een paar mariniers zo nodig met een weekblad moeten praten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187887997
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 17:11 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat zijn trauma nog groter is is een excuus voor mensen die er niets mee te maken hebben het naar buiten te brengen?


Nee daar ging mijn vraag niet over. Er worden geen namen genoemd of beelden getoond, dus het naar buiten brengen is niet zo boeiend.
Ik verbaas mij over de sympathie voor handelswijze van deze persoon zonder dat men nadenkt over die man van 70
pi_187889877
quote:
14s.gif Op donderdag 11 juli 2019 01:28 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

Waaruit maak jij dat op dan?

https://www.elsevierweekb(...)elijk-schild-698499/
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er wordt online in ieder geval enkel iets gemeld over de leeftijd en het geslacht van de als schild gebruikte, niet over de initiele afstand tussen deze oudere man en de jonge man die hem als schild gebruikte, noch over etniciteit.

Ik zou niet willen stellen dat het zo gegaan is, zeker niet, maar het lijkt me gezien de beschikbare feiten niet geheel uitgesloten.

Zou dat de situatie moreel voor jou veranderen als het zo gegaan was? Of zou je er nog steeds hetzelfde in staan?
[..]

Als hij de man, die hij als schild gebruikte, bewust heeft uitgekozen op basis van uiterlijk/afkomst/leeftijd/etc. dan zou dat de situatie voor mij zeker wel veranderen, dan is er namelijk sprake van een bewuste keuze/bewust handelen en niet van een puur instinctieve (re)actie.

Ik vind dat echter geen aannemelijk scenario gezien het korte tijdsbestek waarin het allemaal heeft plaatsgevonden.. Tussen de eerste schoten en het moment dat de deuren van de tram open gingen zat om en nabij een minuut.. Dat is er weinig tijd om te bekomen van de initiële schrik/verwarring en vervolgens ook nog eens bewust de keuze te maken om iemand als schild te gebruiken en dan vervolgens ook nog eens bewust iemand op basis van uiterlijk/afkomst/leeftijd/etc. uit te kiezen..
pi_187889976
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 21:14 schreef madam-april het volgende:
Als hij de man, die hij als schild gebruikte, bewust heeft uitgekozen op basis van uiterlijk/afkomst/leeftijd/etc. dan zou dat de situatie voor mij zeker wel veranderen, dan is er namelijk sprake van een bewuste keuze/bewust handelen en niet van een puur instinctieve (re)actie.

En wat als je nou instinctief/in één oogopslag ziet dat je een tenger oud mannetje voor je wel mee kunt slepen maar Bob de bodybuilder van 120 kilo die ernaast staat niet? Gaat er niet altijd een zekere mate van inschatting/selectie aan vooraf, al dan niet als vanzelf?
pi_187890640
quote:
5s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 21:20 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En wat als je nou instinctief/in één oogopslag ziet dat je een tenger oud mannetje voor je wel mee kunt slepen maar Bob de bodybuilder van 120 kilo die ernaast staat niet? Gaat er niet altijd een zekere mate van inschatting/selectie aan vooraf, al dan niet als vanzelf?
Er gaat in zekere mate altijd een inschatting/selectie aan vooraf. Maar op het moment dat je ervoor kiest niet de dichtstbijzijnde 'optie'* te gebruiken, maar jezelf langer bloot te stellen aan het gevaar om een andere 'optie' die verder weg is te gebruiken omdat die 'optie' een bepaalde afkomst/geloof/leeftijd/.. heeft, is er geen sprake meer van instinctief handelen maar van doordacht handelen.

*Bob de bodybuilder is geen optie want te groot/zwaar/sterk.
  donderdag 1 augustus 2019 @ 18:59:25 #113
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_188239695
Leraar die klas in de steek liet na tramaanslag terecht ontslagen

Een leraar die op de dag van de tramaanslag in Utrecht zijn klas in de steek liet, is terecht ontslagen. Dat oordeelt de rechtbank.

De leraar gaf les op een school in de buurt van het 24 Oktoberplein toen Gökmen Tanis daar in een tram om zich heen begon te schieten. Kort daarna adviseerde de politie de school om alle leerlingen binnen te houden. Dit omdat er mogelijk nog meer schutters rondliepen.

De leraar bracht de leerlingen naar de kantine. Volgens de school zei hij vervolgens dat hij de instructie maar onzinnig vond en liep hij naar buiten. De school neemt het de man kwalijk dat hij de jongeren in de steek liet, en hen het idee had kunnen geven dat het veilig was om naar buiten te gaan. De school besloot de man op staande voet te ontslaan. Ook omdat hij volgens de school al eerder was aangesproken op het niet volgen van instructies.

De leraar vocht het ontslag aan. Volgens de 60-plusser liep hij weg omdat hij wat moest eten vanwege zijn diabetes. Maar de rechtbank vindt dit geen reden om de leerlingen in de steek te laten. Daarbij heeft hij niet op school gezocht naar iets te eten. Ook het argument van de man dat hij niet zou hebben gehoord dat hij binnen moest blijven, veegt de rechtbank van tafel: een collega zou hier duidelijk over zijn geweest.

De rechtbank vindt het ontslag van de leraar dus terecht. Hij heeft zijn zorgplicht geschonden door de school te verlaten en de leerlingen achter te laten in een drukke kantine waar 'een gespannen sfeer' hing. En dus mocht de school de man, na een dienstverband van bijna 20 jaar, ontslaan.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1949035/
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_188239756
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2019 18:59 schreef Domnivoor het volgende:
Leraar die klas in de steek liet na tramaanslag terecht ontslagen

Een leraar die op de dag van de tramaanslag in Utrecht zijn klas in de steek liet, is terecht ontslagen. Dat oordeelt de rechtbank.

De leraar gaf les op een school in de buurt van het 24 Oktoberplein toen Gökmen Tanis daar in een tram om zich heen begon te schieten. Kort daarna adviseerde de politie de school om alle leerlingen binnen te houden. Dit omdat er mogelijk nog meer schutters rondliepen.

De leraar bracht de leerlingen naar de kantine. Volgens de school zei hij vervolgens dat hij de instructie maar onzinnig vond en liep hij naar buiten. De school neemt het de man kwalijk dat hij de jongeren in de steek liet, en hen het idee had kunnen geven dat het veilig was om naar buiten te gaan. De school besloot de man op staande voet te ontslaan. Ook omdat hij volgens de school al eerder was aangesproken op het niet volgen van instructies.

De leraar vocht het ontslag aan. Volgens de 60-plusser liep hij weg omdat hij wat moest eten vanwege zijn diabetes. Maar de rechtbank vindt dit geen reden om de leerlingen in de steek te laten. Daarbij heeft hij niet op school gezocht naar iets te eten. Ook het argument van de man dat hij niet zou hebben gehoord dat hij binnen moest blijven, veegt de rechtbank van tafel: een collega zou hier duidelijk over zijn geweest.

De rechtbank vindt het ontslag van de leraar dus terecht. Hij heeft zijn zorgplicht geschonden door de school te verlaten en de leerlingen achter te laten in een drukke kantine waar 'een gespannen sfeer' hing. En dus mocht de school de man, na een dienstverband van bijna 20 jaar, ontslaan.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1949035/
60-plusser, bijna twintig jaar in dienst...klinkt ook wel als een goed excuus om iemand te kunnen lozen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_188240420
Het is me wat, ontslagen omdat je op die leeftijd nog kennelijk maar moet begrijpen dat er hier in Nederland nu bij tijd en wijle een soort van mini burgeroorlog (/heilige strijd) woedt maar eigenlijk ook weer niet want het zijn allemaal incidenten met verwarde mannen en als het even kan mogen de door henzelf aangedragen motieven en uitgeslagen strijdkreten er ook zo min mogelijk toe doen en worden die in de media ook pas weken tot maanden later benoemd if at all.

Het zal je maar gebeuren.Wat een land. Wat een mensen.

[ Bericht 1% gewijzigd door van_Lamehuizen op 01-08-2019 19:52:16 ]
  woensdag 4 december 2019 @ 11:04:36 #116
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190262282
quote:
'Tramschutter Gökmen T. verminderd toerekeningsvatbaar'

Gökmen T., de man die ervan verdacht wordt in maart in een tram in Utrecht vier mensen te hebben doodgeschoten, is zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar, meldt het AD.

De krant heeft inzage gehad in de onderzoeksrapporten van het Pieter Baan Centrum, waar de verdachte de afgelopen maanden is onderzocht. Daaruit zou ook blijken dat hij narcistische trekken vertoont en zich verheven voelt boven de rest van de samenleving.

Over anderhalve week wordt het proces hervat. T. had zijn toegewezen advocaat de deur gewezen en wilde zichzelf verdedigen, maar de rechtbank in Utrecht denkt dat hij daar onvoldoende toe in staat is.

Eerder overwoog de rechtbank om een procesbewaker aan te stellen. Naar verluidt heeft de rechtbank terrorisme-advocaat Seebregts opnieuw gevraagd T. te verdedigen, desnoods tegen de wil van de verdachte.
https://nos.nl/artikel/23(...)ekeningsvatbaar.html
  woensdag 4 december 2019 @ 11:08:34 #117
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_190262335
quote:
Dat zwakbegaafd komt wel vaker voor...
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_190262411
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 11:08 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat zwakbegaafd komt wel vaker voor...
Gewoon de oven in met die gast.

@Wereldgozer
pi_190262558
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 11:08 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat zwakbegaafd komt wel vaker voor...

Enjoy yourself, it's later than you think
pi_190262888
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 11:13 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Gewoon de oven in met die gast.

@:wereldgozer
Hij wist niet dat kogels hard konden aankomen.

Gratis kickbokslessen voor de beste man.
pi_190276175
quote:
Onder sceptici zal nu wel het idee opkomen dat men er werkelijk alles aan doet om een bepaalde ideologie buiten schot te kunnen houden.
shift-knop defekt
pi_190276201
Tenenkrommend dat de media gewoon weg laat dat het hier om een puur islamtisch-terroristische aanslag gaat. Ik dank FOK dan ook voor het niet censureren van de waarheid.
pi_190276246
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 11:08 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat zwakbegaafd komt wel vaker voor...
Iemand die goed bij zijn koppie is denk wel tien keer na...........
speak only if it improves the silence.
pi_190276261
quote:
Man man man wat een land. Hebben ze ook het filmpje bekeken waarin die pisvlek in het centrum van Utrecht dat vrouwtje met die microfoon aanspreekt over dat haar kont uit haar broek hangt? Zo verminderd ontoerekeningsvatbaar leek hij nl niet, het handelen van deze vent is gewoon een lichtend voorbeeld van de reguliere islamitische gedachtengang; minachting en haat naar het westen.

[ Bericht 3% gewijzigd door kleinvogelijn op 05-12-2019 00:43:53 (Kleine aanvulling in laatste stuk) ]
Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu
{o,o}
|)__)
-"-"-
pi_190276273
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:39 schreef kleinvogelijn het volgende:

[..]

Man man man wat een land. Hebben ze ook het filmpje bekeken waarin die pisvlek in het centrum van Utrecht dat vrouwtje met die microfoon aanspreekt over dat haar kont uit haar broek hangt? Zo verminderd ontoerekeningsvatbaar leek hij nl niet. Wel spatte de minachting en haat naar het westen ervan af.
Je wilt toch niet beweren dat iemand dit doet helder in de bovenkamer is??
speak only if it improves the silence.
pi_190276316
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:41 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Je wilt toch niet beweren dat iemand dit doet helder in de bovenkamer is??
Waarom niet? Dit zijn daden gevoed door haat, ontsproten uit het islamitisch gedachtengoed.
Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu
{o,o}
|)__)
-"-"-
pi_190276330
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:46 schreef kleinvogelijn het volgende:

[..]

Waarom niet? Dit zijn daden gevoed door haat, ontsproten uit het islamitisch gedachtengoed.
Daar is nul bewijs voor.
speak only if it improves the silence.
pi_190276385
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:49 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Daar is nul bewijs voor.
Vooral blijven wegkijken, godverdomme zelfs kranten melden het er -al dan niet downplayend- over.

We hebben nota bene eindelijk te horen gekregen wat er op dat briefje stond. En nog staan de 'white-knights' vooraan om anti te zijn.
pi_190276395
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:03 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

Vooral blijven wegkijken, godverdomme zelfs kranten melden het er -al dan niet downplayend- over.

We hebben nota bene eindelijk te horen gekregen wat er op dat briefje stond. En nog staan de 'white-knights' vooraan om anti te zijn.
Het OM verdenk hem nog steeds van een terroritische aanslag. Niet van terroritische aanslag met islamitisch cq IS motief, daar is nul juridisch bewijs voor.
speak only if it improves the silence.
pi_190276403
Vooral blijven wegkijken. Zelfs de dader zegt het zelf, die is blijkbaar niet zo laf als jij.

met je 'CQ IS'. Preciest hetzelfde drollenvanger. En het stond ook nog een geschreven op zijn briefje. Deze anti-Nederlandse wegkijkerij is echt schrijnend.

Sorry voor de krachttermen though. Maar kom op zeg.
  donderdag 5 december 2019 @ 01:06:35 #131
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276404
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:05 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Het OM verdenk hem nog steeds van een terroritische aanslag. Niet van terroritische aanslag met islamitisch cq IS motief, daar is nul juridisch bewijs voor.
Hij riep toch iets met Allah enzo
pi_190276406
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:06 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Hij riep toch iets met Allah enzo
Zegt men.......
speak only if it improves the silence.
  donderdag 5 december 2019 @ 01:07:23 #133
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276408
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:07 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Zegt men.......
Getuigen
pi_190276410
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:37 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Iemand die goed bij zijn koppie is denk wel tien keer na...........
Weet jij hoe lang en vaak hij erover nagedacht heeft?
pi_190276411
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:07 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Getuigen
Getuigen die eerder bij de media waren dan bij de politie....... Voorlopig lijken ze niet heel serieus genomen te worden.
speak only if it improves the silence.
pi_190276415
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:06 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:
Vooral blijven wegkijken. Zelfs de dader zegt het zelf, die is blijkbaar niet zo laf als jij.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:07 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Zegt men.......
Is gewoon bewezen. Nog meer weerwoord?
pi_190276419
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:09 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

[..]

Is gewoon bewezen. Nog meer weerwoord?
Er is niks bewezen het blijven vage getuigen. Zijn zaak is niet eens behandeld laat staan veroordeeld.
speak only if it improves the silence.
pi_190276427
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:10 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Er is niks bewezen het blijven vage getuigen. Zijn zaak is niet eens behandeld laat staan veroordeeld.
Jou zijn we ook liever kwijt dan rijk. Tering zeg, hoe je nu nog goed kan praten dat het geen islamitisch-terroristische aanslag is geweest. Echt totaal wereldvreemd dit.

Ja en ik snap dat je 'naar de rechtzaak durrr' wijst. Waarin ie allang heeft aangegeven dat ie het deed vanuit islamitisch-terroristisch motief. En het briefje daarop wees. En de getuigen. En de slachtoffers.
pi_190276433
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:10 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Er is niks bewezen het blijven vage getuigen. Zijn zaak is niet eens behandeld laat staan veroordeeld.
Lekker ook dat je slachtoffers en omstanders afdoet als 'vage getuigen'. Wat kan jou dan wel overtuigen?
pi_190276435
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:12 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

Jou zijn we ook liever kwijt dan rijk. Tering zeg, hoe je nu nog goed kan praten dat het geen islamitisch-terroristische aanslag is geweest. Echt totaal wereldvreemd dit.
Zijn hele dossier geeft aanleiding om daaraan te twijfelen, kennelijk is het OM dat ook opgevallen gezien ze tot nu toe enig motief ontwijken.
speak only if it improves the silence.
  donderdag 5 december 2019 @ 01:14:45 #141
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276436
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:08 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Getuigen die eerder bij de media waren dan bij de politie....... Voorlopig lijken ze niet heel serieus genomen te worden.
Niet heel verrassend.
pi_190276438
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:14 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

Lekker ook dat je slachtoffers en omstanders afdoet als 'vage getuigen'. Wat kan jou dan wel overtuigen?
Die getuigen hebben hun verhaal eerst via media en twitter gedeeld.........
speak only if it improves the silence.
pi_190276440
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:14 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Zijn hele dossier geeft aanleiding om daaraan te twijfelen, kennelijk is het OM dat ook opgevallen gezien ze tot nu toe enig motief ontwijken.
Verkeerd oorzaak-gevolg trekking. Het een sluit het ander niet uit. Mijn inziens doen ze dat vooral om geen polarisatie te zaaien :').
  donderdag 5 december 2019 @ 01:16:25 #144
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276441
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:15 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Die getuigen hebben hun verhaal eerst via media en twitter gedeeld.........
Dat maakt het misschien juist wel geloofwaardiger, aangezien het lage vertrouwen in de rechtstaat.
pi_190276442
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:15 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Die getuigen hebben hun verhaal eerst via media en twitter gedeeld.........
En terecht, want de overheid verdoezelt de bende om maar de schijn te wekken dat multikulti het beste is wat de mens ooit is overkomen. Hoewel we geen enkele aanslag in Oost-Europa zien.. Goh waar zou dat nou aan kunnen liggen.
pi_190276446
quote:
7s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:16 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Dat maakt het misschien juist wel geloofwaardiger, aangezien het lage vertrouwen in de rechtstaat.
Echte getuigen melde zich onmiddelijk bij de politie en gaan niet eerst olie op het vuur gooien. Dit soort mensen roepen wat de gemiddelde nederlander graag hoort......
speak only if it improves the silence.
  donderdag 5 december 2019 @ 01:18:19 #147
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276448
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:16 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

En terecht, want de overheid verdoezelt de bende om maar de schijn te wekken dat multikulti het beste is wat de mens ooit is overkomen. Hoewel we geen enkele aanslag in Oost-Europa zien.. Goh waar zou dat nou aan kunnen liggen.
Dat is weer het andere uiterste.
pi_190276450
1 minuut filmpje met uitspraak rechter aan het eind :

https://www.hartvannederl(...)kent-rechtbank-niet/

Verder wordt in de video gezegd dat 'heel Nederland graag het motief wil weten'.

Alsof realistisch Nederland nog moet raden naar het motief.

+++++++

Hier een andere visie op de gebeurtenissen vandaag :


DOOR HANNIBAL · 4 DECEMBER 2019


Maar wat men ten koste van alles wil voorkomen (zo voorspelde ik al eerder) is dat de - nu verklaard - zwakbegaafde Gökmen T. de rechtbank vanuit de hoogte van zijn eigen gelijk zijn visie op de verhouding tussen mohammedanen en kafirs gaat uitleggen.
Dat zou de Nederlandse tokkies - en mogelijk zelfs de zich zó boven allen verheven voelende grachtengordel menagerie - wel eens het gevoel kunnen overbrengen dat de immigranten op wie ze stiekem zo neerkijken, hen heel anders beschouwen dan als schitterende voorbeelden die ook hun kinderen zouden moeten navolgen.

Gökmen T. die zichzelf verdedigt is derhalve een gevaar voor de maatschappelijke orde, omdat zijn waarheden niet gehoord mogen worden. Wèl door mohammedanen - die weten niet beter dan dat Gökmen hun waarheid spreekt - maar NIET door de mensen die er de meeste last van hebben, en al die andere stemmers op partijen die pappen en nathouden tot hun enige reden van bestaan hebben gemaakt, en zo stijf mogelijk hun ogen en oren proberen dicht te houden. Maar Gökmen T. mag zijn waarheid niet uitspreken, oh grutjes: NEE!!!

> http://verenoflood.nu/om-(...)pleit-gokmen-t-vrij/
shift-knop defekt
  donderdag 5 december 2019 @ 01:20:45 #149
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276455
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:17 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Echte getuigen melde zich onmiddelijk bij de politie en gaan niet eerst olie op het vuur gooien. Dit soort mensen roepen wat de gemiddelde nederlander graag hoort......
Daar heb je ook een punt, maar met Social Media nu is dat lastig. Men post alles online alvorens de juiste wegen te bewandelen.
pi_190276459
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:20 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Daar heb je ook een punt, maar met Social Media nu is dat lastig. Men post alles online alvorens de juiste wegen te bewandelen.
het lijkt wel alsof nederland opgewonden zit te wachten op een terroristische islamitische aanslag, mensen worden instant geil als iemand "beweerd" dat een moslim ali hakbar heeft geroepen.

Calimero gedrag.
speak only if it improves the silence.
pi_190276468
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:23 schreef TjjWester het volgende:

[..]

het lijkt wel alsof nederland opgewonden zit te wachten op een terroristische islamitische aanslag, mensen worden instant geil als iemand "beweerd" dat een moslim ali hakbar heeft geroepen.

Calimero gedrag.
Calimero gedrag, ten opzichte van terroristische aanslagen. Juist ja. Want we moeten het maar laten gebeuren 'want wij zijn met meer'. Irritant hoe sommige Nederlanders totaal de binding met hun volk en land kwijt zijn. Als het een islamitisch-terroristische aanslag is geweest -zoals in dit geval- dan horen we het net zo transparant als wanneer het een boedhistisch-terroristische aanslag is geweest. Ideologie is zeker van belang. Het getuigt wel weer van anti-Nederlanderschap om zulke reacties te geven.
  donderdag 5 december 2019 @ 01:29:00 #152
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276475
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:23 schreef TjjWester het volgende:

[..]

het lijkt wel alsof nederland opgewonden zit te wachten op een terroristische islamitische aanslag, mensen worden instant geil als iemand "beweerd" dat een moslim ali hakbar heeft geroepen.

Calimero gedrag.
Ik zie vooral angst voor het onbekende en ook dat mag benoemd worden. Er zijn problemen maar zolang dat ontkend word zal je geen samenleving hebben.
pi_190276479
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:23 schreef TjjWester het volgende:

[..]

het lijkt wel alsof nederland opgewonden zit te wachten op een terroristische islamitische aanslag, mensen worden instant geil als iemand "beweerd" dat een moslim ali hakbar heeft geroepen.

Calimero gedrag.
Laat ook maar.
pi_190276480
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:27 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

[..]

Calimero gedrag, ten opzichte van terroristische aanslagen. Juist ja. Want we moeten het maar laten gebeuren 'want wij zijn met meer'. Irritant hoe sommige Nederlanders totaal de binding met hun volk en land kwijt zijn. Als het een islamitisch-terroristische aanslag is geweest -zoals in dit geval- dan horen we het net zo transparant als wanneer het een boedhistisch-terroristische aanslag is geweest. Ideologie is zeker van belang. Het getuigt wel weer van anti-Nederlanderschap om zulke reacties te geven.
Je blijft ontkennen dat er totaal geen bewijs voor is. Hij heeft bekend ZONDER motief te vermelden, daarnaast geeft zijn dossier genoeg aanleiding om het in een andere hoek te zoeken.
speak only if it improves the silence.
pi_190276486
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:29 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Ik zie vooral angst voor het onbekende en ook dat mag benoemd worden. Er zijn problemen maar zolang dat ontkend word zal je geen samenleving hebben.
Ik vraag niet om ontkenning maar wel voor bewijs dat zijn ideologie in DIT geval het motief is geweest, kennelijk weten fokkers het beter dan mensen die ervoor zijn opgeleid.
speak only if it improves the silence.
pi_190276489
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:29 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Je blijft ontkennen dat er totaal geen bewijs voor is. Hij heeft bekend ZONDER motief te vermelden, daarnaast geeft zijn dossier genoeg aanleiding om het in een andere hoek te zoeken.
Kijk anders nog even het Dumpert-filmpje waarin de islamitisch-terrorist laat zien hoe hij tegen westerlingen aankijkt. Tering zeg het wegkijken is gewoon schrijnend bij deze user.
pi_190276498
10.25 uur

De rechtbankvoorzitter wil weten waarom T. de democratie niet erkent.
Hij is tenslotte al vanaf zijn jeugd in Nederland.
"Waarom vertellen jullie niet wat er op de demper van de pistool is geschreven, als jullie eerlijk willen zijn?" vraagt Gökmen T. Kennelijk stond ook daar een tekst op.

Rechtbankvoorzitter Ruud Veldhuisen leest wat passages voor uit wat T. eerder bij de rechter-commissaris verklaarde. "Ik laat niemand met ons geloof spotten", zei hij daar. "Ik wilde laten zien dat jullie niet van diamant zijn en wij niet van zand. Jullie pakken alleen maar stukjes en de rest laten jullie staan."

1 minuut video : Rechter leest uit bekentenis Gökmen T.


Hij sprak verder over de Mohammed-cartoons, Koranteksten op blote vrouwen (een mogelijke verwijzing naar de film Submission) en betrokkenheid van Nederlands militairen in de strijd in Afghanistan, Libië en Tsjetsjenië.

"Denk je nou echt dat wij niets terug zullen doen?", concludeerde T. "De democratie is 200 tot 250 jaar op aarde. Denk je echt dat wij de sharia loslaten?"

De rechtbankvoorzitter vraagt waarom T. vond dat hij zelf onschuldige mensen om het leven mocht brengen. "Wie bent u om dat te doen?" Gökmen T.: "Wie zijn jullie om moslims dood te maken?"

In een kort, stekelig gesprek met de rechtbankvoorzitter maakt Gokmen T. zijn aversie kenbaar tegen de westerse wereld. "Jullie houden de grenzen dicht om moslims beter in het water dood te kunnen verdrinken", stelt hij onder andere.

Na een paar minuten houdt de rechtbankvoorzitter het voor gezien. "Jij wil mij niet begrijpen", zegt T. nog.

> https://nos.nl/artikel/22(...)aanslag-lafaard.html
shift-knop defekt
  donderdag 5 december 2019 @ 01:36:23 #158
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_190276504
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:32 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Ik vraag niet om ontkenning maar wel voor bewijs dat zijn ideologie in DIT geval het motief is geweest, kennelijk weten fokkers het beter dan mensen die ervoor zijn opgeleid.
Jongen, lees
pi_190276510
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:35 schreef TomLuny het volgende:
10.25 uur

De rechtbankvoorzitter wil weten waarom T. de democratie niet erkent.
Hij is tenslotte al vanaf zijn jeugd in Nederland.
"Waarom vertellen jullie niet wat er op de demper van de pistool is geschreven, als jullie eerlijk willen zijn?" vraagt Gökmen T. Kennelijk stond ook daar een tekst op.

Rechtbankvoorzitter Ruud Veldhuisen leest wat passages voor uit wat T. eerder bij de rechter-commissaris verklaarde. "Ik laat niemand met ons geloof spotten", zei hij daar. "Ik wilde laten zien dat jullie niet van diamant zijn en wij niet van zand. Jullie pakken alleen maar stukjes en de rest laten jullie staan."

1 minuut video : Rechter leest uit bekentenis Gökmen T.

Hij sprak verder over de Mohammed-cartoons, Koranteksten op blote vrouwen (een mogelijke verwijzing naar de film Submission) en betrokkenheid van Nederlands militairen in de strijd in Afghanistan, Libië en Tsjetsjenië.

"Denk je nou echt dat wij niets terug zullen doen?", concludeerde T. "De democratie is 200 tot 250 jaar op aarde. Denk je echt dat wij de sharia loslaten?"

De rechtbankvoorzitter vraagt waarom T. vond dat hij zelf onschuldige mensen om het leven mocht brengen. "Wie bent u om dat te doen?" Gökmen T.: "Wie zijn jullie om moslims dood te maken?"

In een kort, stekelig gesprek met de rechtbankvoorzitter maakt Gokmen T. zijn aversie kenbaar tegen de westerse wereld. "Jullie houden de grenzen dicht om moslims beter in het water dood te kunnen verdrinken", stelt hij onder andere.

Na een paar minuten houdt de rechtbankvoorzitter het voor gezien. "Jij wil mij niet begrijpen", zegt T. nog.

> https://nos.nl/artikel/22(...)aanslag-lafaard.html
Bedank voor de toevoeging.
pi_190276560
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:37 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

Bedank voor de toevoeging.
Ja ach, geen dank.
Kijk hoe de bron afsluit :

Grote vraag tijdens de rechtszaak zal zijn of T. ideologisch gemotiveerde terrorist was of een verwarde veelpleger die om onduidelijke redenen is gaan schieten.

https://nos.nl/artikel/22(...)aanslag-lafaard.html

Dus ondanks alle verklaringen en een rechter op video zet de media er nog steeds een groot vraagteken achter en dus , m.i. , is het niet zo vreemd als mensen die graag wat anders willen zien als de in mijn ogen harde realiteit, hier hoop uit putten.
Ik volg dit soort taferelen nu al een paar jaar en het is steeds hetzelfde liedje - wel of geen terreur.
Niet bij terreur van rechts natuurlijk, maar wel van die twee andere kanten.
Om zich daar nog druk om te maken is nagenoeg verspilde moeite evenals het daarbij samenvallende wel/niet-spelletje.
Statistieken oppoetsen en onder het tapijtje vegen is het, meer niet, maar uiteindelijk zal de beerput niet meer te dempen zijn en komt de tijd dat ook de hardnekkigste wegkijkers voor een voldongen feit zullen komen te staan. En bij hun zal het des te harder aankomen, niet bij de realisten, die zijn er al op voorbereid.
shift-knop defekt
pi_190276572
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:56 schreef TomLuny het volgende:

[..]

Ja ach, geen dank.
Kijk hoe de bron afsluit :

Grote vraag tijdens de rechtszaak zal zijn of T. ideologisch gemotiveerde terrorist was of een verwarde veelpleger die om onduidelijke redenen is gaan schieten.

https://nos.nl/artikel/22(...)aanslag-lafaard.html

Dus ondanks alle verklaringen en een rechter op video zet de media er nog steeds een groot vraagteken achter en dus , m.i. , is het niet zo vreemd als mensen die graag wat anders willen zien als de in mijn ogen harde realiteit, hier hoop uit putten.
Ik volg dit soort taferelen nu al een paar jaar en het is steeds hetzelfde liedje - wel of geen terreur.
Niet bij terreur van rechts natuurlijk, maar wel van die twee andere kanten.
Om zich daar nog druk om te maken is nagenoeg verspilde moeite evenals het daarbij samenvallende wel/niet-spelletje.
Statistieken oppoetsen en onder het tapijtje vegen is het, meer niet, maar uiteindelijk zal de beerput niet meer te dempen zijn en komt de tijd dat ook de hardnekkigste wegkijkers voor een voldongen feit zullen komen te staan. En bij hun zal het des te harder aankomen, niet bij de realisten, die waren er al op voorbereid.

Nogmaals bedankt voor de objectieve kijk hierop. Hopelijk worden sommige anti-Nederlanders/anti-Europeanen/Anti-Westerlingen in dit topic genezen.
pi_190276622
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:59 schreef CRYPT0SK4TE het volgende:

Nogmaals bedankt voor de objectieve kijk hierop. Hopelijk worden sommige anti-Nederlanders/anti-Europeanen/Anti-Westerlingen in dit topic genezen.
Reken daar maar niet al teveel op, kwa ideologie kan het net zo dogmatisch zijn. Valt ook niet zomaar als anti-europeanen etc. in te delen - in hun ogen zien zij als kenmerk van het Westen dat die gastvrij voor iedereen dient te zijn. Een voorbeeld daarvan is te zien in het London Bridge topic waar de vader van zijn vermoorde zoon de politici die strengere strafhandhaving voorstaan omschrijft als haters. Ongeveer hetzelfde zag je bij de ouders van de vermoorde Maria Ladenburger.
shift-knop defekt
pi_190277622
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 00:40 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ik snap het eigenlijk niet. Uit alles blijkt toch dat deze man intens ziek is. Volgens mij weet ie zelf niet eens wat ie zegt.. Hij wil graag zo’n strijder zijn, lijkt het, en nu krijgt hij die erkenning ook nog, maar zijn hele leven bestaat uit impulsieve geweldplegingen. Al van jongs af aan. Weer een schande dat zo’n idioot hier los kan hebben lopen met alles wat hij al heeft geflikt. Zo’n tikkende tijdbom, daar hebben we er steeds meer van en ze laten zulke mensen maar lopen. Bizar.

Impulsieve man. Dit lijkt mij absoluut geen doorgewinterde terrorist. Maar een enorm ziek en gevaarlijk persoon. Zo’n gekkie. Met een laag IQ ook nog.

Ik hoop dat ze hem nooit meer vrij laten. Want hij zal weer slachtoffers maken.

Dat is nou juist het probleem in ons rechtsstelsel. Een kennis van mij, die bij justitie werkt en de dader kent, dacht eerst dat hij levenslang zou krijgen. Echter op basis van het psychiatrisch rapport is hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Daardoor zal hij waarschijnlijk helaas alleen een combinatie van een tijdelijke straf met TBS krijgen. Dus hij komt waarschijnlijk weer eens op vrije voeten. Die krankzinnige TBS maatregel werkt juist in zijn voordeel. Hij heeft meer kans om snel weer buiten te komen al of niet begeleid. Hoewel ook levenslang-gestraften zoals die Turkse cafemoordenaar Cevdet Yılmaz uit Delft weer onbegeleid op straat lopen.
Grote overeenkomst tussen al die schietgrage "medelanders" en alle andere terroristen is een felle haat tegen het Westen. Volgens de diagnose stelling vanuit psychiatrische wetenschap,DSM-5, kunnen ze een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) toegedicht krijgen.

Kenmerken die horen bij een antisociale persoonlijkheidsstoornis zijn:

je vindt het moeilijk om je aan regels te houden
je handelt vaak uit eigenbelang
je kunt je niet inleven in de emoties en behoeftes van andere mensen
je bent gewelddadig of agressief
je brengt jezelf of anderen in de problemen door je roekeloze levensinstelling
je kent geen schuldgevoelens wanneer je iemand benadeelt
je kunt de consequenties van jouw handelingen niet overzien
Een antisociale persoonlijkheidsstoornis komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen: 3 procent tegenover 1 procent en vaak is er sprake van aanleg voor een persoonlijkheidsstoornis. De stoornis komt vaker voor in armere wijken en openbaart zich vaak al voor het vijftiende levensjaar. In gevangenissen heeft het merendeel van alle veroordeelden een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Gek dat sommigen criminelen dan wel TBS krijgen en anderen zoals Mohammed B. de moordenaar van Theo van Gogh niet. Die laatste kreeg overigens wel levenslang.
Mijn stelling is zulke types zouden NOOIT meer een voet op Nederlandse bodem mogen zetten. Als de gevangenisstraf eindigt dan alleen in combinatie met vertrek (emigratie) naar hun moederland
Onze overheid zou moeten erkennen dat zij veel (ex)delinquenten niet kunnen verbeteren, in tegendeel zelfs vele daders veranderen in het justitietraject juist in wandelende tijdbommen.

Als zulke criminelen deze vertrek-mogelijkheid wordt aangeboden, kiezen velen daarvan vrijwillig al zelf voor deze optie.
Voor de dader is het ook beter. Hij verblijft dan in een land en cultuur, waar hij meer affiniteit mee heeft.
Ook voor alle IS strijders zou dit een goede alternatieve straf zijn.
Dat spaart onze samenleving veel geld uit, dat beter aan onderwijs en zorg besteed kan worden.

[ Bericht 2% gewijzigd door paulgo op 05-12-2019 08:10:47 ]
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_190277885
Als wij hier daadwerkelijk sharia wetten hadden gehad, zoals dat zwakzinnige stuk stront zo graag wil, was hij aan de hand van diezelfde wetten allang een kopje kleiner gemaakt vanwege zijn criminele activiteiten en drugsgebruik in het verleden, maar dat is voor die rooie mongool blijkbaar te hoog gegrepen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 5 december 2019 @ 11:53:02 #165
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_190280518
Die kerel is gewoon een gestoorde laagbegaafde narcist. Deed alles wat zijn God hem verbiedt maar wanneer het hem uitkomt, is hij opeens een goede gelovige. Opgeroeid in een milieu waar de eigen etnische groep zich superieur acht aan de Nederlanders. Types met een dergelijke achtergrond bleken vaker daders van terroristische aanslagen, op een gegeven moment worden ze ingepalmd door een of andere fanatieke griezel die ze eerst zal helpen uit het slechte leven komen en weer een waarachtig zuiver gelovige te worden. Van daar uit kan men een stapje verder; de betreffende ex-crimineel gaat zich afvragen of hij gezien al zijn slechte daden wel in het hiernamaals zal komen. Men zal hem vertellen dat niemand een garantie krijgt voor het hiernamaals, tenzij je jezelf opoffert als martelaar....

En laagbegaafde narcistische crimineeltjes uit een bepaalde etnische hoek hebben we er talloze van. Het potentieel om toekomstige terroristen te werven is enorm.

Nu denk ik niet dat deze anti-democraat samenzweerde met anderen gezien de amateuristische aanpak van zijn schietpartij, maar denk je eens in wat er had kunnen gebeuren als deze koekwous in het vizier was gekomen van een intelligente en vindingrijke jihadistenclub, die hem hadden kunnen trainen/voorbereiden en van een beter wapen hadden voorzien. Een klein machinepistool (uzi bijv.) en een jerrycan benzine in een redelijke volle tram hadden een veelvoud van het aantal slachtoffers kunnen opleveren. Zeker als hij nog 1 of 2 handlangers had gehad.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_190293219
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 11:53 schreef EdvandeBerg het volgende:

En laagbegaafde narcistische crimineeltjes uit een bepaalde etnische hoek hebben we er talloze van. Het potentieel om toekomstige terroristen te werven is enorm.

Daar helpt ook niet bij dat zulke treiteraartjes vaker van te voren in de gevangenis hebben gezeten voor delicten als bedreiging mishandeling, diefstal enz.
De gevangenis is een "hogeschool" voor de criminaliteit. Niet alleen krijgen ze een grondige "opleiding" in wapens en drugs maar ook een veel groter netwerk van boze geradicaliseerde wandelende tijdbommen. Ook voelen ze zich terecht voor schut gezet en totaal mislukt. Door de opsluiting in de gevangenis worden psychische problemen alleen maar erger en ontstaan ze zelfs. Dus deze criminelen komen er veel gevaarlijker uit. De grote meerderheid van alle criminelen in de gevangenis heeft een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Moeten die maar allemaal een soort TBS behandeling dan krijgen? Insiders zeggen altijd dat kost te veel, dus doen we dat niet.

Eigenlijk is emigratie van deze doelgroep naar welk Arabisch land dan ook de enige oplossing. Forum voor Democratie heeft dat in haar verkiezingsprogramma. Waarom willen alle andere partijen uitgezonderd de PVV daar niet aan, zelfs als emigratie op vrijwillige basis geschiedt???

Dat vind ik het meest schunnige aan de politiek. Sommige goede oplossingen voor sociale problemen zijn gewoon onbespreekbaar.

Eigenlijk zou elke Nederlandse rechter aan elke verdachte moeten vragen:
"Ziet u nog toekomst voor u in Nederland en denkt u hier nog in de samenleving fatsoenlijk te kunnen meedraaien en bovenal accepteert u de westerse normen en waarden?"
Bij een negatief antwoord op al deze vragen zou er een emigratie optie als goede alternatieve sanctie of een langere gevangenisstraf gecombineerd met een forse kwijtschelding van deze langere gevangenisstraf als verdachte voorgoed vertrekt uit ons land en ook geen voet meer zet op Europese bodem. Bij overtreding de rest van de straf gewoon uitzetten.

Deze oplossing bespaart heel veel leed (zowel bij de slachtoffers en hun familie als bij de daders )en ook miljarden aan belastinggeld. Waarom blijft die nog altijd taboe in onze multiculturele heilstaat?

De EU hoort eensgezind een krachtige vuist te maken naar landen , die weigeren mee te werken aan zo'n migratiebeleid. Direct handelssancties tegen weigerlanden, die nu hun criminele onderdanen maar ook bijv illegalen weigeren terug te nemen.

Als Europa dit emigratiebeleid voor criminelen niet wil of kan organiseren, moeten wij net als de Engelsen uit de EU of accepteren dat ons land het afvoerputje blijft voor uitschot uit de hele wereld.
Mark Rutte waar blijf je?

[ Bericht 4% gewijzigd door paulgo op 06-12-2019 07:38:45 ]
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_190293484
In een geciviliseerd land hadden ze deze man al lang verdronken.
Conscience do cost.
  vrijdag 6 december 2019 @ 11:09:09 #168
8369 speknek
Another day another slay
pi_190295305
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2019 00:39 schreef kleinvogelijn het volgende:

[..]

Man man man wat een land. Hebben ze ook het filmpje bekeken waarin die pisvlek in het centrum van Utrecht dat vrouwtje met die microfoon aanspreekt over dat haar kont uit haar broek hangt? Zo verminderd ontoerekeningsvatbaar leek hij nl niet, het handelen van deze vent is gewoon een lichtend voorbeeld van de reguliere islamitische gedachtengang; minachting en haat naar het westen.
Als je dat filmpje gezien hebt dan moet je "zwakbegaafd met narcistische trekken" toch best kunnen onderschrijven.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 16 december 2019 @ 10:58:24 #169
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190472916
quote:
Verdachte aanslag tram niet op regiezitting, advocaat toegewezen

De verdachte van de aanslag op de tram in Utrecht, Gökmen T. is niet bij de regiezitting in zijn zaak, ondanks het bevel van de rechtbank om vandaag aanwezig te zijn. Volgens de rechtbank zou er veel geweld gebruikt moeten worden om hem naar de rechtbank in Utrecht te krijgen.

"Het is niet aan een verdachte te dicteren of hij verschijnt of niet, maar onder deze omstandigheden ziet de rechtbank er vanaf hem te dwingen aanwezig te zijn", zei de voorzitter van de rechtbank. Daarbij speelde mee dat het een tussentijdse zitting is en de zaak nog niet inhoudelijk behandeld wordt.

