Waarom zou je dat niet mogen?quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Dus het kookprogramma gaat er eindelijk komen? :-)quote:Op woensdag 28 maart 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met oestersaus en gember is ook lekker
Ben aan het schilderen in mijn nieuwe huis, weinig tijd voor fok, sorry
Deze serie is toch ook gereekst? Dua dat hoef niet meer, op de pc gewoon op de TT klikken.quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen.
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.quote:Op donderdag 29 maart 2012 13:59 schreef Bleie het volgende:
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuikerquote:Op donderdag 29 maart 2012 14:05 schreef morg78 het volgende:
[..]
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!quote:
quote:Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Maar die had ik wel al gezien!quote:Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Waarom proef je hem niet gewoon?quote:Op donderdag 29 maart 2012 13:25 schreef tech4u het volgende:
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
Natuurlijk, waarom niet? Ik ben erg druk, kom net thuis.quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
RobinOok!!!quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:31 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668
[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?quote:Op zondag 1 april 2012 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vleesquote:Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?quote:Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Precies, daarom schuim je die ook af.quote:Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Minder hardlopen, meer eten.quote:Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst nietquote:Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;
http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.quote:Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,
Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Recept waarvoor?quote:Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terugquote:Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Iets lekkers voor 12 personenquote:
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goedquote:Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Nee, het is ingedikte roomquote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Er staan ook gewoon recepten voor op internet die er dichtbij in de buurt komen, maar lang niet origineel zijn. Slagroom met mascarpone opkloppen inderdaad. Origineel is het gewoon slagroom dat heeeel langzaam ingedikt is om het lobbig te maken. Zie dit recept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Kan ook, uiteindelijk heb ik ze maar in de oven onder de grill gedaan. Stinken!quote:
Jep, aan een vork prikken en boven de gasvlam roosteren, of met een verfbrander/soldeerlampquote:
Eieren scheiden en eiwit stijfslaan, en voorzichtig door het beslag enveloperen (niet roeren, omslaan met een spatel) en eventueel bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel.quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Dit is mijn brownie recept:quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Die van trouwquote:Op donderdag 12 april 2012 12:30 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat jouw recept, of die van de Trouw?:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)02/12/Brownies.dhtml
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Heb ik weerquote:Op donderdag 12 april 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.
je kan ook gewoon DM gebruikenquote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Joh.quote:
Darn, en ik heb net een huis gekocht met twee garages.quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghettiquote:Op vrijdag 13 april 2012 14:30 schreef HerrPiet het volgende:
[..]
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/ossobuco
Succesquote:Op vrijdag 13 april 2012 16:43 schreef PyTh het volgende:
[..]
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghetti
Je kan een levenmiddelkleurstof nemen, baukje heeft die in het bakassortiement in de supermarkt. Of je gebruikt wat Doodgekookte spinazie die je met wat joghurt staafmixert tot een groene brij.quote:Op zaterdag 14 april 2012 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil graag een yoghurt/bavarois taart maken, met granny smith appels. En dan de puree van appels gemarmerd door het slagroom/yoghurt mengsel doen. Voor de 24kitchen kijkers: een kruising tussen de victoria appeltaart en de gemarmerde mango-yoghurt taart uit Rudolphs Bakery. In plaats van de mangopuree wil ik dus de granny smith puree maken van de Victoria appeltaart. Maar die is van zichzelf een beetje bleekjes. Hebben jullie tips om die granny smith puree op natuurlijke wijze de kleur van de schil te geven zodat dat een mooi marmereffect geeft?
Kortom een recept voor (licht) groene kleurstof.
Bedankt alvast!
Eet het als risotto. De structuur krijg je niet meer terug.quote:Op zondag 15 april 2012 09:45 schreef Aventura het volgende:
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaanIk weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed
Niets vertellen.quote:Op zondag 15 april 2012 09:50 schreef Aventura het volgende:
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
Ik kook ze nooit voorquote:Op maandag 16 april 2012 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Is het niet eenvoudiger een rechthoekige schaal te gebruiken?quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Lasagnevellen kun je ook wel maken zonder pastamachine, gewoon flink aan de slag met de deegroller. Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes). Lasagnebladen is het simpelste om te maken qua pasta, dus een prima optie om te maken als je het voor het eerst doet!quote:Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.quote:Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breedquote:Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Orange Rice Cakequote:Op vrijdag 20 april 2012 01:23 schreef AnneX het volgende:
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.
Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
En uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.
Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?
Bvd !
Wat pfffft.quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:43 schreef RobinOok het volgende:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/orange_rice_cake_29449
pffffff
Fukken ! Moi ? Foeiquote:Op vrijdag 20 april 2012 01:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Orange Rice Cake
Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...
Mwa, op zich gaat het wel zo uit de losse pols, beetje goed opletten. Al is een lineaal zoals Robin zegt eigenlijk ook wel handig.quote:Op dinsdag 17 april 2012 18:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed![]()
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
Okay, dan is het je accuut vergeven!!!quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:46 schreef AnneX het volgende:
[..]
Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !
Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
Dat zijn mijn virtuele kleinkinderenquote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
Opeens hou ik weer heel erg veel van jequote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
over het zuur toevoegen ed weet ik, maar vroeg het me meer af voor de 'rijskracht' . Ik wist overigens niet dat bakpoeder vrijwel hetzelfde was. Dacht dat het 2 verschillende vormen waren met eenzelfde werking (mits je bij soda een zuur toevoegt).quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:17 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doequote:Op dinsdag 24 april 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
pan, vuur, boter? Vlees kruiden naar smaak.quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:
[..]
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:
[..]
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
korter bakken en het vuur niet zo hoogquote:Op woensdag 25 april 2012 16:04 schreef _Loki het volgende:
[..]
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.quote:Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine?
Danku, ik ga het eens proberenquote:Op woensdag 25 april 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
korter bakken en het vuur niet zo hoog
[..]
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
Wat is je vraag?quote:Op woensdag 25 april 2012 23:22 schreef OneTeaspoon het volgende:
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?quote:Op donderdag 26 april 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
Ja, is een aanrader, leuke filmquote:Op donderdag 26 april 2012 10:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
Merci!quote:Op donderdag 26 april 2012 10:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
Robinook heeft op haar blog een mooi recept staanquote:Op donderdag 26 april 2012 23:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:48 schreef Dragonetti het volgende:
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?
Het om deze soort ansjovisquote:Op vrijdag 27 april 2012 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
Lijkt me een understatementquote:
omg Robin wat lekker!quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.![]()
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Ok!quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me een understatement
Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!!quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.![]()
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Dit dus ja!quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!!
Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?quote:Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:
Bladerdeeg en feta kaas..?
In kwarten snijden,quote:Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,
Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In de snelkookpan ermee.quote:Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.![]()
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.
Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.
[ afbeelding ]
Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In de blender?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnenquote:
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:
[..]
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen![]()
Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
De 'rub' als marinade en de saus als saus!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?
Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:
[..]
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Er hete stoom doorheen blazen?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:21 schreef DonJames het volgende:
[..]
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..
Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Nee hoor, hoeft niet.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:59 schreef Selestha het volgende:
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
Die van ons heeft ook standje koudquote:
Moet dit glas zijn? De trechterquote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Neuh, kunststof of RVS doet het ook prima.quote:
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.quote:Op donderdag 3 mei 2012 09:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.quote:Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.quote:Op donderdag 3 mei 2012 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.
Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Kijk bij de slijter voor tempranillo naar Rioja, en voor Garnacha naar Cariñena. Cariñena zijn relatief goede budget wijnen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Maar het gaat me dus niet zozeer om echte kwaliteit. Het gaat me om heel basale kwaliteiten. Net als waarom je geen beaujolais primeur of een rosé in een stoofpot gooit, gooi er ook geen lichte rode wijn in. Je wilt dan om basale kenmerken die de stoofpot versterken. Ik denk dat die hem dan in de druif, zon en hout. Dan mag het voor de rest best een ellendige wijn zijn, want de subtiliteiten verdampen toch.quote:Op donderdag 3 mei 2012 11:30 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.
Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:quote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Je bent gek.quote:Op donderdag 3 mei 2012 15:44 schreef Bramito het volgende:
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoerquote:Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Gebruik goede rijst, veel roeren met een houten lepel, pan met dikke bodem, vocht beetje bij beetje toevoegen, pas weer toevoegen als het vorige is opgenomen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
Geduld en roeren, roeren, roeren!quote:Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Precies, dan gaan de korrels aan gort.quote:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatiequote:Op donderdag 3 mei 2012 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
Dubbelblind getest. En nog steeds aanmerkelijk verschil.quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
Met een pannenlikker zo nu en dan de risotto omslaan net als dat je bavarois bereid bijv. Die korrels moeten heel blijven!quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
Anders lees je even...quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:23 schreef Bramito het volgende:
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Precies, en roeren moet om de structuur mooi te krijgen.quote:Op vrijdag 4 mei 2012 07:50 schreef Isegrim het volgende:
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren.
Dat is een waar woordquote:Op vrijdag 4 mei 2012 09:43 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Je kan het allemaal gebruiken, plukken, hakken, knippen.quote:Op woensdag 16 mei 2012 18:06 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
Ik heb ze weleens door risotto gegooid. In het recept werden ze alleen vrij lang meegekookt, wat niet zo'n succes was, maar op het laatst toevoegen is denk ik wel heel lekker.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Een salade als ze jong zijn, maar je kan ze ook als spinazie klaarmaken, een pastasaus mee maken, gewoon alles wat je met bladgroente doet.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Wat ik ervan gelezen heb, is een ijsmachine vooral bedoeld om het ijs constant in beweging te houden zodat het niet kristalliseerd bij het bevriezen. Je kan dus je ijs in de vriezer gooien en ieder half uur goed doorroeren. Een hels karwei, maar dan heb je wel wat.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Ik denk het wel maar misschien heeft piet een ideequote:Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Scherp mes gebruiken?quote:Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje
Vereiste nummer 1quote:
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?quote:Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:
.
Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.quote:Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een literquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoorquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ookquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 09:13 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.quote:Op zondag 3 juni 2012 16:58 schreef floris_b het volgende:
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
Walnotenolie, Pompoenpitolie?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 08:59 schreef WKFinal2010 het volgende:
Goedemorgen,
Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
Dit dusquote:Op zondag 3 juni 2012 17:08 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
idd, je moet naar een groothandel om aan behoorlijk meel met een hoog glutengehalte te komen.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 19:45 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
Zou gewoon kippensoep maken, met hooguit reepjes spitskool er in. Linzen apart tot linzensoep maken maar daar zijn recepten genoeg voor.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 15:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!quote:Op zaterdag 2 juni 2012 08:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje
Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Er stond gewoon bloem bij (recept via internet, boek komt vandaag hopelijk binnen).quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
Doorbakken zeker niet imho, maar er zijn zat mensen die ook Steak doodbakken. Mooi rose of rood. Mooier is een bout te halen en die te braden, goed laten rusten en dan aan tafel aan te snijden.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 12:35 schreef lyolyrc het volgende:
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
Ik zou zelf op 55 graden gaan zitten. Als je heb bij 60 graden eruit haalt en je hem laat rusten met alu-folie, gaart hij nog iets door en zal hij op 61-62 uit kunnen komen. Dat is praktisch medium+/well done.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 13:19 schreef robertoo het volgende:
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.quote:Op donderdag 7 juni 2012 13:25 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
simpel houden, de soep licht binden met wat aardappelmeel, aspergestukken, wat room erin, zout en een weinig peper. Je wilt asperges proeven.quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:25 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
Is ie niet erg zoet zo? Een klassiek HW deeg is 321 en 1 eitje. Dus verhoudingsgewijs in jouw geval:quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Wel tien.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 10:56 schreef koekepannekoek het volgende:
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
Een ijsmachine is uiteraard het meest makkelijke, maar er is een truc die je kunt gebruiken als je echt wilt. Je maakt een au-bain-marie, maar dan met ijswater, er is een truc om dat water onder de 0 te krijgen.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
vers, vacuüm??quote:Op zaterdag 9 juni 2012 22:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Robin!
Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt![]()
Enig idee wat het is?
Ik zou toch eerst uitzoeken wat je precies hebt want bloemen kunnen compleet verschillend smaken.quote:Op zaterdag 23 juni 2012 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!
Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |