abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 1 juli 2019 @ 13:38:45 #1
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_187697823
registreer om deze reclame te verbergen
Wat weten we nu:

Dinsdag 19-03 11.35 uur
quote:
Onderzoek naar schietincident vandaag verder
19 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie en het Openbaar Ministerie zijn de afgelopen nacht verder gegaan met het strafrechtelijke onderzoek. Het onderzoek is in volle gang.

Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond (een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein). In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Geen relatie

Aan het begin van maandagavond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en deze slachtoffers gebleken. Tijdens zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen.

In verband met het onderzoek ’heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.

Vandaag zullen agenten zichtbaar in de wijken aanwezig zijn en in contact zijn met relevante partijen. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.
Bron: https://www.om.nl/@105401/onderzoek/

PolitieUtrecht twitterde op dinsdag 19-03-2019 om 11:26:09 Gisteravond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe is geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken. #24oktoberplein reageer retweet
18:31 Hoofdverdachte aangehouden

quote:
15:01
Burgemeester Jan van Zanen meldt net dat er drie doden zijn gevallen en negen gewonden door de schietpartij in Utrecht.
GemeenteUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:54:05 Burgemeester Jan van Zanen reageert op het schietincident eerder vandaag https://t.co/PzI6t2tPtX reageer retweet
quote:
quote:
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft maandagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Het vuur werd geopend op de inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Dit is wat we tot nu toe weten over het incident.
In het kort

Schutter gevlucht, politie zoekt 37-jarige verdachte
Omgeving 24 Oktoberplein afgezet
Dreigingsniveau 5 voor provincie Utrecht
Terroristisch motief niet uitgesloten
Een schutter opent rond 10.45 uur het vuur in een tram. Volgens een getuige "begon een man in het wilde weg te schieten". Meerdere inzittenden raken gewond en moeten met spoed naar het ziekenhuis.

Voor de slachtoffers is in Utrecht een calamiteitenhospitaal geopend. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor mensen die zich ongerust maken over de situatie in Utrecht.

Het 24 Oktoberplein is na de schietpartij ruim afgezet. "Kom niet in de buurt van de plaats van het incident", meldt de politie. Bij een woning aan de Trumanlaan, in de buurt van het 24 Oktoberplein, zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse. Volgens de NOS zijn hier en op andere plaatsen invallen gedaan.

332x175am6dt_wd640.jpg

https://www.nu.nl/schietp(...)rtij-in-utrecht.html
xxl.jpg

Livestream:

De verdachte:

PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:17:27 De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gkman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 https://t.co/QZ88s3Wl0k reageer retweet
Laatste nieuwsberichten
quote:
Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

De 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gkman Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op n persoon richtte. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

Niels is net weer thuis, na door de politie te zijn gehoord, nog stevig onder de indruk van wat hij heeft gezien. ,,Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm.”

,,Er was op dat moment op zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders.”

,,Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)uw-hielpen~abd214eb/
quote:
Gezochte Gkmen Tanis stond terecht wegens schieten met vuurwapen en verkrachting
UTRECHT - De 37-jarige Gkmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond in 2014 terecht omdat hij zou hebben geschoten met een vuurwapen en wegens poging tot doodslag.

Zijn strafblad is lang: hij zou in oktober 2014 een vrouw hebben beledigd en naar haar hebben gespuugd. Ook beledigde en bedreigde hij toen een agent. Tevens zou hij dat jaar onder invloed hebben gereden.

Zeer recent stond hij ook voor de rechter: twee weken terug nog omdat hij een vrouw zou hebben verkracht. Ook zou hij zich onlangs schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een fiets en een inbraak in een bedrijfspand. Die delicten dateren van september en oktober vorig jaar.

De verkrachting zou zijn gebeurd in juli 2017 in Utrecht. Precies twee weken geleden was een zogenoemde regiezitting.