De beslissing viel slecht bij de vader van een van de slachtoffers. "Hij heeft ook geweld gebruikt tegen mijn dochter!" riep hij.

Het Openbaar Ministerie kan zich vinden het besluit van de rechtbank. Volgens de officier van justitie zou een gesprek met de verdachte niet mogelijk zijn. "Bovendien zou de zitting behoorlijk veel vertraging oplopen. Dan zouden we minstens een uur of twee moeten wachten."

T. staat terecht voor de aanslag in een Utrechtse tram op 18 maart. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en vielen meerdere gewonden. Hij wordt onder meer verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

'Niet zwakbegaafd'

T. wil geen advocaat. De rechtbank heeft hem tegen zijn zin een advocaat toegewezen, omdat uit een rapportage van het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij zwakbegaafd is. Hij zou de gevolgen van het weigeren van verdediging niet kunnen overzien.

Maar volgens de hem toegewezen advocaat, André Seebregts, kan Gökmen T. prima zijn eigen verdediging voeren. In het rapport van het Pieter Baan Centrum staat volgens hem niet dat T. verstandelijk beperkt is. Hij zou zijn proces wel degelijk begrijpen. "Hij heeft laten blijken dat hij goed op de hoogte is van de procedures en de gevolgen", citeerde Seebregts het rapport. "Hij heeft ook gezegd er rekening mee te houden dat hij levenslang krijgt."

Volgens Seebregts sluit het rapport ook tbs niet uit. "Moet de verdediging nu zonder een instructie van cliënt tbs gaan bepleiten? Als het moet, dan zal de verdediging knopen doorhakken. Maar verdedigen tegen de wil van een verdachte is zeer onwenselijk. Zeker als hij in staat wordt geacht de gevolgen te begrijpen en zijn procespositie te bepalen."

Het Openbaar Ministerie wijst er op dat een verdachte recht heeft op een advocaat, maar ook het recht die te weigeren. Ook het OM denkt dat Gökmen T. niet verplicht hoeft te worden een raadsman te accepteren.
https://nos.nl/artikel/23(...)caat-toegewezen.html
  maandag 16 december 2019 @ 11:12:25 #170
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_190473072
SaskiaBelleman twitterde op maandag 16-12-2019 om 10:15:10 Volgens Seebregts wil Gökmen T. “pertinent niet komen.” Hij zit op de terroristenafdeling, en moet steeds als hij naar binnen en buiten gaat worden gevisiteerd. Dat betekent dat hij zich steeds moet uitkleden, en dat er tot in zijn anus wordt gekeken. #tramschutter reageer retweet
Het is officieel. Zijn halve kont staat open _O_
pi_190474300
Ze kunnen hem toch met een paar man boeien en op een steekwagentje naar binnen rijden.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  maandag 16 december 2019 @ 12:42:31 #172
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_190474594
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2019 08:09 schreef ems. het volgende:
In een geciviliseerd land hadden ze deze man al lang verdronken.
Dan heb jij toch een wat rare opvatting van ‘geciviliseerd’.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 16 december 2019 @ 12:48:04 #173
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_190474681
quote:
7s.gif Op maandag 16 december 2019 11:12 schreef Twiitch het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 16-12-2019 om 10:15:10 Volgens Seebregts wil Gökmen T. “pertinent niet komen.” Hij zit op de terroristenafdeling, en moet steeds als hij naar binnen en buiten gaat worden gevisiteerd. Dat betekent dat hij zich steeds moet uitkleden, en dat er tot in zijn anus wordt gekeken. #tramschutter reageer retweet
Het is officieel. Zijn halve kont staat open _O_
Bwahahah, geen heerlijker nieuws dan moslimterroristen die worden vernederd. Baard afscheren, de hele dag lesboporno aan, of een filmpje van een koran die in de fik wordt gestoken in een loop.

Hem doden zou veel te genadig zijn.
pi_190474722
Tramschutter Tanis behoudt advocaat, verschijnen voor rechter zou voor hem ‘traumatiserend’ zijn.
In de rechtbank Utrecht was vanmorgen de laatste inleidende zitting in het proces tegen de Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis.
Tijdens het begin van de zitting bleek dat hij niet aanwezig is bij zijn zaak.

Gökmen Tanis (38) had vandaag eigenlijk aanwezig moeten zijn bij de laatste regiezitting in de zaak. Rechtbankpresident Ruud Veldhuisen meldde echter bij aanvang dat het niet gelukt is hem bij de zitting aanwezig te krijgen. Hij zou met zoveel geweld vanuit de gevangenis naar Utrecht vervoerd moeten worden, dat daar vanaf is gezien. Er zou een speciale eenheid nodig zijn geweest om hem richting de rechtbank te rijden. Ook de vorige zitting in juli leidde al tot gedoe. Het besluit van Veldhuisen viel niet bij iedereen in goede aarde. Vanuit de nabestaanden klonk hartgrondig gemopper en gevloek.

> https://www.ad.nl/binnenl(...)erend-zijn~aa90f41b/


Hadden ze maar vaker van zulke fluwelen handschoentjes



https://www.rd.nl/vandaag(...)an-dijkhoff-1.517554
shift-knop defekt
pi_190474785
quote:
"Het is niet aan een verdachte te dicteren of hij verschijnt of niet, maar onder deze omstandigheden ziet de rechtbank er vanaf hem te dwingen aanwezig te zijn"
Blijkbaar kan hij dus wel degelijk afdwingen of hij wel of niet komt.
pi_190474880
quote:
7s.gif Op maandag 16 december 2019 11:12 schreef Twiitch het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 16-12-2019 om 10:15:10 Volgens Seebregts wil Gökmen T. “pertinent niet komen.” Hij zit op de terroristenafdeling, en moet steeds als hij naar binnen en buiten gaat worden gevisiteerd. Dat betekent dat hij zich steeds moet uitkleden, en dat er tot in zijn anus wordt gekeken. #tramschutter reageer retweet
Het is officieel. Zijn halve kont staat open _O_
Zou je toeslag krijgen als je iemands anus moet controleren? Voor een arts hoort dit erbij, maar als doorsnee beveiliger word je denk ik niet opgeleid om in iemands anus te peuren.
pi_190474968
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2019 13:00 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Zou je toeslag krijgen als je iemands anus moet controleren? Voor een arts hoort dit erbij, maar als doorsnee beveiliger word je denk ik niet opgeleid om in iemands anus te peuren.
Ik gok dat je dat leert op je stage.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 16 december 2019 @ 13:45:59 #178
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_190475781
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 13:05 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik gok dat je dat leert op je stage.
dan oefen ze op elkaar.
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_190475928
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 13:45 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

dan oefen ze op elkaar.
"Beveiligingssector zeer positief tegenover vrouwenquotum"
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 16 december 2019 @ 13:53:21 #180
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_190476005
quote:
14s.gif Op maandag 16 december 2019 13:51 schreef probeer het volgende:

[..]

"Beveiligingssector zeer positief tegenover vrouwenquotum"

juist ja. :X
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_190476101
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 13:53 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
juist ja. :X
Ik moest lachen. Dank.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 16 december 2019 @ 13:58:36 #182
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_190476157
quote:
14s.gif Op maandag 16 december 2019 13:56 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik moest lachen. Dank.
^O^
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  dinsdag 17 december 2019 @ 22:46:11 #183
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_190506095
PeterRdeV twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 15:53:13 Nieuws: De berichtgeving gisteren over Gökmen T., die alleen met grof geweld naar de rechtbank kon, klopt niet. Hij werkte gisteren volledig mee, er is geen geweld gebruikt en hij stond klaar om - geboeid - vervoerd te worden, maar dit werd op het laatste moment afgeblazen. reageer retweet
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_190506917
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 01:35 schreef TomLuny het volgende:
"Jullie houden de grenzen dicht om moslims beter in het water dood te kunnen verdrinken",
:') :')
pi_190507307
Waarom komen die lui naar onze westerse landen zoek het uit in die graflanden en laat ons met rust
I will do what i must !!
  woensdag 18 december 2019 @ 05:17:39 #186
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_190509880
Als je verwacht dat er geweld gebruikt moet worden om hem in de rechtszaal te krijgen, dan bereid je dat toch voor? Als hij om 9 uur moet verschijnen dan schop je hem om zes uur zijn bed uit, visiteer hem en keten hem goed vast. Om zeven uur in het busje en om 8 uur in de zaal. Wat is er nou zo moeilijk?
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_190513195
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 december 2019 22:46 schreef Domnivoor het volgende:
PeterRdeV twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 15:53:13 Nieuws: De berichtgeving gisteren over Gökmen T., die alleen met grof geweld naar de rechtbank kon, klopt niet. Hij werkte gisteren volledig mee, er is geen geweld gebruikt en hij stond klaar om - geboeid - vervoerd te worden, maar dit werd op het laatste moment afgeblazen. reageer retweet
En waarom zou dat afgeblazen zijn ?

Las laatst een bericht dan men de terrorist totaal niet aan het woord wil hebben.

Gökmen T. die zichzelf verdedigt is derhalve een gevaar voor de maatschappelijke orde, omdat zijn waarheden niet gehoord mogen worden.

http://verenoflood.nu/om-(...)pleit-gokmen-t-vrij/

+++++++++++

De rechtbank in Utrecht laat uitzoeken waarom tramschutter Gökmen Tanis maandag niet aanwezig was bij de rechtszaak tegen hem.

Over die aanwezigheid is commotie ontstaan, nu er signalen zijn dat Tanis zich voorafgaand aan de rechtszaak, in tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, helemaal niet verzet zou hebben tegen zijn vervoer. Hij stond klaar voor transport, toen vanuit de Utrechtse rechtbank een telefoontje kwam dat hij in zijn cel kon blijven, zo meldde misdaadverslaggever Peter R. de Vries gisteren. De Vries baseert zich op bronnen in de gevangenis van Vught, waar Tanis in voorarrest zit.

> https://www.ad.nl/utrecht(...)rechtszaak~a873f8ae/

Gökmen Tanis zou zich maandag voorafgaand aan de rechtszaak helemaal niet verzet hebben tegen zijn vervoer.
Hij stond klaar voor transport, toen er vanuit de Utrechtse rechtbank een telefoontje kwam dat hij in zijn cel kon blijven.

> https://www.ad.nl/utrecht(...)ld-geweest~a8321e48/

[ Bericht 26% gewijzigd door TomLuny op 19-12-2019 06:09:32 ]
shift-knop defekt
pi_191212498
Slachtoffer eist alle camerabeelden moslim aanslag op tram.

Een man die vorig jaar de aanslag in de tram in Utrecht overleefde, eist dat hij alle camerabeelden van de aanslag krijgt.

Vervoersmaatschappij Qbuzz en het Openbaar Ministerie weigeren die beelden te geven. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag bevestigt dat daar dinsdag een spoed-kort geding over dient.

De eiser, die door onder andere het OM is erkend als slachtoffer, wil alle beelden van de aanslag hebben omdat hij daarop denkt te kunnen zien wat de dader hem precies heeft aangedaan.

Volgens de man heeft verdachte Gökmen T. een wapen op hem gericht, waarna hij een aantal keren de trekker overhaalde. Het wapen werkte niet: mogelijk door een hapering of gebrek aan kogels. Ook nadat T. zijn wapen heen en weer had geschud en opnieuw de trekker overhaalde, gebeurde er niets.

Vervolgens is T. volgens de eiser weggerend. Er zijn wel beelden aan de man getoond, maar dat was naar zijn zeggen slechts een selectie. Volgens hem waren de gebeurtenissen daar niet uitgebreid genoeg te zien.

Poging tot moord of doodslag
De man die de camerabeelden opeist, komt nu niet voor in het strafdossier van T., laat de woordvoerder van de rechtbank weten. Juridisch adviseur Karim Aachboun van de eiser bevestigt dat het slachtoffer een kort geding heeft aangespannen.

"Mijn cliënt eist beelden op, omdat hij het niet eens is met de strafeis tegen T, waarin wordt gesteld dat hij hem slechts met een wapen bedreigd zou hebben. Met de integrale beelden wenst mijn cliënt de strafeis tegen T. te verzwaren van bedreiging naar poging tot moord", laat hij in een schriftelijke verklaring weten.

Het kort geding wordt met spoed behandeld. De reden daarvoor is dat het OM uiterlijk op maandag 3 februari de vorderingen van de benadeelde partijen wil ontvangen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen T. staat gepland van 2 tot 6 maart.
Bij de aanslag, vorig jaar maart, vielen vier doden en meerdere gewonden.

Dit gebeurde er bij de tramaanslag in Utrecht op 18 maart 2019. Een terugblik:

> https://nos.nl/artikel/23(...)aanslag-utrecht.html


https://www.volkskrant.nl(...)-gehandeld~bc826cd9/
shift-knop defekt
pi_191237794
Partijen overleggen onderling in zaak beelden tramaanslag Utrecht

Updated 1 uur geleden - Vandaag, 15:01

Een passagier die vorig jaar maart in Utrecht de aanslag in een tram overleefde, gaat alsnog overleggen met vervoersmaatschappij Qbuzz en het Openbaar Ministerie over beelden van de schietpartij die hij wilde hebben.

Dinsdag stonden de partijen tegenover elkaar in de rechtbank, maar die heeft de zaak aangehouden tot 15 februari „omdat de partijen onderling een regeling proberen te treffen”, zegt een woordvoerster.

> https://www.telegraaf.nl/(...)-tramaanslag-utrecht

shift-knop defekt
  dinsdag 28 januari 2020 @ 22:41:58 #190
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191241149
Wat schiet die passagier daar mee op? Erkenning als slachtoffer van poging tot moord?

Wat schiet je daarmee op? De dader komt al nooit meer vrij en een schadevergoedingsclaim lijkt me ook niet praktisch, dat is een kale kip.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 28 januari 2020 @ 22:43:45 #191
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191241181
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 22:41 schreef EdvandeBerg het volgende:
Wat schiet die passagier daar mee op? Erkenning als slachtoffer van poging tot moord?

Wat schiet je daarmee op? De dader komt al nooit meer vrij en een schadevergoedingsclaim lijkt me ook niet praktisch, dat is een kale kip.
Of misschien wil hij zien wat er precies gebeurde omdat het zwart gat is
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 28 januari 2020 @ 23:02:37 #192
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191241579
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 22:43 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Of misschien wil hij zien wat er precies gebeurde omdat het zwart gat is
Ik zie een verschil tussen de eis van het slachtoffer om de beelden in zijn bezit te hebben en de mogelijkheid om de beelden te kunnen in zien. Lijkt mij niet wenselijk als de beelden op facebook of liveleak ofzo belanden.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 28 januari 2020 @ 23:06:04 #193
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191241651
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 23:02 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Ik zie een verschil tussen de eis van het slachtoffer om de beelden in zijn bezit te hebben en de mogelijkheid om de beelden te kunnen in zien. Lijkt mij niet wenselijk als de beelden op facebook of liveleak ofzo belanden.
Je hebt gelijk had alleen het laatste nieuwsbericht gezien
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_191341457
Kabinet: Peter R. de Vries loog over Utrechtse tramschutter Gökmen Tanis

Islamitische terrorist verzette zich wel degelijk tegen transport naar rechtbank

Door: Bas Paternotte , 18:04, 03 februari 2020

Terug naar december vorig jaar. De islamitische terrorist Gökmen Tanis die wordt verdacht van de tramaanslag in Utrecht verschijnt niet op de zitting van de rechtbank in Utrecht omdat hij zich te veel verzette.
De rechtbank had hem bevolen wel te komen, maar daarvoor zou te veel geweld en dwang nodig zijn. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries tekende op dat dekselse Twitter bezwaar aan. Niets van waar, meende de journalist. Tanis werkte juist ‘volledig mee’, er was ‘geen geweld gebruikt’ en ‘hij stond klaar om – geboeid – vervoerd te worden, maar dit werd op het laatste moment afgeblazen’. Lees die tweet.

VVD Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wilde meer weten over de kwestie en stelde Kamervragen aan minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (ook VVD). Want klopte het wel dat De Vries daar schreef? Nou nee dus. Het kabinet schrijft maandag aan de Tweede Kamer:

> https://tpo.nl/2020/02/03(...)ign=sharing_standard


https://www.nu.nl/algemee(...)ng-ns-personeel.html
shift-knop defekt
  maandag 2 maart 2020 @ 12:58:15 #195
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_191792939
Rechtszaak Gökmen T.



In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen van de rechtszaak over de tramaanslag. Het is de eerste van vier dagen waarop de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Belangrijkste nieuws:
- De schutter schoot ook uit rijdende vluchtauto.
- Rechter leest getuigenverklaringen voor: "Nu moet ik rennen voor mijn leven."
- Gökmen T. is gedwongen aanwezig, hij werd in boeien binnengebracht.

12.26 uur 'Vieze ketters'

Na een korte onderbreking wordt de zaak vervolgd. Bij binnenkomst kijkt T. de zaal in. "Vieze ketters", roept hij naar de aanwezigen."

Live-blog op
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2024826/
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  maandag 2 maart 2020 @ 13:02:25 #196
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_191793020
Getuigenverklaringen wijzen erop dat hij bewust zijn slachtoffers uitzocht. Vooral schoot op Nederlanders zonder migratieachtergrond dus.

Blijkbaar zit meneer al de hele zitting fnuikend te glimlachen. Ik zou graag een zware steen op z'n hoofd gooien.
pi_191794133
Gökmen Tanis schreeuwt bij binnenkomst rechtbank, steekt middelvinger op naar rechter

https://www.ad.nl/binnenl(...)ar-rechter~aeed10ce/

De oven in klaar.

@Wereldgozer
pi_191794290
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:00 schreef Zipportal het volgende:
Gökmen Tanis schreeuwt bij binnenkomst rechtbank, steekt middelvinger op naar rechter

https://www.ad.nl/binnenl(...)ar-rechter~aeed10ce/

De oven in klaar.

@:wereldgozer
Moeke is er bij
pi_191794455
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:12 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]

Moeke is er bij
Ja, zit nu alles terug te lezen. Vanavond ook bij Op1. @Coco.
  maandag 2 maart 2020 @ 14:27:11 #200
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_191794526
Hij is uit de rechtszaal verwijderd, eigen advocaat bespuugt:

https://www.telegraaf.nl/(...)pugen-eigen-advocaat
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_191794567
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:27 schreef AgnesGru het volgende:
Hij is uit de rechtszaal verwijderd, eigen advocaat bespuugt:

https://www.telegraaf.nl/(...)pugen-eigen-advocaat
Wat een intens weerzinwekkend wezen.
  Redactie Sport maandag 2 maart 2020 @ 14:31:52 #202
274204 crew  Mexicanobakker
pi_191794627
Verwarde man.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_191794681
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2024819/

Vreemd dat we dit niet eerder hebben gehoord.
  maandag 2 maart 2020 @ 14:37:31 #204
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_191794738
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:27 schreef AgnesGru het volgende:
Hij is uit de rechtszaal verwijderd, eigen advocaat bespuugt:

https://www.telegraaf.nl/(...)pugen-eigen-advocaat
Maar gewoon een spuitje overwegen mag dan weer niet....
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  maandag 2 maart 2020 @ 14:38:10 #205
117098 Hathor
Effe niet
pi_191794749
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:37 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Maar gewoon een spuitje overwegen mag dan weer niet....
Zou de enige logische oplossing zijn.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 2 maart 2020 @ 14:38:41 #206
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191794759
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:37 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Maar gewoon een spuitje overwegen mag dan weer niet....
Spuitje lijkt mij een prima idee.

Wat een klootzak is het. Ik ben benieuwd of de advocaat hem nu nog wil verdedigen.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_191794822
Ik hoop dat iemand dit insect wil doodtrappen.
J’ai faim.
pi_191794867
Of een grammetje lsd door zijn thee, en dan een nachtlang Rammstein draaien in zijn cel.
J’ai faim.
  maandag 2 maart 2020 @ 14:45:29 #209
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_191794881
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:42 schreef rododendronneke het volgende:
Ik hoop dat iemand dit insect wil doodtrappen.
Of Bubba, die daarnaast ook nog een pilon rectaal bij hem aanbrengt zodat niet zijn halve, maar zijn hele kont openscheurt.
Maar ja, we zijn een demo-rechtsstaat en hier mag dat niet. Zeer spijtig in dit speciale geval van dit Untermensch.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_191795016
SaskiaBelleman twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:51:12 Grote vraag is nu, komt Gökmen T. weer in de zaal zitten, of niet? #tramschutter reageer retweet
Nee, hij gaat direct de oven in.

  maandag 2 maart 2020 @ 15:13:37 #211
141482 Q.
JurassiQ
pi_191795351
Lijkt me duidelijk, half uurtje schoffelen. Minimaal.
For great justice!
  maandag 2 maart 2020 @ 15:48:43 #212
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_191795951
Levenslang opsluiten met echte varkens O+
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  maandag 2 maart 2020 @ 15:54:51 #213
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_191796051
Muikorven en dan terug de rechtszaal in. Ik vind dat hij daar gewoon aanwezig moet zijn.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  maandag 2 maart 2020 @ 15:56:24 #214
117098 Hathor
Effe niet
pi_191796084
Ik denk niet dat ik dat als nabestaande zou willen aanschouwen, hij zit daar gewoon een showtje op te voeren. Totale minachting voor het hof, praten doet hij niet, alleen zijn middelvinger opsteken en kusmondjes maken naar de vrouwelijke leden van dat hof, ook geen enkel respect voor de nabestaanden. In een notedop...schijt aan de hele wereld. Waarom zou je jezelf als nabestaande het willen aandoen om dit gedrag van dat walgelijk wezen te moeten gadeslaan? Wat verwachten ze in hemelsnaam van dat stuk stront te gaan horen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 2 maart 2020 @ 16:00:18 #215
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_191796131
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 15:56 schreef Hathor het volgende:
Ik denk niet dat ik dat als nabestaande zou willen aanschouwen, hij zit daar gewoon een showtje op te voeren. Totale minachting voor het hof, praten doet hij niet, alleen zijn middelvinger opsteken en kusmondjes maken naar de vrouwelijke leden van dat hof, ook geen enkel respect voor de nabestaanden. In een notedop...schijt aan de hele wereld. Waarom zou je jezelf als nabestaande het willen aandoen om dit gedrag van dat walgelijk wezen te moeten gadeslaan? Wat verwachten ze in hemelsnaam van dat stuk stront te gaan horen?
Iedereen verwerkt verlies op een andere manier. Ik zou er ook niet gaan zitten maar kan ook best begrijpen dan sommigen daar behoefte aan hebben, ongeacht de one man show van dat monster.
  maandag 2 maart 2020 @ 16:04:50 #216
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_191796192
Wat een minderwaardig mens. Gadverdamme.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 2 maart 2020 @ 16:09:13 #217
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_191796254
quote:
7s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:00 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Iedereen verwerkt verlies op een andere manier. Ik zou er ook niet gaan zitten maar kan ook best begrijpen dan sommigen daar behoefte aan hebben, ongeacht de one man show van dat monster.
Ja. De nabestaanden zitten daar in de eerste plaats voor de slachtoffers lijkt mij, niet voor dat monster.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_191796306
Kerel is knettergek.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 2 maart 2020 @ 16:17:40 #219
117098 Hathor
Effe niet
pi_191796422
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:12 schreef superniger het volgende:
Kerel is knettergek.
Ik denk eerder gewoon door en door slecht. Er zal best wel een vorm van zwakzinnigheid aanwezig zijn bij hem, maar ik zie eigenlijk gewoon een tot op het bot verrot empathieloos wezen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Spellchecker maandag 2 maart 2020 @ 16:19:40 #220
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_191796467
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:44 schreef rododendronneke het volgende:
Of een grammetje lsd door zijn thee, en dan een nachtlang Rammstein draaien in zijn cel.
Een ontmoeting met een coronapatiënt.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 2 maart 2020 @ 16:23:55 #221
408813 crew  trein2000
pi_191796539
Als ik de rechtbank was dan liet ik hem lekker in de EBI. Waarom zou je voor dit figuur een bevel medebrenging uitvaardigen? Wat bereik je daar mee?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_191796577
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:23 schreef trein2000 het volgende:
Als ik de rechtbank was dan liet ik hem lekker in de EBI. Waarom zou je voor dit figuur een bevel medebrenging uitvaardigen? Wat bereik je daar mee?
Nabestaanden van zijn slachtoffers willen dat Tanis hun verhaal aanhoort. Best logisch ook.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 2 maart 2020 @ 16:33:30 #223
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_191796727
hoop maar dat het niet op ontoerekeningsvatbaar uitdraait.. dit zijn van die figuren die straks 5 jaar lang hun TBS begeleiders om de tuin kunnen leiden en dan weer opnieuw beginnen

#doettieandersnooit
Bij tijd en wijle aanwezig...
pi_191797056
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Nabestaanden van zijn slachtoffers willen dat Tanis hun verhaal aanhoort. Best logisch ook.
Na een dag als vandaag vraag ik me af of die er nog steeds zo over denken.
J’ai faim.
pi_191797081
Ik denk dat deze ‘meneer’ binnenkort een stel foute cipiers op zijn kamer mag begroeten.
J’ai faim.
pi_191797100
quote:
1s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:49 schreef rododendronneke het volgende:

[..]

Na een dag als vandaag vraag ik me af of die er nog steeds zo over denken.
Het is belangrijk voor het verwerken van je verlies. Dat is ook de reden dat slachtoffers wettelijk het recht hebben om in de rechtbank hun verhaal mogen doen tegenover de dader.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 2 maart 2020 @ 17:06:18 #227
117098 Hathor
Effe niet
pi_191797335
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Nabestaanden van zijn slachtoffers willen dat Tanis hun verhaal aanhoort. Best logisch ook.
En dat ie ze dan gaat zitten uitlachen? Want dat gaat ie gewoon doen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191797369
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 17:06 schreef Hathor het volgende:

[..]

En dat ie ze dan gaat zitten uitlachen? Want dat gaat ie gewoon doen.
Ook dan.

Volgens mij is dat lachen gewoon een act. Hij zit opgekropt van woede en frustratie en wil doen alsof hij heel sterk is en alles geweldig vind, maar hij komt vooral over als een triest figuur.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator maandag 2 maart 2020 @ 17:55:28 #229
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_191798281
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:24 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Ja, zit nu alles terug te lezen. Vanavond ook bij Op1. @:coco.
present
What can change the nature of a man?
pi_191798363
Je hebt gewoon anti spuug maskers voor dat soort mensen.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  maandag 2 maart 2020 @ 18:13:38 #231
338319 ZarB
Piña colada
pi_191798595
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:33 schreef greatgonzo het volgende:
hoop maar dat het niet op ontoerekeningsvatbaar uitdraait.. dit zijn van die figuren die straks 5 jaar lang hun TBS begeleiders om de tuin kunnen leiden en dan weer opnieuw beginnen

#doettieandersnooit
Met een beetje geluk ontsnapt ie en eindigt hij net als die mafkees van gister. Voor dit soort types is de doodstraf de enige oplossing.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  maandag 2 maart 2020 @ 19:06:01 #232
350577 YourCaptor
A billion dollar
pi_191799621
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 14:53 schreef Zipportal het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 02-03-2020 om 14:51:12 Grote vraag is nu, komt Gökmen T. weer in de zaal zitten, of niet? #tramschutter reageer retweet
Nee, hij gaat direct de oven in.