De politie heeft een foto van Tanis verspreid. De man, die Turkse roots heeft, zou vanochtend hebben geschoten in of bij een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt en er zijn mogelijk ook mensen overleden. Tanis is nog voortvluchtig.
PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:28:03 Het aantal gewonden is zojuist naar beneden bijgesteld. Het gaat om 5 gewonden in plaats van de eerder genoemde 9. Het aantal overledenen is op dit moment onveranderd. https://t.co/9tStbq1f0B reageer retweet
Liveblogs
Schietpartij Utrecht: Tanis opgepakt, morgen vlaggen halfstok
https://nos.nl/liveblog/2(...)trecht-verlaten.html

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895347/

Dossier Politie: https://www.politie.nl/ge(...)ncident-utrecht.html
I pray on this day of memories
  maandag 1 juli 2019 @ 18:49:55 #2
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_187702505
quote:
Tanis zelf zei vanochtend geen advocaat te willen hebben omdat ‘hij geen democraat is'. ,,Ik erken jullie wetten niet, ik erken jullie rechters niet.” Hij herhaalde ook zijn bekentenis dat hij de dader is van de aanslag.
quote:
15s.gif Op maandag 1 juli 2019 13:23 schreef Mo_Muffin het volgende:

Hoe duidelijk wil je het hebben?

En dan het verdriet van de vader van Roos. :{
Maar wel gebruik maken van onze wetten, uitkeringen, toeslagen enz.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_187702539
Niet zo interessant toch, wat hij denkt of vindt? Zijn leven is effectief toch voorbij en hij is niet bepaald slim, dus waarom zou hij niet.

Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
  maandag 1 juli 2019 @ 19:19:10 #4
306743 Opa2012
2010..2017
pi_187703069
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 18:51 schreef BorisDeLul het volgende:
Niet zo interessant toch, wat hij denkt of vindt? Zijn leven is effectief toch voorbij en hij is niet bepaald slim, dus waarom zou hij niet.

Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
Het OM geeft hem de erkenning die hij wil. Hij was helemaal niets, namelijk een gestoorde kansloze crimineel, en nu is hij een echte terrorist.
Hans Spekman (PvdA): 'Nivelleren is een feest!' [38 11 9 zetels]
  maandag 1 juli 2019 @ 21:25:21 #5
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_187705652
Ik vind het altijd grappig wanneer mensen feiten en informatie willen wegmoffelen en doen alsof er niks is gebeurd. Alsof de mensen dan niet doorhebben hoe de vork echt in de steel zit. Ja, de wegkijkcultuur zit er goed in hier in Nederland maar gelukkig zijn er nog zat mensen wel wakker.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 1 juli 2019 @ 21:30:15 #6
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_187705738
Gewoon zn cel volhangen met varkenshuiden , elke avond een karbonaadje bij het eten en s’avonds verlicht naar gayporno laten kijken
Ik ben inmiddels overleden
pi_187705897
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 19:19 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Het OM geeft hem de erkenning die hij wil. Hij was helemaal niets, namelijk een gestoorde kansloze crimineel, en nu is hij een echte terrorist.
Exactly. Het lijkt wel alsof we als Europeanen niet meer in staat zijn te doen wat nodig is. Logisch redeneren, nadenken, beslissingen nemen...

Wat is er toch gebeurd?
pi_187705912
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:25 schreef VeX- het volgende:
Ik vind het altijd grappig wanneer mensen feiten en informatie willen wegmoffelen en doen alsof er niks is gebeurd. Alsof de mensen dan niet doorhebben hoe de vork echt in de steel zit. Ja, de wegkijkcultuur zit er goed in hier in Nederland maar gelukkig zijn er nog zat mensen wel wakker.
Waar heb jij het over?
pi_187705949
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:37 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Exactly. Het lijkt wel alsof we als Europeanen niet meer in staat zijn te doen wat nodig is. Logisch redeneren, nadenken, beslissingen nemen...

Wat is er toch gebeurd?
Die een terroristische daad gepleegd heeft inderdaad. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?
pi_187706006
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:40 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Die een terroristische daad gepleegd heeft inderdaad. Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?
Ben ik ladderzat of zo? Je bent al de tweede die ik moet vragen waar ie het over heeft ..
  maandag 1 juli 2019 @ 21:44:26 #11
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187706055
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 18:51 schreef BorisDeLul het volgende:
Ben nog steeds van mening dat hij in de media moet worden doodgezwegen trouwens. Geen erkenning.
Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
pi_187706064
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:42 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Ben ik ladderzat of zo? Je bent al de tweede die ik moet vragen waar ie het over heeft ..
Geen idee, jij lijkt te insinueren dat omdat het een kansloze gestoorde crimineel was hij geen terroristische daad heeft kunnen plegen en dus niet als terrorist aangemerkt dient te worden. Maar daar volg ik je dan even niet.
pi_187706330
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Geen idee, jij lijkt te insinueren dat omdat het een kansloze gestoorde crimineel was hij geen terroristische daad heeft kunnen plegen en dus niet als terrorist aangemerkt dient te worden. Maar daar volg ik je dan even niet.
Dan begrijpen we elkaar inderdaad verkeerd. :)