[ afbeelding ]
^O^
We know this. The Chinese know that we know. But we make-believe that we don't know and the Chinese make-believe that they believe that we don't know, but know that we know. Everybody knows.
pi_191799813
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:33 schreef greatgonzo het volgende:
hoop maar dat het niet op ontoerekeningsvatbaar uitdraait.. dit zijn van die figuren die straks 5 jaar lang hun TBS begeleiders om de tuin kunnen leiden en dan weer opnieuw beginnen

#doettieandersnooit
Daar is die veel te dom voor.
Die gast heeft het iq van een doperwt
pi_191799912
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:52 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het is belangrijk voor het verwerken van je verlies. Dat is ook de reden dat slachtoffers wettelijk het recht hebben om in de rechtbank hun verhaal mogen doen tegenover de dader.
Klinkt redelijk. Maar zo’n evil clown en zijn respectloze houding maakt die verwerking niet makkelijk. Je hoopt spijt te zien of schaamte of in elk geval een beetje nederigheid. Zelfs Mohammed Bouyeri probeerde zich op een volwassen wijze te verantwoorden tegenover de ouders van Van Gogh. Dit insect lacht alle nabestaanden gewoon keihard uit.

[ Bericht 0% gewijzigd door rododendronneke op 03-03-2020 06:12:32 ]
J’ai faim.
  maandag 2 maart 2020 @ 22:11:12 #235
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_191803394
quote:
Bij de hervatting van de zaak werd T. weer in de zaal gebracht. Overlevenden van de schietpartij en de nabestaanden van de slachtoffers mogen hun verklaringen voorlezen. T. hoorde het lachend een geeuwend aan.
Vies varken.

quote:
Te zien is hoe T. passagiers op nog geen meter afstand neerschiet. Als hij zijn wapen herlaadt, vluchten passagiers door een ingetrapt raam naar buiten. Hij schiet gericht op hoofden en bovenlichamen, blijkt uit de beelden, terwijl hij rustig door het gangpad loopt.

Volgens getuigen riep T. bij het schieten ’Allah akbar’. Op de beelden is te zien dat de schutter tot twee keer toe zijn pistool herlaadt. Volgens meerdere getuigen haperde het wapen in de tram enkele keren. Tijdens dat herladen vluchten passagiers aan de voorzijde van de tram door een ingeslagen raam.
Je snapt toch bijna niet dat niemand wat doet, als hij nota bene op 1 meter afstand staat? Niet dat ik mezelf zo'n held vind, maar ik zou toch wel reageren voordat ik me zomaar door zo'n debiel laat afknallen.
  maandag 2 maart 2020 @ 22:14:27 #236
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_191803440
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 19:16 schreef BeriBeri het volgende:
Daar is die veel te dom voor.
Die gast heeft het iq van een doperwt
Beetje respect voor een doperwt he :{w
pi_191804047
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 22:11 schreef Tengano het volgende:

[..]

Vies varken.
[..]

Je snapt toch bijna niet dat niemand wat doet, als hij nota bene op 1 meter afstand staat? Niet dat ik mezelf zo'n held vind, maar ik zou toch wel reageren voordat ik me zomaar door zo'n debiel laat afknallen.
Er zijn getuigen die dat wel hebben overwogen maar bang waren dat hij een bom op zijn lijf had. Tsja..zoiets gaat zo snel. Geen idee hoe ik zou reageren.
  maandag 2 maart 2020 @ 23:24:52 #238
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_191804604
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 22:46 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Er zijn getuigen die dat wel hebben overwogen maar bang waren dat hij een bom op zijn lijf had. Tsja..zoiets gaat zo snel. Geen idee hoe ik zou reageren.
Ik zou er gewoon voor gaan. De tering voor hem. Hij was nota bene in zijn eentje.
pi_191805090
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:17 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik denk eerder gewoon door en door slecht. Er zal best wel een vorm van zwakzinnigheid aanwezig zijn bij hem, maar ik zie eigenlijk gewoon een tot op het bot verrot empathieloos wezen.
Klopt hij is gewoon een psychopaat.Zijn zwakzinnigheid heeft geen directe rol bij dit delict gespeeld maar alleen bijgedragen aan zijn sociale mislukking in de jaren daarvoor. Dat hij toen door die mislukking boos is geworden is juist normaal gedrag. Er zijn heel veel sociaal mislukte burgers, die daardoor boos worden op onze samenleving, die nou niet bepaald veel kansen biedt aan hun. Echter niet iedere mislukkeling pleegt zo'n massamoord.

Een kennis van mij is een justitie medewerker, die dit heerschap enige tijd begeleid heeft. Hij verwachtte zelf dat Gokman Tanis levenslang zou krijgen. Echter ik denk dat op basis van de psychiatrische rapportages hij de maximale gevangenisstraf van 30 jaar zal krijgen in combinatie met een TBS op basis van verminderde ontoerekeningsvatbaarheid.
Ik vind dat een te lichte straf. De maatschappij moet weer vele miljoenen investeren in zo'n moordenaar: Weggegooid geld met nul komma nul resultaat.
Wat denken andere Fokkers hierover?

Weer een nadeel van de TBS bij deze allerzwaarste gevallen is dat er bij TBS oplegging geen levenslange gevangenis straf maar alleen een tijdelijke vaak kortere gevangenisstraf kan worden opgelegd. Daar komt dan een probleem bij. Wat als zo'n gewelddadig persoon ineens heel rustig en normaal gaat functioneren gedurende het TBS traject? Dan wordt de TBS vaak snel beëindigd, terwijl de persoon vaak nauwelijks veranderd en zeker geen beter mens geworden is. Dat zagen wij jaren geleden bij de Heijn ontvoerder en moordenaar Ferdi E. Die liep toen na de start van de TBS al binnen 2 jaar al weer als vrij man buiten.

Het is ook onrechtvaardig en niet uit te leggen tegen andere TBSers als juist deze allerzwaarste categorie TBS-ers zo opmerkelijk snel weer "geneest" en losgelaten wordt op de samenleving.

Michael P. de moordenaar en verkrachter van Anne Faber die kreeg trouwens 28 jaar cel plus TBS. Dat heeft hij verdiend, maar als deze massamoordenaar Gokman Tanis, die geen enkele spijt heeft betuigd en ook de slachtoffers blijft uitlachen,
maar 2 jaar langer hoeft te zitten dan Michael P. ,die wel nog spijt heeft betuigd, is dat oneerlijk.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:30:02 #240
1234 HiZ
Istanbullu
pi_191805231
Ik vind het wel goed eigenlijk dat hij dit soort wangedrag blijft vertonen. Dat maakt het voor de rechtbank ook minder makkelijk om te gaan oordelen alsof hij 'zielig' is.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:35:22 #241
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_191805271
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:12 schreef paulgo het volgende:

[..]

Klopt hij is gewoon een psychopaat.Zijn zwakzinnigheid heeft geen directe rol bij dit delict gespeeld maar alleen bijgedragen aan zijn sociale mislukking in de jaren daarvoor. Dat hij toen door die mislukking boos is geworden is juist normaal gedrag. Er zijn heel veel sociaal mislukte burgers, die daardoor boos worden op onze samenleving, die nou niet bepaald veel kansen biedt aan hun. Echter niet iedere mislukkeling pleegt zo'n massamoord.

Een kennis van mij is een justitie medewerker, die dit heerschap enige tijd begeleid heeft. Hij verwachtte zelf dat Gokman Tanis levenslang zou krijgen. Echter ik denk dat op basis van de psychiatrische rapportages hij de maximale gevangenisstraf van 30 jaar zal krijgen in combinatie met een TBS op basis van verminderde ontoerekeningsvatbaarheid.
Ik vind dat een te lichte straf. De maatschappij moet weer vele miljoenen investeren in zo'n moordenaar: Weggegooid geld met nul komma nul resultaat.
Wat denken andere Fokkers hierover?

Weer een nadeel van de TBS bij deze allerzwaarste gevallen is dat er bij TBS oplegging geen levenslange gevangenis straf maar alleen een tijdelijke vaak kortere gevangenisstraf kan worden opgelegd. Daar komt dan een probleem bij. Wat als zo'n gewelddadig persoon ineens heel rustig en normaal gaat functioneren gedurende het TBS traject? Dan wordt de TBS vaak snel beëindigd, terwijl de persoon vaak nauwelijks veranderd en zeker geen beter mens geworden is. Dat zagen wij jaren geleden bij de Heijn ontvoerder en moordenaar Ferdi E. Die liep toen na de start van de TBS al binnen 2 jaar al weer als vrij man buiten.

Het is ook onrechtvaardig en niet uit te leggen tegen andere TBSers als juist deze allerzwaarste categorie TBS-ers zo opmerkelijk snel weer "geneest" en losgelaten wordt op de samenleving.

Michael P. de moordenaar en verkrachter van Anne Faber die kreeg trouwens 28 jaar cel plus TBS. Dat heeft hij verdiend, maar als deze massamoordenaar Gokman Tanis, die geen enkele spijt heeft betuigd en ook de slachtoffers blijft uitlachen,
maar 2 jaar langer hoeft te zitten dan Michael P. ,die wel nog spijt heeft betuigd, is dat oneerlijk.
Je stuurt aan op de doodstraf?
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 00:37:29 #242
236264 crew  capricia
pi_191805290
quote:
5s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:35 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Je stuurt aan op de doodstraf?
Tja. Dat wordt lastig.
Definitely not CIA
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:43:22 #243
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_191805331
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:37 schreef capricia het volgende:

[..]

Tja. Dat wordt lastig.
En niet wenselijk denk ik. Wie zijn wij om te oordelen, maar aan de andere kant zou je zo'n klootzak om zeep willen helpen.
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 00:44:54 #244
236264 crew  capricia
pi_191805339
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:43 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

En niet wenselijk denk ik. Wie zijn wij om te oordelen, maar aan de andere kant zou je zo'n klootzak om zeep willen helpen.
We kennen hier geen doodstraf. Punt. (Voor mij. )
Dat deze gast compleet gestoord is, lijkt me duidelijk.
Gewoon levenslang opsluiten.
Definitely not CIA
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:46:49 #245
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_191805356
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:44 schreef capricia het volgende:

[..]

We kennen hier geen doodstraf. Punt. (Voor mij. )
Dat deze gast compleet gestoord is, lijkt me duidelijk.
Gewoon levenslang opsluiten.
Voor mij ook, maarrr, soms...
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 00:48:05 #246
236264 crew  capricia
pi_191805367
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:46 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Voor mij ook, maarrr, soms...
Ik had dat met Dutroux heel sterk.
Kan me voorstellen dat je dat hierbij ook kunt hebben. Gewoon puur evil. Zo voelt dat.
Definitely not CIA
  dinsdag 3 maart 2020 @ 00:48:14 #247
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_191805369
Inwikkelen in varkenshuiden en 'waterboarden' in varkensbloed ^O^
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 3 maart 2020 @ 01:02:03 #248
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191805481
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:44 schreef capricia het volgende:

[..]

We kennen hier geen doodstraf. Punt. (Voor mij. )
Dat deze gast compleet gestoord is, lijkt me duidelijk.
Gewoon levenslang opsluiten.
Zonde van al het geld en alle moeite die er nog in hem gaan worden gestoken. Daar kun je ook heel veel mensen mee helpen die het hard nodig hebben.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 01:04:31 #249
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_191805507
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 01:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zonde van al het geld en alle moeite die er nog in hem gaan worden gestoken. Daar kun je ook heel veel mensen mee helpen die het hard nodig hebben.
Daar gaat het niet over, het is een gewetenskwestie. Haal jij de schakelaar om of ben jij zo laf om dat niet te doen?

EN kan je daarmee leven?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 03:08:14 #250
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 07:22:17 #251
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191806921
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 01:04 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Daar gaat het niet over, het is een gewetenskwestie. Haal jij de schakelaar om of ben jij zo laf om dat niet te doen?

EN kan je daarmee leven?
Waarom zou dat geen overweging zijn? Je moet keuzes maken als samenleving waaraan je het belastinggeld uitgeeft.

De een geeft het graag aan het jarenlang verzorgen van dit soort lui uit, de ander liever aan andere mensen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 07:24:56 #252
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_191806941
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 07:22 schreef Perrin het volgende:

[..]

Waarom zou dat geen overweging zijn? Je moet keuzes maken als samenleving waaraan je het belastinggeld uitgeeft.

De een geeft het graag aan het jarenlang verzorgen van dit soort lui uit, de ander liever aan andere mensen.
geef eens antwoorden op zijn vragen.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 07:25:45 #253
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_191806946
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 07:24 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

geef eens antwoorden op zijn vragen.
Nope.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_191807262
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 01:04 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Daar gaat het niet over, het is een gewetenskwestie. Haal jij de schakelaar om of ben jij zo laf om dat niet te doen?

EN kan je daarmee leven?
Bij zo'n gast zou ik lachend de schakelaar omzetten
  dinsdag 3 maart 2020 @ 08:39:54 #255
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_191807617
Walgelijk figuur.
pi_191809129
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:44 schreef capricia het volgende:

[..]

We kennen hier geen doodstraf. Punt. (Voor mij. )
Dat deze gast compleet gestoord is, lijkt me duidelijk.
Gewoon levenslang opsluiten.
Je vraagt je ook af uit wat voor nest zo'n figuur komt. Daar is dacht ik al over gepubliceerd maar kan het me niet herinneren.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 10:57:08 #257
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_191809396
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 01:04 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Daar gaat het niet over, het is een gewetenskwestie. Haal jij de schakelaar om of ben jij zo laf om dat niet te doen?

EN kan je daarmee leven?
Goed punt. Tijd voor robots om dit soort dingen te laten doen.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 10:58:26 #258
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_191809413
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 08:01 schreef BeriBeri het volgende:

[..]

Bij zo'n gast zou ik lachend de schakelaar omzetten
Leg een rode knop neer op een druk plein en zet erbij: 'Niet op drukken'. Binnen 10 minuten gebeurd.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 11:01:41 #259
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_191809459
Is niet meer normaal wat zich daar in die rechtzaal afspeelt

[ Bericht 20% gewijzigd door Tengano op 03-03-2020 12:11:24 ]
  dinsdag 3 maart 2020 @ 11:13:41 #260
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_191809644
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 11:07:00 Als iemand iets vervelends zei over immigranten, was Rinke de eerste om dat tegen te spreken. ,,Kijk nou eens door wie Rinke is omgebracht", zegt de vader. #tramschutter reageer retweet
Tja...
pi_191810708
Zo'n figuur krijgt gewoon een tweede podium, zet hem gewoon in n apart kamertje gedurende de rechtszaak of wellicht beter nog doe snelrecht en geef em gelijk levenslang maal het aantal mensen dat hij gedood heeft
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_191810801
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 16:17 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik denk eerder gewoon door en door slecht. Er zal best wel een vorm van zwakzinnigheid aanwezig zijn bij hem, maar ik zie eigenlijk gewoon een tot op het bot verrot empathieloos wezen.
Precies dit. Je wil je niet laten verleiden tot het geven van lijfstraffen, maar bij dit stuk stront zou je wel een uitzondering mogen maken.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 12:39:45 #263
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_191810897
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:13 schreef Vader_Aardbei het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 03-03-2020 om 11:07:00 Als iemand iets vervelends zei over immigranten, was Rinke de eerste om dat tegen te spreken. ,,Kijk nou eens door wie Rinke is omgebracht", zegt de vader. #tramschutter reageer retweet
Tja...
Die vader moet oppassen wat hij zegt. Hoe kun je immigrant A, B of C nu verwijten wat immigrant D gedaan heeft?
Wie dit leest is gek
  dinsdag 3 maart 2020 @ 13:00:19 #264
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_191811168
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 12:39 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Die vader moet oppassen wat hij zegt. Hoe kun je immigrant A, B of C nu verwijten wat immigrant D gedaan heeft?
Dat zegt hij niet.
pi_191811199
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 08:01 schreef BeriBeri het volgende:

[..]

Bij zo'n gast zou ik lachend de schakelaar omzetten
Dan ben je zelf ook wel behoorlijk ziek in je kop hoor.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 3 maart 2020 @ 13:07:22 #266
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_191811246
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 10:58 schreef fetX het volgende:

[..]

Leg een rode knop neer op een druk plein en zet erbij: 'Niet op drukken'. Binnen 10 minuten gebeurd.
“Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying 'End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH', the paint wouldn't even have time to dry.”


― Terry Pratchett, Thief of Time
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_191811250
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:07 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

“Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying 'End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH', the paint wouldn't even have time to dry.”

― Terry Pratchett, Thief of Time
Terry Pratchett _O_
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_191811267
https://www.nu.nl/schietp(...)aal-slachtoffer.html

quote:
We zijn dus deze ochtend begonnen met de verklaringen van de nabestaanden van Roos en Rinke. De familieleden hebben beschreven wie hun geliefden waren en welk verlies ze hebben meegemaakt. De rechtbank heeft hier goed naar geluisterd en neemt het natuurlijk ook mee in de beoordeling van de zaak. Ook de slachtofferverklaringen van Eline (21) en Melanie (22) die beiden zijn neergeschoten door T. en het ternauwernood hebben overleefd.

Eline heeft tegen T. kunnen zeggen dat hij haar niet verslagen heeft en dit ook niet zal doen, waarop de man plots "jammer, jammer" schreeuwde. Een nieuw dieptepunt in de zaak die de rechter deed besluiten tot het snel schorsen van de zitting. T. is hierop door agenten uit de zaal getrokken, waarop hij nog iets schreeuwde. De familie van Eline en de vrouw zelf hebben ook nog kunnen roepen naar hem. De emoties zijn enorm hoog opgelopen, wat ertoe heeft geleid dat Melanie haar verklaring voorlas terwijl T. in een andere zaal met videoverbinding zat. Zijn proceshouding is zo provocerend en onberekenbaar dat dit beter was voor de slachtoffers en nabestaanden.
Mafklapper. Laat hem dan vanaf nu maar per definitie de boel vanuit een apart zaaltje volgen.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 13:17:57 #269
141482 Q.
JurassiQ
pi_191811374
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:08 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
https://www.nu.nl/schietp(...)aal-slachtoffer.html
[..]

Mafklapper. Laat hem dan vanaf nu maar per definitie de boel vanuit een apart zaaltje volgen.
Een zaaltje met een verzameling hongerige, bloeddorstige honden er in.
For great justice!
pi_191811385
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:08 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
https://www.nu.nl/schietp(...)aal-slachtoffer.html
[..]

Mafklapper. Laat hem dan vanaf nu maar per definitie de boel vanuit een apart zaaltje volgen.
Spuitje
  dinsdag 3 maart 2020 @ 13:25:09 #271
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_191811462
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:17 schreef Q. het volgende:

[..]

Een zaaltje met een verzameling hongerige, bloeddorstige honden er in.
En toen was het stil in KLB :7
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_191811468
Kunnen we hem de rest van zijn leven niet in een donkere vierkanten box zetten van 1,20x1,20m zodat hij niet kan staan en niet recht kan liggen?
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 3 maart 2020 @ 13:26:47 #273
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191811486
quote:
“Mijn broer hielp anderen door het raam te vluchten, daarna schoot Gökmen Tanis hem dood”
Tramterrorist opnieuw uit rechtszaal verwijderd: “Ik geef niks om jullie!”



Er is een emotionele zitting aan de gang in de rechtbank van Utrecht. Nabestaanden en slachtoffers van de tramaanslag in de gelijknamige Nederlandse stad krijgen er de kans verdachte Gökmen Tanis te vertellen hoeveel impact die dag op hun leven heeft gehad. “Er gaan zoveel emoties door mij heen. Ik zou willen schreeuwen van woede.” De tramterrorist (38) schoffeert opnieuw nabestaanden en is inmiddels voor de tweede dag op rij uit de rechtszaal verwijderd.

Gökmen Tanis (38) wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van viervoudige moord en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Hij schoot op 18 maart vorig jaar vier mensen dood in een tram in Utrecht. Twee jonge vrouwen raakten zwaargewond.

Eén van de dodelijke slachtoffers was Roos (19). Haar moeder was vanochtend de eerste van de nabestaanden die het woord voerde. “Er gaan zoveel emoties door mij heen. Ik zou willen schreeuwen van woede. Om het verlies van Roos’’, snikte de vrouw die Tanis een narcist noemt. “Hij pakte die ochtend een wapen. Doelbewust. Hij schiet mijn kind dood. Zo wreed en onmenselijk.’’ Ze ging verder: “Mijn kind. Mijn meisje van me afgepakt. Ik heb haar moeten wegdragen. Dat is ondraaglijk. Het is zo onwerkelijk en wreed. Naar huis zonder Roos. ‘s Nachts droom ik van haar, dan neem ik haar in mijn armen. Het voelt zo echt. En dan moet ik weer afscheid nemen.” Volgens Roos’ moeder is er één ding dat Tanis niet kapot heeft kunnen maken: “Dat is mijn liefde voor Roos. Ze is bij me. Voor altijd.”

De zus en vader van Roos vinden dat Gökmen Tanis geen tweede kans verdient. Vader René richtte zich rechtstreeks tot de verdachte. “Je kunt wel lachen, maar als jij dood bent, dan lach ik.” De woede van de man is intens. “Ik spreek nu over mijn dochter, mijn alles. Mijn 19-jarige dochter Roos, een lieve dochter, keurig meisje, met een leuke vriend, veel vrienden en kennissen. Mijn dochter die geen onderscheid maakte in wie ze toeliet in haar leven. Een van haar beste vrienden was een moslim. Maar jij hebt die dag in de tram bewust en kennelijk alleen op Westers ogende mensen geschoten. Je was zelf zo laf dat je je hebt laten aanhouden door onze democratische politie. Je had van mij een kogel voor jezelf mogen bewaren, maar daarvoor zal je ook te laf zijn geweest.”

Rinke
Ook de nabestaanden van de 49-jarige Rinke - vader van drie kinderen - vragen om ‘de aller-, allerzwaarste straf’ voor Tanis. Rinskes vrouw en kinderen kunnen het niet aan de zittingen bij te wonen, maar zijn broer laat weten dat hij Rinke - met wie hij illegaal de Elfstedentocht schaatste - enorm mist. En zijn zus zei snikkend: “We hebben een mooi en lief mens verloren.”

Ze vervolgde: “Zijn laatste minuten moeten afschuwelijk zijn geweest. Rinke heeft een vreselijke dood gehad. De angst die Rinke heeft gehad toen hij niet kon vluchten. Rinke trok aan de noodrem. Hielp mensen door het raam om te vluchten. Zo was hij. Maar hij kon niet vluchten. Toen hij uit het raam sprong raakte het schot hem fataal. Mijn moeder huilt elke dag. En mijn vader is woest. 18 maart besloot deze gek het leven van Rinke te beëindigen. Deze idioot verdient de aller-, allerzwaarste straf die er is.”

De vader van Rinke haalde de eerdere strafzaken aan waar Gökmen Tanis bij betrokken was. “Waarom heeft de rechtbank niet op tijd ingegrepen? De rechtbank mocht stapelen, maar de stapel was blijkbaar nog niet hoog genoeg om hem uit de samenleving te verwijderen. Die keuze heeft het leven van mijn zoon en drie anderen gekost. Dat is moeilijk te accepteren.”

Leegbloeden
Eline raakte die 18 maart gewond bij het schietincident. Ze vertelde hoe ze sprintend net op tijd voor de tram was, instapte en later in een hel terechtkwam. Ze leunde tegen een raam toen een man plots Allah Akbar schreeuwde en begon met schieten. “Ik geloofde gewoon niet wat ik zag.” Toen Eline uit de tram kon springen, verzwikte ze haar enkel en viel. “Ik wist dat ik de lul zou zijn. Probeerde nog weg te kruipen, maar ik wist wat er zou gebeuren. Toen kreeg ik een harde klap. Ik kreeg geen lucht.”

Terwijl ze op de grond lag kneep Eline in haar vingers. “Ik kon alleen maar denken aan m’n moeder en zusje. Ik kon ze niet achterlaten.” Eline werd uiteindelijk zes keer geopereerd en lag negen dagen in coma. Ze heeft een incomplete dwarslaesie en moest opnieuw leren lopen. “De Eline van 17 maart is niet dezelfde als de Eline die nu voor u staat. Gökmen, je hebt me niet verslagen, en dat zal je ook niet lukken.”

Lachende verdachte
Op de eerste dag van het proces, gisteren, leidde het gedrag van tramschutter Tanis tot veel verbijstering bij nabestaanden, slachtoffers en andere aanwezigen. De verdachte stak meerdere keren zijn middelvinger op naar de rechter, maakte kusgebaren naar de officieren van justitie (procureurs) en bespuugde zijn advocaat, André Seebregts. De rechter begon de zitting vandaag dan ook met het uitspreken van zijn waardering voor de opstelling van de nabestaanden, die ondanks het provocerende gedrag van Tanis zich toch wisten te beheersen.

Tanis is vanochtend net als gisteren door de parketpolitie de zaal in geleid. Negen agenten houden hem in de gaten. De verdachte heeft een trainingspak aan, wit jasje, zwarte broek, witte sportschoenen. Zijn gezicht was vrij uitdrukkingsloos bij binnenkomst en dat bleef aanvankelijk zo. Pas toen Roos’ woedende vader zich direct tot hem richtte, kon Tanis het niet laten een keer hardop te lachen. Daarna verscheen een glimlach met regelmaat op zijn gezicht, net als tijdens de zitting van gisteren.

De dertiger werd vanmiddag weer uit de zaal verwijderd: hij dreef de nabestaanden met zijn gedrag opnieuw tot tranen en razernij en riep hen toe: “ik geef niks om jullie!”

De komende uren komen nog meer slachtoffers en nabestaanden aan het woord. De strafeis tegen Tanis volgt donderdag.

https://www.hln.be/nieuws(...)s-hem-dood~aeead632/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_191811753
quote:
5s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:35 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Je stuurt aan op de doodstraf?
Nee levenslang is eigenlijk de enige optie. Bij zo'n gewetenloze psychopaat, die de slachtoffers blijft schofferen is een TBS (gecombineerd met een tijdelijke gevangenisstraf) zinloos en ook een geldverspilling. Dat geld kan beter aan slachtofferhulp besteed worden.

Trouwens één vraag hebben zowel de rechters als hier op Fok forum nooit gesteld:
"Als u de westerse samenleving zo haat waarom bent u nooit geremigreerd naar uw geloofsgenoten in Turkije of een ander Arabisch land??"

Die vraag zou elke rechter aan verdachten moeten stellen.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:00:41 #275
117098 Hathor
Effe niet
pi_191811918
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:49 schreef paulgo het volgende:

[..]

Nee levenslang is eigenlijk de enige optie. Bij zo'n gewetenloze psychopaat, die de slachtoffers blijft schofferen is een TBS (gecombineerd met een tijdelijke gevangenisstraf) zinloos en ook een geldverspilling. Dat geld kan beter aan slachtofferhulp besteed worden.

Trouwens één vraag hebben zowel de rechters als hier op Fok forum nooit gesteld:
"Als u de westerse samenleving zo haat waarom bent u nooit geremigreerd naar uw geloofsgenoten in Turkije of een ander Arabisch land??"

Die vraag zou elke rechter aan verdachten moeten stellen.
Heeft geen zin, het varken heeft besloten nergens op te antwoorden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_191811929
Een beetje afhankelijk van wat je verder nog te winnen of te verliezen hebt in het leven kan ik me bijna niet voorstellen dat geen van de nabestaanden deze gek niet gaat/laat omleggen, of dat in elk geval proberen.

Wat een totaalidioot.
blablablabla
pi_191811995
Eigenlijk zou je Gerard Butler in Law Abiding Citizen erop los moeten laten.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:11:56 #278
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_191812081
quote:
11s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:02 schreef Elan het volgende:
Een beetje afhankelijk van wat je verder nog te winnen of te verliezen hebt in het leven kan ik me bijna niet voorstellen dat geen van de nabestaanden deze gek niet gaat/laat omleggen, of dat in elk geval proberen.