Ik zeg juist het omgekeerde. Hij is een terrorist, al de zoveelste. En die zijn uit op aandacht, naamsbekendheid, promotie van hun zaak enzovoorts. Daarom zeg ik: doodzwijgen. Maak de naam niet bekend, maak de motivatie niet bekend en gooi hem gewoon levenslang in de gevangenis met een emmer water en een homp brood, gebakken door een homo. Een joodse homo.

[ Bericht 0% gewijzigd door BorisDeLul op 01-07-2019 22:08:25 ]
pi_187706373
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
Die nutteloze bloemkool is al lang op z'n retour. Daar gaan wat steek-moslims geen verandering in brengen.
Just a humble motherfucker with a big dick.
pi_187706400
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:56 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Dan begrijpen we elkaar inderdaad verkeerd. :)

Ik zeg juist het omgekeerde. Hij is een terrorist, al de zoveelste. Een die zijn uit op aandacht, naamsbekendheid, promotie van hun zaak enzovoorts. Daarom zeg ik: doodzwijgen. Maak de naam niet bekend, maak de motivatie niet bekend en gooi hem gewoon levenslang in de gevangenis met een emmer water en een homp brood, gebakken door een homo. Een joodse homo.
Ach zo, mee eens. Wellicht een vermelding van de naam en de details in de encyclopedie, maar niet breed op het nieuws inderdaad.
  maandag 1 juli 2019 @ 22:00:18 #16
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187706408
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:58 schreef ems. het volgende:

[..]

Die nutteloze bloemkool is al lang op z'n retour. Daar gaan wat steek-moslims geen verandering in brengen.
Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
pi_187706453
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:00 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
Het probleem is dat Geert z'n kans heeft gehad en die toch min of meer heeft laten liggen. Dan gaan mensen op zoek naar een alternatief en komen ze bij die clown uit idd :P

Ik hoop heel erg dat er nog een keer een zeer migratie/islamkritische partij komt die wat minder excentriek is dan de huidige 2 opties. Pim was een degelijke, maarja.
Just a humble motherfucker with a big dick.
  maandag 1 juli 2019 @ 22:04:06 #18
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_187706493
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:00 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Zou best kunnen dat je gelijk hebt. Ik kan alleen voor mezelf spreken dat ik het schokkend vind dat zoveel kiezers Geert in de steek hebben gelaten voor een blazende pianoliggende ijdeltuit.
Zo gaat het al bijna twintig jaar. De ene populistische debiel wordt afgewisseld voor de volgende debiel: Pim, Jan Marijnissen, Rita 'recht door zee' Verdonk, gekke Geertje en dan nu Terry. Al lijkt die ook al weer op zijn retour te zijn.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_187706706
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 21:44 schreef Hoogslaper het volgende:

[..]

Juist niet! Deze meneer gaat Geert een hoop zeteltjes bezorgen..! :s)
Ik denk dat het belangrijker is dat toekomstige terreurislamieten weten dat ze de aandacht die ze willen, niet wordt gegeven. :)
  maandag 1 juli 2019 @ 22:37:28 #20
486225 Hoogslaper
slaapt hoog
pi_187707243
quote:
2s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:35 schreef Falco het volgende:

[..]

Voor het slapen gaan krijg je van mij nog wat extra leesvoer over de vermeende islamisering: http://www.republiekalloc(...)-nederland-de-feiten
Vind ik allemaal prima. Ik heb geen hekel aan je. Ga straks rustig slapen met het idee dat er nooit iemand van jouw dierbaren op die tram in Utrecht had kunnen zitten.
pi_187708206
quote:
2s.gif Op maandag 1 juli 2019 22:35 schreef Falco het volgende:

[..]

Voor het slapen gaan krijg je van mij nog wat extra leesvoer over de vermeende islamisering: http://www.republiekalloc(...)-nederland-de-feiten
Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:

quote:
Het woord islamisering wordt gebruikt om een proces aan te duiden waarbij de samenleving door een groeiend aantal moslims en zichtbare instituties als moskeen een meer islamitisch karakter zou krijgen.
Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

ANP-57715996-2048x1220.jpg?1

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

politie-agent-hoofddoek.png

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

D8NDrMlX4AAo9eC.jpg

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_187708448
Daar sta je dan met dat weer bepakt en bezakt.
Zullen het wel warm gehad hebben.

Oei mijn fout, was geweest 19/3, toen was het niet zo warm.

[ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2019 23:35:06 ]
pi_187708658
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 23:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:
[..]

Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

[ afbeelding ]

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

[ afbeelding ]

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

[ afbeelding ]

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
+1
pi_187847884
quote:
‘Passagier gebruikte bij tramaanslag in Utrecht oude man als menselijk schild’
Tijdens de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht heeft een jonge trampassagier zijn eigen hachje gered door een oude man als menselijk schild te gebruiken.

Peter Koop en Yelle Tieleman 10-07-19, 16:03 Laatste update: 16:28
10
Dat meldt Elsevier Weekblad op basis van getuigenissen van leden van het Korps Mariniers. Zij hebben de bewakingsbeelden van de tram uitgebreid bestudeerd. Volgens Elsevier Weekblad noemden de mariniers de beelden ‘schokkend’.

De mariniers verklaren dat tijdens de schietpartij in de tram, op 18 maart van dit jaar, een jongeman een andere man naar zich toe trok en hem gebruikte als menselijk schild. Op die manier probeerde hij te ontkomen aan schutter Gkmen Tanis. Tijdens een vluchtpoging naar de uitgang van de tram hield hij de oude man tussen zichzelf en Tanis. Of de twee passagiers de aanslag hebben overleefd, is niet bekend.

Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond. Eerder onthulde het AD al dat bij de aanslag minstens n leven gespaard bleef doordat het wapen van Tanis haperde. Hij hield zijn semi-automatische vuurwapen op korte afstand op een passagier gericht en wilde vuren, toen het wapen dienst weigerde. Daarna verliet Gkmen Tanis de tram, herlaadde zijn wapen en opende opnieuw het vuur.
Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
  woensdag 10 juli 2019 @ 16:41:13 #25
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_187847947
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
pi_187848080
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
Juist. Kan mij voorstellen dat je alles gebruikt. Had ie nou een baby naar Tanis gegooid kan je zeggen dat het wellicht iets over the top is qua reactie.
pi_187848464
Op de radio zeiden ze dat de oude man het heeft overleefd
  woensdag 10 juli 2019 @ 17:35:59 #28
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_187848923
Wat is er mis met Islamisering man.
100 jaar geleden was alles compleet anders en over 100 jaar weer. Alles is toch al kapot.
:')
  woensdag 10 juli 2019 @ 19:27:51 #29
78918 SeLang
Black swans matter
pi_187850515
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, dat zijn reacties die je bijna instinctief uitvoert. Kan me voorstellen dat het er schokkend uitziet, maar het is in de basis een overlevingsreactie, geen kwade zin.
Ik vind de kritiek hierop ook wel erg gemakkelijk als je zelf niet in die situatie bent geweest. Of het bij mijzelf zou zijn opgekomen om iemand anders als schild te gebruiken dat weet ik niet, maar in elk geval zou ik wel hopen dat ikzelf niet degene ben die wordt doodgeschoten. Met andere woorden: liever iemand anders dan ik. En als je zo denkt is het eigenlijk al al hypocriet om dan kritiek te hebben op iemand die daadwerkelijk schuilt achter iemand anders.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_187850815
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 19:27 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik vind de kritiek hierop ook wel erg gemakkelijk als je zelf niet in die situatie bent geweest. Of het bij mijzelf zou zijn opgekomen om iemand anders als schild te gebruiken dat weet ik niet, maar in elk geval zou ik wel hopen dat ikzelf niet degene ben die wordt doodgeschoten. Met andere woorden: liever iemand anders dan ik. En als je zo denkt is het eigenlijk al al hypocriet om dan kritiek te hebben op iemand die daadwerkelijk schuilt achter iemand anders.
Een menselijk schild. Dit is ook de vraag die mij bezig houdt, : Wat zou ik doen in zo'n situatie?". Je moet in een fractie van een seconde kiezen.
pi_187851101
Ik heb destijds de film "De Punt' gezien. En dat gaat ook om de eerste momenten. Hoe reageer je als de Molukse kapers dreigend door het gangpad in de trein draven, en je zit net op een stoel tegen het gangpad.