Wat een totaalidioot.
Dit is een totale psychopaat. Het is heel moeilijk om niet met een diabolische wraakzucht straffen te bedenken als hem vastgebonden opsluiten in een cel met een eeuwig flikkerend licht, hem de rest van zijn leven te voeden met varkensvlees per sonde en vlak voor zijn neus een tv met onophoudelijk gayporn. En dan eens kijken wie hier de democraat is.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:17:53 #279
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191812158
"De tweede dag van het proces draait om het spreekrecht van slachtoffers."
Hou op met die larie en berecht die man. Weer een voorbeeld waarom het niet verstandig is een emotioneel circus van een rechtszaak te maken. Gökmen geeft er niks om en dat is prima. Behandel gewoon de feiten en veroordeel.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:18:53 #280
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191812174
quote:
11s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:02 schreef Elan het volgende:
Een beetje afhankelijk van wat je verder nog te winnen of te verliezen hebt in het leven kan ik me bijna niet voorstellen dat geen van de nabestaanden deze gek niet gaat/laat omleggen, of dat in elk geval proberen.

Wat een totaalidioot.
Dit hoor je zo vaak en het gebeurt nooit.
Het leven is geen film he.
pi_191812282
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:18 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Dit hoor je zo vaak en het gebeurt nooit.
Het leven is geen film he.
Komt vaker voor dan jij denkt.
blablablabla
pi_191812689
Als hij een TBS gecombineerd met een tijdelijke gevangenisstraf ( max. 30 jaar) krijgt, kan die bij goed gedrag in de praktijk over 20 jaar weer op vrije voeten zijn....
Er gaat namelijk 1/3 van die straf af en als hij genezen en tot inkeer gekomen is, hetgeen juist bij deze zwaarste categorie moordenaars vaak het geval is, houdt de TBS op of mag hij met verlof.

Ook levenslang hoeft niet altijd levenslang meer te zijn , want er is een toetsing na dertig jaar. Bovendien kunnen levenslang-gestraften nog tijdens hun detentie naar een TBS kliniek als zij een ernstige psychische stoornis hebben. Zie de zaak van de eveneens Turkse cafeschutter Cevdet Yilmaz. Deze meervoudige moordenaar schoot in 1983 in een Delfts cafe zomaar zes mensen dood en kreeg daarvoor levenslang. Hij kwam tijdens zijn detentie al gauw tot inkeer en heeft ook jarenlang in de Utrechtse Van der Hoeven TBS kliniek gewoond waar hij geregeld met verlof mocht .

Met een tijdelijke gevangenisstraf had hij al na tien jaar of zo, weer buiten gelopen, daarom is mijns inziens levenslang een betere optie in dit geval.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_191812869
Ik ben ook wel voor de doodstraf, maar in dit geval zou ie kunnen opscheppen aan zn mede extreme moslim matties dat hij martelaar gaat worden dus nee, daarvoor is t beter hem op te sluiten in isolatie met een tv'tje dat alleen maar herhalingen doet van programma's van bv Linda de Mol of Eva Jinek.
24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En met t geluid keihard.

En dat voor de rest van zijn leven.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_191812910
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 01:04 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Daar gaat het niet over, het is een gewetenskwestie. Haal jij de schakelaar om of ben jij zo laf om dat niet te doen?

EN kan je daarmee leven?
Ja, ik wel. En dat geldt zowel voor het uitvoeren van die doodstraf, als ermee kunnen leven.
In mijn optiek is wat Tanis geflikt heeft dusdanig ernstig en dusdanig bedreigend voor onze samenleving, dat hij simpelweg geëlimineerd moet worden.

En dit heeft niets met racisme of islamofobie te maken. Ditzelfde zou ik zonder enig probleem bij Holleeder uitvoeren.

Daarnaast is dit voor mij ook een principiële kwestie: zonder ultieme straf bestaat er geen rechtvaardigheid. Als een moordenaar (of doodslag) zelf mag blijven leven, dan is er geen recht gedaan. Maakt niet uit of er een levenslange celstraf tegenover staat (hoewel zelfs dát tegenwoordig al ter discussie staat), het geeft blijk van een mentaliteit waarbij er veel te veel rekening gehouden wordt met de dader en het vergeldingsaspect totaal uit beeld verdwenen is.
Sowieso snap ik werkelijk waar niet wat er mis is met de behoefte aan vergelding.
pi_191812956
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:17 schreef BasEnAad het volgende:
"De tweede dag van het proces draait om het spreekrecht van slachtoffers."
Hou op met die larie en berecht die man. Weer een voorbeeld waarom het niet verstandig is een emotioneel circus van een rechtszaak te maken. Gökmen geeft er niks om en dat is prima. Behandel gewoon de feiten en veroordeel.
Oneens. Een rechtssysteem is er ook deels om tegemoet te komen aan de wensen van de nabestaande van de slachtoffers. Dit hebben ze nodig voor hun verwerkingsproces.
pi_191812970
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:06 schreef TLC het volgende:
Ik ben ook wel voor de doodstraf, maar in dit geval zou ie kunnen opscheppen aan zn mede extreme moslim matties dat hij martelaar gaat worden dus nee, daarvoor is t beter hem op te sluiten in isolatie met een tv'tje dat alleen maar herhalingen doet van programma's van bv Linda de Mol of Eva Jinek.
24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En met t geluid keihard.

En dat voor de rest van zijn leven.
Nee, ik wil geen cent meer aan die klootzak besteden dan absoluut noodzakelijk is. Bovendien vind ik de 100% waterdichte zekerheid dat er geen recidive zal plaatsvinden bijzonder geruststellend.
pi_191813007
Ik vind dit ook weer zo een slappe nederlandse oplossing he. Slachtoffers en nabestaanden een verhaaltje laten vertellen tegen de dader. Die dader krijgt daar denk ik juist een harde plasser van.
Time for new flavor in ya ear!
pi_191813026
Waar ik overigens wel nieuwsgierig naar ben, hoe heeft de familie van die Tanis op dit alles gereageerd? Ik heb begrepen dat die moeder ook een keer op de publieke tribune heeft gezeten?
Hebben zij publiekelijk hun afkeuring uitgesproken en afstand van hem genomen of blijft het toch hun lieve zoon/broer(tje) die het nu zo moeilijk heeft....
  dinsdag 3 maart 2020 @ 15:19:09 #289
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_191813050
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Oneens. Een rechtssysteem is er ook deels om tegemoet te komen aan de wensen van de nabestaande van de slachtoffers. Dit hebben ze nodig voor hun verwerkingsproces.
Daar kun je van mening over verschillen.
Maar in dit geval heeft de dader het leed alleen maar erger gemaakt. Je kunt een verdachte/dader niet verplichten berouw te tonen of meegaand te zijn.
pi_191813060
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:15 schreef Koetjebeh het volgende:
Ik vind dit ook weer zo een slappe nederlandse oplossing he. Slachtoffers en nabestaanden een verhaaltje laten vertellen tegen de dader. Die dader krijgt daar denk ik juist een harde plasser van.
Vooral vernederend vind ik dat zij bijv. niet mogen zeggen wat zij als strafmaat zouden willen.
Tja, ons "rechtssysteem" is er dan ook vooral voor de dader en in het belang van de dader.
Oke, vooruit dan.....het is ook in het belang van ambitieuze OvJ's en advocaten.
Het is in ieder geval NIET in het belang van de samenleving of de slachtoffers.......niet meer.
pi_191813147
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:16 schreef stopnaald het volgende:
Waar ik overigens wel nieuwsgierig naar ben, hoe heeft de familie van die Tanis op dit alles gereageerd? Ik heb begrepen dat die moeder ook een keer op de publieke tribune heeft gezeten?
Hebben zij publiekelijk hun afkeuring uitgesproken en afstand van hem genomen of blijft het toch hun lieve zoon/broer(tje) die het nu zo moeilijk heeft....
Ik heb veel syrische irakese marokkaanse klasgenootjes gehad. Die ouders doen werkelijk niets. De moslim gemeenschap hoorde ik ook nooit aanslagen in naam Islam afwijzen in de afgelopen 30 jaar. Ik zeg niet dat ze dit wel moeten doen. Ik merk alleen dat ze gewoon anders zijn. Je kunt wel willen maar dat gaat dus nooit gebeuren.
Time for new flavor in ya ear!
pi_191813199
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:27 schreef Koetjebeh het volgende:

[..]

Ik heb veel syrische irakese marokkaanse klasgenootjes gehad. Die ouders doen werkelijk niets. De moslim gemeenschap hoorde ik ook nooit aanslagen in naam Islam afwijzen in de afgelopen 30 jaar. Ik zeg niet dat ze dit wel moeten doen. Ik merk dat ze gewoon anders zijn.
Ik kan me nog voorstellen dat je als willekeurige moslim geen behoefte voelt om je uit te spreken en afstand te nemen, het is immers een volstrekte vreemde voor jou.
Maar in het geval van je eigen familie zie ik dat anders. Zwijgen is dan een vorm van steunen (wie zwijgt stemt toe immers), waarmee de loyaliteit en mentaliteit van die mensen dan ook gelijk helemaal helder is.
pi_191813445
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:16 schreef stopnaald het volgende:
Waar ik overigens wel nieuwsgierig naar ben, hoe heeft de familie van die Tanis op dit alles gereageerd? Ik heb begrepen dat die moeder ook een keer op de publieke tribune heeft gezeten?
Hebben zij publiekelijk hun afkeuring uitgesproken en afstand van hem genomen of blijft het toch hun lieve zoon/broer(tje) die het nu zo moeilijk heeft....
Die waren lid van dezelfde radicale groep ellendelingen (Kalifaatstaat)

https://www.telegraaf.nl/(...)t-radicale-groep-aan
blablablabla
pi_191813503
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:06 schreef TLC het volgende:
Ik ben ook wel voor de doodstraf, maar in dit geval zou ie kunnen opscheppen aan zn mede extreme moslim matties dat hij martelaar gaat worden dus nee, daarvoor is t beter hem op te sluiten in isolatie met een tv'tje dat alleen maar herhalingen doet van programma's van bv Linda de Mol of Eva Jinek.
24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En met t geluid keihard.

En dat voor de rest van zijn leven.
Nee, alleen de doodstraf is voor dit soort gevallen een oplossing. Al die creatieve straffen om hem te kwellen daar krijg ik een beetje kromme tenen van.
pi_191813577
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:12 schreef paulgo het volgende:

De maatschappij moet weer vele miljoenen investeren in zo'n moordenaar: Weggegooid geld met nul komma nul resultaat.
Wat denken andere Fokkers hierover?

Ik heb de weg naar volwassenheid afgelegd in de jaren 70 van de vorige eeuw, en dan ook nog eens vanuit een progressief christelijk milieu. Dus veel menswaardigheid, verdraagzaamheid, vergeving, tweede kansen en derde kansen. Dus ik ben altijd principieel tegen de doodstraf geweest

Inmiddels vind ik het allemaal genoeg geweest en ben bereid die bagage van de laatste halve eeuw achter me te laten. De doodstraf is een prima alternatief om van dit soort akelige figuren af te komen.

En laten we dat dan vooral simpel houden. Voor dit soort zwijnen die we als een kankergezwel uit de samenleving gaan wegsnijden is de rudimentaire aanpak van "tegen de muur" goed genoeg.
Een vuurwapenpatroon kost minder dan 25 cent, als je er daar drie van toe dient ben je voor minder dan een euro klaar.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:16:04 #296
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_191813852
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:31 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Ik kan me nog voorstellen dat je als willekeurige moslim geen behoefte voelt om je uit te spreken en afstand te nemen, het is immers een volstrekte vreemde voor jou.
Maar in het geval van je eigen familie zie ik dat anders. Zwijgen is dan een vorm van steunen (wie zwijgt stemt toe immers), waarmee de loyaliteit en mentaliteit van die mensen dan ook gelijk helemaal helder is.
Ja, of het gaat anderen gewoon helemaal niet aan.

Als een familielid van mij als een psycho aan het moorden slaat dan kots ik diegene uiteraard ook uit, maar dat gaat de media en buitenwereld he-le-maal niks aan. Dat heeft niks met mijn loyaliteit mentaliteit maken.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:17:13 #297
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_191813874
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 13:49 schreef paulgo het volgende:

[..]

Nee levenslang is eigenlijk de enige optie. Bij zo'n gewetenloze psychopaat, die de slachtoffers blijft schofferen is een TBS (gecombineerd met een tijdelijke gevangenisstraf) zinloos en ook een geldverspilling. Dat geld kan beter aan slachtofferhulp besteed worden.

Trouwens één vraag hebben zowel de rechters als hier op Fok forum nooit gesteld:
"Als u de westerse samenleving zo haat waarom bent u nooit geremigreerd naar uw geloofsgenoten in Turkije of een ander Arabisch land??"

Die vraag zou elke rechter aan verdachten moeten stellen.
Voor uitkering wat denk je zelf :')
Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
pi_191814122
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:16 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ja, of het gaat anderen gewoon helemaal niet aan.

Als een familielid van mij als een psycho aan het moorden slaat dan kots ik diegene uiteraard ook uit, maar dat gaat de media en buitenwereld he-le-maal niks aan. Dat heeft niks met mijn loyaliteit mentaliteit maken.
Sure......
pi_191814157
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:17 schreef Nicksanders het volgende:

[..]

Voor uitkering wat denk je zelf :')
Sommigen zullen open en bloot toegeven dat ze juist Nederlanders willen bekeren. Hun ideaal is immers de wereldheerschappij van de islam.
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 3 maart 2020 @ 16:39:30 #300
186611 Haags
pi_191814237
Gevalletje nekschot geven, deze mongool. Maar dat mag weer niet.
Zonder wrijving geen glans
pi_191814386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:16 schreef Drekkoning het volgende:
Ja, of het gaat anderen gewoon helemaal niet aan.

Als een familielid van mij als een psycho aan het moorden slaat dan kots ik diegene uiteraard ook uit, maar dat gaat de media en buitenwereld he-le-maal niks aan. Dat heeft niks met mijn loyaliteit mentaliteit maken.
Nou er zijn ook familieleden die als dat moorden in syrie en irak gebeurt de Nederlandse staat aanklagen en repatriering van het moordende familielid eisen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')