Als je al dagen vastzit in de treincoup, dan begrijp ik wel dat je dan veel beheerster reageert op de omstandigheden.
pi_187851242
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 23:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Bizar slecht artikel.

Begint met uitleggen wat islamisering zou zijn:
[..]

Maar rept daar vervolgens met geen woord over en gaat alleen maar in op aantallen moslims, waarbij ze nota bene zelf nog constateren dat dat alleen maar stijgt. Maar over instituties hebben ze het met geen woord.

Dus de politie die vrolijk mee iftart, hebben we het maar niet:

[ afbeelding ]

Agenten die met hoofddoek de straat op gaan:

[ afbeelding ]

Een wijkagent die trots op twitter toont dat hij in naam van Allah de barmhartige een certificaat van goedkeuring van de moskee heeft gekregen vergeten we maar even:

[ afbeelding ]

Dat is islamisering, niet het aantal moslims waar ze het in je flutartikel over hebben. De kruiperige houding om moslims tevreden te stellen in de hoop dat ze zich dan wel gaan gedragen.
Oke maar wat is hier dan uiteindelijk mis mee?

Aan xenofobisch gedrag en de polarisering van de maatschappij hebben wij ook niet veel. Kunnen we net zo goed Nederland gaan verdelen in allemaal eilandjes, Friezen, Tukkers, Limburgers, Marokkanen, Hollanders, Brabanders, Surinamers, etc.

Of we doen het met elkaar en gebruiken en omarmen de verschillende culturen die Nederland rijk is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-07-2019 20:08:59 ]
pi_187851254
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Wat een slimme man. Hoe minder aow'ers hoe beter. :)
pi_187852656
Dat je onder extreme omstandigheden zulke idiote dingen kan doen geloof ik wel, maar dat betekent niet dat je geen lafaard bent. Bij dit soort omstandigheden is het juist zichtbaar wat voor een vlees je in de kuip hebt. Wat een lul van een kerel ben je als dit je primaire reactie is, of je er nou bij nadenkt of niet, je bent gewoon een lafaard. :{w
Op zaterdag 27 april 2019 00:44 schreef fsociety59 het volgende:
Klopt, volgens mijn therapeut ben ik passief en moet ik mezelf accepteren zoals ik ben
pi_187852659
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 20:07 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Wat een slimme man. Hoe minder aow'ers hoe beter. :)
Elk bedrijf zou een oudje in dienst moeten hebben. Als er een gewapende overval plaatsvindt flikker je die er gewoon voor.
pi_187852682
quote:
14s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:13 schreef Marsenal het volgende:
Dat je onder extreme omstandigheden zulke idiote dingen kan doen geloof ik wel, maar dat betekent niet dat je geen lafaard bent. Bij dit soort omstandigheden is het juist zichtbaar wat voor een vlees je in de kuip hebt. Wat een lul van een kerel ben je als dit je primaire reactie is, of je er nou bij nadenkt of niet, je bent gewoon een lafaard. :{w
wel 1 die ongedeerd is en leeft _O_

iedereen voor zich als er een gek begint te schieten
pi_187852701
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:14 schreef Craptacular het volgende:

[..]

wel 1 die ongedeerd is en leeft _O_

iedereen voor zich als er een gek begint te schieten
Fair enough, survival is key.
Op zaterdag 27 april 2019 00:44 schreef fsociety59 het volgende:
Klopt, volgens mijn therapeut ben ik passief en moet ik mezelf accepteren zoals ik ben
pi_187852729
quote:
14s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:15 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Fair enough, survival is key.
Juist.
Vraag jezelf af. Heb jij liever een kogel in je pens of gun je die liever aan je medemens?

Iedereen zal hetzelfde antwoord hebben
pi_187852873
Waarom komt dit nieuws naar buiten eigenlijk?
  woensdag 10 juli 2019 @ 21:58:43 #40
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_187853643
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:21 schreef Duveldrinker het volgende:
Waarom komt dit nieuws naar buiten eigenlijk?
Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_187853695
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:58 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
Ja en vrij privacy gevoelig. Niet echt professioneel van diegene die dit naar de media brengt.
pi_187853953
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:58 schreef MCH het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me ook al af. Ze hebben de beelden goed bestudeerd maar weten niet wat er met die 2 mensen is gebeurd :')
Precies het eerste wat ik me afvroeg, wellicht had het toch wel naar buiten gekomen tijdens de rechtzaak maar alsnog vind ik het raar.
pi_187854120
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 16:35 schreef Craptacular het volgende:

[..]

Er valt hier veel voor te zeggen, maar had je zelf gedaan om te overleven..
Wat een ontzettend schofterig dat dit naar buiten wordt gebracht! Ik vraag me heel erg af wat de beweegredenen van die mariniers, die de beelden hebben bestudeerd, zijn om dit naar buiten te brengen.

Ik vraag me ook af of de man op die foto, met het balkje voor zijn ogen, degene is die dat gedaan heeft, zoja dan zou ik dat al helemaal schandalig vinden. Als je diegene kent dan herken je hem echt wel, ondanks dat balkje voor z'n ogen.. zeker de combinatie van tramaanslag meegemaakt + foto zou hem enorm makkelijk te herkennen/traceren maken..
pi_187854234
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:19 schreef madam-april het volgende:

[..]

Wat een ontzettend schofterig dat dit naar buiten wordt gebracht! Ik vraag me heel erg af wat de beweegredenen van die mariniers, die de beelden hebben bestudeerd, zijn om dit naar buiten te brengen.

Ik vraag me ook af of de man op die foto, met het balkje voor zijn ogen, degene is die dat gedaan heeft, zoja dan zou ik dat al helemaal schandalig vinden. Als je diegene kent dan herken je hem echt wel, ondanks dat balkje voor z'n ogen.. zeker de combinatie van tramaanslag meegemaakt + foto zou hem enorm makkelijk te herkennen/traceren maken..
Mee eens, er zal wel iemand zijn mond voorbij hebben gepraat oid. De nieuwswaarde is ook niet echt groot imo, en lijkt vooral naar buiten gerold zodat de lezers van het artikel er eventjes een mening over kunnen hebben. Achteraf, vanuit het comfort en veiligheid van de woonkamer of het kantoor, en hoogstwaarschijnlijk zonder ooit in een plotselinge levensbedreigende situatie te hebben gezeten.

Edit: volgens mij is die man in het artikel Gokmen T.
pi_187854273
Diegene die het was die voelt zich nu ook echt enorm kut denk ik. Alsof hij een dader is, de enige dader is de gek van een Tanis.
pi_187854300
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:12 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Precies het eerste wat ik me afvroeg, wellicht had het toch wel naar buiten gekomen tijdens de rechtzaak maar alsnog vind ik het raar.
https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
pi_187854415
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter

Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Man, wat een triest artikel. Die jongen in de tram is fout bezig volgens de mariniers, en dat wordt gevolgd door een soort reclamepraatje over mariniers die heldhaftig zijn en zich opofferen enzo. Waar echter geheel aan voorbij wordt gegaan, is dat die jongen in de tram hier vast totaal niet professioneel voor getraind of op voorbereid was. Belachelijk hoe hier een slachtoffer naar beneden wordt geschreven.
pi_187854447
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Totaal misplaatst dit.
pi_187854502
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:29 schreef madam-april het volgende:

[..]

https://www.elsevierweekb(...)mpaign=share_twitter


Zo te zien gebruikt Elsevier het enkel als lokkertje voor hun artikel over de jungletraining van het Korps Mariniers.. Echt schandalig!
Ik vind het eigenlijk wel schokkend om zo iemand te pakken en als schild te gebruiken zodat diegene mogelijk wordt doodgeschoten en jij niet. Ik vind het ook wel artikelwaardig, maar dan zou het interessanter zijn om meer op de psychische kant in te gaan, dus waarom doet iemand dat? Is het ‘logisch’? Of juist bizar?

‘Toen Gkmen T. op 18 maart zijn wapen richtte op passagiers in de Utrechtse tram, trok een jonge kerel een andere man naar zich toe en gebruikte hem als menselijk schild. Tijdens een vluchtpoging naar de uitgang van de tram, hield hij de oude man tussen zichzelf en de schutter.’

Klinkt echt wel verschrikkelijk. Maar ik kan er niet over oordelen, ben niet in zo’n situatie geweest. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik zo’n reactie zou hebben. Een artikel over waarom lijkt mij dus wel verhelderend en zeer interessant.
  Moderator woensdag 10 juli 2019 @ 22:45:58 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_187854702
ja mij ook maar om het nu te gebruiken om je artikel over een week jungletraining met de mariniers te pimpen vind ik ook wel wat ongepast eigenlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')